191.6K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: «#احکام_نماز_جمعه»
❓آیا خواندن نماز جمعه بهصورت فرادی صحیح است؟ بدین معنی که شخصی نماز جمعه را بهصورت فرادی در کنار کسانی که آن را به نحو جماعت برگزار میکنند، بخواند؟
✅ از شرايط صحّت نماز جمعه، اين است که بهصورت جماعت اقامه شود؛ لذا نماز جمعه به نحو فرادى صحیح نيست.
❓آیا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شرکت در نماز جمعه یا نماز جماعت مساجد تشویق فرموده یا اینکه نماز خواندن آنها در خانه بهتر است؟
✅ شرکت زنان در نماز جمعه و جماعت اشکال ندارد و ثواب جماعت دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع امروز: #توقیعات، گنجینهای از معارف الهی
روز جمعه، ١۴٠١/١٢/١٢
مناسبت روز: امروز دهم شعبان المعظم است و طبق تاریخ در چنین روزی و یا در روز گذشته، جناب على بن محمد سَمُری، آخرین نائب خاص امام زمان (عج) پس از حدود سه سال نیابت خاصه، توقیعی از ناحیه مقدسه حضرت صاحبالامر (ع) دریافت نمود که امام در آن نوشته بودند: «... تو تا شش روز دیگر از دنیا خواهی رفت، کارهایت را مرتب کن و هیچ کس را به جانشینی خود مگمار؛ دوران غیبت کامل فرا رسیده است و من جز با اجازه خداوند متعال ظهور نخواهم کرد و ظهور من پس از گذشت مدتی طولانی و قساوت دلها و پر شدن زمین از ستم خواهد بود؛ (البته) افرادی در آینده نزد شیعیان من مدعی مشاهده من ( و ارتباط با من به عنوان نایب خاص) خواهند شد، اما آگاه باشید که هر کس پیش از خروج سفیانی و صیحه آسمانی چنین ادعایی بکند، دروغگو و افترا زننده است؛ و هیچ حرکت و نیرویی جز به اذن خداوند عظیم نیست» (کمالالدین، ج٢، ص۵١۶)
در روایت آمده که علی بن محمد سمری، دقیقاً شش روز پس از دریافت این #توقیع شریف در نیمه شعبان سال ۳۲۹ هجرى قمرى دار فانی را وداع گفت و در بغداد دفن شد و پس از درگذشت ایشان، مرحله جدیدی در تاریخ اسلام آغاز شد که به دوران غیبت کبری معروف است.
✍️«#توقیع» در لغت به معنای "امضاء، نامه و فرمان" است و دراصطلاح حدیثی به معنای "بخشی از نامههای ائمه اطهار علیهم السلام" میباشد که البته بیشتر از این واژه برای نامههای صادره از سوی امام عصر (عج) استفاده میشود و امروزه وقتی سخنی از «توقیع» به میان میآید، ذهنها متوجه نکات و دستورات صادره از جانب حضرت مهدی (عج) میگردد.
تمامی توقیعات امام زمان (عج) مربوط به دوران غیبت صغری (۲۶۰-۳۲۹ق) است که به واسطه نواب اربعه برای آنها و یا شیعیان صادر شده است؛ هرچند که در عصر غیبت کبری نیز طبق شهادت برخی از علماء، دو توقيع از جانب حضرت صاحبالزمان (عج) خطاب به شیخ مفید (ره) در اواخر عمر ایشان صادر شده است.
البته تعداد توقيعات آن حضرت در تاریخ دقیقاً معلوم نیست، اما در کتاب معتبر شیعه، همچون کمالالدین شیخ صدوق (ره)، غیبت شیخ طوسی (ره)، احتجاج علامه طبرسی (ره) و بحارالانوار علامه مجلسی (ره)، حدود یکصد توقیع از سوی امام زمان (ع) نقل شده که این توقیعات، گنجینهای بزرگ از معارف الهی محسوب میشوند.
توقیعهایی که از سوی امام زمان (عج) صادر شده است در موضوعات مختلف اعتقادی، فقهی، عزل و نصب وکیلان، دریافت وجوهات، تکذیب مدعیان دروغین نیابت و پاسخ به درخواستهای شخصی شیعیان بوده است، چنانچه در دانشنامه امام مهدی (عج) توقیعات حضرت در چهار قسم کلی مسائل اعتقادی، احکام فقهی، کرامتهاودعاها، و موضوعات پراکنده دستهبندی شدهاند؛
✍️ یکی از مهمترین این توقیعات، نامه شریف حضرت ولی عصر (عج) در پاسخ به اسحاق بن یعقوب است، که در آن فرمودند: «وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِیهَا إِلَی رُوَاةِ حَدِیثِنَا فَإِنَّهُمْ حُجَّتِی عَلَیْکُمْ وَ أَنَا حُجَّةُ اللَّهِ علیهم»: «در وقایع و رخدادهایی که برای شما پیش می آید، به راویان حدیث ما (فقیهان و مجتهدان آگاه) مراجعه کنید؛ زیرا آنان حجّت من بر شمایند و من حجت خدا بر آنان هستم». [ كمال الدين، ج٢ ص۴٨٣]
این توقيع شریف، یکی از ادله شیعه برای اثبات نظریه ولایتفقیه است که امام راحل با استناد به همین توقیع در کتاب ولایت فقیه خود، اثبات مینمایند که همه امور جامعه را باید به فقیهان جامعالشرایط سپرد؛ هرچند که در اثبات نظریه «ولایت فقیه» علاوه بر ادله نقلی، میتوان بر اساس ادله عقلی نیز آن را اثبات نمود که در این مجال کوتاه نمیگنجد.
