مُحَلِّل
جناب آقای بنزاید؛ آیا نشستن در خانه شیشهای و سنگ زدن به خانه دیگران در دفعات قبلی درس عبرت نشد؟
ظاهرا امارات اشتیاق زیادی برای میزبانی از موشکها و پهپادهای یمنی دارد. در روزهای اخیر و در راستای ایجاد فشار بر ارتش و کمیتههای مردمی یمن، مزدوران اماراتی در غرب و جنوب یمن با فشار مستقیم تلآویو و ابوظبی فعال شده و قصد دارند مجددا جبهات درگیری را در استانهای مختلف شعلهور کرده و به زعم خود به سمت صنعا حرکت کنند!
انصارالله نیز مشخصا تهدید کرده که هرگونه تنشزایی مزدوران طارق صالح و شورای انتقالی جنوب محدود به یمن نمانده، دبی و ابوظبی را درگیر خواهد کرد. باید دید برخی جریانات عاقل در امارات مانع از تشدید خواهند شد یا خیر.
@Muhallel
✅ چرا حماس همه توان خود را وارد عرصه نمیکند؟
🔹 یکی از سوالات اصلی که اخیرا مطرح شده، این است که چرا حماس و جهاد اسلامی طبق گفته خودشان فقط از ۱۰ درصد توان خود استفاده کرده و با رونمایی از بقیه نیروهایشان، دشمن را وادار به عقبنشینی نمیکنند؟
🔹 جدای از پاسخهایی چون فرسایشی کردن نبرد، تلفاتگیری، حفظ ابهام و ... که در جای خود صحیح است اما یک راز مهم این احتیاط در استفاده از نیروها، به هدف اعلامی رژیم صهیونیستی یعنی "نابودی حماس" برمیگردد.
🔹 به عبارتی، در شرایطی که دشمن از حداقل ۴ لشکر ویژه و نخبه خود در حمله به غزه استفاده میکند و هزاران تن بمب را در هر ساعت بر سر غزه خالی میکند، پیش از هر چیز باید سازمان رزم حماس حفظ شود تا دشمن به این نتیجه برسد که "هر چقدر بمباران و گسیل نیرو بیفایده بوده، سازمان رزم حماس حفظ میشود".
🔹 در صورت ورود کل نیروهای حماس، طبعاً ضربهپذیری این نیروها بالا رفته، دشمن با مشاهده فروپاشی تدریجی مقاومت، حملات خود را شدت خواهد داد.
🔹 در تاکتیکهای مقاومت روی زمین نیز همین هدف حفظ شده، به جای درگیری مستقیم رزمندگان، طرحهای کمین و ضربه با موفقیت تضمینی از پشت و عمق در قالبهای گروههای کوچک ۵ تا ۶ نفره اجرا میشود، نیروها نیز در پوشش خمپاره و کوادکوپتر اقدام کرده، پس از ضربه، محو میشوند. همین مسئله موجب آمار بسیار کم شهدا، زخمیها و اسرای مقاومت شد.
🔹 این مسئله باعث شده تا سازمان رزم حماس و جهاد هم برای مرحله فعلی، هم آینده و هم پساطوفانالاقصی حفظ شده، دشمن تلفات سنگین داده و به بنبست در تحقق اهدافش برسد.
@Muhallel
متاسفانه نقش جمهوری اسلامی ایران در نبرد طوفانالاقصی مورد کملطفی از سوی بسیاری، علیالخصوص در داخل قرار گرفته است.
در این مورد فعلا چندان نمیتوان سخن گفت اما جدای از حمایتهای مردمی، رسانهای، سیاسی و دیپلماتیک، مالی و از همه مهمتر اطلاعاتی، در طول این ۴۰ روز و در سایه اشراف سنگین ایجاد شده از سوی دشمن، محمولههایی از راکتهای نقطهزن، کروزها و موشکهای سنگین و غیره به نوار غزه، یمن، عراق، لبنان و سوریه رسید که اعلام رسمی هر یک برای ایجاد یک خفت جدید برای سیستم اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی کافی است.
کل هنر ما این است که تیشه جنگ را از مرزها و شهرهای خودمان به ریشه فتنه زدهایم و در این زمینه هم تمامقد پشت متحدانمان ایستادهایم.
@Muhallel
مُحَلِّل
تهدید رسمی هدف قرار دادن کشتیهای رژیم صهیونیستی در دریای سرخ توسط سید عبدالملک بدرالدین و سرتیپ یحی
در راستای عمل به استراتژی قطع نفت و ارزاق رژیم صهیونیستی، در حمله دو شب پیش ارتش و کمیتههای مردمی یمن به سرزمینهای اشغالی، مخازن نفت بندر ایلات و خط لوله نفت دریای سرخ(ایلات) - دریای مدیترانه (عسقلان) با موشکهای قدس و بدر هدف قرار گرفت. سازمان سانسور ارتش رژیم صهیونیستی اما با تمام توان مشغول کار است.
نیز رصد و اشراف یمنیها با همکاری محور مقاومت بر دریای سرخ و بابالمندب به شدت افزایش یافته تا هر کشتی نظامی، غیرنظامی و نفتکش رژیم صهیونیستی هدف قرار گیرد.
البته صهیونیستها سعی میکنند با پوشش پرچم کشورهای دیگر و یا خاموش کردن ردیاب کشتیها از مهلکه عبور کنند که پشتیبانی محور جهانی مقاومت همواره به کمک هر یک از اجزای محور میآید.
@Muhallel
مُحَلِّل
با توجه به تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و ایجاد اختلال در مذاکرات آتشبس از سوی تلآویو، انتظا
✅ سردار اسماعیل قاآنی خطاب به ابوخالد محمدالضیف: اطمینان داشته باشید که برادرانتان که در محور قدس و مقاومت با شما متحد هستند، اجازه نخواهند داد که دشمن و حامیانش، غزه و مردم آن را در یک گوشه تحت فشار قرار دهند. برادران شما که در محور قدس و مقاومت با شما متحد هستند، نمیگذارند دشمن به اهداف کثیف خود در سطح غزه و فلسطین دست یابد. ما به شما اطمینان میدهیم که به عنوان بخشی از حفاظت و حمایت مؤثر و مستمر از مقاومت، هر کاری را که باید در این نبرد تاریخی انجام دهیم، انجام خواهیم داد.
✍🏻 این تاکیدات حاج اسماعیل علاوه بر اینکه حاکی از برنامه منسجم جبهه مقاومت است، در راستای شکست خط تبلیغاتی اخیر است توسط رویترز ایجاد و در آن ادعاهای کذبی در خصوص دیدار مقام معظم رهبری و اسماعیل هنیه مطرح شد. اساس رسانهای شدن خبر سفر هنیه به تهران و دیدار وی با رهبر انقلاب نیز بعد از تلاش دشمن پس از سخنرانی اول سیدحسن نصرالله برای القاءِ این بود که "مقاومت پشت حماس را خالی کرده است!" وگرنه آن دیدار هم قرار نبود رسانهای شود و حتی عکس دیدار هم قدیمی است.
@Muhallel
غسل کردی سحر و جامهی احرام تنت
پر شد از عطر زیارت لب و چشم و دهنت
سحر جمعه شد و چشم جهان روشن شد
با نسیم نفس و عطر خوش پیرهنت
ظاهرأ از سفر سوریه بر می گشتی
ارباً ارباً شده در بارش آتش، بدنت
از دمشق آمده بودی بروی کربوبلا
سر و جان داده رسیدی تو به خاک وطنت
رفته بودی که به یاران شهیدت برسی
مثل یک زلزله پر شد خبر پر زدنت
سحر جمعه به دیدار رفیقان رفتی
با همان پیرهن رزم و تن کوهکنت
مثل ققنوس به پرواز در آمد جانت
چشممان روشن از اعجاز فراوان شدنت
زیر تابوت تو باید برود ابر بهار
بس که دلگیر و کشنده است غم آمدنت
دستت افتاد ولی تیر به چشمت نزدند
تاری از زلف پریشان و شکن در شکنت
بر سر نیزه نتابیده و پر خون نشده
لب و دندان و دو چشمت... بدن بی کفنت
روضه سنگین شده، دستی وسط میدان است
روضهی حضرت عباس و عمود و بدنش
صبح نزدیک شده، لشکر قدس آماده ست
پشت سردار و صفآرایی دشمن شکنش
📌آخرین وضعیت آتشبس
🔹 هر روز که میگذرد، محور مقاومت بیشتر متوجه میشود که دشمن در مذاکرات آتشبس عملاً در حال وقتکشی است و رژیم صهیونیستی همچنان میخواهد سیاست کوچ اجباری را پیاده کند و از همین رو هر روز با طرح بهانهای جدید، اخلال جدیدی ایجاد میکند تا حداقل، دستاوردی مهم کسب کند. اعراب نیز به دنبال اجرای آتشبس موقت هستند اما دبههای اسرائیل مانع شده و آنها هم منتظر فرصتی مناسب هستند.
🔸 یکی از تاکتیکهای سیاست کوچ اجباری نیز تخریب وسیع و گسترده ساختمانها و نهادهای اداری و مدنی غزه با بمباران شدید، تخریب با بولدزور و لودر و قطع کمکها و آذوقه است تا عملا از غزه سلب حیات شده و حتی پس از جنگ نیز کسی نتواند به آن بازگردد. غافل از اینکه نتانیاهو در حال پادگانسازی برای مقاومت است.
