لحظاتی با احکام
سلام حاج آقا 🌺
🖊 من تو #اورژانس 🚑کار می کنم آیا با ماساژ یا تنفس مصنوعی کسی كه نمىدونم زنده است يا مرده، غسل مس ميّت برام واجب میشه❓🔰
سلام علیکم💐
✅👈 همه مراجع عظام تقلید: خیر، چون:
1⃣➖ تا وقتى كه روح از بدن آن شخص جدا نشده، غسل واجب نیست. 2⃣➖ حتی بعد از مرگ هم تا وقتی که بدن مرحوم گرم است، دستزدن به آن باعث غسل نمىشود.
➖➖➖➖➖
📕👈 العروةالوثقى، ج۱، فىالنجاسات، الخامس.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌻🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌻🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام
🟢 من جوان #شیعهای از خانواده اهلسنت هستم، آیا باید به پدر و مادرم که شیعه نیستند نیز احترام کامل بگذارم❓🔰
💥اولا) بر فرزندان واجب است که نسبت به پدر و مادر خود (حتی اگر مسلمان نباشند) دو چیز را رعایت کنند:↘️
1⃣➖ نیکی به آنها به وسیله پرداخت مخارج زندگی اگر نیازمند باشند، و برآورده نمودن دیگر درخواستهای منطبق با شئون یک زندگی متعارف و معمول و طبق آنچه فطرت سالم آنرا اقتضا میکند. البته این چیزی است که به اختلاف حال آنها متفاوت خواهد بود.
2⃣➖ همراهى با آنها به نیکی؛ یعنی فرزند نباید چه در گفتار و چه در کردار نسبت به پدر و مادرش بدی کند، اگرچه آنها به او ستم کرده باشند؛ چرا که در روایت آمده است: «حتی اگر تو را بزنند به آنها پرخاش مکن و بگو: غفر الله لکما (خداوند شما را بیامرزد)».
🧐 اما در صورتی که والدین به فرزند دستور دهند که از دین خود دست بردارد و یا عملی بر خلاف آموزههای اسلامی انجام دهد که در این صورت، قرآن در آیاتی مانند آیه ۸ سوره عنکبوت و آیه ۱۵ سوره لقمان صریحا فرمان به عدم پیروی از آنان میدهد.
💥ثانیا) روایات خاصی در این مورد وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از:↘️
➖ راوی میگوید: شنیدم مردی به امام صادق(ع) عرض میکرد: پدر و مادرم مخالف مذهب حق(شیعه) هستند (با آنان چه کنم؟)، حضرتشان فرمود: «با آنها همانگونه نیکی کن که گویا به مسلمانانی نیکی میکنی که ولایت ما را پذیرفتهاند». (۱)
➖ معمّر بن خلاد از امام رضا(ع) میپرسد: آیا میتوانم در مورد پدر و مادرم که شیعه و پیرو حق نبودند دعا کنم؟ که حضرتشان پاسخ فرمود: «بلی! آنان را دعا کن و برایشان صدقه بده و اگر زنده باشند، با ایشان مدارا کن؛ چرا که رسول خدا فرمود: خداوند مرا برای رحمت فرستاد نه برای نمکنشناسی».(۲)
➖ علی بن مهزیار از بکر بن صالح نقل میکند که گفت: یکی از دامادهای من نامهاى براى امام جواد(ع) نوشت که پدرم فردی ناصبى بوده و عقیده بسیار بدی دارد و من از دست او در رنج و ناراحتى هستم، اگر صلاح بدانید برایم دعا کنید، در ضمن نظر شما در مورد اینکه من دشمنی خود را با او ابراز داشته و یا آنکه همچنان با او مدارا نمایم، چیست؟ امام در جواب نوشت: متوجه آنچه در نامهات نگاشتی شدم و اگر خدا بخواهد هیچگاه دعا برای تو را رها نخواهم کرد، (اما در مورد پدرت) مدارا کردن بهتر از دشمنی است. (۳)
➖➖➖➖➖
(۱) کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج ۲، ص ۱۶۲، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.
(۲) همان، ج ۲، ص۱۵۹
(۳) شیخ صدوق، امالی، ص ۱۹۱، بیروت، اعلمی، چاپ پنجم، ۱۴۰۰ق.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌼🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌼🌺🍃⊱━═╯
#هر_روز همراه با یک صفحه از #قرآن_مجید ( امروز صفحه۵۵۴)
لحظاتی با احکام
🌹🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
🤲🤲🤲🤲🤲
هر روز #تفسیر یک صفحه از #قرآن_مجید ( امروز صفحه۵۵۴)
لحظاتی با احکام
🥀🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
🤲🤲🤲🤲🤲
لحظاتی با احکام ← حدیث
💎 امام موسی كاظم (عليه السلام) می فرمایند:↘️
🕊 وَجَدْتُ عِلْمَ النّاسِ في أرْبَع: أَوَّلُها أنْ تَعْرِفَ رَبَّكَ، وَالثّانِيَةُ أنْ تَعْرِفَ ما صَنَعَ بِكَ، وَالثّالِثَةُ أنْ تَعْرِفَ ما أرادَ مِنْكَ، وَالرّبِعَةُ أنْ تَعْرِفَ ما يُخْرِجُكَ عَنْ دينِكَ.
🕊 تمام #علم_مردم را در چهار مورد شناسائی كرده ام:↓
➖ اوّلين آن ها اين كه پروردگار و آفريدگار خود را بشناسی و نسبت به او شناخت پيدا كنی.
➖ دوّم، اين كه بفهمی كه از برای وجود تو و نيز برای بقاء حيات تو چه كارها و تلاش هائی صورت گرفته است.
➖ سوّم، بدانی كه برای چه آفريده شده ای و منظور چه بوده است.
➖ چهارم، معرفت پيدا كنی به آن چيزهائی كه سبب می شود از دين و اعتقادات خود منحرف شوی.
➖➖➖➖➖
🔺👈 الكافی، ج۱، ص۵۰، ح۱۱.
#حدیث
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌹🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌹🌺🍃⊱━═╯
╔═➖→💐←➖ ═╗
🆔 https://eitaa.com/e_va_m
╚═ ➖→💐←➖ ═╝
💞اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَوَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ💞
لحظاتی با احکام ← احکام عمومی _ عددی
✍ نکاتی درباره #اتصال_صف_ها در نماز جماعت:🔰
1⃣➖ اگر از یکی از سه طرف (طرف راست یا چپ یا از صف جلو) اتصال برقرار باشد همان کافی است و نماز مان را با جماعت ادامه می دهیم . (۱)
2⃣➖ اگر شک داریم اتصال برقرار است یا قطع شده، بنا می گذاریم که اتصال باقی است و نمازمان را با جماعت ادامه می دهیم. (به علت استصحاب بقاء جماعت).
3⃣➖ اگر فاصله ای که افتاده کم است مثل یک متر، باز جماعت باقی است. (۲)
4⃣➖ تاریک شدن مکان یا پیدایش گرد و غبار یا وجود افرادی که به علت عجز نماز خود را نشسته می خوانند اتصال جماعت را از بین نمی برد. (۳)
5⃣➖ اگر از هر سه طرف اتصال قطع شد نماز ما صحیح است ولی به صورت فرادا ادامه می دهیم نه جماعت. (۴)
➖➖➖➖➖
۱ - توضیح المسائل محشی ، ج۱ ، ص۸۵۸.
۲ - توضیح المسائل محشی ، ج۱ ، ص۷۸۴.
۳ - وسیلة النجاة ، ص ۲۲۵.
۴ - توضیح المسائل محشی ، ج۱ ، ص ۷۸۴.
