قول معروف | علیرضا رنجبر
#با_مردم #پزشکیان (۱) ♦️ دکتر مسعود پزشکیان که به صاف و صادق بودن شناخته میشود، در برنامهٔ با مردم
#با_مردم #پزشکیان (۲)
🔻 آقای پزشکان از این سخن گفت که در همان زمان به او زمینهای هکتاریِ آیندهداری را در منطقهٔ لواسان و کنار سد لتیان پیشنهاد دادهاند؛ ولی او هیچ وقت سهمیه نگرفته است. این صداقت دکتر پزشکیان جای تقدیر دارد و جای سؤال! که جناب دکتر مگر نهاینکه بنا بود حق را بگویید؟ آن هم در حکومت پهلوی این تصمیم را داشتید؛ چطور در جمهوری اسلامی که بنایش عدالت است، شما چنین تبعیض، بیعدالتی و توزیع سهمیهای را دیدید و همان زمان حق و عدالت را که از امیرالمؤمنین(ع) آموختهاید بر زبان نیاوردید؟ یا اساساً چطور با چنین دولتی کار کردید که با مردم صادق نبود؟ و اما امروز که از حق و صداقت سخن میگویید، چرا همان رفقای سهمیهبگیرِ دیروزتان دارند بساطِ سفرهٔ جدید را آماده میکنند تا با شما بر سر سفره بنشینند و حقِ مردم مظلومی که از آنها دم میزنید را بخورند؟!
🔻 آقای پزشکیان دلیل اینکه عدهای از مردم بهخصوص جوانان از حکومت زده شدهاند را خشونت و گرفتاری و بدرفتاری سیستم حکومت میداند؛ البته خودشان هم میدانند که دلیلش همان سهمیهخوریهای همپیالههای دیروز و امروز خودشان است اما اگر اینها را به زبان بیاورند، رأی نخواهند آورد.
🔰 واقعنگری دکتر پزشکیان در این بیانش که «نمیگویم آمدهام تا همه مشکلات را برطرف کنم ولی امیدوارم با همراهی، مشارکت و کمک مردم بتوانیم تغییر ایجاد کنیم» و اینکه وعدهٔ گل و بلبل شدن نمیدهد، قابل تحسین است. البته اگر چنین نباشد که بعداً بگویند «خواستم، اما نشد (یا) نگذاشتند».
♦️ آقای پزشکیان در این برنامه نیز، هم از ضربالمثل ترکی استفاده کرد، هم آیه و حدیث نهجالبلاغه نقل کرد و هم از کلمات انگلیسی بهره برد تا جمعی میان قومیت و دین و نخبگان بهوجود بیاورد. همین رفتارش میتواند بخشی از جامعه را با او همراه کند. علاوهبر اینها، او بیعدالتی و تبعیضها را ناشی از رفتار و عملکرد مسئولین عنوان کرد که موجب جدایی بخشی از مردم از حکومت شده است. وی همچنین به این اشاره کرد که «آن دختری که روسری به سر ندارد، اگر ما مداخله کنیم بدتر میشود؛ باید در عمل ثابت کنیم، نه با گرفتن و زدن».
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
قول معروف | علیرضا رنجبر
#با_مردم #پزشکیان (۲) 🔻 آقای پزشکان از این سخن گفت که در همان زمان به او زمینهای هکتاریِ آیندهدار
#با_مردم #پزشکیان (۳)
✴️ پزشکیان در یک کلام، کاملاً تلاش خود را بر صحبتهای اینچنینی متمرکز کرده است تا با بیان سخنانی ساختارشکنانه در موضوعات چالشی که بخشی از جامعه خوشش میآید، به تعداد آرای سبد خویش اضافه کند. موضوعاتی مثل حجاب الزامی، گشت ارشاد، فیلترینگ، قومیتها و...، یکی از داغترین صحبتهای آقای دکتر خواهد بود. البته برخی از کاندیداهای دیگر نیز مستعد چنین صحبتهایی هستند. بالاخره باید هر کدام به هر شکلی که میتوانند بخشهایی از جامعه را به سمت خود مایل کنند تا به کرسی ریاستجمهوری برسند.
◽️ آقای پزشکیان رویکرد داخلی خود را تلاش برای وحدت و نگاه یکسان داشتن به مردم، و رویکرد خارجیاش را تعامل سازنده با همه دنیا مطرح کرد.
🔰 او حتی از بحثها و انتقادهای دوطرفهای که با نوهاش دارد یا از حضور در ورزشگاه همراه با نوهٔ خود، جهت تماشای مسابقات فوتبال تیم تراکتور نیز سخن گفت.
🔹 ایشان همچنین از این گفت که مسئولین هم باید با مردم سر یک سفره بنشینند نه اینکه مردم سفره تنگتری داشته باشند و مسئولین برای خودشان سفره فراختری دست و پا کنند. او کلام خود را با درخواست از مردم به پایان رساند: «دعا کنید تا آخر صادق باشیم و راستگو».
💠 ساخت برنامه کمی ضعیف بود؛ هم صحنه و طرز نشستن، و هم تدوین نامناسبی داشت. نامرتب بودن بیان و ارائه موضوعات به چشم میخورد؛ مثلاً بین صحبتهای جدی، ناگهان با خنده درباره بحث با نوهاش و تماشای مسابقه فوتبال میگوید. گاهی اوقات بهنظر میآید شبیه مصاحبه بوده است که در تدوین، پرسشِ سؤالکننده حذف شده است.
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
هدایت شده از بصیرت محور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرازی از دعای عرفه
التماس دعا از همگی💔
#بصیرت_محور
📍 http://Eitaa.com/basirat_mehvar
هدایت شده از بصیرت محور
گریه ی رسول خدا(ص)
بر مظلومیت مسلم بن عقیل💔
#بصیرت_محور
📍 http://Eitaa.com/basirat_mehvar
یکی از دعاهای روز عرفه، دعای چهلوهفتم صحیفه سجادیه است. امام سجاد(ع) در فرازی از این دعا به مسئله مهمی اشاره میکند که همان درس بزرگ امامت در قالب دعاست. آن امام بزرگوار به ضرورت وجود امام در هر زمان و وجوب اطاعت از او میپردازد که برای هر مسلمان مؤمنی مایه تفکر و هدایت است.
در این ماه عزیز و روزهای باعظمت ذیحجه که ماه امامت و ولایت است، این فرازهای نورانی دعای حضرت زینالعابدین(ع) را مرور کنیم:
💠 خدایا، تو دینت را در هر زمان و هر دیار بهوسیلهٔ امامی که او را نشانهٔ خود قرار دادهای، بهپا داشتی و او را رشتهٔ متصل بین خود و مردم و وسیلهای بهسوی خشنودی خود قرار دادهای، و اطاعت از او را بر مردم واجب و از نافرمانی او برحذر داشتهای، بلکه امر به پذیرش اوامر و دوری از تخلف او فرمودهای؛ بهگونهای که هیچکس حق تقدم بر او و عقب ماندن از او را ندارد؛ همو که موجب نگهداری پناهندگان، پناهگاه مؤمنان، دستگیرهٔ متمسکان و نور جهانیان است.
💠 خدایا، شکر نعمت خود را به ولیّ خود قسمت گردان و همانند آن امام لطف خود را نصیب ما بفرما، و قدرت امامت یاری شده و پیروزی آسان برای او فراهم کن و با تکیهگاهی توانا و محکم، توانا ساز و تواناییاش را برقرار بدار و بازوان او را تقویت گردان و با دیدهٔ عنایت خود او را مراعات کن.
💠 و در پناه خود حفظ بنما و با ملائکه و لشکریان خود یاریاش بفرما و بهواسطهٔ او، دستورها و حدود و آیین سنتهای رسول خدا را بر پا دار و سنتهایی را که ظالمان در تباه کردن آن کوشیدهاند، احیا بفرما، و زنگار جور و ستم را از سر راه خود بردار و مشکلهای آن را برطرف کن و عدولکنندگان از راهت را برگردان و کسانی را که مانع مقاصد تو میباشند و در گمراهی مردم میکوشند، بهوسیلهٔ او نابود گردان.
💠 خدایا، جانب امام معصوم را برای بهرهمندی دوستان و اولیای خود قرار بده و قدرت او را بر دشمنانش مسلط و گسترده بگردان، و رأفت و رحمت و تمایل و مهربانی او را نصیب ما بفرما، و ما را شنوای فرمان، پرتلاش در جلب خاطر و کوشا در دفاع و یاری از او بگردان؛ بهگونهای که مایهٔ قرب به تو و رسول گرامیات باشد.
💠 خدایا، درود خود را بر دوستان امامان نثار بفرما، آنان که با مقام آن بزرگواران آشنایند و راه آنان را میپیمایند و پیرو فرمان و دستآویز رشتهٔ هدایت و متوسل به ولایت آنان هستند و اقتدای به آنان نموده و تسلیم فرمان و کوشا در اطاعت آنان میباشند و منتظران ایام ظهور آن ولیّ تو هستند که چشمانشان بهسوی آن بزرگواران دوخته است؛ درودی بس مبارک و پاکیزه و فزاینده در هر صبح و شام.
💠 خدایا، بر امت اسلام و ارواح آنان درود فرست و امور آنان را بهوسیلهٔ تقوا، از پراکندگی نجات ده و زندگی آنان را از راه تقوا سامان ده، و آنان را بهسوی خود متمایل گردان و آنان را بپذیر، که تو پذیرندهٔ توبه و مهربان و بهترین بخشندگانی و ما را نیز همراه با آنان در منزلگاه سلامت و اطمینان جای ده، به رحمت و رأفتت، ای مهربانترین مهربانان.
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
#میزگرد_سیاسی #قالیباف (۱)
💠 دکتر محمدباقر قالیباف با حضور در برنامه میزگرد سیاسی به بیان دیدگاهها و رویکردهای سیاست خارجی و داخلی خود پرداخت؛ در حالیکه آقایان کاظم غریبآبادی و علی فکری، او را بهعنوان مشاور همراهی کردند.
🔰 آقای قالیباف همچنان در زمینه رفتارهای رسانهای نسبت به سایر کاندیداها پیشتاز است و بهدرستی از کلام و بیان خود برای سخن با مردم و ارتباط چشمی و نگاه به دوربین استفاده میکند. البته باید توجه داشت که این محاسن رفتاری، مثل مستحبات در مقابل واجبات است؛ چهاینکه ما پیش از این رئیس جمهوری داشتیم که ست رنگی لباس و ریش خود را چنان اهمیت میداد که به اقتدار و عزت و سلامت مدیریت در دولتش اهمیت نمیداد. یا مثلا آن بازیگر اروپایی که تمام کنشهای رسانهای حرفهای را بلد بود، وقتی رئیسجمهور شد، با ندانمکاریهایش مملکتش را درگیر جنگ کرد و هنوز نمیتواند از آن نجات یابد. پس بیش از ظواهر به عمق مبانی و راهبرد باید اهمیت داد.
🔹 دکتر قالیباف مقدمه برنامه را به تبیین اصول دیدگاه خود در زمینه سیاست پرداخت و همه دستگاهها را در مقابل دستگاه دیپلماسی قرار داد که نشان از اهمیتدادن او به دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه است. او حکمرانی در سیاست خارجی را به تنظیم روابط معنا کرد فارغ از اینکه ارتقا پیدا کند یا کاهش؛ بلکه مهم این است که حداکثر منافع و حداقل هزینه را برای کشور داشته باشد.
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
قول معروف | علیرضا رنجبر
#میزگرد_سیاسی #قالیباف (۱) 💠 دکتر محمدباقر قالیباف با حضور در برنامه میزگرد سیاسی به بیان دیدگاهها
#میزگرد_سیاسی #قالیباف (۲)
💠 دکتر قالیباف رویکرد خود را که بهترین رویکرد برای کشور میداند، «آرمانگرایی واقعبینانه» مطرح کرد. وی همچنین سه اصل «عزت، مصلحت و حکمت» را امور مهمی دانست که باید پیگیری شود.
♦️ آقای قالیباف در این برنامه نیز چندینبار با تکیه بر کارنامه و سابقه اجراییاش، خود را مدیری کارآمد و قوی اعلام کرد؛ در همان ابتدا گفت: «باور من این است که مدیریت قوی و مدیر قوی و آگاه که هم کارنامه داشته باشد و هم برنامه داشته باشد و شجاعت تصمیمگیری و تنظیم روابط و تصمیم نهایی و نهایی کردن موضوعات را داشته باشد که اقدام بکند و کار را پیش ببرد».
مجدد تأکید میکنم پررنگکردن هر کدام از کارنامه یا برنامه، بهنوعی تقلیل جایگاه ریاستجمهوری از هر دو جهت است؛ چرا که رئیسجمهوری توانمندتر است که هم قدرت مدیریت و تصمیمگیری او سنجیده شده باشد، و هم برنامهٔ دقیق و حسابشده، و اشراف کامل بر آن برنامه داشته باشد.
🔰 قالیباف راهبردهای سیاست خارجی دولتش را در دو محور اعلام کرد: ۱. اقتدار منطقهای که با «ارتباط با همسایگان»، «تقویت محور مقاومت» و «تأمین امنیت و ثبات در منطقه» قابل تحقق دانست؛ ۲. انتفاع اقتصادی که آن را در «تقویت هاب منطقهای در مسیر حمل و نقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی»، «انرژی و صدور کالاهای خدمات عمومی» و «رفع تحریم» پیگیری خواهد کرد.