🔹 برای مثال تلآویو در مذاکرات آتشبس موقت، رسیدن کمکها به شمال را قبول نکرده و با طرح عنوان "منطقه نظامی" فقط تبادل اسرا را در این منطقه میپذیرد.
🔸 به عبارتی نتانیاهو فعلا قصدی بر توقف جنگ نداشته و هر روز با طرح ادعایی جدید در خصوص مکان اسرا و رهبری حماس، با بیرحمی تمام به آن نقاط یورش برده تا همه افراد شمال به جنوب جابجا شوند و به مرور با بهانههای واهی جنوب غزه نیز هدف قرار گیرد.
🔹 با توجه به جنایات دشمن در بیمارستان الشفا، نتانیاهو نیز به این نتیجه رسیده که از نقطه جوش جنایت عبور کرده و هیچ واکنش سخت بینالمللی هم رخ نداده، از این رو وی مجاز به هر کاری خواهد بود.
@Muhallel
🔹 البته دشمن صهیونیستی چندین نگرانی عمده از طرح آتشبس موقت نیز دارد:
۱. چشیدن آتشبس موقت نزد جامعه جهانی، رسانهها، اشغالگران و ... موجب فشار جهت تمدید آن و عدم شروع عملیات جدید خواهد شد. در مباحث صورت گرفته در کریا، برخی مانند گالانت عقیده دارند که مانعی برای شروع مجدد وجود ندارد اما آمریکاییها پیشنهاد دادهاند اصولا میتوان از غزه عقب کشید اما به زودی با نفوذهای پیاپی، مقرهای حماس را منهدم کرد.
۲. از دو هدف شکست حماس و آزادی اسرا، آتشبس برای آزادی برخی اسرا و آزادی بسیاری از زندانیان فلسطینی، موجب تقویت نظامی حماس خواهد شد مانند جابجایی، بازاستقرار مواضع، ترمیم برخی خطوط مهم، تامین لجستیک و آمادگی برای رگبارهای موشکی جدید و ... .
🔸 صهیونیستها همچنین به شدت نگران فصل زمستان و برف و باران ناشی از آن نیز هستند زیرا در این صورت پرواز جنگندهها و پهپادها ناممکن خواهد بود، همچنین به دلیل گل و لای و باتلاق ایجاد شده، امکان تحرک زرهی گرفته شده و این بهترین فرصتِ نیروی چریکی برای ضربه است.
@Muhallel
🔹 اما طرح اصلی رژیم، کوچ اجباری ۱.۵ میلیون فلسطینی به منطقه المواصی در مرز مصر است. این طرح که با پیمانکاری دیوید ساترفیلد صهیونیست، نماینده بایدن در امور صلح خاورمیانه صورت میگیرد، بر این اساس است که این جمعیت، در ۲۰۰ هزار چادر ساکن شوند اما نکته اینجاست که روند امنیتی و کمکرسانی به این جمعیت توسط خود اسرائیل، کشورهای مدنظر و حتی سازمان بینالمللی مدنظر رژیم صورت میگیرد.
🔸 این منطقه همچنین چسبیده به دریای مدیترانه است؛ بنابراین تنها راه کمکرسانی، کشتیهای امدادی است که آنها نیز برای پهلوگیری باید از ارتش رژیم صهیونیستی اجازه بگیرند! طبیعتا استقرار در چادر در فصل زمستان نیز سختیهای خاص خود را دارد.
🔹 به طور خلاصه این طرح یعنی مرگ تدریجی ساکنان غزه و یا پذیرش اجباری توسط سایر کشورهای عربی و غربی. از نظر تلآویو، شاید نتوان ساکنان غزه را مستقیما از غزه به کشورهای دیگر کوچ داد اما میتوان در دو مرحله و با روبه رو شدن مردم و کشورهای عربی و غربی با امر واقع، این مهم را انجام داد.
@Muhallel
🔹 در همین این زمینه، دیوید ساترفیلد، طرحی ۴ بندی در خصوص این توطئه آماده کرده که به شرح زیر است:
۱. ارسال کشتی شناور پزشکی با حمایت بنیاد آسپن آمریکا
۲. عدم دخالت فرانسه در این طرح حتی در ارسال کشتی
۳. نقشآفرینی صلیب سرخ انگلیس و هلال احمر امارات متحده عربی
۴. ایجاد شهر بشردوستانه با ساخت بیمارستان صحرایی موقت و مسکن موقت برای مجروحان توسط قطر در صحرای سینا
🔸 ساترفیلد همچنین دو طرح موازی دیگر را جلو میبرد:
اول، ممانعت از ورود هرگونه کمک به غزه از راه زمینی و دریایی و اخطار به کشورها جهت عدم پاسخ به درخواست کمک از سوی غزه
دوم، تحریک کشورها و سازمانها بر علیه حماس و مقصرسازی حماس در عدم خروج کارکنان خارجی از غزه
@Muhallel
🔹 اما آنتونیو گوترش که از ابتدای جنگ، مواضع بیسابقهای مانند "بیعلت نبودن حمله ۷ اکتبر حماس" را مطرح کرده بود، مخالف جدی طرح آمریکایی - صهیونیستی المواصی است. وی عقیده دارد که این طرح باید با حضور و نظر نمایندهای از فلسطین صورت پذیرد که در میان مردم مقبولیت دارد. دفتر وی در حال فشار به سایر سازمانهای بینالمللی است که در این طرح خبیثانه شرکت نکنند.
🔸 از این رو، آمریکا و اروپا، با جذب تور وینسلند(هماهنگ کننده صلح خاورمیانه سازمان ملل) و دستیار او میروسلاو زاویروف، به دنبال فشار این دو بر کشورها و سازمانهای بینالمللی هستند تا با ضروری نشان دادن طرح المواصی، آن را یک ایده موقت و ضروری جلوه دهند.
@Muhallel
🔹 حال شاید بهتر بتوان متوجه شد که دلیل سفر ناگهانی دکتر امیرعبداللهیان که این روزها میتوان وی را وزیر امور خارجه واقعی غزه و فلسطین دانست، به ژنو سفر کرد تا در پایتخت سازمانهای بینالمللی، با این نهادها گفتگو و رایزنی کند. رایزنیهایی که مطمئنا ارتباط نزدیکی با توطئه المواصی دارد. بدون شک با تدبیر فرماندهان و رزمندگان حماس و جهاد اسلامی و پشتیبانی محور مقاومت، این توطئه نیز به گورستان تاریخ خواهد رفت.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔹 اما آنتونیو گوترش که از ابتدای جنگ، مواضع بیسابقهای مانند "بیعلت نبودن حمله ۷ اکتبر حماس" را مط
مخالفت نهادهای بشردوستانه سازمان ملل با طرح مناطق امن در غزه
سران آژانسها و نهادهای بشردوستانه سازمان ملل در بیانیهای اعلام کردند، در هیچ طرحی که رژیم صهیونیستی به صورت یکجانبه برای ایجاد به اصطلاح «مناطق امن» در غزه اعلام کند مشارکت نخواهند کرد.
به گزارش ایسنا، کمیته دائمی بین نهادی سازمان ملل، رده بالاترین مجمع هماهنگ کننده امور آژانسهای بشردوستانه این سازمان در بیانیهای اعلام کرد: «ما به عنوان رهبران سازمانهای بشردوست موضعمان مشخص است: در طرح برقراری مناطق امن در غزه بدون توافق همه طرفها مشارکت نخواهیم کرد و این کار را تا زمانی که شرایط بنیادین برای تضمین ایمنی و دیگر ملزومات اساسی اعمال نشده و مکانیزمی برای نظارت بر اجرایش وجود نداشته باشد، انجام نخواهیم داد.»
این کمیته نمایندگی کننده این نهادها خاطرنشان کرد، تحت شرایط کنونی، هر گونه طرح پیشنهادی برای اعمال یکجانبه این «مناطق امن» احتمالا باعث آسیب دیدن شهروندان شده که این شامل ایجاد بالقوه تلفات چشمگیر میشود و بنابراین طرح باید رد شود.
در ادامه این بیانیه تصریح شد: «بدون وجود شرایط درست، متمرکز کردن شهروندان در چنین مناطقی در پس زمینه درگیریهای فعال میتواند ریسک حمله و آسیبهای مضاعف را افزایش دهد. هیچ به اصطلاح منطقه امنی وقتی به صورت یکجانبه اعلام شده یا تحت حضور نیروهای مسلح اعمال شود، واقعا امن نیست.»
همچنین این سازمانها تصریح کردند، مذاکرات و بحث درباره مناطق امن نباید باعث انحراف حواس از وظیفه اصلی طرفها برای مراقبت دائم نسبت به غیرنظامیان، صرف نظر از تامین مکان امن برای آنها و برآورده کردن نیازهای اساسی آنها شود و این شامل ارائه دسترسی انسانی سریع، ایمن و بدون اخلال به همه غیرنظامیان نیازمند میشود.
در این بیانیه خاطرنشان شد: «هیچکدام از سازمانهای بشردوستی که ما نماینده آنها هستیم تدارکی برای ورود آوارهها به هرگونه منطقه ایمن یا منطقه انسانی در غزه ندیدهاند.»
این کمیته بیان داشت، به منظور ایجاد چنین مناطقی باید طرفها بر سر خودداری کردن از درگیریها در این مناطق و اطراف آنها، ضروریات برای زنده ماندن و تحرک آزادانه آوارگان توافق کرده باشند.
این رهبران تصریح داشتند، شکست در برآورده کردن این شرایط اساسی ممکن است به نقض حقوق بشر بینالمللی منجر شود.
آنها همچنین درخواست خود برای اعمال یک آتشبس انسانی به منظور کاستن از درد و رنجها و کمک به تسهیل عملیاتهای انسانی و همینطور آزادی همه اسرا را تکرار کردند.
@Muhallel
#مهم
✅ سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: همانگونه که طوفان الاقصی از جایی که دشمن محاسبه نمیکرد، فرا رسید باید بازهم منتظر طوفانهای دیگری باشند که از راههایی که گمان نمیکنند به آنها خواهد رسید. #مسلمانان_جهان امروز بیش از هر زمان همدل هستند، و حتی در دنیا #غیرمسلمانان هم یک جهان در برابر آمریکا و شرکای او ایستاده است.
@Muhallel
حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز در بازدید از نمایشگاه هوافضای سپاه: رژیم صهیونیستی به رغم بمبارانهای گسترده در غزه، تاکنون در حرکت خود ناکام بوده است زیرا از ابتدا گفتند که هدف ما نابودی حماس و مقاومت و زمینگیر کردن آنها است اما با گذشت بیش از ۴۰ روز و با بکارگیری همه توان نظامی خود، هنوز نتوانستهاند این کار را انجام دهند.
رهبر انقلاب اسلامی بمباران وحشیانه بیمارستانها و زنان و کودکان در غزه را نشانه عصبی بودن شدید سران رژیم صهیونیستی از شکست خود دانستند و افزودند: شکست رژیم صهیونیستی در غزه، یک واقعیت است و پیشروی و ورود به داخل بیمارستانها و یا خانههای مردم، پیروزی نیست زیرا پیروزی به معنای شکست دادن طرف مقابل است که رژیم صهیونیستی تاکنون نتوانسته است به آن دست یابد و در آینده هم نخواهد توانست.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید براینکه ابعاد این نتوانستن فراتر از رژیم صهیونیستی است، گفتند: این نتوانستن به معنای نتوانستنِ آمریکا و کشورهای غربی نیز است و اکنون همه دنیا با این حقیقت مواجه شده است که یک رژیم ِ دارای امکانات و تجهیزات مفصل و پیشرفته نظامی نتوانسته است بر طرف مقابل خود که هیچ یک از این امکانات را ندارد، غلبه کند.
ایشان همچنین درباره وظایف و عملکرد دولتهای مسلمان نیز افزودند: برخی دولتهای اسلامی به ظاهر در مجامع، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و برخی هم تاکنون محکوم نکردهاند اما این، قابل قبول نیست. کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولتهای اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: دولتهای اسلامی حداقل برای یک مدت محدود رابطه سیاسی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: ملتها باید با ادامه تجمعات و تظاهرات خود، نگذارند مظلومیت ملت فلسطین فراموش شود.
ایشان در پایان تاکید کردند: ما به وعده الهی یقین داریم و به آینده نیز امیدواریم و به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.
@Muhallel
در حالی که همه منتظر ضربه موشکی و پهپادی صرف یمنی به کشتیهای رژیم صهیونیستی بودند، مجاهدان اقدام به توقیف و تصرف کشتی Galaxy leader کردند.
در روزهای گذشته، علاوه بر آمادهباش کامل دریایی، هوایی و زمینی ارتش و کمیتههای مردمی و افزایش سطح اشراف راهبردی یمنیها، حضور ناوهای آمریکایی و آمادگی مزدوران اماراتی طارق صالح برای تنشزایی در جبهات درونی، فضای تنش خاصی بر منطقه راهبردی بابالمندب حاکم بود.
پس از نزدیک شدن پهپاد یمنی به ناوشکن آمریکایی هادنر و سرنگونی آن که عملا یک پیام تشدید تنش از سوی آمریکا بود، اما این ناوشکن از سواحل یمن به مناطق شمالی دریای سرخ عقبنشینی کرد.
این مسئله نشان میدهد که زیرساخت قدرت کنش و واکنش تهاجمی در سراسر یمن، بابالمندب و دریای سرخ و اعتبار بالفعل شدن این زیرساخت تهاجمی نزد طرفهای منطقهای و بینالمللی در بالاترین سطح خود است.
گفتنی است در کاخ سفید، بهترین راه جهت مهار یمن، تلاش برای امضای توافق صلح میان عربستان سعودی و یمن تشخیص داده شده و تیم لندرکینگ، فرستاده بایدن در یمن که خود مانع توافق بود، اکنون میان مسقط - ریاض و صنعا فعال شده تا توافقی امضا شود.
آمریکاییها گفتهاند در ازای این توافق انتظار توقف عرصه یمن را دارند که صنعا نیز به شدت رد کرده و این دو را دو موضوع جدا دانسته است. در ریاض نیز مقامات به شدت به دنبال عقد این توافق هستند تا مانع از شکلگیری مجدد یمن و زیر آتشرفتن شهرها و تاسیسات خود شوند.
@Muhallel
📌پرسشهای اساسی پساجنگ غزه
🔹 این روزها و در محافل تحلیلی، شاید بیش از بررسی وضعیت فعلی نبرد، تمرکز بر ترسیم و توصیف، تبیین، پیشبینی و سناریونویسی برای ساعتی است که جنگ در غزه متوقف شود. در ادامه به بخشی از این سوالات اشاره خواهد شد هر چند برای تلخیص، بعضی سوالات خود شامل چندین سوال و مجموعه احتمال هستند که جای بررسی دارند. خوب است که بخشی از افکار و تحلیلهای ما نیز به وضعیت بعد از نبرد اختصاص یابد. من نیز در آینده تلاش خواهم کرد که در حد توان برخی را بررسی کنم.
۱. با توجه به تضعیف اساسی رژیم صهیونیستی و تداوم درگیری رژیم با آوار زلزله ۱۵ مهر، محور مقاومت چگونه از این فرصت تضعیف دشمن اصلی خود سود خواهد برد؟
۲. رژیم صهیونیستی برای جبران یا انحراف شکست خود در سطح فلسطین، منطقه و جهان چه خواهد کرد؟ علیالخصوص پاسخ آن به ایران و محور مقاومت چه خواهد بود؟
۳. رویکرد دولت بایدن با پرونده اسرائیل، محور مقاومت(شامل کل محور و هر کشور به طور جداگانه)، یوروآتلانتیک و ایندوپاسفیک چه خواهد بود؟
۴. چه تغییرات و رخدادهای درونی در سطوح سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در انتظار است؟
۵. مواجهه کشورهای اسلامی عادیساز(امارات، بحرین، عربستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان) چه خواهد بود و اصولا پرونده عادیسازی چه سرنوشتی خواهد داشت؟
۶. جایگاه جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت (خاصه یمن) در منطقه و جهان به چه شکل خواهد شد؟ کشورهای مختلف (مثلا عربی) چگونه با ما و محور برخورد خواهند کند؟
۷. آیا الگوی طوفانالاقصی (از حیث طراحی و اجرا) به سایر گروهها و کشورها گسترش خواهد یافت؟
۸. تکلیف شبکه نیابتی رژیم صهیونیستی در حوزههای مختلف مانند رسانهها، گروههای تروریستی، سرویسهای جاسوسی و ... در جهان و به طور خاص در منطقه چه خواهد شد؟
۹. نحوه بازسازی و آینده غزه و بازسازی قسمتهای آسیب دیده حماس و جهاد به چه شکل خواهد بود؟
۱۰. چین، روسیه، هند و اروپا چه طرحی را پیش خواهند برد؟ نوع مواجهه آنها با رژیم صهیونیستی چه خواهد بود؟
۱۱. تاثیر عملیات بر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا و رویکرد جمهوریخواهان چه خواهد بود؟
۱۲. تکلیف پرونده اخراج نیروهای آمریکا از منطقه و نیروهای جدید این کشور در غرب آسیا چه خواهد شد؟
۱۳. در سایه اثبات ناکارآمدی نهادهای بینالمللی همچون سازمان ملل، شورای امنیت و ... این نهادها چه وضعیتی پیدا خواهند کرد؟
۱۴. تاثیر طوفانالاقصی در سناریوهای نظم آینده جهانی چه خواهد بود؟
۱۵. ترتیبات نظم امنیتی جدید منطقه با چه الگو و شکلی خواهد بود؟
۱۶. مسئله فلسطین تا چه حد و چگونه به عنوان مسئله اصلی یا دستکم یکی از مسائل اصلی منطقه و جهان باقی خواهد ماند؟
۱۷. الگوی برخورد رژیم صهیونیستی با فلسطینیان و محور مقاومت در غزه، کرانه باختری، سوریه و لبنان و یمن چه خواهد بود؟
۱۸. طوفانالاقصی چه تاثیری در آرایش سیاست داخلی کشورهای محور علیالخصوص ایران، عراق، لبنان و یمن
۱۹. تکلیف حضور و نفوذ اسرائیل در برخی مناطق که حیاط خلوت سنتی جنایات آن محسوب میشده مانند قاره آفریقا یا آمریکای لاتین به چه شکل خواهد بود؟
۲۰. تکلیف کریدورهای منطقهای و جهانی همچون یک کمربند - یک راه، I2U2، شمال- جنوب و BRI چه خواهد شد؟
۲۱. چه تغییراتی و رویدادهایی در انتظار سه پرونده مهم تنازع آمریکا، یعنی اوکراین، تایوان و حتی کره شمالی رخ خواهد داد؟
۲۲. استراتژی سیاست خارجی و امنیتی آمریکا در برابر ایران علیالخصوص در حوزههای هستهای و مذاکرات، موشکی و ... چه خواهد بود؟
🔻مجددا تاکید میشود که اینها بخشی از سوالات است که هر یک به چندین سوال جزئیتر قابل تقسیمبندی است.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌پرسشهای اساسی پساجنگ غزه 🔹 این روزها و در محافل تحلیلی، شاید بیش از بررسی وضعیت فعلی نبرد، تمرکز
یکی از تاثیرات فوقالذکر، تثبیت حاکمیت دریایی یمن بر تنگه راهبردی بابالمندب است. هر چند دست بلند محور مقاومت در این آبراهه حساس پیش از این نیز به اشکال گوناگون خود را نشان داده بود اما اعلام علنی خطوط قرمز، برنامهها، هشدارها و سپس عمل به آنها توسط نیروهای مسلح یمن، این خطوط را تثبیت و تحکیم میکند.
در روزهای گذشته ائتلاف دریایی آمریکایی در دریای سرخ برای کشتیهای مختلف دستورالعملهایی طراحی و ابلاغ کرده بود مانند عبور از تنگه در شب، فاصلهگرفتن از یمن و یا ایجاد خط ارتباطی ۲۴ ساعته با ائتلاف که بزودی ناکارآمدی همه این تدابیر همانند تنگه هرمز آشکار شد.
@Muhallel
هر چند از ۱۵ مهر تاکنون در ادبیات سران غرب و رژیم صهیونیستی، تهدید ویژهای نشده اما با هدف اعلان آمادگی بالقوه جمهوری اسلامی ایران برای مراحل بعدی جنگ و گسترش آن در منطقه و همچنین ارتقای چتر حمایتی از محور مقاومت، نمایش قدرتی صورت خواهد گرفت که رونمایی از #فتاح۲ در حضور رهبر معظم انقلاب بخشی از آن بود. این روند ادامه خواهد یافت.
@Muhallel
مُحَلِّل
هر چند از ۱۵ مهر تاکنون در ادبیات سران غرب و رژیم صهیونیستی، تهدید ویژهای نشده اما با هدف اعلان آما
در این خصوص، یک نکته مهم نیز وجود دارد که این روزها کمتر کسی بدان توجه کرده است.
در روزهای اخیر ما شاهد تلاش یک جریان تندرو در واشینگتن و تلآویو بودهایم که تلاش دارد با عملیاتهای ترکیبی رسانهای و میدانی، پای جمهوری اسلامی ایران را به عرصه جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی بکشاند.
هر چند حمایتهای جمهوری اسلامی از مقاومت منطقه در ابعاد مختلف نظامی اطلاعاتی ادامه دارد اما به نظر میرسد که برخی جریانات شکست خورده در محور تلآویو - واشینگتن که خود را در بنبست غزه میبینند، قصد دارند تا با گسترش انفجاری جنگ، اولا از بنبست فعلی و زمین طراحی شده توسط مقاومت خارج شده و ثانیاً ایالات متحده و کشورهای غربی را وادار به ورود مستقیمتری کنند.
اگر به روند خبرسازیهای اخیر توجه کنید، مواردی مانند تزریق اطلاعات مبهم و کاذب در خصوص دیدار رهبری انقلاب و اسماعیل هنیه و تداوم این خط روایی در رسانههای زنجیرهای و اتهامزنی به ایران در خصوص توقیف نفتکش گلکسی ریدر توسط نتانیاهو نشاندهنده یک نقشه پیچیده جهت انحراف زمین درگیری است.
در همین زمینه، هشدار وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص پاسخ جمهوری اسلامی در صورت هدف قرار دادن نیروهای ایرانی در سوریه نشان میدهد که این تحریک نیز قابلیت انتقال به میدان را دارد.
به هر روی، همانطور که رهبری معظم انقلاب نیز گفتند، دشمن از شکستهای اخیر عصبی است و در این شرایط نیاز است تا برخی مسائل را به دشمن غدار و پشتیبانان آن یادآور شد.
@Muhallel
مُحَلِّل
یکی از تاثیرات فوقالذکر، تثبیت حاکمیت دریایی یمن بر تنگه راهبردی بابالمندب است. هر چند دست بلند مح
➖ در ساعات گذشته یک کشتی باری با نام GALAXY LEADERS در دریای سرخ و نزدیک به آب های عربستان توسط انصارالله یمن توقیف شد( آخرین موقعیت این کشتی مربوطه به روز گذشته در دریای سرخ می باشد)
➖ همانطور که در تصویر مشخص است ناو بالگردبر باتان LHD5، ناو LSD50 در شمال دریای سرخ و زیردیایی آمریکایی در منطقه میانی دریای سرخ و برخی ناوشکن های آمریکا نیز از جنوب تا شمال دریای سرخ در حال فعالیت هستند ناو CVN69 نیز در دریای عربی مستقر است، توقیف کشتی اسرائیلی در بین شناورهای آمریکایی مستقر در دریای سرخ را میتوان یکی از شاهکار ترین عملیات های انصارالله دانست و این عملیات بیشتر یک شکست بزرگ برای آمریکا است چرا که آمریکا با اعزام یک سوم ناوگان دریایی خود به شرق مدیترانه، دریای سرخ و استقرار ناوگروه بالگردبر باتان LHD5 در دریای سرخ می خواست یک بازدارندگی برای ایران و نیروهای مقاومت و انصارالله یمن ایجاد کند اما انصارالله یمن با وجود انبوهی از شناورهای آمریکایی در دریای سرخ توانست کشتی اسرائیلی را با یک عملیات پیچیده توقیف کند.
@WestAsiaNews
@Muhallel
📌مروری بر آخرین وضعیت غزه و منطقه
🔹پس از اینکه رژیم صهیونیستی با carpet bombing سعی در کوچاندن مردم غزه به کشورهای عربی داشت که بزودی شکست خورد، تهاجم زمینی آغاز شد. در این تهاجم آنها از سه محور وارد شدند که در محور زمینهای کشاورزی جحرالدیک به سمت الرشید و ساحل پیشروی کردند تا با دور زدن خطوط پدافند مستحکم شرقی غزه، از غرب وارد شهر شوند. به عبارتی، اصل محور پیشروی دشمن با عبور از زمینهای کشاورزی و در خط ساحلی و محور غربی بود زیرا مقاومت در طول سالیان گذشته خطوط پدافندی مستحکمی را در شرق و شمال غزه ایجاد کرده بود که کارآمدی خود را در تهاجم زمینی سال 1393 نشان داد.
🔸 از همان ابتدای کار دشمن دو هدف بسیار سخت و مبهم برای خود تعیین کرد: درهم شکستن حماس و آزادی اسرا. با دقت در این اهداف مشخص میشود که حریف در اهداف خود تصرف زمین را قرار نداده پس فرماندهی مقاومت نیز در تعیین راهبرد و تاکتیک خود بیش از آنکه به زمین اهمیت دهد، ناکام گذاشتن دشمن در دستیابی به این دو هدف و معکوس کردن آن را در اولویت قرار داد.
@Muhallel
🔹پس از ورود، دشمن اکثر تلفات خود را در محورهای بیت حانون و بیت لاهیا(شمال) و شرق داد و کمترین پیشروی هم صورت گرفت اما دشمن توانست از غرب وارد شهر شود زیرا در سالیان گذشته، خطوط خاصی نیز وجود نداشت. مقاومت نیز این سیاست را در دستور کار قرار داد تا با اجازه دادن به رژیم برای پیشروی، عمق آن را گرفته، تلفات قابل توجه لجستیک و انسانی وارد کند.
🔸 پس از پیشروی در زمینهای خالی از عوارض، دشمن در یک دو راهی قرار گرفت؛ یا میبایست عقب نشینی میکرد که شکستی سخت بود و یا وارد بافت شهری میشد که پیروزی در این راه نیز تضمین شده نبود؛ لذا رقیب گزینه ورود را انتخاب کرد اما با هدف ایجاد تصویر دستاورد و فروپاشی زودهنگام و امتیازگیری در مذاکرات و تداوم کوچ مردم.
🔹 در این مرحله اینکه چگونه دشمن آمریکایی و اسرائیلی به این نتیجه رسیدند که بیمارستان الشفا محل فرماندهی حماس و نگهداری اسراست خود داستانی مفصل است اما تلآویو به همه طرفها وعده داد که الشفا، محل پیروزی است و هر هزینه ای را برای رسیدن به آن میپردازد.
@Muhallel