بهای نفس
مولایمان علی(علیهالسلام) میفرماید: بهای #نفس شما جز بهشت نیست؛ آن را به غیر بهشت نفروشید.
یعنی هر کاری را انجام میدهیم، ببینیم انگیزه و هدفمان چیست؟ هدفمان خدا و رضای اوست یا خوشامد مردم؛ یا رسیدن به مال و مقام؛ یا هزار و یک چیز دیگر.
از خودمان بپرسیم:
چرا به دوستمان هدیه میدهیم؟
چرا لباس زیبا میپوشیم؟
چرا غذا میپزیم؟
چرا به مهمانی و عروسی میرویم؟
خیلی از کارهایی که انجام میدهیم، برایمان عادت شده است؛ بدون اینکه به #انگیزه و نیتمان توجه کنیم.
برگرفته از بحث #عرفان_نفس
@Lotfiiazar
#راه_روشن 🌅
حضرت امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) میفرمایند:
«الْكَذَّابُ وَ الْمَيِّتُ سَوَاءٌ فَإِنَّ [لِأَنَ] فَضِيلَةَ الْحَيِّ عَلَى الْمَيِّتِ الثِّقَةُ بِهِ فَإِذَا لَمْ يُوثَقْ بِكَلَامِهِ [فَقَدْ] بَطَلَتْ حَيَاتُهُ»
دروغگو و مرده یکسانند؛ زیرا برتری زنده بر مرده به اعتماد بر اوست. پس اگر به حرف او اعتماد نشود، حیات او باطل شده است.
غررالحكم و دررالكلم، صفحۀ ۲۲۰، حدیث ۴۳۸۶
@Lotfiiazar
#سایه_روشن
⁉️ اسماء الهی «رحمان»، «رحیم» و «رئوف» چه تفاوتی با هم دارند؟
🔑 رحمت رحمانی خدا، سفرهٔ گستردهٔ محبت او در دنیاست که بی قید و شرط، همهٔ انسانها را در بر میگیرد. همان رحمت واسعهٔ الهی که کافر و مؤمن نمیشناسد و همه را تحت پوشش قرار میدهد؛ همین حیات مادی و نعمتهای دنیوی و نیز ارائهٔ مسیر هدایت.
رحمت رحیمی نیز رحمت خاص خدا در سیر صعود انسانهاست، تا مِهرش در قیامت نیز ادامه پیدا کند؛ اما برای کسانی که رحمت رحمانی را در راستای ارادهٔ حق به کار میگیرند و در مسیر هدایت حرکت میکنند. اینجا اگر لازم باشد کسی برای پاک شدن و عروج، در میدان سختی و فشار قرار گیرد، خدای «رحیم» إبایی ندارد و او را در طریق مناسبش میاندازد؛ مثل مادری که برای تربیت فرزند، از سر محبت، به او سخت میگیرد.
اما «رئوف» آن رحمت و محبت خداست که حتی برای هدایت و سعادت انسان نیز حاضر به فشار کشیدن او نمیشود. اینقدر لطیف و ظریف است!
و مظهر این اسم جذّاب، امام آسمانیِ ایرانزمین، شمس ملکوتی طوس، رضای آل علی(علیهمالسلام) است.
السلام علیک یا علیبنموسیالرضا
برگرفته از #بیانات_استاد_لطفی_آذر
@Lotfiiazar
💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠
⚜ گزیدهای از بیانات استاد لطفیآذر ⚜
لینک پادکستها:
http://saehat.ir/comment/list/15
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
لینک تربیت نسل:
http://saehat.ir/comment/list/10
💠🔹💠🔹💠🔹💠🔹💠
@Lotfiiazar
اگر سرمایهٔ گرانبهایی به ما بدهند با آن چه میکنیم؟
معلوم است؛ آن را در مسیری استفاده میکنیم که سوددهی بیشتری داشته باشد و به راحتی آن را به باد فنا نمیدهیم.
باارزشترین سرمایهٔ هستی را خداوند به ما داده است. جان و #نفس ما، گرانبهاترین سرمایهٔ خلقت است. با شناخت نفسمان، خدا را خواهیم شناخت و از بینهایت اسماء او بهره خواهیم برد.
برگرفته از بحث #عرفان_نفس
@Lotfiiazar
روزمرگی
همهٔ ما برای داشتن یک زندگی خوب تلاش میکنیم؛ حالا بعضیها بیشتر، بعضیها کمتر. تلاش برای گذران زندگی، خوب است به شرطی که به روزمرگی تبدیل نشود.
روزمرگی این نیست که کاری را هر روز، هر هفته و هر ماه تکرار کنیم؛ این است که کارها را بدون توجه به عالم معنا انجام دهیم و فقط #دنیا را ببینیم. اینکه خودمان را نشناسیم و هر روز با خودمان غریبهتر شویم.
برگرفته از بحث #عرفان_نفس
@Lotfiiazar
#راه_روشن 🌅
پيامبراکرم(صلیاللهعليهوآله) میفرمایند:
يَا أَبَا ذَرٍّ، مَنِ اغْتِيبَ عِنْدَهُ أَخُوهُ الْمُسْلِمُ وَ هُوَ يَسْتَطِيعُ نَصْرَهُ فَنَصَرَهُ، نَصَرَهُ اللَّهُ (عَزَّ وَ جَلَّ) فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ، فَإِنْ خَذَلَهُ وَ هُوَ يَسْتَطِيعُ نَصْرَهُ خَذَلَهُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ.
ای اباذر، هركس در نزد او غيبت برادر مسلمانش را کنند و او بتواند آن فرد را يارى كند و این کار را انجام دهد، خدا در دنيا و آخرت، یاور اوست. اما اگر در عين اينكه توان دارد، برادر مسلمانش را يارى نكند، خدا او را در دنيا و آخرت خوار میگرداند.
الأمالی (للطوسی)؛ ص537
@Lotfiiazar