4⃣ «#ریاح» ماجرای نفوذ یهودیان با استناد به دستنوشته رزمنده فلسطینی
این کتاب مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته و تاکنون چندین بار تجدید چاپ شده است. این رمان درباره چگونگی نفوذ یهودیان در کشور فلسطین با استناد به دستنوشته های یک رزمنده مسلمان فلسطینی است. داستان، درباره پسری به نام اسماعیل است که با خانوادهاش در مزرعهای در فلسطین زندگی میکنند. او در قالب خاطراتش مواردی چون چگونگی نفوذ عوامل بیگانه و یهودیها بهعنوان کارگر در مزارع فلسطینیها، سرگذشت پسری به نام ریاح که والدینش را از دست داده است، آغاز ادعای مالکیت یهودیان بر فلسطین با تکیه بر آیات تورات، تلاش دشمنان برای بیرون کردن اسماعیل و خانوادهاش از فلسطین، به آتش کشیدن خرمن مزرعه، فروش تکهای از مزرعه به کارگر یهودی جهت تأمین مخارج بیمارستان فرزند خانواده، آتش زدن درخت زیتون مزرعه توسط یهودیها و فوت پدر، خروج ارتش انگلیس از فلسطین، شورش صهیونیستها در سال ۱۹۴۸ و قتل عام اعراب و آوارگی اعراب در اردوگاه ها را بیان کرده است.
📆 سال نشر: ۱۳۹۸
📤 ناشر: سوره مهر
✍ نویسنده: جلال توکلی
📖 تعداد صفحات: ۱۶۰
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
5⃣ کتاب «#پایان_یک_نقش» و بحران هویت مردم اسرائیل
کتاب «پایان یک نقش» تاریخچه مختصر و مفیدی درباره رژیم صهیونیستی که به بحران صهیونیسم و مسائل و مشکلات میان آنها علیرغم ظاهر موفقی که دارند اشاره دارد؛ مشکلاتی که صهیونیستها همواره تلاش میکنند مخفی نگه دارند تا ظاهر موفقی از خود نشان دهند.
این کتاب میتواند در آگاهی و شناخت مردم ایران و جهان نسبت به جنایات صهیونیستها موثر باشد و در قالب داستان، مخاطب را با بسیاری از وقایع تاریخی آشنا کند.
«هانا» شخصیت محوری این رمان است که سرگذشتش را برای نویسنده و افراد دیگری همچون وکیل و بازپرس تعریف میکند. او زنی بیهویت و جویای هویت است، گرفتار در زندان خرافات و اعتقادات صهیونیسم و دربند نظام سلطه و رژیم نژادپرستی که فرصت هرگونه تفکر یا طرح سوال را از او و امثال او گرفته است. هم از لحاظ فکری زندانی است و هم از لحاظ فیزیکی. این شخصیت در شرایطی قرار گرفته که باید برای رهایی از محبس گندیده اندیشه و زندان مخوف تلمود، رو در روی افرادی که به نوعی سرنوشتش را رقم خواهند زد، بنشیند و با هر کدام بر اساس شخصیت و زبان آن ها و صدالبته هدف خود، ارتباط برقرار کند.
این کتاب درباره بحران هویت مردم اسرائیل حرف می زند و از این طریق سعی دارد نگاه انسانی تری به مردم اسرائیل داشته باشد و آن ها را قربانیان دروغ های صهیونیسم معرفی کند.
📆 سال نشر: ۱۳۹۴
📤 ناشر: سوره مهر
✍ نویسنده: جلال توکلی
📖 تعداد صفحات: ۲۴۸
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
6⃣ «#پل_نامرئی_از_هنر_به_سیاست» کتابی درباره تعریف هویت سیاسی اسرائیل
کتاب «پل نامرئی از هنر به سیاست» دربارهی آموزش مفاهیم دینی ، سیاسی و اخلاقی دین یهود از طریق هنر است.
آیا میدانید بیشتر ایدئولوژیها و مکتبهای سیاسیـ اجتماعی، صرفنظر از رویکردشان، از فرهنگ و هنر به عنوان عامل تثبیتکنندهٔ پایههای مشروعیت خود استفاده میکنند؟
هماکنون مقولهای به نام تربیتِ سیاسی در جهان معاصر بر اساس رویکردهای خلّاق هنری شکل گرفته است، تحولات علمی تعلیم و تربیت در جهان معاصر به سوی گفتمان «خلاقیتمحور» در حال حرکت است. همچنین هنر یکی از مهمترین راهکارها در فرایند جامعهپذیری سیاسی، که یکی از اهداف هر نظام سیاسی است، شناخته شده است.
