✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#شهیدان_زندهاند!»
روز دوشنبه، ١۴٠١/١٢/٢٢
مناسبت روز: امروز در تقویم به عنوان «#روز_بزرگداشت_شهدا» ثبت گردیده، که این نامگذاری منتسب به دستور حضرت امام خمینی (ره) در زمینه تأسیس #بنیاد_شهید در سال ١٣۵٨ شمسی است، لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند شهدای انقلاب اسلامی آغاز مینمائیم؛
بیشک در روزهای آخر سال و در آستانه عيد نوروز که آحاد مردم در حال تلاش و تکاپو برای نوروز و آغاز سال جدید هستند؛ «روز بزرگداشت #شهدا» تلنگری است به ما، تا یادمان نرود که آرامش و امنیت امروز خود را مدیون دلاور مردان و شیر زنانی هستیم که از همه چیز خود گذشتند و به دشمنان اسلام نشان دادند که حاضرند از والاترین و شیرینترین سرمایهی خود یعنی «جانشان» بگذرند ولی یک قدم از دین و میهن و آرمان انقلابی خود کوتاه نیایند!
به همین دلیل، این روز گرامی، فرصت بسیار مناسبی برای بیعت مجدد با شهیدان سرافراز فراهم نموده تا پیش از شروع سال جدید، یکبار دیگر عهد کنیم که پاسدار ارزشهای اسلامی و آرمانهای مقدس شهدا و امام شهدا باشیم و با تلاش مضاعف در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهامت و شهادت، گام برداریم؛
✍️ اما باید بدانیم که طبق آیات الهی در قرآن کریم، شهدا بعد از شهادت هم زندهاند و مستقیماً ناظر اعمال ما هستند، اما ما درک نمیکنیم: «وَ لَا تَقُولُواْ لِمَن یُقْتَلُ فىِ سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتُ بَلْ أَحْیَاءٌ وَ لَكِن لَّا تَشْعُرُون»: «و به كسانی كه در راه خدا كشته شدهاند، مرده نگوئید! چراکه آنها زندهاند، ولى شما درك نمىكنيد» (بقره/١۵۴)
✅ بهراستی زنده بودن شهدا، برای ما قابل درک نیست! چراکه ما به چشم میبینیم که جسم شهدا مانند بقیه از دنیا رفتگان در قبر و زیر خاک قرار میگیرد؛
لذا خداوند متعال به خاطر اثبات این موضوع در آیات متعدد قرآن کریم به صراحت بر زنده بودن شهداء تأکید نموده است؛ اما آنچه مسلّم میباشد این است که مراد از حیات شهدا، زنده بودن جسم آنها نیست، زیرا همانطور که گذشت، جسم شهدا مانند جسم دیگران میمیرد و بهخاک سپرده میشود؛
بر این اساس، مفسرین در این زمینه، اقوال مختلفی را آوردهاند، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ مراد از حیات شهداء، حیات واقعی نیست، بلکه منظور باقی ماندن نام نیک، و جاودان ماندن یاد و خاطره آنها در میان مردم و جامعه است؛
2️⃣ مراد از حیات شهدا، زنده بودن راه و مسیر هدايت آنهاست؛
✍️ البته هرچند که این دو نظریه به طور کلی درست است؛ اما نمیتواند تفسیر درستی از آیات قرآنی در این زمینه باشد؛ چنانچه علامه طباطبایی (ره) اشکالات اساسی به این دو نظریه وارد نموده است؛ از جمله اینکه در آیه ١۵۴ بقره تأکید شده که مردم، حیات شهدا را درک نمیکنند: «وَ لكِنْ لا تَشْعُرُونَ»، این در حالی است كه موضوع نام نيك، یا راه و هدایت شهدا را همه درک میکنند؛ و همچنین در آیات دیگر قرآنی، اوصافى مانند «روزى خوردن» و «شاد بودن» براى شهدا ذكر شده كه این ویژگیها، مربوط به حیات حقیقی است؛ (تفسیر المیزان ،ج ٢، ص ٣۴١) بنابراین از نظر علامه طباطبایی (ره)، آن دسته از مفسّران که دو نظریه فوق را دادهاند، نتوانستهاند حيات برزخى را دقيقاً هضم كنند و لذا حیات را غیر حقیقی دانستهاند.
3️⃣ بر این اساس، اکثر مفسّران، همچون فخررازى و علامه طباطبایی بر اين عقيده هستند كه «حيات شهدا» طبق کلام الهی، «حيات واقعی» است، نه «حیات مجازی و اسمی» و شهدا به راستی دارای حیات برزخى هستند و ارواح آنها در عالم پس از مرگ قرار دارد؛ اما این نوع حیات به وسیله حواس ظاهری انسان، قابل درك نیست؛ و بر همین اساس، ما شهدا را فانی میپنداریم. (تفسیر المیزان، ج٢، ص ٣۴٣)
✍️ اما شاید کسی بگوید، زندگی برزخی و بعد از مرگ که انحصار به شهدا ندارد و این نوع حیات برای همهی انسانهای خوب و بد، صادق است و تمامی آنها پس از مرگ، در عالم برزخ زنده بوده و بر اساس عملکرد خود در دنیا در ناز و نعمت و یا در عذاب برزخی هستند!
✅ در پاسخ به این مسئله، باید بدانیم که، گرچه حیات برزخی برای همه انسانها وجود دارد، ولی کسانی که در راه خدا به شهادت میرسند از مرتبه بسیار بالاتری در این نوع زندگی برخوردارند بهگونهای که توانایی توجه به عوالم دیگر و از جمله عالم دنیا را دارا بوده و از احوال اهل دنیا، کاملاً باخبر هستند و بر آنها اشراف کامل دارند؛ چنانچه خداوند در آیه ١٧٠ سوره آل عمران به این موضوع اشاره نموده است؛
✍️ در نتیجه باید بدانیم که شهدا حقیقتاً زندهاند و همواره ناظر اعمال و رفتار ما هستند، پس در همه حال میبایست این موضوع را به یاد داشته باشیم تا شرمنده شهدا در دنیا و آخرت نشویم!
https://eitaa.com/ROOZBARG
14.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #روز_بزرگداشت_شهدا
موضوع: «#شهیدان_زندهاند!»
