✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_اداری
❓آيا در محل کار و در ساعت کارى، در زمانى که کار خاصى براى انجام دادن وجود ندارد، مىتوان به کارهاى خصوصی پرداخت؟
✅ شخصى که موظّف است در وقت معيّنى، کارى را انجام دهد، حتى در وقت بيکارى هم نبايد وقت خود را صَرف در کارهايى که مربوط به آنجا نيست بکند، مگر با اذن مسئولى که شرعاً و قانوناً حق اذن دادن داشته باشد! (مانند کارفرمایی که شرکت متعلق به خود اوست و یا نماینده تامالاختیار اوست)
❓آیا قبول توصیه و سفارش از فردی برای بعضی از مراجعهکنندگان توسط کارمندان ادارههای دولتی جایز است؟
✅ بر کارمندان واجب است به تقاضاهای مراجعه کنندگان پاسخ داده و کارهای آنان را بر طبق قانون و مقررات (دراسرع وقت و به نوبت) انجام دهند و برای هيچيک از آنان، قبول توصيه و سفارش از کسی، در صورتی که مخالف قانون باشد و يا موجب ضايع شدن حق ديگران شود، جايز نيست.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«فرهنگ عمومی» و «وجدانکاری» [٢]
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٨/١۶
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در روز گذشته از «وجدان کاری» بهعنوان یکی از مؤلفههای مهم «فرهنگ عمومی» در جامعه اسلامی سخن گفتیم و عرض شد یکی از مهمترین جلوههای نفس لوامه در وجود آدمی، داشتن وجدانِ کاری است؛ به این معنا که گوهر انسانیت، ایجاب میکند که آدمی هر فعالیت و وظیفهای را که به عهده میگیرد به نیکوترین وجه ممکن انجام داده و از هرگونه سهلانگاری و مسامحهکاری بپرهیزد و در همه حال، خداوند را ناظر تمام اعمال و رفتار خود بداند!
❓اما در اینجا سؤال مهمی مطرح میشود، که چرا با عنایت به تأکید زیاد اسلام بر لزوم «وجدان کاری» و اهمیت ویژه «حقالناس» و همچنین لزوم تأمین «رزق و روزی حلال»، اما متأسفانه بسیاری از انسانها در جامعهی اسلامی، وجدان کاری را فراموش کرده و معالأسف رذایلی همچون: کمکاری، چاپلوسی، حسادت، حقکشی، بیقانونی، ایجاد رابطه به جای ضابطه، ستم به فرودستان، جفا و خیانت به فرادستان، افشای اسرار سازمانی، تسامح و سهلانگاری و... را جایگزین وجدان کاری نمودهاند؟؟؟!!!
✅ در پاسخ به این مسئلهی تأسفبار، ابتدا میبایست عواملی که سبب تضعیف، انزوا و از بین رفتن «وجدان» در آدمی میگردند را بررسی نمود، لذا به سراغ آیات و روایات اسلامی رفته و در این مجال کوتاه، به چند عامل مهم در این زمینه اشاره مینمائیم:
1️⃣ «فراموشی خداوند»
بیشک مهمترین عامل و پشتوانهی «وجدان کاری» در وجود آدمی، ایمان به خدا و معاد است و آنان که نظارت دائمی حقتعالی را فراموش نمایند، به یقین، وجدان خود را بی یاور و آسیب پذیر نمودهاند! لذا خداوند در آیه ١٩ سوره حشر میفرماید: «وَ لاتَکونُوا کالذینَ نَسُوا اللهَ فَانْساهُمْ انْفُسَهُمْ اولئِک هُمُ الْفاسِقُون: مانند کسانی نباشید که خدا را فراموش کردند و خدا نیز (وجدان) آنها را از یادشان برد؛ (و به درستی که) آنها فاسقانند!»
2️⃣ «هواپرستی»
هوا و هوس در وجود آدمی در مقابل وجدان او قرار دارد؛ لذا هرکس از خواستههای نفسانی خود پیروی کند، ناچار باید وجدانش را در انجام وظایف و کارها زیر پا بگذارد! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «هوای نفست، دشمنترین دشمنان تو است! پس کوشش کن که بر آن غالب و پیروز گردی وگرنه تو را به هلاکت خواهد رساند!» (غررالحکم ،ص٧٩٧)
3️⃣ «ریاست طلبی»
ریاست طلبی، یکی دیگر از عوامل مهم بیوجدانی در فعالیتهای اجتماعی است چنانچه اگر کسی به این بیماری بزرگ مبتلا گردد، برای نیل به جاه و مقام، به آسانی دین و وجدانش را زیر پا میگذارد!
بسیاری از ظلم ها، زد و بندهای سیاسی، جنگ و غارتها، کشتار بیگناهان، و انهدام شهرها و کشورها که بدترین نوع بیوجدانی است، پیامد شوم این خصلت شیطانی است! لذا امام رضا (ع) میفرمایند: «دو گرگ درنده در گلهای بیچوپان، به اندازه ریاستطلبی در دین یک مسلمان زیانبار نیستند!» (اصول کافی،ج٢، ص٢٩٧)
4️⃣ «ثروت اندوزی»
ثروت اندوزی نیز یکی دیگر از عوامل بزرگ بیوجدانی بشر است! چنانچه آدمی در راه جمع آوری ثروت، دین و وجدان و انسانیت خود را به حراج میگذارد!
حرام خواری، رانتخواری، اختلاس، احتکار، سرقت، رشوه، تقلب، گرانفروشی، ایجاد بازار سیاه، زدوبندهای اقتصادی، دروغ و تزویر در کار و معامله، بیتوجهی به زیردستان و ضعیفان و... از آثار این خوی شیطانی است! لذا امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «مالدوستی، دینِ و ایمان آدمی را سست کرده و یقین انسان را تباه و نابود مینماید.» (غررالحکم، ص ٣٧٦)
✍️ در پایان، بدیهی است که موارد فوقالذکر تنها تعدادی از عوامل از بین برندهی «وجدانکاری» در جامعه است؛ ازاینرو در یک کلام باید بگوییم بزرگترین عامل بیوجدانی بشر، عدم ایمان به خداوند، و اصول و ارزشهای الهی و انسانی است! و در مقابل آن، خداباوری و خدامحوری و ایمان به معاد و سرای آخرت مهمترین عامل تقویت «وجدان کاری» در جوامع بشری است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
1.23M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع امروز: «فرهنگ عمومی» و «وجدانکاری» [٢]
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٨/١۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ١٧ آبان ١۴٠٠
🌙 الإثنين، ٠٢ ربیعالثانی ١۴۴٣
🌲م Monday 08 November 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹ايام قیام توابین (۶۵هق)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «ایام قیام توابین»
موضوع: #احکام_توبه
❓اگر كسى در زندگى اشتباه كند، آيا خدا او را مىبخشد يا بايد نااميد شود؟
✅ توبه حقيقى و جدى به پيشگاه خداوند غفار، موجب بخشيده شدن گناه (اگرچه كبيره) مىشود و نااميد شدن از حضرت حق، خود گناه است، ولى بايد توجه داشت كه اگر حقالناس در ميان است، بايد پرداخت شود و نيز چنانچه حقالله از قبيل قضاى نماز يا روزه بر عهده شخص است، بايد جبران شود.
❓در جايى مىديدم که توبه از گناه، واجب فورى است! آيا اين جمله درست است؟ و معناى دقيق آن چيست؟
✅ کسى که معصيتى کرده، واجب است فوراً توبه کند و معناى توبه اين است که با پشيمانى از گناهى که کرده تصميم بگيرد تکرار نکند و اگر حقالناس است از عهدهی آن برآيد و اگر حقالله است و قضا دارد، قضا نمايد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«غفلت توابین»، عبرتی بزرگ برای مسلمانان
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٨/١٧
✍️ مناسبت روز: در ایام آغازین ماه ربیعالثانی هستیم که طبق شهادت مورخین برابر با آغاز رسمی «قیام توابین» به عنوان اولین قیام شیعیان، پس از حماسهی عاشورا است، لذا سخن امروز را به این واقعه تاریخی و عبارتهای بزرگ آن، اختصاص میدهیم؛
پس از شهادت حضرت اباعبدالله (ع) و یاران وفادار ایشان در کربلا و عدم یارى آن حضرت از سوى مسلمانان و خیانت دعوتکنندگان؛ شیعیان کوفه دچار سرخوردگى و ندامت و پشیمانی عظیم شدند و پس از گفتگوهاى فراوان، به این نتیجه رسیدند که این ننگ و ندامت هرگز از آنها دور نمیشود، مگر با گرفتن انتقام و یا کشتهشدن در این راه مقدس! [المنتظم فى تاریخ الامم والملوک، ج ۶، ص ۲۸]
آنها با این تفکر، خود را «توابین» نامیدند و قیامی را تحت عنوان «قیام توابین» شکل دادند که رهبری اصلی آن را «سليمان بن صرد خزاعى» به عهده داشت؛
سپاه توّابین با حدود چهار هزار نفر نیرو در روزهای آغازین ماه ربيعالثانى سال ۶۵ قمرى، حرکت قیام به سمت شام را رسماً آغاز نمودند و در «عین الورده» به جنگ با سپاه شام به فرماندهی عبیداللّه بن زیاد (لعنتالله علیه) رفتند!
توّابین با دلاوری و صلابت وصفناپذیری با لشکریان شام به مدت سه روز جنگیدند و به پیروزیهای بزرگی دست یافتند؛ اما بالاخره به علت کثرت لشکریان شام که حدود سی هزار نفر بودند و کشته شدن رهبران قیام، توّابین شکست خوردند! (انساب الاشراف، ج۶)
✍️ هرچند نهضت توّابین و قیام مردم کوفه، اهداف مقدسی از جمله: ریشه کن نمودن ظلم و فساد، و دفاع از دین و سپردن حکومت به دست صالحان و فرزندان رسول خدا داشت و زمینه را برای قیامهای بعدی مانند قیام مختار (ره) فراهم نمود و وحشت را در دل امویان انداخت! (تشیع در مسیر تاریخ، ص۲۳۳) اما همواره در تاریخ یک سؤال بزرگ باقی مانده که:
❓آیا «توابین» با این قیام به وظيفه خود عمل نموده و توانستند جبران مافات کنند؟؟؟!!!
✅ در جواب به این پرسش، باید بدانیم آدمی در طول زندگی خود دچار غفلتهای متعددی میشود، که باهم متفاوتند!
🔹بعضی از غفلتها در حوزه زندگی فردی صورت می گیرد، به طور مثال انسان از زمان یک آزمون بزرگ، مانند کنکور سراسری غفلت میکند و در آن سال از تحصیل باز میماند! اما امکان جبران آثار سوء آن، برایش وجود دارد و اگر هم امکان جبران نباشد، آثار سوء آن فقط مختص به خود فرد است و نه دیگران!
🔹ولی بعضی از غفلتها در حوزه اجتماعی صورت میگیرد؛ به طور مثال اگر در زمان انتخابات ریاست جمهوری، افراد آگاه و بصیر جامعه روشنگری نکنند و ما انتخاب اشتباهی انجام دهیم، در این صورت نه تنها خودمان بلکه یک ملت، باید ۴ تا ٨ سال تاوان این اشتباه را بدهند!
🔹اما بعضی از غفلتها به بزرگی و وسعت یک تاریخ است و همهی جهانیان را تحت تأثیر خود قرار میدهد! پس چه باید کرد با خواب و غفلتی که جبرانی برای آن وجود ندارد؟ غفلتی به وسعت تحقق عاشورای حسینی!
✍️ آری، به راستی غفلت «توابین» به وسعت تمام تاریخ و بلکه به وسعت ابدیّت است! غفلتِ تنها گذاشتن امام و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در کربلا، آن هم پس از دهها هزار دعوتنامه و بستن پیمانهای مکرر با سفیر امام!
این غفلت و خیانت، که خود میراث غفلت و خیانت بزرگ مسلمانان در جریان سقیفه بود، چنان آثار سویی ایجاد کرد که پس از گذشتن قرنها، بشریت، هنوز روی آسایش و آرامش به خود ندیده و حکومت تا به امروز، دست به دست بین طاغوتیان و مستکبرین و استثمارگران چرخیده است و مسلمانان هنوز تقاص غفلت در سقیفه و کربلا را میدهند!
حالا خودتان قضاوت نمایید که آیا قیام توابین با همهی آثار خوب و اهداف مقدسش، توانسته شهادت امام (ع) و انحراف در مسیر تاریخ و رهبری مسلمین را جبران کند؟!
✍️ در پایان نباید فراموش کنیم که تاریخ عبرتهای فراوانی در خود دارد و مسلماً یکی از عبرتهای بزرگی که از غفلت توابین، میتوان گرفت، این است که: «ما که خود را از شیعیان و عاشقان امام زمان (عج) میدانیم؛ در دوران غیبت، چقدر به یاد حضرت هستیم و به وظایف خود عمل میکنیم! و آیا در این زمان غفلت نکرده و در کنار نایب برحق حضرت قرار گرفتهایم؟
پس مبادا خوابمان ببرد و ولیّ زمانمان را با عدهای افراد دنیاطلبِ سست عنصر تنها بگذاریم! و یادمان نرود که شاید همین فردا، روز امتحان ما نیز فرا رسد! پس مراقب باشیم که خدای ناکرده، عبرتی برای دیگران نشویم!
https://eitaa.com/ROOZBARG
1.23M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت:«ایام قیام توابین»
موضوع امروز: «غفلت توابین»، عبرتی بزرگ برای مسلمانان
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٨/١٧
https://eitaa.com/ROOZBARG