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
قول معروف | علیرضا رنجبر
#میزگرد_سیاسی #قالیباف (۲) 💠 دکتر قالیباف رویکرد خود را که بهترین رویکرد برای کشور میداند، «آرمان
#میزگرد_سیاسی #قالیباف (۳)
🔰 آقای قالیباف به این شبهه که وقتی ریاست مجلس را برعهده دارد، اخلاق حرفهای اقتضا میکرد در همان جایگاه به خدمت خود ادامه دهد، چنین پاسخ داد که به دنبال آن حرکت انقلابی که در مجلس شروع کرده بودند و امتدادش در دولت سیزدهم شکل گرفت و با همکاری مجلس و دولت به برنامه هفتم توسعه رسید، برای اینکه آن حرکت انقلابی ادامه یابد و مسیر شهید رئیسی پیگیری شود، لازم دانسته تا در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حاضر شود. او میگوید: «من با اقتدار و گرفتن ۱۹۸ رأی رئیس مجلس شدم، جایگاه مطالبه داشتم ولی از راحتطلبی فرار کردم و بهجای مطالبهگری، خودم را در معرض پاسخگویی و زحمت قرار دادم». ایشان همچنین با اشاره به سوابق و کارنامه ۴۵ سالهاش در عرصههای گوناگون، اعلام کرد: «دقیقاً اخلاق حرفهای را رعایت کردم و نسبت به این کار، هم آگاهی و هم تجربه و هم کارنامه دارم».
🔻 این سخنان دکتر قالیباف از جهتی بدین معناست که عزیزانی که از جبهه انقلاب کاندیدا شدهاند را بهنوعی انقلابی یا در جهت آن حرکت انقلابی نمیداند که به آن اشاره کرد؛ در حالی که عزیزان انقلابی حاضر در میدان هم جهتگیری و رویکردشان انقلابی است و هم اذعان به ادامهٔ راه شهید رئیسی میکنند که این جای تعجب است آقای قالیباف سخن از اجماع میگوید اما کاندیداهای مکتبی و انقلابی را در جهت حرکت و مسیر انقلابی نمیداند. شاید هم تعبیرشان از حرکت انقلابی، مسیر سیاسی خاص خودشان باشد.
🔰 دکتر قالیباف به این سؤال که آیا امکان کنارهگیریاش بعد از مناظرهها وجود دارد یا نه؟ چنین پاسخ داد که «حتماً جبهه انقلاب باید قبل از ۸ تیر به یک فرد برسیم. این عقلانیت، این گذشت، این محبت، حتما در جبهه انقلاب وجود دارد و این اتفاق خواهد افتاد».
♦️ از آنجا که آقایان زاکانی و قاضیزاده از اقبال کمتری نسبت به دیگران برخوردار هستند، احتمال زیادی وجود دارد که به نفع جبهه انقلاب کنارهگیری کنند؛ اما سؤال اساسی اینجاست که وقتی آقای قالیباف نیت کنارهگیری و انصراف به نفع دکتر جلیلی ندارد، چرا از اجماع و وحدت سخن میگویند؟ به نظر میرسد با ابراز این سخنان بهدنبال افزایش هزینه برای طرف مقابل هستند که یا مجبور به کنارهگیری شود یا اگر در صحنه بماند، او را متهم به قدرتطلبی و خودخواهی کنند.
✴️ اصل حضور آقای قالیباف پس از کسب جایگاه ریاست مجلس، در صورتی که اجماع و وحدتِ شکلگرفته، موجب کنارهگیری ایشان شود، مورد انتقاد جدی است چرا که منجر به صرف هزینههای تبلیغاتی فراوان از سوی او و طرفدارانش و متحمل کردن بیتالمال مسلمین در ضبط و پخش برنامههای انتخاباتی شده است؛ و در صورت عدم اجماع نیز، تبعاتی از جمله تکرار انتخابات ۱۳۹۲ محتمل است که همچنان نقد و اشکال به اصل حضور دکتر قالیباف برقرار میماند.
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
قول معروف | علیرضا رنجبر
#میزگرد_سیاسی #قالیباف (۳) 🔰 آقای قالیباف به این شبهه که وقتی ریاست مجلس را برعهده دارد، اخلاق حرفه
#میزگرد_سیاسی #قالیباف (۴)
(خیلی مهم)
🔰 یکی از مهمترین و اساسیترین نکات این برنامه، پاسخ دکتر قالیباف به سؤال کارشناس برنامه درباره بیانات مقام معظم رهبری درباره معیار قرار دادن نزدیکتر بودن به ملاکهای انقلاب برای انتخاب اصلح بود. آنجا که آقای قالیباف میگوید: «حضرت آقا فرمودند بله به ملاکهای انقلابی نزدیکتر باشد ولی قبلش یک بحث دیگر هم دارند میفرمایند هم به کار آشنا باشد و سابقه کار داشته باشد و هم به این ملاکها نزدیک باشد یعنی دو تا بحث آنجا هست یعنی لازم هست کاربلد باشد، تجربه کار داشته باشد - تفسیر من است - و هم اینکه به ملاکهای انقلاب وفادار باشد».
