💠حضرت خدیجه(س)، بانوی بزرگ اسلام
⬅️ 💐 ۱۰ ربیع الاول، سالروز ازدواج پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه کبری (س)
✍️به قلم حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد مصطفوی گیلانی
⬅️«مکه» تنها به «کعبه» اعتبار داشت، دین حنیف ابراهیم(ع) برای برخی ملعبه ای شده بود، نه اصالتی داشت و نه تعبدی، لقلقه زبان ها بود، برای زرجویی و زورگویی... .
▫️بزرگانش مست در تصاحب، تجاوز و تقابل با یک دیگر، گاهی برای یک کنیزکی، چه خون هایی که نمی ریختند و گه برای شتری، چه شمشیرهایی بر سینه ها فرود می آوردند... کشمکش شهوت¬ رانی، شراب خواری و شرم ساری، در میان مردمان «مکه» موج می زد... .
▫️«مکه»، با همه فضیلت، منزلت و شرافت، محو بت های خودساخته شده بود، هر چه بت بزرگ تر و طلای ناب دارتر، ارج و قربش بیشتر...«مکه»، شهر بی قانون بود، به گونه ای که هر کسی با زر و زور بیشتر، حاکم تر می شد، دوران عربده کشی، آدم کشی و شمشیرکشی را در اوج می گذراند، مردمانش هر کس سالوس تر، بی باک تر، جایگاهش ارجح تر بود، برای خدایان خودساخته هر ساله هزاران شتر نحر می کردند، تا محو تماشای بی هویتی خویش باشند...
▫️در چنین بلوایی و غوغاسالاری که هر کس به مالش، به پیشینه اش و یا نسبش مفتخر بودند و غبار ابرناکی جهالت، در پیدایی افراد با ریشه و اصالت فضا را تار و تاریک کرده بود، که در این شرایط وانفسا، چه سخت و دشوار است، که تنها اعیار انسانیت را چگونه می توان در انسان نمایان تشخیص داد؟! سنجه آدمیت را در میان این همه بی اخلاقان دوران، با چه ابزار و ترازوی ناقیاسی می توان قیاس کرد؟!
▫️در آن تاریخ تاریک انسانیت، همه معیارهای سنجشی در یک واژه «جاهلیت و جهالت» آرمیده بود، که نه به تفسیری نیاز دارند و نه به بازپروری دیگری... .
▫️اگر در چنین جامعه ای فاقد کمالات، اخلاقیات و معنویات، اشخاصی با اصالت انسانیت و آدمیت به معنای کامل رخ نماید، عقل حکم می کند، که تحسین و تکریمش کنند، هوادار و هواخواهش باشند، تا حیات طیب دنیا و جاوید عقبا را بدان ها سامان دهند ...که در تاریخ بشریت به زیادی از چنین خوبانی که دخیل در سعادت مندی مردمان بودند، به هدایت گری آنان را شاهدیم... .
▫️نظیر«حضرت خدیجه(س) بانوی اسلام»، که با همه بزرگی و شأنیت، با همه مال و مکنت، با همه کنیزکان و خدم، دل به آقایی مقبول، اخلاق نیکو، ادب والا و وفای محمدبن عبدالله(ص) می بندد، که در میان آن مردمان آشفته حال درّ گران بهایی بود و یک معامله دلی و عقلی... .
▫️خدیجه(س)، در حیات خودش بذل شخصیت کرد، تا جایی که زنان مکه طردش کردند، اما در لسان پیامبر مهربانی(ص): « سیدۀ نساء اهل الجنۀ» شد... .
▫️خدیجه(س)، در حیات خودش بذل مال کرد، تا جایی که رسول مهربانی(ص)، بشارت فاطمه(س)، را که: « سیدۀ نساء العالمین» است، می دهد و از پیراهن به غار حرا نشسته اش را کفن قبرش ترتیب می دهد... .
▫️خدیجه(س)، ایثار و از خودگذشتگی کرد، تا جایی که پیامبر مهربانی(ص) سوگند یاد می کرد: «که بهتر از او برای من کسی نبود، روزی که همه مردم کافر بودند، او به من ایمان آورد و روزی که همه مرا تکذیب کردند، او مرا تأیید کرد، روزی که همه از من روی گردان بودند، او مرا به شایستگی مهر می ورزید... .»
▫️حضرت صادق(ع) می فرماید: «وقتی خدیجه از دنیا رفت، فاطمه کودک خردسال آمد، نزد پدر و گفت: یا رسول الله، أمّی، مادرم کجاست؟! پیامبر قصد جواب دادن را نداشت و قدری سکوت نمود. جبرئیل نازل شد و گفت: پروردگارت سلام می رساند و می فرماید: به فاطمه بگو، مادرت در کاخ طلایی حضور دارند، که ستون های آن از یاقوت سرخ است و اطراف او را آسیه همسر فرعون و مریم دختر عمران مادر عیسی دارند. فاطمه گفت: سلام مرا به مادرم برسان...!»
تو کیستی که سینه ما بی قرار توست
چشم زمین و چشم زمان سوگوار توست
کم نیست این که مادر زهرای اطهری
سوگند می خورم که همین افتخار توست.
#مفاخرگیلان
https://eitaa.com/joinchat/691798023C0216686926
یک بار در جواب کسی که از آیت الله سید رسول موسوی تهرانی پرسید:
چرا با وجود این بیماری درس را تعطیل نمیکنید، فرمودند:
چند بار خواستم به خاطر این مشکلات جسمی درس و بحث را تعطیل کنم، اما میدانم اگر تعطیل کنم توفیق هر روزه زیارت بی بی حضرت معصومه سلام الله علیها را از دست خواهم داد!
@varesoon
.
🔸 مزار حضرت احمد ابن اسحاق قمی
🔹 از اصحاب امام حسن عسکری (سلام الله علیه)
🔸 کرمانشاه ، شهر سرپل ذهاب
🍃@jawaher_kalam
«توصیه علامه طباطبایی برای تزکیه نفس در پاسخ به یک جوان»
💠جوانی ۲۲ ساله در سال ۱۳۵۵ نامه ای به علامه طباطبایی نوشته و از او راه حلی برای بیرون آمدن از گناه خواسته که علامه طباطبایی (ره) نیز به نامه او پاسخ داده که آن را بازخوانی می کنیم.
🔸بسم الله الرحمن الرحیم
محضر مبارک نخبه الفلاسفه آیت الله
العظمی جناب آقای طباطبائی ادام الله عمرکم ماشاءالله
سلام علیکم و رحمت الله و برکاته کوتاه سخن آنکه جوانی هستم ۲۲ ساله …چنین تشخیص می دهم که تنها ممکن است شما باشید که به این سؤال من پاسخ دهید ، در محیط و شرایطی که زندگی می کنم هوای نفس و آمال و آرزوها بر من تسلط فراوانی دارند و مرا اسیر خود ساخته اند و سبب آن شده اند که مرا از حرکت به سوی الله و حرکت در مسیر استعداد خود باز داشته و می دارند ،درخواستی که از شما دارم ، برای من بفرمایید بدانم به چه اعمالی دست بزنم تا بر نفس مسلط شوم و این طلسم شوم را که همگان گرفتار آنند بشکنم و سعادت بر من حکومت کند؟
🔸یادآور می شوم نصیحت نمی خواهم و الّا دیگران ادعای نصیحت فراوان دارند ، دستورات علمی برای پیروی لازم دارم ، همانگونه که شما در تحصیلات خود در نجف پیش استاد فلسفه داشتید ، همان شخصی که تسلط به فلسفه اشراق داشت ، باز هم خاطر نشان می سازم که نویسنده با خود فکر می کند که شفاهاً موفق به پاسخ این سؤال نمی شود ، وانگهی شرم دارم که بیهوده وقت گرانمایه شما را بگیرم ، لذا تقاضا دارم پدرانه چنانچه صلاح می دانید و بر این موضوع می توانید اصالتی قائل شوید مرا کمک کنید ، در صورت منفی بودن، به فکر ناقص من لبخند نزنید و مخفیانه نامه را پاره کنید و مرا نیز به حال خود واگذارید .
▫️پاسخ علامه طباطبائی(ره) به این نامه:
🔸بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
برای موفق شدن و رسیدن به منظوری که در پشت ورقه مرقوم داشته اید لازم است همتی بر آورده، توبه ای نموده، به مراقبه و محاسبه پردازید به این نحو که هر روز که طرف صبح از خواب بیدار می شوید قصد جدی کنید که در هر عملی که پیش آید، رضای خداعزّاسمه را مراعات خواهم کرد ، آنوقت در سر هر کاری که می خواهید انجام دهید، نفع آخرت را منظور خواهید داشت، به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد انجام نخواهید داد ، هرچه باشد ، همین حال را تا شب، وقت خواب ادامه خواهید داد و وقت خواب، چهار پنج دقیقه ای درکارهایی روز انجام داده اید فکر کرده، یکی یکی از نظر خواهید گذرانید ، هر کدام مطابق رضای خدا انجام یافته شکری بکنید و هر کدام تخلف شده استغفاری بکنید ، این رویه را هر روز ادامه دهید ، این روش اگر چه کلید نجات و رستگاری است و هر شب پیش از خواب اگر توانستید سور مسبّحات یعنی سوره حدید و حشر و صف و جمعه و تغابن را بخوانید و اگر نتوانستید تنها سوره حشر را بخوانید و پس از بیست روز از حال اشتغال ، حالات خود را برای بنده در نامه بنویسید ، ان شاء الله موفق خواهید بود.
