.
گرای نفتکش؛ سرنخ شبکه بزرگ خرابکاری
🔹چه کسی آمار نفتکش حامل نفت ایران را به آمریکا و انگلیس داد تا در یک راهزنی دریایی توسط بریتانیای صغیر، در تگه جبل الطارق توقیف شود؟
♦️قطعا کسانی اطلاعات محرمانه در این باره را به دشمن داده اند و حال آن که کشور در قالب جنگ بزرگ اقتصادی، درگیر جنگ نفتی و فشار برای کاهش درآمدهاست.
🔹روزنامه نیویورک تایمز پریروز فاش کرد "کسانی که اخیرا در ایران به جرم جاسوسی برای سیا بازداشت شدند، تلاش داشته اند اطلاعات فروش نفت این کشور را جمع آورری کنند. محافل جاسوسی در غرب حاضرند برای این اطلاعات از 100 هزار تا یک میلیون دلار به کارکنان بخش فروش نفت ایران پرداخت کنند".
♦️اطلاعات محرمانه نفتکش "گریس یک" که نفت ایران را در دریای مدیترانه حمل می کرد، چگونه و توسط کدام جاسوسان با نفوذی لو داده شد؟
🔹رسیدن به پاسخ این پرسش احتمالا می تواند سرنخی مهم درباره شبکه ای باشد که ظرف چند دهه اخیر، خسارت ها و اخلال هایی بزرگ بر سر راه توسعه صنعت نفت ایران و صنایع پیرامونی آن پدید آوردند.
♦️این شبکه همچنین متهم به دادن گرای اصلی تحریم های نفتی و ابعاد ممکن آن، ظرف 9 سال گذشته است.
@IMANI_mohammad
دیده شدی آقای دوربینی !
🔹می پرسند چرا تاجزاده خبر دروغ فیلترینگ اینستاگرام را به نقل از "معاون اول دادستان" منتشر کرده، در حالی که دادستان اصلا معاون اول ندارد؟! می گویند این کار صادقانه و شرافتمندانه نیست، به ویژه این که او حاضر نیست برای نشر اکاذیب عذرخواهی کند و بگوید اشتباه کردم.
♦️علت جای دیگری است. رصد گران سیاسی- رسانه ای سالهاست به این نتیجه رسیده اند که تاجزاده دنبال دیده شدن و در کانون توجه قرار گرفتن به هر قیمت است.
🔹بنابراین، گاه به ساختارهای حقوقی پنجه می کشد، گاه به مواضع ضد خرد و منطق متوسل می شود، و گاه به نشر اکاذیب.
♦️محسن هاشمی رئیس فعلی شورای شهر تهران و سرلیست امید، چند سال قبل فاش کرد تاج زاده در انتخابات مجلس ششم و به هنگام تصدی ستاد انتخابات، مرتکب تقلب شد تا مرحوم هاشمی رفسنجانی نتواند به مجلس راه پیدا کند و موی دماغ حزب مشارکت در مجلس شود. برای چنین روحیه و شخصیتی، هر کاری مباح و مجاز است!
#آقای_دوربینی
#آقای_تقلب
@IMANI_mohammad
از صلاحیت دولت تا قضاوت مردم
ابعاد حقوقی و سیاسی رفراندوم
✍️ هر چند وقت یک بار که قافیه گزارش عملکرد دولت به افکار عمومی تنگ می آید، برخی دولتمردان به صرافت می افتند واژه رفراندوم را زمزمه کنند و موج سیاسی بسازند. اخیرا هم آقای روحانی و معاون حقوقی او در این باره سخن گفتند.
🔹این موضوع، یک بُعد حقوقی و فنی دارد و یک بُعد سیاسی. از نظر حقوقی، رفراندوم و همه پرسی اصلا در صلاحیت های دولت و رئیس جمهور نیست.
♦️اصل 59 قانون اساسی که به رفراندوم تقنینی اشاره دارد، می گوید که اِعمال قوه مقننه می تواند از طریق همه پرسی در مسائل اقتصادی و سیاسی و فرهنگی انجام شود و درخواست آن "باید به تصیب دو سوم نمایندگان مجلس برسد".
🔹آقای روحانی و دولت او با وجود این که هزینه بسیاری کردند و تا یک زمانی هم موفق شدند مجلس را همراه و منفعل کنند اما آخرین بار، خود روحانی در پاسخ سوالات نمایندگان، درباره چهار سوال از پنج سوال، نمره مردودی گرفت.
♦️اما نوع دوم رفراندوم که به اصل 177 و بازنگری قانون اساسی مربوط می شود، در صلاحیت رهبری و مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام است که پس از بررسی در شورای بازنگری، به رای عمومی گذاشته می شود.
🔹اینها بُعد حقوقی ماجراست. اما از بعد سیاسی، با نوعی فرار به جلو رو به رو هستیم. چند ماه پیش بود که علی صوفی مشاور خاتمی تصریح کرد مقبولیت روحانی در میانه راه دولت دوازدهم، به زیر 10 درصد رسیده است.
♦️یکی از اولویت ها و دل مشغولی های عمومی، همین مسئله است که آیا دولت کم کار و نا کارآمد، تا دوسال دیگر هم باید سر کار باشد و همچنان فرصت سوزی کند؟
🔹 دولتی که نتوانسته اقبال مردمی و همسویی مجلس همراه را حفظ کند و فاقد کارنامه ای قابل عرضه است و با این همه مدعی است، می تواند راسا از مردم استمزاج کند و ادامه فعالیت خود را به نظرسنجی عمومی بگذارد؛
♦️این که مردم آیا راضی هستند چنین دولت و مدیریتی، دو سال دیگر بر مسند امور اجرایی باشد، یا انحلال دولت و تعیین رئیس جمهور جدید را ترجیح می دهند و به مصلحت می دانند؟
🔹این نظرسنجی می تواند شبیه کاری باشد که دولت درباره #حذف_یارانه ها کرد و توانست رای 97 درصدی از مردم بگیرد!
@IMANI_mohammad
رکود دولت رکود میآورد - ۱
✍️ تا چند روز دیگر، دولت وارد هفتمین سال فعالیت خود از مجموع فرصت 8 ساله میشود. واقعیت و چالش پررنگ در این چند سال، «رکودزدگی» دولت است.
🔹برخی مدیران دولتی، پانزده ماه پس از ابطال برجام توسط طرف اصلی آن (کدخدای اروپاییها به تصریح آقای روحانی)، همچنان بر سر جنازه نشستهاند گویا که قرار است معجزهای رقم بخورد و مرده زنده شود تا پس از آن به جای همه مسئولیتهای تدبیر و تلاش، برای اقتصاد ما معجزه کند!
♦️این رکودزدگی حادّ، پدیدهای کم نظیر است. آنچه به عنوان رکود تورمی به اقتصاد ما سر ریز شده، آورده همین بیعملی یا سوء رفتار مفرط است. یک سال قبل، به خاطر سوء مدیریت، ۱۸ میلیارد دلار از ذخایر ارزی حیف و میل شد؛ هم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رانت را نصیب رانت خواران ساخت و هم تورم را به زندگی مردم و فضای کسب و کار سر ریز کرد.
🔹اما برخی محافل، ضمن لوث کردن این خسارت بزرگ میگویند شد که شد، یک ریسک مدیریتی بود و نباید دست و دل مدیران ذیربط را با احضار به دادگاه لرزاند(!)
♦️همچنین، به خاطر سوء مدیریت، حجم نقدینگی ظرف شش سال از ۴۳۰ هزار میلیارد، به بیش از 1900 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و موجب آسیبهای گسترده شد. این در حالی است که بسیاری از تولیدکنندگان، معطل نقدینگی حداقلی برای خروج از رکود هستند.
🔹بنا بر اعلام مرکز آمار، نرخ تورم در حوزه مسکن به ۱۲۸ درصد رسیده است. این بخش که همواره جزو بازارهای پر رونق بوده و موجب رونق تولید و اشتغال میشده، اکنون با رکود بیسابقه در نیم قرن گذشته دست و پنجه نرم میکند.
♦️معاملات مسکن نسبت به مرداد 97، با کاهش 78 درصدی در تهران و 53 درصدی در کل کشور روبهرو شده است. این روند معیوب، به معنی دریغ کردن ظرفیتهای میلیونیاشتغال از جوانان، زمین خوردن صدها صنعت مرتبط با بخش مسکن، و گرفتاری مردم به گرانی آزاردهنده است.
🔹علت این رکود چیست؟ اینکه بعضی مدیریتها دچار رکود فکر و برنامه، و فاقد روحیه و نشاط جوانانه هستند. معاملهای که برخی مدیران و مدعیان حمایت از آنها با سامانه فناوری هستهای و عقبه انسانی آن کردند، ماکتی از رویکردهای مشابه در بسیاری از حوزههای فناوری و کار آفرینی است.
♦️واگذاشتن مسئولیتهای قانونی و انقلابی، موجب رکود و تعلیقی در مدیریت میشود که فقط یک نتیجه آن، رکود فعلی اقتصادی است. اما در کنار فقر برنامه و کارکرد و برجام زدگی بخشی از مدیریت اجرایی، با چالش مهم دیگری هم رو به رو هستیم.
🔹پوسته برجام و مشاجرات پیرامون آن، با همه اهمیت، موجب شده بسیاری از سوء مدیریتها در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در حاشیه بماند. و حال آنکه اگر برجام یک خسارت بود، نفوذ زدگی در قالب برجامیزاسیون و نُرمالیزاسیون روندها (انقلاب زدایی و آرمان زدایی از مدیریت) حاوی دهها برابر خسارت است.
♦️این روند تحلیل برنده توانمندیها و ظرفیتهای ملی قابل تداوم نیست. در عین حال، برخی مدیران و حامیان سیاسی آنها با وجود این دو نقیصه بزرگ و استفاده سوء از انبوه اختیارات، میل به خودکامگی هم از خود نشان میدهند که در قالب منفعل و مطیع خواستن مجلس یا شانتاژ علیه قوه قضائیه قابل رصد است.
🔹به خاطر داریم که معاون رئیسجمهور تیر ۹۵ گفت «نباید در مجلس برای رئیسجمهور و وزرا دغدغه ایجاد شود. سؤالات بیجای نمایندگان نباید موجب سلب آرامش آنان شود؛ چرا که وقت و انرژی آنان صرف مسائل غیر از کار میشود».
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad
رکود دولت رکود میآورد - ۲
🔹اخیرا هم کسانی مانند سخنگوی کارگزاران مدعی شدند قوه قضائیه باید در وزارت دادگستری ادغام شود و اختیارات دولت -با کاستن از اختیارات قانونی مجلس و قوه قضائیه- افزایش یابد.
♦️این در حالی است که عضو مرکزیت همین حزب، چند ماه قبل تصریح کرد «دولت از اختیارات فوقالعاده برخوردار است و اگر رهبری این اختیارات را به چوب خشک داده بود، در مدیریت اقتصادی (باعرض پوزش) بهتر از آقای روحانی عمل میکرد». متاسفانه دولت هرچه اختیارات بیشتری گرفت، ناکارآمدتر عمل کرد.
🔹در قبال این وضعیت کاهنده توانمندیهای ملی چه باید کرد؟ یک مسیر این است که تیم دولت و مدیریت آن تغییر کند که این متوقف به انتخابات سال 1400 است.
♦️راه دوم این است که در انتخابات اسفند ماه، مجلسی مطالبهگر و مستقل از دولت روی کار بیاید و بتواند مدیریت را به ریل برنامهریزی برای پیشرفت درونزا، و اهتمام به ظرفیتهای ملی و منطقهای برگرداند.
🔹بدترین احتمال این است که دولت در عمل نشان دهد کفایت مسئولیت و اراده تغییر و اصلاح عملکرد خود را ندارد؛ که در این صورت، حجت بر مردم و نظام تمام میشود تا تصمیمی دیگر بگیرند.
♦️روند تغییرات مثبت در قوه قضائیه باید به دو قوه دیگر تسرّی پیدا کند و به تدریج شاهد مجلس و دولتی جوان، پرنشاط، با انگیزه، انقلابی، شجاع، مجاملهناپذیر و کاربلد باشیم. مقدمه این کار، بازسازی تشکیلاتی و برنامهای در جبهه بزرگ نیروهای انقلاب است.
🔹این نیروها در عین حال که باید بر معیارهای انقلابی تاکید کنند، نباید چنان دچار وسواس و سوءظن و منفینگری نسبت به همدیگر شوند که نتوانند با یکدیگر همپوشانی و همکاری و همافزایی (تعاون) داشته باشند.
♦️شرط همافزایی و همکاری، یافتن فعالان سیاسی و رسانهای و اجتماعی معصوم از هر نوع خطا نیست؛ البته این تکلیف برعهده همه ماست که هم خود به رعایت اخلاص و مراعات معیارها پایبند باشیم و هم دیگران را به خلوص دعوت کنیم.
🔹اما در عین حال در مسیر تحول برای تعالی، باید اغماض و تنازل داشت تا بتوان برای برداشتن بارهای بزرگ و مسئولیتهای بر زمین مانده، جمعیت فراهم کرد. اصلا بخشی از رشد ما و مقدمه آن، همین تحمل تفاوتها و احیانا نقصهاست (و البته حساب خیانت و تخلف جداست).
♦️وحدت با تواضع و حسن ظن طرفین بهدست میآید و نه برخورد از موضع بالا و یا سوء ظن. فراموش نکنیم که جزو سنتهای الهی برای موفقیت، مجتمع شدن و جمعیت ساختن است؛ همچنانکه تفرقه، موجب نابودی نعمتها و فرصتهاست.
🔹در مقابل، حرکت موذیانه و پرحجمی از سوی جبهه معارض سازماندهی شده که به بهانههای مختلف، بر دامن زدن به اختلاف و شکاف در جبهه نیروهای انقلاب اصرار دارد. آنها همدلی نیروهای انقلابی را پایان جولان خود و بنبستشکن در مسیر انقلاب اسلامی میدانند.
🔸رهبر انقلاب در همین زمینه 31 مرداد 89 در دیدار دانشجویان فرمودند:
🔻«بعضیها میگویند وحدت، بعضیها میگویند خلوص. من میگویم هر دو. خلوصی که شما مطرح میکنید که باید غربال و یک عده ناخالص را از دایره خارج کنیم، چیزی نیست که با دعوا و کشمکش وگریبان این و آن را گرفتن و حرکت تند و فشارآلود به وجود بیاید.
🔻... در صدر اسلام اگر پیغمبر(ص) در همان جامعه چند هزار نفری -که کار خالصسازی آسانتر بود از یک جامعه 70 میلیونی ما- میخواست خالصسازی کند، چی برایش میماند؟
🔻...امروز هم همین جور است. این جوری نیست که شما بیایید افراد ضعیفالایمان را از دایره خارج کنید به بهانه اینکه میخواهیم خالص کنیم. هر چه میتوانید دایره خلصین را توسعه بدهید...
🔻وحدت هم منظور من اتحاد بر مبنای اصول است. با آن کسی که این اصول را قبول دارد به همان اندازه که قبول دارد، به همان اندازه ما مرتبط و متصلایم؛ این میشود ولایت بین مؤمنین.
🔻آن کسی که اصول را قبول ندارد، نشان میدهد یا تصریح میکند که قبول ندارد، او قهراً از این دایره خارج است. بنابراین هم طرفدار وحدتیم، هم طرفدار خلوص».
@IMANI_mohammad
متهم ، شبکه نفوذ است
در دفاع از حسن عباسی و وزارت اطلاعات
بصیرت و حمیت و هوشیاری بدنه خدوم وزارت اطلاعات و بسیاری از مدیران این وزارت آن قدر بالاست که وصله پیگرد و زندانی کردن دکتر حسن عباسی، به آنها نچسبد.
سوال عباسی و بسیاری دیگر از رصدگران رسانه ای- سیاسی روشن است: چه کسانی در برخی دستگاه های دولتی، با اتاق عملیات روانی ضد انقلاب در ارتباط هستند و اسرار و اطلاعات محرمانه را برای جنگ روانی با مردم و مسئولان، در اختیار دشمن قرار می دهند؟ و چه کسانی در سطوح بالای دولتی، امکان شبیخون و عملیات از طریق فضای مجازی را برای ناتوی اطلاعاتی- فرهنگی و مزدوران رسانه ای آن فراهم می سازند؟
این پرسش معطوف به امنیت ملی و مطالبه برخورد با شبکه بروکراتیک نفوذ، جای قدر شناسی دارد نه پیگرد و شکایت. بلکه به نظر می رسد شبکه مدیریتی متهم در این خیانت، سعی دارد وزارت محترم و خدوم و غیور اطلاعات را سپر بلای خود کند و از خطاب و مواخذه بگریزد.
این همان شبکه ای است که بارها به هنگام برخورد وزارت اطلاعات با تحرکات ضد انقلاب در همین دولت فعلی، وزارت اطلاعات را آماج فشار و اتهام قرار داد تا مدافعان خط مقدم امنیت ملی را منفعل کند.
نباید گذاشت آنها با دامن زدن به درگیری های ساختگی میان نیروهای انقلابی و نهادهای مسئول، در حاشیه امنیت خیانت قرار بگیرند.
@IMANI_mohammad
انگلیس باخت؛
بقیه حرف ها باد هواست
✍️ انگلیس در بازی خود خواسته "توقیف نفتکش ها"، از سوی ایران تحقیر شد. چنان که در دنیا به طعنه و تمسخر گفتند امپراتور سابق اقیانوس ها، اکنون به #بریتانیای_صغیر تبدیل شده است.
🔹دزدان دریایی ملکه مانند راهزنان عمل کردند. انگلیسی ها در حالی که طبق توافق بین المللی برجام، متعهد به مقابله با تحریم های نفتی ایران بودند، نفتکش حامل نفت ایران را توقیف کردند اما امروز که مجبور شدند پس از تحمل خفت و حقارت، آن را آزاد کنند، سعی کردند لباس حقوقی به ماجرا بپوشانند و مسئولیت کار را به گردن دولت محلی جبل الطارق که مستعمره اشغالی خود آنهاست، بیندازند!
♦️طرف حساب ایران، مقامات محلی جبل الطارق نیستند که ادعا کنند "ایران به صورت مکتوب اطمینان داد مقصد کشتی، یک مجموعه تحت تحریمهای اتحادیه اروپا [سوریه] نیست". تحریم های اروپا، فقط می تواند برای اعضای اتحادیه اروپا معتبر باشد و اعتبار دیگری ندارد. ایران اگر قرار بود به رویکرد خباثت آلود اروپا درباره سوریه کمترین اعتنایی داشته باشد، سرنوشت جنگ سوریه به نحو دیگری رقم می خورد.
🔹چنان حرف ها و ادعاهایی باد هواست. کسی نه در اروپا و نه در داخل ایران نمی تواند برای صادرات و فروش نفت ایران محدودیتی اعمال کند یا به رسمیت بشناسد. آن ادعا هم برای کاستن از حجم تحقیر شدگی انگلیس و تشکیک در عظمت پیروزی ایران در یک زور آزمایی کم سابقه است.
♦️کشتی های انگلیسی اکنون قریب یک ماه است با هول و هراس از تنگه هرمز عبور می کنند، بلکه مالکان خیلی از آنها تا مدت ها ترجیح دادند از این تنگه عبور نکنند چرا که دیدند ناوگان جنگی انگلیس چه قدر در مقابل قدرت نمایی نیروی دریایی سپاه پاسداران بی بخار است.
🔹در این مدت، هزینه بیمه کشتی های انگلیسی عازم خلیج فارس چند برابر شد و بسیاری از شرکتهای انگلیسی مجبور شدند برای امنیت، پرچم کشورهای دیگر را جای پرچم انگلیس، روی کشتی ها و نفتکش های خود نصب کنند.
♦️انگلیس نمی توانست انتهای این مسیر ادامه دار و و پر خسارت را باز بگذارد و مجبور شد از خبط بزرگ خود عقب نشینی کند. بی تردید، ایران پس از این هم به هر کشور و به هر میزان که اراده کند، نفت خواهد فروخت و انگلیس دیگر غلط مشابهی را تکرار نخواهد نکرد؛ چرا که بسیاری از منافع راهبردی اش در تنگه هرمز و حیثیت لگد مالش، همچنان زیر پنجه اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
🔹انگلیس باخت، به شکلی تحقیر آمیز هم باخت. بقیه توجیه ها باد هواست. حکایت انگلیس، حکایت نوچه کتک خورده و لت و پار شده فیلم قیصر است؛ "چشامو باز کردم دیدم مریضخونه ام. حالا ما به همه گفتیم زدیم، شمام بگین زده، آره، خوبیت نداره. واردی که!".
@IMANI_mohammad
چرا نفتکش ایرانی آزاد شد
اما برجام همچنان گروگان است؟!
✍️ زبان دیپلماسی در دنیا، زبان اقتدار و قاطعیت است نه قدرت فروشی و التماس پس از آن. نفتکش حامل نفت ایران را اقدام متقابل سپاه پاسداران، از چنگ دزدان دریایی بریتانیای صغیر درآورد.
🔹و الّا اگر به مذاکره صرف بود، در این پانزده ماهه اخیر باید آبی از مذاکره خالی گرم می شد و اروپایی ها به اجرای تعهدات برجامی باز می گشتند و بر نگشتند. چون احساس می کند تیم مذاکره کننده ایرانی، قاطعیت و اقتدار از خود نشان نمی دهد و همچنان کوتاه می آید.
♦️آقای روحانی همین پریروز گفت "در جریان روند کاهش تعهدات نیز مذاکرات را ادامه میدهیم ولی اگر در پایان 60 روز دوم به نتیجه نرسیدیم، حتماً مرحله سوم را آغاز خواهیم کرد و بعد از آن #باز_هم_60_روز_فرصت_خواهیم_داد تا به راهحل منطقی، درست و متوازن برسیم و به تعهد در برابر تعهد پایبند هستیم"!
🔹وقتی دولت در حالی که هنوز تعلیق مرحله سوم را آغاز نکرده، اطمینان می دهد مهلت چهارمی هم هست، آیا طرف مقابل را تحت فشار می گذارد یا خاطر جمعی می دهد که آب در دل او تکان نخورد؟! اصلا نام این کار، تهدید و التیماتوم و ضرب الاجل است، یا اطمینان دادن و جسور کردن طرف مقابل به ادامه دهن کجی؟!
♦️اکنون به وضوح، با دو #مدل_دیپلماسی رو برو هستیم: مدل عقیم برجامی که قبل از هر چیز، پرستیژ و اعتبار دولت ما را در نگاه غربی ها و حتی جهان غیر غرب پایین آورده، به نحوی که تهدید او را چندان جدی نگیرند؛
🔹و مدل راهگشا و کارآمدی که جمهوری اسلامی ایران را به بازدارندگی قدرتمندانه در برابر دشمنان رسانده است؛ به نحوی که ترامپ پس از سرنگونی پهپاد پیشرفته خود می ترسد، واکنش نظامی نشان دهد.
♦️دولت و وزارت خارجه باید خود را به تراز استانداردهای اقتدار و اعتبار نظام جمهوری اسلامی ایران ارتقا دهند تا بتوانند از حقوق ملت در جنگل نظام بین الملل صیانت کنند. دیپلماسی التماسی هرگز مدلی موفق از انواع دیپلماسی در دنیا محسوب نمی شد و با برجام، کاملا از اعتبار افتاد.
@IMANI_mohammad
روشنگری اجتماعی، آری
تعلیق و تعطیلی امر به معروف، نه
✍️ برخی تحلیلگران، امر به معروف و نهی از منکر را به شناخت جامعه از معروف و منکر موکول می کنند. این سخن دو پهلوست، رویه ای درست دارد و رویه ای نادرست و غلط انداز.
🔹درست است بدین معنا که شناساندن و نمایاندن زیبایی معروف و زشتی منکر، باعث ترویج خوبی ها و کاهش میل به زشتی ها می شود. به همین دلیل هم در آیه سوم سوره آل عمران، دعوت به خیر، مقدم بر امر به معروف آمده است:
♦️"وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ. و از میان شما باید گروهى باشند كه به خیر دعوت نمایند و امربه معروف و نهى از منكر كنند و آنها هستند که رستگارانند".
🔹در این که باید فرهنگ سازی کرد تا معروف و منکر به زیبایی و زشتی در جامعه شناخته شوند، تردیدی نیست. اما این، نمی تواند دستاویزی برای انفعال و تعطیلی حکمی ضروری شود که سایر واجبات دین، با بودن آن، بر پا داشته می شود.
♦️خداوند در سوره مبارکه حج، مقدمه نصرت الهی برای ستم دیدگان را امر به معروف بر می شمارد و می فرماید "إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ... الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَروا بِالمَعروفِ وَ نَهَوا عَنِ المُنكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الأُمورِ.
🔹خدا بر یاری آنها تواناست... همان کسانی که هر گاه در زمین به آنها قدرت بخشیدیم، نماز را برپا میدارند، و زکات میدهند، و امر به معروف و نهی از منکر میکنند، و پایان همه کارها از آن خداست".
♦️امام محمد باقر علیه السلام درباره امر به معروف فرمود: "سَبِيلُ الْأَنْبِيَاءِ وَ مِنْهَاجُ الصُّلَحَاءِ فَرِيضَةٌ عَظِيمَةٌ بِهَا تُقَامُ الْفَرَائِضُ وَ تَأْمَنُ الْمَذَاهِبُ وَ تَحِلُّ الْمَكَاسِبُ وَ تُرَدُّ الْمَظَالِمُ وَ تُعْمَرُ الْأَرْضُ وَ يُنْتَصَفُ مِنَ الْأَعْدَاءِ وَ يَسْتَقِيمُ الْأَمْر.
🔹امر به معروف و نهى از منكر، راه و روش پيامبران و شيوه صالحان است و واجب بزرگىاست كه واجبات ديگر با آن بر پا مىشوند، راهها امن مى گردد و درآمدها حلال مىشود وحقوق پايمال شده، به صاحبانش برمىگردد، زمين آباد مىشود و حق از دشمنان گرفته مىشود و كارها سامان مىپذيرد."
♦️در عین حال که باید درباره معروف و منکر روشنگری کرد، باید پای این فریضه هم ایستاد تا فضیلت ها از بین نرود و رذیلت ها جای آن ننشیند؛ چنان که حضرت ابراهیم (ع) به تنهایی کرد؛ و آن چنان که سرور آزادگان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام در نهایت غربت به آیندگان آموخت.
🔹وقتی امام می خواست از مکه خارج شود، وصیت نامه ای نوشت و آن را به برادر خود محمد بن حنفیه داد، با این تاکید: «إِنّی لَمْ أَخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسِداً و لا ظالِماً، إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی، أُُریدُ أنْ آَمُرَ بالمَعروفِ و أنهی عَنِ المنکَرِ وَ اَسیرُ بِسیرَةِ جَدّی و أبی.
♦️من برای جاه طلبی و کام جویی و آشوبگری و ستمگری قیام نکردم، بلکه برای اصلاح در کار امت جدم قیام کردم می خواهم امر به معروف و نهی از منکر و به شیوه جد و پدرم حرکت کنم».
🔹در بسیاری از مواقف، برای این که معروف و منکر تحریف نشود و جای هم ننشیند، باید صراحت داشت و امر به معروف و نهی از منکر کرد.
♦️یکی از شروط موفقیت این است که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر، قبل از عامه مردم، متنفذان و قدرتمندان باشند.
@IMANI_mohammad
هسته خرما را قورت نده!
خود آموز ترامپ و دزدان دریایی ملکه
🔹دادگاهی در آمریکا به خواست دولت، خواستار توقیف نفتکش ایرانی پس از آزادی از چنگ دزدان دریایی انگلیس شده است. اما آنها لابد می دانند چرا انگلیسی ها مجبور شدند تحقیر آزادی نفتکش ایران را به جان بخرند و مجبور نباشند دزدکی در خلیج فارس تردد کنند.
♦️می گویند میمونی، قبل از خوردن خرما، هسته را در می آورد و مدتی به اندازه آن نگاه می کرد و بعد، دوباره داخل خرما می گذاشت و سپس قورت می داد.
🔹علت را از صاحبش پرسیدند، گفت: قبلا به خاطر قورت دادن هسته های بزرگ، خیلی اذیت شده و مری و روده او را جراحی کرده اند. از آن به بعد، حواسش هست خرما های دارای هسته بزرگ را نخورد!
♦️حکایت دولت آمریکاست که وقتی سر کار آمده بود، زیادی لاف می زد و تب های تند داشت. اما پس از تحمل ضربات دردناک و تحقیر آمیز در سوریه و عراق و یمن، و سرنگونی پهپاد جاسوسی، دستگیرش شده که ایران برای تلافی و نشان دادن ضرب شست، کمترین ملاحظه و تعارفی ندارد.
🔹ترامپ به یاد دارد که در هر کدام این ماجراها چه قدر تحقیر شد و ترجیح داد برای ندادن هزینه حیثیتی بیشتر، عقب نشینی کند.
♦️ایران در همین یک ماه اخیر با توقیف نفتکش انگلیس آن هم جلو چشمان ناو جنگی آن، هزینه چند برابری بیمه را به بریتانیای صغیر تحمیل کرد تنگه هرمز زیر پنجه جمهوری اسلامی ایران است و کشتی های انگلیس مجبور شدند تا مدت ها از تنگه نگذرند یا پرچم کشوری دیگر را نصب کنند.
🔹ایران برای اعمال محدودیت متقابل بر سر راه ترانزیت تجاری و نفتی حریف در تنگه هرمز، موشک های قدرتمند و قایق های جنگی پر حجم را دارد اما بدون آنها و فقط با چند مین و اژدر و پهپاد سرگردان هم می شود روزگار را برای اقتصاد رکود زده آمریکا سیاه کرد. نفت 250 دلاری، در تحمل هیچ کس در غرب نیست.
♦️اگر کارشکنی بر سر صادرات نفت ایران ادامه یابد، آنگاه حتما منافع و حیثیت آمریکا نه فقط در خلیج فارس بلکه در خلیج عدن، دریای سرخ و آب های بین المللی به خطر خواهد افتاد. فرزندان مقاومت برای چنان ضرب شستی لحظه شماری می کنند و این برای ترامپ در انتخابات آتی بسیار گران تمام می شود.
@IMANI_mohammad