✍️ و سخن امروز را بخشی از توقيع حضرت ولی عصر (عج) به شیخ مفید (ره) به پایان میبریم که حضرت فرمودند: «... ما هرگز شما را به حال خود رها نکردهایم و هرگز شما را از یاد نبردهایم و اگر نبود ( عنایات پیوسته ما) حتماً سختیها و بلاهای فراوانی به شما میرسید و دشمنان، شما را نابود میکردند؛ پس از خداوند بترسید و تقوا پیشه کنید و ما خاندان رسالت را مدد رسانید؛ و در برابر فتنههایی که پیش میآید و البته عدهای در این آزمایشها و فتنهها هلاک میشوند، مقاومت کنید و بدانید که همهی اینها از نشانههای حرکت و قیام ما هستند؛ پس اوامر و نواهی ما را متروک نگذارید و بدانید که علیرغم کراهت و ناخشنودی کفار و مشرکان، خداوند نور خود را تمام خواهد کرد» (بحارالانوار، ج ۵٣، ص ١٧۵)
🤲 «اللهم عجل لولیک الفرج»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز صدور توقيع حضرت مهدی (عج) در سال ٣٢٩ قمری
موضوع: «#توقیعات، گنجینهای از معارف الهی»
روز: جمعه، ١۴٠١/١٢/١٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ١٣ اسفند ١۴٠١
🌙 السبت، ١١ شعبان ١۴۴۴
🌲م Saturday 04 march 2023
👈امروز متعلق است به پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ولادت حضرت علیاكبر علیهالسلام (٣٣ ق) و روز جوان
🌙 وفات علّامه «ملامحمد تقی مجلسی» (١٠٧٠ ق)
🌙 وفات حكيم «ملااسماعيل خواجويی» (١١٧٣ ق)
🌙 وفات زاهدِ مجاهد «آقا نجفی اصفهانى» (١٣٣١ ق)
🤲 اعمال روز:
🔹 برای امروز در روایات، اعمال اختصاصی نیامده، اما انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است، اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، دادن صدقه؛ روزه گرفتن، فرستادن زیاد صلوات و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه»
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «إنَّ اللّهَ يُحِبُّ الشّابَّ الَّذي يُفنِي شَبابَهُ في طاعَةِ اللّهِ»
«خداوند دوستدار جوانى است كه جوانىاش را به اطاعت خداوند مىگذراند»
📚 ميزانالحكمه، ح ۹۰۹۷
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام جوانان .mp3
2.21M
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «میلاد حضرت #علی_اکبر (ع) و #روز_جوان»
موضوع: «احکام شرعی مرتبط با #جوانان»
❓آیا صحبت یا شوخی با نامحرم به شکل صوتی، تصویری یا نوشتاری و نیز فالو یا لایک کردن جنس مخالف در فضای مجازی حرام است؟
✅ به طور کلی ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده بوده و یا خوف وقوع در حرام در میان باشد، جایز نیست.
❓مستدعى است حدود ارتباط مردان و زنان مسلمان با يكديگر در عرصه اجتماعی را بيان فرماييد؟
✅ بر هر زن و مرد مكلفى شرعاً واجب است در تماس و نشست و برخاست با جنس مخالف حريم ضوابط شرعى و مقررات اسلامى را دقيقاً مراعات نمايند و از هرگونه عمل و رفتارى كه آميخته به ريبه (شک و بدگمانی) و يا موجب ترتب فتنه و فساد باشد، جداً احتراز نمايند.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#اسوه_جوانان»
روز شنبه، ١۴٠١/١٢/١٣
مناسبت روز: امروز در تقویم قمری به عنوان روز میلاد باسعادت حضرت #علی_اکبر (ع) و #روز_جوان ثبت شده است، لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند اسوه جوانان عالم آغاز مینمائیم؛
حضرت علیاکبر (ع) فرزند ارشد امام حسین (ع) و حضرت لیلا (س) است؛ ایشان با آن که «امام» نیستند، اما چنان در فضایل اخلاقی در اوج عظمت و بزرگی بودند که امام حسین (ع)، ایشان را به عنوان شبیهترین فرد به رسول خدا (ص) معرفی نموده و در روز عاشورا فرمودند: «خداوندا! تو بر این قوم شاهد باش که اکنون پسر پیامبرت و شبیهترین مـردم به او از جهت چهره ظاهری و سیمای باطنی (روش، سیرت و اخلاق) به پیکار با آنان فرستادم» و پس از شهادت آن حضرت فرمودند: «بعد از تو، خاک بر سر دنیا» (امالی صدوق، ص٢٢۶)
هرچند متأسفانه اطلاعات اندکی از حضرت علی اکبر (ع) در تاریخ ثبت شده اما از همین اطلاعات نیز میتوان به صفاتی همچون سخاوت و بخشندگی، عزت نفس، بردباری، ایثار، دلاوری و شجاعت، و ولایت یاوری آن حضرت اشاره کرد که همین خصال حمیده، ایشان را به الگویی محبوب و حماسهساز در میان شیعیان مبدل ساخته است و جوانان مسلمان با پیروی از ایشان، میتوانند راه سعادت و رستگاری را بپیمایند؛
✍️ لذا برای آشنایی بیشتر با اسوه و الگوی جوانان عالَم، در این مجال کوتاه، به گوشهای از فضائل آن حضرت، میپردازیم:
1️⃣ «بصیرت دینی»
حضرت علی اکبر (ع) نمونۀ بـارز بـصیرت است، چنانچه در راه کربلا، در منزلگاهی به نام «ثعلبیه»، هنگامی که حضرت اباعبدالله (ع) فرمودند: هاتفی نوید میدهد که «شما میشتابید و مرگ، شما را به سوی بـهشت مـی برد»؛ حضرت پرسیدند: «پدر جان! آیا ما بر حـق نیستیم؟» امام حسین (ع) پاسخ دادند: «آری پسـرم! بـه آن خـدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست، ما در راه حقّ و عدالت و در اندیشه نجات و آزادی مردم هستیم»
پس حضرت علی اکبر(ع) فرمودند: «در این صورت چه باک از مرگِ پرافتخار و شهادت در راه خدا» (لهوف ص ۴٣)
البته مسلماً آن حضرت در بهحق بودن این راه مقدس شکی نداشتند، اما با ایـن سؤال، میخواستند اصحاب و یاران را متوجه برحق بـودن راه امام حسین(ع) نموده و بدینوسیله بصیرت دینی خویش را آشکار ساختند.
