eitaa logo
نان کامل خوشه
8.7هزار دنبال‌کننده
801 عکس
473 ویدیو
29 فایل
ارتباط با ادمین کانال و راهنمایی جهت آموزش پخت نان کامل مطابق با روایات اهل بیت علیهم السلام @Nanekhooshe14 آرشیو مطالب تلگرام https://t.me/Nanekhooshe
مشاهده در ایتا
دانلود
اطلاعیه مهم⭕ 🌾با سلام وقت بخیر خدمت اعضای محترم کانال به استحضار می رساند که علت کم شدن فعالیت کانال در روزهای اخیر و تاخیر در پاسخ به سوالات به جهت اقدامات و فعالیت ما در حوزه تامین گندم دیم و همچنین فعال سازی آسیاب سنتی در روستا می باشد، ضمن اینکه به لطف خدا بحث کاشت گندم دیم مطابق روایات و با حداقل دخالت شیمیایی، با یک کشاورز هماهنگ گردید تا انشالله در روزهای آتی صورت پذیرد امید است بتوانیم در تامین گندم سالم برای سال آینده نیز قدمی هرچند کوچک را برداریم.✅ ✅لازم به ذکر است از اوایل هفته آتی با جدیت بیش از پیش و اهتمام ویژه مبحث آموزش پخت نان در خانه را اجرا خواهیم کرد. 🙏🏻همچنین از اواخر هفته جاری پاسخگوی تمامی دوستانی که تا به امروز پیام ارسال کرده اند و با تاخیر در پاسخ مواجه شده اند خواهیم بود. @Nanekhooshe
پخت نان خانگی بر روی اجاق گاز آشپزخانه و با حداقل امکانات توسط یکی از اعضای کانال درود بر ایشون و عظم جدی شون برای پخت نان خانگی 🌾انشالله تجربیات ایشون از این شیوه پخت رو به زودی در کانال قرار خواهیم داد. @Nanekhooshe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓✅علت خشک وسفت شدن نان بعد از پخت چیست؟درصورتی که فرد دیگری با همان آرد پخت میکند و نان نرم تر می شود؟ (شرح فیلم این پست : پخت نان جو گندم بسیار عالی توسط یکی از اعضای کانال، احسنت به ایشون و همه دوستانی که به پخت نان کامل خانگی اقدام کرده اند) 1️⃣نازک سازی زیاد باعث سفتی نان میشود 2️⃣برشتگی بیش از حد و بیسکویتی کردن نان باعث سفتی نون میشه 3️⃣کمبود خمیرمایه باعث سفتی نان میشود. 4️⃣کارکردن بیش از حد خمیر در میکسر و یا ورز دادن بیش از حد آن ، باعث سفتی نون میشود(مدت زمان مناسب برای ورز دادن بین ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می باشد.) 5️⃣ضعف بیش از حد یا قوت بیش از حد آرد باعث سفتی نون میشود که در کانال راه های مقابله با آن را بیان کرده ایم. 6️⃣سبوس گیری زیاد و مصرف ارد نول و ستاره، نان را سفت ولاستیکی میکند⭕ 7️⃣مصرف خمیر تازه و بدون استراحت نان را سفت و لاستیکی میکند.مدت زمان لازم برای استراحت خمیر بین یک الی سه ساعت می باشد. 8️⃣پنجه زنی زیاد مثل ناخن زنی زیاد روی چانه بربری باعث فرار زودهنگام گازهای ناشی از تخمیر شده و نان را سفت میکند 9️⃣استفاده از آردی که درکارخانه به آن افزودنی زده اند تا ضعف گلوتنی گندم راجبران کند نان را سفت واستخوانی میکندخصوصا اگر اسید سیتریک باشد پوست دست نانوا آسیب می بیند و زخم می شود.❌❌❌❌ @Nanekhooshe
هدایت شده از Javad Hafez
❓سوال همه ما از مادرمون این باید باشه : ❌چرا سرسفره نون سبوس دار نداریم. ❓سوال همه ما از فرماندار شهرمون این باید باشه : ❌چرا توشهرمون نانوایی سبوس دار (نه سبوس مال ) نداریم؟! ❓سوال همه ما از استاندارمون این باید باشه : ❌چرا توشهرمون آسیابی که ارد سبوس دار تولید کنه نداریم؟! ❓سوال همه ما از نانوای شهرمون این باید باشه : ❌چرا نون سبوس دار نمی پزید!؟ ❓❓❓سوال همه ما از وزیر کشتار یا همان مثلا بهداشت (که با اقدامات نیمه شب گذشته دیگر تردیدی در عناد و دشمنی ایشان نیست) این باید باشه : چرا بجای ساخت این همه بیمارستان و پول رسانی ❗ به پزشکان دنبال سود رسانی به مردم نیستی وفکری برای پیشگیری از بیماریها نمی کنی❓ نکند منافع پزشکان بر مصالح ملی ترجیح دارد❓❌ ✅و در نهایت سوال اصلی رو از خودمون باید بپرسیم که اگر هیچکس به فکر من نیست ، چرا خودم به فکر خودم نیستم و پخت نان را یاد نمیگیرم❓ @Nanekhooshe
پخت نان جو خانگی توسط یکی از اعضای گروه در ماهیتابه احسنت ⭕نکته مهم در خصوص خشک شدن نان: ابتدا بنا بر روایات نان خشک شده در تنور بسیار بهتر دیگر روش های پخت نان می باشد. اما در صورتیکه بنا بر ذائقه تمایل به مصرف نان تازه و نرم دارید بیان این نکته ضروریست که علت اصلی خشک شدن نان،افزایش زمان پخت می باشد که در نتیجه آن رطوبت نان از دست رفته و نان خشک میشود. ❎لذا راهکارهای ذیل پیشنهاد میگردد: 1️⃣خمیر را شل تر تهیه کنید تا رطوبت بیشتری داشته باشد و در نتیجه افزایش زمان پخت مقداری از رطوبت نان باقی بماند تا نان نرمی خود را تا حدودی حفظ کند. 2️⃣زمان پخت را کاهش دهید برای این کار بایستی وسیله ای که با آن پخت نان را انجام می دهید دارای حرارت مناسب بوده و اصطلاحا سرخ شده باشد یا همان داغ باشد. 3️⃣در صورتیکه از فر استفاده میکنید می توانید یک ظرف آب در داخل فر قرار دهید تا محیط را مرطوب کرده و جلوی تبخیر رطوبت نان را تا جای ممکن بگیرید. 4️⃣راهکار ابداعی دیگر فقط مربوط به نان های ضخیم تر(حداقل ضخامت چانه بعد از پهن کردن یک سانتی متر باشد )می باشد و برای نان های نازک مناسب نمی باشد به این ترتیب که بعد از پهن کردن چانه، آن را به مدت سه دقیقه در یک ظرف اب که از قبل جوش آمده و بر روی اجاق گاز درحال جوش هست قرار دهید و بلافاصله بعد از سه دقیقه از ظرف آب خارج کنید و سپس آن را در فر و یا ماهیتابه برای تکمیل فرایند پخت قرار دهید لازم به ذکر است در این روش حتما سعی کنید خمیر را سفت تر تهیه کنید.🌾 @Nanekhooshe
راهکاری ابداعی برای جلوگیری از خشک شدن نان پخته شده در ماهیتابه 🌾یکی از اعضای کانال با استفاده از این روش ابداعی (استفاده از دم کنی خیس) از خشک شدن نان پخته شده در ماهیتابه جلوگیری میکنن... @Nanekhooshe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش پخت نان در آپارتمان ویژه دوستداران پخت نان سبوس دار با آرد کامل آردی که : جوانه ، فیبر ، املاح و ویتامینهایش جدانشده و سرچشمه جوانی و سلامتی است. 🌾اگر در شهر یا روستایی هستید که مشتاق پخت نان هستید این تنور کوچک خانگی بسیار ساده ، سبک و ارزان است. فقط با گاز کار میکند ‌شهری یا کپسول برایش فرقی ندارد خانه و باغ ، خیابان یا بیابان فرقی نمی کند. ⭕کافی است با آموزشهای ما ، ، ، ، را یاد بگیرید. 🌹سپس از خوردن نانی نرم ، پوک و سرشار از ارزش غذایی و خواص درمانی که خود پخته اید لذت ببرید. 👈🏻روش تولید خمیر: هرجلسه یک کیلو آرد را بردارید و داخل نیم کیلو آب بریزید. یک قاشق چای خوری نمک داخل آب حل کنید. یک قاشق چای خوری مخمر داخل آرد قاطی کنید. سپس آب و آرد را قاطی کنید و بعد یک مشت خمیر ترش ۲۴ ساعته را به مواد اضافه کنید و ۱۵ دقیقه ماساژ دهید تا صاف و زلال شود بعد یک ساعت استراحت دهید و خمیر را ۷ چانه کنید و با دست پهن کنید و بعد روی نان بند بیندازید و به کف تنور بزنید. شعله پایین کم باشد شعله بالا هم کم . بعد از دو دقیقه نان پخته میشود. آقای حشمت در اصفهان ۰۹۱۳۴۳۲۰۲۰۸ @Nanekhooshe
پخت نان سنگک خانگی توسط یکی از اعضای کانال 🌾ایشون توی پخت این بار کمی تغییرات در مواد اولیه ایجاد کردن که باعث افزایش کیفیت نان شده است به طور مثال میزان خمیر ترش رو نسبت به دستور موجود در کانال افزایش دادن و یا از شیر به جای آب در ترکیب مواد استفاده کردن... 🙏🏻از ایشون ممنون هستیم که تجربیات خودشون رو با ما به اشتراک گذاشتن... @Nanekhooshe
😱نان سفید با وایتکس ❌❌❌ ✅فقط نان کامل بخورید به این دلیل 👇👇👇 ❎تهیه آرد سفید علاوه بر جدا کردن سبوس و جوانه که سرشار از مواد مغذی است؛ نیازمند سفید کردن یا bleaching است. درست مانند زمانی که از مواد شیمیایی سفید کننده برای لباس ها استفاده می کنید. این ماده که بنزویل پروکسید Benzoyl Peroxide نام دارد یک ماده اکسید کننده قوی محسوب می شود. طی تحقیقات خودشون که در سال 2011 بر روی حیوانات بی زبون انجام دادن اعتراف کردن، این ماده سطح آنتی اکسیدان را در کبد به شدت پایین می آورد که خودتان نتیجه اش را می دانید، بدن به راحتی در معرض انواع سرطان قرار می گیرد.(آنتی اکسیدان ها مواد غذایی مفیدی هستند که فعالیت رادیکال های آزاد به عنوان عناصر سرطان زا را در بدن خنثی می کنند و بنابر این در نبودشان ، بدن در برابر عوامل سرطانزا بی دفاع می شود) هر چند کارخانه های تولید آرد موظفند به میزان مشخصی از این ماده برای سفید کردن آرد استفاده کنند ولی مصرف مداوم محصولات تولید شده با آردسفید درست مثل این است که هر روز کمی ماده سفید کننده لباس می خورید. بهبود کننده هایی که در آرد سفید برای پف کردن و طبخ بهتر وارد می شود از دیگر مواد شیمیایی است که با خوردن محصولات تهیه شده از آرد سفید وارد بدن می شود. 😏یادش بخیر قبلنا یه ارگانی میگفت پیشگیری بهتر از درمان است❗ ❌قابل توجه وزارت ( ن ) بهداشت محترم❌ 😂ولی خدا خیر بده وزارت بهداشت رو که اینقدر به فکر سلامتی ما هست.در پیام های بعدی سعی میکنیم دیگر دستاوردهای گران سنگ این محققین حافظ سلامتی مردم رو بیان کنیم😎 @Nanekhooshe
پخت نان کامل جزغاله توسط یکی از اعضای کانال در تنور گازی درود بر همت ایشون که با تلاش موفق به پخت این نان شدند. ⭕نکته مهم خمیر نسبتا شل این نان می باشد که موجب نرمی آن شده است. 👌🏻استفاده از بالشتک موجب چسبیدن بهتر تمام بخش های نان به تنور می باشد که در نتیجه آن پشت نان به خوبی پخته می شود در غیر اینصورت ممکن بود که بخش هایی از نان خام و نپخته باقی بماند. ✅ما توفیق داشتیم و آرد کامل این نان رو تقدیم ایشون کردیم. @Nanekhooshe
اهمیت غنی سازی (شما بخوانید تهی سازی) در کلام وزیر سابق (ن)بهداشت میشه بگید این غنی سازی که به عنوان یه پروژه موفق ازش یاد میکنید تا حالا چه تاثیر مثبتی رو مردم داشته ❓🤔 میشه بگید چرا وقتی ما با دستمون پودر پرمیکس( یکی از موادی که به دستور وزارت بهداشت به آرد اضافه میشه)را لمس می کنیم یهو انگشتامون ملتهب میشه و پوست شروع میکنه به ترک خوردن ⁉️ میشه بگید تو این معجونی که میخواهید زوری به خورد ملت بدید زاج ریختید یا واجبی !⁉️ که پوست مون رو اینطوری میکنه ⁉️ میشه بگید کیا ؟ چقدر ؟ سود میبرند ؟ و به وزیر چقدر میرسه که از تزریق واجبی ! ببخشید پودر پرمیکس آهن ، تو آرد دفاع میکنه ⁉️ ✅از اون جالب تر یه پوستر دانشگاه کرمان چاپ کرده بود که روش نوشته بود اگه ما ۲۵ پی پی ام پودر پرمیکس آهن (من میگم واجبی) به آردهای سفید بزنیم تازه آهنش میشه ۳۵ که توی آرد کامل هست همین مقدار آهن هست ❗ این دیگه چه جور غنی سازی هست 😂 خب آقای وزیر شما که میگی من مدافع نون سبوس دارم و معتقدی پیشگیری مقدم بر درمان است ! چرا سازمان دارو وغذا، آسیاب را مجبور میکنه سبوس گیری کنند ⁉️ @Nanekhooshe
آیا غنی سازی نان با آهن مفید است؟ عوارض آن چیست؟ ❌لطفا متن زیر را بادقت مطالعه فرمائید:❌ 📖 توضیح فنی : بدن انسان بر خلاف گیاهان توانایی کمی در جذب و تبدیل مواد معدنی به مواد آلی دارد و تنها قادر به جذب حداکثری عناصر آلی است نه معدنی. مثلا اگر آب سخت با کلسیم بالا (کلسیم معدنی که در خاک موجود است) را به گیاه بدهیم کلسیم معدنی را به کلسیم آلی تبدیل کرده و محصولی حاوی کلسیم آلی تولید می کند...❌اما اگر آب حاوی کلسیم بالا را انسان بنوشد قسمت بیشتر آن جذب نمی شود که یا در بافت های نرم بدن رسوب می کند و یا از طریق کلیه ها دفع می شود و به مرور در آنجا سنگ رسوبی تشکیل می دهد که هر دو صورت مشکل ساز است. 😱 ✅ به همین دلیل برای انسان بهترین نوع کلسیم برای جذب شدن کلسیم آلی است که در گیاهان خوراکی سبز تیره به وفور یافت می شود. ⭕همین داستان هم در مورد آهن وجود دارد. آهن معدنی جذب بدن نمی شود و در بدن رسوب می کند. فقط آهن آلی که در گیاهان به وجود آمده باشد در بدن انسان قابلیت جذب بالا دارد و مفید است. 🌾🌾🌾 ❓چرا نان را با آهن معدنی غنی می کنند؟ در گذشته نان از آرد کامل از گندم به همراه سبوس کود-سم ندیده تولید می شد. سبوس گندم طبیعی منبع بسیار خوبی از آهن آلی است و آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند. اما امروزه سبوس گندم به دلیل وجود اسید فیتیک در آن جدا میشود در حالی راه کار ساده حذف و از بین بردن آن به صورت طبیعی وجود دارد که در کانال به آن اشاره شده است. ❌متولیان سلامت مردم شاهکار به خرج داده و با فرض اشتباه و به علت فقدان علم کافی، آهن معدنی به آرد سفید اضافه می کنند. اما اینکار نه تنها هیچ فایده ای ندارد بلکه مضر نیز می باشد. 📛 آهن معدنی با بدن انسان چه می کند؟ آهن معدنی قسمت عمده آن در بدن رسوب می کند. بیشترین رسوب آهن در روده اتفاق می افتد. کسانی که آهن معدنی مصرف می کنند (قرص آهن یا نان حاوی آهن معدنی) با خطر آسیب به روده روبرو می شوند. مطالعه بر روی کسانی که کم خونی دارند نشان داده است که آنها بیشتر با خطر بروز سرطان روده مواجه شده اند که ممکن است به این دلیل باشد که اغلب افراد کم خون برای درمان خود مقدار زیادی قرص آهن مصرف کرده اند. این در حالی است که منابع طبیعی آهن که حاوی آهن آلی باشند مفید است نه قرص حاوی آهن معدنی که به اشتباه برای بیماران تجویز می شود. @Nanekhooshe
قابل توجه بازرسان بهداشت محیط، اخیرا برخی از مسولان بهداشت محیط به زیردستانشان دستورداده اند که نانوایان سنتی را مجبورسازند میز چانه گیری وچانه پهن کنی خودرا استیل نمایند! 🤔 ✅به چند دلیل فنی این اقدام غیر کارشناسی است: 1️⃣میز استیل فقط درنانوایان فانتزی که با روغن سروکار دارند کاربرد دارد نه نانوایان سنتی 2️⃣پخت نانهای سنتی باید همه چیزش سنتی باشد ابزار کار .ملزومات.تجهیزات. و گرنه هویت ملی و محلی خود را ازدست داده است. 3️⃣داشتن میز استیل با داشتن خمیر شل اصلا همخوانی ندارد و چانه سریعا به کف استیل میچسبد ومانع کار میشود 4️⃣چانه گیری روی میز استیل خمیر سفت میخواهد و هرچه خمیر سفت تر باشد نانش نیز سفت و لاستیکی میشود 5️⃣چانه گیری روی میز استیل باعث چسبیدن مقدار زیادی ارد به پشت چانه شده و این اردها موقع زدن چانه به باند تنورمانع چسبیدن چانه به تنور شده ونان را سفید ونپخته میسازد. 6️⃣چانه گیری روی استیل به دلیل جذب آرد اضافی باعث ظهور سفیدک روی نان شده و تلقی کپک زدگی به مردم دست دهد 7️⃣همه کسانی که میز استیل خریده اند دوباره روی استیل پارچه یا پلاستیک چسبانده اند! @Nanekhooshe
تهیه خمیر مایه خمیر ترش توسط یکی از اعضای کانال 🌾ایشون با صبر و حوصله طی ۱۴ روز موفق به تولید این خمیر مایه سالم و طبیعی شدن و دیگه خودشون رو از این حوزه بی نیاز کردند. مواد اولیه خمیر : آرد، آب یا آب پنیرخانگی،نمک،خمیر مایه همون طور که مشاهده میکنید ،خمیر مایه یکی از اجزا ضروری خمیر هست که در کانال آموزش تولید خانگی آن قرارداده شده است. @Nanekhooshe