✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_قیام
❓در چه صورتی میتوان نماز را به صورت نشسته خواند؟
✅ كسى كه نمى تواند ايستاده نماز بخواند بايد بنشيند، ولى اگر بتواند بايستد و به عصا يا ديوار و مانند آن تكيه كند، يا پاهايش را از هم دور بگذارد بايد ايستاده نماز بخواند، مگر اينكه فوقالعاده براى او زحمت داشته باشد! البته اگر مىتواند قسمتىاز نماز را ايستاده بخواند، واجب است آن مقدار را بايستد و بقيّه را بنشيند.
❓اگر نمازگزار احتمال دهد که در صورت ایستادن برای او ضرر دارد آیا می تواند نشسته نماز بخواند؟
✅ هرگاه توانايى بر ايستادن دارد، امّا مىداند يا احتمال عقلائى مىدهد كه براى او ضرر داشته باشد، يا بيمارىاش طولانى مىشود، يا مثلًا زخم يا شكستگى استخوان او دير التيام پيدا مىكند، بايد نشسته نماز بخواند و اگر آن هم ضرر دارد، خوابيده نماز بخواند.
❓بلند كردن پاشنه پا در نماز چه حكمى دارد؟
✅ فى نفسه اشكال ندارد، مگر اينكه با استقرار در نماز منافات داشته باشد و يا صورت نماز بهم بخورد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
📚 استفتائات آیتالله العظمی مکارمشیرازی (دامتبرکاته)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شهریارِ شعر و ادب فارسی»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٢٨
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما دیروز، روز بيست و هفتم شهريور ماه، سالروز درگذشت «شهريار»، شاعر بیبدیل ايرانی و «روز ملی شعر و ادب پارسی» بود، لذا سخن امروز را به این موضوع اختصاص میدهیم؛
در فرهنگ ایرانی اسلامی ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می شود! کودک در گاهواره، لالایی می شنود و از همان آغاز به شعر اُنس می گیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که خودش سروده یا برایش میسرایند!
این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که شعر بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می گذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می سازد!
بی آنکه بخواهیم به نقل احادیث و عملکرد اولیاء دین درباره «شعر» بپردازیم، باید اذعان نماییم که در تاریخ اسلام، «شعر» یکی از ابزارهای مهم «پیام رسانی» و حمایت از حق و دفاع از «آل الله» و یکی از قویترین و مؤثرترین وسایل تثبیت و تبیین ارزشها و ترویج مکتب اهل بیت عصمت و طهارت بوده است!
بیشک کسانی که در جامعه، نقش الگویی دارند، رفتار و حالات و کلماتشان، قدرت تبدیل شدن به فرهنگ عمومی را دارد؛ چنانچه «اولیاء الهی » در مرام شیعه، این ویژگی را دارا هستند؛ بنابراین سرودن از فضیلتهای آنان و دفاع از مرامشان و کشاندن اندیشهها و باورهای آنان به صحنه عمومی جامعه، رسالت سنگین شاعران به عنوان بخش مهمی از فرهنگسازان جامعه، میباشد!
آنها مکتب انسانساز اهلبیت (ع) را در قالب زبان گویای شعر ترویج کرده و فرهنگ عمومی جامعه را تحت تأثیر خود قرار میدهند!
البته کلام شاعر در این مقوله، وقتی اثر میکند که همخط و همخون با «اهل بیت» باشد و خود را مُبلّغ این مکتب نورانی بداند! آنگاه میتواند چهره پُرفضیلت آلالله را معرفی و جهات الگویی خاندان عصمت و طهارت را روشن سازد؛ حماسه های پر شور و عرفان ناب و اخلاق والا و اندیشه های تابناک آنان را به قلم آورد و بسراید! و غبار بی خبری و انحراف و تحریف را در معرفی سیمای آن بزرگواران بزداید و پیشینه بلندآوازه و سراسر افتخار آنان را به زبان امروزیان بازگو کند! البته به دور از غلو و افراط در معرفی اوصاف، و دور از عجز و لابه و ارائه سیمایی ضعیف و تحریف شده از آن اسوه های کمال و تقوا و شجاعت!
