مطابق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس (مسلسل۱۸۵۷۱،ص ۱۴)، حذف ارز ۴۲۰۰، حدود ۷۰ همت بار مالی جدید، بیش از منابع تعیین شده در قانون بودجه به مصارف هدفمندسازی افزوده است.
در واقع اجرای این سیاست به ضرر جیب مردم و خزانه دولت بوده است!
#نه_به_نئولیبرالیسم
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
از عجایب لایحه بودجه ۱۴۰۲،
تکلیف وزارت صمت به اعطای مجوز واردات یک دستگاه خودرو به جانبازان بالای ۷۰ درصدی که از تسهیلات ماده ۴۵ استفاده ننمودهاند، متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر است.
این یعنی عدم درک شرایط کشور و اوج بیسلیقگی ...
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
🔔 فهم این واقعیت خیلی سخت نیست ولی انگار نمیخواهیم کاری بکنیم. همه میدانیم تورم به ضرر همه ماست اما همه ما دست و پا میزنیم تا خود را از شر #ریال خلاص کنیم. اینطوری میشود که ما انسانهایی که به فکر #نفع_شخصی خود هستیم، عامدانه و آگاهانه کاری میکنیم که قطعا به ضرر ماست!
📡 فکر میکنم معنای #جنگ_شناختی روشن شده باشد.
💸 مشکل دلار و تورم تنها زمانی حل میشود که اولا بفهمیم در یک جنگ ترکیبی قرار گرفتهایم و اینها همه طراحی شده است. ثانیاً راهکار را در ارزپاشی و طلاپاشی و حراج سرمایههای ملی نبینیم، اینها نه تنها مشکلی را حل نمیکند که آب به آسیاب دشمن میریزد.
❗️بارها و بارها این سیاست تجربه شده و نتیجه گرفته نشده.
🔅 وقتی تحت آموزههای نظام سرمایهداری، #سودگرایی میشود ارزش اخلاقی و فضیلتهای اخلاقی کنار زده میشود، خود سود هم به سراب تبدیل میشود. انسان بریده از فضایل اخلاقی و بریده از حقایق عالم، هر چه دست و پا میزند به همان سود مادی هم نمیرسد! پیام دین این است که حتی اگر سود و لذت مادی هم خواستی بیا اینجا، دنبال سراب نرو.
#اقتصاد_فرهنگی
🆔 @DrSaeedi
هر ساله میزان افزایش حقوق کارمندان از مباحث داغ تصویب قانون بودجه است. اما آنچه از میزان افزایش مهمتر است، چگونگی افزایش حقوق است.
زیرا یکی از مولفههای بیعدالتی وجود شکاف عمیق طبقاتی است و چگونگی افزایش حقوق کارمندان در افزایش یا کاهش شکاف طبقاتی تاثیرگذار است.
امسال شریط به چند دلیل متفاوت است:
۱-در حال حاضر شکاف بین سقف و کف حقوق کارکنان دولت قابل توجه است. مضاف بر اینکه معمولاً کسانی که سقف حقوق را دریافت میکنند از امکانات دولتی دیگری مثل خودرو و ... نیز برخوردارند.
۲- به دلیل تورم بالا، بخش قابل توجهی از مردم و کارمندان دولت در شرایط مضیقه و تنگنای معیشتی هستند.
۳- استقرار دولت مردمی و مجلس اصولگرا ... .
یکی از روشهای افزایش حقوق طی سالیان گذشته، افزایش پلکانی بوده است. هر چند این روش معایبی دارد اما به هر حال یک روش حداقلی برای جلوگیری از افزایش شکاف طبقاتی بوده است.
اما متاسفانه خبر رسید که مجلس افزایش پلکانی حقوق را در بودجه سال آینده حذف و افزایش یکسان را در نظر گرفته است.
با توجه به شرایط ذکر شده، شایسته بود سقف حقوق ثابت و افزایش کف حقوق حدود ۳۰ درصد و سایرین ۲۰ درصد باشد.
#تعارض_منافع
#مطالبه
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
هر ساله میزان افزایش حقوق کارمندان از مباحث داغ تصویب قانون بودجه است. اما آنچه از میزان افزایش مهم
#پویش #مطالبه
افزایش پلکانی حقوق کارمندان را به بودجه برگردانید!
بهبود وضع اقتصادی قشر ضعیف و کم کردن فاصله طبقاتی از اهداف مهم اقتصادی انقلاب است؛ اخیراً کمیسیون تلفیق مجلس شیوه پلکانی افزایش حقوق کارمندان را از بودجه حذف کرده و افزایش را برای همه به صورت یکسان قرار داده است؛ این در حالی است که قشر ضعیف نیازمند حمایت بیشتری است و این کار منجر به بیشتر شدن فاصله حقوق افراد میشود.
انتظار میرود که این کمیسیون هرچه سریعتر افزایشها را به حالت پلکانی برگرداند.
حمایت کنید👇
https://www.farsnews.ir/my/c/185212
ظاهراً حرکت حداقلی در مسیر تحقق یکی از مولفههای عدالت، در حد عدم افزایش سقف حقوق و افزایش متناسب کف حقوق، نیازمند شجاعت زیاده!
#تعارض_منافع
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
کل فرآیند تدوین و تصویب بودجه با همه پیچ و خمها و سر و صداها، یک طرف و
کمیته تخصیص یک طرف ...
#تحول
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راهیان نور یکی از بهترین سفرها است.
سرزمینی پر از معنویت ...
اَللّهُمَّ ارْزُقْنا
#دهلاویه
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
بخشهایی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی:
تقویت اقتصاد مستقل کشور که مبتنی بر ... مناسبات مدیریتی خردمندانه است. ...
ولی عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است ...
یک مجموعه جوان و دانا و مومن و مسلط بر دانسته های اقتصادی در درون دولت خواهند توانست به این مقاصد برسند.
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
اولویت اقتصاد ایران در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی:
تولید کلید اصلی است برای اشتغال، برای معیشت، برای کاهش تورّم، برای ایجاد ارزش پول ملّی؛ تولید واقعاً مادر همهی اینها است (1399/6/2).
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
بله مردم بزرگوار ایران! با افزایش قیمت دلار، قیمت مصالح ساختمانی نیز سر به فلک میکشد. چرا؟ چون مواد اولیه مصالح ساختمانی از در و پنجره و شیرآلات گرفته تا سیمکشی و آهن آلات و... همه بر اساس نرخ دلار قیمتگذاری شده و به تولیدکنندگان داخلی فروخته میشود.
مراقب باشید شارلاتانهای سیاسی و پادوهای آمریکا در ایران، آدرس غلط به شما ندهند. گرانی مصالح ساختمانی و خودرو و لوازم خانگی و... هیچ ربطی به تحریم ندارد. دلیل گرانی مایحتاج زندگی شما تحریم آمریکا نیست، دلیلش فروش مواد اولیه این محصولات به دلار آمریکا در داخل ایران است. امروز، مرگ بر آمریکا، مرگ بر قیمتگذاری محصولات فولادی و پتروشیمی بر اساس دلار آمریکاست.
#نه_به_نئولیبرالیسم
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
آئین رونمایی از کتاب فریب بزرگ
یکشنبه ۱۴ اسفند
دانشگاه امام صادق علیهالسلام
💠 @profderakhshan
چرا با وجود رشد اقتصادی مثبت، اتصال پیامرسانهای بانکی ایران و ۱۰۶ بانک در ۱۳ کشور، سفر رییس جمهور به چین، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، توافقهایی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ... نرخ ارز افزایش یافت؟
به صورت کلی عوامل افزایش نرخ ارز عبارتند از:
جهتگیریهای اشتباه
عوامل اقتصادی داخلی
عوامل ساختاری
ان شا الله در آینده در مورد این عوامل خواهم نوشت.
#نرخ_ارز
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
برخی با استناد به عوامل بنیادی مثل تورم، کاهش ارزش پول ملی یا افزایش نرخ ارز را توجیه و اتفاقی طبیعی قلمداد میکنند. با این استدلال عامل اصلی افزایش قیمت ارز، تورم داخلی و ریشه آن نقدینگی است. راهکار این دیدگاه کاهش تورم از طریق کنترل نقدینگی است.
این در حالی است که علیت عکس این ماجراست. در واقع افزایش نرخ ارز عامل غالب تورم داخلی است و تورم دو رقمی طولانی مدت نیز تقاضای نقدینگی را افزایش داده است.
#غول_موهومی_نقدینگی که ساخته و پرداخته جریان نئولیبرال است منجر به #جهتگیریهای_اشتباه در عرصههای مختلف از جمله کنترل نرخ ارز شده است.
#نه_به_نئولیبرالیسم
#نرخ_ارز
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
عدم درک اقتضائات جنگ اقتصادی و جنگ شناختی در سیاستگذاری و مداخلات ارزی و از طرفی اعتقاد به روشهای پوسیده گذشته، نقش قابل توجهی در #جهتگیریهای_اشتباه و نابسامانی بازار ارز دارد.
راهبرد و جهتگیری اصلی باید شکستن آقایی دلار و دلار زدایی اقتصاد باشد.
#نرخ_ارز
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
📣 اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید قیمت خانه یا ماشین یا طلا یا ارزی که خریدهاید بیشتر و بیشتر شود، حتما این روایت را بخوانید:
پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلم:
مَنْ تَمَنّا عَلی اُمَّتِی الْغَلآءَ لَیْلَةً واحِدَةً اَحْبَطَ اللهُ عَمَلَهُ اَرْبَعینَ سَنَةً
هر کس یک شب در آرزوی گرانی برای امت من باشد خداوند اعمال چهل سال او را تباه خواهد کرد.
📚 کنزالعمال، ج ۴، ص ۹۸.
#اقتصاد_فرهنگی
🆔 @DrSaeedi
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
بنده معتقدم كه آرمانهای انقلاب ... بدون نیرو و نشاط و جسارت جوانی، قابل تعقیب و قابل دسترسی نیست. نسبت شما با آرمانها، اینچنین نسبتی است. عقیدهی من این است كه اگر چنانچه نیروی جوانی، یعنی قدرت فكری و بدنی، و اگر نشاط و روحیه و حالت تحرك، و همچنین جسارت، یعنی خطشكنیها، كه در جوانها به عنوان خصیصه وجود دارد، نباشد، ما به آرمانها دست پیدا نخواهیم كرد. لذا جوانها در زمینهی دسترسی به آرمانها و تحقق آرمانهای انقلاب و آرمانهای اسلامی، دارای مسئولیتهای بزرگی هستند و كارآمدی بسیار بالائی هم دارند (بیانات در دیدار دانشجویان؛ 6/5/1392).
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
اگر شما جوانان نگاه به قلههای آرمانی را کنار بگذارید، برآیند غلطی بهوجود خواهد آمد. برآیند آرمانگرایی شما و چالش مسؤولان با مصلحتها، برآیند معتدل و مطلوبی خواهد شد؛ اما اگر شما هم دنبال مصلحتگرایی رفتید و گرایش مصلحتاندیشانه - یعنی صددرصد با واقعیتها کنار آمدن - وارد محیط فکری و روحی دانشجو و جوان شد، آنوقت همه چیز بههم میریزد و بعضی آرمانها از ریشه قطع و گم خواهد شد. دانشجویان نباید آرمانگرایی را رها کنند (بیانات در دیدار جمعی از اعضای تشکلها و جمعی از نخبگان دانشجویی؛ 15/8/1382).
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
یکی از عوامل افزایش #نرخ_ارز، عوامل اقتصادی داخلی است. این عوامل به صورت کلی در عدم مدیریت مدبرانه و مقتدرانه منابع و مصارف ارزی با توجه به شرایط جنگ اقتصادی خلاصه میشود.
در طرف منابع، موارد و عواملی نظیر: عدم اجرای پیمان سپاری ارزی به صورت کامل و مقتدرانه، عدم تنظیمگری نقش صرافیها و ...
و در طرف مصارف، موارد و عواملی نظیر: خروج سرمایه به دلایل مختلف مثل اغتشاشات اخیر، عدم هماهنگی برخی وزارتخانهها در ثبت سفارش و در نتیجه فشار به بازار حواله، واردات خودرو، عدم کنترل مقتدرانه بازار غیررسمی (یا به عبارتی عدم تثبیت نرخ)، عدم مدیریت واردات، قاچاق و ... وجود دارد.
به طور خلاصه، در این شرایط باید مدبرانه و مقتدرانه، منابع ارزی را صیانت و مصارف ارزی را کنترل نمود. در ضمن مدیریت #تعارض_منافع در این بخش بسیار مهم است.
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❎ مستند جنگ ارزی مالزی
⁉️ پول مالزی چگونه سقوط کرد؟
⁉️ ماهاتیر محمد چگونه جرج سوروس را در جنگ ارزی شکست داد؟!
📖 کاری از موسسه جهاد تبیین و سواد رسانه ای
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
برادران و خواهران من!
این عبارات را بهدقت مطالعه فرمایید.
شورای رقابت برای تعیین قیمت پایه خودرو، این دستورالعمل را مصوب کرده است: برای هر خودرویی که در داخل کشور تولید میشود، سه خودروی مشابه خارجی شناسایی خواهد شد. میانگین قیمت این سه خودرو به "دلار" مشخص میشود. سپس این قیمت دلاری ضربدر نرخ دلار در مرکز مبادله خواهد شد تا قیمت پایه درآید. نهایتا این خودروها در بورس کالا به حراج گذاشته شده و به بالاترین قیمت پیشنهادی به مردم فروخته خواهد شد.
یعنی همان فرآیندی که برای محصولات فولادی و پتروشیمی و... طی میشود. قیمت دلاری استخراج میشود، ضربدر نرخ دلار میشود و قیمت پایه درمیآید. به همین خوشمزگی اقتصاد دلاریزه میشود.
تنها چیزی که قیمتش بر اساس قیمتهای جهانی ضربدر نرخ دلار مبادلهای تعیین نمیشود، دستمزد کارگر و کارمند است. این فرمولها، یعنی هزینههای مردم ما به دلار و درآمدهایشان به ریال تعیین میشود.
باید این بساط را برچینیم. در مقابل این سیل سد نزنیم، فقر را از دری وارد کرده و ایمان مردم را از در دیگر بیرون خواهد کرد.
سکوت نکنید. سلاح آگاهی و اندیشه دست بگیرید و وارد میدان تبیین شوید.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
ارزیاب مقاله گفته به جای عبارت
«عدم توجه به نسخههای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی» بنویس
«توجه به اقتضائات بومی»
خیر، تا صریح و شفاف با نظام سرمایهسالاری و تمام مظاهر آن مرزبندی نکنیم، #تحول امکانپذیر نیست.
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از رویداد ملی روایت فتح
رویداد ملی روایت فتح🇮🇷
هجرت نشر خوبیها
گفتمانی برای ایجاد حال خوب
✅گفتمانی برای ایجاد حال خوب
✅ساخت اقتصاد مقاومتی مردم بنیان
✅تبیین رابطه اقتصاد و فرهنگ ایران
✅آشنایی با منطقی نو در پاسخ به شبهات
موضوعات:
💡اقتصاد فرهنگی
💡نه به نئولیبرالیسم
💡قصه اقتصاد مقاومتی
💡آقای اقتصاد ایران
💡جریان شناسی اقتصادی
💡زیست شهر مولد
💡اقتصاد قانون اساسی
💡نظام جبران خدمات
💡جنگ شناختی اقتصادی
💡رویای اجتماعی
❇️به همراه آموزش مهارتهای:
❗️سناریونویسی
❗️فن بیان
❗️پادکستسازی
❗️دسترسی سریع آمار و اطلاعات
💠 با هدایت و حضور:
آیتالله سید محمد مهدی میرباقری
📖اقتصاد تمدن اسلامی
پروفسور مســعود درخـشــان
📖فریب بزرگ
حجت الاسلام احمدعلی یوسفی
📖اقتصاد مردم بنیان
حجت الاسلام محسن قنبریان
📖امامت امت
و اساتید برتر حوزه و دانشگاه
🔲ویژهی:
🔘نخـبـگـان تبلیغ
🔘گروههای تبلیغی
🔘مبـلغان جریانسـاز
🔘فعالان تبلیغ مجـازی
🔘و مبلغین علاقهمند به جهاد تبیین اقتصادی
📌قالبهای رویداد:
📎روایت
📎چالش
📎کارگاه
📎سخنرانی و...
🔴امتیازات:
🔵بهره مندی از اساتید درجه اول حوزه و دانشگاه
🔵مدرک معتبر
🔵بسته محتوایی ویژه
🔵اسکان، پذیرایی، ایاب و ذهاب
📝آخریـن مهلـت ثبـتنـام:
۱۶ اسفندماه ۱۴۰۱
🗓زمـان برگزاری رویداد:
۲۰ تا ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۱
🏢مکـان برگزاری رویداد:
قم، مسجد مقدس جمکران
🌐لینک ثبتنام:
https://eqtesad.ismc.ir/Revayatefath
💬کـسب اطلاعـات بیشـتر:
🆔https://eitaa.com/Revayat_fathh
🆔@Revayat_fathh
✉️ارتباط با ما
🆔@Revayat_fathh1
رویداد ملی روایت فتح
هجرت نشر خوبیها
۱۴ اسفند سالروز تأسیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گرامی باد.
ایجاد نهادهای انقلابی یکی از ابتکارهای تاثیرگذار امام خمینی (ره) بود.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
یکی از چیزهائی که در هر حرکت عمومی و در هر نهضت لازم است، این است که بر اساس تفکرات و مبانی پایهای این نهضت و این جریان، هم بایستی «واژهسازی» بشود، هم بایستی «نهادسازی» بشود ... وقتی یک انقلاب و یک حرکت تحقق پیدا میکند، بایستی دستگاههای مجری خود را - آن مجموعههائی که آن هدفها را باید دنبال کنند - به وجود بیاورد. یکی از کارها این است که دستگاههای موجود جامعه را متحول کند، یکی دیگر این است که دستگاه متناسب با خواست خود را به وجود بیاورد. هر دو سخت است، هر دو جزو کارهای دشوار است. انقلاب اسلامی هر دو را انجام داد. فرض کنید در مقولهی نظامی، ارتش که ساخته و پرداختهی فرهنگ دیگری و نظام دیگری و کسان دیگری بود، تبدیل شد به یک ارتش انقلابی، به یک ارتش متدین و مؤمن؛ ساختهایش هم تغییر پیدا کرد، روشهایش هم تغییر پیدا کرد، شعارهایش هم تغییر پیدا کرد؛ در آن، تحول به وجود آمد. در کنار این، نهاد نوپا و تازهای از خود انقلاب روئید و آن، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود؛ که اگر این دومی نمیشد، اوّلی هم امکانپذیر نبود. اینها هنرهای انقلاب است که امام بزرگوار ما مظهر اِعمال این هنرها و فهم دقیق از نیاز جامعه و نیاز آینده بود و این را با قدرت، با قاطعیت و با پیگیری انجام داد (۱۳۹۰/۷/۲۲)
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
26.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 کلیپ/ سید احمد عبودتیان، دستیار ویژه رئیسجمهور در همایش "پای کار ایران قوی" گفت: مسئلهی ما یک مسئله اشتغال در سطح کلان جمهوری اسلامی است. ما وظیفهمان این است که مردم را به میدان بیاوریم، یعنی مردم را در زمینه اشتغال، تصمیمساز کرده و توده مردم اشتغالآفرین شوند.
💡رصام (رصد اقتصاد مقاومتی)
https://eitaa.com/rasamnama
طبق تخمین سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد، فائو، در سال ۲۰۲۲ ایران 13 میلیون تن گندم تولید کرده و در میان بزرگترین تولیدکنندگان گندم جهان با یک پله صعود به جایگاه سیزدهم رسیده است.
چهارده تولیدکننده بزرگ گندم جهان در سال ۲۰۲۲ به این ترتیب است:
چین با تولید 137.7 میلیون تن گندم بزرگترین تولیدکننده این محصول، اتحادیه اروپا با تولید 134.5 میلیون تن، هند با تولید 106.8 میلیون تن، روسیه 102.7 میلیون تن، آمریکا 44.9 میلیون تن، استرالیا 36.6 میلیون تن، کانادا 33.8 میلیون تن، پاکستان 26.1 میلیون تن، اوکراین 20 میلیون تن، ترکیه 19.8 میلیون تن، انگلیس 15.7 میلیون تن، قزاقستان 13.7 میلیون تن، ایران 13 میلیون تن و مصر 9.7 میلیون تن.
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari