🔴 شرایط ویژهای وجود دارد که آرایش خاصی را میطلبد. اکنون چند ماموریت مهم بر دوش همه است:
اول، تا پایان هفته ما وظیفهای جز تشییع پرشور و رقم زدن سومین تشییع حماسی(بعد از امام خمینی و حاج قاسم) را نداریم.
برگزاری پرشور این تشییع نوعی اعلام آمادگی برای انتخابات ۸ تیر و لبیک چندباره مردم به نظام خواهد بود.
دوم، بعد از برگزاری تشییع باید تلاش کرد تا روند کشور به حالت عادی خود برگشته و همگی خود را برای یک انتخابات پرشور، سالم و امن آماده کنند تا گزینه اصلح راهی پاستور شود.
از حیث امنیتی نیز مواردی وجود دارد که برقراری امنیت کامل مراسمات و تجمعات و حضور مقامات ارشد خارجی در کشور، جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان و فرصتطلبان داخلی و خارجی از خلاء حضور رئیس جمهور در حوزههای امنیتی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی و تامین امنیت انتخابات مطرح است.
@Muhallel
۱. سه بالگرد در ساعت ۱۳:۰۰ عازم تبریز میشوند. بالگرد بل ۲۱۲ رئیس جمهور در وسط دو بالگرد دیگر قرار داشته که جلویی بالگرد حامل آقایان بذرپاش، اسماعیلی و محرابیان بوده است. آرایش بالگردی نیز از راست به چپ از پایین به بالا(پلکانی) بوده است.
در خصوص پیاده شدن لحظه آخری آقای بذرپاش از بالگرد نیز گفته میشود به درخواست شهید رئیسی برای جناب استاندار و یا شهید امیرعبداللهیان برای کار مهم با رئیس جمهور بوده است.
مطابق گزارش هواشناسی، هوا نسبتا صاف بوده و دید نیز مشکلی نداشته و به همین خاطر تصمیم به پرواز گرفته میشود. هر چند یک ابهام در این خصوص وجود دارد و آن تفاوت وضعیت مسیر پروازی کریدوری و مسیری است که کاروان بالگردی قرار بوده از آن عبور کنند.
۲. پس از حدود نیم ساعت، بالگردها به یک توده ابر کومولینمبوس برخورد میکنند. دستور شهید مصطفوی ارتفاع گرفتن بالگردها برای عبور از توده است که این دو به سختی موفق به عبور میشوند اما بالگرد رئیس جمهور به دلیلی که تاکنون مشخص نیست از زیر توده عبور میکند. برخی دلیل را فنی و برخی دیگر آن را تصمیم خلبان برای عدم ریسک پرواز بالای توده با توجه نوع بالگرد و عبور از توده از زیر ابر با رصد چشمی میدانند.
۳. اما در حالی بالگرد رئیس جمهور در ارتفاع پایین پرواز کرده که هوا نیز کاملا مه و بارانی شده و عملا دید به صفر رسیده است.
بنابراین پس از گذشت زمانی، ناگهان خلبانان خود را در نزدیکی سینهکش کوه در بالاترین ارتفاع نزدیک به خطالراس میبینند و از این رو اقدام به اوجگیری شدید و سریع میکنند.
۴. اما به دلیل نزدیکی بیش از حد به سطح و ارتفاعگیری ناگهانی، دم بالگرد به زمین اصابت کرده و از آن جدا میشود.
از این لحظه به بعد و با توجه به نبودِ دم، کابین هلیکوپتر به سرعت و به اندازه تعداد حرکت پرهها به دور خود میچرخد و به دلیل نزدیکی به زمین به سطح نیز اصابت میکند بطوریکه درب بالگرد نیز از جا کنده شده و آیتالله آل هاشم و دکتر رحمتی به بیرون پرتاب میشوند که به نظر شهید آل هاشم به سمت دره پرتاب شده (بطوریکه بر پیکر ایشان جای کبودیهای زیادی بود و در اثر خونریزی عروج میکنند) و دکتر رحمتی نیز به وضوح دارای شکستگیهای شدید و متعدد بودند.
۵. کابین نیز بعد از چند دور منفجر شده که خلبانان با سوختگی شدید و دکتر امیرعبداللهیان و آیتالله رئیسی بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد سوختگی داشتند بطوریکه پیکر شهید رئیسی از روی انگشتر ایشان قابل تشخیص بوده است.
موارد بالا بر اساس شواهد موجود است.
تا کنون شواهد خاصی مبنی بر ترور با وسیله انفجاری، پرتابه یا حتی جمینگ دیده نشده است. جناب مهرابی زنده هستند. همچنین تصویر یک سوراخ روی دم نیز مربوط به زیر دم بوده و احتمالا در اثر برخورد دم به زمین است.
ابهاماتی هنوز وجود دارد که با گذشت زمان و انتشار گزارشهای رسمی حادثه روشن خواهد شد.
@Muhallell
یک نقطه حسرتآمیز ماجرا، سفرهای بعدی دولت است که قرار بود روز دوشنبه، دکتر امیرعبداللهیان برای هشتمین بار به لبنان سفر کنند. همچنین پنجشنبه و جمعه(امروز و فردا) نیز قرار بر سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان بود و نهایتا قرار بود طی هفتههای آتی، رئیس جمهور و هیئت همراه سفر مهمی به عراق داشته باشند.
بنابراین یک راه مهم تثبیت تصویر ثبات کشور و نظام، انجام سفرهای فوق توسط آقایان مخبر و باقری است.
@Muhallel
بگذار تا بگرییم چون ابر در بهاران
کز سنگ گریه خیزد روز وداع یاران
هر کو شراب فرقت روزی چشیده باشد
داند که سخت باشد قطع امیدواران
با ساربان بگویید احوال آب چشمم
تا بر شتر نبندد محمل به روز باران
بگذاشتند ما را در دیده آب حسرت
گریان چو در قیامت چشم گناهکاران
ای صبح شب نشینان جانم به طاقت آمد
از بس که دیر ماندی چون شام روزه داران
چندین که برشمردم از ماجرای عشقت
اندوه دل نگفتم الا یک از هزاران
سعدی به روزگاران مهری نشسته در دل
بیرون نمیتوان کرد الا به روزگاران
چندت کنم حکایت شرح این قدر کفایت
باقی نمیتوان گفت الا به غمگساران
هم برای مسئولان ارشد، هم کاندیداها و هم رایدهندگان، متغیرهای منطقهای و بینالمللی تاثیر بسیار زیادی در انتخابات ۸ تیر دارد.
انتخابات ۱۴۰۳ باعث میشود که انتخابات ریاست جمهوری ایران چند ماه قبل از انتخابات آمریکا واقع شود.
همچنین در شرایط فعلی، سه پرونده مذاکرهای مهم روی میز است.
پرونده اول، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان است که آمریکا خواستار توافقی گسترده شده که شامل توقف حرکات مقاومت نیز باشد که تهران همه چیز را منوط به پایان جنگ در غزه کرده است.
پرونده دوم و سوم، مذاکرات آتشبس و عادیسازی است که آمریکا علاقه دارد با توجه به زمان محدود تا آبان ماه، این دو را یک کاسه کند.
در سفر جیک سالیوان به تلآویو، وی مفاد توافقنامهای جامع را به شرح زیر به نتانیاهو پیشنهاد داد که البته نتیجهای نداشت:
۱. عادیسازی با عربستان
۲. اتحاد امنیتی گسترده آمریکا، اسرائیل و کشورهای منطقه علیه تهدید ایران
۳. سرمایهگذاری چندین میلیارد دلاری در غزه و اعطای اختیارات به اسرائیل برای مدیریت روز بعد اما در این چارچوب که یک مدیریت غیرنظامی فلسطینی با همکاری کشورهای منطقه بدون حضور حماس صورت گیرد.
۴. توافق آزادی همه اسرا و پایان جنگ در غزه
۵. پیشبرد توافق با لبنان برای توقف حزبالله در شمال
۶. دولت اسرائیل رسما اعلام کند که در حال برداشتن گامهای برگشت ناپذیر برای طرح یک افق سیاسی برای راه حل دو کشوری است.
لازم به ذکر است که اعطای مجوز کابینه جنگ برای مذاکره مجدد در قطر که به دلایل داخلی(تهدیدات گانتز، انتشار فیلم سربازان زن و اعتراضات داخلی) و خارجی(فشارهای آمریکا و احکام لاهه) صورت گرفته با سفر ویلیام برنز به منطقه همراه خواهد بود.
سفر مقامات حماس به تهران و جلسه مشترک گروههای مقاومت و علنی کردن آن پیامی به این طراحی است.
@Muhallel
دغدغه برخی عزیزان به دلیل شوکزدگی ناشی از حادثه بالگرد رئیس جمهور و انتساب آن به عملیات ترور قابل درک است.
اما در این خصوص فقط تحلیل وجود دارد و نه دیتا.
مسئول پرونده سقوط بالگرد، وزارت اطلاعات است اما مطابق همه بررسیها چه در نهادهای امنیتی و چه در سازمانهای مسئول برای یافتن علت حادثه، هیچ شاهدی برای انواع عملیات ترور(بمب داخلی، پرتابه خارجی، جمینگ و ...) وجود ندارد.
در خصوص ماجرای آقای بذرپاش نیز همانطور که در پستهای قبلی گفته شد، صرفا شهید امیرعبداللهیان به بذرپاش میگوید جایت را به من بده چون فردا به لبنان میروم و با حاج آقای رئیسی کار دارم و این دلیل تغییر لحظه آخری جای دو وزیر است.
دامن زدن به ترور و یا حتی توطئه داخلی که توسط ضدانقلاب مطرح میشود، بازی مستقیم و ۱۰۰٪ در زمین رژیم صهیونیستی و نفاق است.
@Muhallel
خط آبی مسیر مستقیم فرضی پرواز از سد تا فرودگاه تبریز را نشان میدهد. در صورتی که خطی مستقیم از سد تا محل دقیق لاشه رسم کنیم (خط قرمز) تفاوت فاصله این دو خط مشخص میشود. اگر چه این خطوط فرضا و به شکل مستقیم رسم شدهاند، اما تفاوت فاصله بیش از یک کیلومتری آنها نکاتی را از تصمیمگیری خدمه پرواز در خصوص شرایط جوی با توجه به جغرافیای منطقه روشن میسازد که در ادامه شرح داده خواهد شد.
همچنین تصویر اولیه از لاشه (فلش سفید) نشان میدهد که بالگرد پیش از متلاشی شدن با زمین برخورد اولیه داشته است (دایره سفید). این نکته و محدود بودن محیط پخششدگی، گمانهزنیها از متلاشی شدن بالگرد پیش از سقوط را رد میکند. جهت متلاشی شدن نیز از سمت دامنه کوه به سمت قله میباشد که تقریبا عمود بر مسیر پرواز احتمالی است. این نکته نشان میدهد که بالگرد پیش از برخورد دچار چرخش شده است.
- ۲ از ۴ -
1403.03.06 1055 IRST
✍ژئوپلیتیک
در آمریکا، از سه پرونده مهم منطقهای، مدیریت پرونده آتشبس بر عهده ویلیام برنز، پرونده عادیسازی عربستان و اسرائیل بر عهده جیک سالیوان و پرونده مذاکرات با ایران بر عهده برت مک گورک است.
ویژگی مشترک هر سه اما خارج بودن از چارچوب وزارت خارجه آمریکا (هر چند با همکاری نزدیک) و مدیریت پروندههای فوق توسط تیم امنیتی جو بایدن در کاخ سفید است.
با این تفسیر، سپردن پرونده مذاکرات هستهای به علی شمخانی از سه ماه پیش قابل درک است.
@Muhallel
با توجه به فاصله صفر درگیری در غزه، مقاومت همواره این توانایی را داشت که عملیات اسیرگیری مجدد را اجرا کند.
مسئله اما این است که همه به این نتیجه رسیدهاند که رژیم صهیونیستی، هیچ هیچ و هیچ ابزار و اهرم و راهکاری جز کشتار زنان و کودکان ندارد.
از این رو، مقاومت از برخی ابزارهای خود استفاده دائمی نمیکند(مانند شلیک به تلآویو و ...) تا غیرنظامیان بیشتری در معرض خطر قرار نگیرند.
اما با توجه به تداوم جنایات رژیم، دو عملیات اسیرگیری و شلیک به تلآویو اجرا شد و همانطور که پیشبینی میشد، قدرتمند ترین ارتش منطقه! راهکاری جز کشتار غیرنظامیان بیگناه در رفح نداشت.
@Muhallel
بهمن ۹۳ و آذر ۹۴ و زمانی که با جنایات داعش، چهره اسلام در کشورهای غربی توسط حیلههای دشمن، مخدوش شده بود، ولی امر مسلمین جهان با نامه به جوانان اروپا و آمریکا و دعوت آنها به اسلام، فتح بابی در این زمینه کرده و حرکتی در سطح تمدنی را اجرا کردند.
اکنون بعد از گذشت حدود ۱۰ سال از آن روزها و زمانی که حقایق بیش از پیش آشکار گشته و دانشجویان آمریکایی بر علیه به وجود آورندگان داعش پا به خیابان گذشتهاند، نامه رهبر انقلاب به ایشان، دارای تاثیرات راهبردی در سطوح جهانی و تمدنی است.
@Muhallel
تجربه بزرگ طوفانالاقصی این بوده که روز به روز باید بر قدرت آتش جبهه مقاومت اضافه شده و نفرات، فناوری و آموزش، حجم و میزان و تعداد، کیفیت و برد آتش مقاومت باید هر روز بیشتر از دیروز باشد.
این روندی است که در حال اجرا بوده و بیشتر نیز خواهد شد.
"روز بعد"، نیز چیزی جز ارتقاء جهشی کمی و کیفی سلاح مقاومت نخواهد بود.
تاکیدات و پیشبینیهای چند باره مقام معظم رهبری در خصوص تقویت محور مقاومت در این راستاست.
هدف قرار دادن پیاپی "۴۴۰۰" در روزهای اخیر در حمص و قبلتر "۲۲۵۰"، "۱۸۷۰۰"، "۱۹۰"، "۳۴۰"، "۱۸۰۵۰" و "۴۰۰" در سوریه توسط رژیم تروریستی اسرائیل، واکنشی منفعلانه به این دستور کار اساسیِ جبهه مقاومت است.
@Muhallel
از سر ره تا غبار افشاند جان برخاستم
چون الف در وصل جانان از میان برخاستم
غرق خون هر چند جام روزیام چون لاله بود
از کنار خوان قسمت شادمان برخاستم
مقصد از سامان هستی مهر تابان تو بود
همچو شبنم چهره چون دادی نشان برخاستم
در لگد کوب حوادث جان دیگر یافتم
چون غبار از زیر پای کاروان برخاستم
همچو بلبل با گرانجانان ندارم الفتی
طوطیان تا لب گشودند از میان برخاستم
صحبت شوریده حالان مایه شوریدگی است
با «امین» هر گه نشستم بی امان برخاستم
در طول دوره انتخابات، سعی خواهم کرد برنامههای هر کاندیدا را در حوزههای سیاست خارجی و امنیت ملی بررسی کنم.
عجالتاً صریحترین و مشخصترین موضعگیری سیاست خارجی مربوط به دکتر لاریجانی بوده.
طرح عبارت "منطقه امن و قدرتمند" و همچنین این توئیت به زبان عربی نشان داد که وی همچنان بر ایدههای قبلیاش استوار است.
در این نظریه، دو کشور عربستان و امارات جایگاه ویژهای داشته و مطمئناً در صورت ریاست جمهوری لاریجانی شاهد نقش پررنگ این دو کشور در سیاست خارجی کشورمان خواهیم بود که هم تهدید و هم فرصت است.
بنابراین توافق گسترده امنیتی با سعودی و امارات و سایر کشورهای منطقه، فاصلهگرفتن نسبی از ترکیه و قطر(اخوانیها) و طرح معامله جامع یا دیپلماسی هوشمند با آمریکاییها از موارد نظر دولت احتمالی او خواهد بود زیرا از نظر علی لاریجانی، سیاست خارجی باید در خدمت اقتصاد کشور باشد.
البته این تحلیل بر مبنای دادههای فعلی است و طبعاً با جلو رفتن فضا و طرح ایدههای کاملتر کاندیداها می توان قضاوت بهتری داشت.
@Muhallel
🔸دو جمعبندی رسانهای:
۱. هر سال، یک پلتفرم ارتباطی بستر انتخابات است مثلا در سال ۱۴۰۰، کلاب هاوس بود. در انتخابات ۴۰۳ مشخصاً توئیتر محل تعیین کننده است پس کنشگری در ایتا، ویراستی یا تلگرام و اینستاگرام چارهساز نیست.
۲. در ۴۸ ساعت گذشته، طبیعتاً دوقطبی جلیلی - لاریجانی شکل گرفته است که در این موقعیت، رسانههای جبهه انقلاب اساسا فاقد کنش ایجابی و کلیدواژهسازی و نمادسازی بوده و غالباً با روش سلبی، در حال گافگیری از مواضع لاریجانی با نشر سخنان وی و بازی با کلمات ساخته شده توسط او هستند.
@Muhallel
مُحَلِّل
یک نقطه حسرتآمیز ماجرا، سفرهای بعدی دولت است که قرار بود روز دوشنبه، دکتر امیرعبداللهیان برای هشتمی
دکتر علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه در راستای تداوم خط شهید امیرعبداللهیان، طی روزهای آینده به لبنان سفر خواهد کرد.
@Muhallel
مطابق بررسیها در حمله هوایی پنجشنبه شب به یمن، جنگندههای آمریکایی از مبداء پایگاه العدید قطر پرواز کردهاند.
به نظر میرسد که دولت بایدن همچنان به دنبال ادغام ترکیبی سنتکام، اعراب و رژیم صهیونیستی در مقابل جبهه مقاومت است.
امری که از مقابله با وعده صادق جدی شده و اخیرا با برگزاری جلسات فرماندهان سنتکام در ریاض و برخی تحرکات دیگر ادامه دارد.
@Muhallel
۲/ سیاست خارجی دکتر سعید جلیلی بر سه محور استوار است؛
اول، تهدیدزدایی: خلاصه این راهبرد، پیشنهاد ایشان برای مذاکرات احیای برجام دولت سیزدهم بود. پیشنهاد آقای جلیلی این بود که به جای مذاکره بر سر احیای برجام، آنقدر از لحاظ هستهای و اقتصادی خود را تقویت کنیم تا خود آمریکا بیاید و با ما مذاکره کند. تقریبا مشابه این شیوه در مذاکرات هستهای خود دوره جناب جلیلی نیز اجرا شد.
دوم، نگاه اقتصاد محور: به دلیل فقدان کار عملی ایشان در این حوزه نمیتوان ارزیابی دقیقی ارائه داد اما جلیلی به شدت بر فعالسازی بخشهای اقتصادی وزارت خارجه تاکید دارد. لذا اگر در دولت احتمالی سعید جلیلی، دکتر مهدی صفری وزیر خارجه شد و نه علی باقری، هیچ تعجب نکنید.
سوم، ارتباط با کشورهای دارای ظرفیت در حال توسعه: این تقریبا مشابه هملن رویکرد شهید رئیسی است. البته آقای جلیلی بر آمریکای لاتین و مخصوصا ونزوئلا به شدت تاکید دارند.
@Muhallel