❇️ #امام_حسن_عسكری ﷺ
گنجینه علم الهی❇️
امام حسن عسکری علیه السلام در سال ۲۳۲هجری در شهر مدینه متولد شدند. مادرشان بانویی پارسا به نام «حدیث»
و معروف به «جدة» بودند. در فضل و مقامات آن بانو همین بس که تا چندی پس از شهادت امام حسن عسکری علیه السلام پاسخ گوی نیازهای شیعیان بود.
در دوران حکومت متوکل خلیفه سفاک و خون ریز عباسی آن حضرت به همراه پدر بزرگوارشان به اکراه در شهر #سامرا ساکن شدند. شهرت ایشان به عسکری از این جهت است که در پایتخت حکومت عباسیان و در منطقه نظامی و لشگری زیر نظر ظالمان زندگی میکردند.
پس از شهادت پدر بزرگوارشان تا 6 سال عهده دار مقام امامت بودند. در این مدت سه خلیفه عباسی به خلافت رسیده و هر یک به گونهای این مقام جانشینی پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله را با رفتار خود آلوده کردند. خلفائی که تنها نام خلافت را یدک میکشیدند و در عمل هر فسق و فجوری را مرتکب میشدند. آنچه برایشان اهمیت نداشت هدایت مردم و پیروی از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله بود. گرچه مهتدی عباسی خود را هم چون عمر بن عبدالعزیز در میان بنی امیه میدانست و به ظاهر به دنیا پشت کرده و بساط فسق و فجور را جمع کرده بود ولی از برخوردش با امام به خوبی برداشت میشود که این تظاهرش به جهت حفظ مقام و آبرو پیدا کردن بوده است.
در این مدت امام_حسن_عسکری
علیه السلام با اینکه در شدیدترین تدابیر امنیتی بسر میبرد لکن به بهترین وجه ممکن مردم را هدایت فرموده و از آسیبهای جدی به پیکره دین اسلام جلو گیری فرمود. آن حضرت با مدیریت سازمان وکالت از طریق نمایندگان خود در دورترین نقاط شهرهای مسلمان نشین، جامعه پیروان خود را رهبری کرده و با فرستادن افراد در مقابل دشمنان فکری نقشه آنان را نقش بر آب میفرمود.
جریان فعالیت «اسحاق کندی»
فیلسوف آن دوران و خنثی نمودن نقشه او توسط امام حسن عسکری علیه السلام، نمونه خوبی از این دست است. او چند زمانی به گوشهای خزیده بود و به خیال خام خود مشغول جمع آوری تناقضات قرآن بود. امام به شاگرد او فرمودند آیا در میان شما مردی رشید وجود ندارد تا به گفته های استادتان پاسخ دهد؟ او در جواب گفت ما ناتوان از پاسخ گوئی به او هستیم. حضرت با آموزش مطالب و نوع خاصی از روش بحث به او این شاگرد را آن قدر توانا ساختند، به گونهای که با بیان مطالب آن حضرت به او فیلسوف بزرگی همچون اسحاق کندی سر تعظیم فرود آورده و از تصمیم خود منصرف شد.
گرچه در ایام امامت آن معدن علوم الهی، دانشمندان اهل سنت مشغول نگاشتن مهمترین کتابهای حدیثی خود بودند
لکن نوشتههای خود را از دریای دانش آن امام محروم ساختن و با این کار دانش اندوزان و پیروان خود را تشنه نگاه داشتند. با نیم نگاهی به حیات فکری کسانی که از این آبشخور بهره میگیرند تأثیر این تشنه کامی حس میشود.
در حدیث قدسی لوح که خداوند به مناسبت میلاد امام حسین علیه السلام
به حضرت_فاطمه زهرا سلام الله علیها هدیه داده بود، از امام حسن عسکری به عنوان خازن علم الهی یاد شده است.
هشتمین روز از ماه ربیع الاول سال۲۶۰ شهر سامرا که در آن روزگار بزرگترین شهر شناخته میشد، در سوگ آن امام بزرگوار غرق عزا و ماتم بود. نویسندگان آمار افرادی که در تشییع جنازه حاضر شده بودند را قابل شماره ندانسته و آن را به قیامت تشبیه کردهاند این وضعیت نشان از آن دارد که گرچه حاکمان ستمگر امامان را مضیقه قرار میدادند لکن در دل مردم جا داشتند.
📚پی نوشت:
۱. ابن شهر آشوب ، مناقب آل ابی طالب علیهم السلام ج۴ ص۴۲۴
۲. الکافی ج۱ ص۵۲۸
۳.شیخ عباس قمی ، الانوار البهیه
ص۲۶۷ و ۲۷۰
«داروخانہ مـــــ؏ــنو؎»👇👇
@Manavi_2
✅ #وجه_تسمیه_سامراء
🔹برخی سامراء را به واژه فارسی «سام راه» بر میگردانند که منظور آن است که سام پسر نوح(علیهالسلام) آن را ساخت یا از آنجا گذشت و یا «سام را» شهری که برای سام ساخته شد. برخی گفتهاند شاید «شام راه» بوده یعنی راهِ شام. زیرا در گذشته اگر کسی قصد سفر به شام را داشت باید از عراق و از این شهر عبور می کرد. برخی سامراء را سامره خواندهاند و آن را اسمی آرامی به معنای جایی که برای آن مالیات و جزیه میگیرند، دانستهاند.
🔸از دیگر اسامی این شهر عسکر است که نام محلهای خاص در سامراء و محل حضور نظامیان و لشکریان در آن بوده است و وجه تسمیه امام هادی(علیهالسلام) و امام حسن عسکری(علیهالسلام) نیز به عسکری، همین سکونت در این منطقه است.
✅ امام هادی(علیهالسلام) و شهر سامراء
🔹امام هادی(علیهالسلام) در دوم رجب(به نقلی) 214ق در قریه ابواء نزدیک مدینه متولد شدند و در عصر متوکل به اجبار او در سال 243ق از مدینه به #سامراء رهسپار گردیدند. متوکل از ترس حکومت خود و دور کردن امام از پیروان و طرفدارانشان در مدینه ایشان را در منطقه نظامی عسکر این شهر تحت نظارت گرفت. امام(علیهالسلام) در مسیر راه خود به سوی سامراء ابتدا وارد بغداد شدند و مورد استقبال فراوانی قرار گرفتند و سپس به سامراء رفتند و پس از 20 سال و 9 ماه اقامت در سامراء سرانجام در روز چهارشنبه 26 جمادی الاخر 254ق در منزل خود کوی معروف به «شارع ابواحمد» به شهادت رسیدند و در همان منزلشان به خاک سپرده شدند که هم اکنون صحن مقدس و آستان مبارک ایشان است. این خانه در حلقه پادگان نظامی قرار داشت و زائران و دوستان آن حضرت از پنجرهای که به سمت خیابان باز شده بود ایشان را زیارت میکردند و در مسجد مقابل که اکنون رواق پشت سر مطهر است نماز زیارت میخواندند. تا سال 328 ق و پایان عصر غیبت صغری تولیت این مکان بدست شیعیان بود.
🔸سرداب زیرزمینی است که امام هادی (علیهالسلام)و فرزند بزرگوارشان امام عسکری (علیهالسلام)و حضرت صاحب الزمان (عج) چند صباحی را در آن زیسته و به عبادت مشغول بودند.
✅سایر قبور مطهر در سامراء
علاوه بر مرقد مطهر امام هادی(علیهالسلام) و فرزند بزرگوارشان امام حسن عسکری (علیهالسلام) که در سامراء قرار دارد، مزار نرجس خاتون مادر بزرگوار امام عصر(عج) نیز در کنار قبر دو امام بزرگوار و داخل ضریح آنها قرار گرفته است. همچنین مزار حکیمه خاتون دختر بزرگوار امام جواد(علیهالسلام) و عمه امام حسن عسکری(علیهالسلام) نیز در سمت پایین پای امام عسکری و امام هادی(علیهالسلام) قرار دارد.
🔹مادر امام حسن عسکری(علیهالسلام) به نام حدیث معروف به جده نیز در آستان عسکریین به خاک سپرده شده است. سمانه مادر امام هادی(علیهالسلام) و حسین بن علی و ابوعبدالله جعفربن علی از فرزندان امام هادی(علیهالسلام) نیز در همین مکان مدفون میباشند که مزار همگی این بزرگواران در ضریح مطهر امامین عسکریین قرار دارد.
🔸در داخل صحن دو امام ضلع شمال غربی و پانزده متری بقعه و حرم مطهر مقامی است که امروزه به سرداب غیبت معروف است. سرداب زیرزمینی است که امام هادی(علیهالسلام) و فرزند بزرگوارشان امام عسکری(علیهالسلام) و حضرت صاحب الزمان(عج) چند صباحی را در آن زیسته و به عبادت مشغول بودند و از این روی محل متبرکی است که سه تن از امامان شیعه در آن میزیستهاند.
🔹بیشتر ساکنان این شهر امروزه اهل تسنن هستند و از این روی غربت امامان شیعه در آن چند برابر شده است و به علت وضعیت کشور عراق عموم زائران عتبات عالیات از زیارت آن محروم میمانند. باشد که روزی با ظهور حضرت مهدی(عج) و گسترش حکومت حق در جهان این قبور مطهر بدست شیعیان و محبین واقعی حضرتش آباد گردد.
إن شاء الله
📘فهرست منابع و مآخذ
1. عتبات عالیات عراق- اصغر قائدان- بخش سامراء
2. مفاتیح الجنان- شیخ عباس قمی
3. سیمای سامراء- ؟سردرودی
4. معجم البلدان- یاقوت حموی
5. تاریخچه شهر سامراء و زندگانی عسکریین (ع)- مصلح الدین مهدوی
6. جغرافیای تاریخی سرزمینهای خلافت شرقی- لسترنج- ترجمه محمود عرفان
7. الرحله- ابن بطوطه
8. تاریخ یعقوبی- ترجمه عبدالمحمد آیتی
«داروخانہ مـــــ؏ــنو؎»👇👇
@Manavi_2
#نماز_حاجت_امام_حسن_عسکری ﷺ
#شهادت_امام_حسن_عسکری ﷺ
#حاجت
نمازحاجت امام حسن عسکری علیه السلام در روز یکشنبه :
به گزارش دلگرم : این نماز در کتاب مفاتیح الجنان آمده است و شیخ عباس قمی در توضیح آن آورده است: سید بن طاووس در جمال الاسبوع از برای هریک از ائمه علیهم السلام نمازی با دعا ذکر نموده از جمله نماز امام حسن عسکرى علیه السلام؛
چهار رکعت است در دو رکعت اول بعد از «حمد» پانزده مرتبه سوره «إذا زلزلت» و در دو رکعت دوم بعد از «حمد» پانزده مرتبه «توحید».
«داروخانہ مـــــ؏ــنو؎»👇👇
@Manavi_2
داروخانه معنوی
#احسن_القصص ☘آیت الله عبدالکریم حق شناس(۱۲) روایت بازگشت به تهران «مردم به قم آمدند و برای اداره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
داروخانه معنوی
#احسن_القصص ☘آیت الله عبدالکریم حق شناس(۱۲) روایت بازگشت به تهران «مردم به قم آمدند و برای اداره
#احسن_القصص
☘آیت الله عبدالکریم حق شناس(۱۳)
در سال 1331 شمسی شیخ محمد حسین زاهد، استاد اول آیت الله حقشناس و متولی مسجد معروف امینالدوله بازار پیش از فوت وصیت کرد، درس او را آیتالله مجتهدی تهرانی ادامه دهد و مسجد را آیتالله حقشناس که در علم و عمل از او جلوتر است اداره کند. آیتالله بروجردی هم بنا به درخواست اهل مسجد و محل، به آیتالله حقشناس دستور داد تا برای حل مشکلات دینی و رسیدگی به امور شرعی مسجد، به تهران بروند.
#شرح_حال_اولیاء_خدا
«داروخانہ مـــــ؏ــنو؎»👇👇
@Manavi_2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 #درس_اخـــلاق
#کلیپ_مذهبی
🔻اگر مرگ بدون درد میخوای ببین پیامبر اکرم چی فرموده
🔻استاد عالی
«داروخانہ مـــــ؏ــنو؎»👇👇
@Manavi_2
#خواص_سوره_قدر
#حاجت
رسیدن به هدف
👈🏻 گفته اند براے هر حاجتی
خواندن 《۳۶۰ 》مرتبه【سـوره قدر】
موجب رسیدن بہ هدف
خواهد شد
📚 مخازن ۱/۴۵۹
«داروخانہ مـــــ؏ــنو؎»👇👇
@Manavi_2