.
مصاف عقل و جهل؛
شمشیر تیز کن های دشمن
🔹عقل، قوه تشخیص مصالح از مفاسد و خسارات است. شیخ کلینی در کتاب شریف اصول کافی نقل میکند امام صادق علیهالسلام به یکی از یارانش فرمود «عقل و لشکر آن، و جهل و لشکر آن را بشناسید تا راه را پیدا کنید.»
♦️امام سپس برای عقل و جهل، 75 لشکر برشمردند؛ از آن جمله: «ایمان و کفر. تصدیق و انکار حق. امید و ناامیدی. فهم یا حماقت. طمأنینه و ثبات قدم یا شتابزدگی و تذبذب. حلم یا سفاهت. صبر و شکیبابی یا جزع و بیتابی. تذکر یا سهو، حفظ یا نسیان. قناعت یا حرص. وفا یا عهدشکنی. صدق یا کذب. امانت یا خیانت. اخلاص یا شائبه. شهامت یا کُندی و خرفتی؛
🔹رازداری یا افشای راز. جهاد یا ترک آن. انصاف یا حمیت. حکمت یا هوی. وقار یا خفّت. توبه و بازگشت یا اصرار بر خطا. طلب بخشش یا مغرور و فریفته شدن. محافظت یا سستی و تهاون. نشاط یا بیحوصلگی و کسلی. الفت یا تفرقه و جدایی». نوع موفقیتها یا ناکامیهای ما، به میزان کشش ما به هر یک از این دو جبهه برمیگردد.
♦️عقل، جریان پایدار فهم و شعور است و اگر به هر دلیل دچار اختلال شد، خسارت به بار میآورد. دروغ گفتند، آنها که از عقل دم زدند، اما امید به دشمن را ترویج کردند و برای فراموشی عبرتها کوشیدند.
🔹دروغ گفتند آنها که احساس عجز را در پیکره جامعه تزریق کردند، بیتابی و دستپاچگی را جای حلم و ثبات قدم نشاندند، تحریف کردند و سفاهت را دوراندیشی جا زدند، همت و نشاط کار را تعطیل کردند و مردم را به سراب حوالت دادند، جامعه را دو قطبی کردند و پس از همه اینها، وقتی خسارتها آشکار شد، حاضر به پذیرش خطاهای بزرگ خود نشدند.
♦️آنها خطرناکتر از هر دشمن بیرونی هستند؛ بلکه آنها حربه کُند دشمن را صیقل میدهند.
@IMANI_mohammad
.
مروّت چیست؟
♦️ مرد و نامرد، و مروّت و نامردی را با کدام تراز باید شناخت؟
🔹از امام صادق (ع) پرسیدند مروّت و مردانگی چیست؟ فرمود "خدا تو را آنجا كه منع كرده، نبيند و از آنجا كه امر كرده ، غایب نباشی".
♦️قيلَ لَهُ مَا الْمُرُوَّةُ. فَقَالَ علیهالسلام "لَا يَرَاكَ اللَّهُ حَيْثُ نَهَاكَ وَ لَا يَفْقِدُكَ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكَ".
@IMANI_mohammad
.
... منتظر بود
♦️در روزگار امام محمد باقر (علیه السلام )، وقتی از حضرت خواستند قیام کند، امام، گلّه ای انگشت شمار را نشان داد و فرمود: اگر به تعداد آنها یار داشتم قیام می کردم...
🔹سهل بن حسن خراسانی، در روزگار امام صادق علیه السلام از خراسان راه افتاد و ماه ها رنج سفر را به جان خرید و به محضر امام در مدینه رفت. اموالی را هم تقدیم و عرض کرد: چرا قیام نمی کنید در حالی که فقط در خراسان، صدهزار شیعه پا به رکاب دارید و اینها هم خمس وزکات آنهاست؟
♦️حضرت سکوت کرد. سپس به اطرافیان فرمود در تنور، هیزم بریزند و روشن کنند. شعله ور که شد، به سهل فرمود "برو و در تنور بنشین" ... سهل به دست و پا افتاد. «مولای من! ...از من درگذرید». حضرت پذیرفت...
🔹هارون مکّی وارد شد و سلام کرد. امام پاسخ گفتند و فرمودند: "ای هارون! در تنور داخل شو!". آتش زبانه می کشید. هارون اطاعت کرد؛ و درِتنور را گذاشتند....
♦️«خراسان چه خبر؟ شیعیان ما چه می کنند؟». امام می پرسید و سهل پاسخ میداد، اما فکرش پیش هارون بود...امام از او خواست برخیزد و در تنور بنگرد.... هارون را دید که آرام در دل آتش نشسته .«ای سهل! در خراسان چند شیعه، این گونه اطاعت ما می کنند؟». سرش را پایین انداخت.
🔹خاصیت غربالکنندگی، خاصیت انقلاب اسلامی آخر الزمانی است. محمّد بن منصور از پدرش، و او نیز از پدر خویش روایت می کند که امام جعفر صادق(ع) فرمود؛
♦️«نه، به خدا سوگند آنچه که شما دیدگان خود را بدان دوختهاید، پدید نمیآید، مگر بعد از ناامیدی. نه به خدا سوگند آنچه چشمان خود را به آن دوخته اید، آشکار نمیگردد؛ مگر اینکه غربال شوید. نه به خدا سوگند کسی که شما چشم به او دارید، نمیآید؛ مگر بعد از اینکه از هم امتیاز داده شوید. نه به خدا سوگند امری را که شما به آن چشم دوختهاید، به وقوع نمیپیوندد تا آنکه شقّی از سعادتمند معلوم شود».
🔹اشتیاق به ظهور منجی موعود (عج) را در کلام شیخ الائمه و رئیس مذهب تشیع، حضرت امام صادق علیه السلام، ببینید که فرمود: «لَو اَدرَکتُهُ لَخَدَمتُهُ اَیّامَ حَیاتی.اگر روزگار اورا درک می کردم همانا همه عمر خود را صرف خدمتش می کردم».
@IMANI_mohammad
استهلاک اسرائیل
در ۲۱۰ روز جنگ ترکیبی
♦️امروز دقیقا هفت ماه (۲۱۰ روز) از آغاز عملیات طوفان الاقصی می گذرد. راهبرد همیشگی اسرائیل در گذشته این بود که آغاز گر حملات غافلگیرانه باشد، ظرف چند روز تا چند هفته، حریفان را از پا درآورد و بر تصرفات اشغالی بیفزاید.
🔹نه ماشین نظامی و نه اقتصاد این رژیم، تحمل هفت ماه جنگ را ندارد و به اذعان محافل غربی، اگر پشتیبانی نظامی- اقتصادی بی دریغ دولت دموکرات بایدن نبود، قطعا اسرائیل چند ماه قبل از پا در آمده بود.
♦️دولت نتانیاهو رسما شکست را نپذیرفته، اما فاقد کمترین ابتکار برای تغییر سرنوشت جنگی است که هر چه جلوتر می رود، بر گستره و عمق شکست های این رژیم افزوده می شود. بر عکس، جبهه مقاومت دائما ابتکارات جدید رو می کند.
🔹رژیم صهیونیستی، میدان های نظامی، امنیتی، اقتصادی، رسانه ای و دیپلماسی عمومی را باخته است. در میدان نظامی، ابتدا آن سیلی دردناک را از حماس خورد، و سپس، گرفتار جنگ فرسایشی "حزب الله لبنان در شمال، انصارالله یمن در جنوب، و مقاومت عراق و سوریه در شرق" شد.
♦️حالا هم مقاومت اسلامی بحرین، در حالی دومین حمله خود به بندر ایلات را انجام داده، که مقاومت یمن اعلام کرد حملات خود را از باب المندب و دریای سرخ فراتر برده و این بار، کشتی ها و بنادر صهیونیستی را در مدیترانه هدف قرار خواهد داد.
🔹به همه اینها علاوه کنید، ضربت تاریخی عملیات وعده صادق ایران را، که کُرک و پشم بازدارندگی اسرائیل (به علاوه پدافند ناتو در منطقه) را یک جا ریخت.
♦️اما عملیات فرسایشی جبهه مقاومت، به این ضربات نمانده است. طی چند هفته گذشته، اعتراضات خیره کننده اساتید و داشجویان در آمریکا و اروپا، از دانشگاهی به دانشگاه دیگر گسترش یافته و صدای مظلومیت غزه را که نظام سرکوب و سانسور غرب می خواست خفه کند، خبر اول دنیا کرده است.
🔹این باخت برای اشغالگران صهیونیست، کمتر از شکست های هفت ماه گذشته نیست، بلکه به آن شکست ها ضریب می دهد.
♦️باور کردنی نیست: اردوکشی پلیس و تبدیل دانشگاه ها به پادگان نظامی و میدان جنگ، بازداشت اتوبوسی دستکم ۲۱۰۰ استاد و داشجو فقط در آمریکا، تیراندازی با سلاح گرم به معترضان، و شعار "همه ما غزه هستیم" و "ما از اینجا تکان نخواهیم خورد، از شما نمیترسیم".
🔹این جنبش اعتراضی فراگیر در جهان، هم برآمده از مظلومیت غزه و قدرت نمایی جبهه مقاومت است، و هم به آن ضریب مضاعف می بخشد. این یک جنگ ترکیبی تمام عیار و دائما در حال تصاعد علیه اسرائیل است.
♦️بنابراین ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی حق دارد که متاثر از این وضعیت بحرانی بگوید: "ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابانها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم".
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
فربهی از پول بیت المال
و مخالفت با اصلاحات اقتصادی!
🔹کارتل رسانه ای "دنیای اقتصاد"، خود را مجموعه رسانه ای خصوصی جا می زند و ضمنا حامی نظام اقتصادی غرب با ساز و کار های مشخص است. ضمنا هر جا پایش بیفتد، مخالف سیاست های کلی نظام و منطبق با مواضع ضد ایرانی غرب موضع می گیرد.
♦️اخذ مالیات بازدارنده از سوداگری های کاذب برای ممانعت از دلالی های ضد تولید، به عنوان یک سیاست اصلاحگرانه، سیاست ثابت اقتصادی در بسیاری از نظام های سیاسی به ویژه در غرب شناخته می شود
🔹اما نشریه غربگرا، تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه را که هدف اصلی اش مهار سوداگری های دانه درشت و مخرب است، "خراج"! وانمود کرده و می نویسد:
♦️"مالیاتستانی تهاجمی چه بر سر طبقه متوسط بخش خصوصی میآورد؟ سیاستهای اقتصادی، دو طبقه متوسط خلق کرده؛ «طبقه متوسط خودی» و «طبقه متوسط غیرخودی». در حالی که خودیها از حمایت اقتصادی بیشتری برخوردارند، غیرخودیها با فشار اقتصادی زیادی مواجه شدهاند. در چنین شرایطی دولت با تعریف ابزارهای مالیاتی جدید، فشار بر این طبقه را مضاعف کرده است. مالیات بر عایدی سرمایه چه اهدافی را دنبال میکند؟".
🔹خودی و غیر خودی؟ جالب است بدانید که "دنیای اقتصاد" و نشریات تابعه اش دائما، از شرکت های مختلف عمومی و دولتی، آگهی های چند ده میلیارد تومانی (سالانه چند هزار میلیارد تومان) دریافت می کنند!
♦️حکایت شتر مرغ است که هم می خواست از مزایای هردوانه بودن بهره مند باشد و در عین حال، نه مثل مرغ بپرد و نه مانند شتر بار ببرد!
🔹کجای دنیا به نشریات معارض از این دست، آگهی های هنگفت می دهند تا علیه سیاست های اصلاحی عمومی شانتاژ کنند؟!
♦️فقط در شماره امروز دنیای اقتصاد، ده ها آگهی تبلیغاتی از شرکت مخابرات ایران، شرکت پالایش نفت تبریز، سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی و معادن ایران، کمیته ملی المپیک، منطقه آزاد تجاری قشم، پالایشگاه اصفهان، اداره کل منابع طبیعی استان گلستان، اداره کل بنادر و کشتیرانی هرمزگان، شهرداری قم و اهواز، فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی صنایع مس ایران، و... منتشر شده است. در روزهای قبل هم می توان آگهی هایی از ستاد اجرایی، شهرداری، همراه اول و... را مشاهده کرد!
@IMANI_mohammad
روزنامه غربگرا: ایران
۳ بر صفر از آمریکا جلو است
🔹روزنامه هم میهن نوشت:
🔻«اگرچه هنوز با قاطعیت نمیتوان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همهشان مثل هم هستند، پذیرفتنی نیست.
🔻مهمترین خطر، این نیست که امکان احیای برجام را منتفی میسازد، چون همین حالا هم بخت آن بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد، دو خطر متوجه ایران خواهد بود: نخست اینکه احتمالل، تکلیف اوکراین را یکسره میکند. در این حالت، ایران نمیتواند مانند حالا نفت صادر کند.
🔻نکته دوم اینکه ایران، از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و سه بر صفر جلو است. ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری را باید از بین ببرد. ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات، تغییر وضعیت غزه بهگونهای که ایران سود نبرد، و سوم، اوکراین.
🔻ایران نمیتواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژهای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد، سناریو داشت. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم».
🔹درباره این تحلیل گفتنی است:
۱) آمریکا در حوزه اقتصادی، بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گرانقیمت نفت و گاز خود به اروپا میبرد. برخی مقامات فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کردهاند.
۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.
۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازیهای برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هاست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هممیهن، چشمانش را ببندد!
۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهورش، متحمل شکست سنگینی در افغانستان شد و به ناچار، آنجا را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامنسازی مرز ایران و درگیر کردن دوطرف صورت گرفت که ناکام ماند. دوران بایدن، اوج تلاشهای مشترک با انگلیس و اسرائیل برای بیثباتسازی مرزهای شرقی ایران بود.
۵) در موضوع جنگ غزه، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همهجانبه بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست حاصلی جز خسارت سنگین، جنگ غره درو کند.
۶) اذعان به این که ایران، دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا میگفتند آمریکا، کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه میتواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هممیهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
اصلاح طلبان در انتخابات
با مردم صادق نبودند
🔹صداقت، پایه و اساس تعامل جریان های سیاسی با مردم است. بخش مهمی از مدعیان اعتدال و اصلاحات، در انتخابات اخیر ادعا کردند به خاطر عملکرد شورای نگهبان نمی توانند لیست بدهند و رقابت کنند.
♦️اما روزنامه اعتماد دیروز خبر داد که این طیف در مرحله اول انتخابات، ۱۰۰ کرسی را در مجلس دوازدهم کسب کرده اند و در فکر رقابت برای ریاست مجلس هستند.
🔹اعتماد، هر چند بعد از انتخابات، به قلم عباس عبدی مدعی شد "انتخابات، مثل مسابقات محلی بود و نه ملی"، اما دو روز قبل از انتخابات، فهرست ۱۶۵ نفره نامزدها را ارائه کرده و تیتر زده بود: «نه به تندروی/ معرفی نامزدهای توسعه گرا».
♦️روزنامه شرق هم، صفحه اول را به انتشار اسامی ۱۶۵ نامزد با عنوان «علیه تندروی» اختصاص داده بود. تیتر روزنامه سازندگی هم، «میانهروها علیه وضع موجود» بود. رقم ۱۶۵ نامزد، میزان رسما اعلام شده بود و برخی نامزد های دیگر هم با این طیف همسویی داشتند.
🔹افرادی مانند برادر الیاس حضرتی مدیر روزنامه اعتماد، علی مطهری، خانم داد اندیش (همسر واعظی رئیس دفتر روحانی) و چند وزیر و استاندار دولت مدعی اعتدال و اصلاحات در انتخابات تهران رقابت می کردند. نوبخت سخنگوی دولت سابق هم در حوزه انتخابیه رشت حضور داشت.
💢درباره خلاف گویی افراطیون، به قضاوت دو نفر از فعالان اصلاح طلب بسنده می کنیم:
🔹 حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران:
🔻"از ۱۰ کرسی استان کرمان، ۹ کرسی رقابتی داریم؛ همه نامزد های ما تایید شدند. در ۱۰ دوره مجلس، همیشه یک کف داشتیم که ۳ کرسی بود و یک سقفِ ۷ کرسی. در دوره پیش برای اولین بار به یک کرسی تن دادیم، چرا که منفعل بودیم.
🔻نقد اصلی، به اصلاح طلبان، به خاطر نیامدن در انتخابات مجلس یازدهم بود.لیستی که برای تهران آماده شد، از لیستی که برای مجلس دهم آماده شد، قوی تر بود؛ اما تصمیم گرفته شد به دروغ به مردم بگوییم که کاندیدا نداریم".
🔹محمد جواد روح، سردبیر هم میهن:
🔻"در انتخابات اخیر، وضعیت از مجالس دهم و یازدهم بهتر است. این ۱۱۰ نفری که در شهرستانها مطرحند و تعدادی که در تهران هستند، از مجلس دهم خیلی شناخته شده ترند.
🔻اکثریت قریب به اتفاق نامزدهای اصلاحطلب، خودشان به صحنه نیامدند. ردصلاحیت اصلی، توسط جبهه اصلاحات انجام شد: با تصمیمی که گرفت، بخش عمدهای از نامزدها منفعل و دلسرد شدند.
🔻آقای مرعشی میگوید ما برای هر ۱۰ کرسی استان کرمان، کاندیدای شناخته شده داریم. چهرهای در حد نوبخت تایید شده؛ آیا او قابلیت مطرح شدن برای ریاست مجلس را ندارد؟ ریشه موضع جبهه اصلاحات، ترس از شکست است. هیچ توجیه دیگری ندارد".
@IMANI_mohammad
.
💢 تاوان سنگین
جنایت در رفح برای اسرائیل
🔹ایران مقتدر، بیست روز قبل، با حمله مستقیم موشکی و پهپادی، ابهت اسرائیل را در هم شکست و ضربه راهبردی به این رژیم زد.
♦️رژیم صهیونیستی، در آستانه ارتکاب جنایت جنگی/ نسل کشی جدید در رفح است؛ منطقه ای که یک و نیم میلیون نفر از ساکنان مظلوم غزه به آنجا رانده شده اند.
🔹حزب الله لبنان و انصار الله یمن، به عنوان دو بازوی قدرتمند مقاومت در منطقه، تهدید کرده اند که در صورت جنایت جدید صهیونیست ها در رفح، حملات خود را وارد مرحله جدید -از جمله حمله به کشتی ها و بنادر صهیونیستی در مدیترانه- خواهند کرد؛
♦️حزب الله دیروز و امروز، شدید ترین حملات طی دو ماه اخیر را که با گرفتن تلفات سنگین همراه بود، ترتیب داد و آماده گسترش جنگ، به عمق ده ها کیلومتری در شمال فلسطین اشغالی است.
🔹در این میان، یکی از گزینه هایی جدی با قابلیت عملیاتی، هشدار ایران، مبنی بر مجازات شدیدتر رژیم صهیونیستی در صورت نسل کشی جدید در رفح است. جنایت صهیونیست ها بدون چراغ سبز آمریکا ممکن نیست و بنابراین، در صورت وقوع، آمریکایی ها در منطقه تاوان خواهند داد.
♦️هشدار قاطع مقاومت منطقه مبنی بر تشدید مجازات اسرائیل در صورت وقوع جنایت جدید در رفح، می تواند عامل تشدید و تصاعد اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه های آمریکا و اروپا باشد.
🔹در این مصاف جدید، شایسته است فعالیت های وزارت خارجه در دو حوزه دیپلماسی بین دولتی و دیپلماسی عمومی وارد دور تازه ای شود. همچنان که طی چند ماه گذشته، پشتیبان قدرتمندی برای میدان بوده است.
♦️اجمالا این که هم افزایی بیشتر میدان و دیپلماسی و رسانه، می تواند فشار عمومی بر رژیم مستاصل صهیونیست و حامی آمریکایی آن را افزایش دهد و نباید از این قابلیت بازدارنده غفلت کرد.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
او دریغ نمی کند؛ ما حواس مان پرت است ♦️در فضای مجازی به شکل انبوه شایعه کرده بودند اسرائیل و آمری
.
باران که می بارد...
🔹این روزها و هفته ها که باران رحمت الهی، بی دریغ در مناطق مختلف کشورمان می بارد و دشت های تشنه را سیراب می کند، یاد شانتاژ های رسانه ای پارسال و قبل از آن می افتم؛
♦️آنها که می گفتند اسرائیل، مدیریت ابرها را در منطقه قبضه کرده و نمی گذارد در ایران باران ببارد.
🔹اسرائیل که ناتوان از مهار بارش رحمت الهی است. اما اگر شرارتی از او متصور بود، به صف کردن مزدوران تروریست و وطن فروش بود.
♦️به فضل الهی، از زمانی که صهیونیست ها در جنگ ترکیبی اخیر گرفتار شده اند، آن مزدوران هم از رمق و خاصیت افتاده اند.
🔹این هم شاید ترجمان دیگری از آیه شریفه باشد که فرمود: "وَ أَنْ لَوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُمْ مَاءً غَدَقًا.
♦️و اگر بر طریق (اسلام و ایمان) استقامت می ورزیدند، حتما آنان را با آب فراوان سیراب میکردیم".
@IMANI_mohammad
آری عقل، چیز خوبی است
🔹روزنامه حامی اعوجاجات مهدی نصیری ظرف دو سال گذشته، اکنون او را به اصولگرایان نسبت میدهد و ضمناً میگوید که عقل هم چیز خوبی است. عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:
🔻«جناح نواصولگرایان حاکم گمان میکنند، میتوانند و میباید هر چیزی را که نمیپسندند، نثار دیگران کنند، بدون اینکه اندکی تأمل نمایند که تبعات حرفها و کارهایشان چیست؟ جالب است که نعمت عقل بیش از هر چیز دیگری میان انسانها به نسبت برابر توزیع شده و فقط میماند که افراد تا چه اندازه از این نعمت انحصاری بشر استفاده کنند. ظاهراً قصدی برای این بهرهمندی از آن نیست.
🔻آقای مهدی نصیری در چند سال اخیر مواضع به نسبت رادیکالی علیه ساختار موجود داشت و آشکارا هم بیان و تبلیغ میکرد. اتفاقاً مواضعی که داشت بخش اصلی اصلاحطلبان با آن همراهی نمیکردند، ولی آقای نصیری هیچ نسبتی با اصلاحطلبی به عنوان یک مجموعهای با پیشینهای فکری و سیاسی نداشت و هنوز هم به لحاظ مبانی فکری به مجموعه اصولگرایان نزدیکتر است.
🔻ایشان تا زمانی که ایران بودند مواضع رادیکال خود را اظهار میکردند، مواضعی که اگر یک نفر از اصلاحطلبان اندکی از آن مواضع را میگرفت، در چشم بههم زدنی بازداشت میشد و جایش در زندان بود. بهترین دلیلی که وی منسوب به اصلاحطلبان نیست، همین مصونیت سیاسی و قضائی ناگفته و نانوشتهای است که در عمل، مجموعه اصولگرایان از آن بهرهمندند. آقای نصیری هیچگاه به عنوان یک فعال اصلاحطلب نه خودش را معرفی میکرد و نه کسی به چنین صفتی او را میشناخت».
🔹درباره این تحلیل گفتنی است؛
🔻اولا امثال عبدی و دهها نفر دیگر هم سالهاست مواضع بسیار تند و بیقاعده و به دور از عقل میگیرند، و نهادهای قضائی و امنیتی، کمترین اعتنایی به آنان نمیکنند؛
🔻آیا آنها نیز همانگونه که برخی اصلاحطلبان برای رفع و رجوع حرف نصیری (ضرورت برداشتن فاصله میان تاجزاده و شاهزاده در اپوزیسیون) ادعا کردند، پروژه نیروهای امنیتی هستند؟!
🔻ثانیاً ادعای مخالفت برخی اصلاحطلبان با سخن نصیری در حالی است که حرف او، ترجمان دیگری از تعریفی بود که بارها در گذشته بر زبان اصلاحطلبانی مثل حجاریان تکرار شده بود: «جبهه اصلاحطلبان، از سروش تا گوگوش را شامل میشود».
🔻حتی رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ در دیدار انجمن اندیشه و قلم گفته بود: «ما، گفتمان اصلاحات را برآمده از انقلاب میدانیم. مزیت این گفتمان، جذب حداکثری است؛ این مثال درباره اصلاحات که «از سروش تا گوگوش» را شامل میشود، صحیح است و ما نمیتوانیم کسی را حذف کنیم.... براندازان در جریان اصلاحات جایی ندارند».
🔻یک جبهه سیاسی چگونه میتوانست شامل معاندانی مثل سروش و گوگوش باشد و در عین حال ادعا کند که با براندازان، مرزبندی دارد
و آلت دست آنها نیست؟!
🔻سروش، منکر رسالت پیامبر اعظم(ص) شد و وحی الهی را -نعوذبالله- «رویاهای شاعرانه» توصیف کرد. گوگوش (خواننده کابارهها در رژیم طاغوت) نیز به همراه دیگر سلطنتطلبان، مؤسس شبکه ضد دینی و ضداخلاقی من و تو بود.
🔻اما فارغ از این همانی سخن نصیری با اظهارات حجاریان و دیگران، میتوان گفت که «اعتماد» در ادعای خود صادق نیست. این روزنامه تا همین اواخر، سرگرم ترویج مواضع رادیکال نصیری بود و بالغ بر ۳۰ گفتوگو و یادداشت از نامبرده منتشر کرد؛ از جمله: «سیاست خارجی ما نه تنها دینی که ضد دینی است»؛ «طعنه نصیری: حرکت قطار پیشرفتتان چطور است؟»؛ «طعنه سنگین به مسئله حجاب»؛ «انقلاب نه تنها دنیا، که آخرت مردم را هم تباه کرده»؛ «خیابانی به نام بازرگان نامگذاری شود» و....
🔻ثالثارسانههای زنجیرهای مدعی اصلاحطلب در حالی نامبرده را نامتعادل و افراطی و... میخوانند که روزنامه شرق ۱۵ دی ۱۴۰۲ ، «گفتوگویی تاریخی» با وی به عنوان روزنامهنگار، نویسنده و فعال سیاسی انجام داده و مانند یک قهرمان معرفی کرده بود؛
🔻روزنامه اعتماد هم ۲۹ شهریور ۱۴۰۱، با او به عنوان «روزنامهنگار، نواندیش دینی و فعال سیاسی» درباره حجاب مصاحبه کرده بود! همچنین روزنامه سازندگی، مهر ۹۹ از قول عطریانفر، از نصیری به عنوان «استاد نصیری، چهره سنتگرای نواندیش» یاد کرده بود.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
افشای فایل محرمانه ظریف برای تداوم دولت روحانی بود !
♦️سعید لیلاز می گوید: انتشار عمدی فایل محرمانه مصاحبه سه سال قبل ظریف، پالس به دولت بایدن بود که اگر میخواهد برای احیای برجام کاری بکند، در ماههای پایانی دولت روحانی باشد که بتواند به تداوم جریان همسوی دولت در قدرت کمک کند (!)
🔹اردیبهشت ۱۴۰۰، درز فایل صوتی گفتوگوی محرمانه ظریف با «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری»، اعتراض بسیاری را موجب شد. او در این مصاحبه، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی برجام معرفی کرده بود.
♦️سه سال بعد، سعید لیلاز که فرد مصاحبهکننده بود، میگوید افشای آن فایل (که قرار بود محرمانه و برای ثبت در آرشیو و اسناد ملی باشد) عمدی بوده است!
🔹لیلاز در گفتوگو با شرق، درباره این که چرا حامی مذاکره بود اما منتقد برجام شد، میگوید: من آن زمان موافق مذاکرات برابر بودم. اتفاقا اگر ما برجام یک را امضا نمیکردیم و به شکست نمیرسید، من مخالف جدی برجام ۲ و ۳ نبودم؛ ولی وقتی برجام این سرنوشت را پیدا کرده است، دیگر برجامهای بعدی فایدهای ندارد. مخالفت من نتیجه یک سیر تحلیلی از تطور تاریخی مذاکرات و نتیجه آن است. وقتی ما نتیجه برجام را در شرایط کنونی میبینیم، واقعا دیگر نباید نگاه مثبتی به مذاکرات نابرابر- تاکید دارم مذاکرات نابرابر- داشت.
♦️او درباره افشای فایل گفتوگوی محرمانهاش با ظریف اظهار کرد: من از گفتن جزئیات خودداری میکنم. سربسته میگویم که ماجرای انتشار آن فایل، بدون آنکه بگویم چه کسی چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل افشاگری آن، با هدف ارسال پالس بود که اگر دولت بایدن میخواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماههای منتهی به پایان دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متاسفانه حتی همین کمک را هم نکرد.
🔹لیلاز میافزاید: «آمریکاییها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاحطلبان و میانهروها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد.
♦️او میگوید: اکنون ایران زمین بازی را عوض کرده. غنیسازی را تا 60 درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات ادامه دهد، حد یقفی برای زیادهخواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر میآید».
🔹یادآور میشود ظریف در مصاحبه مورد بحث، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و به دروغ، این عملکرد و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی برجام معرفی میکند.
♦️ظریف به شکلی مغرضانه و تحریفآمیز گفته بود: «من دیپلماسی را بیشتر برای میدان هزینه کردم، تا میدان برای دیپلماسی هزینه شده باشد. هیچ زمانی نتوانستم به فرمانده میدان [نظامی] بگویم کاری را بکن، چون در دیپلماسی نیاز دارم. تقریبا هربار که من برای مذاکره رفتم، این سلیمانی بود که میگفت میخواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری. وقتی میدان [نظامی] تصمیمگیر باشد، این میشود. وقتی که میدان بخواهد بر استراتژی کشور حاکم شود، این میشود که میتوانند با ما بازی کنند.»
🔹ظریف همچنین گفته بود: «بین ۲۳ تیر ۹۴ که برجام نهائی شد تا ۲۶ دی ۹۴ که برجام به مرحله اجرا درآمد، پشت سر هم اتفاقاتی افتاد که به توافق ضربه زد؛ سفر سلیمانی به روسیه، گرفتن دو قایق جنگی آمریکایی (۲۲ دی ۹۴)، نوشتن مرگ بر اسرائیل روی موشک و... سفر آقای سلیمانی به روسیه، به اراده مسکو شکل گرفت، نه به اراده ما. ادعا میکنیم که آقای سلیمانی، پوتین را به جنگ کشید. اما پوتین تصمیمش را گرفته بود.».
♦️این روایت غلط -که آمریکا را برای گردنکشی و گروکشی بیشتر در مذاکرات احیای برجام تشویق کرد- در حالی بود که خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره سفر شهید سلیمانی به مسکو نوشته بود:
🔹«دیدار مهم ژنرال سلیمانی با پوتین، نقشی مؤثر در نقشآفرینی روسیه در جنگ سوریه داشت. یکی از قدرتمندترین مقامات نظامی ایران، نشستی سه ساعته را با پوتین داشت تا او را متقاعد کند. سلیمانی و پوتین، نقشهها و عکسها را بررسی کردند و به تبادل اطلاعات پرداختند. بررسیها نشان داد گروههای تروریستی، در صورتی که مسکو وارد عمل نشود، فعالیتشان را به نزدیکی روسیه در قفقاز گسترش خواهند داد. در این نشست درباره برنامه تشکیل یک مرکز مشترک تبادل اطلاعات میان عراق، سوریه، ایران و روسیه توافق شد. این نقشآفرینی، حاکی از نفوذ شدید ایران در منطقه است».
@IMANI_mohammad