مباحث
📢 راهبرد ایران هستهای 🎥 بیانات مهم رهبر انقلاب درباره راهبرد جمهوری اسلامی ایران در مساله هستهای
📊 #اطلاعنگاشت | ثمرات یک چالش بیستساله
👈🏻 مروری بر ثمرات حرکت در صنعت هستهای و حقایق چالشِ بیستساله با غرب
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور (۱۴۰۲/۰۳/۲۱) برخی از ثمرات پیشرفت در صنعت هستهای و همچنین حقایقی در زمینهی چالش بیستساله هستهای با دشمنان را برشمردند که در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
📥 نسخه با کیفیت 👇
khl.ink/f/53196
مباحث
🎥 اهمیت کتاب منتهی الآمال 🎙️ آیت الله مرتضی تهرانی (رضواناللهتعالیعلیه) #کتاب | #منتهی_الآمال #
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مباحث
جناب عبدالعظیم گفت: گفتم به #حضرت_جواد علیه السلام که زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و
#قرار_مطالعه | #منتهی_الآمال
#زندگانی_امام_جواد علیهالسلام ۸
خلیل بن احمد گفته: بهتر کلمه ای که ترغیب کند آدمی را به سوی طلب علم و معرفت قول حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام است که فرموده قدر هر مردی همان چیزی است که نیکو می دارد او را.
جناب عبدالعظیم گفت: گفتم زیادتر بفرما یابن رسول اللّه. فرمود: امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ( اَلْمَرءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسانِهِ )
مرد پنهان است در زیر زبان خویشتن
قیمت و قدرش ندانی تا نیاید در سخن
و از اینجا است که نیز فرموده :
( تَکَلَّموا تُعْرَفُوا ) ؛ تکلّم کنید تا شناخته شوید.
چو در بسته باشد چه داند کسی
که گوهر فروش است یا پیله ور
گفتم : زیادتر بفرما یابن رسول اللّه . فرمود: حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ( ما هَلَکَ امْرُءٌ عَرَفَ قَدْرَهُ ) ؛ هلاک نشد مردی که شناخت قدر خود را. گفتم : زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله و سلم
فرمود که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ( اَلتَّدْبیرُ قَبْلَ الْعَمَلِ یُؤْمِنُکَ مِنَ النَّدَمِ ) ؛ یعنی تدبیر خویش از عمل و اقدام در امری ایمن خواهد ساخت ترا از پشیمانی آن.
ندانسته در کار تندی مکن
بیندیش و بنگر ز سر تا به بن
فقیر گوید: که در فصل مواعظ حضرت صادق علیه السلام قریب به همین نقل شده و ما این دو شعر را از نظامی که مناسب با این کلمه شریفه است نیز نقل کردیم.
در سر کاری که درآیی نخست
رخنه بیرون شدنش کن درست
تا نکنی جای قدم استوار
پای منه در طلب هیچ کار
گفت : گفتم زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله و سلم.
فرمود: حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ( مَنْ وَثِقَ بِالزَّمانِ صُرِعَ ) ؛ هر که اعتماد کند بر زمان بر زمین افکنده خواهد شد.
گفتم : زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله و سلم .
فرمود: حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: ( خاطر بنفسه من استغنی برایه )؛ در خطر افکند خود را کسی که بی نیاز شده به رأی خودش (یعنی در مهمات تکیه بر رأی و دانش خود نموده و ترک کرده مشورت کردن با دانایان را)
عرض کردم: زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله و سلم.
فرمود که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام فرموده : ( قِلَّهٌ الْعِیالِ اِحْدی الْیَسارَیْنِ )؛ کمی اهل و عیال یکی از دو توانگری است در مال، زیرا که هر که را اندک باشد عیال او عیشش آسانتر باشد و معیشتش اوسع، همچنان که در کثرت مال حال بر این منوال است.
گفتم : زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله و سلم
فرمود که امیرالمؤمنین علیه السلام فرموده : ( مَنْ دَخَلَهُ الْعُجْبُ هَلَکَ )؛ هرکه داخل شد بر او عجب و خودپسندی هلاک شد.
گفتم : زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله و سلم
فرمود که امیرالمؤمنین علیه السلام فرموده : (مَنْ اَیْقَنَ بِالْخَلَفِ جادَ بِالْعَطِیَّه)؛ کسی که یقین کند که عوض آنچه می دهد جایش می آید جوانمردی خواهد کرد در عطا کردن؛ زیرا که می داند بدل این عطا به او می رسد.
فقیر گوید: که به همین مطلب اشاره کرده بعض شعراء در مدح حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام که گفته :
جادَ بِالْقُرْصِ وَ الطُّوی ملاُجَنْبَیْهِ
وَ عافَ الطَّعامَ وَ هُوَ سَغُوبٌ
فَاَعادَ الْقُرْصَ الْمُنیرَ عَلَیْهِ الْقُرْصُ
وَ الْمُقْرِصُ الْکُرامُ کُسُوبٌ
💭 نقل است که جناب امیرالمؤمنین علیه السلام سقایت نخلی 🌴 فرمود در عوض یک مد از جو؛ پس آن را برایش دستاس کردند و نان پختند چون خواست بر آن افطار فرماید سائلی بر در خانه اش آمد آن حضرت نانش را به سائل داد و شب گرسنه خوابید؛ شاعر گفته که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام بخشش کرد قرص نان خود را در حالی که از گرسنگی پهلوی نازنینش پر بود و کراهت داشت از خوردن طعام به ملاحظه سائل با آنکه گرسنه بود؛ پس چون قرص نان به سائل داد در عوض قرص خورشید☀️ برایش به آسمان برگشت ، و قرض دهنده کریم کسب کننده و نفع به دست آورنده است .
جناب عبدالعظیم گفت : گفتم زیادتر بفرما یابن رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله و سلم.
فرمود: حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام فرموده: ( مَنْ رَضِیَ بِالْعافِیَهِ مِمَّنْ دوِنَهُ رُزِقَ السَّلامَهُ مِمَّنْ فَوْقَهُ )؛ کسی که راضی و خشنود شد به عافیت و سلامت از کسانی که پایین تر از او است، روزی او خواهد شد سلامتی از کسانی که بالاتر از او است.
این وقت جناب عبدالعظیم گفت : گفتم به #حضرت_جواد علیه السلام بس است آنچه فرمودی مرا.
مؤلف گوید: که این روایت مشتمل است بر شانزده کلمه از کلمات شریفه حضرت امیرالمؤمنین صلوات اللّه علیه که #حضرت_جواد علیه السلام هر کدام را از پدران بزرگواران خود علیهم السلام از آن حضرت نقل فرموده.
اینک من نیز اقتدا به حضرت جواد علیه السلام نموده دوازده کلمه از کلمات آن حضرت که در #نهج_البلاغه است نقل می کنم که مجموع آنها با آن دوازده کلماتی که از خود حضرت جواد علیه السلام نقل شده چهل کلمه شود که هرکَس آنها را حفظ کند شامل شود او را حدیث شریف :
( مَنْ حَفِظَ مِنْ شیعتِنا اَرْبَعینَ حَدیثا بَعَثَهُ اللّه عَزَّ وَ جَلَّ یَوْمَ الْقِیامَهِ عالِما فَقیها وَ لَمْ یُعْذِّبْهُ ) .
1 - ( قالَ امیرالمؤ منین علیه السلام : اذا تَمَّ الْعَقْلُ نَقَصَ الْکَلامُ ) فرمود حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام : چون تمام و کامل شد عقل آدمی، کم شد کلام او.
2 - ( قالَ امیرالمؤمنین علیه السلام : اَکْبَرُ الْعَیْبَ اَنْ تَعیبَ ما فیکَ مِثْلُهُ ) : بزرگتر عیب تو آن است که عیب کنی مردم را در چیزی که مثل آن در تو باشد؛ پس احمق آن کسی است که خود به هزار عیب آلوده و سرتاپای او را معصیت فروگرفته چشم از عیوب خود پوشیده و زبان به عیب مردم گشوده .
همه حمّال عیب خویشتند
طعنه بر عیب دیگران چه زنند
و آن جناب علیه السلام در یکی از کلمات خود چنین مردمانی را که جستجوی عیب مردم می کنند و آن را نقل می نمایند و از خوبی ایشان نقل نمی کنند تشبیه فرموده به مگس🪰 که جستجوی جاهای فاسد و کثیف بدن آدمی را می کنند و بر روی آن می نشینند و جاهای صحیح بدن را کاری ندارند.
3 - قالَ علیه السلام : ( رَأْیُ الشَّیْخِ اَحَبُّ اِلَیَّ مِنْ جَلَدِ الْغُلامِ )؛ یعنی اندیشه پیر کهن سال دوست تر است نزد من از جلادت و مردانگی نوجوان .
💭 شاید نکته اش آن باشد که رأی پیر صاحب تدبیر صادر می شود از روی عقل و تجربه و آن سبب اصلاح فتنه بلکه موجب اطفاء بسیاری از فتنه ها است، به خلاف جلادت نوجوان که غالباً مبنی است بر تهور و القاء نفس در مهلکه و کارهای ناآزموده که غالباً سبب اشتعال نار حرب و هلاک جمعی شود.
و لهذا ابوالطیب گفته :
اَلرَّاْیُ قَبْلَ شُجاعَةِ الشَّجْعانِ
هُوَ اَوَّلُ وَ هِیَ الْمَحلُّ الثّانی
فَاِذا هُما اجْتَمَعا لِنَفْسٍ حُرَّهٍ
بَلَغَتْ مِنَ الْعلْیاءِ کُلَّ مَکانٍ
4 - ( قالَ علیه السلام : فَوْتُ الْحاجَهِ اَهْوَنُ مِنْ طَلَبِها اِلی غَیْرِ اَهْلِها ) ؛ فرمود: فوت شدن حاجت آسانتر است از طلب نمودن حاجت از غیر اهلش .
وَ لَقَدْ اَجادَ مِنْ قال :
اُقْسِمُ بِاللّهِ لَمَصُّ النَّوی
وَ شُرْبُ ماءِ الْقَلَبِ الْمالِحَهِ
اَحْسَنُ بِالاِنْسانِ مِنْ ذِلَّهٍ
وَ مِنْ سُؤالِ الاَوْجُهِ الْکالِحَهِ
فَاسْتَغْنِ بِاللّهِ تَکُنْ ذَا الْغِنی
مُغْتَبِطا بِالصَّفْقَهِ الرّابِحَهِ
طُوبی لِمَنْ یُصْبِحُ میزاتُهُ
یَوْمَ یُلاقی رَبَّهُ راجِحَهٌ
5 - ( قالَ علیه السلام : اَلقَناعَهُ مالٌ لاینْفَد )؛ قناعت که مساهله در اسباب معاش باشد مالی است که فانی نمی شود و گنجی است که تمام نمی شود. فقیر گوید: که بیاید در فصل معجزات حضرت هادی علیه السلام کلامی در قناعت .
6 - ( قالَ علیه السلام : کَفاکَ اَدَبا لِنَفْسِکَ اجْتِنابُ ما تَکْرَهُهُ لِغَیْرِکَ )؛ بس است ترا از برای #ادب کردن نفس خود دوری کردن از آنچه مکروه می شمری از غیر خودت؛ پس هرکه طالب باشد سعادت نفس و تهذیب اخلاق را باید دیگران را آیینه عیوب خود قرار دهد و آنچه از ایشان سر زند تأمل در حسن و قبح آن کند و به قبح هرچه برخورد بداند که چون این عمل از خود او سر زند قبیح است و به حُسن هرچه برخورد بداند که این عمل از او نیز حسن است؛ پس در ازاله قبایح خود بکوشد و در تحصیل اخلاق حسنه، سعی بلیغ نماید.
7 - ( قالَ علیه السلام : کَمْ مِنْ اَکْلَهٍ مَنَعَتْ اَکَلاتٍ ) ؛ بسا یکبار خوردنی یا خوردن یک لقمه که مانع شد از خوردنهای بسیار.
و فی معنی کلامه علیه السلام : ( کَمْ مِنْ شَهْوَهٍ ساعَهٍ اَوْرَثَتْ حُزْنا طَویلا )؛ یعنی بسا شهوت یک ساعت که سبب حزنهای طولانی شود.
و حریری در ( مقامات ) از کلام حضرت اخذ کرده قول خود را: ( یا رُبَّ اَکْلَهٍ هاضَتِ الاکِلَ وَ مَنَعَتْهُ مَآکِل )
8 ( قال علیه السلام : کُنْ فی الْفِتْنَهِ کَابْنِ اللَّبونِ لا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ وَ لا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ )؛ باش در زمان فتنه مانند شتر بچه ای که داخل در سن سه سالگی شده باشد که نه پشتی است او را که به سواری آن کوشند و نه پستانی که از آن شیر دوشند.
حاصل آنکه در فتنه داخل مشو و به قوت بازو و مال در آن همراهی مکن و چنان باش که از تو انتفاعی نبرند چه بسا شود که خونها ریخته شود و مالها غارت شود و عِرضها به باد رود و تو در آن شریک شوی و خسران دنیا و آخرت بری .
9- (قال علیه السلام : ما عَال مَنِ اقْتَصَدَ ) ؛ فقیر و درویش نگشت کسی که در مخارج خود میانه روی کرد.
10 - قال علیه السلام : ( ما قالَ النّاسُ لِشَی ءٍ طوُبی لَهُ اِلاّ وَ قَدْ خَبَالَهُ الدَّهْرَ یَوْمَ سَوْءَ )؛ نگفتند مردمان برای چیزی این کلمه را که خوشا به حال او مگر آنکه پنهان کرد روزگار غدّار از برای او روز بدی .
خویشتن آرای مشو در بهار
تا نکند در تو طمع روزگار
11 - ( قالَ علیه السلام : مَنْ تَذَکَّر بَُعْدَ السَّفَرِ اسْتَعَّدَ )؛ کسی که یاد کند دوری سفر خود را استعداد و تهیه آن راه دور خود را بیند. پس اشخاصی که در تهیه توشه و زاد و آخرت نیستند جهتش غفلت آنها است از آن سرای؛ پس آماده سفر خود باش و به غفلت مگذران و خود را خطاب کن و بگو:
خاک من و تو است که باد بهار
می بردش سوی یمین و شمال
عمر بافسوس برفت آنچه رفت
دیگرش از دست مده بر مآل
بس که در آغوش لحد بگذرد
بر من و تو، روز و شب و ماه و سال
ای که درونت به گنه تیره شد
ترسمت آیینه نگیرد صقال
زنده دلا مرده ندانی که کیست
آنکه ندارد به خدا اشتغال
ما لَکَ فی الْخَیْمَهِ مُسْتَلْقِیا
قَدْ نَهَضَ الْقَوْمُ وَ شَدُّ وَ الرِّحالَ
قَدْ وَعَرَ الْمَسْلَکُ یا ذَا الْفَتی
اَفْلَحَ مَنْ هَیَّأ زادَ الْمآلِ
لا تَکُ تَغْتَرُّ بِمَعْمُورَهٍ
یَعْقِبُها الْهَدْمُ اَوِ اْلاِنْتِقالُ
ما لَکَ تَعْصی وَ مُنادِی الْقَبُولَ
مِنْ قِبَلِ الّحَقِّ یُنادی تَعال
12- ( قالَ علیه السلام : ما اَکْثَرَ الْعِبَرُ وَ اَقَلَّ اْلاِعْتِبارُ ) ؛ چه بسیار است عبرت و پند و کم است پند گرفتن :
کاخ جهان پر است ز ذکر گذشتگان
لکن کسی که گوش دهد این ندا کم است
📚 در تواریخ مسطور است که چون عبدالملک مروان، مصعب بن زبیر را کشت و عراق را تسخیر کرد و به کوفه رفت و داخل دارالاماره شد و بر سریر سلطنت تکیه داد و سر مصعب را در مقابل خود نهاد و در کمال فرح و انبساط بود که ناگاه یک تن از حاضرین را عبدالملک بن عمر می گفتند لرزه فرو گرفت و گفت: امیر به سلامت باد، من قصه عجیبی از این دارالاماره به خاطر دارم و آن چنان است که من با عبیداللّه بن زیاد در این مجلس بودم سر مبارک امام حسین علیه السلام را برای او آوردند و در نزد او نهادند؛ پس از چندی که مختار کوفه را تسخیر کرد با او در این مجلس نشستم و سر ابن زیاد را در نزد او دیدم؛ پس از مختار با مصعب صاحب این سر در این مجلس بودم که سر مختار را در نزد او نهاده بودند و اینک با امیر در این مجلس می باشم و سر مصعب را در نزد او می بینم و من در پناه خدا در می آورم امیر را از شر این مجلس. عبدالملک مروان تا این قصه را شنید لرزه او را فرو گرفت و امر کرد تا قصر الاماره را خراب کردند.
و این قصه را بعضی از شعراء به نظم آورده و چه خوب گفته :
یک سره مردی ز عرب هوشمند
گفت به عبدالملک از روی پند
روی همین مسند و این تکیه گاه
زیر همین قبه و این بارگاه
بودم و دیدم بر ابن زیاد
آه چه دیدم که دو چشمم مباد
تازه سری چون سپر آسمان
طلعت خورشید ز رویش نهان
بعد ز چندی سر آن خیره سر
بد بر مختار به روی سپر
بعد که مصعب سرو سردار شد
دست کش او سر مختار شد
این سر مصعب به تقاضای کار
تا چه کند با تو دیگر روزگار
مؤ لف گوید: که در ( کشف الغمه ) در احوال #حضرت_جواد علیه السلام کلمات بسیار از حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام نقل شده که حضرت جواد علیه السلام از آن حضرت نقل فرموده ، چون مقام گنجایش تطویل نداشت ما ذکر ننمودیم هر که طالب است آنجا رجوع نماید.
___________________
»» فصل پنجم : در شهادت حضرت امام محمّد تقی علیه السلام است.
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
#نهج_البلاغه | #حکمت ۴۶۱
🏷️ غيبت نشانه ناتوانى
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام اَلْغِيبَةُ جُهْدُ اَلْعَاجِزِ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: غيبت كردن تلاش ناتوان است.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: امام عليه السّلام (در نكوهش غيبت) فرموده است: غيبت و سخن گفتن پشت سر، کوشش ناتوان است (تنها وسيلهاى كه شخص ناتوان مىتواند بآن از دشمن انتقام كشد يا بر كسى حسد و رشك برد بدگوئى پشت سر او است).
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام عليه السلام در اين گفتار كوتاه و پرمعنا به يكى از عيوب مهم غيبت اشاره كرده مىفرمايد: «غيبت كردن، آخرين تلاش شخص ناتوان است»؛ (الْغِيبَةُ جُهْدُ الْعَاجِزِ).
اشاره به اينكه تنها فرومايگان و افراد پست و ناتوان به سراغ غيبت مىروند چرا كه اگر انسان در خود، توانايى و استعداد پيشرفت ببيند بهجاى اينكه با غيبت مقام كسى را خدشهدار كند خودش مىكوشد و به آن مقام و برتر از آن مىرسد ولى چون عاجز و ناتوان و فرومايه است سعى مىكند به وسيلۀ غيبت آبروى ديگرى را در انظار عموم بريزد.
ازاينرو امام عليه السلام مىفرمايد: غيبت، آخرين تلاش افراد ناتوان است.
در ميان گناهان كبيره كمتر گناهى است كه همانند غيبت، نشانۀ پستى و ضعف و زبونى و ناجوانمردى باشد.
به تعبير ديگر، آنها كه پشت سر مردم به مذمت و عيبجويى مىپردازند و آبرو و حيثيت افراد را با افشاى عيوب پنهانى، كه غالب مردم به يكى از اين عيوب گرفتارند، مىبرند، و آتش حسد و كينۀ خود را به اين وسيله فرو مىنشانند، افرادى ناتوان و فاقد شخصيتاند كه حتى در مبارزۀ بىدليل و ظالمانۀ خود شهامت ندارند و تمام قدرتشان اين است كه از پشت خنجر بزنند.
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
#قرآن_کریم 222
💫 سوره مبارکه هود
[علی نبینا و آله و علیه السلام]
✨ آیات مبارکه 6 - 12
🎧 تلاوت 🎞 تصویری
🎙 تفسیر 📖 ترجمه
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
✨ ثوابِ تلاوت این صفحه هدیه به محضر مبارک زینالعابدین #امام_سجاد [علیه آلاف التهیة و الصلوة و السلام]
✨ جهت سلامتی و تعجیل در فرج #امام_زمان (عجّل الله تعالی فرجه و علیهالسلام) و سلامتی و عزت و اقتدار نائب الامام امام خامنهای مدّظله العالی صلوات
═════❖•°🌸 °•❖════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
┄═⊹❁❈【 ۲۲۲ 】 ❈❁⊹═┄
╔═════════
وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا ۚ كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ ﴿ ۶ ﴾
هر موجود زندهای روی زمین زندگی میکند، روزیاش بهعهدۀ خداست. او زیستگاه دائمی و موقتیِ همۀ آنها را میداند. تمام اینها در کتابی روشن ثبت است.
وَ هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ وَ كَانَ عَرْشُهُ عَلَى الْمَاءِ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۗ وَ لَئِنْ قُلْتَ إِنَّكُمْ مَبْعُوثُونَ مِنْ بَعْدِ الْمَوْتِ لَيَقُولَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَٰذَا إِلَّا سِحْرٌ مُبِينٌ ﴿ ۷ ﴾
هماوست که آسمانها و زمین را و آنچه میان آنهاست، در طول شش مرحله آفرید و فرمانرواییاش بر جهان بر اساس آگاهی است. هدف از آفرینش این بوده است که امتحانتان کند تا ببیند کدامتان بهتر رفتار میکنید. اگر به آنها بگویی: «شما بعد از مرگ حتماً زنده میشوید»، بتپرستهای بیدین حتماً میگویند: «این ادعا علناً جادوجنبل است!»
وَ لَئِنْ أَخَّرْنَا عَنْهُمُ الْعَذَابَ إِلَىٰ أُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ لَيَقُولُنَّ مَا يَحْبِسُهُ ۗ أَلَا يَوْمَ يَأْتِيهِمْ لَيْسَ مَصْرُوفًا عَنْهُمْ وَ حَاقَ بِهِمْ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ ﴿ ۸ ﴾
اگر عذابی را که مستحق آناند، مدتی عقب بیندازیم، بهمسخره میگویند: «چه چیزی مانع آمدنش شده؟!» ولی بدانید روزی که آن عذاب سراغشان بیاید، دیگر برگشتنی در کار نیست! و همان عذابهایی به جانشان میافتد که مسخرهاش میکردند.
وَ لَئِنْ أَذَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنَّا رَحْمَةً ثُمَّ نَزَعْنَاهَا مِنْهُ إِنَّهُ لَيَئُوسٌ كَفُورٌ ﴿ ۹ ﴾
اگر از سرِ لطفمان به انسان نعمتی بچشانیم و بعد از مدتی از روی حکمت از او پس بگیریم، حتماً ناامیدو ناسپاس میشود؛
وَ لَئِنْ أَذَقْنَاهُ نَعْمَاءَ بَعْدَ ضَرَّاءَ مَسَّتْهُ لَيَقُولَنَّ ذَهَبَ السَّيِّئَاتُ عَنِّي ۚ إِنَّهُ لَفَرِحٌ فَخُورٌ ﴿ ۱۰ ﴾
ولی اگر بعد از بلایی که سرش آمده، طعم آسایش به او بچشانیم، بهجای شکر و شادی، با غفلت و غرور میگوید: «مشکلاتم حل شد!» معلوم است که شادیِ کاذب و خودپسندی، وجودش را فرا گرفته است.
إِلَّا الَّذِينَ صَبَرُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ كَبِيرٌ ﴿ ۱۱ ﴾
اما کسانی که در برابر سختیها استقامت میورزند و بهشکرانۀ نعمتها، کارهای خوب میکنند، آمرزش و پاداشی بزرگ در انتظارشان است
فَلَعَلَّكَ تَارِكٌ بَعْضَ مَا يُوحَىٰ إِلَيْكَ وَ ضَائِقٌ بِهِ صَدْرُكَ أَنْ يَقُولُوا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْهِ كَنْزٌ أَوْ جَاءَ مَعَهُ مَلَكٌ ۚ إِنَّمَا أَنْتَ نَذِيرٌ ۚ وَ اللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ ﴿ ۱۲ ﴾
نکند بعضی آیههایی را که به تو وحى مىشود، به مردم نرسانی و دلت بگیرد، از ترس اینکه بتپرستها بگویند: «چرا گنجى بر او فرستاده نشده یا فرشتهاى همراهش نیامده؟!» پیامبر، تو فقط هشداردهندهاى. همهکارۀ موجودات خداست.
══════❖•° 𑁍 °•❖══════
#قرار_روزانه | #تلاوت | #قرآن_کریم
🔗 مبـاحـث | فـقه و احـکام | تـلاوت |
🖱️ فـهرسـت سـور قـرآن کـریـم
╭══════════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
مباحث
#لغات | #قرآن_کریم ❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄ 50 اَسَف: غضب، اندوه. «فَلَمّا آسَفُونَا انْتَقَمْنا مِنْهُمْ»
#لغات | #قرآن_کریم
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
60 اُفُقْ: ناحیه، طرف. (قاموس، نهایه، مفردات).
«وَ لَقَدْ رَآهُ بِالاُْفُقِ الْمُبینِ» (23/تکویر)، یعنی: او را در ناحیه روشن دید.
جمع آن آفاق است یعنی اطراف، نواحی
«سَنُریهِمْ آیاتِنا فِی الاْفاقِ وَ فی اَنْفُسِهِمْ» (53/فصلت)، یعنی: آیات خود را در اطراف آسمان ها و زمین و در وجودشان، به آنها حتما می نمایانیم.
(تکرار: 3)
┅───────────────┅
61 اِفْک: ساخته، برگرداندن چیزی از حقیقتش.
«وَ قالُوا هذا اِفْکٌ مُبین» (12/نور)، یعنی: گفتند این ساخته و دروغ آشکار است.
🤥 دروغ را از آن جهت اِفْک گویند که از واقعیّتش برگردانده شده.
اَفّاک صیغه مبالغه است.
«قاتَلَهُمُ اللّه انّی یُؤْفَکُونَ» (4/منافقون)، یعنی: خداوند آنها را بکشد چگونه از حق منحرف می شوند.
(تکرار: 30).
مُؤْتَفِکات: در لغت به معنی بادهایی است که از مسیر خود بر می گردند و محل وزیدن خود را عوض می کنند و یا زمین هایی که زیر و رو می شوند.
💭 و ظاهرا مراد از آن در قرآن، شهرهای ویران و زیر و رو شده است نظیر شهرهای لوط و غیره. «وَ جاءَ فِرْعَوْنُ وَ مَنْ قَبْلَهُ وَ الْمُؤْتَفِکاتُ بِالْخاطِئَةِ» (9/حاقَّة)، فرعون و کسانی که قبل از او بودند و همچنین اهل شهرهای زیر و رو شده (قوم لوط) مرتکب گناهان بزرگ شدند.
کلمه مُؤْتَفِکَه (تکرار: 1) و
مُؤْتِفِکات (تکرار: 2)
┅───────────────┅
62 اُفُول: غروب کردن. 🌄
«فَلَمّا اَفَلَ قالَ لا اُحِبُّ الآفِلین» (76 / انعام)، پس چون غائب شد (غروب کرد) گفت: غائب شونده ها را دوست ندارم.
(تکرار: 3).
63 اَکْل: خوردن.
«کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا» (31/اعراف)، یعنی: بخورید و بیاشامید و اسراف نکنید.
🔄 این کلمه با مشتقات آن 109 بار در قرآن آمده است.
↙️ «اَکّالُون»: مبالغه از اَکْل است «اُکُل» به معنی خوردنی است. «تُؤْتی اُکُلَها کُلَّ حینٍ» (25/ابراهیم)، یعنی: خوردنی (میوه) خود را هر زمان می آورد.
🔄 (تکرار: 109).
┅───────────────┅
64 اَلا: آگاه باش، آگاه باشید. حرف تنبیه است و بر تحقّق مابعدش دلالت دارد.
مثل: «اَلا اِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهاءُ» (13 / بقره)، یعنی: بدانید این ها همان سفیهانند.
و نیز به معنی (طلب ملایم) و (طلب شدید) می آید. مثل «اَلا تُحِبُّونَ اَنْ یَغْفِرَ اللّه لَکُمْ» (22/نور)، یعنی: آیا دوست نمی دارید خداوند شما را ببخشد.
🔄 (تکرار: 54).
┅───────────────┅
65 اَلْت: نقصان.
«وَ ما اَلَتْناهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَیْءٍ» (21 / طور)، از عملشان چیزی کم نکردیم.
🔄 (تکرار: 1).
┅───────────────┅
66 اِلْف: پیوند، جمع شدن با میل و رغبت (مفردات).
باید دانست اُلْفَت جمع شدن مطلق نیست؛ بلکه جمع شدنی است که میان اجزاء آن قبول و میل و الفت باشد. بهترین کلمه برای آن در فارسی «پیوند» است.
«کُنْتُمْ اَعْداءً فَاَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ» (103/آل عمران)، دشمن یکدیگر بودید و او میان دل های شما، الفت ایجاد کرد.
🔄 این کلمه با مشتقات آن 8 بار در قرآن آمده است.
┅───────────────┅
67 «اُلْفَة»: انس گرفتن و دوست داشتن. «ایلاف» به معنی الفت دادن.
«اَلْمُؤَلَّفَةُ قُلُوبُهُمْ» ، یعنی: کسانی که قلوبشان تألیف و جلب شده؛ مراد غیر مسلمانان هستند که برای تألیف قلوب به آنها زکات داده می شود.
«لاِیلافِ قُرَیْشٍ» (1/قریش)، یعنی: (مجازات اصحاب فیل) به خاطر این بود که قریش (به این سرزمین مقدس) الفت گیرند (و مقدمات ظهور پیامبر فراهم شود).
━━━━━━•••••••••••••••••
#قرار_روزانه
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
🌙 سحر دهه ذیالحجه بلند شو...
💫 مرحوم آیتالله #حق_شناس(ره): وقت #سحر، مخصوصاً در این دهه ذی الحجه، بلند شو، نمیمیری! پروردگار درد را به واسطه بیداری سحر از بدن شما جدا میکند و دنیا و آخرت شما را آباد میکند.
🔸 دهه ذیالحجه را مغتنم بشمار، صدقه دادن در این دهه مثل این است که پولی به پیغمبر(صلی الله علیه و آله) بدهی تا برای شما انفاق فرماید، هر عملی در این دهه رشد میکند.
🔸رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) فرمودند: که عمل صالح در دهه اول #ذی_الحجه از سایر ایام محبوبتر است؛ این یک خصوصیتی است که صاحب شرع به ما توصیه کرده است.
╭────๛- - - - - ↷ ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب هماکنون در دیدار خانوادههای معظم شهدا: خاطرههای شهدا باید با زبان هنر زنده نگه داشته شود
🔹 من یک خطابی بکنم به کسانی که اهل هنرند، اهل رسانهاند، اهل نگارشند، قلم به دستند، شاعرند، نقاشند، هنرمندند. این خاطرهها را با زبان هنر بایستی نگه دارند. البته کارهای خوبی در این سالهای آخر اتفاق افتاده است، انجام گرفته است، خوب است این کتابها و بعضی از فیلمها، بعضی از کارهای هنری که انجام گرفته با ارزش است باید سپاسگزاری کنیم اما نسبت به آنچه که باید اتفاق بیفتد کم است ما تعداد شهدایمان زیادند هر کدام از اینها یک دنیایی هستند، هر کدام از اینها موضوع یک کار هنری با ارزشند، یا موضوع کار چند کار هنری؛ میشود فیلم ساخت، میشود کتاب نوشت، میشود نقاشی کرد دربارهی اینها، اینها را معرفی کرد به نسل جوان. این وظیفهی ماست. شما همسران شهید، پدر شهید، مادر شهید، اگر مراجعه کردند و خواستند که شما مصاحبه کنید امتناع نکنید.
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب هم اکنون در جمع خانوادههای معظم شهدا:
شهدا الگوهای زنده نسل جوان هستند
🔹 اینها همه الگویند. جوان احتیاج به الگو دارد. اینها الگوهای زندهی کشور ما و جوانهای ما محسوب میشوند. یاد اینها باید زنده بماند. چه کسی یاد اینها را میتواند زنده نگه دارد؟ پدران، مادران، آنهایی که اینها را بزرگ کردند، آن همسری که مدتی با اینها زندگی کرده. رفتارهای اینها، پایبندیهای اینها، دلبستگیهای دینیشان، دلبستگیهای اجتماعیشان، دلبستگیهای عاطفیشان، اینها را شرح بدهند. اینها همه درس است. همهی آنچه که در خاطرهی شماها از شهیدانتان وجود دارد، اینها همه درس است، اینها باید گفته بشود، اینها باید منتشر بشود، اینها باید مورد استفادهی نسل جوان کشور قرار بگیرد. ۱۴۰۲/۴/۴
37.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سینه سپر کردگان انقلاب در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن....
🔹این سخنان رهبرانقلاب مربوط به ۵ سال پیش در پاسخ به شهید خوش لفظ میباشد
🌹 رهبر انقلاب: خدا بر شما پدر و مادر و همسر شهید صلوات میفرستد
🔹 حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در جمع خانواده معظم شهدا:
این یک ارزش قرآنی است؛ این صبری که پدر شهید و مادر شهید و همسر شهید برای شهادت فرزندشان کردند که انسان میخواند شرح حال را میبیند چه کشیدند اینها وقتی خبر شهادت عزیزشان به اینها رسید و چه صبری کردند، چه تحملی کردند این صبر بالاترین صبرهاست.
🔹 خدای متعال در مورد افراد صابر از قبیل این عزیزان میفرماید که «أُولَٰئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ » شما بر پیامبر و آل پیامبر صلوات فرستادید، خدا برای شما صلوات میفرستد.۱۴۰۲/۴/۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞️ از عزا درآوردن مادر شهید مجید قربانخانی پس از ۸ سال روی آنتن زنده
📹 درخواست پدر شهید قربانخانی از رهبر انقلاب تا از مادر شهید بخواهند لباس مشکی خود را عوض کند.
#شهید_قربانخانی
#شهیدانه
#شهدا
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
🌹 شهدا سرنوشت ایران را عوض کردند
🔹 رهبر انقلاب صبح امروز در جمع خانوادههای معظم شهدا:
شهیدان شما در یکی از حساسترین مقاطع تاریخ کشور، سرنوشت کشور را عوض کردند. انقلاب اسلامی رخ داد تا کشور را که داشت به سرعت به سمت درهی انحطاط اخلاقی و دینی و سیاسی پیش میرفت حفظ کند و حفظ کرد، بعد دشمن حملهی نظامی کرد، این جوانها بودند که رفتند ایستادند هشت سال مقاومت کردند، کشور را نجات دادند.
🔹 بعد در طول این زمان تا امروز در فتنههای مختلف، در آشوبافکنیهای مختلف، در نوع متنوع حملات دشمن، جوانها سینه سپر کردند، تعدادی از اینها به شهادت رسیدند مثل همین حوادثی که در این سال گذشته یا سالهای گذشته اتفاق افتاد، توانستند این کشور را حفظ کنند، سرنوشت کشور را اینها به سمت سربلندی کشاندند. ۱۴۰۲/۴/۴
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir