🔴 درباره مصاحبه جنجالی #عباس_پالیزدار
🔻دوسال پیش اینجا نوشتم "بازخوانی یک تحقیق و تفحص: پروندهای که هیچوقت به نتیجه نرسید!"
https://eitaa.com/modaresian/5355
🔹افشاگریهای اخیر پالیزدار ریشه در این تحقیق و تفحص دارد و از آنجایی که این پرونده هیچوقت به نتیجه ملموسی نرسید، قضاوت درباره صحت اطلاعات وی هم مشکل است.
🔸برخی به اشتباه، پالیزدار را نماینده مجلس خطاب میکنند در حالی که وی هیچ وقت در کسوت نمایندگی نبوده و به عنوان کارشناس و دبیر هیئت تحقیق و تفحص تحت نظر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس کار کرده است.
🔹طرح تحقیق و تفحص از قوه قضائیه، ۲۹ دیماه ۱۳۸۳ در مجلس هفتم با ۱۶۵ رای موافق به تصویب رسید. این طرح ۱۰ آبان همین سال با امضای ۱۰۰ نماینده مجلس هفتم ارائه شده بود. بر اساس گزارشهای موجود، محورهای این طرح «بررسی وضعیت زندان هاى کشور، عزل و نصبهای انجام گرفته در قوه قضائیه، بهره برداری شخصی مسئولان قضایی از اختیارات خود، عملکرد سازمانهای تحت امر این قوه و نحوه رسیدگی به پروندههای فساد اقتصادی» بوده است. گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه در نهایت ۱ خرداد ۱۳۸۷ در صحن قرائت شد.
🔸آن موقع مجلس شورای اسلامی هنوز به این وضعیت فعلی دچار نشده بود و مجلس جایگاه و نفوذ داشت، نماینده مجلس قرب داشت و مجلس اصولگرای هفتم با اقتدار، طرح تحقیق و تفحص از قوه قضائیه را کلید زد.
🔹با این وجود اما سایر ارکان نظام و خود قوه قضا، همکاری جدی نکردند تا طرح به یک سرانجام مشخص برسد و موجبات اصلاح اساسی قوه را فراهم کند! بیشتر ممانعت بود تا همکاری با مجلس!
🔸بعد از قرائت گزارش طرح تحقیق و تفحص در مجلس در سال ۸۷، برخی اعضای این کارگروه، مثل پالیزدار به صورت خودجوش در جلسات خصوصی و عمومی، مسائلی درباره فساد در قوه قضائیه طرح میکردند و اسامی برخی افراد را مطرح کردند.
🔹پالیزدار دو هفته بعد از افشاگری و در خرداد ۱۳۸۷ با حکم سعید مرتضوی به عنوان دادستان تهران بازداشت شد و به زندان رفت. حکم بدوی ۱۰ سال زندان او در خرداد ۸۸ از سوی دادگاه با اتهامهای اقدام علیه امنیت ملی، افشای اسناد محرمانه، خیانت در امانت، تحصیل مال نامشروع، تهمت، افترا و نشر اکاذیب صادر شد. او یکسال بعد آزاد شد.
🔸حالا بعد از قریب ۱۵ سال، مجدداً آن زخم کهنه سرباز کرده. وقتی یک طرح قانونی مثل تحقیق و تفحص از قوه قضائیه به نتیجه نرسید و هیچوقت سرانجام و صحت دادهها و اطلاعاتش رد یا تایید نشد و آقایان در آن زمان، اصطلاحاً آشغالها را زیر فرش پنهان کردند، چه میتوان گفت؟! با سوالات، افکار عمومی و اذهان میلیونها نفر چه میشود کرد؟!
🔹بیشتر همان گزاره تثبیت میشود که نمیتوان با فساد مبارزه کرد یا مبارزه با فساد نتیجه ملموس ندارد یا مبارزه با فساد، سیستمی نیست و عملکرد سیستم موفقیت آمیز نیست!
✅ #داود_مدرسی_یان
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
📝خاطرات هاشمی - دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۸۰
🔸دیدار روحانیون حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی و تاکید هاشمی بر اینکه بر خلاف توقع آنان ترجیح داده آنها به دفتر وی بروند جالب است واستماع گزارش شیخ رجبعلی حیدر زاده
🔸دیدار مشورتی علی لاریجانی
🔸دیدار حسین درودیان و ابراهیم شیخ وروشنک سیاسی از سران وقت دفتر تحکیم وحدت
🔸دیدار دو نفره با آیتالله خامنهای و روایت آیتالله از سفر خود به اصفهان
📌متن کامل روزنوشت:
⭕️ موضوع سقوط هواپيماى آمريكا،امروز مورد توجه ويژه رسانهها بود و واقعاً هم مهم است. نگرانى شديد مردم آمريكا، با ايجاد ترديد در عامل سقوط، كمى فروكش كرده و آمريكایيان علیرغم خبر اولى در خصوص بروز انفجار و احتمال نقص فنى را بزرگ مىكنند، اما جدا شدن اتاق خلبان و موتورها از بالها، قبل از سقوط، احتمال خرابكارى را تقويت مىكند و تلخى حادثه از جهت اينكه شكست فاحش طالبان را تحتالشعاع گرفته، بيشتر مىشود و به هرحال شوك جديد اقتصادى و امنيتى و سياسى خواهد بود.
⭕️ تصرفكابل و استانهاى غربى توسط جبهه متحد هم آمريكا را در مقابل عمل انجامشده قرار داده و نگران است كه مانع تأسيس دولت دستنشانده شود و پاكستان را در مخمصه قرار داده؛ اكنون دنيا مواجه با دولتى قانونى استكهكابل را هم در اختيار دارد، با دو سوم استانهاى افغانستان و دولتى كه به تهران و مسكو نزديك است و ايران و روسيه را برنده جنگ مىبينند و آمريكا را هزينهكننده.
⭕️ گرچه گفته شدكه آقاى يونس قانونى، به عنوان كميته خاص و نه به عنوان مأمور دولت [برهانالدین] ربانى، [رییسجمهور افغانستان]، مديريتكابل را در دست دارد، ولى كسى اين ادعا را جدى نگرفته و غربىها هم نگرانى خود را مخفى نكردهاند. بايد منتظر حوادث بعدى بود. پاكستان، اعلام تأسيس جبهه متحد جنوب كرده؛ لابد براى مقابله با جبهه متحد شمال و خبر از تصرف فرودگاه قندهار هم مىرسد و ملاعمر اعلام كرده كه جنگ با آمريكا ادامه دارد، ولى به صورت غيرمتعارف و مدعى است، هنوز در قندهار است.
⭕️ روحانيون نمايندگى ولىفقيه در جهاد سازندگى آمدند. توقع داشتند، براى افتتاح همايش آنها به اجلاسشان بروم، ولى به خاطر اينكه وزارت جهادكشاورزى، نظر مساعدى با آنها ندارد، ترجيح دادم كه آنها بيايند. آقاى [رجبعلی] حيدرزاده، [نماینده ولیفقیه در جهادکشاورزی] گزارش داد و خبر تجديد حكم نمايندگى از سوى رهبرى بعد از ادغام دو وزارت. دربارة تقابل لایيكها با حاكميت دينى و ضرورت حضور روحانيت، به عنوان راهنما و كارشناس دينى در اُرگانها، سخنرانىكردم. روحانيون جهاد، نسبت به آينده شغلى خود نگرانى دارند.
⭕️ آقاى على لاريجانى، [رییس سازمان صدا و سیما] آمد. دربارة سياست تبليغى و عملى در افغانستان مذاكره شد.گفتم، بايد جهت اين باشد كه دولت رسمى و قانونى در افغانستان سركار است و بايد بماند و فقط براى جامعكردن كابينه، با شركت مذاهب و اقوام مذاكره شود و بعداً در تبليغات گفته شود كه آمريكا، وارث نفرتهاى جنگ شده و نتيجهاى نبرده است. خواستار مصاحبه با روزنامه جامجم و دادن متن خاطرات [سال 1361] به آن شد و براى برنامه [اولين] جشنواره [خبر و برنامههاى سياسى صداوسيما] كه فردا افتتاح مىكنيم، صحبت شد.گفت، دوم خردادىها تصميم گرفتهاند كه حرمت حرف رهبرى در مورد نامشروع بودن مخالفت با سياستهاى نظام را بشكنند و روى دخالت ايشان در امور اجرايى، تبليغ كنند.
⭕️ عصر آقايان [حسین] دروديان، [ابراهیم] شيخ و [روشنک] سياسى، از سران دفتر تحكيم وحدت آمدند. با طرح مشكلات دفتر و اختلافات و نيز مشكلات جنبش دانشجويى گفتند،كمكم به اين نتيجه رسيدهاند كه افكار و سياستهاى اعتدالي و برنامه سازندگى، مناسبترين و مفيدترين راه براى منافع ايران و انقلاب و مردم است و بنا دارند در اين جهت حركت كنند. از من خواستند كه در اين راه كمكشان كنم و از رفتارگذشته اظهار پشيمانىكردند.
⭕️ شب میهمان رهبرى بودم. از نتايج سفرشان به اصفهان راضياند و گفتند، فرزند آقاى [جلالالدین] طاهرى اصفهانى، [امامجمعه اصفهان]، متن نامناسبى براى سخنرانى خيرمقدم او تهيه كرده بود، ولى وقتى كه حضور وسيع مردم را ديده، آن را كنار گذاشته و مطالب نسبتاً مثبتى گفته است؛ گرچه نقاط منفى هم داشته و آقايان [سیدمهدی] يثربى و [حسین] مظاهرى، به خاطر نداشتن هوشيارى سياسى، درگفتن خيرمقدم خوب حرف نزدهاند. در مورد افغانستان نگراناند كه رويه آمريكا در زدن طالبان، سابقه و تجربهاى براى آمريكا بشود. قرار شد، سياست عملى و تبليغى بر محور وجود دولت قانونى فعلى باشد.گفتند، موافق واگذارى اصلاح قانون [مبارزه با قاچاق] مواد مخدر به مجلس نيستند.
#خاطرات_هاشمی
😶
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 23 #آبان ماه 1403 شمسی
🌙 11 #جمادی_الاولی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت میرزا مهدی اصفهانی از فقهای شیعه و بنیانگذار مکتب تفکیک در مشهد (۱۳۲۵ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت خواجه نصیرالدین طوسی
حکیم، فیلسوف، ریاضیدان و متکلم (۵۹۷ق)
➕ شهادت حسن بن محمد سکاکینی از فقهای امامیه (۷۴۴ق)
➕ درگذشت ادیب الممالک فراهانی ادیب، فیلسوف، شاعر و نویسنده شیعه (۱۳۳۶ش)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
🔰 رحلت حكيم و دانشمند معظم آیت الله #ميرزا_مهدي_اصفهاني" (1325 ش)
🔅میرزا مهدی غروی اصفهانی (۱۳۰۳-۱۳۶۵ق)، عالم شیعه قرن چهاردهم قمری، بنیانگذار مکتب معارفی خراسان یا مکتب تفکیک است.
🔹 وی در حدود سال 1264 ش (1303 ق) در اصفهان به دنيا آمد و پس از آموزهای مقدماتی،در 12 سالگی به توصیه حاجاقا رحیم ارباب به عتبات رفت و از محضر حضرات آيات: سيداسماعيل صدر، آخوند خراساني، سيدمحمدكاظم يزدي و ميرزاي ناييني استفاده برد تا به مقام رفيع اجتهاد دست يافت.
🔸 او مكتبي جديد در معارف ربوبي مبتني بر قرآن و احاديث پديد آورد كه مكتب تفكيك نام گرفت. ماحصل این مکتب، اندیشهای مبتنی بر خالصسازی معارف دینی و تفکیک و جدایی آن از اندیشههای فلسفی و عرفانی است. این نظریه منتقدانی جدی در بین علما دارد.
🔸 حكيم غروی در سال 1305 ش در 37 سالگی به مشهد رفت و تا پايان عمر به مدت بيست سال به تدريس و تاليف همت گماشت.
💠عالمانی همچون سيدصدرالدين صدر، ميرزا هاشم قزويني، ميرزامجتبي قزويني، شيخ حسنعلي مرواريد از جمله شاگردان ايشان بودند.
📚ابواب الهُدي، اعجاز قرآن، اصول وسیط و معارف قرآن از تأليفات اوست.
🌀او سرانجام در 23 آبان 1325 ش برابر با 19 ذيحجه 1365 ق در 61 سالگي دار فاني را وداع گفت و در دارالضیافه حرم مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.