والسلام علیکم
محمد حسین طباطبایی
@varesoon
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
⭕ چطور دلت میآید؟
🔺 یکی از طلبهها در دیداری از شهید صدر میپرسد: «خیلی وقتها دچار بیحوصلگی میشوم و درس و مطالعه و تألیف را کلاً رها میکنم. چه کنم [که از این حالت رها شوم]؟»
🔺 و شهید صدر پاسخ میدهد:
«کسی که توطئهها و دسیسهها و تبانیها بر ضد اسلام و تهمتها و دروغپردازیهایی را میبیند که درباره مبانی اسلامی میشود، چگونه دلش میآید که مطالعه و کار جدی و بیوقفه را رها کند؟!»
📚 کتاب السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق، جلد٢، صفحه ٢٨٩
🆔 @shahidsadr
.
◾️ درگذشت غمبار و سوزناک
ده ها نفر از عزیزان را در حادثه هولناک معدن طبس به خانواده های عزیزشان تسلیت می گوییم و خود را شریک غم آنان می دانیم.
خداوند همه آن عزیزان را غریق دریای رحمت و مغفرت خویش گرداند و به خانواده های آنان صبر و اجر عنایت فرماید.
▪️@jawaher_kalam
#ادبیات
کلماتی که بر وزن «فَعِل» هستند، وزن «فَعْل» و «فِعْل» نیز در مورد آنها جایز است؛ مثل «شَمِر که شَمْر، شِمْر» و «خَضِر که خَضْر، خِضْر» در آن جایز است.
🔺درس خارج فقه؛ استاد معظم حاج سیدمحمدجواد شبیری
۲۸ شهریور ۱۴۰۳
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA
📜درخواست ابن ادریس از خوانندگان کتابش
🔹️ابن ادریس، فقیه مشهور قرن ششم، خواننده کتاب خود را قسم می دهد بر اینکه هرگاه هر مطلبی از کتابش را مطالعه کرد، آن مطلب را بی چون و چرا و تقلیدوار نپذیرد. به باور ابن ادریس، یکی از اشتباهات طالبان علم، روحیه تقلید از گذشتگان و بزرگان است. همچنانکه مطالبی را که نشنیده و ندیده اند برای آنان وحشت آور بوده و آن مطالب را مردود می شمارند؛ بدون آنکه شواهد دال بر درستی آن مطالب را راستی آزمایی کنند. بنابه نقل وی از خلیل بن احمد فراهیدی، زبان شناس عرب، انسان تا با غیر از معلم خود نشست و برخاست نداشته باشد، بر اشتباهات آن معلم پی نخواهد برد.
🔺️قال محمد بن إدريس مصنّف هذا الكتاب... ونقسم باللّه تعالى على من تأمله أن لا يقلدنا في شيء منه بل ينظر في كل شيء منه نظر المستفتح المبتدئ مطرحا للأهواء المزينة للباطل بزينة الحق وحب المنشأ و التقليد فداؤهما لا يحسن علاجه جالينوس وتعظيم الكبراء وتقليد الأسلاف والأنس بما لا يعرف الإنسان غيره يحتاج إلى علاج شديد وقد قال الخليل بن أحمد العروضي رحمه الله الإنسان لا يعرف خطأ معلمه حتى يجالس غيره.
📚السرائر الحاوي لتحرير الفتاوى:3، 652.
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA
🔺عکس قدیمی و جالب از مرحوم حجت الاسلام شیخ صادق شیدائیان از علمای آران و بیدگل در کتابخانه شخصی ایشان
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA
💭 حقارت دنیا
هـارون الرشید سـالـي بـه حج آمده بود و از اسب پياده شد و مدتي پياده رفت تا خسته شد و به ستوني تـكـيـه كـرد، آنگاه به ابوالعتاهيه گفت: ما را از اين ستون حركت بده، اينجا بود كه ابوالعتاهيه اشعاري را سرود:
هب الدنيا تواتيكا
اليس الموت ياتيكا
الا يا طالب الدنيا
دع الدنيا لشانيكا
وما تصنع بالدنيا
وظل الميل يكفيكا
فرض كن كه تمام دنيا به تو رو آورد، آيا مرگ به سراغ تو نمي آيد؟
اي طالب دنيا! دنيا را رها كن و براي دشمنانت بگذار.
چه نيازي به دنيا داري در حالي كه سايه يك ستون براي تو كافي است.
📚مروج الذهب؛ ج۳؛ ص۴۵۰
#داستانک
https://eitaa.com/FEQH_AL_SHIA