#احکام_عمومی_عددی
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام ← وقف
💢 زمین #موقوفه_اى وجود دارد كه داراى راهى است كه فقط براى عبور چارپایان مناسب است و در حال حاضر به سبب ساخت و ساز خانه در كنار آن باید راه مزبور توسعه پیدا كند، آیا توسعه آن از دو طرف بطورى كه به مقدار مساوى از زمین وقفى و املاک شخصى را در بر بگیرد جایز است؟ و بر فرض عدم جواز، آیا جایز است براى توسعه راه، آن مقدار از زمین وقفى از متولّى آن اجاره شود❓🔰
✅👈 آیتالله خامنهای: تغییر وقف به محل عبور و جاده جایز نیست، مگر آنكه ضرورت الزام آورى آن را اقتضا كند و یا خود موقوفه براى انتفاع از آن نیاز به آن راه داشته باشد، ولى اجاره زمینى كه وقف منفعت است براى توسعه راه عبور و مرور با رعایت مصلحت وقف اشكال ندارد.
➖➖➖➖➖
🔺👈 برگزیده احکام وقف، ص۱۰۲، س۹۳.
#احکام_وقف
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام
لحظاتی با احکام ← امر به معروف و نهی از منکر 💢روش های مفید و پرکاربرد امر به معروف و نهی از منکر🔰
لحظاتی با احکام ← امر به معروف و نهی از منکر
💢 روش های مفید و پرکاربرد امر به معروف و نهی از منکر🔰
9⃣1⃣➖ روش #ایجاد_موج_و_جمعیتِ_غالب است.
✔️ ذهن انسان و ضمیر ناخود آگاه او از غالب بودن و زیاد بودن جمعیت، اثر می گیرد. باید چادری های ما همه جا باشند و با حضور حداکثری شان، فضای غالب جامعه را به نفع خود کنند.
😔 خیلی ها به خاطر جوّ موجود در جامعه، بی نماز یا بدحجاب شده اند. متأسفانه فضای غالب جامعه هم با اینگونه افراد است.
➖➖➖➖➖
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام
🖊گاهی موقع كار در #اينترنت👨💻، كنار بعضی از مقالات، عكس هاى نیمه برهنه وجود داره که ناخودآگاه دیده می شن؛ حکم دیدن این عکس ها چيه⁉️🔰
✅👈 آيات عظام خامنهاى، سيستانى، مکارم، نوری، شبیری و وحيد:
✨ نگاه سهوی← اگر به طور ناخواسته یک لحظه چشمتون به اونها بيفته اشكال نداره؛
✨ نگاه عمدی← نگاه عمدی به این جور عکس ها که همراه با لذت و یا ترس افتادن به گناهه، حرامه.
➖➖➖➖➖
📚👈 تعليقات على العروة، (احكام التخلى )، م۲؛ سیستانی، Sistani.org، (تصوير)، س۱ و ۲ ؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتاءات، س۱۳۱۴؛ دفتر: وحيد؛ مكارم، استفتاءات، ج۲، س۱۰۳۳؛ نورى، التعليقات علی العروة، (احكام التخلى )، م۲.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌻🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌻🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام
🔵 چه راههایی پیشنهاد میدهید که مبتلا به #غیبت نشویم؟ مثلا من میدانم اگر دوستم را ببینم به غیبت کردن میافتیم، چه کنم⁉️🔰
✅👈 در دیدگاه اسلام، وقتی کسی مسلمان میشود، به دلیل تقدس این اعتقاد، جان و مال و آبروی او اهمیت خاص و ویژهای پیدا میکند؛ تا جایی که اگر کسی قصد ضرر رساندن به جان و مال و آبروی مؤمن را داشته باشد مورد مؤاخذه قرار خواهد گرفت. در واقع فلسفه حفظ آبروی مؤمن به این برمیگردد که انسان مؤمن به دلیل دارا بودن سرمایه ایمان، از ارزش ویژه و منحصربهفردی برخوردار میشود و معیار ایمان در وجود او منجر به ارزشمندی جان و مال و آبروی او میگردد. تمام دستورات اخلاقی که قرآن و روایات، ما را ملزم به رعایت آن کردهاند نیز در راستای همین هدف هستند؛ بنابراین انسان نه خود حق دارد موجبات ازبینبردن آبروی خود را فراهم کند و نه به دیگران چنین حقی داده شده است. حرمت غیبت، دروغ، تهمت و افشای راز نیز به همین فلسفه برمیگردد. تا ریشه غیبت را نیابید نمیتوانید از شرش آسوده شوید. در اعماق روح خود به دنبال ریشه غیبتکردن بگردید و با حذف ریشه، خود را از این گناه کبیره نجات دهید. بدگمانی، شوخی و بذلهگویی، مسخره کردن و استهزاء، کینه جویی و عداوت، انتقامجویی، پرحرفی و حسادت میتوانند ریشههای غیبت باشند.
💥راهکارهای دوری از غیبت:↘️
1⃣➖ فرار از غیبت کردن← بهترین راه برای غیبتنکردن این است که انسان در مرحله اول خودش غیبتکننده نباشد. وقتی شما غیبت نکنید، مسلماً باب گناهان زیادی را در جمعهای دوستانه به روی خود و دیگران میبندید.
2⃣➖ تصمیم جدی غیبت نشنیدن← تصمیم بگیرید و تلاش کنید که شنونده غیبت نباشید. گاهی ما نسبت به تصمیماتی که میگیریم خوشحالیم؛ اما در فهماندن آن تصمیمات به دیگران دچار مشکل میشویم. گاهی خجالت میکشیم و یا حس میکنیم دیگران با شنیدن تصمیم ما به تمسخر ما خواهند پرداخت؛ اما باید قوی و محکم در برابر این احساسات نامطلوب بایستید. تلاش کنید خجالت و تعارفهای عرفی را کنار گذاشته و نزدیکان را از تصمیم جدی بر غیبت نکردن آگاه کنید. اگر این حالت تداوم داشته باشد کمکم و در دراز مدت، دیگران باور خواهند کرد که شما اهل غیبت نیستید و همین امر باعث میشود هرگز مقابل شما غیبت نکنند.
3⃣➖ سه راهکار روایی← اگر انسان در مجلسی بود که افراد آن مجلس اهل غیبت بودند، نباید تن به شنیدن غیبت دهد و باید از هر راهی که ممکن است از ادامه غیبت جلوگیری کند. در واقع میتوان گفت این شنونده غیبت است که با تمایل خویش به شنیدن، غیبتکننده را تشویق به ادامه گناه میکند؛ بنابراین غیبت زمانی تحقق مییابد که شنوندهای وجود داشته باشد و الا اگر کسی نشنود، غیبتی هم صورت نمیگیرد. به همین دلیل در روایات شنونده غیبت یکی از دو غیبتکننده به شمار میرود. در حدیثی از پیامبر اسلام میخوانیم: «هنگامی که عیبجویی و غیبت کسی را در میان جمع میکنند و تو در آنجا حضور داری، او را یاری کن و حاضران را نهی از منکر و از آن مجلس (گناه) برخیز.»(۱) در این روایت پیامبر عزیزمان سه راهکار را برای فرار از غیبت مطرح فرمودهاند:
⬅️ روش اول: #یاری_و_دفاع_از_حیثیت_آن_شخص. یکی از روشها هنگام شنیدن غیبت، دفاع از شخص غیبت شونده است. زمانی که غیبتکننده در حال غیبت است، شما میتوانید سریعاً از شخص موردنظر دفاع کرده تا از این طریق، دیگران صحبت او را حمل بر صحت نکنند.
⬅️ روش دوم: طبق روایتی که ذکر شد #نهی_از_منکر است. البته باید از روشهای درستِ نهیازمنکر بهره برد و قطعاً برخوردهای چکشی، نتیجهای جز کینه و اختلاف نخواهد داشت. ما باید وظیفة نهی زبانی خود را همواره و به طور مستمر انجام دهیم. در تذکرات خویش، رعایت ادب و اخلاق نموده و با متانت هرچه تمامتر تذکر دهیم. گاهی نیز لازم است تذکرات را غیرمستقیم و یا مخفیانه بیان کنیم. گاه میتوانیم از طریق فضای مجازی آنها را نسبت به گناه غیبت آشنا نموده و از آن بازداریم. با معرفی کتابها و یا ارسال پیامکهایی دررابطه با عواقب غیبت، دیگران را نسبت به مجازات اخروی این گناه آشنا سازیم. گاهی نیز اگر مجلس، ظرفیت شنیدن صحبتهای ما را دارد، مستقیماً بحث غیبت و عوارض آن را مطرح کنیم.
⬅️ روش سوم: روش سومی که حضرت در روایت مذکور بیان فرمودند #ترک_مجلس است. اما دقت کنید ترک مجلس به معنی قهر و بحث و بداخلاقی نیست؛ بلکه شما به بهانههای مختلف میتوانید خود را از مجلس گناه دور کنید، البته بهگونهای که بیانگر اعتراض شما به گناه غیبت باشد.
4⃣➖ تغییر محور گفتگو← تلاش کنید همیشه حرفهای خوبی برای زدن داشته باشید و محور گفتگوهای دوستانه را در دست گرفته و موضوع را به سمتوسویی ببرید که نشانی از غیبت در آنجا نباشد. اگر جایی بود که هیچ یک از راههای ذکر شده شما را به هدف نرسانید و بههیچوجه موفق به دوری از شنیدن غیبت نشدید، میتوانید در همان مکان بمانید؛ اما درعینحال مستمع غیبت نباشید؛ یعنی حواس خود را مشغول سایر امور کنید و از شنیدن آن شانه خالی کنید. در این صورت اگر ناخواسته غیبت به گوشتان هم برسد؛ اما شما شنونده نباشید و توجهی به آن نکنید اشکالی ندارد. درعینحال باید در برخوردتان بهنوعی نشان دهید که از کارشان راضی نیستید؛ مانند اینکه چهره ناراحت به خود بگیرید تا آنها متوجه شوند که بهدلیل غیبت، اخم نمودهاید. البته این روش برای زمانی است که هیچ یک از راههای بالا قابل اجرا نباشد.
⏮ غیبت یا بدگویی پشت سر دیگران از گناهان کبیره است. مراقبت از زبان و توجه به عیوب خود، از مهمترین راهکارهای عملی ترک غیبت است. پرهیز از معاشرت با دوستانی که او را به غیبت تشویق میکنند نیز در این زمینه مؤثر است. ترک مجالسی که مهیای غیبت است و دوری از اموری که وسوسه غیبت در وجود شما ایجاد میکند نیز راهگشا خواهد بود. بهمحض شنیدن غیبت سریعاً از غیبت شونده دفاع کنید. اگر نهیازمنکر اثر نمیکند، چنانچه ترک مجلس دشوار نیست، باید آن جا را ترک کنید.
➖➖➖➖➖
۱. «اذا وُقِّعَ فی رَجُل وَ اَنْتَ فی مَلأ فَکُنْ لِلرَّجُلِ ناصِراً وَ لِلْقَومِ زاجِراً وَ قُمْ عَنْهُمْ»؛ نهج الفصاحه، دنیای دانش، ص۲۰۲.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌸🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌸🌺🍃⊱━═╯
#هر_روز همراه با یک صفحه از #قرآن_مجید ( امروز صفحه۵۵۵)
لحظاتی با احکام
🌹🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
🤲🤲🤲🤲🤲
هر روز #تفسیر یک صفحه از #قرآن_مجید ( امروز صفحه۵۵۵)
لحظاتی با احکام
🥀🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
🤲🤲🤲🤲🤲