یک سوال وارونه:
چرا به اروپا گاز نمی فروشیم؟!
🔹نائب رئیس سابق اتاق بازرگانی توییت زده: "تیرگی روابط روسیه با اروپا و چالش اوکراین، برای کشوری مستقل و مبتنی بر منافع ملی و با منابع فراوان گاز، میتواند فرصتی فوقالعاده در انتقال گازش به اروپا، افزایش درامد و نقشآفرینی در امنیت انرژی این قاره باشد. اما کشوری که از اقمار روسیه باشد از این فرصت محروم است".
🔹پدرام سلطانی، به مفهوم دقیق، یکی از"کاسبان برجام" است. او حداقل یک میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرده و ما به التفاوت این یک قلم رانت در بازار آزاد، 20 میلیارد تومان است. طبعا بازی به عنوان مهره پیاده عملیات روانی غرب هم برای او بدون آورده نیست!
🔹آقای سلطانی بر اساس توییت خود باید پاسخ دهد:
💢چرا دولت غربگرای سابق که ایشان سر سفره رانت هایش بهره مند بود، سراغ صادرات گاز به اروپا نرفت؟
💢آیا اروپا اختیار و اراده معامله با ایران را دارد تا وارد مذاکرات گازی با ایران و تامین نیاز خود شود؟
💢چرا اروپا بر خلاف برجام، واردات نفت از ایران را متوقف کرد؟
💢تعهدات برجامی به کنار! چرا اروپایی ها حتی به وعده های بی ارزشی مثل راه اندازی کانال مبادلات SPV و INSTEX عمل نکردند؟!
💢اروپا برای معطل نگه داشتن ایران، دو سال وعده می داد پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها را دریافت کند و در ازای آن غذا و دارو به بفروشد، اما همان وعده مسخره را هم انجام نداد. چرا؟
💢آیا اروپایی ها، همان ها نیستند که وقتی که آمریکا زیر برجام زد، آنها هم با خباثت آمریکا برای به زانو درآوردن ملت ایران همراهی کردند؟
💢نویسنده توییت سفارشی، اجازه انتقاد از اروپا را دارد؟ یا ماموریت او صرفا حمله به روسیه و چین است؟ آیا روسیه و چین بودند که برجام را زیر پا گذاشتند، یا اروپا و آمریکا؟! چرا او سُرنا را از سر گشادش می زند؟
@IMANI_mohammad
فتنه سلمان رشدی؛
عبرت های نرمش مقابل دشمن
🔹فردا 25 بهمن سالگرد صدور حکم امام خمینی (ره) درباره اعدام سلمان رشدی مرتد است که بازی تهاجمی اردوگاه غرب علیه اسلام و پیامبر اعظم (ص) را به هم ریخت.
🔹در شروع سال 1367- و شاید قبل از آن - برخی دیپلماتهای ما احتمال پذیرش قطعنامه 598 را در محافلی زمزمه کرده بودند. 27 تیرماه 1367 حضرت امام(ره) با احترام به نظر برخی مسئولان، اجرای قطعنامه 598 را پذیرفتند.
🔹اما برخلاف تصور همان مسئولان، "حسن نیت" نشان دادن ایران با بدفهمی و گستاخی رژیم صدام و حامیان غربی وی در انجام برخی حملات جدید و گسیل سازمان منافقین برای عملیات فروغ جاودان (مرصاد) روبرو شد. البته پیامد این ماجرا، ایجاد موج جدید بسیج مردمی در پر کردن جبههها و عقوبت تاریخیسازمان منافقین بود.
🔹چند ماه بعد یعنی دی ماه سال 67، گستاخی قدرتهای شرور غربی شکل دیگری به خود گرفت و جبهه استکبار، این بار سلمان رشدی را برای شکستن حریم پیامبر اعظم(ص) علم کردند و پاسخ تاریخی خود را از حضرت امام (ره) گرفتند.
🔹 در پی این اتفاقات عبرت آموز، حضرت امام در پیام معروف به "منشور روحانیت" که در تاریخ سوم اسفند 67 صادر کردند، تاکید فرمودند:
✅ "من قبلاً نیز گفتهام همه توطئه های جهان خواران علیه ما از جنگ تحمیلی گرفته تا حصر اقتصادی و غیره برای این بوده است که ما نگوییم اسلام جوابگوی جامعه است و حتماً در مسایل و اقدامات خود از آنان مجوز بگیریم. ما نباید غفلت بکنیم؛ واقعاً باید به سمتی حرکت نماییم که إن شاء الله تمام رگههای وابستگی کشورمان از چنین دنیای متوحشی قطع شود.
✅ استکبار غرب شاید تصور کرده است از اینکه اسم بازار مشترک و حصر اقتصادی را به میان بیاورد، ما در جا می زنیم و از اجرای حکم خداوند بزرگ صرف نظر می نماییم. خیلی جالب و شگفت انگیز است که این به ظاهر متمدنین و متفکرین وقتی یک نویسنده مزدور با نیش قلم زهرآگین خود احساسات بیش از یک میلیارد انسان و مسلمان را جریحه دار میکند و عدهای در رابطه با آن شهید می شوند، برایشان مهم نیست و این فاجعه، عین دموکراسی و تمدن است؛ اما وقتی بحث اجرای حکم و عدالت به میان می آید، نوحه رأفت و انساندوستی سر میدهند. ما کینه دنیای غرب را با جهان اسلام و فقاهت از همین نکتهها بهدست میآوریم.
✅ ضرورتی نیست که در چنین شرایطی ما به دنبال ایجاد روابط و مناسبات گسترده باشیم؛ چرا که دشمنان ممکن است تصور کنند که ما به وجود آنان چنان وابسته و علاقهمند شدیم که از کنار اهانت به معتقدات و مقدسات دینی خود ساکت و آرام می گذریم.
✅ آنان که هنوز بر این باورند و تحلیل می کنند که باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدید نظر نماییم و ما خامی کردهایم و اشتباهات گذشته را نباید تکرار کنیم و معتقدند که شعارهای تند یا جنگ سبب بدبینی غرب و شرق نسبت به ما و نهایتاً انزوای کشور شده است و اگر ما واقع گرایانه عمل کنیم، آنان با ما برخورد متقابل انسانی می کنند و احترام متقابل به ملت ما و اسلام و مسلمین میگذارند، این یک نمونه است که خدا میخواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز آیات شیطانی در این زمان اتفاق بیافتد و دنیای تفرعن و استکبار و بربریت چهرهی واقعی خود را در دشمنی دیرینهاش با اسلام برملا سازد تا ما از ساده اندیشی به درآییم و همه چیز را به حساب و اشتباه و سوء مدیریت و بی تجربگی نگذاریم و با تمام وجود درک کنیم که مسأله اشتباه ما نیست؛ بلکه تعمد جهان خواران به نابودی اسلام و مسلمین است؛ والاّ مسأله فردی سلمان رشد آنقدر برایشان مهم نیست که همه صهیونیستها و استکبار پشت سر او قرار بگیرند".
(صحیفهی نور؛ ج 21؛ صفحهی 88 )
@IMANI_mohammad
دلواپسيهاي پدر - ۱
"هاشم مرقال" که بر زمين افتاد، در لشکر اميرمؤمنان(ع) غوغا شد. هاشم از فرماندهان شجاع لشکر امام در نبرد صفين بود و شهادت او ميتوانست روحيه لشکريان را تضعيف کند.
اما پسر اين فرمانده شجاع بيدرنگ از جا برخاست و سخناني گفت سخت نافذ. بيترديد بهتر از اين نميشد از پدر تجليل کرد. «اگر هرگز ثواب و عقاب و بهشت و جهنمي نبود، همانا جهاد در کنار علي برتر از جنگ در کنار معاويه پسر جگرخوار بود». يعني که «بابي انت و امي يا اميرالمؤمنين». پدر و مادرم به فداي تو اي پدر خوب همه امت!
اما تنها او نبود که به فضيلت و شرافت عليبن ابيطالب شهادت ميداد. مردم، بسيار از خليفه دوم شنيده بودند «عجزت النساء انَ يلدن مثل علي بن ابيطالب. زنان ناتوانند که مانند علي را به دنيا آورند»، «خدايا مرا در برابر مشکلي قرار نده که پسر ابوطالب نباشد» و «لولا علي لهلک عمر»؛ همچنان که از خليفه سوم شنيده بودند «لولا علي لهلک عثمان».
تاريخ در سينه خويش گفتوگوي دو تن از سران جريان «بني سهم» را ثبت کرده، آنجا که عمروعاص به معاويه گفت «عرب هرگز تو را همسان و همسنگ علي نميداند. علي به رموز نبرد آشناست و در قريش نظيري براي او نيست. او به حق، صاحب حکومتي است که در دست دارد مگر اينکه بر او ستم کني و حق را از او سلب کني... به خدا سوگند تو و علي هرگز در شرف و فضيلت يکسان نيستيد. براي نبرد با چنين فرد با فضيلتي چه بهايي ميپردازي تا با تو همگام شوم؟ من امارت مصر را ميخواهم»! و هم او بود که در صفين به ياران اميرمؤمنان اشاره کرد و گفت «اين گروه با هدفي آسماني به ميدان آمدهاند و باکي از مرگ (شهادت) ندارند».
