💠 دفاع از آقای حکیم
🔹 شیخ عبدالکریم زنجانی (ساکن نجف) ملّا بود ولی سلیقههایی داشت که بسیاری نمیپسندیدند.
🔸 رابطه ایشان با آقای حکیم خیلی بد بود. مجلس فاتحهای بود. من در آنجا حاضر بودم. آشیخ عبدالکریم وارد شد. آقای حکیم هم تشریف داشت. ایشان اصلا تکان نخورد و اشخاص دیگر هم به تبعیت از آقای حکیم برای آشیخ عبدالکریم بلند نشدند. فقط آقای خویی برای ایشان بلند شد. علتش این بود که آقای خویی پیش آشیخ عبدالکریم منظومه خوانده بود. شنیدم بعد از وفات آشیخ عبدالکریم، نمازش را آقای خویی خوانده بود.
🔹 همین آشیخ عبدالکریمی که با آقای حکیم خیلی شدید تنافی و تضاد داشت و تعابیر تندی راجع به همدیگر داشتند، يکوقت تعدادی از شیوعیها (کمونیستها) نزد وی آمدند و از آقای حکیم بدگویی کردند. آقای آشیخ عبدالکریم با تعابیر بلندی از آقای حکیم تجلیل کرد و گفت: «او رئیس اسلام است».
🔸 وقتی شیوعیها رفتند، آقای آشیخ عبدالکریم گفت: يکوقت اختلاف من با آسیّد محسن است که این در جای خودش محفوظ است ولی اینها با آقای حکیم به سبب اصل اسلام مخالفت میکردند، در اینجا من وظیفه داشتم از این حیث از آقای حکیم دفاع کنم.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۳ ص ۵۱۳
#شیخعبدالکریمزنجانی
#سیدمحسنحکیم
#آیتاللهسیدابوالقاسمخویی
#آیتاللهسیدموسیشبیریزنجانی
#جرعه_ای_از_دریا ۹
🌺🌺🌺🌺🌺
📌از سالهای اول طلبگی همواره برای من این پرسش مطرح بوده که چرا آقایان فقها و مراجع، در دروس خارج و آثار علمی و به هنگام بررسی ادله، موی سفید را از ماست بیرون میکشند و حتی به جمعبندی هم میرسند ولی به رساله توضیحالمسائل که میرسند جور دیگری فتوا میدهند. اینکه به حلیت مجسمهسازی برسیم(مثلاً) ولی در رساله، فتوا به حرمت یا احتیاط بدهیم نامش استقلال رای نیست. همانطور که حلالکردن حرامهای خدا قبیح است؛ حرامکردن حلالهای خدا هم مردود است.
[عکس از کتاب خاطرات یکی از علما از درس یکی از مراجع تقلید است که ذکر نامشان ضرورت نداشت]
#تدین_عقلانی ۲۰
tabeshe_agahi
هدایت شده از خاطرات هاشمی رفسنجانی😑
خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۲۰ مهر ۱۳۷۸:
♦️پیام جدید امریکا
♦️ جمعیت جهان ۶ میلیارد شد.
دیدار با رهبری؛
عملکرد عبدالله نوری را مضر و روزنامه خرداد را منحرف میداند. مهاجرانی را اصلاح ناپذیر میداند. گفتند اگر اقدام روشنی در اصلاح امور فرهنگی نکنند، رسما نارضایتی شان را اعلان میدارند.
قبول تندی کلامش در مورد بیانیه جامعه روحانیت مبارز علیه دولت خاتمی و قبول جبران آن.
جزئیات در 👇👇
https://www.entekhab.ir/002vkF
به طرف میگن شغلت چیه مگه کاربندم💪
میگن آهان کارمندی 😍😊
میگه نه گفتم که کاربندم😡
هر وقت یکی میره سر کار زیرآبشو میزنم تا کارش بند بیاد😂😜😜
به نام خدای روزی ده
سلام
🌺#پیامبر مهربانیها فرمودند:
_کسی که برای اداره زندگی خانواده اش تلاش می کند، مانند کسی است که در راه خدا جهاد می کند (متن و آدرس آخر پست👇👇)
✍اهل بیت عصمت و طهارت برای طلب روزی حلال و کار و تلاش و دوری از تنبلی و کسالت اهمیت ویژه ای قائل شده اند تا جایی که در روایتی طلب روزی حلال را بر هر زن و مرد مسلمانی واجب کرده اند (بحار ج100 ص9) و در روایت نیز پیامبر می فرمایند خداوند دوست دارد بنده اش را در راه کسب حلال و در رنج و زحمت ببیند (کنزل العمال حدیث 9200) در روایتی نیز فرموده اند انسان سالم و بیکاری که نه مشغول کارهای دنیایی و نه مشغول کارهای آخرتی باشد، مورد خشم پروردگار است و این اشاره به بیزاری خداوند از تنبلی و تن پروری و به بطالت گذراندن عمر دارد. در این میان روایتی جذاب که مهر تاییدی بر همه این روایات قلمداد می شود سخن ابن عباس است که می گوید هر زمان پیامبر از کسی خوشش می آمد اول از شغلش پرسش می فرمود و اگر می فهمید طرف شغلی ندارد حضرت می فرمودند از چشمم افتاد و در بیان علت این از چشم افتادن فرمودند مؤمن اگر شغلی نداشته باشد با دین فروشی زندگی خودش را اداره می کند (بحار ج100ص9)
اَلکادُّ علی عِیالِهِ کَالْمُجاهدِ فی سَبیلِ الله
(بحارالانوار، ج100، ص13)
khandopand
#خند_و_پند ۲۱
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
✅ او به من اعتماد کرده است!
به یاد دارم زمانی مرحوم پدر قرآنی را به منزل آوردند که یکی از درجهداران آن زمان به ایشان داده بود تا خوب و بدِ صفحات قرآن را برای استخاره، مشخص کند.
بنده به ایشان گفتم:
کار دشواری است، لازم نیست که این کار را انجام دهید، چرا که شما را خسته و اذیت میکند. فرمودند:
این فرد فکر کرده است که من از پس این کار به خوبی برمیآیم و به من اعتماد کرده است. باید کار ایشان را انجام دهم.
خبرگزاری ایکنا، گفتگو با نجمه السادات طباطبایی- دختر علامه طباطبایی- ۱۴۰۲/۳/۱
sirefarzanegan
#سیره_فرزانگان ۱۵
🌺🌺🌺🌺🌺
✅ نمیتوانم درِ منزل را ببندم!
مرحوم پدرم- علامه طباطبایی- چنان در اخلاق و رفتار نیکو بودند که همگان جذبشان میشدند. به یاد دارم که ایشان حتی در کوچهها به سؤالات طلبهها پاسخ میدادند و هیچگونه ادعایی نداشتند. در مناسبتهای مذهبی منزل ما مملو از میهمان بود و مرحوم مادر به پدرم میگفتند:
این موضوع شما را خسته میکند! ایشان در پاسخ فرمودند:
نمیتوانم درِ منزل را به روی میهمانان ببندم!
خبرگزاری ایکنا، گفتگو با نجمه السادات طباطبایی- دختر علامه طباطبایی- ۱۴۰۲/۳/۱
sirefarzanegan
#سیره_فرزانگان ۱۶
🌺🌺🌺🌺🌺
#نعمت #انسان
🔻 کیست این انسان و چیست این انسان با این همه عظمت و دنیای ناشناخته که باید بشناسد؟!
🔸 شخصیّت وجودی خودش، قابل تحقیق و پژوهش و تأمل و تفکّر است و دستیابی به حد و حدود معرفتی، امکانپذیر است. یک نفر را از [مرتبه] صفر [و هیچ بودن، ارزشمند] حسابش میکنند که او را در مدار خلقت میآورند.
🔹 میلیونها یا میلیاردها اسپرم از مرد دفع میشود و به چاه میرود. تنها یک نمونه از آن در فضای رحم قرار میگیرد و بنا میشود که او یک انسان باشد، او مشرَّف به وجود شد و به او احترام گذاشتند که او را در این مدار آوردند. او شرف دارد و دعوت نامه به نامش آمده است و این، یعنی ارزش داشته است.
🔸 خودمان را کم نگیریم و کم نبینیم. لطف الهی از ابتدای وجود، شامل حال ما شد. چه بسیار افرادی که در زمان حمل، وقتی که جنین هستند و میخواهند به دنیا بیایند و یا بعد از اینکه به دنیا میآیند، ضایع میشوند و از بین میروند! گام به گام، حمایت الهی من و شما را به اینجا رسانده است. چرا ما به این نعمتها توجّه نداریم؟!
#عارف_کبیر_استاد_جعفر_ناصری ۵۶
🌸🌸🌸🌸🌸
به کدام حرف، دل می دهی؟
آیت الله مصباح :
روایتی را از حضرت جواد نقل می کنم:
«عَنْ مُحَمَّدِ بِنِ عَلِیِّ الْجَوَاد (سلام الله علیهما) قَالَ مَنْ أصْغی إلَی نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَه فَإنْ کَانَ النَّاطِقُ یُؤَدِّی عَنِ الله، فَقَدْ عَبِدَ الله وَ إنْ کَانَ یُؤَدِّی عَنِ الشَّیْطَانِ فَقَدْ عَبَدَ الشَّیْطَان»(مستدرک الوسایل، جلد۱۷ ، صفحه ۳۰۸)
می فرماید کسی که به سخن گوینده ای با طوع و رغبت گوش بدهد تا کاملاً آن را بشنود، در حقیقت او را پرستش کرده یعنی پرستشگر آن گوینده شده. بعد توضیح می دهند: اگر گوینده از طرف خدا سخن می گوید، شنونده عبادت خدا کرده که به حرف او گوش می دهد. اگر گوینده از طرف شیطان سخن بگوید، گوش دادن به حرف او پرستش شیطان است.
این روایت معروفی است.گوش دادن همان استماع است. اصغاء، بالاتر از استماع است. سمع همین است که به گوش آدم بخورد ولو این که قصد شنیدن هم نداشته باشد.
استماع این است که بنشیند گوش بدهد، ولو اینکه خیلی هم آن حرف را دوست نداشته باشد، نپسندد.
اما اصغاء این است که به حرف، دل بدهد. بگونه ای گوش بدهد که میپسندد و میخواهد بپذیرد. اگر اینگونه شد «فَقَدْ عَبَدَه؛ [یعنی بندگی آن گوینده را کرده است.]» اگر «إنْ کَانَ النَّاطِقُ یُؤَدِّی عَنِ الله فَقَدْ عَبِدَ الله» چون این سخن باعث میشود او را به طرف خدا میکشاند. یعنی ما را به راه مستقیم نزدیک میکند و آدم را به حرکت درمیآورد، همان گوش دادن خودش، «عبادة الله» می گردد. عکس آن هم، «عبادة الشیطان» می شود.
۱۳۹۳/۰۷/۰۲
لینک متن کامل جلسه
لینک صوت کامل جلسه
🌹🌹🌹
12.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بازنشر
🎧 #بشنوید | #پادکست «خدایا غلط کردیم»
گزیدهای از بیانات حضرت آیت الله #مصباح یزدی در مراسم شهادت #امام_جواد (علیه السلام)
۹۷/۰۵/۲۰
🌹🌹🌹
امام جواد علیهالسلام :
١- الْمُؤمِنُ یَحْتاجُ إلى ثَلاثِ خِصالٍ:
تَوْفیقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ،
وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ،
وَقَبُولٍ مِمَّنْ یَنْصَحُهُ. (بحارالانوار، ج75، ص358)
فرمود: مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است:
توفیق از طرف خداوند متعال،
واعظى از درون خود،
قبول و پذیرش نصیحت کسى که او را نصیحت نماید.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
#حدیث_زندگی ۹۲
🌹🌹🌹🌹🌹
▪️صلوات خاصه حضرت امام #جواد علیه السلام:
"اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَا وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ"
🌹🌹🌹