✅ علامه طباطبایی(ره): به احترام استادم، تا به حال عطر نزده ام!
علامه طهرانی(ره): استاد ما (علامه طباطبایی) نسبت به استاد خود مرحوم(سید علی قاضى) علاقه و شيفتگى فراوانى داشت، و حقّاً در مقابل او خود را كوچك مىديد؛ و در چهره مرحوم قاضى يك دنيا عظمت و ابَّهت و اسرار و توحيد و ملكات و مقامات مىجست. من يك روز به ايشان عطر تعارف كردم، ايشان عطر را بدست گرفته، و تأمّلى كردند و گفتند: دو سال است كه استاد ما مرحوم قاضى رحلت كردهاند؛ و من تا به حال عطر نزدهام. و تا همين زمان اخير نيز هر وقت بنده به ايشان عطرى دادهام؛ دَرِ آنرا مىبستند و در جيبشان مىگذاردند. و من نديدم كه ايشان استعمال عطر كنند، با اينكه از زمان رحلت استادشان سى و شش سال است كه مىگذرد. و عجيب است تساوى و توازن مدّت عمر علّامه با استادشان مرحوم قاضى؛ چون مدّت عمر مرحوم قاضى هشتاد و يك سال بود، و مدّت عمر علّامه نيز هشتاد و يك سال است.
📔 مهر تابان، تالیف آیت الله سید حسین حسینی طهرانی
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ علامه درباره کتاب "المراقبات" چه نوشت؟
یکی از ارزشمندترین آثار عرفانی که در مناجات و دعا به رشته تحریر درآمده،کتاب شریف «المراقبات » می باشد. علامه طباطبایی بر این کتاب تقریظی نوشته که درفرازی از آن آمده است:
«اما بعد بدان که با این خط که بر کتاب «اعمال السنه » نوشته حجت و نمونه آشکار آیه الله حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی قدس الله روحه حاشیه می زنم، قصد ستایش این کتاب گران قدر یا تعریف از مولف بزرگوار آن را ندارم، چه این کتاب خود بدون شک دریایی پر از در و گوهر است که سنگینی آن به سنگ و پیمانه نمی آید وآن نویسنده خود بدون شک دانشمند بلند پایه ای است که ارزش و قدرش را با متر ووجب نمی توان اندازه گرفت... بلکه منظور من از نوشتن این چند سطر آن است که برادران عزیز و بی آلایشم را با بعضی از تذکراتی که در آن است مواجه کنم و یادآوری مومنان را بهره مند می سازد...»
📚 المراقبات، مقدمه علامه طباطبایی(ره)
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅ علامه دوست داشت کجا دفن شود؟
جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای امیرحسین مناقبی(نوه علامه طباطبایی) از قول والده مکرمه شان نقل کردند که مرحوم پدرم علامه در مورد دفنشان فرمودند:
«اگر امکان داشته باشد مرا زیر پای کفش کن های زائرین و عزاداران ائمه اطهار (علیهم السلام) دفن نمایند.»
ضمنا وصیت نامه ای هم داشتند که لابلای کتابهایشان بود و اکثرا دیده بودیم اما حال هر چه می کوشیم پیدا نمی کنیم و این مطلب در وصیت نامه نوشته شده بود.
📚 آشنای آسمان، محمد تقی انصاریان خوانساری، ص219
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
✅داستان عجیب و معجزهوار دفن علامه طباطبایی(ره)
🔻این حکایت را، مورخِ اهل تدقیق در تحقیق، رسول جعفریان در کتاب «مقالات و رسالات تاریخی« (دفتر چهارم)، از زبان حجت الاسلام محمد حسین اشعری فرزند مرحوم آیت الله علی اصغر اشعری قمی - از همدرسان امام راحل – اینگونه آوردهاند:
🔷«علامه طباطبایی این اواخر بیماری پارکسینسون گرفت و تقریبا آخر کاری فلج شد تا گردن. این اواخر در بیمارستان آیت الله گلپایگانی بستری شد. من سه شبانه روز اکثر اوقات آنجا بودم و ایشان در حالت اغماء بود. روزی دکتر منافی وزیر بهداری وقت آمد به بیمارستان برای ملاقات با ایشان. وقتی وضع او را دید تلفن کرد که هلکوپتر بفرستند تا او را به تهران منتقل کنیم. من مخالفت کردم و گفتم ایشان چند ساعتی بیشتر زنده نیست. اما قبول نکرد.
همان وقت آیت الله گلپایگانی آمد که دید ایشان در حال اغماء است. این مساله را با ایشان مطرح کردم و به ایشان گفتم: شما امر کنید دکتر منافی این کار را نکند. ایشان دکتر منافی را صدا زد و از او خواست تا عصر صبر کنند. اگر جوری بود که می شود او را منتقل کرد آن وقت منتقل کنید. بالاخره یکی دو ساعت بعد درگذشت. من تلفنا فوت ایشان را به آقای خمینی اطلاع دادم. ایشان فرمودند: در باره قبر ایشان هر کجا را صلاح می دانید اقدام کنید. به آقای مولایی هم دستور خواهیم دید. من به دنبال آقای مولایی آمدم تا محل قبر را تعیین کنیم. ایشان در کنار قبر مرحوم اشراقی و انگجی جایی را معرفی کرد. من مخالفت کردم و گفتم علامه طباطبایی به عنوان مفسر و فیلسوف باید قبرش جایی باشد که مردم راحت تر و آشکارتر سر قبر ایشان بیایند.
🔷آنچه آقای مولایی اصرار کرد من مخالفت کردم. بعد آمدم جایی را که قبر فعلی ایشان است نشان دادم. ایشان گفت اینجا پایه های سقف است و تمام بتون آرمه است و قابل شکافتن نیست. من نپذیرفتم. ایشان گفت: حتی اگر بشود شکافت، اینجا قبر علماست و ما مجاز به شکافتن نیستیم. من گفتم: این مساله را حل می کنم. معمارها را بیاورید تا نظر بدهند که می شود شکاف داد یا نه. و ثانیا آقای نجفی در وقت ساختن مسجد بالاسر فهرست قبور را برداشت. از ایشان می پرسیم که آیا قبر عالمی در اینجا هست یا خیر. غروب شد و آقای نجفی آمد. بعد از نماز داستان را شرح دادم و خواستم ایشان بیاید شرح بدهد که اینجا قبری از علما بوده است یا نه. ایشان آمد و گفت: تا آنجا که من صورت برداری کرده ام اینجا قبر کسی نیست. آقای مولایی گفت: چه اصراری دارید. من گفتم: نه اینجا که قبر نیست. بر فرض هم بتون باشد، امتحانش آسان است.
🔷بالاخره به این امر تن دادند و شب درها را بستند و قالی را کنار زدند و عمله آوردند تا بشکافند. سنگ مرمر را برداشتند. موزائیک را هم برداشتند، خبری از بتون نبود. خاک و خاشاک را برداشتند یک مرتبه هر چه کلنگ زدند صدا می کرد. آقای مولایی گفت: من عرض کردم اینجا بتون است. من مخالفت کردم و گفتم: ببینیم چرا صدا می کند. دیدیم آجرهای بزرگ است. برداشتند، در این وقت با کمال شگفتی دیدیم یک قبر آماده و ساخته آن جا هست بدون این که ذره ای چیزی از استخوان و غیره در آن باشد. آقای مولایی گفت: این واقعا شبیه معجزه است. همانجا آقای طباطبائی را دفن کردند.»
________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/490209349C8c72616880
آیت الله غلامرضا فیاضی رئیس کنگره علامه طباطبایی در مراسم افتتاحیه این کنگره:
«اخلاص؛ مهم ترین ویژگی سیره عملی علامه طباطبایی»
بیشتر بخوانید
🔸کانال نشر آثار آیت الله فیاضی
🆔@Fayazi_ir
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظاتی کوتاه مهمان چهره نورانی مرحوم علامه طباطبایی
@varesoon
🍀 شعر زیبای علامه حسن زاده آملی در فراق استادشان علامه طباطبایی (ره)
صبا به كوى عزيزان روضه رضوان
سلام ما به حضور عزيز ما برسان
حضور قدسى قديس عيسوى مشرب
كه مرده زنده نمودى به حكمت و عرفان
حضور فخر اماثل جناب علامه
حضور صدر افاضل مفسر قرآن
حضور نور دل و ديدگان اهل ولا
حضور صاحب تفسير فرد الميزان
حضور مالك درج نهاية الحكمه
حضور سالك مجذوب اولياى زمان
پيام ما برسانش كه اى فرشته خصال
كه اى خجسته فعال و كه اى ستوده بيان
ببين تفاوت ره از كجاست تا به كجا
تو را است شادى وصل و مرا غم هجران
لقاى روى توام آنزمان كه شد حاصل
نمودهام به حقيقت زيارت انسان
ز امهات و اصول مجالس فيضت
رسيدهايم به معنى واقع احسان
سكوت تو همه فكر و كلام تو همه ذكر
بيان تو همه بكر و نوشتهات برهان
به حكمت نظرى بو على و توصنوان
به حكمت عملى بو سعيد و توسيان
دراست تو به معيار خواجه و صدرا
قداست تو نمودار بوذر و سلمان
اشارت تو نجات و عبارت تو شفا
روايت تو نصوص روايت و قرآن
عنايت تو فتوحات فيض عين حيات
حكايت تو فيوضات جلوه سبحان
ز عقل كل پدرى و ز نفس كل مادر
سزا است مثل تو فرزند حى بن يقظان
فغان و آه كه نشناختيم قدر تو را
گرفت از كف ما نعمتى چنين، كفران
كنون به سوگ تو بنشستهايم در حسرت
كنون ز دورى تو اوفتاده در حرمان
نه من ز هجر تو اندر خروش و افغانم
كه در خروش و فغانست خطه ايران
قيامتى شده برپا به قم كه واهمه گفت
مگر كه زلزلت الارض را رسيده زمان
مگر كه يونسى اندر دهان ماهى شد
مگر كه نوح به كشتى نشست در طوفان
مگر كه مه به محاقش رسيد ناهنگام
مگر كه نير اعظم به ظل شده است نهان
مگر كه عرش برين بر زمين فرود آمد
و يا جنازه علامه شد به عرش روان
صداى ضجه مرد و زن و صغير و كبير
ز ارتحال چنان عالم عظيم الشان
قلم شكسته و دلخسته و زبان بسته
چگونه وصف تو را مثل من كند عنوان
ز درس و بحث و ز تعليم و تربيت تا هست
سخن، فيوض الهى تو را رسد هر آن
تو جان جان حسنزاده كى روى از ياد
اگرچه پيكرت از ديدگان شده پنهان
🌹🌹🌹🥺
13.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری جمعی از مراکز علمی، فرهنگی و اجرایی برگزار میکند:
💠 کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره)
▫️افتتاحیه: قم، ۲۴ آبان ۱۴۰۲
▫️کمیسیونهای تخصصی: قم، ۲۵ آبان
▫️دومین برنامه: تبریز، ۲۷ آبان
▫️اختتامیه: تهران، ۳۰ آبان
#کنگره_علامه_طباطبایی
🆔@hekmateislami
⬅️ در ادامه افتتاحیه کنگره بینالمللی علامه طباطبایی، آیتالله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن اشاره به اندیشه های قرآنی شخصیت ساز علامه طباطبایی، با بیان این که آثار علامه شاکله فکری #انسان را به سمت قرآن رهنمون میسازد؛ چرا که قرآن انسان را جذب می کند، اظهار داشت: گوشه گوشه تفسیر #المیزان علامه طباطبایی استخراج گوهرهای معارف قرآنی است.
▫️وی در ادامه با بیان این که ابدائات علمی علامه را در یک یا چند جلسه نمیتوان بازشناسی و بررسی نمود، اظهار داشت: تفسیر المیزان علامه طباطبایی دریایی از #معارف قرآنی است.
▫️ایشان به اندیشه فلسفی علامه طباطبایی اشاره نمود و برهان صدیقین را برهان ابدائی علامه دانست و اظهار داشت: علامه طباطبایی با حذف مقدماتی در اثبات واجب الوجود، ذات حق را نخستین اصول میداند، این کار بدیع تنها گوشهای از هزاران گوشه اندیشه تعالی این عالم وارسته است.
▫️وی به بحث اعتباریات علامه در آثاری چون اصول، الکفایه، المیزان و ... اشاره نمود و ابراز داشت: علامه طباطبایی بحث اعتبارات را در تمام آثار خود، به ویژه در بحث ملکیت، وضع، جعل احکام و ... مورد توجه قرار داده؛ علامه نظریه لزوم اعتباریات، را در تمام فرایندهای اعم از چرایی توجه به اعتباریات، نقش اعتباریات در زندگی و... را به خوبی تبیین نموده است.
▫️رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این که فرمایشات علامه در تحلیل اعتباریات دقیق تر از اندیشه تمام اندیمشندان این عرصه است، اظهار داشت: این گستره از تعمیق اندیشه در علوم مختلف علامه طباطبایی، جز عنایات خاص الهی به دست نمیآید.
آیتالله لاریجانی با بیان این که در میان همه مطالبی که علامه در تفسیر، فلسفه، اصول و رساله های تک نگاشتی دارند، بحث معرفت النفس از جایگاه خاصی برخوردار است، اظهار داشت: علامه طباطبایی ذیل آیه «یا ایها الذین آمنو الیکم انفسکم»، ۳۲ صفحه تبیینی از معرفت شهودی ارائه و «اقرب الطرق الی الله» را معرفت نفس ذکر نمودهاند.
▫️وی یادآور شد: از جمله کسانی که این طریق را به خوبی تبیین نمودند، مرحوم میرزاجواد ملکی تبریزی است که طریقه اکابر اهل معنا از شیعیان را در گرو توجه به نفس و طی مراتب و تلاش برای عمق در این معنا و وصول به بواطن نقس ذکر نموده است.
▫️وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه اگر انسان بتواند طهور منیت خود را تثبیت کند، از قفس بدن رهایی خواهد یافت، اظهار داشت: زدودن صور از حقیقت نفس کار آسانی نیست و اگر کسی بتواند این کار را انجام دهد، خود را بی صورت و فارغ از ظواهر و نمود جسمانی خواهد یافت و از حد مکانی و مادی خارج خواهد ساخت؛ آن خود درگیر حد مکانی و زمانی نیست. وی معرفت نفس را کاری عملی است و نیازمند تمرین و ممارست دانست و با بیان این که کنده شدن از این بدن دشوار است، یادآور شد: آنچه از انسان ظاهر میشود حدی است و هر قدمی که انسان بالاتر میرود، خود بالاتری از او ظاهر میشود.
▫️وی با بیان این که بحث معرفت نفس کار عملی و غیر از آن چیزی است که در مباحث نظری مطرح می شود، اظهار داشت: علامه طباطبایی در المیزان، تنها راه شهود #حق را معرفت نفس میداند؛ جرا که تنها راه شهودی حضرت حق با انسان خود انسان است. تنها راهی که ممکن است انسان به محضر حق تعالی برسد از راه معرفت نفس است و این نکتهای است که علامه طباطبایی مکرر بدان تأکید نموده است. چرا که به لحاظ شهودی تنها راه معرفت النفس است.
#کنگره_علامه_طباطبایی
🆔@hekmateislami
#کمیسیون_تخصصی #علامه_طباطبایی
🔰کمیسیونهای تخصصی کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه طباطبایی
💠 حکمت نظری 💠 حکمت عملی
💠 فقه و اصول 💠 قرآن و حدیث
💠 کلام و ادیان 💠 اخلاق و عرفان
💠 زن و خانواده
🗓پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲، ساعت ۸:۳۰
🏢قم، مدرسه علمیه امام کاظم(ع)
#کنگره_علامه_طباطبایی
🆔@hekmateislami
همه چیز موعظه است!
ما باید همه چیز را به خودمان بگیریم. در و دیوار برای ما باید موعظه باشد؛ به فرمایش آقا امام کاظم علیه السلام: «کلّ ما تراه عیناك ففیه موعظة.»؛ [در هر چه چشمانت میبیند موعظه ای وجود دارد.]
به علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه عرض کردم: آقا ما را موعظه بفرمایید. ایشان یک نگاهی به زمین و آسمان کردند و فرمودند: همه چیز موعظه است.
سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
کانال رسمی آيةالله حاج شیخ کاظم ضرّابی.
https://eitaa.com/sirefarzanegan
فوری/ شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه ای خواستار وقفه در درگیری ها در غزه شد. ایالات متحده هم آن را وتو نکرد.
این اولین بار است که شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای را درباره جنگ غزه تصویب می کند.