آب گرمو ( #اشکنه )
مواد لازم :
تخم مرغ به تعداد نفرات ،
سیب زمینی ، پیاز ، زردچوبه ، آرد گندم ، رب گوجه
طرز تهیه :
ابتدا سیب زمینی را تکه تکه کرده و تفت می دهیم ،
بعد پیاز را به آن اضافه کرده و یک قاشق آرد گندم نیز داخل آن سرخ کرده و زرد چوبه و رب گوجه به آن اضافه می کنیم.
کمی ترخون ، مرزه و کمی شنبلیله ریخته و آب را نیز به آن اضافه می کنیم تا بجوشد ،
بعد از پختن سیب زمینی و غلیظ شدن آن ، تخم مرغ را نیز به مواد قبلی می ریزیم ( تخم مرغ را می توان دانه دانه و بدون هم زدن به مایع در حال جوش اضافه کرد ) یا تخم مرغ ها را هم زده و به مایع در حال جوش اضافه می کنیم.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
قاتق #بُنه
مواد لازم :
بنه ، رُب انار ، نمک
قاتق بنه یک از غذاهای لذیذ و مورد علاقه اکثر مردم شهر بافت است ، طبخ این غذا بهانه ای برای جمع شدن اعضای یک خانواده دور هم می باشد .
قاتق بنه اگر به صورت سنتی و روشی که در ایام گذشته باب بود، تهیه شود ، غذای پُر زحمتی می باشد و به همین خاطر است که طالبان زیادی دارد و همواره نزدیکان و اعضای خانواده در یک محیط صمیمی دور تغار آن جمع می شوند.خواص بنه قبلا در کانال گفته شده
طرز تهیه :
بنه را در چوغن ( هاون ) ریخته و بخوبی نرم می کنیم ، در هر مرحله از کوبیدن آب کاملاً داغ را به اندازه خیلی کم به آن اضافه می کنیم و کوبیدن را ادامه می دهیم .
کوبیدن بنه و افزودن آب داغ را مرحله به مرحله آنقدر ادامه می دهیم ، تا به اصطلاح بنه به روغن بیفتد ، پس از اینکه روغن بنه نمایان شد ، آن را بخوبی چنگ می زنیم و روغن آن را می گیریم .
پس از اینکه روغن بنه را گرفتیم ، مقداری آب داغ به بنه اضافه کرده و چنگ می زنیم تا بصورت مایع غلیظی در آید ، پس از این مرحله دو تا سه بار آن را از طریق پارچه نازکی صافی می کنیم تا پوست سخت بنه از مایع جدا شده.
سپس مقدار نمک و رب انار به آن می افزاییم و روغنی را که قبلاً از بنه گرفته بودیم ، روی آن ریخته و اگر دوست داشته باشیم مقداری پیاز نیز در آن رنده می کنیم
اگر طبع گرم نداشته باشید ، تُرب و مغز گردو مکمل خوشمزه ای است که خوردن قاتق بنه را لذیذ تر می کند.
( ترب و مغز گردو را نیز باید بخوبی نرم و بصورت جداگانه در کنار تغار قاتق بنه قرار داد تا بنا به میل افراد به قاتق اضافه کرد) . نوش جان
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرز تهیه #کره_قالبی و #ماست_خامه_ای و #دوغ_ترش
شما به ۵لیتر شیر محلی پرچرب نیاز دارید،که من تمام سرشیرها رو بعد از خنک شدن شیر جوشیده شده جدا کردم که حدود ۱ لیتر شد و مثل توی کلیپ به ماست تبدیل کردم.
قبلاویدیو درهمین کانال گذاشتم ترفند کره با ماشین لباسشویی😁
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#سیرابیج
#سیرابیج یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه گیلانی می باشد.
سیرابیج با مرغو ماهی و یا اشپل تهیه می شود و در کنار پلو و یا به تنهایی همراه با نان سرو می شود در واقع این غذا از برگ سیر با تخم مرغ تهیه می شود و برای کسانی که طعم و مزهسیررا دوست دارند بسیار لذیذ است. در گیلان در فصل سیر تازه این غذا همراه با ماست و کته طرفدار زیادی دارد.
موادلازم
برگ سیر ۳۰۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
آب نارنج ۲ ق غذا خوری
سینه مرغ ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
برنج ۲ پیمانه
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و برگ بو به مقدار لازم
مرغ را با ۱ عدد پیاز و ادویه و برگ بو داخل قابلمه ریخته و روی مرغ کمی آب بریزید و اجازه دهید تا مرغ پخته شود در انتها پخت کمی زعفران روی مرغ ها ریخته و آن ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
برگ سیر را با چاقو آشپزخانه و یا چاقو تیز به صورت یکدست خرد کنید تا ظاهر غذا نیز حفظ شود سپس داخل یک لگن آب ریخته و خوب بشورید سپس آبکش کنید و اجازه دهید تا آب اضافی آن کشیده شود
برگ سیر را ابتدا بدون روغن داخل تابه مورد نظر تفت دهید و بعد از آن کمی روغن ریخته و اجازه دهید برگ سیر کمی پخته و نرم شوند.
کمی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه را به همراه آب نارنج اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار می دهیم تا آب اضافی آن تبخیر شود در ادامه تخم مرغ ها را داخل تابه شکسته و ابتدا کمی سفیده ها را هم بزنید تا خودش را بگیرد سپس زرده ها را باز کنید و مواد را هم بزنید و برای چند دقیقه درب تابه را گذاشته تا تخم مرغ پخته شود به همین راحتی سیرابیج ما آماده شد.
برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید و بگذارید تا بجوشد سپس کمی روغن افزوده و به صورت کته دم بگذارید و برنج را داخل دیس کشیده و به همراه مرغ و سیرابیج در کنار ماست و زیتون سرو کنید.
نوش جان
سیرابیج را می توانید با کال کباب یا ماهی و اشپل نیز تهیه کنید.
به دلخواه ۱ ق غذا خوری به مواد سیرابیج می توانید اضافه کنید.
آب نارنج را می توانید حذف کنید.
بستگی به میل و ذائقه خود می توانید برگ های سیر را زیاد سرخ کنید و یا در تابه را برای چند دقیقه بگذارید تا نرم شود.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماست #کنگر شیرازی فوق العاده خوشمزه😋👌👌
کنگر
ماست
دوغ گازدار
نمک فلفل نعنا خشک
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آش_سیستانی
پیاز
روغن
گوشت قرمز
سبزی شامل تره جعفری گشنیز
برنج شسته شده
زیره
اب
فلفل قرمز
نمک
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش سه مدل آسون و زیبا #تزئین_آش
دقت داشته باشید روی اش کمی بسته بشه (سرد بشه) بعد تزئینات انجام بدهید
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