جنگ نرم و خلاقیت هنری یکی از مهمترین ابزارهای نظام تعلیم و تربیت صهیونیستی برای جامعهپذیری سیاسی یهودیان است. این کتاب سعی دارد با رویکردی پژوهشی و دقیق به مخاطب نشان دهد چطور جامعه اسرائیل، به عنوان یک دولت نوپا، شهروندان خود را از دورترین نقاط جهان به فلسطین اشغالی میکشاند و چگونه هویت سیاسی آنها را تعریف میکند؟
📆 سال نشر: ۱۳۹۰
📤 ناشر: سوره مهر
✍ نویسنده: سید حسن زرهانی
📖 تعداد صفحات: ۲۱۲
📚 دسته بندی: مباحث نظری هنر/فرهنگ و ارتباطات/آثار و پیامدهای علم و تکنولوژی/مبانی فکری فلسفی صهیونیسم و استکبار بین المللی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
7⃣ کتاب «#من_پناهنده_نیستم»، زندگی یک خانواده فلسطینی اهل طنطوره - روستایی ساحلی است که در 49 کیلومتری حیفا در جنوب فلسطین واقع شده - را به تصویر میکشد که به علت حمله اسرائیلی ها از سرزمین خود کوچ می کنند. شخصیت اصلی و قهرمان داستان زنی به نام رقیه است. او به اصرار پسرش حسن داستان زندگی خود را تعریف می کند.
این کتاب روایت پناهندگی فلسطینیان و جنگ داخلی لبنان و حمله اسراییل به این کشور است، رنج هجرت و قتل عام و وقایع بزرگی که بعد از پیمان اوسلو بر سر فلسطین آمده است؛ همه این روایات چنان با جزییات دقیقی بیان می شود که یکی از مهمترین رمان های مربوط به واقعه ی 1948 فلسطین در ادبیات روایی عرب را رقم می زند. حکایتی از مصیبت ملت فلسطین و اجبار آنان برای خروج از سرزمین و وطن شان و زندگی تلخ در نقاط مختلف جهان به امید بازگشت به وطن.
«من پناهنده نیستم» به ما نشان می دهد فلسطینی بودن یعنی چه؟ از دست دادن ارزشمندترین دارایی انسان یعنی چه؟ زندگی کردن در خاطرات یعنی چه؟ روایت رقیه، روایت از دست دادن و آوارگی و غصه و دلتنگی و نزدیک شدن و خوشبختی و عشق است. جمع کردن اضداد در کنار هم برای بافتن تار وپود قصه ی زنی فلسطینی که با عشق به وطن زندگی کرده و با عشق به وطن خواهد مرد؛ وطنی از دست رفته که به اذن خدا بازخواهد گشت.
📆 سال نشر: ۱۳۹۷
📤 ناشر: شهرستان ادب
✍ نویسنده: رضوی عاشور
📝 مترجم: اسماء خواجهزاده
📖 تعداد صفحات: ۴۶۲
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
8⃣ در کتاب «#بچههای_فلسطین»، هر داستان یک شخصیت کودک دارد، کودکی که قربانی حوادث و رویدادهای سیاسی است اما با وجود این برای به دست آوردن آینده ای روشن در مبارزه ها مشارکت می کند. همانند رمان های دیگر کنفانی، این داستان ها بر جبران وضعیت گذشته وطن گمشده به طور عملی تأکید می کنند و در عین حال با چنان استعدادی نگارش یافته اند که برای تمام جهانیان جذاب است.
فضاسازی ها و ترسیم فضاها در این مجموعه از داستان ها یکی از نقاط مثبت و شاید امتیازهای منحصر به فرد نویسنده باشد، به طوری که در مسیر مطالعه داستان ها احساس هم زاد پنداری با شخصیت ها به وجود می آید و در بخش هایی که از کودکان به طور مستقیم حرف زده می شود و نگاه شان به طور ناخواسته مخاطب این کودکان را با کودکان اطرافش همسان سازی و حتی بررسی می کند. داستان ها و روایت های کنفانی خواننده را به درک تجربه های فلسطینیان درباره ی مبارزه شان دعوت می کند. مبارزه ای که در قرن بیستم اکثر مردمان خاورمیانه را غمگین کرده است.
از جمله عناوین داستان های کتاب «بچه های فلسطین» می توان به «هدیه برای تعطیلات»، «نامه ای از رام الله»، «تفنگ ها در اردوگاه» و «ابوالحسن در کمین یک خودروی انگلیسی است»، اشاره کرد.
📆 سال نشر: ۱۳۹۱
📤 ناشر: روایت فتح
✍ نویسنده: #غسان_کنفانی
📝 مترجم: فاطمه باغستانی
📖 تعداد صفحات: ۲۲۲
📚 دسته بندی: فرهنگ پایداری فلسطین/علوم سیاسی/تاریخ جهان/خاطرات، زندگینامه و سفرنامه
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
9⃣ کتاب «#بازگشت_به_حیفا»
خانواده های فراوانی در فلسطین در آن روز ها از هم پاشیدند، مادران زیادی کشته شدند، پدران زیادی مفقودالاثر شدند و هرگز خبری از آن ها به خانواده هایشان نرسید، سرمایه های خانواده هایی که با یک عمر تلاش جمع شده بود در ساعاتی به باد رفت، آبرومندان و بزرگانی ناگهان تبدیل به آوارگانی شدند که جز لباس تنشان هیچ به همراه نداشتند؛ و از همه اینها بالاتر، عزیزان فراوانی برای همیشه در خاک خفتند. همه این اتفاقات، بخش هایی از ماجرای موسوم به «النکبه» یا «از دست رفتن فلسطین و برپایی اسرائیل» در سال ۱۹۴۷-۱۹۴۸ بود.
غسان کنفانی (۱۹۳۶-۱۹۷۲)، نویسنده شهیر فلسطینی، را به عنوان یکی از راویان سرگذشت فلسطین و فلسطینی ها در دوران معاصر می شناسند. کنفانی، علاوه بر فعالیت های شاخص ادبی، در زمینه مبارزه با اشغالگران کشورش نیز فعال بود و دست آخر، جان گرامی خود را بر سر همین راه نهاد و به دست اسرائیلی ها (طی تروری در شهر بیروت) کشته شد.
کتاب بازگشت به حیفا، که اکنون ترجمه آن را در دست دارید، نه تنها یکی از مشهور ترین آثار غسان کنفانی، که یکی از نامورترین آثار ادبی فلسطین، و حتی ادبیات معاصر عربی است و توانسته نمایی از ماجرای «النکبه» را به زیبایی در لباس داستانی بلند به تصویر بکشد.
📆 سال نشر: ۱۴۰۲
📤 ناشر: کتابستان معرفت
✍ نویسنده: #غسان_کنفانی
📝 مترجم: انیسه سادات هاشمی
📖 تعداد صفحات: ۹۲
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
🔟 کتاب «#قصهها» پس از نزدیک به چهل بار ویرایش از سوی نشر روزبهان به شکلی نفیس منتشر شده است. طراحی جلد و صفحه آرایی آن را ساعد مشکی انجام داده است. نقاشی هایی از دو هنرمند برجسته با عنوان یورهان کرکوتلی و ضیاء الغراوی نیز در متن کتاب وجود دارد.
مترجم در مقدمه ای مفصل بر این کتاب که با شعری از محمود درویش شروع می شود و با شعری از نزار قبانی به پایان می رسد، به شرح زندگی، زمانه و جهان داستانی این نویسنده شهیر فلسطینی پرداخته است.
داستان های کوتاه این مجموعه که تمامی 26 عنوانش به انتخاب وی در این کتاب قرار گرفته اند، به ترتیب زمان نوشته شدن در این کتاب جای داده شده است تا مخاطب با مطالعه آنها به نوعی با سیر نویسندگی و تفکر کنفانی نیز آشنا شود و انعکاس هنری روزگار وی در داستان هایش را ببیند.
نخستین داستان این کتاب با عنوان «چیزی که از بین نمی رود» در ایران می گذرد. این قصه در زمان 26 سالگی کنفانی نوشته شده است. این داستان پس از انتشار، برگزیده جایزه مسابقه داستان نویسی مجله معارف شد که میان 250 نویسنده از کشورهای عربی برگزار شد. این داستان چهار سال بعد نیز برگزیده جایزه ادبی کتاب لبنان شد. این قصه ها برگزیده ای از داستان های کنفانی هستند که بیشتر از سایر آثار داستانی کوتاهش، شهرت جهانی دارند و نمونه کاملی از هنر او نیز به شمار می روند. به عبارت دیگر این آثار نوعی شور هنری و شعور بلند که در درون کنفانی وجود داشت را به نمایش می گذارند.
📆 سال نشر: ۱۳۹۳
📤 ناشر: روزبهان
✍ نویسنده: #غسان_کنفانی
📝 مترجم: غلامرضا امامی
📖 تعداد صفحات: ۳۰۲
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
1⃣1⃣ داستان کتاب «#قندیل_کوچک»، درباره پادشاهی اشت که به دخترش وصیت کرد که برای امیر شدن باید خورشید را به داخل قصر بیاورد، وگرنه باید تمام عمرش را در صندوق چوبی دربسته بگذراند. دختر، هر روز به بالای کوه رفته و برای به دست آوردن خورشید تقلا می کرد، اما تلاش او بی نتیجه می ماند. تا این که روزی دختر در پی برخورد با پیرمردی قندیل به دست و حوادث متعاقب آن به مفهوم واقعی وصیت و خواسته پدر پی برد که سعی داشت یکپارچگی و اتحاد را به دخترش بفهماند.
کتاب «قندیل کوچک» برای گروه سنی «ج» و «د» به تصویر کشیده شده است.
📆 سال نشر: ۱۳۹۸
📤 ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
✍ نویسنده: #غسان_کنفانی
📝 مترجم: غلامرضا امامی
📖 تعداد صفحات: ۴۰
📚 دسته بندی: #کودک_و_نوجوان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
2⃣1⃣ کتاب «#صبح_فلسطین» رمانی به قلم نویسنده فلسطینی است که در جنگ سال ۱۹۶۷ به همراه خانوادهاش مهاجرت کرد و در کشورهای مختلفی چون کویت و اردن و ایالات متحده زندگی کرد. او پس از پایان تحصیلات به حرفه روزنامهنگاری روی آورد. این کتاب نخستین رمان نویسنده است که دغدغههای انسانی در روزهای سخت جنگ را به تصویر میکشد و مضامینی مانند عشق، ایمان، مقاومت و غرور را مطرح میکند. مترجم کتاب درباره اهمیت آن میگوید: صبح فلسطین درسال ۲۰۰۹ عنوان پرفروشترین کتاب را در فرانسه از آن خود کرد و تا کنون به بیش از ۱۴ زیان ترجمه شدهاست. نسخه اصلی کتاب در سال ۲۰۰۶ در ایالات متحده منتشر شد.
📆 سال نشر: ۱۳۹۱
📤 ناشر: روزگار
✍ نویسنده: سوزان ابوالهواء
📝 مترجم: مرضیه خسروی
📖 تعداد صفحات: ۳۱۶
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
3⃣1⃣ کتاب «#سرنوشت_فلسطین» دربارهی حقطلبی گروهی است که چون میدانستند در کشورهای اروپایی و البته ایالات متحده کمتر کسی از ظلم رژیم صهیونیستی به فلسطینیان آگاه است، بر آن شدند تا صدای مردم مظلوم فلسطین را به گوش هموطنان خود برسانند؛ اعضای این گروه، روزنامهنگارانی مستقل و اهل ایالت نیوجرسی بودند که توانستند با گردآوری اسناد تاریخی از حوادثی که بین سالهای ۱۸۸۱ تا ۱۹۷۶ در فلسطین رخ داده، تاریخ آن را روایت کنند و بر جعلی بودن روایت صهیونیستها صحه بگذارند؛ زیرا صهیونیستها با افسانهبافی کاری کردهاند که مردم آمریکا از آنان حمایت کنند.
با وجود جنگ و درگیریهای بسیار در فلسطین، تعدادی از نویسندگان آن برای اطمینان بیشتر و دقیقترشدن این روایت تاریخی به این سرزمین سفر کردند تا از نزدیک با آوارگان و مبارزان فلسطینی دیدار کنند و در مواردی حوادث تاریخی در سیر روایت کتاب را بهطور مستقیم از زبان شاهدان عینی آن نقل کنند. تلاش آنها باعث شده تا این کتاب در مقایسه با سایر متونی که فقط به منابع مکتوب اکتفا کردهاند، از دقت روایی و اعتبار بالاتری برخوردار باشد. روایت صمیمانه و جذاب نویسندگان بهگونهای است که حتی خوانندهٔ عادی که اطلاعات تخصصی چندانی در این زمینه ندارد، میتواند با مطالعهٔ آن بهراحتی متوجه ابعاد تاریخی گوناگون سرنوشت فلسطین بشود.
📆 سال نشر: ۱۴۰۱
📤 ناشر: کتابستان معرفت
✍ نویسنده: جمعی از نویسندگان
📝 مترجم: مهدی صدرالدین
📖 تعداد صفحات: ۳۵۶
📚 دسته بندی: فرهنگ پایداری فلسطین
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
4⃣1⃣ «#ده_غلط_مشهور_درباره_اسرائیل» مورخ اسرائیلی علیه اسرائیل نوشته است.
در سال های گذشته مورخان زیادی در سراسر جهان و مخصوصا جهان اسلام به نقد ادعاهای دروغین اسرائیلی ها برای حضور در سرزمین های اشغالی پرداخته اند. در این میان نظرات مورخانی که از دل اسرائیل و یهود برخاسته اند، حائز اهمیت است. ایلان پاپه یکی از این مورخان است که نظراتش در سال های اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده است.
کتاب های مختلف او درباره درگیری اسرائیل و فلسطین باعث شده است که او شهرت فراوانی در این حوزه کسب کند. ایلان پاپه از جمله مورخان جدید اسرائیلی است که تشکیل اسرائیل را مقصر فقدان صلح در خاورمیانه دانسته و صهیونیسم را خطرناک پنداشته و خواستار تحریم بین المللی دانشگاهیان اسرائیلی شده است.
اما شاید مهمترین کتاب پاپه بعد از "پاک سازی نژادی فلسطین" را بتوان " ۱۰غلط مشهور درباره اسرائیل" دانست که پس از انتشار سر و صدای زیادی به پا کرد. پاپه در این کتاب ۱۰افسانه ای را که اسرائیل بر پایه آن بنا نهاده شده است، مورد ارزیابی قرار داده و جعلی بودن آن را به جهانیان نشان داده است.
پاپه در این کتاب ابتدا ۱۰گزاره تاریخی را که بنیاد کشور جعلی اسرائیل شده است، مطرح کرده است و در ادامه با دلایل تاریخی و مستندات و شواهد این ادعاها را مورد مداقه قرار می دهد.
📆 سال نشر: ۱۳۹۹
📤 ناشر: کتابستان معرفت
✍ نویسنده: #ایلان_پاپه
📝 مترجم: #وحید_خضاب
📖 تعداد صفحات: ۲۹۲
📚 دسته بندی: صهیونیسم و استکبار بین المللی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
5⃣1⃣ مجموعهی ۳جلدی «#تو_زودتر_بکش»(روایت نیرو های عملیاتی و اطلاعاتی اسرائیل از ۶۰سال ترورهای موساد از ترور مبارزین فلسطینی تا ترور عماد مغنیه و دانشمندان هسته ای و موشکی ایران) روایتی "اسرائیلی" از پیش زمینه ها و روند تشکیل سازمانهای اطلاعاتی این رژیم است و در این بین بیش از هر چیز بر ترورهای صورت گرفته از سوی این دستگاه ها تمرکز دارد.
برگمن، برای به دست آوردن تصویری از سیر و عملکرد این دستگاه ها، هزاران سند (که برخی از آنها، محرمانه بوده و به صورت غیرقانونی در اختیار او قرار گرفته) و تعداد بی شماری کتاب و مقاله را بررسی کرده است. اما اهمیت بیشتر این کتاب، به صدها مصاحبه اختصاصی نویسنده با کسانی برمی گردد که خود به صورت مستقیم در این سازمانها (یا در وقایع مورد اشاره در کتاب) حضور داشته اند و رتبه سازمانی یا عملیاتی برخی از آنها نیز در بالاترین سطح بوده و همین، اطلاعات آن ها را به معنای دقیق کلمه "دست اول" کرده است.
📆 سال نشر: ۱۳۹۹
📤 ناشر: شهید کاظمی
✍ نویسنده: رونین برگمن
📝 مترجم: #وحید_خضاب
📖 تعداد صفحات: مجموعه ۳جلدی
📚 دسته بندی: تاریخچه صهیونیسم و استکبار بین المللی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin