هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - ۴شنبه ۳ مرداد ۱۳۸۰
🔸دیدار اعضای جامعه زینب و استماع گزارش فعالیت منیره نوبخت
🔸دیدار و مشورت عبدالحلیم خدام معاون وقت رییس جمهور سوریه
🔸پیرو دیدارهای قبلی دیدار مهدی صفری ودوره پایان سفارت خود در مسکو و جایگزینی غلامرضا شافعی با او
🔸در ادامه دیدار روز گذشته هاشمی با آیتالله خامنهای و دستور آیتالله به نیروی هوایی برای فراری دادن سرمایه گذاران خارجی در منطقه نفتی البرز؛ دیدار حسن روحانی با هاشمی برای مشورت در مورد تبعات آن
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ اعضاى جامعه زينب آمدند.خانم [منیره] نوبخت، [دبيركل جامعه زينب] گزارش داد و من دربارة موقعيت مهم زن در سايه اسلام و خدمات مهم انقلاب اسلامى ايران به زنان و ضرورت توجه به وضع زنان و شرايط جديد در برخورد با مسایل زنان و خوددارى از تحميل سليقههاى غيراسلامى سنتى يا تُندروىهاى اباحهگرى و آزادىخواهى، صحبت كردم.
⭕️ آقاى [عبدالحلیم] خدام، معاون ریيسجمهور سوريه آمد. تحليلی از وضع فلسطين، اسرایيل و منطقه ارایه داد وگفت، پيروزى حزبالله لبنان بر ارتش اشغالگر اسرایيل، اسطوره شكستناپذيرى اسرایيل را از بين برد و مردم فلسطين تحت اين شرايط، انتفاضه مسجدالاقصى را آغازكردند و تحقيرها و شكستهاى بيشترى را براسرایيل تحميل نمودند. جامعه اسرایيل، عصبى شده و به طرف خشونت ميرود، ولى خشونت و جنگ هم ديگر نمىتواند اسرایيل را نجات دهد. دولتهاى عربى، وضع مناسبى ندارند، ولى ملتهاى عرب و اسلام، حامى جدى فلسطينىها هستند. احتمال بروز جنگ را منتفى نمىداند و مىگويد، آمريكا و بعضى از كشورهاى عربى، مىخواهند با طرح [جرج] ميچل، انتفاضه را خاموشكنند. همكارى ايران، براى دفاع از فلسطين را بسيارمهم مىداند و خواستار حل مشكل ايران و عراق و جلوگيرى از رفتن تركيه به سوى اسرایيل است. از سوى بشار اسد، [رییسجمهور]، من را دعوت به سوريه كرد و من هم پذيرفتم.
⭕️ آقاى [مهدی] صفرى، سفيرمان در روسيه آمد. دوره سفارتش تمام شده و بناست آقای [غلامرضا] شافعى، به جاى ايشان برود.نگران وضع كارى خود، بعد از مراجعت از روسيه است و بخشى از اقدامات جديد خود را توضيح داد.
⭕️ عصر، دكتر [حسن] روحانى، [دبیر شورای عالی امنیت ملی] آمد. نتايج سفر به قفقاز و امضاى تفاهمنامه امنيتى با سهكشور و بحثهاى بىنتيجهاش با [حیدر] علىاف، ریيسجمهور آذربايجان را گفت. به محض برگشت او، مسأله منطقه نفتى البرز [در حوزه دریای خزر] پيش آمد و آذربايجان، موج وسيعى از اعتراض به اقدام ايران، در اعزام نيروى نظامى براى بيرون بردن شركتهاى انگليسى، به راه انداخته است و پيشبينى مىشود، اين اختلاف طولانى باشد و تبديل به نقطه چركين در روابطمان و منطقه شود.
😶
🔺قیاس ممنوع!
🔹آیت الله #سیداحمد_خوانساری در مجلس روضه ای شرکت کرده بودند. مداح پیری شروع به خواندن قصیده ای کردند که بیتی از آن اشاره داشت که مقام غلام سیاه #امام_حسین علیه السلام در روز عاشورا, از مقام حضرت عیسی بن مریم برتر است!
🔸آقای خوانساری باشنیدن این سخن با عصبانیت به مداح پیر نگاهی کردند.
▪️مداح با دستپاچگی پرسید: آقا این حرف اشتباه است؟
▫️آقا فرمودند: بله!
🍁مداح بیت را عوض کرد و بعد از منبر خدمت ایشان رسید.
⚡️ آقای خوانساری فرمودند: این قیاسات غلط است. ما در شعر و غیر آن، حق قیاس کردن در مقامات را نداریم!
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 4 #مرداد ماه 1403 شمسی
🌙 19 #محرم 1446 قمری
☀️ #شمسی
➕ درگذشت محمدتقی بجنوردی از فقهای شیعه در مشهد (۱۲۷۵ش)
➕ ولادت سید محمدعلی علوی گرگانی، از مراجع تقلید شیعه (1319ش)
➕ درگذشت محمود شهابی خراسانی از فقیهان شیعه(۰۱۳۶۵ش)
➕ درگذشت حسین شبزندهدار (پدر محمدمهدی شبزندهدار) از فقهای شیعه و استاد اخلاق، فقه و اصول در حوزه علمیه قم (۱۳۹۳ش)
🌙 #قمری
➕حرکت اسیران کربلا به سوی شام (۶۱ق)
➕درگذشت محمدجواد مغنیه نویسنده التفسیر الکاشف (۱۴۰۰ق)
➕درگذشت محمدتقی مطهری بروجردی از اساتید حوزه علمیه بروجرد (۱۴۳۵ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰درگذشت #محمدجواد_مغنیه نویسنده التفسیر الکاشف (۱۴۰۰ق)
💢محمدجواد مَغنیّه (۱۳۲۲-۱۴۰۰ق) مفسر و روحانی شیعه اهل لبنان در قرن چهاردهم هجری قمری بود.
🌀او در سال ۱۳۲۲ ق در روستای طیردبا، از روستاهای جبل عامل لبنان به دنیا آمد. تحصیلاتش را در موطن خویش آغاز کرد و سپس به نجف رفت و از استادانی چون سید ابوالقاسم خویی، سید حسین الحمامی، محمدیعید فضل الله و شیخ حسین کربلایی درس آموخت.
💢مغنیه پس از بازگشت به لبنان، در کنار امامت جماعت روستای معرکه به تدریس قرآن و معارف پرداخت.
💠شیخ محمد جواد در سال ۱۳۶۷ ه.ق قاضی شد و سال بعد، مشاور عالی و از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵ رئیس دادگستری شیعیان لبنان شد.
🔸وی در تحقیق و تالیف پشت کار داشت. خوابش بیش از ۴ ساعت نبود و گاهی تا ۴۸ ساعت نمی خوابید. از آثار تفسیری ایشان می توان به دو تفسیر الکاشف و المبین و از آثار فقهی ایشان به فقه الامام جعفر الصادق ع اشاره کرد.
🔺 اندیشههای دینی و سیاسی مغنیه شخصیت او را متمایز ساخته است. نوگرایی در فقه و اجتهاد، تقریب مذاهب و وحدت اسلامی از جمله دیدگاههای اوست.
🔻مغنیه در سالهای آخر عمر خود جهت کسب علم و تدریس به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و چند سال نیز در آنجا به تحقیق، پژوهش و تدریس علوم حوزوی مشغول شد.
◻️وی سرانجام در ۱۹ محرم ۱۴۰۰ق مصادف با ۱۸ آذر ۱۳۵۸ ش به علت بیماری قلبی وفات یافت و پیکرش جهت تدفین در حرم امام علی (ع) به نجف انتقال یافت و پس از اقامه نماز توسط آیت الله خویی، در یکی از حجرات حرم امام علی(ع) به خاک سپرده شد.
#زندگی_نامه
🌀شیخ #محمدجواد_مغنیه با همه گرفتاری ها و فقر شدید، در استفاده از وقت حریص بود.
🔹وقتی از نجف به لبنان برگشت، بعد از دو سال و نیم اقامت در روستای معرکه، در سال ۱۳۵۸ق آنجا را به قصد روستای «طیرحرفا» ترک گفت.
🔸مغنیه در «طیرحرفا» به کشاورزی پرداخت و اندکی به وضعیت نابسامان اقتصادی خود، سامان بخشید.
💠 مغنیه برای اینکه بتواند از اوقات خود بهتر استفاده کند، به وادی السروه (محلی در جنوب طیرحرفا) میرفت. آنجا بیشهزاری بود که از راهی سنگلاخی میگذشت. تپهای به ارتفاع حدود ۱۰۰ متر را درختان احاطه کرده بودند. ساکت بود و جز نوای پرندگان چیزی به گوش نمیرسید.
💢 مغنیه آنجا را اتاق مطالعه نام نهاد. قلم، کاغذ، کتاب و قوری چای تنها همراهان او بودند. مغنیه در آنجا توانست کتابهای نیچه، شوپنهاور، ولز، تولستوی، عقاد، طه حسین و توفیق الحکیم را #مطالعه کند.
◻️ او علاوه بر مطالعه، به نوشتن کتاب نیز میپرداخت؛ از آثار او که در این محل به نگارش در آمده، میتوان به کمیت و دعبل، الوضع الحاضر فی جبل عامل و تضحیه، اشاره کرد.
#مدیریت_زمان
#کتابخوانی
14.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مروری بر زندگی آیت الله شیخ #محمدجواد_مغنیه
📸تصاویر علما
🔺از سمت چپ؛ حضرات آیات :
1⃣شيخ #محمدجواد_مغنیه
2⃣میرزا #عبدالله_مجتهدی
3⃣شيخ #جعفر_سبحانی
4⃣میرزا عبدالله کامران
و..
🍁آذربایجان شرقى ( شهر عجب شیر)
سال ۱۳۵۳ شمسی .
#امام_رضا علیه السلام:
مَنْ فَرَّجَ عَنْ مُؤمِنٍ فَرَّجَ اللهُ عَنْ قَلْبِهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ
کسی که گره از کار مؤمنی بگشاید و شادش کند، خداوند هم در روز قیامت، کار بسته او را میگشاید.
[اصول کافی📔، ج2،✨ص200]
#حدیث_زندگی ۳۳۹
🌸🌸🌸🌸🌸
إلهی،
شکرت که این تهیدست پابست تو شد....🥺
#الهی_نامه ۱۱۲
#عارف_کبیر_علامه_حسن_زاده_آملی
🌸🌸🌸🌸🌸
#سعادت
🔻 علت تامّه سعادتمندی به خیلی امور بستگی دارد و علت تامّه شقاوت نیز همینطور است.
🔸 دیده شده است یک پدر چقدر سعی میکند، زمان انعقاد نطفه را یک زمانی انتخاب میکند که فرزندش سعادتمند شود، فکر میکند که اگر این زمان درست بود این بچه مقدس اردبیلی میشود فقط بخاطر مثلاً اینکه برنامهاش را در این ساعت انداخته است.
🔹 چنین چیزی نداریم. اگر این زمان باشد، فقط کمک است. در قدم بعد اگر نُه ماه مراعات مادر باشد، باز هم کمک است. اگر دو سال شیردهی هم مراعات باشد باز هم کمک است.
🔸 لذا قرآن میآید در تاریخ و مصادیق میچرخد و میچرخد و موارد مختلف را ذکر میکند. در پسر نوح همه اینها بوده ولی او آلوده به امری است که آن امر زور شده است، از مراعات پدر زور شده، از رزق حلال زور شده، و آن چه بوده است؟ رفیق بد! عمل ناصالح، «إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صالِحٍ» او این عمل غیرصالح را کمکم به دست آورده است.
🔹 یعنی شما انتظار داشتید که اگر پدرش عمل انعقاد را به جای ساعت هشت مثلاً ساعت نه انجام داده بود، مجبور باشد که پسر نوح خوب باشد؟ خیر، این خلاف حکمت است. مجبورِ به خوب شدن نیست. همه آن اسباب، مُعِدّات و علل به عنوان موجبه جزئیه و تکتک عمل میکنند.
🔸 آن چیزی که هست عمل صالح با ایمان است که میتواند علت تامه سعادت باشد و قرآن روی این دو بخش خیلی تأکید میکند. عمل ناصالح با عدم ایمان نیز میتواند علت شقاوت باشد.
#عارف_کبیر_استاد_جعفر_ناصری ۱۱۲
🌷🌷🌷🌷🌷
۷.mp3
185.6K
وقتی دلمان شکست، از خدا چه بخواهیم؟ از همین حالا نیت کنیم که در این دعاها، همدیگر را شریک کنیم.
( عارف کبیر، استاد علی #مویّدی )
#جرعه_عرفانی ۳۰
🌷🌷🌷🌷🌷
هر که نه گویای تو، خاموشْ بِهْ
هر چه نه یاد تو، فراموشْ بِهْ
ساقیِ شب دستکش جام تست
مرغ سحر دستخوش نام تست
( نظامی)
#شعر_عشق ۷۹
🌸🌸🌸🌸🌸