#لحظاتی_با_احکام
🗣 #تقليد صداى آقایون به وسيله خانمها و برعكس چه حکمی داره❓🔰
✅👈 همه مراجع عظام تقلید: اگه باعث مسخرهشدن یا مسخرهکردن یا اذیت و بیاحترامی به ديگران نباشه یا مفسده دیگهای نداشته باشه، اشكال نداره.
➖➖➖➖➖
🔺👈 آيتالله خامنهاى، اجوبةالاستفتائات، س۱۲۱۹؛ آيتاللّه نورى، استفتائات، ج۱، س۴۶۱؛ دفتر همه مراجع.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╯
#لحظاتی_با_احکام
👁👁 چرا خدای متعال بجای حذف #شیطان 👺و ... ، ۱۲۴ هزار تا پیامبر فرستادند❓🔰
⬅️ اولا) عامل اصلی تمایل به خطا و گناه در انسان، #نفس_اماره اوست نه شیطان. شیطان نهایتا یک عامل تقویتی است (وسوسهگر). بنابراین اینگونه نیست که با حذف شیطان مشکل حل شود و انسان از پیامبر بینیاز گردد.
⬅️ ثانیا) بر فرض، هیچ عاملی باعث گناه کردن انسان نمی شد، اما باز هم ما انسان ها برای رسیدن به #سعادت، نیازمند پیامبر بودیم.
💥 فرض کنید یک ماشینی اصلا خراب نمی شود، آیا این به این معناست که به مقصد هم میرسد؟ خیر؛ این ماشین: راننده میخواهد، نقشه راه میخواهد، بنزین می خواهد و ....
⬅️ ثالثا) وجود نفس اماره و شیطان، در #رشد و #کمال انسان ها موثر است. رشد و پیشرفت همواره در کنار چالش و مبارزه اتفاق میافتد. انسان هم اگر نفس اماره نداشته باشد و دشمنی به نام شیطان (و دیگر عوامل انحراف) نداشته باشد و سالم زندگی کند، هنر نکرده است. ارزش و فضیلت در وقتی است که با وجود این موانع، راه صحیح را انتخاب کند و در آن قدم بردارد و تا آخر ثابت قدم بماند.
💥 پس وجود شیطان، برای انسانهای با ایمان و آنها که میخواهند راه حق را بپیمایند، مضر نیست، بلکه وسیلهی پیشرفت و تکامل است؛ چرا که پیشرفت و ترقی و تکامل، همواره در میان تضادها صورت میگیرد. و از این جهت، خلق چنین موجودی در نظام احسن، بیهوده و بیجهت تلقی نمیشود، بلکه جلوهای از رحمانیت و خیریت محض الاهی است.
⬅️ رابعا) نقش شیطان در انحراف و گمراهی انسان در این جهان فقط در حد #دعوت است. یعنی شیطان فقط انسانها را به گمراهی و انحراف دعوت میکند. خداوند به او قدرت تصرف در نفوس و سلطهی بر آنها نبخشیده است: «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُون َ_ بیگمان او را بر کسانی که ایمان آوردهاند و به پروردگارشان توکل میکنند، تسلطی نیست». (۱)
⬅️ خامسا) خداوند شیطان را، شیطان خلق نکرد. به دلیل اینکه او سالها (۶ هزار سال) همنشین فرشتگان و اهل عبادت بود، ولی بعداً به خواست خود و بر اثر #تکبر راه طغیان و انحراف را در پیش گرفت و از رحمت خداوند دور شد.
➖➖➖➖➖
(۱) نحل، ۹۹.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╯
#هر_روز همراه با یک صفحه از #قرآن_مجید ( امروز صفحه۴۸۰)
#لحظاتی_با_احکام
🌹🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
🤲🤲🤲🤲🤲
#لحظاتی_با_احکام
💎 رسول خدا (صلی الله عليه واله) می فرمایند:
👈 إذا مٰاتَ الإنسٰانُ إنقَطَعَ عَمَلُهُ إلاّ مِن ثَلاٰثٍ: إلاّ بِصَدَقَةٍ جٰارِیَةٍ أو عِلمٍ یُنتَفَعُ بِهِ أو وَلَدٍ صٰالِحٍ یَدعوُ لَهُ.
👈 با مرگ انسان عملش قطع میشود، مگر در سه چیز:
➖ صدقۀ ماندگار،
➖ دانشی که مردم از آن بهرهمند شوند
➖ و فرزند شایستهای که برایش دعا کند.
👉When a person dies his deeds are finished save in three ones: a permanent charity, a knowledge from that people benefit, and a pious child who prays for him.
➖➖➖➖➖
📔👈 میزان الحکمه، حدیث ۱۴۲۸۷.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌹🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌹🌺🍃⊱━═╯
╔═➖→💐←➖ ═╗
🆔 https://eitaa.com/e_va_m
╚═ ➖→💐←➖ ═╝
#لحظاتی_با_احکام
🖊 برخی از احکام #مساجد🕌:
1⃣➖ نجس كردن زمين و سقف و بام و طرف داخل ديوار مسجد حرام است و هركس بفهمد كه نجس شده است بايد فورا نجاست آن را برطرف كند. و احتياط واجب آن است كه طرف بيرون ديوار مسجد را هم نجس نكنند و اگر نجس شود نجاستش را برطرف نمايند.(۱)
2⃣➖ بردن عين نجاست و متنجس به مسجد در صورت هتک و بى احترامى حرام است. (۲)
3⃣➖ تميز كردن مسجد و روشن كردن چراغ آن مستحب است، و كسى كه مى خواهد مسجد برود، مستحب است خود را خوشبو كند و لباس پاكيزه و مناسب بپوشد و ته كفش خود را وارسى كند كه نجاستى به آن نباشد. (۳)
➖➖➖➖➖
(۱) توضيح المسائل مراجع، ج ۱، ص۵۲۳، م ۹۰۰.
(۲) همان، ص ۵۰۵، م ۹۰۶.
(۳) همان، م۹۱۲.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╯
#لحظاتی_با_احکام
سلام علیکم حاج آقا💐
لطفا احکام #زکات رو هم برامون تو کانال بگذار😅
سلام علیکم🌹
💠 اگر مقدار گندم و خرما و کشمش از حدود ۸۴۷ ﮐﻴﻠﻮﮔﺮﻡ بیشتر شد زکات داره، مقدار زکاتش هم بستگی داره به این که برای آبیاری اش از چه آبی استفاده شده: ↘️
1⃣➖ آب باران یا نهر یا قنات: زکات اون یک دهم (یعنی ۱۰ درصد)
2⃣➖ آب چاه یا رودخونه که به وسیله پمپ آب یا دلو (سطل) یا تلمبه و مانند اون از چاه یا رودخانه آب بکشند و آبیاری کنند: زکات اون یک بیستم (یعنی 5 درصد)
💠 و اما احکام #هزینه_ها و #مخارجی که در این مدت خرج کردید:🔰
✅👈 آیتالله خامنهای: بنابر احتیاط واجب اگر محصول تون به حد نصاب رسید، زکات بهتون واجب می شه اما قبل از پرداخت زکات میتونید هزینه هایی که ﺑﺮﺍﯼ کاشت و برداشت محصولات شده رو ﮐﺴﺮ ﮐﻨید، بعد زکات بقیه اش رو بدید.
✅👈 آیات عظام سیستانی و شبیری: بنابر احتیاط واجب مخارج رو نمیتونید کسر کنید و اگر مقدار محصول به حد نصاب رسید باید زکاتش رو بدید.
✅👈 آیات عظام مکارم، نوری: ﻣﺨﺎﺭج و هزینه هایی که ﺑﺮﺍﯼ کاشت و برداشت محصولات شده رو می تونید ﺍﺯ ﺣﺎﺻﻞ ﮐﺴﺮ ﮐﻨید و بعد اگر اضافه به حد نصاب رسید زکاتش رو بدید.
✅👈 آیت الله وحید: بنابر احتیاط واجب مخارجی که قبل از تعلق زکات انجام شده رو نمی توانید کسر کنید و اگر مقدار محصول به حد نصاب رسید باید زکاتش رو بدید.
💡 مقلدین حضرات آیات عظام وحید، شبیری و سیستانی ( که در موضوع کم کردن مخارج احتیاط واجب دادن)، می تونن به نظر سایر مراجع مراجعه کنن.
➖➖➖➖➖
📚👈 امام خمینی، م ۱۸۶۴، ۱۸۷۵ و ۱۸۸۰؛ سیستانی، جامع المسائل، ج۲ م ۹۰۱؛مکارم؛ رساله، م۱۶۰۷؛ شبیری؛ رساله، م۱۸۸۹؛ نوری؛ رساله، م ۱۸۷۷؛ وحید؛ رساله، م ۱۸۹۸.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╯
#لحظاتی_با_احکام
😡 در بین مردم شایع و معروف گشته که #ماه_صفر نحس و شوم است، آیا بر اساس روایات، نحوست ماه صفر حقیقت دارد❓🔰
✅👈 ماه صفر بعد از ماههای «ذی القعده، ذیالحجه و محرم» قرار گرفته است، این سه ماه، از جمله ماههای حرام هستند که در دین اسلام احکام خاصی را هم دارا میباشند. ماه صفر در میان مردم به نحس و شوم بودن شهرت دارد، اما در منابع دینی اشارهای به نحوست این ماه نشده است و در نتیجه هیچ دلیل متقنی بر این موضوع وجود ندارد. البته کسانی که معتقد به نحس بودن این ماه هستند، در چرایی آن، دلائلی از جمله «ورود کاروان اسرای کربلا به شهر شام، رحلت رسول الله صلی الله علیه و آله، شهادت امام حسن و امام رضا علیهما السلام» را ذکر میکنند.
⬅️ الف) نحوست برخی از ایام:
💥 در بین آیات و روایات اشاراتی به بحث نحوست برخی از ایام شده است. به عنوان مثال قرآن کریم در دو مورد از نحوست ایام یاد کرده که مربوط به قوم عاد است. (۱)
💥همچنین روایات متعددی نیز وجود دارد که سعد و نحس بودن برخی از روزهای و ماهها را بیان کردهاند. (۲)
✅ البته در این که مراد از نحس بودن روزها در این آیات و روایات چیست بحثها و نظریات مختلفى وجود دارد، اما به صورت کلی بعضی از مفسران در تفسیر آیات مربوط به قوم عاد، به معانی و اعتبار برخی از این روایات اعتنا کردهاند. (۳)
⬅️ ب) نحوست ماه صفر:
💥یکی از باورهای شایع در میان مردم این است که ماه صفر را نحس و شُوم میدانند، به همین جهت برای امان ماندن از بلا و شر، توصیه به دادن صدقه و قرائت برخی از دعاها میشود. کسانی که بر نحوست این ماه باور دارند عقیده خود را بر چند دلیل استوار کردهاند:↘️
1⃣➖ رخدادهای ماه صفر
🔺 برخی افراد معتقد هستند که به دلیل وقایعی که در این ماه اتفاق افتاده یعنی ورود کاروان اسرای کربلا به شهر شام، رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، شهادت امام حسن و امام رضا (علیهما السلام)، پس این ماه شوم و نامبارکی است. مرحوم علامه مجلسی در این باره میگوید: «وَ هَذَا الشَّهْرُ مَشْهُورٌ بِالنُّحُوسَةِ وَ الشُّؤم، وَ یُمْکِنُ أنْ یَکُونَ لِذَلِکَ وَجْهَانِ... »؛ یعنی ماه صفر به نحس بودن و شومی شهرت یافته است. ممکن است علت این مطلب یکی از این دو وجه باشد:
🌱 الف) بنابر نظر علمای شیعه وفات پیامبر اعظم (صلّى اللّه عليه و آله) در این ماه بوده و همین باعث نحس قلمداد شدن این ماه شده است.
🌱 ب) ماه صفر بعد از ذی القعده و ذی الحجة و محرّم قرار گرفته است و این سه ماه جزء ماههای حرامند و کسی در آنها به قتل و جنایت نمیپرداخت، بعد از این سه ماه حرام، در ماه صفر جنایت و قتل و جنگ آغاز میگردید و به همین سبب، مردم این ماه را منحوس قلمداد کردهاند.
👀 البته ایشان تاکید میکند که در بین روایات شیعی روایتی که دلالت بر شومی و نحسی این ماه داشته باشد، ندیدهام و در روایات غیر معتبر عامی مواردی وجود دارد که اعتباری به آنها نیست. (۴)
✅ بر فرض پذیرش این که وقایع اتفاق افتاده میتواند دلیل بر نحوست ایام شود، اما سرایت دادن چند روز به تمام روزهای ماه، نیازمند دلیل محکمتری است. علاوه بر آن که پس مصیبتهای دهه اول محرم و یا شهادت امیرالمومنین (علیه السلام) نیز باید موجب نحوست ماه محرم و ماه رمضان شود! در حالی که کسی چنین ادعایی نکرده است. به عبارت دیگر اگر چنین مبنایی را بپذیریم، تفاوتی بین ماه صفر و ماههای دیگر نیست و به جزء «ماه شعبان» که خالی از وفات معصومان (علیهم السلام) است، همه ماهها ممکن است همه یا بخشی از آن ها شوم شمرده شود. (۵)
👁👁 البته لازم به ذکر است که برخی از اندیشمندان در این که نحوست به طور مستقیم متوجه زمان باشد، تردید کردهاند و این نحوست را ناظر به وقایع رخ داده در آن ایام دانستهاند. به عنوان مثال در دو آیه مربوط به قوم عاد، استفاده میشود که نحس و شُوم بودن مربوط به آن زمانى است که باد به عنوان عذاب بر آنها به طور مستمر وزید، اما از این آیات بر نمیآید که این تأثیر و دخالت زمان به نحوى بوده که با گردش هفتهها دوباره آن زمان نحس برگردد. (۶)
2⃣➖میرزا جواد ملکی تبریزی (ره) نیز نحوست ماه صفر را مشهور دانسته و میگوید:
🔺 معروف است که ماه صفر، به خصوص چهارشنبه آخر آن، نحس میباشد که در این مورد روایتی نداریم. وی در ادامه مینویسد: شاید این نحوست به خاطر رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در این ماه و نیز سخن پیامبر باشد که فرمودند: «من بشرنی بخروج الصفر بشرته بالجنه» یعنی کسی که مرا به تمام شدن ماه صفر مژده دهد، او را به بهشت بشارت می دهم. (۷)