الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ يُبَشِّرُهُمْ رَبُّهُمْ بِرَحْمَةٍ مِنْهُ وَ رِضْوانٍ وَ جَنَّاتٍ لَهُمْ فِيها نَعِيمٌ مُقِيمٌ خالِدِينَ فِيها أَبَداً إِنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ
چه از جنبه علت، چه از حیث راهکاردهی و یا انتقاد و تمجید از مقاومت، تحلیلهای متفاوتی وجود دارد. مهمترین نکتهای که نباید فراموش کرد عدم تکمیل پازل پیروزنمایی و قدرتنمایی رژیم صهیونیستی است زیرا یکی از اهداف اقدامات اخیر صهیونیستها، ارائه تصویر یک پیروزی ولو تاکتیکی برای خروج از بحران بیدستاوردی و انتقال به مرحله بعدی است.
@Muhallel
مُحَلِّل
۱. بیروت یکی از امنترین اماکن مقاومت بوده نه از این جهت که جاسوس نیست یا دشمن توانایی دسترسی و حمله
ترور حاج صالح العاروری در حالی صورت گرفت که مذاکرات قاهره برای آتشبس و توقف کامل جنگ سرعت گرفته و پیشرفتهای مهمی کرده بود؛ از جمله طرفین به یک چارچوب مشخص برای تبادل اسرا در سه مرحله غیرنظامی، سربازان زن و نظامیها در ازای توقف کامل جنگ، عقبنشینی تدریجی رژیم از غزه و افزایش تعداد و نوع کمکها رسیده بودند.
کار همچنین به تبادل لیست اسرایی که طرفین خواستار آزادی آنها بودند رسیده بود. همچنین مصر تلاش میکرد بین فتح و حماس یک توافق برقرار کند. با ترور سهشنبه، حماس همه مذاکرات را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد. قاهره نیز مجددا در حال رایزنی با طرفها برای حفظ خویشتنداری است!
@Muhallel
آمریکاییها در آخرین پیامهایی که ارسال کردهاند بر لزوم عبور از نتانیاهو صحبت کرده و در این زمینه برخی اقدامات مانند فشار برای خروج تدریجی ارتش اشغالگر از غزه و یا برگشت ناو هواپیمابر جرالد فورد از مدیترانه به ویرجینیا را نشانه آن میدانند.
از این رو یک تحلیل قوی که در میان بسیاری شکل گرفت این بود که یک هدف اقدامات انفجاری نتانیاهو در منطقه، جلوگیری از کاهش حمایت آمریکا و یا افزایش آن در سطوح سیاسی و نظامی(ناوهواپیمابر و زمان و سرعت ارسال تسلیحات اهدایی) از راه تصاعد بحران در منطقه است(جدای از هدف خروج از بنبست غزه و ادامه حضور وی در قدرت).
از این رو اعلام این نکته که مسئول ترور بیروت اسرائیل بوده و آمریکا در زمان عملیات از آن با خبر شده! قابل توجه و نیازمند بررسی بیشتر است و بر تعاملات و تقابلات آتی اثرگذار خواهد بود.
@Muhallel
استراتژی جمهوری اسلامی ایران در اغتشاشات ۱۴۰۱ با مصوبه مشترک شورای امنیت کشور و ستاد کل نیروهای مسلح این بود: "خون میدهیم اما دست به اسلحه نمیبریم" که البته در آن دوره با موفقیت در هدف همراه بود.
به نظر میرسد نسخهای شبیه این استراتژی با تفاوتهای خاص اکنون نیز در دستور کار است.
مشخصاً در دوره جدید، اتخاذ یک آرایش پدافندی و آفندی متناسبِ یکپارچه در حوزههای اطلاعاتی و امنیتی، نظامی، سیاسی، اقتصادی، رسانهای و اجتماعی در محور مقاومت یک ضرورت غیرقابل انکار است.
@Muhallel
📢رهبر انقلاب: جنایتکاران سنگدل بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد/ این جنایتکاران بدانند که از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود/ این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذن الله
👈حضرت آیتالله خامنهای درپی شهادت جمعی از زائران مزار شهید سلیمانی در حادثه تروریستی در مسیر گلزار شهدای کرمان پیامی صادر کردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است.
📝بسم الله الرّحمن الرّحیم
دشمنان شرور و جنایتکار ملت ایران، بار دیگر فاجعه آفریدند و جمع زیادی از مردم عزیز را در کرمان و در فضای معطّر مزار شهیدان، به شهادت رساندند.
ملت ایران عزادار شد و خانوادههای زیادی در سوگ جگر گوشگان و عزیزان خود غرق ماتم شدند. جنایتکاران سنگدل نتوانستند عشق و شوق مردم به زیارت مرقد سردار بزرگشان شهید قاسم سلیمانی را تحمل کنند. بدانند که سربازانِ راه روشن سلیمانی هم رذالت و جنایت آنان را تحمل نخواهند کرد. چه دستهای آلوده به خون بیگناهان و چه مغزهای مفسد و شرارتزا که آنان را به این گمراهی کشاندهاند، از هم اکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود. بدانند که این فاجعه آفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذن الله.
اینجانب در عزای خانوادههای مصیبت دیده با آنان همدل وهمراهم و صبر و تسلّای آنان را از خداوند متعال مسألت میکنم. روح مطهر شهیدان انشاءالله میهمان بانوی دو عالم و مادر شهیدان حضرت صدیقهی طاهره سلام الله علیها است. با مجروحان حادثه همدردی میکنم و شفای آنان را از درگاه الهی خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۲/۱۰/۱۳
📱سایت | روبیکا | روبینو | بله | ایتا | ویراستی | سروش | ایکس(توئیتر) | اینستاگرام | آپارات
مُحَلِّل
اکنون میتوان گفت حریف کارزار جنگ بین جنگها را در قالب مرگ با هزاران زخم مجددا آغاز کرده هر چند با
🔸 در خصوص شروع دور جدیدی از استراتژی مرگ با هزاران زخم که چند روز قبل نیز تئوریپردازی آن در مقاله نفتالی بنت صورت گرفت، دو نکته قابل تامل وجود دارد:
۱. اگر راهبرد هزار خنجر قبلا محدود به جمهوری اسلامی ایران بود، اینبار دشمن راهبرد فوق را در سطح منطقه و در میان محور مقاومت توسعه داده است. بنابراین هر پاسخ نیز باید در گستره فرافلسطین اشغالی و مشترک و یکپارچه میان محور مقاومت باشد.
۲. اصلیترین ویژگی راهبرد هزار خنجر این است که ضربات از راهها، شیوهها، مکانها و زمانهای متعدد، متفاوت و بعضا متضاد دریافت میشوند. این موجب سردرگمی در دستگاه محاسباتی شده و فضا را برای دریافت ضربه بعدی یا ضربه بزرگتر فراهم میسازد. بنابراین سیستم به جای درگیر شدن با ضربات موردی و موضعی، باید دشمن را به عنوان یک سیستم کلی دیده و با حرکات راهبردی آن را متوقف سازد. اشراف راهبردی بر گلوگاههای تصمیمساز و تصمیمگیر حریف یک ضرورت است.
@Muhallel
🔸 بخشی از بیانیه مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از شهادت شیخ صالح العاروری که به دلیل حوادث دیروز چندان بدان پرداخته نشد:
🔺 اقدام وحشیانه رژیم صهیونیستی در حمله پهپادی به جنوب بیروت که با نقض حاکمیت سرزمینی لبنان منجر به شهادت صالح العاروری معاون دفتر سیاسی حماس و دو تن از فرماندهان گردانهای قسام و چند تن دیگر گردید، نشان داد تداوم دیوانگی و وحشیگری و شهوت جنگ افروزی راهبرد شیطانی صهیونیستها تحت حمایت دولت تروریست ایالات متحده آمریکا است.
🔺 بیتردید شکست طوفان الاقصی با ترور و جنایت ترمیم نخواهد شد و رژیم به زانو درآمده صهیونیستی با ارتکاب این گونه اقدامات هرگز قادر نخواهد بود محاسبات مقاومت را دچار خطای راهبردی سازد.
🔺 صبر راهبردی مقاومت و حزب الله تحت تاثیر آمال و آرزوهای شوم رژیم صهیونیستی و حامیان آن، از مدار عقلانیت و منطق و نگاه به الزامات غلبه بر اشغالگران قدس و غاصبان فلسطین دور نخواهد شد و این ترور و شهادت خون تازه ای در رگهای مقاومت که عرصه را بر رژیم جعلی و کودککش تنگ کرده است تزریق و رزمندگان فلسطینی در جای جای این سرزمین به ویژه کرانه باختری را باعزمی جدیتر وارد میدان جهاد با اشغالگران میسازد.
@Muhallel
🔻 هدف قرار دادن و ترور فرماندهان حشدالشعبی در شرق بغداد توسط جنگندههای آمریکایی حامل چند معنا است:
۱. نکته اول مطلبی که دیشب ذکر شد:
https://eitaa.com/Muhallel/1607
۲. از حیث زمانی، وقوع سه حادثه در سه روز پیاپی، نشاندهنده شتاب دشمن در کارزار مشترک گسترش ترور در منطقه است. کاهش فاصله زمانی اقدامات حریف اما نشان میدهد اگر عکسالعمل در فاصله زمانی کوتاهتری صورت نگیرد، سرعت دشمن افزایش مییابد. از سویی هر کمپین، به طور طبیعی یک نقطه فرود برای اوجگیری مجدد دارد و غالباً در همین نقطه فرود میتوان دشمن را سرکوب و مانع از تحرک مجدد آن شد.
۳. هدف قرار گرفتن علنی بغداد که نزدیک وزارت کشور بوده آن هم در روز روشن، یک دهنکجی بزرگ به دولت السودانی است. دولت سودانی در روزهای اخیر از سویی با کاهش حمایت برخی جناحها مواجه شده و همزمان تحت فشار شدید آمریکاییهاست، از سوی دیگر نیز وی همزمان به دنبال اعمال فشار بر گروههای مقاومت برای کاهش حملات، سخن گفتن از لزوم خروج آمریکا برای تخلیه خشم گروههای مقاومت و یک بیعملی کامل در حوزه تهیه جدول زمانبندی خروج است. به نظر سودانی نیز باید موضع خود را شفاف و روشن سازد زیرا شتر سواری دولا دولا نمیشود.
۴. این حملات راه جدیدی در پیش روی مقاومت عراق میگشاید: حمایت گسترده مردمی پشتوانه شده و دور جدیدی از مبارزه آغاز میشود.
@Muhallel
اکنون مباحث فراوانی وجود دارد که این بر عهده گرفتن داعش، حقیقی است یا پروژه تحمیل شده است؟
در این بین فرضیاتی وجود دارد اینکه چرا فیلم کاملی نیامده یا صورتها شطرنجی شده. از سویی گفته میشود این امر ممکن است با هدف سخت شدن شناسایی شبکه پشتیبانی و تامین صورت گرفته باشد.
از سویی دیگر نوع واکنشها پس از پیام مقام معظم رهبری بسیار قابل توجه است؛ تا قبل از پیام رهبری، ما شاهد نیش و کنایه اکانتهای وابسته صهیونیستی به حادثه کرمان بودیم؛ تنها دقایقی بعد از پیام رهبری و اعلام شروع موج پاسخ سخت، بلافاصله شاهد اوجگیری اتهامزنی نابخردانه به نظام بودیم و سپس آمریکا اعلام کرد هیچ نقشی نداشته و دلیلی ندارد اسرائیل هم نقش داشته باشد! ساعتی بعد مجدداً رسانهها گزارش دادند که رژیم گفته ما هیچ نقشی نداشتیم و وابستگان آن در فضای مجازی این مسئله را مطرح کردند که اسرائیل غیرنظامی نمیزند!
@Muhallel
مُحَلِّل
اکنون مباحث فراوانی وجود دارد که این بر عهده گرفتن داعش، حقیقی است یا پروژه تحمیل شده است؟ در این
بنابراین و به طور خلاصه جمعبندیها تا این لحظه حاکی است که همانند عملیات شاهچراغ مرداد ماه امسال، دست سرویس دشمن عیان است اما ترس از تبعات اقدام پس از پیام سخت رهبری، آنها را به تکاپو انداخته تا با چندین اقدام، خود را مبری ساخته یا هزینه هر گونه واکنش را برای نظام بالا ببرند.
هر چند همانطور که گفته شد فرضیاتی دیگر همچون گمراهسازی و ایجاد چالش در روند کار وجود دارد.
@Muhallel
⚽️ سخنان قابل تامل سردار سلامی در جمع بازیکنان تیم ملی فوتبال که چندان پرداخته نشد. توصیه میکنم این صحبتها را بدون گلایههای قبلی، تمسخر، عصبانیت و ... مطالعه کنید:
🔻 در فوتبال یک سری اصول خیلی مهم هستند. مفهومی به نام قدرت داریم یعنی انرژی درونی شما برای یک لحظه. یک کشتی گیر خیلی قدرتمند است یا یک وزنه بردار که در لاتین به آن (power) میگویند. مفهوم دیگری به نام استقامت داریم که در لاتین به آن (strenth) میگویند. این دو با هم متفاوت هستند. strenth یعنی اینکه شما چه قدر میتوانید در طول زمان صاحب قدرت باشید و این می شود مقاومت. فوتبال یک ورزشی است که هم قدرت و هم مقاومت در آن نقش دارد و برای همین توصیه می شود که از ذخیره قدرت استفاده کنید و همه انرژی را هدر ندهید و هیچ دامنه حرکتی اضافه نداشته باشید و استقامتتان تا آخر باقی بماند. در یک ربع آخر هرکسی که جان داشته باشد و بتواند بدود بازی را تغییر خواهد داد.
🔻 این فوتبال محصول تمرکز ذهن است و همه ورزش ها این شکلی هستند. هیچ واقعیتی بیرون از ذهن نیست. یعنی هر چه شما بیرون می سازید ابتدا در ذهنتان ساخته میشود. اگر در ذهنتان پیروزی بسازید بیرون هم پیروزی میسازید. هیچ وقت از شکوه نامها نترسید. هیاهوی تماشاگر اصلا نباید تمرکز شما را بهم بزند. چون موفقیت شما در گروی اتصال تاکتیک به استراتژی است.
🔻در جنگ هم به همین شکل است. تاکتیک حرکات فردی شما است یعنی اینکه چطور توپ را به حرکت دربیاورید. ولی استراتژی منطقی است که این تاکتیک ها را به هم پیوند میدهد تا یک فضای عمومی از بازی شکل بگیرد.
🔻 تاکتیک را بازیکن می سازد و استراتژی را مربی. این مربی است که به شما میگوید دامنه حرکتی تان چقدر است. آرایش بازی مثلا 2-4-4 است و توپ را در وسط میدان به حرکت دربیاورید، یا بیشتر دفاعی کار کنید. شما وقتی می توانید این تاکتیک ها را به هم گره بزنید و راهبرد بسازید که دارای تمرکز ذهن باشید. یعنی حریف آن را به هم نریزد.
🔻 خوشحالی بیش از حد نکنید و وقتی هم میبازید زیاد افسرده نشوید. هیچ داوری نظرش تغییر نمیکند پس با داور درگیر نشوید. قرار نیست همه بازیها را ببرید. برزیل هم هفت گل از آلمان خورد. جنگ تقریبا شبیه فوتبال است و فقط یک تفاوت دارد. در فوتبال شرایط برابر و یکسان است ولی در جنگ همه چیز غیر خطی و بیقاعده است.
@Muhallel
مُحَلِّل
"پاسخ سخت" سریع و حتمی است.
آخرین جمعبندی: به شکل تصور شده بسیاری نخواهد بود و فعلا هم برنامهای برای رویارویی مستقیم نیست.
تشدید یکپارچه در چارچوب طوفانالاقصی دنبال میشود.
توضیحات بزودی...
@Muhallel
🔸 سید مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزارت کشور: تعداد شهدای زیر ۱۸ سال ۳۰ نفر و افراد زیر ۱۰ سال ۹ نفر هستند که مردان ۳۶ نفر و زنان ۵۳ نفر از شهدا به شمار میروند که جمع شهدا ۸۹ نفر است و ۷۶ نفر ایرانی و ۱۳ نفر افغانستانی هستند.
🔸 باقی مانده اجساد تروریست های خبیث نیز به دست آمده و هر دو تروریست عملیات انتحاری انجام داده اند که بخش هایی از بدن آنها در محل انجام عملیات به دست آمده است.
🔸 معاون امنیتی، سیاسی وزیر کشور خاطر نشان کرد: درباره مجروحان نکته مهم این است که تعداد انگشت شماری در بخش مراقبت های ویژه متصل به دستگاه هستند و ممکن است تعداد بسیار کمی به تعداد شهدا افزوده شود.
🔸 وی بیان کرد: افراد مختلفی را سربازان گمنام امام زمان (عج) در ۵ شهر و ۵ استان دستگیر کرده اند که این عوامل پشتیبان و مرتبط با این حادثه هستند که در ساعات آینده گزارش مشروح آن توسط دستگاه های امنیتی اعلام می شود.
@Muhallel
۱/ منطقه مشکی که حوزه درگیری تمامعیار نظامی است همان حوزهای است که رژیم در غزه آن را واگذار کرده است. ماندگاری در غزه که باعث ناکامی در اهداف، تلفات و خسارات روزافزون، فشار منطقهای و بینالمللی و بالا گرفتن اختلافات داخلی شده به یک مدل نوین از جنگ فرسایشی تثبیت شده در مرزهای شمالی اراضی اشغالی گره خورده است. برایند این دو موجب شده تا رژیم در حوزه مزیت نسبی خود یعنی نبردهای خاکستری وارد شده و تشدید را با هدف تغییر ادراکی - میدانی دنبال کند. سطح اقدام نیز برای جابهجایی خطوط قرمز به نفع خود و بازی در یک خال بالاتر صورت میگیرد.
@Muhallel
۲/ رد زنی اهداف انتخابی کمپین ترور صهیونیستی - آمریکایی نشان میدهد افراد هدف قرار گرفته هر کدام یک نقطه ثقل ارتباطی در محور بودهاند. قرار گرفتن سید رضی در شاهراه خط تهران - بیروت، صالحالعاروری در خط تهران - قاهره، تهران - حماس و حتی حزبالله - حماس نشان دهنده تلاش رژیم برای تضعیف عقبه و ایجاد آشفتگی ادراکی و محاسباتی در محور است که هک بنزینی و ترور شهید ابوتقوی در بغداد نیز موید همین نکته است. بنابراین رژیم میخواهد با زدن شاهراههای ارتباطی، یک آشفتگی در و بر توده - نخبهیِ محور ایجاد کند تا پس از اختلال و خطای محاسباتیِ رخ داده، مقاومت با هزینهدهی در محیط امنیتی خود دچار فرسایش، تزلزل و ضعف شده و همزمان با طرحهای امنیتی - سیاسی مکمل، آنها هر عرصه را از بازی کنار بزنند. این کارزار ختم به ترور نشده و در ابعاد دیگر ادامه خواهد یافت.
@Muhallel
۳/ در عرصه پاسخ اتخاذ چند محور اساس هر طرحریزی برای آینده است. رکن اصلی همه این محورها اما اتخاذ یک آرایشِ یکپارچه نوین آفندی و پدافندی در عرصههای مختلف در میان محور جهانی مقاومت متناسب با معادلات جدید است.
اول، یک سامانه موثر برای همراهسازی افکار عمومی با تصمیمات اتاق عملیات محور مقاومت علیالخصوص در ایران ضروری است. بیتوجهی به این همراهسازی و پاسخ به سوالات افکار عمومی در بلند مدت آسیبزاست. دشمن همواره بر انقطاع مردم از میدان حساب باز میکند.
دوم، پاسخ سخت باید در هر سه منطقه مشکی، خاکستری و سفید باشد.
🔘 بنابراین تشدید یکپارچه در قالب طوفانالاقصی، در میدانهای جدید با روشها و سلاحهای جدید و البته با اهداف جدید باید در دستور کار باشد. این پاسخ در زیر آستانه درگیری نظامی است اما با یک پله بازی بالاتر از حریف، به مثابه ترمزی برای آنها عمل خواهد کرد. در حوزه خاکستری، فروپاشی طراحی دشمن و ممانعت از ساختاریابی حریف در اجرای طرحهایش به وسیله ضربات پیشدستانه، پراکنده و اصطلاحا نینجایی باطلالسحر دشمن خواهد بود.
⚪️ در حوزه سفید و دولتی، ما باید تکلیف خود را با دو گانه تعامل / تنش آمریکا و نقش آن در به اصطلاح "عدم گسترش درگیری مستقیم" مشخص کنیم.
⚫️ در حوزه مشکی آمریکا به دنبال درگیری گسترده با ایران نیست و طبعیتا در اسرائیل هم چنین ارزیابی وجود دارد اما آیا همین محاسبه در ذهن نتانیاهویِ به ته خط رسیده هم وجود دارد؟ صحبت از اینکه وارد تله جنگ نمیشویم تقویت کننده سنگر حریف است؛ موضع متناسبتر اما این است: ما آنقدری آماده جنگ گسترده هستیم که آسیبش نه تنها به اسرائیل، که دامن آمریکا و اروپا و حتی کشورهای عربی را هم خواهد گرفت.
سوم، تقویت محور مقاومت در عرصههای مختلف نیاز به شتاب و فصلی نو در عرصههای انسانی و نظامی دارد. این مسئلهای است که مقام معظم رهبری هم آن را در دیدار با خانواده سردار سلیمانی فرمودند. این سخن نغز ایشان ناظر به درک همین طراحی دشمن و البته شهادت سید رضی و روش کاری شهید در ماموریتهای خود بود.
@Muhallel
چند روز پیش گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا در مقالهای در روزنامه تلگراف به نکتهای اشاره کرد که کمتر تحلیلگری بدان توجه کرده بود؛ وی نوشت "اگر از دریای سرخ محافظت! نکنیم این ممکن است باعث جسارت رقبای ما در دریای چین جنوبی و شبه جزیره کریمه شود".
اساسا یکی از نگرانیهای اصلی محور غرب الگوگیری رقبا و دشمنانش از الگوها، راهبردها و تاکتیکهای به کار برده شده توسط مقاومت در این ۹۰ روز است.
@Muhallel