فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضی چیزها به وصف نمی آید....
@Imamology
بعضی چیزها به وصف نمی آید ....
و اما زندگی چه شباهت عجیبی به پیاده روی اربعین دارد ، هر کس تنها به اندازه نیاز خود توشه بر می دارد ، و به اندازه ی توان خود بار – شاید تنها به اندازه ی یک کوله پشتی – و کسی چیزی را ذخیره نمی کند چون می داند اگر بیشتر بردارد وبال او خواهد بود.
در هیچ کجای عالم سراغ ندارم رفتگری بگوید هر قدر می خواهید آشغال بریزید ، ما بر می داریم. اما وقتی جهان رنگ قرب الی الله می گیرد و مسافرانِ زندگی پای در راه ولایت اهل بیت می گذارند ، خدمتگزاران صراط مستقیم چه خاضعانه برای رسیدن به دوستی این خاندان کمر خم می کنند.
راه کربلا و راه زندگی هر دو یکی است ، هر دو از مبدأ علی بن ابی طالب (ع) آغاز می شود و به مقصد حسین بن علی (ع) در سرزمین کربلا پایان می یابد. بهشت مقصد تمام مسافرانِ صراط مستقیم است.
باشد که دوستی آل الله ، توشه راه زندگیمان و بهشتِ زیارت حسین بن علی علیه السلام در کنار نهر فرات مقصدمان باشد. انشاءالله.
قال رسول الله صلى الله علیه و آله :
بى اُنذِرتُم وَ بِعَلىِّ بنِ أبى طالِبِ اهْتَدَیتُم… وَ بِالْحَسَنِ اُعْطیتُمُ الإْحسانُ وَ بِالْحُسَینِ تَسعَدونَ وَ بِهِ تَشقونَ ألا وَ إنَّ الْحُسَینَ بابٌ مِن أبوابِ الْجَنَّهِ مَن عاداهُ حَرَّمَ اللّه عَلَیهِ ریحَ الْجَنَّهِ.
پیامبر صلی الله و علیه و آله فرمودند:
به وسیله من هشدار داده شدید و به وسیله على علیه السلام هدایت مى یابید و به وسیله حسن علیه السلام احسان مى شوید و به وسیله حسین علیه السلام خوشبخت مى گردید و بدون او بدبخت. بدانید که حسین علیه السلام درى از درهاى بهشت است، هر کس با او دشمنى کند، خداوند بوى بهشت را بر او حرام مى کند.
📚البرهان فی تفسیر القرآن / ج3
▪️الْحَسَنُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنِ الْعَلَاءِ عَنْ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ:
🏴 إنَّ الْحُسَیْنَ صَاحِبَ کَرْبَلَاءَ قُتِلَ مَظْلُوماً مَکْرُوباً عَطْشَاناً لَهْفَاناً فَآلَی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَی نَفْسِهِ أَنْ لَا یَأْتِیَهُ لَهْفَانٌ وَ لَا مَکْرُوبٌ وَ لَا مُذْنِبٌ وَ لَا مَغْمُومٌ وَ لَا عَطْشَانٌ وَ لَا مَنْ بِهِ عَاهَهٌ ثُمَّ دَعَا عِنْدَهُ وَ تَقَرَّبَ بِالْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ علیه السلام إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَّا نَفَّسَ اللَّهُ کُرْبَتَهُ وَ أَعْطَاهُ مَسْأَلَتَهُ وَ غَفَرَ ذَنْبَهُ وَ مَدَّ فِی عُمُرِهِ وَ بَسَطَ فِی رِزْقِهِ فَاعْتَبِرُوا یا أُولِی الْأَبْصارِ.
امام باقر علیه السلام فرمودند:
حسین، بزرگ مرد کربلا، مظلوم و رنجیده خاطر و لب تشنه و مصیب زده به شهادت رسید. پس خداوند، به ذات خود، قسم یاد کرد که هیچ مصیبت زده و رنجیده خاطر و گنهکار و اندوهناک و تشنه اى و هیچ بَلا دیده اى به خدا روى نمى آورد و نزد قبر حسین علیه السلام دعا نمى کند و آن حضرت را به درگاه خدا شفیع نمى سازد، مگر این که خداوند، اندوهش را برطرف و حاجاتش را برآورده مى کند و گناهش را مى بخشد و عمرش را طولانى و روزى اش را گسترده مى سازد. پس اى اهل بینش، درس بگیرید!
📚 بحارالانوار / ج98 / ص46 / ح5
🍃 قالَ صادق علیه السلام:
فى فَضلِ زِیارَهِ الحُسَینِ بنِ عَلىٍّ علیه السلام وَ لَقَد حَدَّثَنى أَبى علیه السلام:
أَنَّهُ لَم یَخلُ مَکانُهُ مُنذُ قُتِلَ مِن مُصَلٍّ یُصَلّى عَلَیهِ مِنَ المَلائِکَهِ أَو مِنَ الجِنِّ أَومِنَ النسِ أَو مِنَ الوَحشِ و َما مِن شَىْءٍ إِلاّ وَهُوَ یَغبِطُ زائِرَهُ و َیَتَمَسَّحُ بِهِ و َیَرجو فِى النَّظَرِ إِلَیهِ الخَیرَ لِنَظَرِهِ إِلى قَبرِهِ.
🌾 امام صادق علیه السلام فرمودند:
پدرم در فضیلت زیارت حسین بن على علیه السلام فرمودند:
جایگاه آن حضرت از آن زمان که کشته شده، از فرشته یا جن یا حیوان وحشى که بر آن حضرت درود مى فرستد خالى نیست و هر چیزى غبطه زائر آن حضرت را مى خورد و خود را به او مى مالد و در نگاه کردن به زائر امام حسین علیه السلام امید خیر دارد زیرا او به قبر امام حسین علیه السلام نگاه کرده است.
📚 کامل الزیارات / ص325
🔹 قال ابن عباس: رأيت سلمان الفارسي رحمه الله في منامي فقلت له يا سلمان أ لست مولى النبي؟ قال: بلى فإذا عليه تاج من ياقوت و عليه حلي و حلل فقلت: يا سلمان! هذه منزلة حسنة أعطاكها الله تعالى فقال: نعم قلت: فما رأيت في الجنة أفضل بعد الإيمان بالله و رسوله قال: ليس في الجنة بعد الإيمان بالله و رسوله شيء هو أفضل من حب علي بن أبي طالب و الاقتداء به.
🔸 ابن عباس گفت: در خواب دیدم سلمان را ، پس گفتم: تو سلمانی؟
گفت: بله
گفتم: تو آن نیستی که آزاد کرده ی رسول خدا صلی الله و علیه و آله بودی؟
گفت: بله ؛ و تاجی از یاقوت بر سر او دیدم و به انواع حله ها و زیورها زینت کرده بود ، پس من گفتم: ای سلمان! این منزلت نیکوئی است که حق تعالی به تو عطا کرده است؟
گفت: بله.
گفتم: در بهشت بعد از ایمان به خدا و رسول چه چیز را نیکوترین اعمال یافتی؟
🌳 گفت: در بهشت بعد از ایمان به خدا و رسول هیچ چیز بهتر از محبت علی بن ابی طالب نیست و متابعت آن حضرت کردن.
📚 روضة الواعظين و بصيرة المتعظين (ط - القديمة) / ج2 / ص281 – 282
📚تاریخ پیامبر اسلام (ج4 حیات القلوب ؛ مدینه) / ص1667
از دو امام باقر و صادق علیهما السلام نقل شده است که فرمودند:
✨ خداوند متعال در عوض شهادت امام حسین علیه السلام امامت را در ذریه او نهاد و شفا یافتن را در خاک او قرار داده است و برآورده شدن دعا را در کنار قبر او مقدر نمود، به طوری که آن روزهایی را که زیارت کنندگان او در رفت و آمد به مرقد او هستند در زمره عمر آنها به شمار نمی آید.
🌻 محمد بن مسلم می گوید: به امام صادق علیه السلام در این زمینه گفتم: با حسین علیه السلام همه چیز به دست می آید، اما خودش چه بهره ای می برد؟
🌻 حضرت فرمود: خداوند متعال او را به پیامبر صلی الله و علیه و آله و سلم ملحق می سازد و هم شأن و هم رتبه او می شود.
