گالیله نخستین کسی بود که دریافت نور ماه حاصل انعکاس نور خورشید است و این نور از خودش نیست
#قرآن هزارسال قبل از گاليله به اينكه خورشيد صاحب نور وماه فقط بازتاب دهنده نور است اشاره كرده بود!
9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#مائده آیه ۶۲
وَتَرَىٰ كَثِيرًا مِنْهُمْ يُسَارِعُونَ فِي الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَأَكْلِهِمُ السُّحْتَ ۚ لَبِئْسَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ ﴿٦٢﴾
و بسیاری از آنان را می بینی که در گناه و تجاوز [از حدود خدا] و حرام خوری خود می شتابند؛ همانا بد است اعمالی که همواره انجام می دادند. (۶۲)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
(آيه ٦٢)
-در اين آيه نشانههاى ديگرى از نفاق آنها را بازگو مىكند، از جمله اين كه مىگويد: «بسيارى از آنها را مىبينى كه در مسير گناه و ستم و خوردن اموال حرام بر يكديگر سبقت مىجويند» (وَ تَرى كَثِيراً مِنْهُمْ يُسارِعُونَ فِي الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ وَ أَكْلِهِمُ السُّحْتَ) .
يعنى، آنچنان آنها در راه گناه و ستم گام برمىدارند كه گويا به سوى اهداف افتخارآميزى پيش مىروند، و بدون هيچ گونه شرم و حيا، سعى مىكنند از يكديگر پيشى گيرند. و در پايان آيه براى تأكيد زشتى اعمال آنها مىگويد: «چه عمل زشت و ننگينى آنها انجام مىدهند» و بر آن مداومت دارند (لَبِئْسَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 531
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قران #جلسه_691
🌹 #آیه_۶۲ #سوره_مائده
🌸 وَتَرَى كَثِيراً مِّنْهُمْ يُسارعونَ فِى الإِْثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَأَكْلِهِمُ السُّحْتَ لَبِئْسَ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ
🍀 ترجمه: و بسیارى از آنان (مدعیان ایمان) را مى بینى كه در گناه و ظلم و حرام خوارى شتاب مى كنند. به راستی چه بد است آنچه انجام مى دادند.
🌷 #تَرَىٰ: می بینی
🌷 #كَثِيرًا_مِنْهُم: بسیاری از آنها
🌷 #یسارعون: شتاب می کنند
🌷 #الْإِثْمِ: گناه
🌷 #الْعُدْوَان: ظلم ،منظور تجاوز از حدود الهی
🌷 #السُحت: در اصل به معناى جدا كردن پوست و نیز به معناى شدّت گرسنگى است، سپس به هر مال نامشروع مخصوصاً رشوه گفته شده است، زیرا این گونه اموال، صفا و طراوت و بركت را از اجتماع انسانى مى برد. همان طور كه كندن پوستِ درخت باعث پژمردگى یا خشكیدن درخت مى گردد. بنابراین «سُحت» معناى وسیعى دارد و اگر در بعضى روایات مصداق خاصّى از آن ذكر شده، دلیل اختصاص نیست.
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره مائده در مدینه نازل شده است و در ادامه مبحث منافقان اهل کتاب است. در اين آيه نشانه هاى ديگرى از #نفاق آنها را بازگو مى كند و به فساد اخلاقی و اجتماعی و اقتصادی آنان اشاره می کند «وَ تَرى كَثِيراً مِنْهُمْ يُسارِعُونَ فِي الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ وَ أَكْلِهِمُ السُّحْتَ: و بسیاری از آنان را می بینی که در گناه و ظلم و حرام خواری شتاب می کنند» يعنى، آن چنان آنها در راه گناه و ستم گام بر مىدارند كه گويا به سوى اهداف افتخار آميزى پيش مىروند، و بدون هيچ گونه شرم و حيا، سعى مى كنند از يكديگر پيشى گيرند. #اثم همان فساد اخلاقی است و #عدوان همان فساد اجتماعی است و #سحت همان فساد اداری که شامل رشوه است و سپس براى تأكيد زشتى اعمال آنها مى فرماید: «لَبِئْسَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ: به راستی چه بد است آنچه انجام می دادند»
🔹 پيام های آیه ۶۲ سوره مائده 🔹
✅ سیماى جامعه #اسلامى، سبقت در خیرات است، ولى سیماى جامعه كفر و نفاق، سبقت در فساد است.
✅ بدتر از فساد اخلاقى و اجتماعى و اداری، عادت به فساد و سرعت در آن است.
✅ چه بسا بعضی که ادعای ایمان دارند به #گناه، تجاوز و حرام خوارى شتاب مى كنند.
✅ بدتر از آلودگى به #گناه، غرق شدن در گناه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محسن_یار_احمدی
📖 سوره مبارکه فرقان (آیه 63 )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜همراه با قرآن...
"سوره مبارکه #لقمان"
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: استفاده مردم از میوه درختان پارک ها و میدان ها و بلوارها مثل توت و نارنج و زیتون و... چه حکمی دارد؟ (بعضی از آن مثل توت اگر مردم استفاده نکنند هدر می رود).
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: آیت الله خامنه ای: اگر شخصی نیست و خلاف قانون نیست، اشکالی ندارد.
آیت الله سیستانی: استفاده و خوردن از میوه درختان داخل کوچه یا خیابان اگر منع ظاهری نباشد، اشکال ندارد؛ ولی استفاده از میوه درختانی که شاخه آنها به بیرون آمده است به احتیاط واجب جایز نیست.
آیت الله مکارم: استفاده از ميوه هايي که در عرف و عادت محل برای همه مباح شده اشکالی ندارد، ولی غير آن متعلق به صاحبان آن است، و اگر ملک بيت المال باشد متعلق به دولت است و بايد طبق قوانين عمل شود.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📗 منابع: مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، استفتائات سایت آیت الله سیستاتی و آیت الله مکارم
23.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓آیا خواب هایی که در مورد مردگان می بینیم راست است؟ در رابطه با این خواب ها چه کنیم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔴 #شبهه:
اگر استفاده تبلیغاتی از زن و لذتهای جنسی زن حرام است، چرا خدا وعدهی حوریهای زیبا با لذات جنسی را در بهشت داده است.
🔵 #پاسخ:
1⃣ نکته اول: باید به معنای ابزار دقت کرد. در بیلبوردهای سراسر دنیا، وقتی خانمی را کنار یک کالا قرار میدهند آنقدر شان و منزلت زنانه او را تضعیف میکنند که او باید از خصلتهای زنانگی خود، برای نیل به اهداف ثروتمندان استفاده کند. یعنی زن ابزاری میشود برای فروش بیشتر. اما آنچه که در اسلام شاهدیم این است که حورالعین نه تنها یک ابزار نیست، بلکه یک نوع هدف محسوب میشود. مانند اینکه پدر و مادری به پسر خود بگویند: تحصیلات خود را تمام کن، تا برایت دختری زیبا و مقبول را به همسری بگیریم، این مطلب نامش «وعده» است، نه سوء استفاده از جنسیت زن.
2⃣ نکته دوم: بشر در آخرت نیز هم روح دارد و هم جسم؛ و ازدواج هم به عنوان یکی از نیازهای جسمی انسان وجود دارد و در قرآن و روایات به آن خبر داده شده است.
3⃣ نکته سوم: انبیا، رسولان و اولیای الهی، هیچ گاه کسی را به حوریان بهشت دعوت نکردهاند، بلکه به «توحید و معاد» دعوت کردهاند. دعوت آنان به پرستش و بندگی خدا و عدالت اجتماعی بوده و همشیه با تکذیب خدایان دروغین همراه بوده و منافع آنها را به خطر انداخته است و بهشت هم به عنوان پاداشی برای این کار بیان شده است.
4⃣ نکته چهارم:
اگرچه واژه «حور العین» کاربرد مونث دارد، ولی تنها به لفظ مونث اطلاق نمیشود. به عبارت بهتر همانطور که از آیات و روایات بر می آید، هم زنان و هم مردان مومن از نعمت ازواج در بهشت بهره مند میگردند:«... لَهُمْ فيها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ(نساء/ 57) و همسرانى پاكيزه براى آنها خواهد بود و آنان را در سايههاى گسترده (و فرح بخش) جاى میدهيم». لذا: «و زوجناهم بحورعین(دخان/54) آنها را با همسرانی درشت و زیبا چشم تزویج گردانیم» به همه بهشتیان برمیگردد.