روز: دوشنبه، ١۴٠١/١٢/٢٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٢٣ اسفند ١۴٠١
🌙 الثلاثاء، ٢١ شعبان ١۴۴۴
🌲م Tuesday 14 march 2023
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ ارتحال آیتالله سیدابوالقاسم کاشانی(١٣۴٠ش)
☀️ سالروز شهادت سردار بزرگ اسلام حاج عباس کریمی فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) در سال ١٣۶٣ش
☀️ روز همبستگی مردم ايران با مردم لبنان
☀️ شب موسوم به رسم جاهلانه و خرافی چهارشنبهسوری
🤲 اعمال روز:
🔹 برای امروز در روایات اعمال اختصاصی نیامده؛ اما انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است؛ اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، دادن صدقه؛ روزه گرفتن، فرستادن زیاد صلوات و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه».
💠 حدیث روز:
💎 رسول خدا (ص): «خَصْلَتَانِ لَیسَ فَوْقَهُمَا مِنَ الشَّرِّ شَیءٌ الشِّرْکُ بِاللَّهِ وَ الضَّرُّ لِعِبَادِ اللَّه»
«دو خصلت ناپسند است که بدتر از آنها وجود ندارد: شرک به خدا و آزار به بندگان خدا»
📚 تحفالعقول، ص۵۶
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام چهارشنبهسوری .mp3
2.59M
🔰 #گلبرگ_احکام
مناسبت: #چهارشنبه_سوری
موضوع: #احکام_چهارشنبه_سوری
❓چهارشنبه سوری و شرکت در آن مراسم چه حکمی دارد؟
✅ چهارشنبه سوری هیچ مبنای شرعی ندارد و اگر مستلزم ضرر و فساد یا موجب ترویج اعتقادات باطل باشد، جایز نیست.
❓استفاده از ترقّه و مواد قابل انفجار و ساخت و خرید و فروش آنها اعم از اینکه موجب اذیّت و آزار بشوند یا خیر، چه حکمی دارد؟
✅ در صورتی که موجب اذیّت و آزار دیگران باشد، و یا تبذیر مال محسوب شود، و یا خلاف قانون و مقرّرات نظام جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست.
❓اگر کسی در شب چهارشنبه سوری، با انداختن ترقّه و امثال آن، موجب اذیّت و آزار دیگران شده باشد، چه وظیفهای دارد؟
✅ درفرض سؤال باید توبه و استغفار نماید، و توبه از گناه هم با استغفار و پشیمانی از گناه و تصمیم جدّی بر تکرار نکردن آن حاصل میشود؛ و اگر حقالنّاس در میان است (یعنی آسیب بدنی و یا مالی به دیگران وارد کرده) چنانچه آن شخص را میشناسد، باید خسارت آن را جبران کند، و یا به نحوی رضایت او را احراز نماید و اگر او را نمیشناسد و معلوم نیست، باید مقدار خسارت را از طرف او به فقرا صدقه بدهد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «رسم جاهلانه»
✍️ مناسبت روز: امشب، آخرین شب چهارشنبه پایان سال (غروب سهشنبه) موسوم به «شب چهارشنبه سوری» است که در این مراسم که ظاهراً برگرفته از آیینی از ایران کهن میباشد؛ عدهای از مردم، آتش روشن کرده و از روی آن میپرند و خواهان آن هستند که آتش، سرخی و گرمی و نیروی خود را به آنها داده و رنگ پریدگی و زردی و بیماری و مشکلات آنها را بگیرد! لذا بهگونهای از آتش به عنوان یک موجودِ مقدس و قدرتمند، مدد میطلبند و ناخواسته دچار شِرک میشوند! چراکه یک انسان مسلمان علاوه بر «توحید ذاتی» و اعتقاد به وجود خداوند یکتا، میبایست قائل به «توحید افعالی» باشد، یعنی معتقد باشد که هیچ کاری در عالم انجام نمیشود و هیچ حادثهای رخ نمیدهد مگر آنکه سلسلهی علل آن به خداوند متعال ختم گردد و به تعبیر دیگر، هیچ چیزی غیر از خدا در عالَم، مؤثر نیست! بنابراین مدد خواستن از آتش برای سلامتی و دوری از بدیها، از نظر شرع مقدس، فعل حرام محسوب میگردد!
✍️ با این وجود، متأسفانه برخی از متدینین نیز این عمل جاهلانه را انجام داده و برای توجیه آن میگویند این یک «آیین ملّی و کهن» است و طبق روایات اسلامی باید به سنن ملتها احترام گذاشت!
✅ در جواب به این عزیزان باید عرض کنیم که هرچند اصل این موضوع صحیح است و دین مبین اسلام به آیین و سنن ملتها که مبنای عقلی داشته و برخلاف دستورات شرعی نباشند، احترام میگذارد؛ اما هرگاه این سنتهای کهن، جاهلانه و بر خلاف عقل و شرع باشند، اسلام به مبارزه با آنها قیام کرده، تا جایی که قرآن کریم یکی از مشکلات تمامی پیامبران الهی را، تقلید کورکورانه امتها از آباء و اجداد خود میداند؛ بهطوری که مثلاً وقتی به آنها میگفتند چرا بت میپرسید؟ و یا دختران خود را زنده به گور میکنید؟ آنها میگفتند: پدران ما چنین میکردند و ما نیز راه آنها را ادامه میدهیم! همانطور که امروز نیز عدهای، آیین «چهارشنبهسوری» را سنت پدران خود میدانند و میگویند: ما آیین پدرانمان را پاس میداریم!
استاد شهید مطهری (ره) در جواب این عده میگوید: «شاید پدران ما دقت و دانایی لازم در این زمینه را نداشتهاند! آیا در این صورت، ما بازهم باید کار آنها را تکرار کنیم؟! اینگونه آیینها، سند نادانی یک ملت است و ما باید روی آن را بپوشانیم نه اینکه هر سال، آن را تجدید نمائیم؛ وقتی ما این کار را انجام دهیم، زبان حال ما این است که میگوییم که ما چنین پدران و اجداد ناآگاهی داشتهایم...»
✍️ البته متأسفانه این «رسم جاهلی» در سالیان اخیر از شیوهی قدیمی و سنتی خود نیز خارج، و تبدیل به تهدیدی ملی برای همهی ایرانیان شده است به طوری که هر ساله آمارهایی بسیار تلخی مبنی بر فوت و نقص عضو و سوختگیهای وحشتناک ناشی از انفجار مواد محترقه از اخبار به سمع و نظر مردم میرسد؛ و این رسم جاهلانه باعث رعب و وحشت، مردمآزاری، خسارت به اموال عمومی وشخصی مردم و آسیب رساندن به جسم وجان انسانها میشود که همهی اینها از جمله گناههای بزرگی هستند که متأسفانه امروزه تحت عنوان مراسم شب چهارشنبهسوری انجام میشود؛ رذایل بزرگی که همهی ادیان الهی و حتی مکاتب غیر الهی نیز آنها را مردود و مذموم میدانند؛
لذا «اسلام» بهعنوان آخرین و کاملترین دین الهی، به شدت این اعمال را مذمت و نهی نموده، چنانچه پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرمایند: «در روز قیامت، بدترین انسانها نزد خداوند کسى است که مردم از شرّ او در امان نباشند» (بحار ، ج٧، ص ٢١٧) و در روایت دیگری نیز فرمودند: «مسلمان کسى است که مردم از دست و زبان او در امان باشند» (الکافی، ج٢، ص٢٣٣)
✍️ در پایان تأکید بر این موضوع لازم است که «دین مترقی اسلام» نه تنها با شادی و شاد بودن مردم، مشکلی ندارد؛ بلکه در مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) همواره بر آن تأکید شده که «یکدیگر را شاد کنید تا در قیامت، خداوند شما را شادمان نماید» (الکافی، ج٢، ص١٩٧)
اما شادی و تفریح در اسلام، اصولی دارد و باید دارای منطق و طبق موازین انسانی باشد؛ نه اینکه بر اساس یک رسمِ خرافیِ شرکآلود و با ایجاد خطر و تهدید و آزار برای مردم و برپاکردن آتش و آلودگی صوتی و محیط زیستی و تضییع حقالناس بخواهیم به اصطلاح شادی نماییم!!!
بر این اساس باید گفت که قطعاً رسم خرافی چهارشنبهسوری، نه با منطق عقل مطابقت دارد و نه با احکام شرع! لذا مسلماً این عمل جاهلانه با شأن و منزلت مردم فهیم و مسلمان ایران سازگار نیست!
https://eitaa.com/ROOZBARG
15.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: شب موسوم به رسم خرافی #چهارشنبهسوری
موضوع: «#رسم_جاهلانه»
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٢۴ اسفند ١۴٠١
🌙 الأربعاء، ٢٢ شعبان ١۴۴۴
🌲م Wednesday 15 march 2023
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، امام جواد و امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل ( ١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 دهه تکریم و تعظیم مساجد
☀️ انفجار بمب در مراسم نماز جمعه تهران توسط منافقین کوردل و به خاک و خون کشیدن بیش از یکصد نفر از نمازگزاران (١٣۶٣ش)
🤲 اعمال روز:
🔹 برای امروز در روایات اعمال اختصاصی نیامده؛ اما انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است؛ اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، دادن صدقه؛ روزه گرفتن، فرستادن زیاد صلوات و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه».
💠 حدیث روز:
💎 رسول خدا (ص): «مَنْ کانَتِ الْمَساجِدُ بَیتَهُ ضَمِنَ اللهُ لَهُ الرَّوحَ وَ الرّاحَةَ وَ الْجَوازَ عَلَی الصّراطِ»
«کسی که مسجد، خانه او باشد (یعنی مرتب به مسجد تردد کند)، خداوند آسایش و کامیابی او و عبور از صراط را برایش ضمانت کرده است»
📚 مستدرک، ج٣، ص٣۶٣
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام مسجد ١.mp3
1.73M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «دهه تکریم و تعظیم مساجد»
موضوع: «#احکام_مسجد»
✍️ انجام کارهای زیر در مسجد حرام است:
۱. نجس کردن مسجد؛
۲. زینت کردن مسجد به طلا در صورتی که اسراف محسوب شود؛
۳. انجام کارهایی که خلاف شأن و حرمت مسجد است؛
۴. داخل شدن کفار به مسجد؛
۵. خراب کردن مسجد؛
۶. بر خلاف کیفیت وقف مسجد عمل کردن.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#هادی_امت
🔰 رهبر فرزانه انقلاب: «مسجد ابتکار اسلام است»؛
اوّلین مسئله، اهمّیّت خود مسجد است و این ابتکاری که اسلام در آغاز ولادت خود برگزید و محلّ تجمّع مردم را بر محور ذکر و دعا و توجّه به خدای متعال قرار داد؛
اجتماعات مردم بهطور طبیعی دارای تأثیراتی است؛
خب، یک عدّهای دُور هم جمع میشوند، میگویند، میشنوند، تصمیم میگیرند، ارتباطات فکری برقرار میکنند، دادهها و گرفتههای فکری بین خودشان دارند؛ این در کجا اتّفاق بیفتد؟
مثلاً در باشگاههای اشرافی و اعیانی برای کارهای مختلف اتّفاق بیفتد که در غرب معمول است، یا در قهوهخانهها تشکیل بشود؛ [یا مثل] روم باستان که در حمامها آنوقت یک چنین اجتماعاتی تشکیل میشد و دُور هم مردم جمع میشدند و رفتن حمّام بهانه بود برای اینکه بگویند و بشنوند؛
یا در جایی تشکیل بشود که محور آن اقامهی نماز است؛ این خیلی فرق میکند. وقتی اجتماع بر محور نماز و ذکر به وجود آمد، آنوقت یک معنای دیگری پیدا میکند، یک جهت دیگری پیدا میکند، دلها را به سمت دیگری میکشاند؛ این ابتکار اسلام است...
📚 بیانات معظمله ١٣٩۵/٠۵/٣١
دهه تکریم و تعظیم مساجد گرامی باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#مسجد، #خانه_خدا»
روز چهارشنبه، ١۴٠١/١٢/٢۴
✍️ مناسبت روز: در دههی آخر ماه معظم #شعبان قرار داریم و این ايام را به نام «#دهه_تکریم_و_تعظیم_مساجد» نامگذاری نمودهاند و هر ساله، مؤمنین و مؤمنات، در این ایام، خانههای خداوند را برای ورود به ماه مبارک رمضان، غبارروبی و آماده و مهیا میسازند، لذا ضمن گرامیداشت این ایام، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
بدون شک، «مسجد» در دین مبین اسلام از جایگاه رفیع، و ارزش و اهمیت فوقالعادهای برخوردار است و این موضوع، در آیات قرآنی و در روایات اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، نمودار و متجلی است که در این مجال کوتاه به بخش از این آیات و روایات اشاره مینمائیم:
1️⃣ «مساجد، خانههای خداوند در روی زمین»
در آیات ١٧ و ١٨ سوره توبه و آیه ۱۱۴ سوره بقره، کلمه مسجد به لفظ «اللّه» اضافه شده: «مساجداللّه»، بدین معنا که این مکان مقدس به حضرت حق تعلق داشته وخانه خداست: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ...»
در روایات اسلامی نیز بر این موضوع تأکید شده، چنانچه امام صادق (ع) میفرمایند: «به درستی که امر به بزرگداشت مساجد شده زیرا آنها خانههای خداوند در روی زمین هستند» (بحارالانوار، ج۸۴، ص ۴)
2️⃣ «مساجد، مکان بلندمرتبه و درخشان، و جایگاه نور الهی در زمین»
خداوند در آیه ۳۶سوره مبارکه نور، از مساجد بهعنوان مکانهای بلند مرتبه و جایگاه نور الهی یاد کرده و میفرماید: «(و نور الهی) در خانههایی ( مساجد) قرار دارد که خدا رخصت داده آن مکانها رفعت یابند و در آنها، ذکر خداوند گفته شود و صبح و شام تسبیح و تنزیه ذات پاک او را کنند»: «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ»؛
همچنین پیامبر اکرم (ص) در این زمینه فرمودند: «مساجد خانه های خدا در زمین است و آنها برای اهل آسمان، آنچنان میدرخشند، که ستارگان برای اهل زمین درخشش دارند» (تفسیر مجمع البیان ذیل آیه ٣۶ نور)
3️⃣ «مساجد، محبوبترین سرزمینها نزد خدا»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «محبوبترین سرزمینها نزد خدا، مساجد هستند» [نهجالفصاحه، حدیث۷۱]
4️⃣ «مساجد، باغ های بهشتی در زمین»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مساجد باغ های بهشتی (در زمین) هستند» [کنزالعمال، ج۷، ص ۶۴۸]
5️⃣ «مساجد جایگاه پیامبران الهی»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مساجد محل جلوس انبیاء الهی است» [مستدرک الوسائل، ج۳، ص ۳۶۳]
6️⃣ «مساجد، خانه تمام مؤمنین»
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «مسجد، خانه کل مؤمنین است» [کنزالعمال، ج۷، ص ۶۵]
7️⃣ «خراب کنندگان مساجد، ستمکارترین مردمند»
خداوند در آيه ۱۱۴ سوره بقره، میفرماید: «و کیست ستمکارتر از آن کس، که از بردن نام خدا در مساجد جلوگیری کرده و در ویرانی مساجد بکوشد…»: « وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ وَ سَعى في خَرابِها…»
8️⃣ «حفظ مساجد، از فلسفههای جهاد درراه خدا»
عظمت و اهمیت مساجد نزد خداوند تا حدّی است که در آیه ۴۰ سوره حج برای حفظ مساجد از شرّ دشمنان، به پیامبر(ص) و مسلمانان، دستور جهاد و دفاع داده میشود.(تفسیر نمونه، ج۱۴، ص ۱۱۶)
✍️ آنچه گذشت، تنها بخشی از آیات و روایات اسلامی در رابطه با اهمیت و عظمت مسجد در اسلام است که علاوه بر آن، باید به تاریخ اسلام و سیره ائمه اطهار (ع) و احکام و آداب شرعی نیز در این رابطه اشاره کرد، که بيانگر جایگاه ویژه و بسیار بلندمرتبه مساجد در اسلام است؛
اما در بخش پایانی سخن، اشاره به این نکته لازم است که وقتی در آیات و روایات گفته میشود که «مسجد خانهی خداوند است» بدین معنا نیست که خدا مانند ما انسانها، خانه دارد و در آن به سر میبرد! چراکه خداوند دارای جسم نیست که نیاز به سرپناه داشته باشد؛ لذا تشبیه مساجد به خانهی خدا، بدین معناست که خدا به این نقاط از زمین توجه ویژه دارد، تا حدی که آنها را خانهی خود دانسته و هر کس وارد آنها میشود را میهمان خود میداند! لذا پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «خداوند در تورات نوشته شده است که خانهی من در روی زمین، مسجد است، پس خوشا به حال بندهای که در خانه خودش، خود را پاکیزه و مهیا کند و سپس در خانهی من به دیدار من بیاید، پس بدانید که بر میزبان است که مهمانش را گرامی بدارد» (میزانالحکمه، ح٨٢٩٢)
لذا بر همه مسلمانان لازم است که مساجد را گرامی داشته و در جهت تکریم و تعظیم خانههای خداوند بر روی زمین بکوشند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #دهه_تکریم_و_تعظیم_مساجد
موضوع: «#مسجد، #خانه_خدا»
روز: چهارشنبه، ١۴٠١/١٢/٢۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٢۵ اسفند ١۴٠١
🌙 الخمیس، ٢٣ شعبان ١۴۴۴
🌲م Thursday 16 march 2023
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (علیه السلام)
- 🕋 اذکار روز:
- لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 دهه تکریم و تعظیم مساجد
☀️ روز بزرگداشت پروین اعتصامی
☀️ بمباران شیمیایی حلبچه توسط رژیم بعثی عراق (١٣۶۶ ش)
☀️ سالروز شهادت سردار اسلام حاج مهدی باکری (ره)
☀️ روز شهردار
🤲 اعمال روز:
🔹 خواندن دو رکعت نماز حاجت که در هر رکعت پس از سوره «حمد»، صد مرتبه سوره «توحید» را بخواند و بعد از سلام نماز، «صد مرتبه» صلوات بفرستد؛
🔹 همچنین انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است؛ اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، دادن صدقه؛ روزه گرفتن، فرستادن زیاد صلوات و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه».
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق (ع): «مَنْ وَقَّرَ مَسْجِداً، لَقِیَ اللهُ یوْمَ یلْقاهُ ضاحِکاً مُسْتَبْشِراً وَ اَعْطاهُ اللهُ کِتابَهُ بِیمینِهِ»
«کسی که حرمت مسجد را نگه دارد، خدا را شادان و خندان ملاقات خواهد کرد و پرونده اعمالش را به دست راست او خواهند داد»
📚 جامع احادیث الشیعه، ج۴، ص۵۵٩
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام مسجد ٢.mp3
1.92M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «دهه تکریم و تعظیم مساجد»
موضوع: «#احکام_مسجد ٢»
✍️ انجام امور زیر در رابطه با مساجد، مستحب است:
۱. تمیز و آباد کردن مسجد.
۲. خوشبو کردن و پوشیدن لباس پاکیزه و نیکو برای رفتن به مسجد.
۳. مراقبت کردن کفش و پا برای این که به نجاست یا کثیفی آلوده نباشد.
۴. زودتر از همه به مسجد رفتن و پس از دیگران از مسجد خارج شدن.
۵. هنگام ورود به مسجد و خروج از آن، زبان ذاکر و قلب خاشع داشتن.
۶. پس از وارد شدن به مسجد، دو رکعت نماز به قصد تحیت مسجد گذاردن.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#هادی_امت
#رهبر_فرزانه_انقلاب: «#مسجد_سنگر_اسلام است...»
مساجد، اصلی ترین پایگاه دین و معنویت و اخلاق است؛ شک نیست که حفظ قداست مساجد و تقویت هماهنگ جنبه های معنوی و انقلابی و تعلیمی و تبلیغی آن نیازمند سلامت و امنیت محیط آن و دور ماندن از منازعات و مناقشات داخلی در آن است...
باید در مساجد، سه وعده نماز جماعت برگزار شود و ائمه جماعات سر وقت و بدون تعطیلی، نمازهای جماعت را اقامه کنند و پس از آن، ضمن سخن گفتن با مردم به سؤالات آنها پاسخ دهند؛
مسجد سنگر است و امام جماعت به عنوان صاحب این سنگر باید با حضور همیشگی خود در مسجد برای جذب مردم به سوی آن تلاش کند...
🎙️ گلچینی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب ۱۳۷۳/۰۸/۰۴ و ۱۳۶۸/۰۷/۳۰
دهه تکریم و تعظیم مساجد گرامی باد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#پروین، #شاعر_انقلابی»
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم ملی به عنوان روز بزرگداشت «#پروین_اعتصامی» مشهورترین #زن_شاعر قرن چهاردهم هجری شمسی در ایران است لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح این شاعر مسلمان انقلابی آغاز مینمائیم؛
با آنکه پروین اعتصامی در دوره بسیار نزدیک به ما میزیسته، اما متأسفانه آگاهی ما از خصوصیات فردی و شخصیتی و حوادث زندگانی او در حد شگفتآوری اندک و محدود است؛ به صورتی که بیشتر مردم، تنها با نام دیوان شعر پروین و یک عکس کاملاً شخصی (که متأسفانه بعد از وفات او در حکومت شاهنشاهی وقت به صورت عمومی چاپ شده، آشنا هستند؛
«رخشنده اعتصامی» معروف به «پروین»، دختر یوسف اعتصامی، از ادیبان و نویسندگان و مترجمان دوره قاجار میباشد؛ او را زنی مؤمن، باوقار و متین، کمسخن، صاحب عزت نفس و مناعت طبع، و دارای صداقت و صراحت و تواضع، و پاکی طینت و عقیده، و همچنین انسانی خوشاخلاق و پاکدامن معرفی نمودهاند، که به علت عفت و وقار اسلامی، گوشهگیر و بیعلاقه به حضور در محافل و مجامع عمومی در آن زمان بوده است؛
دیوان شعر پروین، مشتمل بر ۵۶۰۶ بیت در قالب ۲۰۹ قصیده و قطعه و مثنوی و غزل است که اکثراً «معرفتی» و «اخلاقی» است؛ چنانچه از مضامین و معانی اشعار او میتوان درباره خلقیات و روحیات وی استنباط کرد که پروین در عین استعداد وافر و شوق فراوان به آموختن علم و دانش، احترام عمیقی نسبت به پدر قائل بوده و همچنین پاکی و پاکدامنی، و روحیه ظلمستیزی و مخالفت با ستمگران، و حمایت و ابراز همدلی و همدردی با محرومان و ستمدیدگان در او هویداست؛
این هنرمند مسلمان ایرانی، با قوت فکر و صفای طبع توانسته است در عین استفاده از واژگان و مفاهیم بسیار ساده و ملموس مانند: «باد و باران»، «مور و مار»، «گل و خار»، «دزد و قاضی»، «دیوانه و زنجیر»، «نخ و سوزن»، «سگ و گربه» و... حقایق آسمانی و عرفانی را در کنار مسائل اساسی اجتماعی با زبانی فصیح و استوار و همهفهم و با روش پرسش و پاسخ، و مناظره بیان نماید؛
لذا پروین را، نه میتوان شاعری مطلقاً آسمانی، و نه مطلقاً زمینی دانست! بلکه شاعری است که حضور آسمان را در زمین، و عروج اهل زمین را به آسمان ممکن میسازد؛
تعداد اشعاری که پروین در آنها سختترین انتقادها را بر شاهان و حاکمان وارد میکند و از ظلم و ستم اغنیاء و قدرتمندان و درد و رنج محرومان یاد میکند، بهاندازهای زیاد است که باعث حیرت آدمی میشود؛ پروین در «صاعقه ما، ستم اغنیاست» به تقبیح ظلم میپردازد؛ و در شعر «ای رنجبر» زحمتکشان را به انقلاب در برابر ظالمان فرا میخواند؛ او در شعر «تیره بخت»، فقر را به تصویر میکشد، و در شعر «شکایت پیرزن» مشروعیت سیاسی دولت شاهنشاهی را زیر سؤال میبرد!
رنگ سیاسی شعر پروین بهاندازهای محسوس است که بعضی از منتقدان، دیوان او را، دیوان «سیاست و اخلاق» نامیدهاند؛ همچنین حساسیت ویژه او به سرنوشت ستمدیدگان و خشم و نفرتش نسبت به زورمندان و زراندوزان، تاحدی است که میبایست او را شاعری به تمام معنا «انقلابی» نامید؛
شجاعت و آزادمنشی پروین، وقتی بیشتر قابل درک است که به بدانیم این اشعار در محیط ارعاب و خفقان و فشار و استبداد رضاشاهی سروده شده است!
همین روحیه ظلمستیزی پروین باعث شد تا او، دعوت رضاخان را برای تعلیم «ملکهی پهلوی» نپذیرد و باعث خشم بیش از پیش دیکتاتور پهلوی شود، چنانکه تکریم و تقدیر بی سروصدای دولت وقت از این شاعر نامدار از اعطای نشان درجه سوم علمی آن زمان فراتر نرفت! و پروین اعتصامی نیز که این موضوع را که توهین به خود میدانست، نشان اعطایی حکومت شاهنشاهی را برای آنها پس فرستاد!
البته این خصومت حکومت پهلوی تا بدانجا پیش رفت که حتی پس از درگذشت پروین در سی و پنج سالگی در اثر بیماری حصبه نیز عُمّال شاه، اجازه برگزاری هیچگونه مراسم رسمی به مناسبت وفات و بزرگداشت ایشان را ندادند وبالاخره این شاعر نامدار در حرم مطهر حضرت معصومه (س) در شهر قم آرام گرفت.
✍️ و سخن امروز را با بخشی از شعر انقلابی پروین با عنوان «صاعقهی ما، ستم اغنیاست» به پایان میبریم:
برزگری پند، به فرزند داد
کای پسر، این پیشه پس از من، تُراست
مدّت ما، جمله به محنت گذشت
نوبت خون خوردن و رنج شماست...
تجربه می بایدت اول، نه کار
صاعقه در موسم خرمن، بلاست
گفت چنین: کی پدر نیک رأی
صاعقهی ما، ستم اغنیاست
پیشهی آنان، همه آرام و خواب
قسمت ما، درد و غم و ابتلاست
دولت و آسایش و اقبال و جاه
گر حق آنهاست، حق ما کجاست؟
قوت، به خـــوناب جگـــر میخوریم
روزیِ مــــا، در دهــن اژدهــــــاســت...
✍️ روحش شاد، یادش گرامی و نامش جاودان باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
15.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: روز بزرگداشت #پروین_اعتصامی
موضوع: «#پروین #شاعر_انقلابی»
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٢۶ اسفند ١۴٠١
🌙 الجمعة، ٢۴ شعبان ١۴۴۴
🌲م Friday 17 march 2023
👈 امروز متعلق است به حضرت ولیعصر (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 دهه تکریم و تعظیم مساجد
☀️ سالروز رحلت يادگار امام امت، حجتالاسلام والمسلمين حاج سيداحمد خمينی (ره) در سال ١٣٧٣ شمسی
🤲 اعمال روز:
🔹 انجام غسل جمعه؛
🔹 خواندن نماز جمعه؛
🔹 دادن صدقه؛
🔹 فرستادن زیاد صلوات؛
🔹 زیارت اهل قبور؛
🔹 خواندن دعای ندبه؛
🔹 خواندن دعای سمات؛
🔹 خواندن زیاد این دعا: «اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِيمَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ»؛
🔹 همچنین انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است، اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، روزه گرفتن، و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه»
💠 حدیث روز:
💎 رسول خدا (ص): «مَنْ أَتَى الْجُمُعَةَ إِيمَاناً وَ احْتِسَاباً اسْتَأْنَفَ الْعَمَلَ»
«كسى كه از روى ايمان و براى خدا در نماز جمعه شركت كند، گناهان او بخشیده خواهد شد و برنامه عملش را از نو آغاز مىكند»
📚 وسائلالشيعه، ج٧، ص٢٩۶
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
339.1K
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «دهه تکریم و تعظیم مساجد»
موضوع: «احکام مرتبط با مسجد»
✅ خوابیدن در مسجد کراهت دارد.
✅ فضیلت خواندن نماز در مسجد، مختص مردان نیست و شامل زنها نیز میشود.
✅ اثاث و لوازم مسجد، اگر مورد استفاده در آن مسجد نباشد، بردن آنها به مساجد دیگر برای استفاده از آنها اشکال ندارد.
✅ تکیهها و حسینیهها حکم مسجد را ندارند و تبدیل حسینیهیی که به عنوان حسینیه، وقف صحیح شرعی شده به مسجد و یا ضمیمه کردن آن به عنوان مسجد جایز نیست.
📚 احکام آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#هادی_امت
#دهه_تکریم_و_تعظیم_مساجد
🔰 #رهبر_کبیر_انقلاب: «#مساجد_را_محکم_نگه_دارید»
از روزی بترسید که به مساجد پشت کنید، اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد، ترس از فانتومها نداشته باشید؛ ترس از آمریکا و اینها نداشته باشید، آن روز باید ترس داشته باشید که شما پشت بکنید به اسلام، پشت کنید به مساجد!
ای ملت! مسجدهای خودتان را حفظ کنید...این یک توطئه است که میخواهند مسجدها را کم کم خالی کنند؛ شما باید هوشیار باشید که مسجدهایتان و محرابهایتان و منبرهایتان را حفظ کنید و بیشتر از سابق، شمایی که این معجزه را از مسجد دیدید که همه قدرتها را به هم شکست، نه فقط ابرقدرتها، قدرتهای دیگر را هم درهم شکست، نباید در اسلام سستی کنید، مسجدها را محکم نگه دارید و پر جمعیت کنید...
مساجد باید مجتمع بشود از جوانها، اگر ما بفهمیم که این اجتماعات چه فوایدی دارد و اگر بفهمیم که اجتماعاتی که اسلام برای ما دستور داده و فراهم کرده است، چه مسائل سیاسی را حل میکند، چه گرفتاریها را حل میکند، این طور بیحال نبودیم که مساجدمان مرکز بشود برای چند پیرزن و پیرمرد! نماز را در جماعت بخوانید، اجتماع باید باشد؛ اجتماعاتتان را حفظ کنید؛ مساجدتان را محکم نگه دارید...
🎙️ گلچینی از بیانات حضرت امام خمینی (ره) در صحیفه امام، ج ٢٠
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#یادگار_یار»
✍️ مناسبت روز: امروز طبق تقویم شمسی، سالروز رحلت حجتالاسلام والمسلمين حاج #سيد_احمد_خمينی (ره) در سال ١٣٧٣ است، لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند «#یادگار_امام» آغاز مینمائیم؛
در آخرین روزهای زمستان سال ١٣٢۴ شمسی در شهر مقدس قم و در خانه فقیهی وارسته و مجاهدی نستوه به نام حاج آقا روحاللّه، نوزادی دیده به جهان گشود که وی را «احمد» نامیدند؛ او درد دین را از گرما و حرارت جانسوز نوای اذان و اقامه خمینی کبیر به ارث برد و صبر و استقامت و اخلاق اسلامی را از سیره عملی پدر و مادر آموخت و در کانونی از علم و اخلاق و عرفان، بزرگ و کامل گردید؛
احمد پس از طی دوره ابتدایی و متوسطه در رشته علوم طبیعی از دبیرستان حکیم نظامی قم دیپلم گرفت و پس از آن به عراق سفر کرد و سالها در نجفاشرف به آموختن دروس حوزوی همت گمارد و همانجا نیز ملبّس به لباس مقدس روحانیت گردید و سپس برای ادامه تحصیل به قم بازگشت؛
او در اوج جوانی که هنوز روح تشنهاش از کوثر زلال علم و دانش سیراب نگردیده بود و برای اجتهاد در دین میکوشید، در برابر مسئله مهمتری قرار گرفت و آن، اوجگیری جریانات سیاسی و مسئله انقلاب بود؛ لذا سید احمد، انقلاب اسلامی را بر همه چیز ترجیح داد و همچون پدر، شجاعانه وارد صحنه سیاسی شد و از آن پس خود را کاملاً وقف انقلاب و امام نمود که در تأئید این ادعا همین جمله از امام راحل (ره) کافی است که ایشان فرمودند: «تو (احمد) شب و روزت را وقف کردهای و برای اسلام و انقلاب کار میکنی...» و به گفته شاهدان عینی، تراکم کارها و فعالیتهای احمد آقا در نوفللوشاتو به حدی بود که چندین بار به بستر بیماری افتاد؛
مرحوم حاج سیداحمد آقا در طول سالیان عمر امام امت، همواره مشاوری خبره و امین برای ایشان بود و دیدگاههای بسیار پخته و عالمانهای را ارائه می کرد به صورتی که پیرفرزانه و مغز متفکر معمار بزرگ انقلاب نیز همواره بر پیشنهادات سنجیده و اثرگذار وی، مهر صحت و تأئید میزدند، لذا باید اذعان نمود که احمد آقا سهم بزرگی در پیروزی انقلاب و تداوم آن داشته است؛
البته از همه اینها مهمتر، نقش ویژه حاج احمد آقا در حفاظت هوشمندانه و مدبرّانه از وجود نازنین امام امت بود، آن هم در آن مدت زمانی طولانی و با آن همه توطئهها و نقشههای شوم دشمنان و بدخواهان انقلاب در داخل و خارج از کشور؛ چنانچه رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «بی شک سلامت و توان جسمی و قدرت کاری آن قائد عظیمالشأن در دوران پرمخاطره ده ساله با وجود کهولت سن و بیماری قلبی، در میان عوامل و اسباب عادی، از همه بیشتر به ابتکار و مراقبت و پیگیری دلسوزانه این فرزند مهربان وابسته بود؛ ملت ایران از این بابت بسی مدیون احمد عزیز فقید است... »
یکی از خصوصیات بارز مرحوم سیداحمد خمینی (ره) پرهیز از خودستایی و حتی نهی دیگران از بیان محاسن ایشان بود! چنانچه فرزند ایشان در اینباره میگوید: «یادگار امام، فردی بسیار کتوم و تودار بود و اهل این نبود که خود را بنمایاند و از روی فخر و مباهات یا منیّت و هوای نفس به زبان بیاورد که فلان کار را من کردم یا من بودم که چنین نقشی داشتم؛ ابدا! او دنیا را به قدری ناچیز و بیقدر و بها میدانست که حتی اجازه نمیداد کسی از او تعریف و تمجید کند... لذا عظمت و بزرگی پدرم در پنهانی و گمنامی اوست...»
یکی دیگر از خصوصیات آشکار حاج احمد آقا، صراحت لهجه ایشان بود؛ او اصلاً اهل سازشکاری با کسی نبود و هرآنچه در راستای اهداف بلند و آسمانی امام امت نبود را به شدت مذموم میدانست و با آن بدون رودربایستی مقابله مینمود؛ و به همین جهت گروهها و افراد مختلفی از وی رنجیده خاطر میشدند و چه تهمتهایی که نثار آن دریادل نکردند! اما شگفت آنکه ایشان در دوران زندگی امام و پس از آن، هرگز لب به شکوه نگشود و از خود دفاعی نکرد!
از جمله خدمات بزرگ حاج سید احمد آقا بعد از رحلت حضرت امام (ره)، نقل خاطرهای از خلوت خود با خمینی کبیر و اعلام شایستگی حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) برای رهبری نظام بود، که زمینه را برای سکانداری کشتی انقلاب در جمع خبرگان رهبری مهیا نمود و بدینوسیله نقش حیاتی و مهمی را در تثبیت انقلاب و واگذاری آن به دست پرتوان رهبر فرزانه انقلاب ایفا نمود و سپس با حمایت همه جانبه از ایشان گفت: «هرکس بین اطاعت از مقام معظم رهبری و امام راحل، تفاوتی قائل باشد، در خط آمریکاست»
✍️ و بالاخره «یادگار یار» بعد از عمری خدمت صادقانه و خالصانه به اسلام و انقلاب در چنین روزی در سال ١٣٧٣ به علت ایست قلبی دار فانی را وداع گفت و در کنار امام راحل برای همیشه آرام گرفت؛
روحش شاد، یادش گرامی و نامش جاودان باد
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز رحلت #یادگار_امام راحل، حجتالاسلام والمسلمین #سید_احمد_خمینی (ره)
موضوع: «#یادگار_یار»
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢٧ اسفند ١۴٠١
🌙 السبت، ٢۵ شعبان ١۴۴۴
🌲م Saturday 18 march 2023
👈 امروز متعلق است به پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 دهه تکریم و تعظیم مساجد
🤲 اعمال روز:
🔹 برای امروز در روایات اعمال اختصاصی نیامده؛ اما انجام اعمال مشترک روزهای ماه شعبان در این روز نیز مستحب است؛ اعمالی همچون: «استغفار نمودن، تلاوت قرآن، دادن صدقه؛ روزه گرفتن، فرستادن زیاد صلوات و خواندن صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه».
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمومنین (ع): «اَلجَلسةُ فیالجامعِ خَیرٌلی مِنَ الجَلسةِ فیالجَنّةِ، لأَنَّ الجنَّةَ فیها رِضی نَفسی وَ الجامِعُ فیهِ رِضی ربّی»
«جلوس من در مسجد از سکونت در بهشت برایم بهتر است، زیرا اقامت من در بهشت موجب خوشنودی من است، اما بودن من در مسجد موجب رضا و خوشنودی خداست»
📚 وسائلالشيعه، ج٣، ص۴٨٢
┈┈•✾🌸✾•┈┈
https://eitaa.com/ROOZBARG
#هادی_امت
#دهه_تکریم_و_تعظیم_مساجد
🔰 #رهبر_فرزانه_انقلاب:
«#مسجد_سرآغاز_حرکات_بزرگ_است»
یک مطلبِ لازم در باب مسأله مساجد... این است که مسجد، نه فقط در زمان ما و نه فقط در کشور عزیز اسلامی ما، بلکه در نقاط مختلف عالم و در طول تاریخ، منشأ آثار بزرگ و نهضتها و حرکتهای اسلامی بزرگی شده است.
مثلاً قیام مردم کشورهای شمال آفریقا که مسلمان هستند - مثل الجزایر و دیگر کشورهایی که سالها در زیر سلطه نظامی استعمار فرانسویها بودند - از مساجد شروع شد، که به پیروزی هم رسید و کشورها استقلال پیدا کردند؛
انقلاب در این کشورها هم، آن روزی رو به شکست رفت و دوباره ملتها استقلال خودشان را از دست دادند که رابطه خود را با مساجد و با دین و ایمانِ مساجد قطع کردند!
در صدر اسلام هم، در زمان نبىّ مکرّم اسلام (ص) و همچنین در زمان حکومت با برکت امیرالمؤمنین (ع)، مسجد مرکز همه تصمیمگیریهای مهم و کارهای بزرگ بود...
بهطور کلّی مسجد به عنوان پایگاه دین، عبودیّت و معرفت، میتواند برای جوامع اسلامی منشأ و سرآغاز حرکات بزرگ و برکات ماندگار باشد...
🎙️ گلچینی از بیانات امام خامنهای (مدظلهالعالی) مورخ ۱۳۷۵/۱۰/۱۹
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
273K
🔰 #گلبرگ_احکام
مناسبت: «#دهه_تکریم_و_تعظیم_مساجد»
موضوع: «#احکام_مسجد»
✅ مراعات شأن و منزلت و جایگاه مسجد واجب است، و از کارهایی که با شأن و منزلت مسجد منافات دارد باید پرهیز شود؛
✅ نجس کردن زمین، سقف، دیوار و بام مسجد حرام است، و اگر نجس شد واجب است فوراً آن را تطهیر کنند؛
✅ خراب کردن تمام یا قسمتی از مسجد، جایز نیست، مگر در صورت مصلحتی که اهمیت ندادن و بی توجهی به آن ممکن نباشد.
📚 رساله آموزشی احکام امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#غبارروبی_مساجد»
روز شنبه، ١۴٠١/١٢/٢٧
✍️ مناسبت روز: در#دهه_تکریم_و_تعظیم_مساجد قرار داریم و در دو روز گذشته از جایگاه رفیع، و ارزش و اهمیت فوقالعاده مسجد در نگاه آیات و روایات اسلامی، سخن گفتیم و انشاالله امروز نیز این مبحث مهم را ادامه میدهیم؛
مسجد محل عبادت و نیایش با معبود است و انسان هنگامی که در مسجد با خالق یکتا نجوا میکند، احساس نزدیکی بیشتری با حضرت حق دارد، چنانچه بنابر آیات و روایات اسلامی، مساجد در هر نقطه از زمین که باشند، خانه خدا و محل تجمع مؤمنین و کانون رازونیاز، تعظیم، تکریم، نیایش و سجود در برابر حضرت دوست و جایگاه آزادگان از قید هوا رسته و به حضرت معبود پیوسته است؛ لذا با توجه به جایگاه رفیع مسجد در فرهنگ اسلامی و نقش محوری آن در میان مسلمانان، رعایت حرمت و حفظ نظافت و قداست آن بر همه مسلمانان واجب و اهتمام به حفظ پاکیزگی مسجد یک تکلیف الهی، اخلاقی و شرعی برای عموم مسلمانان است؛
چنانچه رسول خدا (ص) همواره سفارش میکردند: «مساجدتان را از کثیفی و نجاسات دور نگه دارید.» (وسائل الشیعه/ج۳/ص۵۰۴) و امیرالمؤمنین (ع) نیز یکی از راههای جذب مردم به مساجد و جلوهای از رعایت احترام و حفظ قداست مساجد را اهتمام در امر نظافت و پاکیزگی و غبارروبی و عطرافشانی مساجد دانستهاند» (بحار الانوار/ج۱۸/ص ۱۰۷)
البته در رابطه با اهمیت و پاداش عظیم غبارروبی و نظافت مساجد، احادیث بسیاری در مکتب اهلبیت (ع) وارد شده که در این مجال کوتاه به بخشی دیگر از این روایات اشاره مینمائیم:
🔹 پیامبر اکرم (ص): «کسی که در روز پنجشنبه و شبجمعه، به نظافت مسجد بپردازد، و به اندازه سرمهای که در چشم کشیده میشود غبار از مسجد برگیرد، خداوند او را میآمرزد.» (وسائل الشیعه/ج۳/ص۵۱۱)
🔹 رسول خدا (ص): «هر کس مسجدی را خاکروبی کند، خداوند پاداش آزاد کردن بندهای را برایش مینویسد و اگر از این مسجد به اندازه خاشاکی که در چشم میرود، غبار برگیرد، خداوند دوبرابر، رحمت خویش را به او عطاء میفرماید.» (امالی صدوق/ص۱۸۰)
🔹 حضرت امام رضا (ع): «بهشت و حوریان بهشتی، مشتاق کسی هستند که مسجد را تمیز نموده و آلودگیها را برطرف میکنند» (مستدرک الوسائل/ج۳/ص۳۸۵)
🔹 پیامبر اکرم (ص): «مسجد بسازید و خاک و خاشاک را از آن خارج کنید، که هر کس برای خدا مسجد بسازد، خدا در بهشت خانهای برای وی میسازد؛ و سپس فرمودند: «(تمیز کردن و) بیرون بردن زبالهها از مسجد، مهریه حوریان بهشتی است.» (کنز العمال/ج۷/ص۶۵۵)
✍️ آنچه گذشت تنها بخشی از روایات اسلامی در رابطه با اهمیت و ثواب عظیم نظافت و غبارروبی مساجد است که خوشبختانه چند سالی است در دهه آخر ماه شعبانالمعظم که به عنوان «دهه تکریم و تعظیم مساجد» نامگذاری شده، فرصتی برای عموم مؤمنین ایجاد گردیده تا بتوانند در امر نظافت و پاکیزگی مساجد مشارکت کرده و از پاداش بزرگ آن بهرهمند شوند که البته بدیهی است که مدیریت این وظیفه مهم در مساجد به عهده امام جماعت و اعضای محترم هیأت امناء و بسیج و کانون فرهنگی مسجد میباشد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG