🏴۲۶ رجب سال دهم بعثت سالروز وفات ابوطالب(ع)
♦️عبد مَناف بْن عَبْدُالْمُطلب بن هاشم معروف به ابوطالب، پدر امام علی(ع)، عموی پیامبر اسلام و از بزرگان مکه و طایفه بنیهاشم است. او منصب سقایة الحاج را بر عهده داشت.
♦️پیامبر(ص) روز وفات وی در حالی که به شدت محزون بود و میگریست، به امیرمؤمنان دستورغسل و کفن او را داد و برای وی طلب رحمت کرد.و هنگامی که به محل دفن وی رسید، فرمود: آن گونه برای تو طلب آمرزش و شفاعت میکنم که جن و انس دچار شگفتی شوند.سپس پیکر قدسی وی رادر مکه، کنارقبرپدرش عبدالمطلب(ع)و درقبرستان حُجون به خاک سپردند
🔴حقایقی در مورد ایمان حضرت ابوطالب(ع)
♦️حضرت ابوطالب قسمت اعظم عمر خویش را در راه دفاع از پیامبر اکرم گذراند و آزار کفار را به جان خرید. سختیهای و تحریمهای سیاسی اقتصادی شعب ابیطالب را تحمل نمود و در مواضع مختلف با نثر و نظم حمایت خود از رسول الله را اعلام داشت. اندکی پس از رحلت حضرت خدیجه وفات نمود و پیامبر از شدت اندوه، آن سال را عام الحزن نام نهاد.
🔴چرا ابوطالب علیهالسلام تکفیر میشود؟
♦️کفار و منافقینی که با شمشیر امیرالمؤمنین به ناچار به اسلام گرویده بودند، به مقتضای حقد و کینه و حسادتی که در دل داشتند، به هر نحو ممکن بغضشان نسبت به امیرالمؤمنین را اظهار میکردند. و یکی از اقداماتشان، تخریب حسب و نسب ایشان از طریق تکفیر حضرت ابوطالب بود تا بدین وسیله چهره فرزند را نیز لکهدار کنند.
♦️ابن ابی الحدید عالم دینی اهل سنت، حق او را بر همه مسلمانان واجب دانسته، میگوید: «با سندهای بسیار از ابن عباس و دیگران روایت شده که ابوطالب از دنیا نرفت تا این که شهادتین را گفت.» و در جای دیگر مینویسد: «اگر ابوطالب نبود اسلام نبود.» وی تصریح میکند اگر ابوطالب ایمان خود را آشکار میساخت حرمت و ابهت خویش را نزد مشرکان قریش از دست میداد و نمیتوانست در مقام سرپرست و رییس قبیله از اسلام دفاع کند.
♦️عَنِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ (علیهم السلام): أَنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ کَانَ ذَاتَ یَوْمٍ جَالِساً فِی الرَّحْبَهِ وَالنَّاسُ حَوْلَهُ مُجْتَمِعُونَ فَقَامَ إِلَیْهِ رَجُلٌ فَقَالَ: یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْتَ بِالْمَکَانِ الَّذِی أَنْزَلَکَ اللَّهُ بِهِ وَأَبُوکَ مُعَذَّبٌ فِی النَّارِ؟ فَقَالَ لَهُ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ: مَهْ فَضَّ اللَّهُ فَاکَ وَالَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِیّاً لَوْ شَفَعَ أَبِی فِی کُلِّ مُذْنِبٍ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ لَشَفَّعَهُ اللَّهُ فِیهِمْ أَبِی مُعَذَّبٌ فِی النَّارِ وَابْنُهُ قَسِیمُ الْجَنَّهِ وَالنَّارِ وَالَّذِی بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِیّاً إِنَّ نُورَ أَبِی یَوْمَ الْقِیَامَهِ لَیُطْفِئُ أَنْوَارَ الْخَلَائِقِ کُلِّهِمْ إِلَّا خَمْسَهَ أَنْوَارٍ نُورَ مُحَمَّدٍ (ص) وَنُورِی وَنُورَ الْحَسَنِ وَنُورَ الْحُسَیْنِ وَنُورَ تِسْعَهٍ مِنْ وُلْدِ الْحُسَیْنِ فَإِنَّ نُورَهُ مِنْ نُورِنَا خَلَقَهُ اللَّهُ تَعَالَى قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَ آدَمَ (ع) بِأَلْفَیْ عَام
♦️از حضرت صادق از پدران گرامش علیهم السّلام نقل است که أمیر المؤمنین علیه السّلام روزى در فضاى مسجد نشسته بود و مردم گرد او جمع بودند که مردى برخاسته و گفت:
اى أمیر المؤمنین چطور می شود که شما در مقامی عالی هستى که خداوند شما را در آن مکانت فرو آورده، در حالى که پدر تو به آتش در عذاب است؟
♦️حضرت علی علیه السّلام فرمود: خاموش باش؛ خدا دهانت را بشکند ! قسم به خدایى که محمّد را به پیامبرى مبعوث فرمود، اگر پدرم تمام گناهکاران زمین را شفاعت کند خداوند آن را می پذیرد، مگر می شود که پدرم به آتش در عذاب باشد و فرزند او قسیم بهشت و جهنّم باشد؟! قسم به آنکه محمّد را به پیامبرى مبعوث فرمود بی شکّ نور پدرم در روز قیامت همه انوار خلایق؛ جز پنج نور: نور محمّد و نور من و نور حسن و نور حسین و نور نه فرزند از اولاد حسین را خاموش و بی اثر میکند . آگاه باش که نور ابوطالب از نور ما اهل بیت است که خداوند دوهزار سال قبل از خلقت آدم خلق کرده است.
(بحار، ج۳۵، ص۱۱۰)
♦️فردي به نام ابان بن محمود ميگويد:
♦️نامه اي نوشتم به امام رضا (ع)و در آن نامه نوشته بودم كه:
♦️جعلت فداك إني قد شككت في إسلام أبي طالب، فكتب إلي: إنك إن لم تقر بإيمان أبي طالب كان مصيرك إلى النار.
♦️فدايت شوم من - در اثر تبليغ سوء مردم - در اسلام ابو طالب به شك افتادم. حضرت در پاسخ نوشت: اگر تو اعتراف به ايمان ابو طالب نكني، فرداي قيامت، جايگاهت جز آتش جهنم، جاي ديگري نخواهد بود.
♦️طبق فرمایش امام باقر (ع) براي اينكه حضرت ابوطالب (ع) بتواند به نحو أحسن از پيامبر اكرم (ص) و مسلمانان دفاع كند، در ميان مشركين، اظهار اسلام نمي كرد.
⚫️حامی همچون پدر
▪️«[پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله] هشت ساله بود که عبدالمطلب هم از دنیا رفت. روایت دارد که دم مرگ، عبدالمطلب از #ابیطالب - پسر بسیار شریف و بزرگوار خودش - بیعت گرفت و گفت که این کودک را به تو میسپارم؛ باید مثل من از او حمایت کنی.
▪️ #ابوطالب هم قبول کرد و او را به خانه خودش برد و مثل جان گرامی او را مورد پذیرایی قرار داد. ابوطالب و همسرش - شیرزن عرب؛ یعنی فاطمه بنتاسد؛ مادر امیرالمؤمنین - تقریباً چهل سال مثل پدر و مادر، این انسان والا را مورد حمایت و کمک خود قرار دادند. نبیاکرم در چنین شرایطی دوران کودکی و نوجوانی خود را گذارند.»
(مقام معظم رهبری 1379.2.23)
بسم الله الرحمن الرحیم
این حرفهای ناروا از ساحتت دور است
وقتی که مثل نور اوصاف تو مشهور است
انکار ایمان تو کسبوکار بعضیهاست
جای تعجب نیست، ظلمت دشمن نور است
از خاندان حقّی و حق مطلقاً با توست
هرکس حقیقت را نمیبیند یقین کور است
یکعمر پشتیبان دین بودی و با این حال
نام تو در آیینهی تاریخ مهجور است
از فضل بسیار تو کمتر گفته شد، زیرا
در سایهی نور علی نور تو مستور است
وقتی تو عمران هستی و فرزند تو موسی
پس ارزش بیت تو آیا کمتر از طور است؟
با دست تو شد خانهی دین خدا آباد
با بودنت این بیتالاحزان، بیت معمور است
شیرینتر از نام محمد بر زبانت نیست
از مدح او دیوان اشعار تو پرشور است
بعد از تو "عامالحزن" شد هرسال پیغمبر
اما همیشه نزد او یاد تو مذکور است
بیشک شفاعت میکند پیغمبر خاتم
از هرکسی که در دوعالم با تو محشور است
▪️ ۲۶ رجب سالروز وفات حضرت ابوطالب پدر امیرالمومنین علی (ع)
علامه سید مرتضی عسکری:
حضرت ابوطالب علیه السلام بیشتر از همه گذشتگان و همعصران خود به آفریننده جهان اقرار داشت و بر این عقیده استوار بود. ایشان برای وجودخالق هستی دلیل و برهان می آورد.
🏴 فرارسیدن ۲۶ رجب سالروز وفات حضرت ابوطالب علیه السلام، برتمامی محبین امیر المؤمنین علی علیهالسلام تسلیت باد.
به مناسبت ۲۶ رجب سالروز وفات حضرت ابوطالب علیه السلام
🔺سفارش های واپسین حضرت عبدالمطلب به فرزندش حضرت ابوطالب سلام الله علیهما؛
سفارش من به تو در مورد نور چشمم، محمد(صل الله علیه و آله و سلم ) است.
تو شأن و منزلت او را نزد من میدانی، پس او را به تمام معنا گرامی بدار. شبانه روز تا زنده ای از او جدا مشو.
خدا را،خدا را درباره ی حبیب خدا....
حضرت ابوطالب که از گذشته های دور مهربان ترین و دلسوزترین عموهای پیامبر نسبت به حضرت بود، عرضه داشت:
مال و جانم فدای محمد( صل الله علیه و آله و سلم ).من با دشمنانش می جنگم و دوستانش را یاری میدهم.
📚 منبع: کتاب عقاید الاسلام من القرآن الکریم؛ علامه عسکری
🏴🏴🏴🏴
📚 تحقیق بیشتر؛
جلد سوم نقش ائمه در احیای دین.
🔰 رتبهی ایمان آن مرد بزرگ به حدی است که #امام_باقر علیهالسلام در این باره فرمودند:
«والله إن ایمان أبی طالب لو وضع فی کفه میزان و إيمان هذا الخلق فی کفه میزان، لرجّح ایمان أبی طالب علی ایمانهم.¹»
✨به خدا قسم! به درستی که اگر #ایمان أبی طالب در یک کفه ترازو قرار گیرد و ایمان این مردم در کفه دیگر، ایمان أبی طالب علیهالسلام بر ایمان این مردم برتری یابد.
💯 گرچه آن بزرگوار، ایمان خود را از مشرکان قریش #پنهان میداشت تا بتواند از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله #دفاع و #حمایت کند، با این حال کتب شیعه و سنی شواهدی قطعی مبنی بر اعتقاد راسخ آن حضرت به اسلام و نبوت پیامبر نقل کرده اند؛
🔻از جمله این شعر را حضرت أبوطالب در وصف رسول اکرم صلی الله علیه وآله سروده اند:
«حمیتُ الرسولَ رسولَ الإله ببیض تلألأ مثلَ البروق
أذبّ و أحمـی رسول الإلــه حمـایة عَمّ علیه شفـوق.»
▫️حمایت کردم رسول را، رسول خدا را به شمشیر سفیدی که مانند برق میدرخشند.
دفاع میکنم و حمایت میکنم فرستاده خدا را، حمـایت عمویی که بر او مهربان است.
🔶 مقام آن حضرت به حدی است که أمیرالمومنین عليهالسلام درباره ایشان می فرمایند:
«والذی بعث محمداً صلی الله علیه وآله بالحق نبیاً، لو شفع أبی فی کل مُذنب علی وجه الأرض لشفعه الله فیهم.»
▫️#قسم به خدایی که #محمد صلی الله علیه وآله را در حق به نبوت برگزید، اگر پدرم درباره هر گنهکاری روی زمین #شفاعت کند، هر آینه خداوند شفاعت او را در حق آنان می پذیرد.
📌۱. إيمان أبي طالب، شيخ مفيد، ص۴؛ شرح نهج البلاغه، ابن ابي الحديد، ج۱۴، ص۶۸.
▪️جایگاه حضرت ابوطالب نزد پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)
▪️پیامبر اکرم (ص)هنگام دیدن جنازه ابوطالب فرمود :
ای عمو!
کودک بودم مرا پروراندی،
یتیم بودم مرا سرپرستی کردی
و در بزرگی مرا یاری نمودی
خداوند به جهت من تو را جزای نیکو دهد .
📚منبع تاریخ یعقوبی ج 1 ص 355
◾️قسم به کسی که محمد را به حق به پیامبری برگزید ، اگر پدرم ( حضرت ابوطالب ) در حق همه گناهکاران روی زمین شفاعت کند، خداوند میپذیرد.
و اَلَّذِي بَعَثَ مُحَمَّداً بِالْحَقِّ نَبِيّاً، لَوْ شَفَعَ أَبِي فِي كُلِّ مُذْنِبٍ عَلَى وَجْهِ اَلْأَرْضِ لَشَفَّعَهُ اَللَّهُ
[ #امام_علی علیه السلام ]
📚الأمالي (للطوسی) ج۱ ص۳۰۵
عید بزرگ #مبعث، عید شکوفایی اخلاق انسانی و الهی بر همه طالبان کمال و سعادت مبارک باد.
بدون تردید اصلیترین هدف برانگیختن پیامبران، نجات آدمیان از منجلاب حیوانیت و ارتقای آنان به اوج قله انسانیت بوده است:
«انّما بعثت لاتمّم #مكارم_الأخلاق»
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🔰 اعمال شب و روز عید #مبعث
پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) ...
💠 اعمال شب عید مبعث :
🔹 غسل
🔸 زیارت حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام)
🔹 دوازده رکعت نماز (به مفاتیح الجنان رجوع کنید)
🔸 قرائت دعای شب مبعث که مرحوم کفعمی در کتاب شریف «البلد الامین» نقل کرده است: "اَللّـهُمَّ إِنّي أَساَلُكَ بِالتَّجَلِّي الأعْظَمِ في هذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ...".
این دعای شریف در مفاتیح الجنان نیز نقل شده است. (به اعمال شب مبعث رجوع کنید)
💠 اعمال روز عید مبعث :
🔹 غسل
🔸 روزه
روزهداری روز عید مبعث بسیار مورد توجه است. در مفاتیحالجنان چنین آمده است؛ «... دوم، روزه گرفتن و آن یکى از چهار روزى است که در طول سال براى روزه گرفتن امتیاز ویژه دارد و ثوابى برابر با روزه هفتاد سال دارد.»
🔹 صلوات فرستادن
🔸 زیارت حضرت رسول و امیرالمؤمنین (علیهماالسلام)
☀️ بزرگترین نعمت الهی
آیت الله مصباح :
🔹در دعایى که براى شب مبعث نقل شده، آمده: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّى الْأَعْظَمِ فِى هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ». به حسب آنچه در این دعاى شریف نقل شده، عظیمترین تجلّى الهى در شب مبعث و بواسطه مبعوث شدن پیغمبر اکرم بوده است.
🔸براى عظمت این روز همین بس، که به حسب آنچه از این تعبیر شریف استفاده میشود، بالاترین نعمت الهى براى بندگانش است. طبعا چنین نعمتى، بالاترین شکر را میطلبد؛ هر قدر نعمت عظیمتر باشد شکر آن واجبتر است، و همینطور هر قدر نعمت عظیمتر بود وظیفهاى که انسان در مقابل آن نعمت به عهدهاش میآید، سنگینتر خواهد بود.
۱۳۷۹/۰۸/۰۴
#بعثت
🌺مبارک باد عیدی که هلال آن؛ با ندای وحیانی «إقرأ بِاسمِ ربّك الّذي خَلَق»؛ آغاز و با ترنّم ِ«اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ»؛ به بدر ولایت مبدل شد.
🌺باشدا که باطنین «بقِيَّةُ اللَّهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ»؛ خورشيد بعثت از افق انتظار بدمد.
🌺از اعمال پر فضیلت روز مبعث، بسیار صلوات فرستادن است.
دهان خود را خوشبو و جان خود را مصفّا کنید به صلوات بر محمد و آل محمد(ص)
🌹ٱللَّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وعجل فرجهم
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸 اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ 🌸
بخوان به نام پروردگارت كه آفريد
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللّٰهِ
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْبَشِيرُ النَّذِيرُ
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا السِّراجُ الْمُنِيرُ
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا السَّفِيرُ بَيْنَ اللّٰهِ و َبَيْنَ خَلْقِهِ
🌺مبعث، بهاری ترین فصل گیتی، فصل شکفتن گل سرسبد بوستان رسالت و نوید تزکیه انسان های شایسته از زشتی ها و شکوفا شدن گل های ایمان و جاری کننده چشمه رحمت، پاکیزگی و عدالت در گلستان جان ها و انفجار نور و ظهور ارزش ها و نزول قرآن و تولد اسلام عزیز و پایه گذار حکومت صالحان در عرصه گیتی مبارک باد 🌺
بعثت پیامبر اسلام هدیه به همه بشریت است .
هدف بعثت انبیا، #تزکیه است.
عقلانیت و تزکیه دو عنصر مورد تاکید اسلام است
🔻رهبر انقلاب، صبح امروز:
مبعث رسول اکرم را به همه امت بزرگ اسلامی و به ملت عزیز ایران و به همه آزادگان جهان. روز مبعث و شب مبعث، روز و شبی است که بزرگترین هدیه عالم وجود که از آن تعبیر شده است در دعای شب مبعث به تجلیالاعظم به نبی مکرم اسلام، برترین بنده خداوند اعطا شد و هدیه داده شد. البته بعثت، بعثت نبی مکرم (ص) هدیهی به همهی بشریت هم هست. اگر ما در میان ارزشهای فراوان اسلام، سلسلهی ارزش های اسلامی، اگر فقط دو ارزش را در نظر بگیریم یعنی عنصر گسترش عقلانیت و عنصر پرورش اخلاق -که مجموعهی ارزشهای اسلامی خیلی گسترده است- این دو عنصر برجسته از این ارزشهاست.
🔹اگر همین دو عنصر را در نظر بگیریم که اسلام نسبت به آنها چه تاکیدی کرده تصدیق خواهیم کرد که اسلام عالی ترین هدیه را و وسیله سعادت را به بشریت عطا کرده. این که اسلام به عقلانیت و گسترش عقلانیت دعوت میکند این خیلی چیز مهمی است. در قرآن دهها آیه، دهها مورد شاید نزدیک به صد مورد اگر کسی بشمارد وجود دارد که با تعابیر مختلف با تعبیر تعقلون، با تعبیر تتفکرون، با تعبیر یتدبرون، خدای متعال مخاطبان را و آحاد مردم را ه اندیشه و تفکر و عقل دعوت کردند.
🔺در مورد گسترش مفاهیم اخلاقی و پرورش اخلاقی هم، همین بس که اسلام در صدر اهداف بعثت اخلاق و تزکیه را ذکر کرده. در جای قرآن هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِه وَيُزَكِّيهِمْ اول تزکیه است. ۱۰/۱۲/۱۴۰۰
🌸🌸🌸🌸🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، صبح امروز:
اسلام و دین از حکومت جداشدنی نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب، صبح امروز:
برخلاف نظر خیلیها، نقطه اوج نهضت نبوی، تشکیل حکومت بود
💠شمّه ای از جلوه های بعثت پیامبر اعظم(ص)
🌺خاتم پیامبران
🌹محمد صلی الله علیه و آله وسلم بزرگترین راز آفرینش و گل سرسبد عالم هستی است؛ اولین نور، آخرین فرستاده، برترین انسان و محبوب ترین خلق خداست که همه انبیای الهی عصاره وجود اویند. در جان شیدائی او؛ همه ی انوار عصمت و درجات علیای قرب الی الله، به وجه کامل و متعالی تجلّی یافته است. محمد صلی الله علیه و آله وسلم بر همه ی معالی عالم غیب و شهود و قدسیان ملکوت سروری و ولایت دارد.
🌺بارقه آسمانی
🌹افق اجتماع مردم در حجاز هم چنان تاریک بود. آشفتگی، اوضاع مردم را ناملایم کرده بود و امنیّت جانی و مالی و ناموسی نداشتند. از علم و حکمت خبری نبود. فضیلت آنها فقط در شعرسرایی و قصّه پردازی بود. ابرهای سیاه جهالت سَرتاسر آن محیط را در تاریکی فرو برده بود. ناگهان از شهر مکه نور پاکی همچون بارقه آسمانی فضای عالم را روشن کرد. این نور قدسی؛ ساحت عقل و تفکر بشر را برای همیشه منوّر گردانید.
🌺اعلان رسالت
🌹آن روز که اعلان رسالت داده شد، روز مجد و شرف، روز طلوع سعادت و عزت، روز رشد عقلی و ترقی انسان بود. روزی بود که بزرگ ترین منجی عالم بشریت، محمد بن عبد اللّه، برانگیخته شد و با نور قرآن، عالم را نورافشانی کرد و آفاق مجد و عظمت را بر روی سالکان باز نمود.
🌺لحن فرح بخش
🌹روزی که پیامبر بزرگ الهی حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم برای هدایت بشر برانگیخته شد، ندای وحیانی (اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَق)َ از کوه حرا، بلند شد و در دنیای بشریّت طنین انداز گردید. این آهنگ جانفزایِ طبع روحانی بشر بود و مردم جهان در انتظار چنین آهنگی بودند. این لحن فرح بخش بر دل انسانها شراره های امید زد و آیات آفاق و انفسی را بر دیدگان و صحیفه ی قلبشان متجلی نمود.
🌺رحمة للعالمین
🌹حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم حامل اسرار آفرینش و راز خلقت بود. وجود او به ارسال پیامبران الهی و انزال کتاب های آسمانی پایان داد. او امان نامه ای الهی برای کل بشریت بود و با نشان بی بدیل رَحْمَةً للعالمین، تجلّی رحمت الهی بر بندگان خدا گردید.
🌺شعار توحید
🌹پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم با شعار «قُولُوا لا اِلهَ اِلاّ اللّهُ تُفْلِحُوا؛ بگویید خدایی نیست جز خدای یگانه تا رستگار شوید»، مردم را به توحید ناب فراخواند و مذاهب دیگر را که در دست خوش تحریف قرار گرفته بودند منسوخ و باطل اعلام کرد.
🌺در اندیشه ی سرنوشت انسانیّت
🌹در روزگاری که بشریّت دچار سهمگین ترین بحران ها بود، زندگی به صورت جهنمی درآمده بود. از ستم، اختلاف، قتل، غارت، تجاوز، حق کشی، بی ایمانی؛ جهان چون زورقی بی بادبان؛ بر سر امواج خطرناک اقیانوسِ طوفانیِ تاریخ، از سویی به سویی می افتاد اگر از گردابی برون می آمد، به گردابی دیگر فرو می رفت ـ مردی در دل کوه های مکه خدا را عبادت می کرد و به سرنوشت انسانها و ارزش های والای الهی می اندیشید.
🌺دین فطری
🌹آخرین برگزیده الهی قانونی آورد که از مبدأ آفرینش شروع می شود، تا منتهای سیر آدمی، ادامه می یابد. شریعتی که با روحیه بشر سازگار و با طبیعت او عجین و آمیخته شده بود، دینی که فطری و قانون اجتماعی بود.
🌺آشنا ساختن با لذّت های معنوی
🌹مبعث روزی است که پیامبر الهی برانگیخته شد تا بشرِ غرقه در جهل و خرافات و مشحون از هواهای نفسانی را با لذّت های معنوی آشنا کند. وظایف او را به او یادآورد و به سرنوشت ابدی اش او را آشنا سازد تا در سایه تقوا و خشیت نسبت به درگاه قدس الهی، سعادت دنیا و فوز آخرت رهاوردش باشد.
🌹اللهم صل علی نور محمد و آل محمد فی الانوار
🌺امام علی عليه السلام فرمودند :
♦️فـَبـَعـَثَ اللّهُ مـُحـَمَّداً (ص) بـِالْحـَقِّ لِيـُخـرِجَ عـِبـادَهُ مِنْ عِبادَةِ الاَْوْثانِ إلى عِبادَتِهِ وَ مِنْ طاعَةِ الشَّيْطانِ اِلى طاعَتِهِ
♦️خداوند، محمد(ص) را به حق برانگيخت تا بندگانش را از پرستش بتان به عبادت او درآورد و از پيروى شيطان به فرمان بردارى او سوق دهد.
📚نهج البلاغه : خ 147، ص 446
🌺انگیزه بعثت، تزکیه نفوس بود
♦️امام خمینی (ره):
«و امروز سالروز این بعثت بزرگ است و این نعمت عظیم الهی است، توجه کنید که بعثت برای چه بوده، انگیزه بعثت چه بوده است و اگر کسی تخلف کند از انگیزه بعثت چه خواهد شد.
♦️انگیزه بعثت تزکیه نفوس بوده است و تزکیه نفوس به این است که خودخواهیها برود از بین، خودبینیها برود از بین، ریاستطلبیها برود از بین، دنیا طلبیها برود از بین، و به جای همه، خدای تبارک و تعالی و هوایِ برای خدا بنشیند.
♦️انگیزه بعثت این است که حکومت خدا در دلهای بشر حکومت کند تا اینکه در جامعههای بشر هم حکومت کند. تا تزکیه در ردههای بالا حاصل نشود و تصفیه در ردههای بالا حاصل نشود، این مملکت و همه ممالکی که هستند اصلاح نخواهند شد.»
📚صحیفه امام، جلد14، ص393
❖ « مسئله بعثت، یک تحول علمی - عرفانی در عالم ایجاد کرد، که آن فلسفههای خشک یونانی را که به دست یونانیها تحقق پیدا کرده بود و ارزش هم داشت و دارد، لکن مبدّل کرد به یک عرفان عینی و یک شهود واقعی برای ارباب شهود...»
❖ «بعثت رُسُل و انزال كُتُب، براى مَقصَد شريف "معرفة الله" بوده كه سعادات دنيويه و اخرويه در سايه آن حاصل آيد.»
👤 امام خمینی رضوان الله علیه