پس چاره چه بود؟ اختلاف افکندن و فشل کردن اين سپاه قدرتمند. محبتي که مولاي متقيان در ميان مردم روشنضمير برانگيخت، دو سويه بود. چه اينان در شروع بيعت با حضرت ديدند که وقتي سياستمداران حرفهاي براي پيروزي و استقرار حکومت، دعوت به مماشات با دريافتکنندگان امتيازات ويژه از قدرت و ثروت بيتالمال کردند، پاسخ سرزنشآميز امام را شنيدند «آيا مرا امر ميکنيد که پيروزي را با ستم بر مردم تحت ولايت خود بجويم؟» (خطبه 126 نهجالبلاغه).
تاريخ بر سينه دارد که پدر امت چگونه با محرومان و پابرهنگان همدردي کرد و از شنيدن همسفرگي حاکم بصره با اشراف چنان به هم ريخت که دست به قلم برد و نوشت:
«همانا امام شما به دو جامه فرسوده و دو قرص نان بسنده کرده است... هوا و هوس هرگز بر من چيره نخواهد شد و حرص و آز مرا به انتخاب خوراک نيکو وادار نخواهد ساخت در حالي که شايد در حجاز يا يمامه کسي حسرت گرده ناني ببرد و هرگز سير نخورد. يا من سير بخوابم و پيرامون من شکمهايي گرسنه يا جگرهايي سوخته باشند؟!... آيا به اين بسنده کنم که گويند اميرمؤمنان است و در ناگواريهاي روزگار شريک آنان نشوم يا در سختيهاي زندگي اسوهاي براي آنان نباشم؟» (نامه 45 نهجالبلاغه)
اينگونه پدرانه و غمگسارانه زيستن، اگر جاذبههاي نيرومندي با خود دارد، دافعهها و دشمنيهاي قدرتمندي نيز با خود ميآورد. اشعثبن قيس والي آذربايجان وقتي نامه حضرت را دريافت کرد که مرقوم فرموده بود «اين منصب طعمه نيست بلکه امانتي آويخته به گردن توست»، گفت اين نامه مرا به وحشت انداخته، او ثروت و قدرت آذربايجان را از من خواهد گرفت، پس چه بهتر که به معاويه بپيوندم!
آري شرافت و عدالت و فضيلتي که اميرمؤمنان پاي آن ايستاده بود، هزينه داشت و هرکس پاي آن نميايستاد. امام اين را ميدانست که فرمود «انّ امرنا صعبُ، مستصعب... همانا کار ما دشوار است و دشوار ميآيد و سنگيني آن را نميتواند تحمل کند مگر بندهاي که خداوند قلب او را براي ايمان آزموده است و نميتوانند پذيرنده گفتار ما باشند مگر سينههاي امانتدار و خردهاي استوار». (خطبه 189 نهجالبلاغه).
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
دلواپسيهاي پدر -۲
امام در تفسير آيه شريفه «ما جعلالله لرجل من قلبين فيجوفه» ميفرمود «محبت ما و محبت دشمنان ما در يک سينه جمع نميشود». آنان که پاي فلسفه حيات و سياست امام ماندند، مانند خود حضرت مصداق آيه شريفه 207 سوره بقره بودند.
«و منالناس من يشري نفسه ابتغاء مرضات الله». همين بيهمتايي در بندگي پروردگار بود که سبب ميشد پيامبر(ص) در کارزار رعبانگيز خندق و در محاصره سخت دشمن شهادت دهد «برز الايمان کله اليالشرک کله. ايمان با تماميت خويش در برابر تماميت شرک به ميدان آمده» و پس از به زمين زدن پهلوان سپاه احزاب توسط علي عليهالسلام اعلام کند «ضربهًْ عليٍ يومالخندق افضل من عبادهًْ الثقلين». چند گروه بيطاقت و ناشکيب، امت را از مهربانيهاي سرشار چنين پدر دلسوزي محروم کردند.
1-جريان معارضي که حق را ميشناختند و به خاطر دنياطلبي از همان آغاز در مقابل جبهه عدالت ايستادند و جبهه باطل و ظلم را تشکيل دادند
2-جرياني که حق و باطل را ميشناختند و با جبهه حق همراه بودند ولي در ميانه راه به درد بيدرمان زيادهطلبي و امتيازخواهي گرفتار آمدند و با چاشني تکبر و استکبار که مرض اصلي گروه اول بود، دچار ارتجاع و انقلاب به عقب شدند و جبهه اول آنان را سپر بلا و آلت دست خود قرار داد.
3-جرياني که شناخت عميقي از حق و باطل نداشتند و به اعتبار خيانت برخي سران خود، در زمين دشمن بازي کردند. ضعف در امامشناسي و دشمنشناسي و بصيرت، آنها را در بحبوحه جنگ صفين به حربه برنده در دست دشمن تبديل کرد.
اين 3 فرقه، دشواريهاي هميشگي برپايي حق و مزاحمان اصلي در نوشاندن جرعه عدالت به تودههاي مردمند. يکي از نامههاي تکاندهنده حضرت، خطاب به يار باوفاي خويش، کميل بن زياد نخعي است که همواره در خدمت امام ماند اما در امارت هيت بهجا عمل نکرد.
اميرمومنان در نامه 61 خطاب به کميل عباراتي درسآموز براي همه دوستداران مسئوليتشناس مينويسد. «تضييع و تباه کردن انسان کاري را که به او سپردهاند و برعهده گرفتن کاري که برعهده ديگران ميباشد، ناتواني وي و انديشهاي ناقص است. تاخت و تاز به اهل قرقيسيا و رها کردن مرزهايي که تو را به حفظ آن گماردهايم، و کسي نيست آن را پاسداري کند و سپاه دشمن را باز دارد، نشانه نارسايي انديشه و تدبير است. تو پلي شدهاي براي هر دشمني که بخواهد به دوستانت بتازد و غارت کند، نه شانهاي استوار داري و نه هيبتي و نه مرزي را تواني بست و نه شوکت دشمن را تواني شکست و نه مردم ملک خويش را تواني که بينياز کرد».
کميل که از ياران شريف و کم نظير اميرمومنان است. اما پل شدن دوستان در خدمت دشمن و عدم شناخت و اهتمام کافي نسبت به مسئوليت، رنج ديرين اولياي حق در طول تاريخ بوده است.
نامههاي پدر مهربان امت، هر کدام باب تازهاي در فلسفه حيات سياسي ميگشايد؛ چه آنجا که خطاب به اسود بن قُطبه فرمانده لشکر جلوان يادآور شد «بدان که دنيا خانه ابتلا و آزمايش است و همنشين آن به اندازه ساعتي فراغت پيشه نميکند مگر آن که همان فراغت- و مشغول امر مهمي نشدن- تبديل به حسرتي براي وي در روز قيامت ميشود» (نامه 59)؛
چه هنگامي که از طلحه و زبير خواست «شما دو پيرمرد! برگرديد از تصميم خويش که امروز بزرگترين کار شما، عار و شرمندگي است قبل از اين که عار و آتش با هم جمع شود» (نامه 54)؛
و چه آن روز که به معاويه يادآور شد «خداوند سبحان دنيا را براي بعد از آن قرارداد و اهل دنيا را در آن مبتلا کرد تا معلوم کند کدام نيکو عملترند. و ما براي دنيا آفريده نشدهايم. ما را فرمان ندادهاند که براي دنيا بکوشيم و جز اين نيست که ما را در دنيا قرار دادهاند تا با آن بيازمايند. و همانا خداوند مرا با تو و تو را با من مبتلا و آزمايش کرد و يکي از ما را حجتي بر ديگري قرارداد» (نامه 55)؛
و «ما و شما بر همان الفت و جماعتي بوديم که يادآور شدي اما ديروز بين ما و شما جدايي انداخت اينکه ما ايمان آورديم و شما کافر شديد. و امروز فاصله مياندازد اينکه ما استقامت ورزيديم و شما- بعد از ايمان ظاهري- دچار فتنه شديد و از حق انحراف پيدا کرديد» (نامه 66 نهجالبلاغه).
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
دلواپسيهاي پدر -۳
اگر به خاطر خيانت منذربن جارود در امانت نهيب زد «دنياي خود را با ويران کردن آخرت خويش آباد ميکني و با گسيختن از دين، به عشيره خويش ميپيوندي. اگر گزارشي که درباره تو درست باشد، شتر خانواده و بند کفشت از تو بهتر است. و هر کس به صفت تو باشد، اهليت اين را ندارد که با او بتوان مرزي را پاسداري کرد يا امري را جاري ساخت يا جايگاهي براي او قائل شد يا در امانتي شريک گردانيد» (نامه 71)؛
به همان سياق به ابنعباس آموخت که چگونه در گستره زندگي، رفتار شايسته و ناشايست را دستهبندي کند. «نبايد نزد تو بهترين چيزي که از دنيا به آن نايل ميشوي، رسيدن به لذتي يا فرو نشاندن آتش غيط و خشم باشد بلکه بايد فرو نشاندن آتش باطل يا زنده کردن حق سرلوحه همت تو قرار گيرد و بايد که شادماني تو به آن چيزي باشد که پيش فرستادهاي و غم و تاسف تو به آنچه باقي ميگذاري» (نامه 66 نهجالبلاغه).
و از همان آموزشهاي ناب بصيرتي که ميتواند شاخص تشخيصهاي بزرگ باشد، نامه 69 به حارث همداني است. «بپرهيز از هر عملي که انسان را در نفس خويش راضي کند اما براي عموم مسلمانان ناخوشايند باشد. و بپرهيز از هر عملي که در پنهان انجام شود اما در علن و آشکار از آن عمل شرمنده شوند. و برحذر باش از هر کاري که چون از آن پرسش کنند، صاحب آن انکار يا عذرخواهي کند...».
اگر پيامبر(ص) فرمود من و علي پدران اين امتيم، تمام دلواپسي و نگراني اميرمؤمنان اين بود که در منازعه و اختلاف ميان مسلمين، سفيهان و فاجران دست به يکي کنند.
حضرت هنگامي که مالک را به امارت مصر ميفرستاد، خطاب به مردم آن ديار نوشت «هنگامي که پيامبر(ص) درگذشت، مسلمانان در امر حکومت دچار اختلاف شدند. به خدا سوگند هرگز در خاطرم نميگنجيد که عرب، خلافت را از اهل بيت پيامبر دريغ کنند... به خدا سوگند اگر با اهل باطل روبرو شوم و من تنها باشم و آنها روي زمين را پر کنند، هيچ هراسي ندارم... اما دلواپسي و اندوه من از اين است که سفيهان و فاجران (بيخردان و تبهکاران) زمامدار امور شوند؛ بيتالمال را دست به دست کنند، بندگان خدا را به بردگي بگيرند، با صالحان بجنگند و با فاسقان و مجرمان حزب تشکيل دهند... که اگر اين گونه نبود فراوان شما را برنميانگيختم و توبيخ نميکردم و فرا نميخواندم و تشويق (به جهاد) نميکردم و اگر سرپيچي ميکرديد، رهايتان ميکردم. آيا نميبينيد سرزمينهاي تحت تصرف شما رو به نقصان ميرود؟... براي جهاد با دشمنانتان بسيج شويد- خدا شما را رحمت کند- و روي زمين سنگيني نکنيد که در اثر اين کار، در ذلت و ستم غوطهور شويد و نصيب شما نقصان پذيرد. انّ اخا الحرب الأرق و من نام لم ينم عنه. همانا مرد جنگي بيدار است و هر کس بخواب رود، دشمن به خواب نميرود و از او غافل نميشود». (نامه 62 نهجالبلاغه)
... امروز روز میلاد اميرمؤمنان، روز پدر است. اين روز بر همه پدران غمگسار فرزند، بر پدر مهربان و دلسوز امت حضرت اباصالح المهدي مبارک! حق است که به محضر مولاي متقيان(ع) و امام زمان(عج) از صميم دل و با مشتاقي تمام عرض کنيم بابي انتم و امي... يا ابانا استغفرلنا ذنوبنا انّا کنّا خاطئين...
♦️پدر! روزت مبارک.
@IMANI_mohammad
گوشم شنید قصه ایمان و مست شد...
🔹بنمای رخ که باغ و گلستانم آرزوست
بگشای لب که قند فراوانم آرزوست
♦️ای آفتاب حسن برون آ دمی ز ابر
کان چهره مشعشع تابانم آرزوست
🔹... والله که شهر بی تو مرا حبس میشود
آوارگیّ کوه و بیابانم آرزوست
♦️زین همرهان سست عناصر دلم گرفت
شیر خدا و رستم دستانم آرزوست
🔹زین خلق پرشکایت و گریان شدم ملول
آن های و هوی و نعره مستانم آرزوست
♦️... گوشم شنید قصه ایمان و مست شد
کو قسم چشم، صورت ایمانم آرزوست
💢مولوی
@IMANI_mohammad
خطشکن... مانند پدر - ۱
1- فرزندان معمولا نسبتی به پدر میرسانند و رنگ و بویی از او دارند؛ راست گفته حکیم فردوسی که سرود «پسر کو ندارد نشان از پدر- تو بیگانه خوانش، نخوانش پسر». خداوند هنگامی که در آن تلاطم سهمگین طوفان، تعلق خاطر حضرت نوح به پسر سرکشش را دید، فرمود «انه لیس من اهلک. انه عمل غیرصالح. او از خاندان تو نیست؛ او عمل ناصالح است». اگر پیامبر اعظم(ص) فرمود «انا و علیٌ اَبَوا هذه الاُّمهًْ. من و علی پدران این امت هستیم»، ما چه نسبتی به این پدران میرسانیم؟
2- خداوند درباره حال و روز پیامبر اعظم(ص) نسبت به امت فرمود «عزیزٌ علیه ما عَنِتُّم. سخت و سنگین است بر او هر آنچه شما را رنج میدهد» و «ای پیامبر! نزدیک است خود را به خاطر مردم به هلاک افکنی». در زیارت روز مبعث نیز خطاب به امیر مومنان(ع) عرض میکنیم «کنتُ للمومنین اباً رحیماً اذ صاروا علیک عیالا... برای مومنان پدری مهربان بودی هنگامی که خانواده و عائله تو شدند، پس بر دوش کشیدی بارهای سنگینی را که از تحمل آن ناتوان شدند. و صیانت کردی هر آنچه تباه کردند یا اهمال ورزیدند. و کمر همت بستی آن هنگام که ترسیدند. و بلندهمت و شکیبا بودی زمانی که جزع و فزع کردند. و بر کافران، عذابریزان و سرسخت و خشمگین بودی و برای مومنان، باران رحمت». پدران راستین اینگونهاند؛ کانون عاطفه و سپر بلا برای خانواده و فرزندان؛ و کانون غیرت و غضب و قاطعیت در مقابل اغیار و کینهجویان.
3- فرزند صاحبفهم، حتی اگر کوتاهی و خطایی هم مرتکب شده باشد و مورد عتاب و مواخذه قرار گیرد، تاب و طاقت دوری گزیدن از پدر را ندارد. به قول حافظ «جور از حبیب خوشتر، کز مدعی مدارا». معاذالله که پدر مهربان امت، جور و جفایی بکند، اما میتوان گفت «اخم از حبیب خوشتر، کز مدعی مدارا». ما را اگر به سیره و سبک زندگی و حکمرانی امیر مومنان علیهالسلام مواخذه کنند یا با ریزبینی بسنجند، هزار بار شرف دارد به اینکه به سیاق حکمرانی ماتریالیستهای غرب یا شرق بسنجند و تحسین و تجلیل کنند.
آیا شجاعتش را داریم، خود را به پدر مهربان امت بعد از پیامبر(ص) عرضه کنیم و بر ترازوی او وزن شویم؟ و آیا همتش را داریم که عتاب شویم اما همت به جبران کنیم؟ یا خدای ناکرده چنان- مانند برخی انقلابیون سابق و دنیازده و راه کج کرده- بر باطل لجاجت میکنیم تا در زمره «لیس من اهلک. انه عملٌ غیرصالح» درآییم؟ سوال سختی است، به گدازندگی آتش کوره که طلا را در آن فرو برند تا ناخالصیاش بریزد و عیار واقعی آن نمودار گردد.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
خط شکن ... مانند پدر -۲
4- کم پیش آمده که حضرت ابوتراب(ع) از خود بگوید. اما آنجا که والی منصوب او (عثمانبن حُنیف) بر سر سفره اشراف نشست و برای ساعاتی از پابرهنگان و مستضعفان غافل شد، در مقام عتاب نوشت «برای هر مامومی امامی است که به او اقتدا میکند و از دانش او نور میگیرد. بدانید امام شما از دنیا به دو جامه فرسوده و از خوراک آن به دو قرص نان بسنده کرده است».
بلافاصله فرمود «بدانید که شما توانایی چنین قناعتی را ندارید» اما تکلیفی را که میدانست طاقت آن را داریم، از ما- همه فرزندان و پیروان خویش- مطالبه کرد؛ «ولکن اعینونی بورع ٍ و اجتهادٍ و عفهٍْ وسداد. اما مرا یاری کنید [و میتوانید؛ که اگر نمیتوانستید مطالبه نمیکردم] با پارسایی و سختکوشی و پاکدامنی [بلکه پرهیز از همه حرامها در مقام قدرت و امکان[ و درستکاری (محکم و استوار انجام دادن کارها». (نامه 45 نهجالبلاغه)
5- توده مردم بیپشت و پناه؛ یا اشراف و متنفذان و خواص زیادهخواه؟ هیچ حاکم و صاحب منصبی نیست که به این دو راهی سخت برسد و بتواند هر دو مسیر را با هم طی کند. توده مردم معمولاً سر و زبان و بسط یدی ندارند تا حق خویش را بخواهند یا زبان به اعتراض بگشایند و حق خود را بستانند؛ برعکس خواص زیادهطلب و گردن کلفت و پر هیاهو. پدر ما امیر مؤمنان(ع) هر قدر در مقابل گردن کلفتها، شجاع و نستوه و نفوذناپذیر بود، در قبال مردم بیپشت و پناه، تواضع میکرد بلکه تمام عمر، خدمتگزاری و پیشمرگیشان را کرد.
در خلوت با خواص یا مشاوران- آنجا که مردم نبودند و چشم و گوششان به اتاقهای مذاکره و تصمیمگیری و تصمیمسازی قد نمیداد- میشنید که میگویند «دستکم اجرای حق را عطف به گذشتهها نکن؛ شتر دیدی ندیدی! اغماض کن تا فلان و بهمان نیز به تأیید حکومت نوپای تو برخیزند» اما برمیآشفت و میفرمود «آیا به من امر میکنید پیروزی را با ستم بر رعیتی که بر آنها حکومت دارم، طلب کنم. به خدا سوگند تا دنیا دنیاست چنین نخواهم کرد» (خطبه 126 نهجالبلاغه). اما این منطق را فقط برای دیگران جاری نکرد، که حتی حرارت آتش را به برادر فقیرش عقیل هم چشاند. مردی چنین رها شده از قید و بندها، میتوانست بدون لکنت، در مقابل دعوت مفسدان و زراندوزان و رندان سیاست برای ائتلاف بگوید «و ما کنتُ مُتخذ المضلّین عَضُداً. من گمراهان را به یاری نمیگیرم».
6- مالک اشتر را که به امارت مصر میفرستاد، دو سفارش به او کرد؛ یکی درباره توده مردم و دیگری خواص. فرمود «مهربانی و محبت و نرمی با مردم را در قلبت جاری کن و با آنان مانند درنده خونخواری نباش که خوردن آنها را غنیمت میشمارد؛ چرا که مردم دو گروهند؛ اِمّا اَخٌ لک فیالدّین او نظیرْ لک فیالخلق. یا برادر دینی تو هستند و یا مانند تو در آفرینش» (نامه 53 نهجالبلاغه).
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
خط شکن ... مانند پدر -۳
7- علی(ع) اگر اصرار نمیکرد، که بر قبیل ولید ابن عقبه ابن ابیمعیط (والی کوفه و برادر رضاعی خلیفه سوم) به خاطر شرابخواری، حد الهی را جاری سازد یا بیتالمال به غارت رفته را از امثال مروان و ولید بازپس بگیرد یا از ریختن بیتالمال در آغوش بیعت کنندگانی چون زبیر و طلحه امتناع نمیکرد، لابد کار به فتنه و جنگ جمل نمیکشید. میگفتند دشمنتراشی نکن. اما در چنان رویکردی او دیگر امیر مؤمنان و پناه پابرهنگان نبود، که فرمود «آیا به این بسنده کنم که گویندامیر مؤمنان است و در ناگوارهای روزگار، شریک و اسوهای برای مردم ضعیف نباشم و مانند چهارپایان سپری کنم؛ در چنان حالتی چشم علی روشن باد که بخواهد به شیوه چرندگان زندگی کند»!
این چنین بود که به اصرار، مجازات الهی را بر ولید جاری کرد حال آن که میفرمود «قریش بعد از این من را جلاد خواهد خواند». قاطعیت بر سر احکام الهی و حقوق عمومی، هزینه داشت و ترور شخصیت و متهم شدن به خشونت و جلادی و سختگیری و سیاستنشناسی و بیذکاوتی و حتی جنایت و ترور (دروغ کشتن خلیفه!) کمترین آن بود. اما او مصداق اتمّ این آیه الهی بود که «یا ایهاالذین آمنوا من یرتدّ منکم عن دینه فسوف یأتیالله بقوم یحبّهم و یحبّونه، اذلهًْ علیالمؤمنین اعزهًْ علیالکافرین یجاهدون فیسبیل و لایخافون لومهًْ لائم... از سرزنش ملامتگران نمیهراسند» (آیه 54 سوره مائده).
بنابراین نه در برابر انقلابیهای اشرافیتزده و امتیازطلبی مانند طلحه و زبیر مجامله کرد، نه با امویان و آل ابوسفیان، و نه با جماعت خوارجی که ادعای انقلابیگری داشتند اما با واسطه در خدمت اردوگاه شام درآمده بودند و اصرار بر بغی و محاربه و فساد فیالارض داشتند؛ چند هزار نفر از این خروج کنندگان علیه حاکمیت را در نبرد نهروان به هلاکت رساند؛ و فرمود «چشم فتنه را از حدقه درآوردم و جز من کسی نمیتوانست».
8- فرزندان صالح باید خصائل پدر را در دو موقعیت متضاد رحمت و شدت به ارث برده باشند؛ باید که خطشکن و جو شکن و پر از امید و ایمان و انگیزه باشند. بعد از نبرد نهروان بود که فرمود «فقُمتُ بالامرحین فشلوا و تَطلّعتُ و حین تَقَبُّعوا... به اقامه امرالهی برخاستم، زمانی که دیگران فشل شدند. هنگامی که مردم از ترس پنهان میشدند، من خود را آشکار کردم. و زمانی که به لکنت افتاده بودند، سخن گفتم. و هنگامی که از حرکت بازمانده بودند، به نور الهی حرکت کردم... مانند کوهی که طوفانها او را به حرکت درنیاورد» (خطبه 37 نهجالبلاغه).
به اعتبار تشخیص و به میدان آمدن و ضربت بهنگام علیعلیهالسلام در روزسخت احزاب، آیه نازل شد که «خداوند کافران را با تمام خشمشان باز گرداند بیآنکه خبری عایدشان شود و مؤمنان را از جنگ (حتمی) بینیاز کرد» و همین باید تبدیل به الگوی سبک زندگی حزباللهی و انقلابی در روزگار خطیر امروز شود؛ بصیرت، شجاعت و خطشکنی.
... السلام علیک یا ولیالاولیاء. السلام علیک یا سید الشهداء. السلام علیک یا آیتالله العظمی... السلام علیک یا امیرالمؤمنین... السلام علیک یا من کفی الله المؤمنین القتال به یوم الاحزاب... پدر مهربان امت: سلام! تولدت و روزت مبارک!
@IMANI_mohammad
سند سلامت سپاه پاسداران - ۱
🔹فساد و اختلاس و پولشویی و جرائمی از این دست، معمولا در هیچ کشوری به صفر نرسیده است. به عنوان مثال، در حالی که آمریکا و اروپا و کانادا ادعای شفافیت دارند، اما 76 درصد پولشویی های بزرگ دنیا در همین مناطق انجام می شود.
♦️سلامت نظام های اداری و سیاسی در حوزه جرائم اقتصادی، در دو بخش قابل بررسی است. نخست این که امکان ارتکاب تخلف کم شود. دوم و مهم تر، اراده برخورد با مجرمان دانه درشت فراهم باشد.
🔹آنچه در پرونده موسوم به هلدینگ یاس رخ داده را باید درست و منطقی روایت کرد؛ نه آن گونه که اخیرا به بهانه بازنشر یک فایل صوتی گُنگ و مبهم از سوی رادیو فردا (ارگان رسمی سازمان سیا) و رسانه های های مشابه انجام شد و تحلیل های باسمه ای را سوار بر خبر کردند.
♦️پاکیزه بودن و اهتمام به مبارزه با فساد داشتن و نقد بقاعده کردن، یک رویکرد است که مقدس و محترم است؛ و سرتا پا آلوده انواع مفاسد و خیانت ها بودن، و کشف یک تخلف مهم در یک شرکت تابعه سپاه را بهانه ای برای انتقام گرفتن از این نهاد خدوم، یک رویکرد دیگر. رفتار برخی مدعیان غوطه ور در انواع مفاسد اقتصادی و سیاسی، از جنس رویکرد دوم بود.
🔹یک بدن یا سیستم سالم و توانمند، پیکر و سیستمی نیست که هرگز آلودگی و بیماری و میکروب و ویروس به آن راه نیابد. بلکه توانمندی و پویایی و سلامت آن، به این است که بتواند آلودگی را شناسایی کند، اراده اش را داشته باشد و راسا با آلودگی مبارزه کند.
♦️حتما باید تخلف رخ داده آسیب شناسی و راه تکرار آن بسته شود - احتمالا چنین تدابیری هم اتخاذ شده- اما در موضوع فساد در پرونده "گروه اقتصادی یاس"، تخلف توسط خود سپاه کشف شده و مجموعه فرماندهی وقت سپاه بر برخورد با متهمان آن اصرار داشته اند، چنان که در فایل صوتی هم تاکید می شود. در واقع اگر آن اراده و اهتمام نبود، اصلا ماجرا آشکار نمی شد.
🔹نکته مهم بعدی این است که فارغ از همه تحلیل ها و قضاوت هایی که اشخاص و رسانه ها درباره اتفاقات مشابه ارائه می دهند، آنچه معتبر است، حکم قاضی در روند رسیدگی دقیق قضایی است.
♦️در پرونده مورد بحث، سپاه پاسداران اهتمام داشته تا ضمن جدیّت در رسیدگی درون سازمانی، موضوع را به سازمان قضایی نیروهای مسلح ارجاع دهد. این نهاد قضایی پس از رسیدگی مفصل به پرونده تخلفات شرکت -که گویاحد فاصل سال های 92 تا 95 رخ داده- حکم پرونده را اسفند سال گذشته صادر و منتشر کرده است. این حکم به تایید دیوان عالی کشور هم رسیده است:
🔹" بر اساس دادنامه صادره از دیوان عالی کشور، ۴ نفر از متهمان پرونده به اتهام مشارکت در کلاهبرداری باندی، مشارکت در پولشویی و برداشت و تصاحب غیرقانونی وجوه به دو تا ۳۰ سال حبس تعزیری به شرح ذیل محکوم شدند. ۱- متهم محمود سیف: ۳۰ سال حبس تعزیری- جزای نقدی- استرداد وجوه تحصیلی.۲- متهم عیسی شریفی: ۲۰ سال حبس تعزیری- جزای نقدی – استرداد وجوه تحصیلی۳- متهم محمود خاکپور: ۵ سال و شش ماه حبس- ۴۰ ضربه شلاق تعزیری- جزای نقدی –رد مال.۴- متهم مسعود مهردادی: ۲ سال حبس تعزیری. حکم صادره نسبت به ۳ متهم دیگر پرونده نقض و جهت رسیدگی به شعبه همعرض ارجاع شده است. همچنین تاکنون مبلغ ۵ هزار و ۸۵۳ میلیارد و ۵۳۰ میلیون و ۶۳۶ هزار و ۷۰۶ ریال بدهی متهمان در قالب املاک و مستغلات بر اساس ارزش زمان وقوع جرم (سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵) به بیت المال مسترد شده است."
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
سند سلامت سپاه پاسداران - ۲
♦️خدمات سپاه پاسداران، آن قدر گسترده و درخشان است که فقط دشمنان زخم خورده از این خدمات می توانند آن را انکار یا وارونه روایت کنند. ایران عزیز ما در این چهار دهه، با دو جنگ بزرگ و ده ها عملیات کودتا و ترور رو به رو بوده و آن که در مقابل تمام این تهدید های خانمان برانداز، سینه سپر کرده و از امنیت و اقتدار کشور پاسداری نموده، سپاه جان بر کف بوده است.
🔹به خاطر داریم هنگامی که از سردار سلیمانی خواستند برای انتخابات نامزد شود- طبق همه نظرسنجی ها محبوبیت او در حال تصاعد به بالای 90 درصد بود- پاسخ داد "انتخابات نامزد دارد؛ من نامزد گلوله ها هستم". همان هم شد. او و هم رزمانش، جان گرامی را فدا کردند تا آب در دل کسی در داخل کشور تکان نخورد.
♦️بدون حضور قدرت بازدارنده و مردمی سپاه، اصلا نام ایران باقی نمی ماند. چنان که شاهد قرار گرفتن نام کشورمان در لیست جنگی دولت بوش (تحت عناوین محور شرارت و جنگ جهانی چهارم) بودیم؛ تجزیه ایران به چند کشور و تبدیل آن به کشوری آشوبزده مثل افغانستان و لیبی و عراق، کمترین نقشه دشمنان ملت ایران بود که برکت جان فشانی فرزندان سپاه ناکام ماند.
🔹از طرف دیگر، بسیاری از پروژه های بزرگ عمرانی و خدمت رسانی به مناطق محروم که غالبا داوطلب نداشته، توسط قرارگاه سازندگی سپاه به اجرا درآمده است. یک نمونه درخشان، پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که توانست کشور وارد کننده بنزین (و تحریم شده) را تبدیل به تولید کننده و صادر کننده بنزین کند.
♦️منطقا، کسانی که می خواستند با تهدید جنگی و ترور و تحریم، ملت ایران را از پا درآورند، از توانمندی سپاه پاسداران در خنثی کردن بسیاری از آن تهدید های مهیب، عصبانی باشند و بخواهند انتقام بگیرند. این انتقام اگر از طریق جنایت و ترور امکانپذیر بود، دریغ نمی کنند. چنان که درباره سردار سلیمانی مرتکب شدند.
🔹اما همان جنایتکاران و پادوهای منافق شان در داخل و خارج دیدند که ملت ایران در مراسم تشییع سردار سلیمانی، یک قیام الهی را به نمایش گذاشتند و ارادت خود به انقلاب و رزمندگان با اخلاص سپاه را به نمایش گذاشتند. بنابراین تنها حربه باقی مانده، "تحریف و ترور شخصیت" است. و این انتقام جویی را به واسطه مصادره به مطلوب فایل صوتی کذایی انجام دادند.
♦️نکته آخر اما، تاکید بر ضرورت مراقبت از اقداماتی است که زبان کوتاه معاندین را دراز، و امکان تشخیص را بر عموم دشوار می کند. چنان که امیر مومنان (ع) در خطبه ۵۰ نهج البلاغه فرمود:
🔹"لَوْ أَنَّ الْبَاطِلَ خَلَصَ مِنْ مِزَاجِ الْحَقِّ لَمْ يَخْفَ عَلَى الْمُرْتَادِينَ وَ لَوْ أَنَّ الْحَقَّ خَلَصَ مِنْ لَبْسِ الْبَاطِلِ انْقَطَعَتْ عَنْهُ أَلْسُنُ الْمُعَانِدِينَ وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ فَهُنَالِكَ يَسْتَوْلِي الشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ وَ يَنْجُو الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْحُسْنى
♦️اگر باطل خالص می ماند و با حق آمیخته نمى شد، راه بر حق جويان پوشيده نمى ماند. و اگر حق از پوشیده شدن با باطل خاص می ماند، زبان معاندین از آن قطع مى شد. ولى پاره اى از حق و پاره اى از باطل گرفته و در هم آميخته مى شود، پس در اين هنگام شيطان بر دوستانش مسلط مى شود، و آنان كه لطف حق شامل شان شده نجات مى يابند".
@IMANI_mohammad
کدام توافق لغو است؟
🔹آیا صدور "بیانیه سیاسی" از سوی کنگره آمریکا، برای تضمین توافق محتمل در مذاکرات وین کفایت می کند؟
♦️مطالبه تایید کنگره، از باب این که احتمالا به آن تن نمی دهد و بی تضمینی توافقی را نشان می دهد، تاکتیک خوبی است. اما به عنوان تضمین، فاقد اعتبار است.
🔹بیانیه که جای خود دارد و کم اعتبار تر است. اما حتی اگر اعضای کنگره آمریکا مصوبه رسمی هم برای تایید توافق بگذرانند، هیچ تضمینی ایجاد نمی کند. چرا که چنان مصوبه ای، چند صباح بعد -با بهانه یا بی بهانه- قابل تغییر و تبدیل و یا دور زدن است.
♦️در عین حال، هر نوع توافق جدید، آمریکا را به برجام بر می گرداند و به "مکانیسم ماشه" (امکان باز گرداندن خودکار تحریم های سازمان ملل بدون رای گیری در شورای امنیت) دسترسی می دهد.
🔹یعنی آمریکا مجددا می تواند نقض عهد کند، یا تحریم های معلق در توافق را با بهانه های دیگر نگه دارد و مانع از انتفاع ایران شود؛ و ضمنا عضو برجام هم باشد و اجرای تعهدات توسط ایران را تبدیل به مطالبه جامعه جهانی کند! همان خباثتی که دولت اوباما در حال گسترش آن بود و حماقت ترامپ مسیرش را بست.
♦️(ترامپ البته گول کوتاه آمدن حض روحانی را خورد؛ خانم فدریکا موگرینی یک هفته پس از خروج آمریکا از برجام فاش کرد: "من از روحانی #ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم ها علی ایران، به برجام پایبند بماند"!
🔹بنابر آنچه گفته شد، مهم تر از کیفیت و کمیت تعلیق یا لغو تحریم ها، موضوع "ضمانت معتبر" هر نوع توافق و همچنین پیش بینی پرداخت خسارت در صورت تکرار عهدشکنی آمریکاست.
♦️برخی با استدلال های مختلف می گویند آمریکا نمی خواهد و نمی تواند تضمین معتبر و مفیدی ارائه دهد. و با این وجود از توافق برای احیای برجام دفاع می کنند.
🔹این در حالی است که ضمانت اجرا، رکن هر توافقی است و تصریح بر این مطلب که یک طرف نمی خواهد و نمی تواند تضمین پایدار بدهد، به این معناست که توافق، هنوز منعقد نشده، مُلغی است. به عبارت دیگر، توافق لغو و بیهوده ای است.
♦️مسئله راهبردی تضمین، رکن توافق و مسئله آمریکاست و اوست که باید تکلیف این رکن توافق را به اعتبار سابقه خراب خود روشن کند. اینجا جای تخفیف و تنازل نیست.
@IMANI_mohammad
🔹چند نفر داشتند نماز می خواندند. یکی از آن میان، لابه لای نمازش، حرف هایی غیر از اذکار نماز گفت. دومی، رو به اولی کرد و گفت نمازت باطل شد! سومی رو به دومی کرد و گفت تو هم حرف زدی و نمازت باطل شد! چهارمی گفت خوبه که من حرف نزدم و نمازم باطل نشد!
♦️این روزها برخی از میان ما، هم دعوت به حاشیه نساختن می کنند تا جهاد تبیین به حاشیه نیافتد و هم خود، حاشیه می سازند. دیگرانی از ما هم مشابه همان ها -یا به بهانه حاشیه طیف دیگر- حاشیه می سازند و به حواشی آمیخته با تخریب یکدیگر ضریب می دهند.
🔹واقعا با ادامه دلخوری های گذشته، یا اولویت دادن به مسائل فرعی و مشغول کردن خود یا دیگران در درون جبهه انقلاب، جایی برای اقامه جهاد تبیینی واجب (دفاع از اصل انقلاب و تهاجم به دشمنِ در حال جنگ ترکیبی) باقی می ماند؟!
♦️آیا جهاد، جبهه نمی خواهد؟ و جبهه بدون الفت، حسن ظن، همدلی و هم افزایی، و اصلی- فرعی کردن مسائل محقق می شود؟!
🔹در این میان دم همه آنهایی گرم که هیجان ها یا دلخوری ها یا مسائل فرعی (یا حتی مهمّ در برابر اهمّ) را اولویت نمی دهند؛ درباره روشنگری و دفاع و تهاجم در مقابل جنگ ترکیبی دشمن، شب از روز نمی شناسند و گمنامانه و خالصانه، خدمت می کنند.
💢 تقدیم به روح شهید گمنام #مهدی_مطلبی که 24 خرداد 1394 در مسیر سفر به سنندج برای روشنگری و در سانحه تصادف خودرو، دعوت حق را لبیک گفت.
@IMANI_mohammad
کشاکش ۶۰ ساله
از خلیج خوک ها تا اوکراین -۱
🔹بحران میان روسیه و آمریکا شدت گرفت. پوتین دیشب، استقلال و جدایی مناطق "دونتسک" و "لوهانسک" در شرق اوکراین را با عنوان جمهوری خلق وابسته روسیه به رسمیت شناخت و گفت "اوکراین بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ ماست".
🔹او همچنین گفت "پهپادهای آمریکا بر فراز اوکراین پرواز، و از روسیه جاسوسی می کنند. چند بار وعده دادند که ناتو را به شرق گسترش نمی دهند، اما اتفاقی که افتاد برعکس است. ناتو به دنبال الحاق اوکراین و گرجستان است. آمریکا در تلاش برای ایجاد پایگاه های نظامی است. سامانه های موشکی که در اوکراین مستقر شده اند، می توانند به مناطق روسیه تا ولگوگراد حمله کنند. ما خواستار عدم گسترش ناتو و بازگشت به مرزهای ۱۹۹۷ بودیم، اما آنها نادیده گرفتند".
🔹بنابر اعلام کاخ سفید، جو بایدن دستوری اجرایی را برای تحریم مبادلات تجاری یا مالی و سرمایهگذاری با دونتسک و لوهانسک صادر می کند. آمریکا در نشست شورای امنیت، اقدام روسیه را نقض قوانین بین المللی خواند و مسکو را به "رو به رو شدن با پیامدهای سریع و شدید" تهدید کرد. همزمان، قیمت جهانی نفت مجددا به بالای ۹۶ دلار صعود کرد.
🔹ارزیابی بحران بر مبنای قواعد بین المللی، یک بحث است؛ و مبتنی بر قواعد حاکم میان طرفین، موضوعی دیگر. قواعد بین المللی، مرز و حاکمیت کشورها را محترم می شمارد؛ اما نه آمریکا (به واسطه دخالت، کودتای رنگی و استقرار پهپاد ها و موشک های تهاجمی در اوکراین)، قواعد را مراعات کرده و نه روسیه که نسبت به استقرار ناتو در مرزهای خود احساس خطر می کند.
🔹این بحران از برخی ابعاد، به بحران موشکی کوبا در اکتبر ۱۹۶۲ شباهت دارد که در پی استقرار موشکهای بالستیک شوروی در خاک کوبا آغاز شد و طرفین تا مرز آماده باش برای جنگ هستهای پیش رفتند.
🔹پس از شکست عملیات آمریکایی خلیج خوکها، شوروی موشکهایی را به بهانهٔ محافظت از کوبا در خاک این کشور مستقر کرد. از نظر شوروی، این کار همان قدر قابل توجیه بود که استقرار کلاهکهای هستهای آمریکا در ایتالیا، یونان و ترکیه.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
کشاکش ۶۰ ساله
از خلیج خوک ها تا اوکراین -۲
🔹شوروی با ساخت این سکوها، قادر به پرتاب موشکهایی با برد ۱۶۰۰ کیلومتر می شد. کندی رئیسجمهور آمریکا، آمادهباش نیروها را اعلام و حرکت کشتیهای شوروی به کوبا را ممنوع اعلام کرد.
🔹 اما پس از چند روز مذاکره، توافقی بین کندی و خروشچف رهبر شوروی امضا شد که مطابق آن، شوروی موشک های خود را از کوبا خارج می کرد، و در مقابل آمریکا متعهد می شد به کوبا حمله نکند و موشکهای اتمی خود را از ترکیه خارج نماید.
🔹آمریکا چهار دهه بعد، با زیر پا گذاشتن قواعد بین المللی، نه به همسایه خود، بلکه به افغانستان و عراق در غرب آسیا حمله کردند و به مدت ۲۰ سال به اشغالگری ادامه داد. بنابراین ادعای امروز او درباره لزوم احترام به قوانین مسموع نیست.
🔹بحران اوکراین نشان می دهد روسیه سه دهه پس از فروپاشی شوروی، از لاک انفعال خارج شده و در صدد عقب راندن آمریکا از مرزهای خود است. در عین حال محتمل است که اتفاق مشابهی از سوی چین در برابر مداخله جویی آمریکا در همسایگی اش رقم بخورد.
🔹این ماجرا ضمنا تایید دیگری بر روند تحولات قدرت جهانی است؛ که نیکولا سارکوزی رئیس جمهور اسبق فرانسه درباره اش گفت: "محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق است. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن".
🔹جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم چند سال قبل تصریح کرد: تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است".
🔹آمریکا پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی، به مدت ۱۵ سال به قداره کشی و یاغیگری پرداخت و بی آن که از تجربه گرفتار شدن شوروی در باتلاق افغانستان عبرت بگیرد، همان تجربه را تکرار کرد. بنابراین سزاوار سرشکستگی های بی سابقه در ۱۵ سال دوم (اخیر) شد.
🔹آمریکا از اواخر دولت یاغی بوش تا به امروز، با افول مداوم قدرت و نفوذ راهبردی خود دست و پنجه نرم کرده، بلکه به مرز زوال راهبرد رسیده است. اکنون در حالی که آمریکا می خواهد خود را از باتلاق غرب آسیا بیرون بکشد و به روسیه و چین بپردازد، سیلی کم سابقه ای را در اوکراین خورده است. ناتوانی در پاسخ به این بحران، موضع آمریکا را در برابر ایران و چین را باز هم ضعیف تر خواهد کرد و باعث سرخوردگی و واگرایی بیشتر در میان رژیم های اقماری خواهد شد.
@IMANI_mohammad
رویکرد مدنی یا بدوی
به صیانت از فضای مجازی
♦️مسئولیت پذیری، شاخصه بلوغ است. انسان مسئول به قانونمندی باور دارد: توازن میان #حقوق و #حدود. فضای مجازی، فضای زیست عمومی است: فرصت بی نظیر است، اگر قانونمند باشد؛ وگرنه تبدیل به تهدید می شود. این واقعیت را حتی لیبرال ترین کشورها پذیرفته اند؛ اما کسانی در کشور ما با اغراض متفاوت، انکار می کنند.
🔹فضای مجازی، شاهراه بزرگ ارتباطاتی است و هیچ شاهراه پر ترددی را نمی توان سراغ گرفت که بی ضابطه و بدون تامین سلامت و امنیت آن تعبیه شده باشد. هر شاهراهی که برای تسهیل تردد ساخته می شود، ضمنا دارای محدودیت های عقلانی برای تامین سلامت استفاده کنندگان است.
♦️می توان مفاد "طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی" را مستندا نقد و بررسی کرد و خواستار تغییراتی در آن شد. اما این که به بهانه یک طرح، علیه اصل ضرورت "قانونمند سازی فضای مجازی" #هوچیگری و شانتاژ کرد، هیچ نسبتی با بلوغ شخصیتی ندارد و دعوت به زندگی جنگلی و بدوی -ماقبل #مدنیت- با همه آسیب ها و خسارت های آن است.
@IMANI_mohammad
آمریکا و انگلیس؛ همان همیشگی!
♦️رسم دیرینه آمریکا و انگلیس است: وعده می دهند، برده می سازند و غارت می کنند؛ اما در روز سختی، متحدان (!) خود را تنها می گذارند، یا خیانت می کنند.
🔹آنها تسلیحات اتمی اوکراین را گرفتند، اما به جای آن، هیچ تضمین امنیتی معتبری ندادند و حال آن که ادعای می شد اوکراین در مرزهای روسیه، متحد مهم غرب است. این کشور پس از کودتای مخملین آمریکا، ظاهرا عضو اردوگاه غرب شده بود. اما در روز حادثه تنها ماند و ظرف دو روز از پا درآمد.
♦️این را مقایسه کنید با مقاومت جانانه و هشت ساله ملت ایران، در برابر جبهه ای از حامیان غربی و شرقی و منطقه ای رژیم صدام.
🔹قرار بود آورده ناتو برای اوکراین چه باشد؟ این که فقط پایگاه آمریکا باشد و سیستم موشکی و جاسوسی ضد روسیه در آن چیده شود؛ یا در صورت تهدید شدن، مورد حمایت قرار بگیرد؟ چرا اوکراین را پایگاه نظامی و جاسوسی ناتو کردند، اما در روز سخت تنهایش گذاشتند؟!
♦️زلنسکی، رییس جمهور اوکراین که همه سابقه اش، بازیگری فیلم های کمدی است، می گوید: "ما در حفاظت از خود تنها ماندیم. غرب فقط حرف می زند. من از ۲۷ رهبر اروپایی پرسیدم که آیا اوکراین در ناتو خواهد بود یا خیر. کسی جواب نمیدهد! چه کسی حاضر است در کنار ما بجنگد؟ من کسی را نمی بینم! پس از صحبت با رهبران غربی مأیوس شده ام".
🔹دیروز، حسنی مبارک در مصر، اردوغان در ترکیه و اشرف غنی در افغانستان؛ و امروز، زلنسکی در اوکراین. آمریکا و اروپا چند ده سال است که ترکیه را عضو سازمان نظامی ناتو کرده و پایگاه های خود را در آن چیده اند، اما ترکیه را کشور درجه دو می دانند و به اتحادیه اروپا راه نمی دهند. بلکه حتی علیه اردوغان کودتا ترتیب دادند.
♦️آمریکا، به واسطه حسنی مبارک، غارت کشورهای مرتجع منطقه را به مدت چند ده سال شدت بخشید و رژیم صهیونیستی را فربه تر کرد، اما وقتی اوضاع سیاسی در قاهره به هم ریخت، پشت مبارک را خالی کرد؛
🔹شبیه این معامله را با محمد رضا پهلوی کردند، که پس از سرنگونی، به آمریکا راه ندادند. پیش از او، پدرش رضاخان بود که بیست سال به مردم خود خیانت، و نوکری انگلیس را کرد، اما هنگامی که تاریخ مصرفش سر آمد، او را با تیپا دور انداختند و پسرش را برای نوکری بیشتر گماشتند.
♦️هفته گذشته «رنگین دادفر سپنتا»، وزیر خارجه پیشین افغانستان، در واکنش به فرمان بایدن برای غارت ۳/۵ میلیارد دلار از اموال ملت افغانستان گفت: «از اینکه گاهی دولت آمریکا را دوست و متحد افغانستان تلقی کردم، در برابر مردم و تاریخ کشورم احساس گناه میکنم. امیدوارم مردم مرا ببخشند. آمریکا با تصرف این ذخایر، بار دیگر مردم افغانستان را مجازات میکند. بایدن هرگز دوست نبود و حالا افغان ها مجبور هستند تاوان سیاست های او را بپردازند. آمریکا به نام مبارزه با تروریسم، در ۲۰ سال گذشته جنگی را در افغانستان بر افروخت و هزاران زن، کودک و غیرنظامی جان خود را از دست دادند».
🔹آیا غربگرایان کلاه خود را بالاتر خواهند گذاشت، یا این که مامورند و معذور و ناتوان از عبرت گرفتن؟
@IMANI_mohammad
اوکراین ندارد؛ ناتو و پنتاگون هم!
🔹نه یک ژنرال، بلکه حتی یک افسر معمولی ناتو یا پنتاگون هم برای کمک، در اوکراین دیده نمی شود؛ و حال آن که اوکراین، پایگاه نظامی- جاسوسی پنتاگون شد، با این بهانه که آمریکا و ناتو در روز مبادا به کمک دولت اوکراین بشتابند.
♦️مقایسه کنید با جان فشانی سپهبد سلیمانی و همرزمان فداکار ایرانی و عراقی و لبنانی اش، که در سخت ترین روزها، نه فقط کنار متحدان شیعه ایستادند، بلکه حتی به کمک مسلمانان غیر شیعه و حتی غیر مسلمان ها در همسایگی شتافتند.
🔹ما در برابر صدام و سپس آمریکا و متحدانش جنگیدیم و از عزت و امنیت خود و منطقه صیانت کردیم؛ در حالی که همواره تنها بودیم. آیا غربگرا ها هم -جز لفاظی برای غفلت مخاطب از خیانت های پیاپی غرب- حاضر بوده اند مثلا کنار اشرف غنی یا زلنسکی بروند و بجنگند؟ این یکی از تفاوت های رویکرد مستقل انقلابی، با رویکرد وابسته گرا و غربگراست.
♦️این فرق فرهنگ مقاومت اسلامی با طفیلی گری و وابسته گرایی است که جوانان خرمشهر با دست خالی، سی و سه روز در مقابل ارتش تا بن دندان مسلح شده صدام مقاومت کردند و سرانجام کار به سرشکستگی صدام و آمریکا منتهی شد؛ اما نه در اوکراین و نه افغانستان، طفیلی های غرب، هیچ انگیزه و رمقی، حتی برای دو روز مقاومت نداشته اند.
🔹بالاتر از همه، فرق می کند که امام خمینی و امام خامنه ای و سید حسن نصرالله، سکاندار هدایت کشتی یک ملت در تلاطم بحران ها باشند، یا امثال رضاخان و محمد رضا پهلوی و اشرف غنی و ولادیمیر زلنسکی که مملکت خود را سر بزنگاه ها تسلیم کردند.
♦️خیلی مهم است که وسط منطقه جنگی در قلب خاورمیانه زندگی بکنید، اما چنان عزت و اقتداری را فراهم کرده باشید که هیچ دشمنی نتواند به مرزهای شما نگاه چپ بکند، و هر وقت محاسبه کرد، از درگیری پشیمان شود.
🔹این عزت و اقتدار و امنیت، دستاورد ملتی است که سپهبد شهیدش "سرباز قاسم سلیمانی" درباره او گفت: "ما ملت شهادتیم، ما ملت امام حسینیم". به بیان حکیمانه امام راحل (ره)، "ملتی که شهادت دارد، اسارت ندارد".
@IMANI_mohammad
.
یادشان می کنیم؛ اما چقدر متفاوت!
🔹این روزها که اوکراین در کام جنگ فرورفته و دولت های غربی هیچ حمایتی از این کشور نمی کنند، دو طیف از شخصیت های ایرانی دائما جلو چشم می آیند و به ستایش یا نکوهش یاد می شوند.
♦️گروه نخست، شخصیت هایی مانند محمد جهان آرا، مهدی باکری، ابراهیم همت، حسن طهرانی مقدم، حسین همدانی، قاسم سلیمانی و هزاران نام آور گمنام مثل آنها، که اوکراین حتی یکی شان را هم ندارد.
🔹دوم، مرحوم هاشمی، حسن روحانی، محمد خاتمی، و نوچه هایی مثل زیباکلام و تاجزاده و دهباشی و رسانه های اجاره ای، که احتمالا نمونه های مشابه آنها را در اوکراین فراوان بتوان پیدا کرد. نمونه هایی که برخی فریب خوردند، و برخی آگاهانه، نقشه دشمن برای خلع سلاح و خلع قدرت ایران را آرایش می کردند.
♦️اما چه قدر متفاوت است که از افراد در آینده یک ملت، چگونه یاد شود؟ مهم است انسان چگونه زتدگی کند، چگونه و در چه موقعیتی بمیرد، و چگونه درباره او -در محضر خدا و مردم- قضاوت شود.
@IMANI_mohammad
.
حمایت!
♦️انگلیس به جای این که در میدان واقعی جنگ حمایت کند، فقط پرچم اوکراین را به نرده سفارتش در تهران آویزان کرده؛ حمایت در همین حد!
🔹بیچاره ملت یا دولتی که روی دیوار انگلیسی ها یادگاری بنویسند.
♦️لابد همین قدر واکنش به شکست عاطفی غربگرایان هم زیاد است.
#انگلیس_خبیث
@IMANI_mohammad
🔹جنگ جهانی آغاز شده است؟
♦️یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
جنگ جهانی آغاز شده است؟
1- جو بایدن میگوید «جایگزین تحریمهای روسیه،جنگ جهانی سوم است». آیا جنگ جهانی سوم در راه است؟ چه سؤال غلطاندازی! جنگ جهانی، نه اکنون که مدتهاست آغاز شده. ملت ما، جنگ جهانی را سال 1359 تجربه کرد و حال آنکه دو ابرقدرت غرب و شرق، رژیم متجاوز صدام را حمایت میکردند. آقای بایدن دچار فراموشی شده؛ اما نه آنقدر که یادش برود استراتژیستهای آمریکایی، هنگام اعلام «قرن جدید آمریکایی» و «جنگ برای تغییر نقشه خاورمیانه»، و حمله به افغانستان و عراق، خبر از شروع «جنگ جهانی چهارم» میدادند و 24 کشور اسلامی بهویژه ایران را هدف جنگ مینامیدند. او همچنین معاون رئیسجمهور در دولتی بود که جنگ نیابتی را در عراق و سوریه راه انداخت و به مرزهای ایران و لبنان گسترش داد. در آن هنگام، هنری کیسینجر (وزیر خارجه اسبق آمریکا) و موشه یعلون (وزیر جنگ اسرائیل)، به درستی از این جنگ بهعنوان «جنگ جهانی سوم» یاد کردند. اینک دوباره، جنگی مهم اتفاق افتاده، اما اینبار میدان تغییر کرده و از خاورمیانه همیشه گرفتار جنگ، به شرق اروپا منتقل شده است. البته اگر دقیقتر بنگریم، عامل وقوع جنگ در اوکراین هم آمریکاست که طی چند سال اخیر تلاش کرد از این کشور همسایه روسیه، پایگاه نظامی و جاسوسی بسازد.
2- این، یک واقعیت تاریخی است که آمریکا در امور هر کشوری دخالت کرده و خواستار جای پا شده، جز مصیبت و گرفتاری برای مردم آن کشور به ارمغان نبرده است. اوکراین در واقع، قربانی نفوذطلبی و زیادهخواهی غرب شد. سالها قبل از آنکه ناتوی نظامی بخواهد در اوکراین پایگاه بزند، ناتوی فرهنگی و اطلاعاتی نفوذ کرده بود. جنگ در اوکراین، نه از اواخر هفته گذشته، بلکه از همان روزگاری آغاز شد که کودتای رنگی آمریکا رخ داد و چند سال بعد هم، یک کمدین را بر مسند قدرت نشاند. آمریکا، از ولودمیر زلنسکی کمدین، یک شومن سیاسی ساخت. زلنسکی که از پدر و مادری یهودی متولد شده، در مجموعه تلویزیونی طنز «خادم ملت»، بازیگر نقش «رئیسجمهور اتفاقی» بود و سه سال بعد، با کمک تهیهکنندگان سریال، حزب «خادم مردم» را راه انداخت و با شعار مبارزه با فساد، در انتخابات حضور یافت. مهمتر از زیرساختهای دفاعی و نظامی، زیرساختهای عقیدتی و فرهنگی یک کشور است. رئیسجمهور شدن یک کمدین، طنز سیاهی است که حتی شوخیاش هم توهین به شعور انسانی محسوب میشد؛ اما آمریکا و ناتوی فرهنگی، این شوخی را با دستکاری در افکار عمومی اوکراین مرتکب شدند. زلنسکی در حالی سکاندار دولت شد که هنگام بازی در یک فیلم کمدی گفته بود: «پوتین جنگو شروع میکنه، بمبافکنها بمباران میکنن و من در حالی که اسلحه تو دستمه، شلوارمو خراب میکنم»!
3- غربگرایان در ایران مأموریت دارند برای لوث کردن جنایات آمریکا و خیانتهای خود، فرافکنی کنند. از عجایب تاریخ، یکی هم ژست ملیگرایی این جماعت است. هر جا آمریکا و غرب، دچار شکستی تازه میشوند، پادوها به دست و پا میافتند تا آبروی کدخدا را بخرند و توپ را به زمین ایران بیندازند. فرقی هم نمیکند خیانت و شکست آمریکا، در مصر و تونس و عراق و سوریه رخ داده باشد، یا افغانستان و یمن و اوکراین و یا مثلا برجام. مأموریت آنها، انحراف اذهان از دو چیز است: «آمریکا نه نسبت به متحدان و نه درباره توافقات، هیچ احساس تعهدی نمیکند» و «نزدیک دو دهه است پشتسر هم شکستهای راهبردی را متحمل میشود». آنها آمریکا و غرب را تبرئه، و طرف ایرانی را با ادعای ملیگرایی تخطئه میکنند. اما برای سنجش ادعای ملیگرایی، کدام آزمون دقیقتر از دفاع مقدس که پیشاهنگان همین جماعت، نه تنها یک روز هم کنار ملت ایران نجنگیدند، بلکه زبان یأسپراکن دشمن در عملیات روانی هم بودند. نه تنها حتی یک شهید و مجروح هم در دفاع مقدس تقدیم نکردند، بلکه برخی پیشقراولان آنها مانند نهضت آزادی و سازمان منافقین، تا مرز جاسوسی و حتی جنگیدن زیر پرچم دشمن هم پیش رفتند. با این همه، وقتی اتفاقات افغانستان و اوکراین پیش میآید و حقارت و خیانت «کدخدا آمریکا» بیشتر رو میشود، غیرتی میشوند و ادعا میکنند عزت و استقلال ایران از دست رفت(!)
4- جنگ جهانی برای ما و منطقه ما، به یک معنا از جنایت جنگی صدام به پشتوانه بیش از 40 دولت آغاز شد؛ و هرچه میگذرد عظمت آن ایستادگی در جنگ هشت ساله بیشتر نمایان میشود. ملتی تازه انقلاب کرده، با سازمان نظامی فروپاشیده، در برابر دشمن متجاوزی که دو ابرقدرت غرب و شرق و مرتجعان منطقه، پشتش ایستاده بودند. از دهها میلیارد دلار حمایت ارتجاع عرب بگیرید، تا پیشرفتهترین جنگافزارهای آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و شوروی، در خدمت رژیم صدام قرار داشت. اما فقط مقاومت در خرمشهر 34 روز به طول انجامید و صدام که ادعا میکرد مصاحبه بعدی را چند روز دیگر در تهران انجام میدهد، به نقطه استیصال رسید.
@IMANI_mohammad
👇👇👇
👇👇👇
جنگ جهانی سوم از زاویه دیگر، 74 سال قبل، یعنی زمانی کلید خورد که انگلیس و آمریکا، اشغال فلسطین و تاسیس رژیم جعلی اسرائیل را تدارک کردند، و سپس، آتش بالغ بر 10 جنگ را در منطقه برافروختند. منطقه ما، 77 سال پس از جنگ جهانی دوم را در میانه جنگافروزیهای غرب سپری کرده است. هفت نسل ما و ملتهای منطقه، روزگار خود را در ناامنی پمپاژ شده توسط صهیونیسم مسیحی گذراندهاند؛ روزگاری که مقامات غربی، حتی یک آخ هم برای دهها میلیون انسان مظلوم در خرمشهر و هویزه و سوسنگرد، یا فلسطین و لبنان و سوریه و افغانستان و عراق و یمن نگفتند. در تمام این جنایتها، غربگرایان مرده بودند و دم برنمیآوردند، و یا بدتر، اشغالگران جنایتکار را تبرئه و تقدیس میکردند. حالا آیا باور کنیم که آنها نگران مردم بیچاره و گرفتار جنگ در اوکراین هستند؟!
5- جنگ معمولا هنگامی آغاز میشود که طرف مهاجم مطمئن شود دست برتر را دارد و با ضربه متقابل و موثر روبهرو نخواهد شد. آمریکا، از دو دهه قبل، مداخلات سیاسی، نظامی و امنیتی را در اوکراین آغاز کرد، چون طبق محاسبات، روسیه قدرت تلافی را نداشت. حالا هم روسیه دست به کار شده، چون محاسباتش نشان میدهد آمریکا و ناتوی از هم گسیخته، توان و توجیه کافی برای واکنش موثر را ندارند. یک درس مهم جنگ اوکراین این است که برای دور کردن سایه تهدید، باید مقتدر بود. واگذاری منابع قدرت و خلع سلاح شدن به اختیار خود، مرگبارترین اشتباهات است که توسط برخی مدیران نفوذزده در کشور ما هم توجیه میشد؛ چنانکه مدعی برجام 2 شدند، یا گفتند «دنیای فردا،
دنیای گفتمان است، نه موشک». و یا این ادعای خلاف واقعیت: «اگر میبینید آلمان و ژاپن محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند محروم شدند... و از این رو پولهایشان آزاد شد و بهدنبال کارهای علمی و تولیدی رفتند. این راه در ایران باز شده و مطمئنم دوره دوم دولت روحانی میتواند ما را به آنجا برساند»! ملت ما با عبور از این ذهنیت سخیف برخی سیاستمداران در یک فاز مهم از جنگ با دشمن چیره شد. این پیروزی بزرگ، قبل از هر چیز، مرهون رهبری حکیمانه امام خمینی و امام خامنهای است که برخلاف روند انحطاط 150 سال قبل، ایران را به عزت و اقتدار رساند؛ تا جاییکه کشور، اکنون در موقعیت امن و قدرت بازدارندگی ایستاده است. اوکراین و افغانستان و عراق و مصر و... گرفتار شدند، چون رهبری تراز نداشتند.
@IMANI_mohammad
👇👇👇