eitaa logo
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
2.6هزار دنبال‌کننده
3.5هزار عکس
4.8هزار ویدیو
23 فایل
کپی مطالب و دستورات بدون لینک و اسم کانال ممنوع و راضی نیستم بابت دستور ات #وقت و #هزینه صرف میشود فقط مطالب بازارسال با نقل قول (فوروارد) شود سوالی داشتید یا دستور خاصی مدنظرتون بود در گروه مون بیان کنید
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمیز کردن خاکشیر  باید بدانید که شستن خاکشیر و اصطلاحا ریگ شوری آن لم خاصی دارد. برای شستن خاکشیر، مقداری از خاکشیر را در یک کاسه بزرگ می ریزیم و به آن  آب اضافه می کنیم. در این حالت خاکشیر حالت گلوله ‌ای پیدا می کند. بنابراین باید با قاشق یا چنگال آن‌‌ را هم بزنید تا به مرور ته‌ نشین شود. اگر خاکشیر دارای برگ و خاشاک است، بهتر است مدتی در آب باشد تا برگ های زیر آن به روی سطح آب بیاید. بعد از این کار آب ظرف را خیلی آرام خالی می کنیم. دوباره ظرف را از آب پر می کنیم و کنار می گذاریم و باز هم روی سطح آب را خالی می کنیم. این کار را تا جایی تکرار می کنیم که دیگر هیچ برگ و خاشاکی روی آب نباشد و آب روی خاکشیر کاملا زلال باشد. در مرحله بعدی شستن خاکشیر یک ظرف بزرگ ‌تر بر می داریم (بهتر است از ظروف روی استفاده شود) و خاکشیر را آرام هم می زنیم و در ظرف بزرگ تر می ریزیم. این کار را برای این انجام می دهیم که اگر شن یا سنگریزه ای ته ظرف جمع شده است با خاکشیر مخلوط نشود و ته همان ظرف بماند. شن‌های ته ظرف را خالی می کنیم و ظرف را می شوییم و دوباره عمل شستن را تکرار می‌کنیم (یعنی خاکشیر را آرام هم می زنیم و وارد ظرف دیگر می کنیم). برای شستن خاکشیر باید این کار را چند مرتبه تکرار کنیم تا دیگر هیچ شنی کف ظرف باقی نماند. (از آب شست و شو می توانید برای آبیاری گلدان استفاده کنید.) روش های استفاده از خاکشیر خیسانده: خاکشی را در آب سرد برای چندین ساعت بخیسانید و میل کنید. جوشانده: خاکشی را به مدت ۱۰ دقیقه با آب بجوشانید و پس از سرد شدن مخلوط را میل نمایید. ضماد: برای رفع زخم، جراحات و رفع ورم
دستور شربت (سکنجبین )سرکه انگبین  این شربت از  سرکه و شکر یا عسل و شکر درست می شود و چیزهایی خوشبو مانند نعناع  عسل ۲ قاشق غذاخوری + سرکه طبیعی سیب یا انگور ۱ قاشق غذاخوری  +  عرق نعناع ۲ قاشق غذاخوری در یک لیوان آب حل شود    یک ساعت پس از ناهار و شام ۴۰  تا  ۱۲۰  روز میل شود               توجه     توجه      توجه در صورت مزاج گرم مقدار عسل نصف شود     دیگر عرقیات مورد استفاده در شربت سکنجبین : عرق رازیانه در اختلالات هورمونی زنان  عرق کاسنی و شاهتره در اختلالات کبد  عرق بیدمشک در تپش و اختلالات قلبی  عرق اسطوخودوس در اختلالات مغزی گلاب در یبوست ، بی خوابی ، افسردگی  عرق بهارنارنج در افسردگی و تقویت قلب و مغز عرق گل گاوزبان ، بادرنجبویه در نارسایی قلبی و افسردگی  عرق سنبل الطیب در اضطراب وافسردگی
یا در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر و فرح بخش به وجود می‌آوردند. پس منظور سکنجبینی است که با سرکه طبیعی، عسل زنبوری و  نعناع در ظرف مسی با آب سالم بدون کلر تهیه شده باشد. نه سکنجبینی که با سرکه غیر طبیعی، شکر صنعتی و آب ناسالم درست شده است. طرز تهیه سکنجبین ساده : سرکه ۲ واحد، عسل ۵ واحد، آب ۴ واحد، یا آنقدر که لازم باشد با توجه به غلظتی که مورد نظر است. ابتدا هر سه جزء را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یک چهارم برسد و به قوام آید و عده ای معتقدند آنقدر بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند. خواص سکنجبین یا سرکنگبین:  پاکسازی کننده کلی بدن ، از جمله کبد ، مغز ، عروق ، مفاصل    کاهش چربی خون برای تسکین عطش، باز کردن انسداد عروق، رفع سر درد، تقویت معده  کبد درمان کبد چرب غلظت خون و… مفید است. اگر سرکه و عسل برابر باشد بری بیمارهای بلغمی، باز کردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، باز کردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مسرف می شود. نکته: در تهیه سکنجبین می توان  از دم کرده نعناع  نیز استفاده کرد تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.  برگرفته از سایت دکتر روازاده و… موارد استفاده در درمان :  کبد چرب ، دیابت و فشارخون ، سرطان ، دردهای مفصلی لکه های پوستی ، وسواس ، افسردگی ، سنگ های کلیوی و صفراوی ، تنگی های عروق قلبی و مغزی ،  میگرن ، اضطراب ، هپاتیت ،بواسیر ، وزوز گوش آیا سرکه عسل را فاسد می کند؟ منظور از این روایت چیست؟ در روایتی آمده سرکه عسل را فاسد می‌کند، باید گفت که در این روایت مراد طعم شیرین عسل است که با سرکه تغییر می کند و نه بین رفتن خاصیت عسل  زیرا در روایات دیگر دستور به ترکیب سرکه و عسل داده‌شده. آیا حرارت خاصیت عسل را ازبین می برد؟  شاید گفته شود که حرارت خاصیت عسل را از بین می‌برد ولی با توجه به روایات در بسیاری از داروها عسل جوشانده می‌شود و درعین‌حال خاصیت هم دارد، مانند داروی حضرت محمد (ص) یا داروی شافیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
♦️ سفید سنتی 🔷 مواد مورد نیاز: ✍️ ارده: (یک قاشق غذاخوری) ✍️ سیر: (یک حبه یا دو حبه) ✍️ نخود پخته: (شش قاشق غذاخوری) ✍️ روغن زیتون: (یک لیوان) ✍️ نمک: (یک قاشق چای خوری) ✍️ فلفل قرمز: (یک دوم قاشق چای خوری) ✍️ آب لیموترش تازه: (یک دوم لیوان) 🔺 طرز تهیه : تمام مواد را در مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید تا سس یکنواختی بدست آید. در صورت رقیق شدن یک قاشق غذاخوری نخود پخته را به آن اضافه کنید و مجدداً آن را مخلوط نمایید تا غلطت مناسبی پیدا کند. این سس بسیار خوشمزه بوده و پایه سس های دیگر به شمار می آید. 🔚 از این سس می‌توان برای تهیه الویه و سایر سالادها استفاده کرد.