☀️ سپس امام صادق علیه السلام این آیه را تا آخر تلاوت کرد: « وَالَّذِينَ آمَنُوا وَاتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّيَّتُهُم بِإِيمَانٍ أَلْحَقْنَا بِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ ... » (طور/21)
📚الأمالی / ج1 / ص324
📚البرهان فی تفسیر القرآن / ج5 / ص179 / ح10170
‼️ نماز فریضه بدون وضو ‼️
🌿 و عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: كَانَ مَوْلَانَا أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ الْبَاقِرُ علیه السلام جَالِساً فِي الْحَرَمِ وَ حَوْلَهُ عِصَابَةٌ مِنْ أَوْلِيَائِهِ إِذْ أَقْبَلَ طَاوُسٌ الْيَمَانِيُّ فِي جَمَاعَةٍ مِنْ أَصْحَابِهِ ثُمَّ قَالَ لِأَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام أَ تَأْذَنُ لِي فِي السُّؤَالِ؟ فَقَالَ أَذِنَّا لَكَ فَسَلْ.
❓قالَ فَأَخْبِرْنِي عَنْ صَلَاةٍ فَرِيضَةٍ تُصَلَّى بِغَيْرِ وُضُوءٍ وَ عَنْ صَوْمٍ لَا يَحْجُزُ عَنْ أَكْلٍ وَ لَا شُرْبٍ ؟
❗️قالَ أَمَّا الصَّلَاةُ بِغَيْرِ وُضُوءٍ فَالصَّلَاةُ عَلَى النَّبِيِّ وَ آلِهِ صلی الله و علیه و آله وَ أَمَّا الصَّوْمُ فَقَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ : «إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا» (مریم/26).
🌿 از أبو بصير نقل است كه گفت: روزى مولايم امام باقر عليه السّلام ميان گروهى از دوستان و اوليايش در حرم نشسته بود، كه ناگاه طاوس يمانىّ با جماعتى از أصحاب خود مقابل آن حضرت آمده و به امام عليه السّلام گفت: اجازه پرسش مى دهيد؟ فرمود: آرى بپرس.
❓گفت: آن چه صلاة واجبى است كه بى وضو خوانده مى شود، و چه روزه اى است كه نياز به امساك از خوردن و نوشيدن ندارد؟
❗️فرمود: آن صلاتى كه نياز به وضو ندارد، صلوات بر محمّد و آل او است، و امّا روزه همان است كه [از زبان مريم عليها السّلام] در قرآن آمده: «من براى خداى رحمان روزه اى نذر كرده ام (روزه سكوت) و امروز با هيچ آدمى سخن نخواهم گفت» (مريم/26)
📚 الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي) / ج2 / ص329
📚 الإحتجاج / ترجمه جعفرى / ج2 / ص180
💎 ما رُوِيَ بِإِسْنَادٍ مُتَّصِلٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ سُلَيْمَانَ عَمَّنْ أَخْبَرَهُ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فِي قَوْلِهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ كِتابٍ مَسْطُورٍ فِي رَقٍّ مَنْشُورٍ قَالَ كِتَابٌ كَتَبَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِي وَرَقَةِ آسٍ وَ وَضَعَهُ عَلَى عَرْشِهِ قَبْلَ خَلْقِ الْخَلْقِ بِأَلْفَيْ عَامٍ :
❗️يا شِيعَةَ آلِ مُحَمَّدٍ ! إِنِّي أَنَا اللَّهُ أَجَبْتُكُمْ قَبْلَ أَنْ تَدْعُونِي وَ أَعْطَيْتُكُمْ قَبْلَ أَنْ تَسْأَلُونِي وَ غَفَرْتُ لَكُمْ قَبْلَ أَنْ تَسْتَغْفِرُونِي.
💎 امام صادق علیه السلام در باره آیه «وَ كِتَابٍ مَّسْطُورٍ * فِي رَقٍّ مَّنشُورٍ» (طور/1-2) فرمود: نوشته ای وجود دارد که خداوند عزوجل ، دو هزار سال قبل از آفرینش آدمیان ، آن را بر برگ آس نوشته و بر عرش خود قرار داده است. در آن برگ نوشته شده:
❗️ ای شیعه آل محمد صلی الله و علیه و آله ! من همان خدا هستم، قبل از آنکه مرا صدا بزنید، جوابتان را دادم و قبل از اینکه چیزی از من درخواست کنید، آن را به شما بخشیدم و قبل از اینکه طلب بخشش از من بکنید، شما را مورد بخشش قرار دادم.
📚 تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة / سورة الطور ... / ص597
🌿 عنْ حُمْرَانَ قَالَ زُرْتُ قَبْرَ الْحُسَیْنِ علیه السلام فَلَمَّا قَدِمْتُ جَاءَنِی أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیٍّ وَ عُمَرُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عَلِیٍّ فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام:
🌾 أبْشِرْ یَا حُمْرَانُ فَمَنْ زَارَ قُبُورَ شُهَدَاءِ آلِ مُحَمَّدٍ علیهم السلام یُرِیدُ اللَّهَ بِذَلِکَ وَ صِلَهَ نَبِیِّهِ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَیَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ.
🌿 حمران مى گوید هنگامى که از سفر زیارت امام حسین علیه السلام برگشتم، امام باقر علیه السلام به دیدارم آمد و فرمود:
🌾اى حمران! به تو مژده مى دهم که هر کس قبور شهیدان آل محمد (ص) را زیارت کند مرادش از این کار رضایت خدا و تقرب به پیامبر (ص) باشد، از گناهانش بیرون مى آید چون روزى که مادرش او را زاد.
📚 امالى شیخ طوسى / ج 2 / ص 28
📚 بحارالانوار / ج 98 / ص 20 / ح10
▪️▪️تعزیت خداوند به اهل بیت در شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله ▪️▪️
کلینی به سند معتبر از حضرت امام محمد باقر علیه السلام روایت کرده است:
🏴 در شبی که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به ریاض جنت رحلت نمود بر اهل بیت آن حضرت درازترین شبها گذشت و حالتی بر ایشان گذشت که نمی دانستند که زیر آسمان اند یا بر روی زمین اند ، زیرا که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از برای خدا با نزدیکان و دوران دشمنی کرده بود و از ایشان بسیار کسی کشته بود و از انتقام کافران و منافقان ترسان بودند ، پس حق تعالی در این حال ملکی را فرستاد – و به روایت دیگر: جبرئیل را فرستاد- که او را نمی دیدند و صدای او را می شنیدند و گفت:
✨ السلام علیکم اهل البیت و رحمة الله و برکاته به درستی که ثواب خدا تسلی دهنده است از هر مصیبتی و نجات دهنده است از هر مهلکه ای و تدارک کننده است هر فوت شده را ؛
پس این آیه را خواند: «كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۖ فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ ۗ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ » (آل عمران/185) پس فرمود:
✨ «به درستی که حق تعالی شما را برگزیده است و بر دیگران فضیلت داده است و از گناهان و عیب ها پاک گردانیده است و شما را اهل بیت پیغمبر خود گردانیده است و علم خود را به شما سپرده است و کتاب خود را به شما میراث داده است و شما را صندوق علم خود گردانیده است و عصای عزت خود ساخته است و برای شما مَثَلی از نور خود زده است و معصوم گردانیده است شما را از لغزش ها و ایمن گردانیده است شما را از فتنه ها پس به صبر فرمودن خدا صبر کنید ، به درستی که حق تعالی از شما دور نمی کند رحمت خود را و زایل نمی گرداند نعمت خود را ، به خدا سوگند که شمائید اهل خدا که به شما تمام کرده است نعمت خود را بر خلق و مجتمع ساخته است پراکندگی ها را و متفق گردانیده است کلمه ها را و شمائید دوستان خدا ، هر که ولایت شما را اختیار نماید رستگار است و هر که بر شما ستم کند و حقّ شما را از شما بگیرد او هالک است ، حق تعالی مودت شما را در کتاب خود بر مومنان واجب گردانیده است و خدا قادر است بر یاری کردن شما هر وقت که خواهد و مصلحت داند ، پس صبر کنید و منتظر باشید عاقبت نیکو را به درستی که بازگشت امور به سوی خداست ، و به تحقیق که پیغمبر خدا شما را به حق تعالی سپرد و حق تعالی از او قبول کرد و شما را سپرد به دوستان مومن خود در زمین ، پس هر که ادای امانت الهی بکند و ولایت شما را بر خود لازم داند و حرمت شما را رعایت نماید حق تعالی جزای راستگویی او را در قیامت به او می دهد ، پس شمائید امانت سپرده شده خدا و رسول و از برای شماست مودت واجبه و اطاعت مفروضه ، و حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم از دنیا نرفت تا آنکه دین را از برای شما کامل گردانید و راه نجات را از برای شما بیان کرد و از برای هیچ جاهلی حجتی نگذاشت ، پس کسی که نادان باشد یا اظهار نادانی نماید یا انکار حقّی بکند یا فراموش کند یا اظهار فراموشی نماید پس با خداست حساب او و خدا برآورنده ی حاجت های شماست و شما را به خدا می سپارم والسلام علیکم».
راوی پرسید از آن حضرت که: این تعزیت از جانب چه کسی بود؟
حضرت فرمود: از جانب خداوند عالمیان بود. 🕯
📚 اصول کافی / ج1 / ص445-446
📚 تاریخ پیامبر اسلام (ج4 حیات القلوب ؛ مدینه) / ص1793-1795
▪️عنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْعَبَّاسِ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ : لَمَّا تُوُفِّيَ رَسُولُ اللَّهِ ص تَوَلَّى غُسْلَهُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع وَ الْعَبَّاسُ مَعَهُ وَ الْفَضْلُ بْنُ الْعَبَّاسِ فَلَمَّا فَرَغَ عَلِيٌّ ع مِنْ غُسْلِهِ كَشَفَ الْإِزَارَ عَنْ وَجْهِهِ ثُمَّ قَالَ :
🏴 بأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي طِبْتَ حَيّاً وَ طِبْتَ مَيِّتاً انْقَطَعَ بِمَوْتِكَ مَا لَمْ يَنْقَطِعْ بِمَوْتِ أَحَدٍ مِمَّنْ سِوَاكَ مِنَ النُّبُوَّةِ وَ الْإِنْبَاءِ خَصَّصْتَ حَتَّى صِرْتَ مُسَلِّياً عَمَّنْ سِوَاكَ وَ عَمَّمْتَ حَتَّى صَارَ النَّاسُ فِيكَ سَوَاءً وَ لَوْ لَا أَنَّكَ أَمَرْتَ بِالصَّبْرِ وَ نَهَيْتَ عَنِ الْجَزَعِ لَأَنْفَدْنَا عَلَيْكَ مَاءَ الشُّئُونِ وَ لَكِنْ مَا لَا يُرْفَعُ كَمَدٌ وَ غُصَصٌ مُحَالِفَانِ وَ هُمَا دَاءُ الْأَجَلِ وَ قَلَّا لَكَ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي اذْكُرْنَا عِنْدَ رَبِّكَ وَ اجْعَلْنَا مِنْ هَمِّكَ ثُمَّ أَكَبَّ عَلَيْهِ فَقَبَّلَ وَجْهَهُ وَ مَدَّ الْإِزَارَ عَلَيْهِ. 🕯
▪️شیخ مفید از ابن عباس روایت کرده است که: چون رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از دار فنا به دار بقا رحلت فرمود حضرت امیرالمومنین علیه السلام متوجه غسل آن حضرت گردید و عباس حاضر بود و فضل بن عباس آن حضرت را مدد می نمود ، چون از غسل آن حضرت فارغ گردید و آن جناب را کفن کرد جامه را از روی مبارک آن جناب دور کرد و گفت:
🏴 پدر و مادرم فدای تو باد ، طیّب و نیکو و پاکیزه بودی در حیات و بعد از موت ، و منقطع شد به وفات تو آنچه منقطع نشده بود به وفات احدی از خلق از پیغمبری و نازل شدن وحی های آسمانی ، مصیبت تو چندان عظیم شد که تسلّی فرماینده ی مصیبتهای دیگران گردید و محنت وفات تو چندان عام گردید که همه ی خلق صاحب مصیبتند در تعزیت تو ، و اگر نه آن بود که امر کردی به صبر کردن و نهی نمودی از جزع نمودن هر آینه آبهای سر خود را در مصیبت تو فرو می ریختیم و هر آینه درد مصیبت تو را هرگز دوا نمی کردیم و جراحت مفارقت تو را از سینه بیرون نمی کردیم ، و اینها در مصیبت تو اندکی است از بسیار ، و اندوه و حسرت را چاره ای نمی توان کرد و حزن مفارقت تو برطرف شدنی نیست ، پدر و مادر ما فدای تو باد یاد کن ما را نزد پروردگار خود و ما را از خاطر خود بیرون مکن.
پس بر روی آن جناب در افتاد و روی مبارکش را بوسید و آه حسرت از سینه ی پر درد کشید ، پس جامه را بر روی آن جناب پوشانید.
📚 امالی شیخ مفید / ص102-104
📚 تاریخ پیامبر اسلام (ج4 حیات القلوب ؛ مدینه) / ص1786-1787
منقول است که چون امام حسن علیه السلام به زهری که معاویه برای جُعده فرستاده بود و او در آب به حضرت خورانده بود مسموم گردید شکم مبارک حضرت درد گرفته و بر زمین می غلطید تا آفتاب بر آمد.
چون آفتاب بلند شد رنگ مبارک امام حسن علیه السلام سبز گشت ، پرسید که روی من به چه رنگ برآمده است؟ گفتند: به سبزی میل کرده.
▪️امام حسن علیه السلام روی به امام حسین علیه السلام کردو گفت: ای برادر حدیث معراج ظاهر شد.
▪️امام حسین علیه السلام گفت: آری و دست در گردن برادر کرد و روی به روی او نهاد و هر دو برادر به گریه درآمدند و خروش از حاضران برآمد.
▪️گفتند: یا بن رسول الله! ما را از حدیث معراج خبر ده ، امام حسن علیه السلام فرمود: جدّ ما (صلی الله علیه و آله و سلم) ما را خبر داد ، که شب معراج که مرا به روضات الجنّات درآوردند و منازل و درجات هر کس را از اهل ایمان به من نمودند ، دو کوشک دیدم پهلوی یکدیگر به یک اندازه در یک قانون یکی از زمرّد سبز که شعاع آن چشم مرا خیره می کرد و یکی دیگر از یاقوت سرخ که صفای آن چون شعاع آفتاب جهان تاب لامِع و ساطِع می نمود.
▪️من از رضوان پرسیدم که این کوشکها از آن کیست؟
▪️گفت: یکی از آن حسن است و یکی از آن حسین.
▪️گفتم: چرا هر دو به یک رنگ نیست؟ رضوان خاموش شد.
▪️حضرت رسول فرمود: که چرا جواب نمی گویی؟ جبرئیل گفت: یا رسول الله! شرم می دارد که بگوید قصر سبز از آن حسن است به سبب آن که او را زهر دهند و در دم آخر رنگ رویش سبز گردد ، و کوشک سرخ از آن حسین است که او را شهید کنند و در دم آخر رخساره او به خون سرخ شود.
امام حسن علیه السلام این بگفت و امام حسین علیه السلام را تنگ در بر گرفت و روی در روی هم بمالیدند و بوسه بر جبین یکدیگر می دادند و چنان به زاری می گریستند ، که هیچ کس را طاقت مشاهده آن نبود ، حاضرین نیز به اتفاق ایشان گریه می کردند و در و دیوار در آن گریه و زاری موافقت می نمودند و اشجار و احجار چون سحاب اشکبار گریان بودند.
😭😭😭😭
گر به قدر سوزش دل چشم من بگریستی
مرغ و ماهی در غم من تن به تن بگریستی
زهره کو تا زهر جام دشمن آوردی به یاد
وز سر حسرت چو زهرا بر حسن بگریستی
📚 روضة الشهداء / ملا حسین کاشفی سبزواری / ص237-238
▪️ امام رضا علیه السلام فرمودند:
زود باشد که کشته شوم به زهر با ظلم و ستم و مدفون شوم در پهلوی هارون الرشید و بگرداند خدا تربت مرا محل تردد شیعیان و دوستان من پس هر که مرا در این غربت زیارت کند واجب شود برای او که من او را زیارت کنم در روز قیامت و سوگند می خورم به خدایی که محمد صلی الله علیه و آله و سلم را گرامی داشته است به پیغمبری و برگزیده است او را بر جمیع خلایق که هر که از شما شیعیان نزد قبر من دو رکعت نماز کند البته مستحق شود آمرزش گناهان را از خداوند عالمیان در روز قیامت و به حق آن خداوندی که ما را گرامی داشته است بعد از محمد صلی الله علیه و آله و سلم به امامت و مخصوص گردانیده است ما را به وصایت آن حضرت ، سوگند می خورم که زیارت کنندگان قبر من گرامی تر از هر گروهی اند نزد خدا در روز قیامت و هر مومنی که مرا زیارت کند پس بر روی او قطره ای از باران برسد البته حق تعالی جسد او را بر آتش جهنم حرام گرداند.
📚 منتهی الآمال / شیخ عباس قمی / ج2 / ص388-389