بنابراين شعر مکتبی، هم باید با صلابت و مستحکم و بدیع و قوی باشد، و هم روان و عامه فهم که بهراحتی در بستر ذهنی و زبانی مردم جریان یابد و وارد فرهنگ عمومی آنها شود و این همان نکته است که از آن به «سهل و ممتنع » یاد میشود! دشوار آسان نما!
شعر مکتبی، فضیلتهای خاندان وحی را متجلی میسازد! بهگونهای که حتی اگر کسی تاریخ اسلام و سیره معصومین (ع) را هم نخوانده باشند، مطالعه شعر شیعی، همچون آینهای آن تابندگیها را نشان داده و «ادب و آداب آل الله» را به میان توده مردم آورده و ورد زبانشان کرده و در یک کلام، فرهنگ متعالی اهلبیت (ع) را هموار و بیتقید و مانع، به عامه مردم منتقل مینماید؛
لذا ارزش شعر مکتبی تا بدانجاست که صادق آل محمد «ص» در فضیلت سرودن آن میفرماید: «من قال فینا بیت شعر بنی الله له بیتا فی الجنة »: «هر کس درباره ما خاندان، یک بیت شعر بسراید، خداوند خانهای در بهشت برای او می سازد!» (وسائل، ١٠، ۴۶٧)
البته فراموش نکنیم که مهم، «فینا» بودن شعر است، یعنی بهگونهای باشد که ائمه معصومین (ع) آن را بپسندند و بگویند که این شعر درباره ماست!
✍️ بیشک شعر «شهریار» را باید مصداق بارز حدیث فوق دانست! چراکه او شعر را هنرمندانه به خدمت مذهب، درآورده و خواننده را به آسمانهای معرفت و انسانیت کامل، پرواز داده و سیره عملی و گفتاری ائمه اطهار (ع) را به او نشان میدهد! لذا باید مهمترین دلیل ماندگاری «شهریار» را همین ارادت به اهلبیت (ع) و اشعار مکتبی ماندگارش، همچون: «علی ای همای رحمت، توچه آیتی خدا را...» دانست!
و مسلماً به همین سبب است که با وجود ستارگان بزرگی در آسمان شعر و ادبیات ایران اسلامی همچون فردوسی، سعدی، حافظ و مولوی و...؛ اما روز درگذشت «شهریار» به عنوان «روز ملی شعر و ادب پارسی» برای همیشه در تقویم این مرزوبوم ماندگار گردیده است!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٢٩ شهریور ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 13 صفر 1443
🌲م Monday 20 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹مناسبت خاصی نداریم
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_قیام
❓در حال قیام نماز چه اموری مستحب است که رعایت شود؟
✅ شايسته است در حال ايستادن بدن را راست نگه دارد، شانه ها را پايين بيندازد، دستها را روى رانها بگذارد، انگشتها را به هم بچسباند، سنگينى بدن را بطور مساوى روى دو پا بيندازد و به محل سجده نگاه كند و با خضوع و خشوع باشد، مردان كمى پاها را باز بگذارند و زنان به هم بچسبانند.
❓اينجانب از مدتى پيش دچار كمر درد و ديسك كمر شدهام و مدتى است كه بر اثر فشارهاى ناشى از كمر درد از ناحيه هر دو زانوى پا نيز دچار مشكل گرديدهام بهگونهاى كه پزشك متخصص تأكيد نموده است كه به هيچ عنوان نبايد زانوهايم را خم كنم. لذا با توجه به مشكل به وجود آمده نمازم را بهطور ايستاده به سختى مىتوانم بخوانم كه اين امر باعث تشديد كمردرد و زانودردم مىشود. از چند نفر نيز سؤال نمودم كه گفتند هر طورى كه راحت هستم نماز بخوانم؛ بنابراين خواهشمند است جهت اداى صحيح نماز، راهنمايى لازم را بفرماييد.
✅ در فرض مرقوم، اگر بتوانيد با تكيه به ديوار يا عصا ايستاده نماز بخوانيد، بايد بايستيد و در صورتى كه ايستادن حتى با تكيه دادن موجب تشديد بيمارى و يا مشقّت شديده باشد، نماز را نشسته بخوانيد.
❓کج کردن سر در نماز به طرفین ( چپ یا راست ) به جهت تواضع چه حکمی دارد؟
✅ چنین چیزی در دستورات دینی به ما نرسیده است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
📚 استفتائات آیتالله العظمی مکارمشیرازی (دامتبرکاته)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: « آزمون ولایتپذیری! »
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٢٩
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در ایام حَکَمیّت در جنگ صفین و مصائب نشناختن حقیقت ولایت برای جهان اسلام قرار داریم، لذا سخن امروز را به این واقعه تلخ تاریخی اختصاص میدهیم؛
بیشک یکی از نمایانترین امتحانات ولایتمداری در طول تاریخ، در چنین ایامی در سال ۳۸ هجری قمری، در هنگامهی جنگ صفین و زمانی که حضرت امیر (ع) در آستانه فتح خانه نفاق و کفر، و مقرّ فرماندهی لشکر شام به زعامت معاویة بن ابوسفیان بودند، اتفاق افتاده که به حیله و مکر عمروعاص ملعون، قرآنها بر سر نیزهها رفت و فریاد «لاحُکم اِلّا لِلّه» بلند شد؛ و این در صورتی بود که مورخین آوردهاند که تنها ۱۰ ضربه شمشیر مالکاشتر تا نابودی همیشگی معاویه و لشگر تزویر باقی مانده بود!
اما مکر بنیامیه و خیانتِ خواصِ منافقی همچون اشعث بن قیس، و بیبصیرتی تعداد زیادی از سپاهیان حضرت امیر (ع) و عدم تبعیت آنها از کلام قرآن ناطق و ولی زمان، کار را به آنجا رساند که جمعی از سپاهیان حضرت، خیمهی ایشان را محاصره و امام را تهدید کردند که اگر الساعه مالک اشتر برنگردد، حضرت را به شهادت رسانده و یا تسلیم معاویه خواهند نمود!!! پس حضرت امیر (ع) نیز به ناچار برای جلوگیری از انشقاق لشگر اسلام، تن به حکمیت دادند!
اما خیانت خواص و بیبصیرتی عوام، به همینجا ختم نشد و حتی حَکَمِ پیشنهادی حضرت یعنی «عبدالله بن عباس» و یا «مالک اشتر» را نپذیرفتند و فرد سادهلوحی چون ابوموسی اشعری را بهعنوان حَکَم تعیین کردند!
باقی ماجرای حکمیت را هم که همه میدانید که چگونه عمروعاص ملعون، ابوموسی اشعری را فریب داد و بر منبر رفته، حضرت علی (ع) را از خلافت عزل و معاویه را امیرالمؤمنین، اعلام کرد!!! هرچند کسی از مسلمانان نتیجه حکمیت را نپذیرفت، اما عجیبتر از این خیانت بزرگ آنست که همانها که خیمه حضرت را محاصره و امام را مجبور به قبول حکمیت کردند و حَکَم حضرت را هم نپذیرفتند، پس از نتیجهی شرمآور حکمیت، یکبار دیگر، دور خیمهی حضرت را گرفتند و به ایشان گفتند که شما باید از قبول حکمیت، توبه کنید و سپس از سپاه اسلام خارج و تبدیل به «خوارج» شدند!
✍️ اما نکته مهم اینجاست که از این ماجرای تلخِ تاریخی، چه درسی برای امروز میتوان گرفت؟
منافقین و سست ایمانان آن روز، ولی و امام خود را نشناخته و با جمود بر ظواهر قرآن صامت، فریب خورده و قرآن ناطق و کاتب وحی را تنها گذاشتند! آنها در آزمون ولایتپذیری مردود شده و از خیمهی ولایتالله «خارج» شدند! بیبصیرتان در مرز میان «حقیقت قرآن» و «چند ورق کاغذ» بر سر نیزهها، نتوانستند حق را تشخیص دهند و تمامی ایمان خود را همراه ورقهای پاره، به باد تزویر و مکر معاویه و عمروعاص سپردند!
اما مهم این است که ما بدانیم، این حکایت تلخ، فقط یک ماجرای تمامشدهی تاریخی نیست! بلکه در طول تاریخ اسلام، و به ویژه در دوران ائمه معصومین (ع) این آزمون، بارها و بارها برای مسلمانان تکرار شده و در عصر حاضر و پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز بارها آزمونِ ولایت پذیری پیش آمده و متأسفانه هربار نیز تعدادی در این آزمون مردود و از قطار انقلاب پیاده شدهاند!
✅ حال این روزها که در آستانه چهل و یکمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی هشت ساله و هفته دفاع مقدس قرار داریم، باید حقایق و خاطرات این آزمون بزرگ را برای آیندگان و نسل جدید انقلاب بازگو نمائيم؛ آزمونی سخت که ملت شریف ایران با ایمان و اطاعتپذیری از ولیِ زمان و امام امت، از آن با سربلندی بیرون آمدند و از کیان و شرف و وطن و دین خود جانانه پاسداری نمودند؛
تا امروز که شرایط سختی بر کشور ما حاکم شده و خیانت برخی خواص دنیاپرست و غربزده، و همچنین مکر نظام استکبار جهانی، جنگ اقتصادی را بر کشور ما تحمیل نموده و معیشت مردم را دچار اختلال نموده است، ملت قهرمان ایران و نسل امروز ما باردیگر با الگوگیری از نسل قهرمان انقلاب و دفاع مقدس، بتوانند با اتحاد و تبعیت از فرمان ولی زمان، از این آزمون و جبههی سخت نیز سربلند بیرون آمده و بار دیگر مکر دشمنان را به خودشان برگردانند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٣٠ شهریور ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 14 صفر 1443
🌲م Tuesday 21 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز شهادت محمد بن ابوبکر (ره) سال ٣٨ هجری قمری
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_قیام
✅ کسی که نشسته نماز میخواند، اگر بعد از خواندن حمد و سوره بتواند بایستد، و رکوع را ایستاده بهجا آورد، باید بایستد و از حال ایستاده به رکوع رود و اگر نتواند، باید رکوع را هم نشسته بهجا آورد.
✅ اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند، باید نماز را تأخیر بیندازد، پس اگر نتوانست بایستد، در آخر وقت مطابق وظیفهاش نماز را بهجا آورد.
✅ حرکت دادن دست و انگشتان در موقع خواندن «حمد و سوره»، اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب آن است که آنها را هم حرکت ندهد.
✅ نماز مستحبى را میتوان نشسته خواند، ولی در اين صورت احتياط مستحب آن است که هر دو رکعت را يک رکعت حساب کند، مثلاً به جای هشت رکعت نافله ظهر ايستاده، شانزده رکعت نشسته بخواند.
📚 توضیح المسائل امام خمینی (ره)
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «محمد بن ابیبکر (ره) یاور صدیق ولایت »
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٣٠
✍️ مناسبت روز: چهاردهم ماه صفر، سالروز شهادت جناب محمد بن ابیبکر (ره) در سال ٣٨ هجری قمری است، او یکی از شخصیتهای بزرگ جهان اسلام و از یاران ویژه حضرت امیرالمؤمنین (ع) است که متأسفانه به دلیل نسبتش با خليفه اول، در بین شیعیان، نقش مؤثر و اقدامات ارزشمند وی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است! لذا سخن امروز را به این یار صدیق و وفادار حضرت علی (ع) اختصاص میدهیم؛
محمد بن عبداللّه (ابوبکر) از قبیله بنیتمیم قریش، ملقب به «عابد قریش» در سال دهم هجرت در حجةالوداع، در مسیر حرکت کاروان پیامبر (ص) از مدینه به مکه در مکانی به نام «بیدا» چشم به جهان گشود؛
رسول خدا (ص) قبل از تولدش، نوید ولادتش را داده بودند و پس از تولد، اسم خود را بر او گذاشتند. (تاریخ مدینة المنوره، ج۴، ص١٣٠٣)
پدر او «ابوبکر» بود، که در دو سال و چند ماهگی «محمد» از دنیا رفت و مادر گرامیش، «اسماء بنت عمیس» از زنان بزرگ صدر اسلام بود؛
«اسماء» پس از فوت ابوبکر به ازدواج حضرت علی (ع) درآمد و «محمد» از کودکی در خانه امیرالمؤمنین (ع) پرورش و رشد یافت؛ (طبقات الکبری، ج٨ ، ص٢٨٢)
او تربیت شده مکتب علوی و اندیشههای ناب امام علی (ع) بود و برای هیچ کس، فضیلت پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) و اهلبیت عصمت و طهارت را قائل نبود! (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج٣، ص١٩٠)
حضرت علی (ع)، محمد را بسیار دوست میداشتند و وی را «فرزند خود از صلب ابوبکر» شمرده و میفرمودند: «او [محمد] دوست من است و چون فرزند خود، او را پرورش دادهام!» (نهجالبلاغه، خطبه ۶٧)
او، معتقد به امامت و خلافت حضرت علی (ع) بود و خلفای دیگر حتی پدرش را غاصب خلافت میدانست! (قاموس الرجال، ج٧، ص۴٩۵)
از امام صادق (ع) نقل شده است که هنگامی که محمد بن ابیبکر میخواست با امیرالمؤمنین (ع) بیعت کند، اظهار داشت: «گواهی میدهم که شما امامی هستید که اطاعتتان واجب است و پدر من (ابوبکر) در آتش میباشد!» (همان)
مورخین، مقام و منزلت محمد نزد امیرالمومنین (ع) را با مقام و منزلت ابوذر غفاری (ره) نزد رسول خدا (ص) قیاس کرده و او از حواریون امیرالمؤمنین (ع) به شمار آوردهاند؛ (مراقد المعارف، ج ٢، ص٢۴۶)
امام صادق (ع) درباره او میفرمایند: «محمد اگر چه از اهلبیت (ع) نبود، ولی به مانند آنها نجیب بود و میان خانواده خویش از همه پاک تر و نجیبتر بود!» (بحارالأنوار، ج٣٣، ص۵٨۵)
محمد یکی از پنج نفر خواص حضرت علی (ع) بود که همواره با حضرت بودند؛ او در جنگ جمل و صفین به دستور امیرالمؤمنین (ع)، مسئولیت فرماندهی نیروی پیاده نظام را برعهده داشت و در طول جنگها رشادتهای فراوانی از خود نشان داد و تعداد زیادی از دشمنان را به درک واصل نمود؛ (الفتوح ابن اعثم، ص۵۴٠)
امیرالمؤمنین (ع) به دلیل خلوص نیت، دلیری، پارسایی و درایت محمد بن ابیبکر، حکومت مصر را در سن ٢۶ سالگی به او واگذار نمودند! (انساب الاشراف، ج ٢، ص٣٩٣) و درباره او فرمودند: «او (محمد) را فرزندی خیرخواه، کارگزاری کوشا، شمشیری برنده و ستونی بازدارنده میدانم!» (نهج البلاغه، نامه٣۵)
او همواره از دستورات امیرالمؤمنین (ع) به صورت مطلق تبعیت میکرد و حتی در زمانی که عرصه بر او در مصر تنگ شد و امیرالمؤمنین (ع) تصمیم گرفتند، مالک اشتر (ره) را جایگزین او نمایند، ضمن اطاعت از امر حضرت در جواب نامهی امام، چنین نوشت: «میدانید که در میان مردم کسی نیست که با دشمن امیرالمؤمنین(ع)، دشمن تر از من باشد و با دوستان شما مهربانتر و دلسوزتر از من...؛ من پیرو امیرالمؤمنین(ع) هستم و نگهبانی در رکاب شما...» (تاریخ الامم و الملوک، ج۴، ص٧٣)
✍️ و بالاخره محمد بن ابی بکر پس از ٢٧ سال رشادت و خدمت به ولایت، در جنگ نابرابر با سپاهیان معاویه به فرماندهی عمروعاص ملعون در مصر به فیض شهادت نائل گردید؛ (حسن المحاضرة سیوطی، ج ١، ص ۵٨۴)
امیرالمؤمنین (ع) وقتی خبر شهادت محمد را شنیدند، گریستند و فرمودند: «خدا، محمد را بیامرزد که هر چه توانست کوشید و تکلیف خویش را انجام داد... »؛ «به درستی که او شهید زنده ای است که نزد خداوند روزی میخورد...» (تاریخ الامم و الملوک، ج۴، ص٨٣)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٣١ شهریور ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 15 صفر 1443
🌲م Wednesday 22 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز آغاز جنگ تحمیلی (١٣۵٩ش)
🔹 آغاز هفته دفاع مقدس
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: هفته دفاع مقدس
موضوع: #احکام_دفاع
❓دفاع بر چه کسانی واجب است؟ و آیا دفاع مانند جهاد به اذن امام معصوم(ع) یا نائب ایشان نیاز دارد؟
✅ وجوب دفاع از اسلام و سرزمینهاى اسلامى از ضروریات فقه اسلامی است و فقیهان شیعه و سنى در آثار فقهى خود در مبحث «جهاد» بدان پرداختهاند؛
✅ دفاعِ از اساس اسلام و بلاد مسلمین بر تمامی مسلمانان واجب است و انسان مسلمان، باید با بذل مال و جان خود و به هر وسیله ممکن، برای دفاع برخیزد و دفاع، مشروط به حضور امام معصوم علیهالسلام و اذن ایشان و اذن نایب خاص یا عام ایشان نیست!
👈 پس بر هر مکلفی بدون هیچ قید و شرطی، واجب است به هر وسیلهای که میتواند از اسلام و قلمرو آن در برابر تهاجم نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... دشمن، دفاع نماید.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «دفاع مقدس ١»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠۶/٣١
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز آغاز جنگ تحمیلی در سال ١٣۵٩ش است که هر سال ملت قهرمان ایران این هفته را به نام «هفته دفاع مقدس» نامگذاری و در گرامیداشت آن میکوشند! اما شاید این سؤال را افراد ناآگاه یا مغرض، بارها از ما پرسیده باشند که:
❓جنگ در تمام دنیا مظهر خشونت و خونریزی است، پس چرا در ایران بعد از ۴١ سال، باز هم آن را یادآوری کرده و تازه برای آن هفتهی گرامیداشت میگیرند؟!
✅ در پاسخ به این سؤال توجه شما را به نکات زیر جلب مینمائیم:
🔹اولاً ما آغاز کننده جنگ و عامل خشونت و خونریزی نبودهایم و فقط از دین و آیین و میهن و فرهنگ و شرف و ناموس خود دفاع کردهایم!
🔹ثانیاً در تاریخ حکومت پادشاهان ایرانی، مخصوصاً در ۲١٠ سال گذشته، ایران در هیچ جنگی نه تنها پیروز نشده بودند، بلکه شکستهای سنگینی را متحمل و بخش عظیمی از کشور به تاراج برده شده بود! اما در هشت سال دفاع مقدس که ایران در نهایت مظلومیت و موج تحریمها در برابر کل مستکبرین دنیا قرار داشت، حتی یک وجب از خاک این سرزمین را از دست نداد!
✍️ حالا اگر میخواهید بهتر بدانید که علت گرامی داشتن هفته دفاع مقدس چیست، لطفاً به موارد ذیل با دقت عنایت فرمایید:
1️⃣ حدود ٢٠٨ سال پیش در زمان فتحعلی شاه قاجار به موجب قرارداد ننگین گلستان در سال۱۸۱۳ میلادی کشورهای فعلی «قفقاز، ارمنستان، گرجستان، چچن و اینگوش و سواحل ارزشمند دریای کاسپین» به مساحت حدود ٢٣٠ هزار کیلومتر مربع از ایران جدا شده و به روسیه تزاری تقدیم گردید!!!
2️⃣ حدود ١٩٣ سال پیش و باز هم درزمان فتحعلیشاه قاجار به موجب قرارداد ننگین ترکمنچای درسال ۱۸۲۸ میلادی، منطقهی «ایروان، نخجوان و بخشهای دیگری از تالش و آذربايجان» و در مجموع حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع از ایران جدا شد و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!!!
3️⃣ حدود ١۶۵ سال پیش در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب معاهده ننگین پاریس در سال ۱۸۵۶ میلادی مناطق «هرات و افغانستان و بلوچستان» به مساحت ۶۷۵/۲۲۵ کیلومتر مربع به دستور انگلستان از ایران جدا شد!!!
4️⃣ حدود ١۵٠ سال پیش و باز هم در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب قرارداد ننگین حکمیت « گلد اسمیت » در سال ۱٨٧١ میلادی، باز هم تحت فشار انگلستان مناطقی از «پاکستان و سیستان» به مساحت ٣۵٠/٠٠٠ کیلومتر مربع از ایران جدا شد!!!
5️⃣ حدود ١۴٠ سال پیش باز هم در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب «پیمان آخال» در سال ۱۸۸١ میلادی کشورهای فعلی «ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان» به مساحت ١/٢٢۶/۵٠٠ کیلومترمربع از ایران جدا شده و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!!!
6️⃣ حدود ۶٧ سال پیش در زمان محمد رضا شاه پهلوی، شهر زیبا و استراتژیک بندری «فیروزه» در شرق دریای مازندران، به موجب مقاوله نامه ایران و شوروی مبنی بر رفع اختلافات مرزی و مالی بین دو کشور، در سال ١٣٣٣ شمسی از ایران جدا و به شوروی واگذار گردید!!!
7️⃣ و باز هم در زمان محمدرضا شاه پهلوی بر اساس پیمان منطقهای مستشاران انگلیس، کشورهای فعلی «امارات، قطر، عمان و مجمع الجزایر بحرین با ۳۳ جزیره بسیار ارزشمند» به مساحت ۴٠۵/٢٨٧ کیلومتر مربع با مخازن انبوه نفت و گاز، از ایران جدا شد!!!
و با کمال تأسف باید این حقیقت تلخ را بدانیم که این مقدار تجزیه در یک کشور و جدایی بیش از ۵ میلیون و سیصد هزار کیلومتر مربع از خاک ایران در طول حدود ٢١٠ سال اخیر، به واسطه ترفندها و دسیسههای بیگانگان به ویژه انگلستان و روسیه و سستی پادشاهان میهنفروش گذشته، در کل تاریخ دنیا بیسابقه است!!!
✍️ لذا ملت سرافراز ایران، «هفته دفاع مقدس» را گرامی داشته و با سربلندی اعلام میکنند که در هشت سال جنگ تحمیلی، در برابر هجوم تمام دنیای استکبار ایستاده و بیش از ١٨٨ هزار شهید را تقدیم این آب و خاک نمودند، و اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک میهن اسلامیشان به یغما برده شود! و با رهبری حکیمانه امامین انقلاب و بهرهگیری از اندیشه متعالی و توان جوانان بسیجی این مرز و بوم، امروز قدرت دفاعی ایران اسلامی را تا بدانجا رساندهاند، که هفته دفاع مقدس را با شعار «ما مقتدریم!» آغاز و به تمامی ابرقدرتهای دنیا هشدار میدهند که دیگر هیچکس جرأت نگاه چپ به سرزمین شیران را نخواهد داشت!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٠١ مهر ١۴٠٠
🌙 الخمیس، 16 صفر 1443
🌲م Thursday 23 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری علیه السلام
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز دوم هفته دفاع مقدس
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: هفته دفاع مقدس
موضوع: #احکام_دفاع
❓آیا در دفاع از حریم و ناموس و وطن خود، جایز است فردی را بِکُشیم؟
✅ اگر کسی به حریم شما هجوم بَرَد و تجاوز نماید، دفع او با هر وسیلهای که ممکن است واجب می باشد ولو به کشته شدن مهاجم منتهی شود؛
👈 همچنین اگر کسی به مال فرد یا مال عیالش هجوم آورد، دفع او به هر وسیلۀ ممکنی برای او جایز است ولو اینکه به قتل مهاجم، منتهی شود!
📚 برگرفته از رساله فقهی امام خمینی (ره)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «دفاع مقدس ٢»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠٧/٠١
✍️ مناسبت روز: امروز دومین روز از هفته دفاع مقدس است، جنگی که مانند «جنگ احزاب» میتوان گفت، بار دیگر اسلام در برابر تمام کفر قرار گرفت! چراکه در مقابل ایران، فقط عراق و صدام نبود، بلکه تمامی قدرتهای شرق و غرب و مرتجعان منطقه، با پول فراوان، انواع سلاح و تجهیزات مدرن، و بهرهگیری از بهترین کارشناسان جنگی، آخرین تکنیکها و تاکتیکهای نظامی، انواع ماهوارههای جاسوسی و در یک کلام، همهی مستکبران جهان در برابر ما بودند!
اما پس از هشت سال جنگ، حتی نتوانستند یک وجب از خاک ایران را بگیرند، البته ما نیز هیچ بخشی از کشور عراق را نگرفتیم! و لذا شاید یکی از سؤالات مهم و اساسی نسل جوان ما این باشد که:
❓بالاخره در هشت سال جنگ تحمیلی، چه کشوری پیروز شد؟ و ما به چه دلیل ایران را پیروز جنگ میدانیم؟!
✅ برای پاسخ به این سؤال مهم، ابتدا توجه شما را به فرازی از سخنان مقام معظم رهبری جلب مینمائیم که فرمودند: «ما در این ماجرای هشت ساله، یک پیروزی مطلق به دست آوردیم! ما که جنگ را شروع نکرده بودیم که بگوییم فلان جا را میخواستیم بگیریم و نتوانستیم، پس ناکام شدیم! قضیهی این نبود؛ قضیه این بود که دشمنی به ما حمله کرده بود و میخواست بخشی از خاک ما را بگیرد؛ همهی دنیا هم به او کمک کردند؛ ما هم مردانه ایستادیم؛ او ناکام شد و بینیاش به خاک مالیده شد و برگشت؛ پیروزی از این بالاتر...» (سخنان معظمله ١٣٧٩/٠٧/٠۶)
✍️ حال در این مجال کوتاه به برخی از دلایلی که بهواسطه آنها، ما جمهوری اسلامی ایران را پیروز مطلق در جنگ تحمیلی میدانیم، اشاره مینمائیم:
1️⃣ حفظ، تثبیت و تداوم انقلاب اسلامی:
هدف اصلی رژیم بعثی عراق و ابرقدرتهای حامی آن، براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بود که نه تنها نتوانستند انقلاب اسلامی را نابود کنند، بلکه بر اقتدار آن نیز افزودند و جمهوری اسلامی ایران با دفاع مقدس، از انسجام و ثبات بیشتری برخوردار شد و جایگاه ویژهای را در نظام سیاسی منطقه و جهان کسب نمود!
2️⃣ شکست استراتژی عراق در تهاجم به ایران و عدم امکان گرفتن حتی یک وجب از خاک کشور ما:
نگاهی به تاریخ معاصر، نشان دهندهی این واقعیت تلخ است که در تمامی جنگهای قرون اخیر، ایران همواره شکست خورده و بخشی از خاک آن به تاراج رفته، لذا از افتخارات انقلاب اسلامی ایران این است که بهرغم حمایت تمامی قدرتهای شرق و غرب از دشمن، با اتکال الهی و تکیه بر قدرت ملی، اجازهی تجزیهی ذرهای از خاک کشور را نداد و حتی دشمن بعثی نتوانست به ادعاهای خود در مورد اروند رود و سایر نقاط مرزی نیز تحقق بخشد!
3️⃣ پذیرش مجدد قرارداد 1975 الجزایر توسط رژیم بعث عراق:
صدام که با پارهکردن قرارداد 1975 الجزایر، به ایران حمله کرده بود؛ در نهایت با پذیرش مجدد آن، در ششمین و آخرین نامهی خود در ١٣۶٩/٠۵/٢٣ به رئیسجمهور وقت ایران، بر قرارداد الجزایر تأکید و نوشت: «بدین ترتیب همهی آنچه را که میخواستید و بر آن تکیه میکردید؛ تحقق مییابد و دیگر اقدامی جز مبادلهی اسناد باقی نمیماند!»
4️⃣ معرفی رژیم بعثی عراق به عنوان متجاوز توسط سازمان ملل متحد:
خاویر پرز دکوئیار، دبیر کل وقت سازمان ملل پس از اخذ و بررسی اسناد و ادلهی جمهوری اسلامی ایران و عراق در تاریخ ١٨ آذر ١٣٧٠ شمسی، صدام را به عنوان تجاوزگر و آغازگر جنگ معرفی نمود که تحقق این موضوع، مُهر بُطلان بر ادعای متجاوزان و حامیان آنها زد و به جهانیان اثبات نمود که ایران در جنگ هشت ساله فقط از تمامیت ارضی خود دفاع مشروع نموده است.
✍️ در پایان با توجه به نکات فوقالذکر، از شما میپرسیم که آیا جمهوری اسلامی ایران که توانسته با هشت سال مقاومت قهرمانانه، دشمن متجاوز بعثی و تمام حامیان مستکبر او را در کلیهی اهداف خود ناکام کند، پیروز قطعی جنگ تحمیلی نیست؟!
«قضاوت با شما...»
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠٢ مهر ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 17 صفر 1443
🌲م Friday 24 August 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز سوم هفته دفاع مقدس
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG