هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - جمعه ۱۲ مرداد ۱۳۸۰
🔸اقامه نماز جمعه به امامت هاشمی و خطبه درباره ذکر و یقظه که یقظه مقابل غفلت است و به معنای خودآگاهی است که عارفان آن را به یکی از منازل آغازین سیر و سلوک ذکر کرده اند و خطبه دوم در مورد آمریکا و تخلفات اسراییل.
🔸روایت های جواد مقصودی رییس وقت ستاد برگزاری نماز جمعه از مراسم تنفیذ ریاست جمهوری سید محمد خاتمی
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ نمازجمعه را در دانشگاه تهران اقامهكردم. خطبه اول را دربارة ذكر و يقظه ، در مقابل غفلت خواندم و در خطبه دوم، از حمايتهاى بىقيد و شرط آمريكا، از تخلفهاى اسرایيل و نيز از مخالفت آمريكا با مطرحشدن نژادپرستبودن اسرایيل و پرداخت خسارت به كسانىكه از طريق بردهدارى خسارت ديدهاند، انتقادكردم و مقايسهاى بين [انقلاب] مشروطه و انقلاب اسلامى ايران كردم.
⭕️ آقاى [جواد] مقصودى، [رییس ستاد برگزاری نمازجمعه تهران]، مراسم تنفيذ [رییسجمهور] را معنادار خواند و رسانههاى خارجى هم آن را به معناى تقويت من و تضعيف آقاى [سیدمحمد] خاتمى تفسيركردهاند؛با اينكه مراسم درست مثل مراسم چهار سال پيش برگزار شد.
⭕️ اعلام شد كه [عبدالرحمن] وحيد، ریيسجمهور معزول اندونزى، از آمريكا به اندونزى برگشته؛ فكر مىشد براى ماندن رفته است و برخلاف انتظار است.
😶
🔺تفسیر قرآن در زندان صدام
▫️حجت الاسلام سیدریاض حکیم؛ فرزند آیت الله #سیدمحمدسعید_حکیم:
🔹در زمان صدام همه چیز در زندان حتی خواندن قرآن ممنوع بود، اما ما توانستیم یک قرآن کهنه و قدیمی و کوچک که برگههای آن در حال شکستن بود، فراهم آورده و آن را نگه داریم. لذا آقا در زندان با این قرآن شروع به تفسیر سوره جمعه کردند.
🔸 کلاس تفسیر ایشان کاملا مخفیانه و به نحوی بود که زندانبانان متوجه نشوند. یک ستونی داخل اتاق بود که آقا در کنار آن به حالت عبادت و دعا مینشستند و ما هم به صورت متفرق مینشستیم. بعضی هم حالت صحبت کردن با هم را میگرفتند و چند نفر هم راه میرفتند و عدهای هم حالت خوابیدن داشتند تا کسی متوجه کلاس درس نشود .
🍁 هرچند که باز هم بعد از چند روز آنها متوجه شدند؛ زیرا بعضی از زندانیان جاسوس سازمان امنیت بودند و آنها هم شروع به پیگیری و بازرسی کردند. البته خداوند ما را خلاص کرد و شر آنها را از سر ما دفع کرد.
﷽
#تقویم_علما
📅 چهارشنبه
☀️ 10 #مرداد ماه 1403 شمسی
🌙 25 #محرم 1446 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت سید عباس حسینی کاشانی مجتهد و استاد حوزه علمیه قم (۱۳۱۰ ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت امام سجاد(ع) به دستور ولید بن عبدالملک(۹۵ق)
➕ درگذشت سید تقی طباطبائی از فقهای شیعه و فرزند سید حسین طباطبایی قمی (۱۴۳۸ق)
➕ درگذشت سیدمحمدسعید حکیم مرجع تقلید شیعه ساکن نجف.
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
﷽
#تقویم_علما
پنجشنبه
☀️ 11 #مرداد ماه 1403 شمسی
🌙 26 #محرم 1446 قمری
☀️ #شمسی
➕ ولادت محمدتقی آملی،
عارف، فقیه، فیلسوف و از اساتید حوزه علمیه تهران (۱۲۶۶ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت عبدالله شوشتری اصفهانی رجالی و فقیه شیعه (۱۰۲۱ق)
➕ تولد عبداللهی ناصر، عالم شیعه اهل کنیا (۱۳۵۱ق)
➕ درگذشت سید مصلحالدین مهدوی اصفهانی ترجمه نگار و نویسنده آثار تاریخی (۱۴۱۶ق)
➕ درگذشت عبدالامیر قبلان رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان (۱۴۴۳ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰 ولادت شیخ #محمدتقی_آملی (۱۲۶۶ ش)
🔷️محمدتقی آملی فرزند مولا محمد آملی، در ۱۲ ذیالقعده سال ۱۳۰۴ق مصادف با ۱۱ مرداد ۱۲۶۶ در تهران متولد شد و تحصیل را در مدرسه خازن الملک تهران آغاز کرد.
🔸️دهساله بود که برخی کتابهای مهم ادبیات عرب چون سیوطی و جامی را تمام را کرد. سپس به تکمیل اندوختههای فقهی و اصولی پرداخت و به علوم ریاضی و نیز فلسفه و حکمت روی آورد و سپس به نجف اشرف عزیمت نمود و بعد از چندی به تهران بازگشت و به تدریس پرداخت.
🔸️وی از محضر اساتیدی چون میرزاحسن کرمانشاهی،شیخ عبدالنبی نوری علم آموخت و از میرزاعلی آقا قاضی،محمدطاهر بن عبدالله راضی اجازه اجتهاد دریافت کرده و از محضر سید ابوتراب خوانساری و اسدالله زنجانی اجازه روایت دریافت کرده است.
🔹️شاگردانی زیادی در محضر ایشان پرورش یافتند از جمله حسن حسنزاده آملی،عبدالله جوادی آملی،سیدرضی شیرازی،سید محمود طالقانی
🔸️از آثار ایشان درر الفوائد یا غرر الفرائد؛حاشیه بر منظومه ملا هادی سبزواری،حاشیه بر الاشارات ابنسینا،کتاب الصّلوة؛ (تقریرات درس میرزای نائینی) در سه جلد،رسالهای در رضاع را میتوان نام برد.
🔹️وی فقیهی گوشهنشین بود. از پذیرفتن مسئولیت و ریاست گریزان بود و تا پایان زندگی نیز از نوشتن رساله فتوایی خودداری کرد.
🔶️آملی روز شنبه ۲۹ شوال ۱۳۹۱ برابر با ۲۷ آذر ۱۳۵۰ در تهران درگذشت و در حرم علی بن موسیالرضا در مقبره فقیه سبزواری در کنار مزار شیخ طبرسی مدفون شد.
#زندگی_نامه
17.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آیتالله #محمدتقی_آملی از زبان شاگردان ایشان
🔺 ارادت به #امام_زمان (عج)
▫️آیتالله جوادی آملی:
🔹 شیخنا الاستاد مرحوم آیتالله شیخ #محمدتقی_آملی (رضوانالله تعالی علیه) صاحب مصباح الهدی فی شرح العروة الوثقی، آن روزهایی که درس را شروع کرده بودند گاهی من جزوههای ایشان - همان جزوههای جلد اول - را میگرفتم. 🔸 ما معمولاً وقتی چیزی مینویسیم در ابتدا میگوییم: «بسمالله الرحمن الرحیم»، آخرش هم یک «الحمدلله» اضافه میکنیم؛ ولی ایشان دستنوشتهشان این طور نبود، در تمام سرصفحهها نوشته بود: «بسمالله الرحمن الرحیم؛ یا صاحبالزمان ادرکنی»؛ در تمام صفحات! 🌀 مرحوم #سعیدالعلماء_مازندرانی که هم بحث مرحوم شیخ انصاری بودند و هر دو شاگرد #شریف_العلماء_مازندرانی بودند (رضوانالله تعالی علیهم)، الان دستنوشتش در اصول هست، در غالب صفحات در حاشیه صفحه نوشته است: «یا اباالفضل ادرکنی»! ⚡️با این عقیده به جایی رسیدهاند، اینها باور کردند این حرفها را، لذا قرنها میگذرد و نام اینها زنده است؛ اینها «الْعُلَمَاءُ بَاقُونَ مابقی الدَّهْرُ» هستند.