✅ ابتدا اصل فرمایش مقام معظم رهبری را که در آخرین دیدارشان فرمودند، مرور کنیم: «ببینید چه کسی به ملاکهای انقلاب نزدیکتر است و توانایی کار در جهت ملاکهای انقلاب را دارد». (۱۴۰۳/۰۳/۲۶)
◽️ تفسیر و نگاه آقای قالیباف به این فرمایش رهبری از دو جهت قابل بررسی است:
1️⃣ اگر اشارهٔ دکتر قالیباف به آن تعبیر «توانایی کار» باشد که چنین بهنظر میرسد، در واقع مطلب را ناقص دریافت و بیان کردند؛ چرا که امام خامنهای اولاً از عبارت «توانایی کار» استفاده کردند، که الحمدللّه همهٔ انقلابیون حاضر در صحنه انتخابات - از جمله خود آقای قالیباف - توانایی کار را دارند؛ توانایی کار مثل توانایی رانندگی است، یکی راننده مسافربری جادهای و ماشین سنگین است، یکی هم راننده خودروی شخصی است که در شهر برای رفع نیازهای خودش رانندگی میکند؛ اما هر دو «توانایی» رانندگی دارند.
ثانیاً «توانایی کار» به قید مهمی ضمیمه شده است و آن «در جهت ملاکهای انقلاب» است. یعنی جهتگیری و رویکردِ کسی که انتخاب میکنیم باید در جهت ملاکهای انقلاب باشد.
2️⃣ اگر تفسیر ایشان ناظر به سخنان سالهای قبل رهبری در زمینه کارآمدی و کاربلد بودن منتخب مردم برای ریاست جمهوری است، دچار خطای زمانشناسی شدهاند؛ زیرا رهبر حکیم انقلاب، با توجه به موقعیت زمانه به بیان برخی ویژگیها و خصوصیات میپردازند که در همان دوره و زمانه نیاز اصلی کشور است. البته این منافاتی با سخنان قبلی ایشان ندارد و منظومهٔ فکری رهبر انقلاب کاملاً منسجم است که باید با هم دیده شود، اما اهمیت و پررنگ بودن یک ویژگی یا شاخص، راهگشای مسیر انتخاب اصلح در هر دوره خواهد بود.
✴️ یکی از دیگر نکات صحبتهای آقای قالیباف، این بود که «ما باید تصمیمسازی را بهعهدهٔ نخبگان جامعه بگذاریم. ما در این کار [تصمیمسازی] ضعیفیم، فکر میکنیم هر کجا هستیم علامهٔ دَهریم. فرقی بین تصمیمسازی و تصمیمگیری قائل نیستند».
این کلام ایشان ناخواسته بهنوعی مؤید بر رقیب خودش یعنی دکتر جلیلی بود؛ چرا که جلیلی علاوه بر تلاش چندینساله در عرصهٔ کارشناسی و تصمیمسازی با همراهی و حضور نخبگانی که در دولت سایه داشتهاند، در جایگاه شورای عالی امنیت ملی نیز، تصمیمگیریهای خوب و دقیقی در کارنامهٔ سوابق خود دارد که در کلام بسیاری افراد نقل شده و میشود.
♦️ در مجموع حضور دکتر قالیباف در این برنامه خوب و مثبت بود؛ دیدگاههای خوبی داشتند که میتواند در دولت چهاردهم در راستای برنامه هفتم و سیاستهای کلی نظام، تعریف و عملیاتی شود. خود ایشان نیز از توانمندی بالا در حوزههای مختلف بهخصوص عمران و آبادانی و خدمات برخوردار است.
اما آنچه از کلیت رویکرد ایشان بهدست میآید ضعف گفتمانی و گفتمانسازی است. با توجه به معیار جدید رهبر معظم انقلاب بر نزدیکبودن به ملاکهای انقلابی، پوسته ظاهری و بیرونی حرکت آقای قالیباف انقلابی است، اما از نظر گفتمانی و هستهٔ مرکزی و درونی، جهتگیری صحیح در مسیر ملاکهای انقلابی مشاهده نمیشود.
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
🔹 #خط_امام ۴
✅ آقایان کاندیداها و دوستان آنان، اخلاق اسلامی را در تبلیغات رعایت کنید.
🚫 از هرگونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خودداری نمایید.
✅ در مبارزات انتخاباتی کمال آرامش را در تبلیغ کاندیداها رعایت نمایید.
💠 نسبت به یکدیگر تفاهم و صمیمت و اخوت اسلامی داشته باشید.
❌ از تفرقه و کدورت شدیداً احتراز کنید.
✴️ تفرقه و تشتت، دوستان را نگران و دشمنان را کامیاب میکند.
♦️دانلود با کیفیت بالا
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
.
💠 برنامه یا بـــرنــامـه؟! مسئله این است!
فرض کنید بخواهیم با خودرو از تهران به سمت مشهد حرکت کنیم؛ مسیرهای متفاوتی پیش روی ماست. دو مسیر اصلی، یکی کوتاهتر و یکی طولانیتر است. در هر مسیر تفرجگاهها، شهرها و مناظر، مشکلات و موانع و... وجود دارد. گاهی راننده، برای اطلاع از خوب و بد مسیرها، خودش تحقیق میکند یا از دیگران پرسوجو میکند تا بتواند مسیر بهتر و مناسبتر برای رسیدن به مقصد را انتخاب کند.
این مثال را با در نظر گرفتن مقصد و مسیر در ذهن داشته باشید.
🔰 یکی از برنامهها و اسناد بالادستی نظام، «برنامه توسعه» است؛ اکنون هفتمین برنامه توسعه با ارائه لایحه از سوی دولت سیزدهم و همکاری مجلس و مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسیده و به قانون تبدیل شده است که در بیان کاندیداها و کارشناسان از آن به «برنامه هفتم» تعبیر میشود.
🔰 برنامه هفتم، همان مقصد (مشهد در مثال بالا) است که در طول ۵ سال باید به اهداف و نقاط مشخصشده در این برنامه برسیم. بیشترین وظیفه در تحقق اهداف برنامه بر عهدهٔ قوه مجریه است و رئیسجمهور موظف است طبق این قانون (نقشه) عمل کند تا در پایان ۵ سال به اهداف توسعهای موردنظر در این سند، دست یابیم.
✅ قاعدتاً برای رسیدن به مقصد و انتخاب اینکه از چه مسیری به مقصد برسیم و موانع و مشکلات مسیر را بشناسیم، نیازمند تحقیق، کارشناسی، برنامهریزی و ارائهٔ راهکار هستیم که از آن تعبیر به «برنامه عملیاتی و اجرایی» میکنیم.
(ادامه....)
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
قول معروف | علیرضا رنجبر
. 💠 برنامه یا بـــرنــامـه؟! مسئله این است! فرض کنید بخواهیم با خودرو از تهران به سمت مشهد حرکت کنی
.
🔹 برای تحقق «برنامه هفتم»، به بیش از ۳۰ برنامهٔ عملیاتی یا آییننامههای اجرایی نیاز است؛ اگر این برنامهها و آییننامهها با شناخت از آسیبها و مشکلات، با پشتوانهٔ کارشناسی و برنامهریزی و بهرهمندی از دیدگاه نخبگان در زمینههای مختلف، از قبل تهیه شده باشد، رئیسجمهور میتواند بهسرعت عملیات پیشرفت کشور را براساس سند قانونی «برنامه هفتم» و با پیادهسازی «برنامه عملیاتی و اجرایی» خودش آغاز کند.
💠 دقت کنید اگر کاندیداها بیان میکنند که برنامهٔ ما برای ریاستجمهوری همان «برنامه هفتم» است، ناظر به مقصد سخن میگویند نه ناظر به مسیر. چرا که اساساً رسیدن به مقصد ملاک نیست، مسیر رسیدن به مقصد ملاک است که هم هزینه و زمان کمتر برای تحقق آن صرف شود، هم تبعات و مشکلات و سختی مسیر به حداقل برسد؛ و هم بیشترین بهرهوری و منفعت نصیب مردم و کشور شود.
◽️ برای درک بهتر تفاوت بین «برنامه هفتم» و «برنامه عملیاتی و اجرایی» به دو مثال زیر از متن «برنامه هفتم» توجه کنید:
1️⃣ مثال اول در حوزه کشاورزی
فصل ۷- امنیت غذایی و ارتقاء تولید محصولات کشاورزی
ماده ۳۳- بهمنظور افزایش ضریب خوداتکایی و بهرهبرداری بهینه از منابع و عوامل تولید بهویژه
منابع آب، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است با همکاری سازمان [برنامه و بودجه] و سایر دستگاههای اجرایی
ذیربط، بر اساس اسناد آمایش سرزمین و شرایط اقلیمی، متناسب با استعدادها و قابلیتهای
منطقهای و مزیتهای اقتصادی و با رعایت ملاحظات محیطزیستی، نسبت به موارد زیر اقدام
نماید:
الف- برنامه تولید بهینه (الگوی کشت) محصولات اساسی و منتخب را هر ساله تهیه و تا یکماه
قبل از فصل کشت در هر حوضه و دشت تعیین نماید.
👆🏻 این ماده، یک قانون است که مشخص میکند وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه اقدام کند؛ اما مسیر صحیح برای تحقق این ماده، تنها میتواند یک برنامهٔ جامع عملیاتی باشد که متکی به حضور میدانی چندینساله در مناطق مختلف کشور، شناخت دقیق اقلیم و محصولات و گفتگو با کشاورزان، نخبگان و اساتید، و مدیران منطقهای و کشوری در این حوزه است. اگر چنین راهکارِ اجرایی در دست رئیسجمهور باشد و به آن اشراف کامل نیز داشته باشد، نهایت موفقیت و بهرهوری در مسیر پیشرفت کشور مطابق «برنامه هفتم» محقق میشود.
2️⃣ مثال دوم در حوزه جمعیت و خانواده
فصل ۱۶- زن، خانواده و جمعیت
ماده ۸۱- در راستای افزایش نرخ باروری و حمایت همهجانبه از فرزندآوری و رفع موانع و ایجاد
مشوقهای مؤثر و اصلاح فرهنگی، اقدامات زیر انجام میگردد:
الف- ...
ب- ...
پ- ستاد ملی جمعیت مکلف است با همکاری دستگاههای ذیربط اقدامات حمایتی لازم را جهت
رشد سالیانه ازدواج و موالید، کاهش سالیانه سقط جنین و ناباروری، کاهش میانگین سن ازدواج،
کاهش فاصله بین تولد فرزندان بهویژه تولد فرزند اول پس از ازدواج و مدیریت مهاجرت داخلی و
خارجی بهعمل آورد.
👆🏻 همانطور که در بند پ این ماده آمده است، باید اقدامات حمایتی در این زمینه صورت بگیرد؛ اما در «برنامه هفتم» به نوع این اقدامات حمایتی اشارهای نشده است. پس نیازمند ارائه راهکار و برنامه مناسب هستیم تا اهداف مورد نظر برنامه هفتم محقق شود؛ و این از طریق شناخت مسائل مربوط به این اهداف و اشراف به آنها، آسیبشناسی راهکارهای قبلی و ارتقای نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت آنها، و یا ارائه برنامههای مکمل، به دست میآید.
✴️ مثالهای متعدد اینچنینی در «برنامه هفتم» وجود دارد که خود نیازمند اقدام، برنامه، راهکار و یا آییننامه اجرایی است که حکمِ همان مسیر (در مثال بالا) را دارند و «برنامه هفتم» صرفاً مقصد را درباره آنها مشخص کرده است.
💠 تاکنون تنها کاندیدای ریاستجمهوری در تاریخ ایران، که ناظر به مسائل مختلف کشور، کارشناسی و برنامهریزی مبتنی بر فرصتها، آسیبها و مشکلات انجام داده، دکتر سعید جلیلی است. البته دیگر کاندیداها در زمینههایی کار کردهاند و برنامههایی در ذهن یا در دست اطرافیانشان دارند، اما «برنامه» آقای جلیلی از حیث جامعیت، همراهی با ریزمسائل کشور در طول یکدهه، و تدوین و انسجام برنامه، و از همه مهمتر حضور میدانی ایشان در سطح کشور و اشراف کامل بر نیازها و فرصتها و برنامه و راهکارها، نسبت به دیگران سرآمد است.
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸
#مناظره_اول #قاضیزاده
دکتر قاضیزاده با سلام و احترام به ملت ایران و گرامیداشت یاد شهید آیتالله رئیسی شروع به سخن کرد. او که پیراهن مشکی عزای شهید جمهور را از تن بیرون نیاورده است، خود را عضو تیم شهید رئیسی معرفی کرد که به نوعی خود را برآمده از دولت سیزدهم معرفی کند.
وی نکتهای گفت در جهت این که بایدها و نبایدها را نباید در مناظره اعلام کرد، همچنین از نقش هریک از کاندیداها در دولتهای قبل گفت و در نهایت کمی هم به پرسشهای مطرح شده در ابتدای برنامه پاسخ داد.
#مناظره_اول #قالیباف
دکتر قالیباف بعد از سلام و درود، با اشاره به محرومین، کارگران، زحمتکشان و بانوان بهخصوص سرپرستان خانوار، از تلاشی که در دولت خدمت و پیشرفت در جهت ارتقای وضعیت معیشت قشر ضعیف جامعه انجام خواهد داد، سخن گفت.
#مناظره_اول #پزشکیان
دکتر پزشکیان از لزوم حفظ وحدت و انسجام ملی گفت و به نقش ثبات در قانونگذاری برای بهبود و رشد تولید اشاره کرد.
#مناظره_اول #جلیلی
دکتر جلیلی از ابتدا شروع به انتقاد از پرسشهای مطرح شده و توضیح پیرامون شاخصهای رشد در کشور گفت. وی همچنین بر اصل بودن برنامه هفتم بر مبنای وفاق ملی گفت و اینکه در ذیل برنامه هفتم، حدود ۴۰ برنامه عملیاتی و اجرایی باید نوشته و ارائه شود، لذا فرصت برای بررسی برنامه هفتم و مطالعه و نوشتن برنامه اجرایی نیست. جلیلی از لزوم نگاه به فرصتها و مشارکت دادن مردم با مدیریت و اشراف صحیح بر منابع نیز سخن گفت. بیان دکتر جلیلی کاملا گویای کارشناس بودن او در مسائلی است که مطرح میکند و این به پشتوانهٔ مطالعات و بررسیهای عمیق او در سالیان طولانی است.
#مناظره_اول #زاکانی
دکتر زاکانی همچون جلیلی به صورت کارشناسیتر از دیگران وارد بحث شد و نکاتی را اعلام کرد. (تکمیل میشه)
#مناظره_اول #پورمحمدی
آقای پورمحمدی با اشاره به اینکه اقتصاد مقولهای درهمتنیده با فرهنگ و سیاست و... است، یکسره وارد مسائل سیاست خارجی و بینالمللی شد و به تحریمها اشاره کرد. او از حمله به سفارت عربستان و تبعات آن، مسائل مرتبط با اوکراین و تایوان گفت. پورمحمدی که مشکلات اقتصادی را از جنبه بینالمللی و سیاسی مطرح میکند. او کاملا آماده بیان حرفهای چالشی است.
#مناظره_اول #قاضیزاده
آقای قاضیزاده به حرفهای تکراری برخی از کاندیداها که جنبه شعاری دارد، اشاره کرد و به برنامه خودش برای راهکارهای جزئی گفت. او تأکید دارد که باید دست از سر مردم برداریم و آنها را با تغییرات قوانین و بخشنامهها آزار ندهیم.
او گفت ما باید کاری کنیم که مردم با ایجاد رقابت بتوانند کالای مورد نیاز خود را با قیمت مناسب پیدا کنند.
#مناظره_اول #قالیباف
آقای قالیباف، پزشکیان و پورمحمدی را مخاطب قرار داد و با استناد به برنامه هفتم از لزوم انسجام و تقویت فرهنگ گفت. همچنین با اشاره به شعار دولت قاضیزاده به نقش و اهمیت خانواده در برنامه هفتم اشاره کرد و گفت قانون هست و باید قانون را اجرا کنیم.
قالیباف به هدر رفتن منابع در حوزه انرژی گفت و از لزوم یک مدیریت قوی در رأس کار گفت که اشاره به خودش بود.
#مناظره_اول #پزشکیان
با خواندن حدیثی شروع کرد و با اشاره به تحریمها، از لزوم شفافیت گفت. همچنین لزوم اجرای FATF و تلاش برای رفع تحریمها و پیوستن به روندهای جهانی گفت. صحبتهای پزشکیان در رد طرحها و برنامههایی بود که برخی میگویند این کار را میکنیم پس چرا تاکنون نشده است.
#مناظره_اول #جلیلی
آقای جلیلی با اشاره به ظرفیتهای نخبگان و فناوریهای موجود در کشور، اظهار داشت که هم میتوان جذب سرمایه کرد هم به افزایش رشد کمک کرد.
او به لزوم دانش و آگاهی نسبت به فرصتها و موانع اشاره و بر تشخیص اولویتها در تصمیمگیری تأکید کرد.
#مناظره_اول #زاکانی
زاکانی علاوهبر متانتی که در کلام و بیان خود دارد، ابتدا به نقد دیدگاه قالیباف پرداخت. بعد با نقد صحبتهای پزشکیان به کنایه گفت که تعجب میکنیم که چطور شما نامزد ریاست جمهوری شدهاید.
آقای زاکانی هم در تراز کارشناسی سخن میگوید و هم در بیانش انسجام، اتقان، نظم و بهمپیوستگی وجود دارد.