2️⃣ «ایثارگری»
یکی دیگر از خصال حمیده حضرت علی اکبر (ع) ایثارگری است که برای مثال میتوان به ماجرای شب عاشورا اشاره نمود؛ زمانی کـه دشمنان، آب را بر اهلبیت (ع) بسته بودند و حـضرت علی اکبر(ع) با ایثار و از خود گذشتگی در آن شـب خطیر، به دل لشگر کفر زدند و برای اهل خیام آب آوردند و همچنين حضرت، اولین نفر از بنیهاشم بودند که در روز عاشورا به میدان نبرد رفتند و جان خود را فدای اسلام و ولايت نمودند. (أمـالی شیخ صدوق، ص١۵۶)
3️⃣ «سـخاوت و بخشندگی»
در روایت آمده که حضرت علی اکبر (ع)، سـخاوت و بـخشندگی را از رسول خدا(ص) بـه ارث برده و جامع اخلاق محمدی بودند؛ (أمـالی شیخ صدوق، ص ١۶٢) تا جایی که حتی دشمنانی مانند معاویه به این موضوع اعتراف کرده و یکی از دلایل شـایستگی حـضرت علی اکبر(ع) برای مسند خلافت را بخشندگی آن حضرت، دانسته است. (البداية والنهاية، ج ٨، ص ١٨۵)
4️⃣ «دلاوری و شجاعت»
حضرت علی اکبر (ع) دلاوری و شـجاعت را از جدّ خود، حیدر کرار به ارث برده بودند؛ بهصورتی که در وصف شجاعت ایشان در کربلا نوشتهاند: «علی اکبر (ع) بـه قدری از لشـکریان دشمن را کُشتند که آنها از کثرت کشته به فریاد آمدند» (بحار الأنوار، ج۴۵، ص۴٢)
همچنین مورخین نوشتهاند که آن حضرت در روز عاشورا وقتی که به دشمن حملهور میشدند؛ سپاهیان دشمن تصور میکردند حیدر کرار (ع) به جنگ آنان آمده و هرکدام به سویی فرار میکردند. (ثمرات الاعواد، ص٢٣٣)
البته موارد فوق، تنها بخش کوچکی از فضائل بزرگمردی است که مقامش در نزد اهلبیت عصمت و طهارت (ع) چنان بالاست که در زیارت حضرت سیدالشهدا (ع)، بعد از سلام دادن بر امام، بلافاصله بر حضرت علی اکبر (ع) سلام داده شده: «السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین... »؛
✍️ و این مقام بلند تا به آنجاست که امام زمان (عج) در زیارت ناحیه مقدسه فرمودهاند: «سلام بر تو ای علیاکبر، اول فدایی از بهترین نسل دودمان ابراهیم خلیل... شهادت میدهم که شما از هر کسی، اولاتر به خدا و رسول خدا هستید...» و سپس قاتلین حضرت را لعن و نفرین نموده و از خداوند مسألت مینمایند که در روز واپسین همنشین حضرت علی اکبر (ع) باشند؛ که مسلماً این دعا و درخواست از جانب یک امام معصوم، آن هم امام زمانی که حضرت صادق (ع) خدمتگزاری به آن حضرت را افتخار میدانند! نشان از مقام و عظمت بیکران حضرت علی اکبر (ع) است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز ولادت حضرت #علی_اکبر (ع) و روز جوان
موضوع: «#اسوه_جوانان»
روز: شنبه، ١۴٠١/١٢/١٣
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ١۴ اسفند ١۴٠١
🌙 الأحد، ١٢ شعبان ١۴۴۴
🌲م Sunday 05 march 2023
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ سالروز تأسيس كميته امداد امام خمينی (ره) در سال ١٣۵٧ شمسی
☀️ روز احسان و نیکوکاری
☀️ روز ترویج فرهنگ قرضالحسنه
🤲 اعمال روز:
🔹 برای امروز در روایات، اعمال اختصاصی نیامده، اما انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است، اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، دادن صدقه؛ روزه گرفتن، فرستادن زیاد صلوات و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه»
💠 حدیث روز:
💎 امام عسکری (ع): «شِیعَهًُْ عَلِیٍّ (ع) هُمُ الَّذِینَ یُؤْثِرُونَ إِخْوَانَهُمْ عَلی أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ کانَ بِهِمْ خَصاصَة»
«شیعه علی (ع) آن کسانی هستند که برادرانشان را بر خود مقدم میدارند هرچند خودشان بسیار نیازمند باشند»
📚 بحارالأنوار، ج۶۵، ص۱۶۲
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام صدقه.mp3
2.05M
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز احسان و نیکوکاری»
موضوع: « #احکام_صدقه »
❓آیا دادن صدقات به گدایانی که درب منازل را میزنند یا در خیابانها مینشینند جایز است یا اینکه بهتر است به یتیمان و مساکین واقعی داده شود و یا با ریختن آنها در صندوق صدقات در اختیار کمیته امداد قرار گیرد؟
✅ صدقات مستحبی بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار کميته امداد هرچند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشکال ندارد، ولی صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وکيل او به فقرايی که مستحق هستند داده شود و در صورتی که انسان بداند که مسئولين کميته امداد پولهای صندوقها را جمع آوری کرده و به فقرای مستحق میدهند، ريختن آن در صندوقهای صدقات اشکال ندارد.
❓آيا دادن صدقه مستحبى به سيّد جايز است؟
✅ مانع ندارد.
📚 اجوبه الاستفتاءات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#تجارت_پُر_سود»
روز یکشنبه، ١۴٠١/١٢/١۴
مناسبت روز: امروز در تقویم، بهعنوان «روز احسان و نیکوکاری» نامگذاری شده و امسال این روز گرامی، مقارن با ماه معظم شعبان نیز گردیده که ماه نیکوکاری است لذا انشاالله در روزبرگ امروز از این «تجارت پرسود الهی» سخن میگوئیم و از خداوند متعال درخواست مینمائیم که به ما توفیق عنایت فرماید که در این ماه بزرگ و در نزدیکی ایام عید نوروز، بتوانیم هرچند با سهمی اندک، به جمع خیرین و نیکوکاران بپیوندیم؛
در فرهنگ متعالی اسلام، بر «احسان» و «انفاق در راه خدا»، تأکید فراوان شده و خداوند شخصاً جبران انفاق را به عهده گرفته و در قرآن کریم فرموده: «اگر چیزی را در راه خدا انفاق کنید، پروردگار عوض آن را به شما داده و جای آن را پُر میکند؛ (به درستی که) او بهترین روزی دهندگان است» (سبأ/٣٩)
همچنین خداوند، انفاق کردن و دوری از صفت ناپسندیده بُخل و حرص را از ویژگیهای اخلاقی رستگاران برشمرده، و در آیه ١۶ سوره تغابن میفرماید: «...انفاق کنید، که برای شما بهتر است و کسانی که از بخل و حرص خویشتن مصون بمانند، رستگارند»
خداوند در آیه ٢٩ سوره فاطر نیز، انفاق را تجارتی پرسود دانسته و میفرماید: «كسانى كه كتاب خدا را تلاوت مىكنند و نماز بر پا مىدارند و از آن چه ما روزيشان كردهايم، پنهان و آشكار انفاق مىكنند، به تجارت (نیکو) دل بستهاند كه هرگز زوال نمىپذيرد»؛
✍️ البته علاوه بر آیات متعدد قرآنی در بسیاری از روایات اسلامی نیز از این معاملهی پرسود الهی سخن به میان آمده، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «آن کس که با دستی کوتاه ببخشد، از دستی بلند پاداش میگیرد» (حکمت ٢٣٢ نهج البلاغه)؛ یعنی آنچه در راه خدا انفاق شود، هرچند کم و در حد بضاعت اندک فرد باشد، اما خداوند از فضل بیکران خود بر آن افزوده و چندین برابر پاداش عنایت میفرماید؛
همچنین از نگاه اسلام، انفاق باعث وسعت رزق میگردد، لذا بخشش و انفاق تنها مخصوص اغنياء نیست؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «هرگاه تهیدست و فقیر شدید، با صدقه دادن، با خدا تجارت کنید» (حکمت ٢۵٨ نهجالبلاغه) و در کلام نورانی دیگری فرمودند: «رزق و روزی را با صدقه دادن برای خود فرود آورید» (حکمت ١٣٧ نهجالبلاغه)
✍️ البته باید بدانیم که در این تجارت پرسود نیز، همچون دیگر تجارتها، شرایط و قوانینی وجود دارد که در آیات الهی به آنها اشاره شده، از جمله:
1️⃣ صدقه باید از اموال حلال و خوب و سالم باشد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَ...»: «ای کسانی که ایمان آوردهاید از قسمتهای پاکیزه اموالی که (از طریق تجارت حلال) به دست آوردهاید...انفاق کنید!» [بقره/۲۶۷]
2️⃣ انفاق و صدقه باید فقط برای رضای خدا باشد: «يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ»: «آنان که مالشان را در راه خشنودی خدا انفاق کنند...» [بقره/۲۶۵]
3️⃣ صدقه و انفاق، مخفی باشد: «وَإِنْ تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ»: «هر گاه آنها را مخفی ساخته و به نیازمندان بدهید برای شما بهتر است» [بقره/۲۷۱]
4️⃣ هرگز صدقه و انفاق را به منّت و ریا آلوده نکنید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ كَالَّذِی يُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ...»: «ای کسانی که ایمان آوردهاید، بخششهای خود را با منّت و اذیت باطل نسازید، همانند کسی که مال خود را برای ریا و نشان دادن به مردم، انفاق میکند...» [بقره/۲۶۴]
5️⃣ انفاق و صدقه از اموالی باشد که آنها را دوست دارید و مورد علاقه شماست: «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ...» «هرگز به (حقیقت) نیکوکاری نمیرسید مگر این که از آن چه دوست میدارید (در راه خدا) انفاق کنید» [آل عمران/۹۲]
6️⃣ انفاق کننده هرگز خود را مالک آن مال تصور نکند! بلکه خود را فقط واسطه بین خدا و خلق بداند: «وَأَنْفِقُوا مِمَّا جَعَلَكُمْ مُسْتَخْلَفِينَ فِيهِ»: «انفاق کنید از آنچه خداوند شما را نماینده خود در آن قرار داده است» [حدید/۷]
✍️ در پایان این مبحث، تذکر این نکته ضروری است که خداوند در آیه ۱۰۴ سوره توبه، خود را بهعنوان دریافت کننده صدقات معرفی نموده: «وَيَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ...»، و در روایات اسلامی نیز تأکید شده که «صدقه قبل از اینکه به دست نیازمند برسد، در دست خداوند قرار میگیرد» (عُدّةُ الدّاعی، ص ۵۹) لذا هرگاه میخواهیم صدقهای به فقیر بدهیم و یا در صندوق بیاندازیم، به یاد آوریم که این صدقه مستقیماً به دست خداوند میرسد، پس چیزی بدهیم که در شأن او باشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #روز_احسان_و_نیکوکاری
موضوع: «#تجارت_پُر_سود»
روز: یکشنبه، ١۴٠١/١٢/١۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ١۵ اسفند ١۴٠١
🌙 الإثنين، ١٣ شعبان ١۴۴۴
🌲م Monday 06 march 2023
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ آغاز هفته منابع طبیعی و روز ملی درختکاری
🤲 اعمال روز:
🔹 گرفتن روزه در ایامالبیض ماه شعبان (سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم) سنّت است؛
🔹 همچنین انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است، اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، دادن صدقه، فرستادن زیاد صلوات و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه»
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «مَن نَصَبَ شَجرَةً و صَبَرَ على حِفظِها و القِيامِ علَيها حتّى تُثمِرَ، كانَ لَهُ في كُلِّ شَيءٍ يُصابُ مِن ثَمَرِها صَدَقةٌ عِندَ اللّهِ»
«هر كه درختى بنشاند و در نگهدارى و رسيدگى به آن صبر پیشه کند تا آن درخت به بار نشيند، در قبال هر ميوهاى که کسی از آن بخورد، يك صدقه نزد خدا برايش منظور مىشود»
📚 كنزالعمال، ٩٠٨١
┈┈•✾🌸✾•┈┈
🆔 :eitaa.com/emamat_isfahan
🌐 :https://namazjomeh.ir
---------------------------------------
🔻شبکه امامت ، پژواک زیباییهای جهاد فرهنگی
احکام محيط زيست ١.mp3
1.96M
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «هفته منابع طبیعی و روز ملی درختکاری»
موضوع: «#احکام_محیط_زیست»
✅ بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست؛ اگر این درخت متعلق به مردم یا اموال بیتالمال باشد، این کار حرام شرعی است! و اگر هم باغ شخصی شماست، گاهی اوقات شکستن یک شاخهی درخت، اسراف یا ازبینبردن بیجهت اموال است!
✅ تخریب جنگلها و محیط زیست و پوششهای گیاهی، تخریب منافع ملی است و ویران کردن بخشی از جنگلها برای ساخت و ساز جز در موارد اضطراری، قطعاً به ضرر ملت است.
✅ کاشت درخت یک حرکت کاملاً دینی و انقلابی است، البته نگهداشت و حفظ درختان نیز کار بسیار مهمی است که باید رعایت شود.
📚 http://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسلام و درختکاری»
روز دوشنبه، ١۴٠١/١٢/١۵
✍️ مناسبت روز: در روز ملی درختکاری و هفته منابع طبیعی (١۵ لغایت ٢٢ اسفند ماه) قرار داریم، لذا سخن امروز را با عنوان «اسلام و درختکاری» تقدیم مینمائیم؛
خداوند متعال سرنوشت بشر را به گونهای رقم زده که در دامن طبیعت رشد کند و در طول عمر خود به زمین و محیط زیست وابسته و نیازمند باشد؛ متقابلاً طبیعت را نیز بهگونهای قرار داده که در خدمت انسان باشد و نیازهای وی را برآورده ساخته و آرامش و لذّت و شادی را برای آدمی به ارمغان آورد؛
همچنین از نظر اسلام، «انسان» آنچنان عظمتی دارد که خداوند به او مقامِ «خلیفة اللّهی» را اهداء نموده و تمام مخلوقات عالم را مُسَخّر او ساخته است؛
بدین معنا که خورشید و ماه، باد و باران، کوه و دشت، گیاهان و درختان و سبزه زارها... همه و همه، مواهب خدادادی هستند که در خدمت خلیفهی الهی بر روی زمین قرار گرفته و همه سرگشته و فرمانبردار انسانند! تا او از آنها در جهت بقا و حیات خویش بهره گیرد.
✍️ در این میان، «درختان» یکی از حیاتیترین نقشها را در حیات آدمی و سایر جانداران ایفا مینمایند و محاسن بسیار زیادی برای بشریت دارند؛ ازجمله اینکه درختان هوا را تصفیه کرده و دیاکسید کربن را جذب میکنند و اکسیژن و هوای پاک و سالم را به ساکنان زمین اهدا مینمایند؛
علاوه بر آن، آدمی از تمامی محصولات درختان، مانند: میوه، برگ، چوب، ريشه و... بهره میبرد؛ و بسیاری از پرندگان و جانوران مفید به حال بشر نیز، از درختان به عنوان مأمن و آشیان خود استفاده مینمایند؛
از طرف دیگر این سبز قامتان زیباروی، به طبیعت، خرمی و طراوت میبخشند و آدمی با دیدن آنها، روح و جان خود را تازه کرده و شاداب و سرزنده میشود.
✍️ اما نکته مهم این است که از دیدگاه اسلام، «درختان» در برابر این همه خدمت به بشریت، حقوقی نیز به گردن انسان دارند که در آیات و روایات اسلامی، این حقوق تبیین شده و در رابطه با ضرورت درختکاری و اهمیت آب دادن و حفظ و نگه داری آنها تأکید فراوان شده، بهگونهای که اسلام، حفظ درختان و درختکاری را از بهترین کارهای بشری دانسته است. (جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩۵٩)
همچنین خداوند در قرآن کریم به مطالعه درباره آفرینش درختان، سفارش نموده و از درختان خرما، انگور، انجیر، زیتون و... که دارای خواص فراوانی میباشند، یاد کرده و حتی برای نشان دادن اهمیت فراوان درختان، خداوند در قرآن کریم به برخی از آنها مانند «انجیر و زیتون» قسم یاد نموده است: «وَ التِّينِ وَ الزَّيْتُون» (تین/١)
در روایات اسلامی نیز از درختان بهعنوان یکی از نعمتهای بزرگ الهی یاد شده و به کاشت و نگهداری درختان سفارش زیادی گردیده، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ امام صادق(ع): «اى مفضّل! از آفرينش و آماده سازى حكيمانه و مدبّرانه اشياء براى رفع نياز انسان درس عبرت بگير... براى انسان، درخت آفريده شده و او بايد آن را در زمين بكارد، آب دهد و به آن برسد و از آن بهرهها گيرد...» (توحيد مفضل، ص ٨۶)
2️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هيچ مسلمانى نيست كه نهالى بكارد و انسان يا حيوان يا پرنده از آن بخورد مگر آنكه تا روز قيامت براى او صدقه بنويسند» (مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ٢٧)
3️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى بكارد و آن درخت به بار نشيند، خداوند به اندازه ميوههاى آن درخت به او پاداش مى دهد» (همان، ص ۴۶٠)
4️⃣ امام صادق(ع): «شش چیز است که مؤمن بعد از مرگ خود از آنها سود میبرد، ازجمله درختی که در دنیا کاشته است...» (بحار الأنوار، ج ۶٨، ص ٢۵٧)
5️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى را در بيابان... آب دهد، مثل آن است كه مؤمنى را از تشنگى سيراب كرده باشد» (وسائل الشيعه، ج ١٧، ص ۴٢)
6️⃣ امام صادق(ع): «درختان ميوه را نَبُريد كه در اين صورت خداوند پيوسته بر شما عذاب مى فرستد» (اصول کافی، ج ۵، ص ٢۶۴)
✍️ و سخن امروز را با دو حديث گرانقدر دیگر از رسول خدا در اهمیت درختکاری و حفظ آنها به پایان میبریم که حضرت فرمودند: «نزد من شکستن شاخهای از درخت همچون شکستن بال فرشتگان است» و همچنین فرمودند: «اگر در دست يكى از شما، نهال درختى است و قيامت (و مرگ او) نزديك شد، در صورتى كه مىتواند پيش از مرگ، آن را بكارد، بايد اين كار را انجام دهد» (مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #روز_ملی_درختکاری
موضوع: «#اسلام و #درختکاری»
روز: دوشنبه، ١۴٠١/١٢/١۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ١۶ اسفند ١۴٠١
🌙 الثلاثاء، ١۴ شعبان ١۴۴۴
🌲م Tuesday 07 march 2023
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 شب نیمه شعبان
🌙 شب میلاد باسعادت حضرت حجت (عج)
☀️ سالروز وفات ملّا حسینقلی همدانی (۱۲۷۲ هـ.ش)
🤲 اعمال روز:
🔹 گرفتن روزه؛
🔹ضمناً شب نیمه شعبان اعمال بسیاری همچون غسل و احیای آن به نماز و دعا دارد که میتوانید به مفاتیحالجنان مراجعه فرمائید.
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «اللَّهُمَّ وَالِ مَن والى خُلَفائي وأَئِمَّةَ اُمَّتي بَعدي، وعادِ مَن عاداهُم، وَانصُر مَن نَصَرَهُم وَاخذُل مَن خَذَلَهُم ولا تُخلِ الأَرضَ مِن قائِمٍ مِنهُم بِحُجَّتِكَ، ظاهِرا أو خافِيا مَغمورا، لِئَلاّ يَبطُلَ دينُكَ وحُجَّتُكَ وبُرهانُكَ وبَيِّناتُكَ»
«بار خدايا! دوست بدار هر كس كه جانشينان من و امامان امّتم را پس از من دوست مىدارد، و دشمن باش با هر كسى كه با آنان دشمنى مىكند، و يارى كن هر كسى را كه يارىشان مىكند، و فرو گذار هر كسى را كه آنان را فرو مىگذارد، و زمين را از وجود شخصى از آنان كه حجّت تو را بر پاى دارد خواه آشكار باشد وخواه پنهان و گمنام، تُهى مدار تا دين تو و حجّت و برهان و نشانههايت از ميان نروند»
📚 كمالالدين: ص ٢٦٢، ح ٨
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
اعمال شبنیمهشعبان .mp3
2.84M
#گلبرگ_احکام
مناسبت: «شب نیمه شعبان»
موضوع: «اعمال شب نیمه شعبان»
1️⃣ غسل کردن؛
2️⃣ احیاء این شب به نماز و دعا؛
3️⃣ خواندن دعای کمیل؛
4️⃣ زیارت امام حسین(ع) از راه دور و نزدیک؛
5️⃣ خواندن دعاهای «اَللّهُمَّ اقْسِمْ لَنا مِنْ خَشْیَتِكَ...» و «اَللّهُمَّ بِحَقِّ لَیْلَتِنا وَ مَوْلُودِها...»که در حکم زیارت امام زمان (عج) است (به مفاتیحالجنان مراجعه شود)؛
6️⃣ ذکرهای "سُبْحانَ اللّهِ" ، "الْحَمْدُلِلّهِ" ، "اللّهُ اَكْبَرُ" وَ "لا اِلهَ اِلا اللّهُ" صد مرتبه گفته شود؛
7️⃣ خواندن نماز جعفر طیار (به مفاتیح مراجعه شود)؛
8️⃣ خواندن چهار ركعت نماز [دو نماز دورکعتی] در هر ركعت حمد و سپس توحید صد مرتبه و بعد از اینکه نماز تمام شد این دعا را می خواند: «اللهم انی الیک فقیر...» (به مفاتیح مراجعه شود)؛
9️⃣ هر كس در شب نيمه شعبان، سه مرتبه سوره ياسين (یس) را بخواند، (مرتبه اول به نيت طول عمر، مرتبه دوم به نيت توانگری ومرتبه سوم به نيت دفع بليات)، انشاالله درآن سال از آفات و فقر در امان میماند و عمر او طولانی میگردد، و پس از تمام كردن سوره در هر مرتبه دعای زير را با تضرّع بخواند:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم يا ذَالمنِّ لا يُمَنُّ عليك يا ذالطَّولِ لا اله الا انت، انت ظهرُ اللاجين و جارُ المستجيرين و امان الخائفين اِن كُنتُ شقيّاً محروماً مُقْتِراً في الرزق، فامحُ في امِّ الكتاب شقاوتي و حرماني و اقتارِ رزقي و اثبتني عندك مرزوقاً موفِّقاً للخيراتِ، فانك قُلتَ في كتابكَ المنزل يمحواللهُ ما يشاءُ و عندهُ امُّ الكتاب. (سرالمستتر شیخ بهایی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#شب_اهلبیت (ع)»
روز سهشنبه، ١۴٠١/١٢/١۶
✍️ مناسبت روز: در آستانه شب نیمه شعبان هستیم، شبی که علاوه بر اعتبار و حرمت ذاتی، میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج) نیز بر ارزش آن افزوده است؛ لذا با تبریک پیشاپیش این میلاد مسعود، سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم:
امشب از بهترین شبهای سال است، چنانچه امام باقر (ع) فرمودند: «شب نيمه شعبان بعد از ليلةالقدر، برترين شب سال است و خداوند در آن شب، فضل خود را به بندگان عطاء فرموده و ايشان را به كرم خويش میآمرزد؛ پس در این شب در تقرب جستن به سوی خدای متعال كوشش كنيد زيرا خداوند به ذات مقدسش قسم ياد فرموده كه هيچ سائلی را در آن شب از درگاه خود دست خالی برنگرداند...» (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۵)
این شب بزرگ را «#شب_اهلبیت» نیز نامیدهاند؛ چراکه امام باقر (ع) در روایت ارزشمند دیگری فرمودند: «اين شب، شبی است كه خدای سبحان برای ما اهلبیت قرار داده به ازای ليلةالقدر كه برای پيامبراكرم (ص) قرار داده است» (بحارالانوار، ج ٩۵، ص ۴٠٩)
در فرهنگ و ادب فارسی نیز این شب را «#شب_برات» نامیدهاند و ابوریحان بیرونی در کتاب «التفهیم» درباره این شب چنین آورده است: «شب پانزدهم از ماه شعبان شب بزرگی است و آن را شب برات میخوانند، چراکه هر که در آن عبادت کند و نیکی به جای آورد، از دوزخ نجات مییابد»؛
بسیاری از عزیزان اهلسنت نیز به فضیلت نیمه شعبان معتقدند و به شبزندهداری و انجام امور عبادی نظیر خواندن قرآن، برپایی نمازهای مستحبی، دعا و روزهداری در نیمه شعبان اهتمام میورزند و این شب نزد آنان نیز به «شب برات» معروف است.
✍️ البته در فضیلت و بزرگی این شب مبارک، روایات زیادی از اهلبیت عصمت و طهارت (ع) وارد شده که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ گشایش درهای خشنودی، بخشش و روزی؛ (بحارالانوار، ج۹۴، ص۸۴، ۸۵)
2️⃣ تقسیم روزی و ثبت شدن زمان مرگ انسان؛ (اقبال الاعمال، ص۲۱۲)
3️⃣ بخشیدن همه انسانها در این شب، غیر از مشرک، قمارباز، قطع رحم کرده، شراب خوار و فردی که بر انجام گناه، اصرار میورزد. (بحارالانوار، ج۹۸، ص۴۱۳)
✍️ همچنین در سیره گفتاری و رفتاری رسول خدا و ائمه اطهار (ع) تأکید فراوانی بر اهمیت عبادت و احیاء و شبزندهداری در شب نیمه شعبان شده، چنانچه در روایت آمده که حضرت جبرئیل در چنین شبی پیامبر (ص) را از خواب بیدار کرد و به برپایی نماز، قرائت قرآن، دعا و استغفار در این شب سفارش نمود؛ (بحارالانوار، ج ۹۸، ص۴۱۳) و رسول خدا در رابطه با احیای این شب فرمودند: «هرکس شب عید و شب نیمه شعبان را با عبادت زنده بدارد، روزی که قلبها همه بمیرند، قلب او نخواهد مرد» (وسائلالشیعه، ج۷، ص۴۷۸)
و در روایات دیگر نیز از عبادت خاص و سجدههای طولانی حضرت رسول (ص) در شب نیمه شعبان خبر داده شده؛ (اقبال الأعمال، ص۲۱۷)
و امیرالمؤمنین (ع) و امام صادق (ع) نیز بر عبادت و انجام اعمال خاص شب نیمه شعبان تأکید نمودهاند. (اقبال الأعمال،ص۵۴۰)
علاوه بر آنچه گذشت، شب و روز نیمه شعبان، مزین به میلاد با سعادت منجی عالم بشریت است و یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان محسوب میشود؛ لذا شیعیان و محبّین اهلبیت (ع)، هرساله در این شب مبارک، ضمن برگزاری جشنهای کوچک و بزرگ، در مساجد مراسم احیاء برپا مینمایند و میلیونها نفر نیز در مسجد مقدس جمکران گرد هم آمده و ضمن برپایی بزرگترین گردهمایی و جشن جهان، برای تعجیل در فرج حضرت صاحب الامر (عج) و رفع مشکلات و گشایش در امور دست به دعا برمیدارند؛
در عراق نیز شیعیان ضمن برگزاری جشن نیمه شعبان با پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) میروند و جشنهای این شب و روز در دیگر کشورهای مسلمان همچون بحرین، یمن، مصر، لبنان، سوریه و هند نیز برگزار میشود.
✅ و بالاخره سخن امروز را با بخشی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شب نیمهی شعبان، شب بسیار متبرک و تالیتلو لیالی قدر است؛ این شب مبارک، وقت توجه و تذکر و توسل به ذیل عنایات باریتعالی و طلب و درخواست از اوست و اعمال و ادعیهای هم دارد که...(مؤمنین باید آن را) مغتنم بشمارند...» (مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۵)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #شب_نیمه_شعبان
موضوع: «#شب_اهلبیت (ع)»
روز: سهشنبه، ١۴٠١/١٢/١۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ١٧ اسفند ١۴٠١
🌙 الأربعاء، ١۵ شعبان ١۴۴۴
🌲م Wednesday 08 march 2023
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، امام جواد و امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل ( ١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 تغييرقبله از «مسجدالاقصی» به «مسجدالحرام» (٢ق)
🌙 ولادت منجي عالم بشريت حضرت ولیعصر«عج» (٢۵۵ق)
🌙 وفات چهارمین نائب خاص حضرت صاحب الزمان (عج) و آغاز غیبت کبری
🌙 روز جهانی مستضعفان
🌙 روز سربازان گمنام امام زمان (عج)
☀️ شهادت سردار خيبر «حاج محمد ابراهیم همت» (١٣۶٢ ش)
☀️ شهادت آیةاللَّه سيد محمد صدر (١٣٧٧ ش)
🌲 روزجهانی زنان
🤲 اعمال روز:
🔹 غسل کردن؛
🔹 گرفتن روزه؛
🔹 برپایی مجلس جشن و سرور؛
🔹 دعا براى تعجیل در ظهور؛
🔹 اعمال مشترک روزهای ماه شعبان، همچون «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، صلوات بسیار فرستادن، صدقه دادن و...»
💠 حدیث روز:
💎 امام سجاد (ع): «إذا قامَ قائمُنا أذْهَبَ اللّهُ عن شِيعتِنا العاهَةَ، وجَعلَ قلوبَهُم كَزُبَرِ الحديدِ، وجَعلَ قُوّةَ الرّجُلِ مِنهُم قُوّةَ أربَعينَ رجُلاً، ويكونونَ حُكّامَ الأرضِ وسَنامَها»
«زمانى كه قائم ما قيام كند، خداوند آفتها را از شيعيان ما مىزدايد و دلهای آنان را چون پارههاى آهن [سخت و تزلزل ناپذير] مىكند و به هر مردی از آنان، قدرت چهل مرد مىدهد و آنان را فرمانروا و سالار جهان مینماید»
📚 مشكاةالأنوار، ص١٥١، ح٣٦٦
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG