📌 وضعیت داخلی لبنان پس از سیدحسن نصرالله
🔸 شهید سیدحسن نصرالله ستون لبنان بود؛ حتی در زمان بررسی وضعیت کشورهای منطقه در نهادهای ذیربط ایرانی، کمترین نگرانی و وقت برای لبنان بود زیرا همه میگفتند در لبنان سیدحسنی وجود دارد که امور را مدیریت میکند اما در عراق، سوریه و ... چنین چیزی نیست. نقش سید مقاومت در مدیریت امور داخلی لبنان نیز راهبردی بود.
🔸 پس از شهادت سید، متاسفانه برخی سیاستمداران غربزده و ترسوی لبنانی با مشاهده وضعیت به سمت آمریکا علناً غش کرده و هم خواستار پذیرش ۱۷۰۱ و هم ریاست جمهوری گزینه آمریکا رفتند. موازی با آن نیز یک جنبش دیپلماتیک آمریکایی در بیروت برای به کرسی نشاندن ژنرال جوزف عون آغاز شده است.
🔸 در این بین و در سفر دکتر سیدعباس عراقچی، تهران پیام محکمی مبنی بر حمایت از حزبالله را ارسال کرد؛ هم به مقامات حزبالله و هم به مقامات لبنانی، به آنان نیز گوشزد شد که ایران به پشتیبانی از حزبالله ادامه میدهد و آنها نیز باید مراقب رفتارهای خود باشند.
🔸 هدف این تحرکات، حذف مقاومت از معادلات سیاسی لبنان و سپس منطقه به عنوان بخشی از هدف کلیتر "ریشهکنی مقاومت" قرار دارد؛ در صورت وقوع این موضوع، فشار به حزبالله جهت خلع سلاح خود دو چندان خواهد شد. گفته شده در تماس تلفنی دو روز پیش نتانیاهو با مکرون، نتانیاهو به مکرون تاکید کرده که حملات اسرائیل، فرصت خوبی برای فرانسه است تا معادلات داخلی لبنان را نیز به نفع خود تثبیت کند پس باید با آمریکاییها هماهنگ باشد.
🔸 با توجه به اشتغال شدید رهبری کنونی حزبالله بر امور امنیتی و نظامی، پیشبرد مسائل سیاسی به دکتر نبیه بری، رئیس پارلمان واگذار شده است. سه گزینه جدی ریاست جمهوری، جوزف عون(آمریکا)، الیاس البیسری(قطر) و جورج خوری(امارات، پوششی عون و به قول خود لبنانیها: میشل سلیمان دوم) هستند. ناصیف حتی، عصام سلیمان و زیاد بارود دیگر گزینهها هستند. موضع رسمی حزبالله البته این است که دخالتی نمیکند اما افراد رادیکال را نیز نمیپذیرد ضمن اینکه باید اولویت کشور توقف تجاوز دشمن باشد.
@Muhallel
🔴 تهیه ۴۰ هدف در عراق و رایزنیهای چند باره السودانی
🔹 پس از اوج گیری حملات مقاومت اسلامی عراق به مواضع رژیم صهیونیست، احتمال حملات متقابل رژیم وجود دارد؛ گفته شده لیستی شامل ۴۰ هدف از قبیل اشخاص، تاسیسات نفتی و بنادر با کمک آمریکاییها تهیه شده و دشمن ممکن است به سمت زدنِ برخی از این اهداف برود.
🔹 در همین خصوص مقاومت عراق علاوه بر آمادگی تدافعی و تهاجمی، رهبران خود را جابهجا کرده و برخی نیز به ایران آمدهاند.
🔹 در این بین محمد شیاع السودانی که نقشی جز رایزنیهای وساطتگونه ندارد مجدداً دست به کار شده و در تماس با مقامات ایرانی و برخی نهادهای بینالمللی همزمان به دنبال کاهش حملات مقاومت و عدم اقدام اسرائیل است تا به قول خودش عراق وارد جنگ نشود.
🔹 مقاومت از بهمن ماه با توقف حملات به پایگاههای آمریکایی، امتیاز بزرگی به نخست وزیر داد اما هم آن موقع و هم اکنون تاکید کرده که دست از هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی برنمیدارد.
@Muhallel
مُحَلِّل
جمهوری اسلامی ایران نیز میتوانست عملیات وعده صادق ۲ را در ۷ اکتبر انجام دهد تا نمادسازی محور کامل ش
در 7 اکتبر 2024، همه اضلاع مقاومت از غزه و یمن و لبنان به صورت مشترک تلآویو را زیر آتش بردند تا در ورود به دومین سال از عملیات طوفان الاقصی، سطح جدیدی از رویارویی آغاز شود؛ اکنون محور، کف سطح اقدام را به هدف قرار دادن یافا رسانده و این اقدامات است که میتواند ابتکار عمل را در دستان مقاومت تثبیت کند. اکنون نه ایلات و عسقلان و کریات شمونه که یافا هدف بوده، ابزار نه راکت که بالستیک و هدف نه بردن اشغالگران به پناهگاه که مرگ آنهاست.
@Muhallell
مُحَلِّل
پس از تماس تیم بایدن و نتانیاهو با یکدیگر، به نظر میرسد توافقاتی در این تماس صورت گرفته زیرا بایدن
📌سناریوهای احتمالی دشمن (برآورد تهدید محور)
🔸 به طور کلی مطابق تحلیلهای صورت گرفته، چند هدف احتمالی در خصوص پاسخ رژیم به وعده صادق ۲ وجود دارد که برخی در ادامه شرح داده میشود. ابتدا اهداف مدنظر ذکر شده و در روبروی هر یک نکات مربوط به آنها گفته شده است:
۱. تاسیسات هستهای: این هدف باعث خروج ایران از NPT و احتمالاً تغییر دکترین دفاعی کشور ظرف ۱۵ روز شده و آمریکا نیز به همین دلیل با آن به شدت مخالفت کرده است.
۲. تاسیسات نفتی: رژیم و آمریکا اکثر تهدیدات خود پیش از وعده صادق ۲ را معطوف به این هدف کرده بودند، علیالخصوص تاسیسات استان بوشهر و پایانه خارک. هدف قرار دادن این تاسیسات، پیامدهای وسیعی برای منطقه و جهان داشته و جریان انرژی به سمت آمریکا و غرب را مختل خواهد کرد. از این رو به نظر این هدف نیز حذف شود.
۳.حمله متقابل به اهداف ایران: جمهوری اسلامی ایران در وعده صادق ۲، پایگاههای نواتیم، تلنوف، هاتزاریم، مقر موساد و نتزاریم را آماج موشکهای خود قرار داد. در یک سناریو، این احتمال مطرح شده که رژیم یک به یک اهداف متقابل را انتخاب کند که شامل پایگاههای هوایی تبریز، همدان، اصفهان، ستاد مرکزی وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه را هدف قرار دهد.
۴.ضربه به توان دفاعی و تهاجمی: در یک سناریوی دیگر، این فرضیه مطرح شده که دشمن با هدف قرار دادن برخی سایتهای راداری و پدافندی، هم سپر دفاعی ذهنی تصمیمگیر ایرانی را میشکند و هم مسیر را برای حمله به برخی سایتهای موشکی ما هموار میکند با این هدف که "امکان واکنش سریع بعدی از ایران سلب شود". انهدام دو رادار راهبردی سامانههای آرو ۲ و ۳، به شدت برای تلآویو سخت بوده و آنها به هر نحو قصد جبران این خفت را دارند.
۵. ترور: این گزینه به مانند همیشه مطرح بوده، هست و خواهد بود. طبیعتاً اکنون نیز به مانند همیشه، تهدیدات بالقوه علیه برخی مقامات نظامی کشورمان علیالخصوص دستاندرکاران عملیاتهای وعده صادق وجود دارد. یک بخش دیگر ترور نیز به عملیاتهای کور تروریستی توسط داعش تقسیم میشود.
۶. زیرساختهای نظامی: در یک فرضیه دیگر، تهدیداتی برای کارخانهها و تاسیسات تولیدی در مرکز کشور و اطراف تهران و یا حتی کشتیهای جنگی ما مانند لنگرگاههای نظامی در نظر گرفته شده است.
۷. مخازن سوخت و گندم: این احتمال به شکل قوی مطرح شده که تیمهای تروریستی با انفجار برخی مخازن راهبردی کشور، همانند عملیات اصفهان آن را به حمله خارجی نسبت داده و با یک عملیات سنگین رسانهای، شرایط جامعه علیالخصوص در پمپ بنزینها ملتهب شده و هستههای آشوب نیز فعال شوند.
۸. حملات سایبری سنگین به زیرساختهای راهبردی کشور: حقیقت این است که شاید بتوان به جرئت گفت که بزرگترین شکست دشمن در وعده صادق ۲، از کار افتادن سامانههای پدافندی این رژیم بود که باعث اصابت ۹۰ درصدی پرتابههای ایرانی شد؛ بطوریکه همه موشکهای فتاح و خیبرشکن شلیک شده به اهداف از پیش تعیین شده اصابت کردند. از این رو پاسخ متقابل در حوزه سایبری هیچ بعید نیست.
۹. ترکیبی از موارد پیشگفته: سناریوی نهایی، ترکیب موارد فوق است. در روز عملیات وعده صادق نیز شاهد بودیم که پس از عملیات خیبر حزب الله در تلآویو، مجاهدان فلسطینی در قلب تلآویو عملیات کرده اما دقایقی بعد از هک و از کار انداختن سامانههای پدافندی دشمن، موشکهای ایرانی با قدرت به اهداف خود اصابت کردند. لذا هیچ بعید نیست که دشمن همزمان با عملیاتهای تروریستی از درون، سایبری و شلیک پرتابه از خارج در جغرافیایی وسیع، پدافند کلی کشور را درگیر سازد.
🔸 موارد گفته شده صرفاً سناریوهای مطروحه بوده و در پست بعدی موارد مهمی گفته خواهد شد.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌سناریوهای احتمالی دشمن (برآورد تهدید محور) 🔸 به طور کلی مطابق تحلیلهای صورت گرفته، چند هدف احتمال
🔸 اکنون نکات مهمی در خصوص سناریوهای فوق وجود دارد:
1⃣ مهم نیست پاسخ اسرائیل چه باشد بلکه مهم پاسخ بعدی ایران است. از این رو دشمن در تلاش است تا با سه شیوه تهران را از پاسخ باز دارد:
۱. غافلگیری که منجر به لزوم گذشت زمان برای بررسی ابعاد باشد.
۲. تاثیر بر توان دفاعی و هجومی ایران(این تفکر خطی دشمن که تصور میکند با زدن یک یا چند نقطه توان حریفش از کار میافتد هیچگاه آپدیت نمیشود).
۳. انجام عملیاتی که تصمیمگیران ایرانی را در دو راهی قرار داده و آنها را دچار شک و تردید برای پاسخ بعدی کند.
2⃣ دشمن برای اجرای عملیات نظامی موانع فنی جدی دارد:
۱. بخشی از توان هوایی رژیم آسیب دیده علیالخصوص انهدام ساختمان فرماندهی ضربت پایگاه مادر F35 (نواتیم)، همچنین پدافند آنها که یک شکست اساسی خورد و آنها به دنبال رفع ایرادات هستند. هدهد امروز حزبالله نشان داد دشمن پس از ضربات فراوان در یک نقطه، باز هم آسیب پذیر است. بنابراین در این زمینه آنها نیاز به کمک جدی آمریکا دارند. بایدن به نتانیاهو گفته فقط در صورتی کمک نظامی(سوخترسان و ...) میکند که نتانیاهو نیز اهداف مورد نظرش را اعلام کند؛ به نظر این محور اصلی تماس امروز این دو بوده باشد؛ پس از این تماس ۵۰ دقیقهای، بایدن حمایت خود از اسرائیل را اعلام و برخی منابع خبر از احتمال حملهای ترکیبی شامل حمله هوایی به اهدافی نظامی در ایران و همچنین عملیات پنهان مانند ترور اسماعیل هنیه تاکید کردند. البته واشینگتن به تهران گفته از اهداف رژیم بیاطلاع است اما ملاک، همکاری آمریکاست که در صورت هرگونه همیاری باید پاسخگو باشد.
۲. مشکل فنی بعدی رژیم، پدافند قدرتمند ایرانی و همچنین سامانههای مورمانسک و S400 هستند. دشمن اکنون در حال بررسی راهی برای غلبه بر این سیستمها از راه حمله سایبری، زدنِ رادارها یا عبور از آنهاست زیرا هواپیماهای F35 که احتمالا یکی از پلتفرمهای اصلی دشمن برای یورش باشد، به راحتی هدف قرار میگیرند. یکی از راههایی که توسط آنها بررسی شده، شلیک از طریق زیردریاییهای دلفین از اقیانوس هند است که میتواند تهدیدی برای جنوب کشور باشد؛ اخیرا سردار علیرضا تنگسیری فرماندهی نیروی دریایی سپاه بر آمادگی نیروی دریایی برای مواجهه با همه سناریوها تاکید کرده بود.
3⃣ همه موارد فوق نشان میدهد که دشمن تا چه حد در بعد نظامی چالش دارد اما حوزه امنیتی به مانند همیشه مزیت نسبی آنهاست و با توجه به اعلام انجام عملیات پنهان، به نظر دشمن حتماً به دنبال یک غافلگیری جدید باشد از این رو باید کاملاً مراقب بود، احتمال هر سناریویی را داد و به مانند پیش از ۷ اکتبر تحلیل نکرد.
4⃣ دشمن روی عملیات رسانهای خود حساب ویژهای باز کرده است. اینکه گالانت علناً میگوید "پاسخی مرگبار و غافلگیرکننده خواهیم داد" دو معنا بیشتر ندارد: یا واقعاً قصد جدی دارند و از اکنون به دنبال گرم کردن اذهان هستند و یا با توجه به اصلِ "کسی که میخواهد کار واقعی کند در بوق و کرنا نمیکند" قصد عملیاتی محدود اما با صدای بلند دارند.
5⃣ به هر روی عملیات وعده صادق ۳، بستهای با حداقل سه هدف متفاوت است:
۱. فلج کردن حکومی و اقتصادی تلآویو و حیفا
۲. از کار انداختن ابزارهای اجرایی استراتژیک دشمن
۳. دیمونا
@Muhallel
٥
🔻بيان صادر عن المقاومة الاسلامية في العراق :
بسمِ اللهِ الرحمنِ الرحيم
أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ
صدق الله العليّ العظيم
استمراراً بنهجنا في مقاومة الاحتلال، ونُصرةً لأهلنا في فلسطين ولبنان ، وردّاً على المجازر التي يرتكبها الكيان الغاصب بحقّ المدنيين من أطفال ونساء وشيوخ، هاجم مجاهدو المقاومة الإسلامية في العراق، مساء اليوم الاربعاء 9-10-2024، هدفاً حيوياً في أم الرشراش "ايلات" المحتلة ، بواسطة الطيران المسيّرة.
وتؤكد المقاومة الإسلامية، استمرار العمليات في دكّ معاقل الأعداء بوتيرة متصاعدة.
(وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِندِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ)
المقاومة الإسلامية في العراق
الاربعاء ٥ - ربيع الثاني - ١٤٤٦ هـ
مُحَلِّل
٥ 🔻بيان صادر عن المقاومة الاسلامية في العراق : بسمِ اللهِ الرحمنِ الرحيم أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَات
نکته مهم در خصوص عملیاتهای مقاومت اسلامی عراق از صبح امروز شماره گذاری آنها به مانند حزبالله است. این یعنی احتمالاً شاهد یک جهش کمی در حملات مقاومت عراق خواهیم بود.
@Muhallel
🔸انتشار تصاویر درگیری رزمندگان حزبالله و ناکام گذاشتن نفوذ سربازان رژیم، از دو جهت مهم است:
۱. دشمن صهیونی در روزهای گذشته و پس از حمله زمینی از انتشار تصاویر شکستهای خود از سوی حزبالله به شدت واهمه داشتند زیرا انتشار مستمر این تصاویر، مانند غزه و یمن پیروز جنگ تصویر را مقاومت میکند. بنابراین آنها چندین حمله به دفاتر رسانهای حزبالله در ضاحیه انجام دادند.
۲. اساساً رسیدن تصاویر نبرد به واحدهای رسانهای خود یک معیار برای سلامت ساختار یک واحد نظامی است کما اینکه رسیدن تصاویر به واحد رسانه ای حماس نشانه وجود حماس است؛ زیرا رزمندگان باید به سلامت رسیده، تصاویر با فرماندهان نظامی هماهنگ شده و سپس در واحد رسانهای جریان یابد.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌 اکنون اوضاع در غزه چگونه است؟ 🔹 یکی از سوالات مهمی که در ناخودآگاه بسیاری وجود دارد این است که ب
🔸 رژیم صهیونیست در روزهای اخیر برای سومین بار در یک سال به جبالیا حمله کرده و البته کمینهای سنگینی خورده است. جدای از پیام همیشگی این عملیاتها که نشانه تداوم مقاومت علی رغم ادعاهای نابودی تیپهای حماس توسط صهیونیستهاست، شاهد سه نکته مشهود در این عملیاتها هستیم:
۱. تحلیل فرماندهی مقاومت غزه این است که هدف عملیاتهای فوق نابودی مقاومت است بنابراین باید حداکثر صرفهجویی را در استفاده از تسلیحات و همچنین حداکثر مراقبت برای حفاظت از جان نیروها را انجام داد.
۲. علاوه بر حماس، گروهانهای قدس جهاد اسلامی، تیپهای ناصر صلاحالدین، شهدای الاقصی و تیپ عمر القاسم در جبالیا همچنان عملیات دارند که خود نشانهای مهم است.
۳. دشمن با این پیش فرض به سوی لبنان رفته که توانسته تیپهای حماس را منهدم و با خیال راحت از غزه به لبنان بپردازد. اکنون این مقاومت، مجدداً تمرکز صهیونیستها را به سوی غزه روانه خواهد کرد.
@Muhallel
صنما چگونه گویم که تو نور جان مایی
که چه طاقت است جان را چو تو نور خود نمایی
تو چنان همایی ای جان که به زیر سایه تو
به کف آورند زاغان همه خلعت همایی
کرم تو عذرخواه همه مجرمان عالم
تو امان هر بلایی تو گشاد بندهایی
تویی گوهری که محو است دو هزار بحر در تو
تویی بحر بیکرانه ز صفات کبریایی
به وصال میبنالم که چه بیوفا قرینی
به فراق میبزارم که چه یار باوفایی
به گه وصال آن مه چه بود خدای داند
که گه فراق باری طرب است و جان فزایی
دل اگر جنون آرد خردش تویی که رفتی
رخ توست عذرخواهش به گهی که رخ گشایی