پژوهشی در روایات فُطرس ملَک نسخه PDF.pdf
522.8K
#فطرس_ملک
✅ پژوهشى در روايات فُطرس ملَك
✍️ محمد احسانی فر
🔖داستان فرشته اى به نام فطرس و كوتاهى او در انجام فرمانى از فرمان هاى الهى و افتادن بال هايش و سپس توسّل وى به امام حسين(ع) در روزهاى آغازين ولادت آن حضرت(ع) و بخشودگى و بهبودى او از قضاياى معروفى است كه با شبهاتى عقلى و كلامى مورد نقد و انكار قرار گرفته است، اين نوشتار، در پژوهشى كلامى ـ حديثى، به اين نتيجه مى رسد كه نصوص مشتمل بر اين قضيّه با عصمت فرشتگان و تجرّد نسبى آنان منافاتى نداشته، از اعتبار سندى لازم نيز برخوردار هستند.
برای مطالعه لینک مستقیم مقاله 👈اینجا کلیک کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
علوم و معارف حدیث
#فطرس_ملک ✅ پژوهشى در روايات فُطرس ملَك ✍️ محمد احسانی فر 🔖داستان فرشته اى به نام فطرس و كوتاهى او
#به_تو_از_دور_سلام
عنِ الْحُسَیْنِ بْنِ ثُوَیْرٍ قَالَ کُنْتُ أَنَا وَ یُونُسُ بْنُ ظَبْیَانَ عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع وَ کَانَ أَکْبَرَنَا سِنّاً فَقَالَ لَهُ إِنِّی کَثِیراً مَا أَذْکُرُ الْحُسَیْنَ ع فَأَیَّ شَیْءٍ أَقُولُ قَالَ قُلْ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ تُعِیدُ ذَلِکَ ثَلَاثاً فَإِنَّ السَّلَامَ یَصِلُ إِلَیْهِ مِنْ قَرِیبٍ وَ مِنْ بَعِیدٍ.
🔹حسین بن ثویر می گوید: من و یونس بن ظبیان نزد امام صادق علیه السلام بودیم و او سنش از ما بیشتر بود، به حضرت عرضه داشت من بسیار امام حسین علیه السلام را یاد می کنم پس چه ذکری بگویم حضرت فرمودند: بگو "صلی الله علیک یا اباعبدالله" و این ذکر را سه مرتبه بگو چرا که سلام از نزدیک و #دور به ایشان میرسد.
📗وسائل الشیعه، ج۱۴، ص۴۹۳.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
علوم و معارف حدیث
#به_تو_از_دور_سلام عنِ الْحُسَیْنِ بْنِ ثُوَیْرٍ قَالَ کُنْتُ أَنَا وَ یُونُسُ بْنُ ظَبْیَانَ عِنْد
از دور سلامی بدهیم به آقای بی کفن، ان شاء الله ملائکه الهی همچون فطرس، سلام ما را به امام برسانند.
صلی الله علیک یا ابا عبدالله
هر چیز زنده ای از آب است
مگر حسین علیه السلام
بی آب زنده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
پژوهشی_در_حدیث_«قتیل_العبرة».pdf
691.4K
#مقاله_بخوانیم
📝 پژوهشی در حدیث قتیل العبرة
👆👆👆
✍️ محمد احسانیفر لنگرودی
#قتیل_العبرات
#کشته_اشکها
#مشکل_الحدیث
یکی از فرازهای زیارت اربعین سیدالشهدا علیه¬السلام، عبارت «السَّلَامُ عَلَى أَسِيرِ الْكُرُبَاتِ وَ قَتِيلِ الْعَبَرَات» است. در روایات دیگر نیز تعابیری همچون « قَتِيلُ الْعَبْرَة» درباره امام حسین علیه السلام بکار رفته است.
#مقاله؛ «پژوهشی در حدیث قتیل العبرة» در دو محور کلی به بررسی مصادر و گونه های نصوص مربوط، و تحقیق مفاد «قتیل العبره» پرداخته است.
چکیده مقاله: احادیث «قتیل العبره» منقول از پنج تن از معصومان صلی الله علیه و آله وسلم و با ده گونه متنی و سیزده اسناد، در اعتبار و کثرت اسانید، برتر از آن اند که مورد تشکیک و مناقشه قرار گیرند؛ لیکن برخی ابهامات مربوط به مفاد و نوع اضافه در ترکیب «قتیل العبره» و دیگر ترکیب های مشابه به کار رفته در این نصوص، بویژه خود ترکیب «قتیل العبره» می طلبد که این دسته از احادیث، به عنوان #مشکل_الحدیث، مورد بررسی و تحقیق قرار گیرند. این مقاله در دو محور کلی سامان می یابد: الف. بررسی مصادر و گونه های نصوص مربوط، ب. تحقیق مفاد «قتیل العبره».
#فایل_دانلود👆👆👆
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
Reza Narimani - Del Pore Dard (320).mp3
4.01M
دل پر درده😭
من خیالاتی خودم رو از حالا، کربلا، دارم میبینم، با کولهپشتی توی دست...
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
امام صادق علیهالسلام فرمود اگر مردم می دانستند در زیارت امام حسین علیهالسلام چه فضیلتی هست از شوق نفس هایشان در سینه حبس می شد.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
Article.pdf
453.3K
#مقاله_بخوانیم
📝روایات زیارت امام حسین علیه السلام با پای پیاده؛ گونه شناسی و دلالت سنجی
#امامت_امت
✍هانی زعفرانی
🔴 موضوع #زیارت مرقد امام حسین علیه السلام با #پای_پیاده، یکی از موضوعات پژوهشی اولویت دار در حوزه زیارت است؛ زیرا از طرفی، این شکل خاص زیارت در میان مسلمانان، علاقه مندان بسیار زیادی دارد و از طرفی، کشف استنادات روایی این شیوه زیارتی و شرایط آن، تحقیق و پژوهش بیشتری را می طلبد. در این راستا، مقاله پیش رو پس از جمع آوری روایات این باب بر مبنای کلیدواژه هایی همچون «خُطْوَة»، «مَاشِیاً» و «مِنَ الْفُرَات»، آنها را در قالب سه گونه روایی ارائه داده است. این نگاشته بهفراخور گنجایش خود، ضمن گونهشناسی روایات، به دلالت سنجی روایات و بیان تفاوت های موجود در آنها از حیث محدوده پیاده روی و جمع دلالی، پرداخته است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
مسافر میتواند در #تمام_شهر_مکّه_و_مدینه_و_کوفه - حتّی در قسمتهای توسعه یافتۀ آنها - و در حرم حضرت سیّدالشهداء(علیه السلام) تا مقدار 5/11 متر - تقریباً - از اطراف قبر مقدس، نمازش را تمام بخواند، همچنان که میتواند آن را شکسته بهجا آورد؛ امّا در سایر قسمتهای حرم امام حسین(علیه السلام) و شهر کربلا، احتیاط واجب است که نماز را شکسته بخواند.
مسأله 1814. تخییر مذکور در مسألۀ «1813» استمرار دارد. بنابراین، مسافر میتواند در مکانهای ذکر شده، نماز ظهر را تمام و نماز عصر را شکسته بخواند.
همین طور، اگر به نیّت نماز شکسته مشغول نماز شد جایز است در بین نماز به نماز تمام عدول کند و نیز اگر به نیّت نماز تمام مشغول نماز شد، جایز است در بین نماز در صورتی که محلّ عدول نگذشته باشد، به نماز شکسته عدول کند.
مسأله 1815. تخییر مذکور در مسألۀ «1813»، به نماز ادا اختصاص دارد و بنابر احتیاط واجب شامل نماز قضایی که در اماکن تخییر فوت شده نمیشود. بنابراین، اگر در یکی از اماکن مذکور نماز ظهر یا عصر یا عشاء مسافر قضا شود، بنابر احتیاط واجب قضای نمازهای مذکور را شکسته بخواند، هرچند هنوز در آن مکان باقی بوده و خارج نشده باشد.
همچنین، روزه در تخییر مذکور به نماز ملحق نیست. بنابراین، برای مسافری که نمازش شکسته است، جایز نیست در این چهار مکان روزه
نظر مقام معظم رهبری👇👇
در تمام دو شهر مکه و مدینه فعلی و همچنین در مسجد کوفه و حائر حسینی حکم تخییر بین قصر و اتمام برای مسافر جاری است. (هم میتواند نماز را شکسته بخواند هم کامل)
لازم به ذکر است حائر حسینی تمام روضه شریفه داخل حرم از طرف بالای سر و پایین پا منتهی به پنجرهها و درها و رواق میشود و از طرف پشت سر تا مسجد امتداد دارد.
نظر آیت الله مکارم شیرازی 👇👇
در چند محل مسافر مخيّر است نماز را تمام يا شكسته بخواند: 1- «مسجد کوفه» که حكم در تمام مسجد جارى است و فرقى ميان بخش قديم و قسمت توسعهیافته امروز نيست. 2 - «حرم حضرت سيّد الشهدا علیهالسلام» که منظور از حرم، قسمت زیر گنبد و رواقها است (و رواق جدید و حیاط و صحن مسقف با توجه به اینکه بهگونهای سرپوشیده شده که جزء محدوده حرم محسوب میشود و مانند یک رواق شده، در آنجا نیز مخیر است). البتّه افضل در اين موارد، نماز تمام است.