احکام روزه ٨.mp3
1.98M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓شخصی هنگام روزه #خون_دماغ شده و تلاش کرده است که خون به حلقش فرو نرود اما از روی بی احتیاطی خون وارد حلقش شده، آیا #روزه او باطل شده است؟
✅ اگر قصد فرو بردن خون را نداشته و بیاختیار وارد حلق شده است، روزه صحیح است.
❓آیا #ترش_کردن_معده باعث باطل شدن روزه می شود؟
✅ صرف ترش کردن، باطل کننده روزه نیست ولی چنانچه موجب شود چیزی به فضای دهان آمده و عمدا و از روی اختیار فرو برده شود، روزه باطل میگردد اما اگر سهوا و بیاختیار فرو رود، #روزه باطل نمیشود.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ۶»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/٢٠
✍️ مناسبت روز: بیستم فروردين، يادآور عروج هنرمند فرزانه، راوی باصفای روايت فتح، سردبير مجله ادبی و هنری سوره، و مسئول واحد تلويزيونی حوزه هنری، سید شهیدان اهل قلم «سيد مرتضی آوينی» است، از اين رو، این روز را بنا به پيشنهاد نويسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبليغات اسلامی و موافقت مقام معظم رهبری، بهعنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری نمودند؛ لذا ضمن گرامیداشت شهادت استوره هنر انقلابی، و تبریک این روز به تمامی هنرمندان متعهد سرزمین اسلامیمان، سخن امروز را با تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم آغاز مینمائیم؛
💠 «...فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ»: «... پس منتظر باشيد كه من [ پیامبر هم] با شما از منتظرانم!» (اعراف/٧١)
هرچند در نگاه اولیه، «انتظار» در این آیه در رابطه با قوم حضرت هود (ع) میباشد، امّا مفسرین بر اساس روایات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع) آن را از «آیات المهدی» و ناظر بر مبحث انتظار و مهدویت دانستهاند؛
چنانچه امام رضا (ع)، با اشاره به بخش مذکور از آیه ٧١ سوره اعراف فرمودند: «چقدر نیکوست صبر و انتظار فرج! آیا نشنیدید گفتار خداوند عزّوجلّ را که فرمود..." شما منتظر باشید، من هم با شما انتظار می کشم"؛ پس بر شما باد به صبر؛ زیرا فرج بعد از یأس و ناامیدی میرسد...»: «ما اَحْسَنَ الصَّبْرَ وَ اِنْتِظارَ الْفَرَجِ، اَما سَمِعْتَ قَوْلَ اللّه ِ تعالى... "فَانْتَظِرُوا اِنّى مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ"؛ فَعَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ فَاِنَّهُ اِنَّما يَجيئُ الْفَرَجُ عَلَى الْيَأْسِ، فَقَدْ كانَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ اَصْبَرَ مِنْكُمْ» (بحارالأنوار، ج ۵٢، ص ۶٢٩؛ و کمال الدین، ج٢، ص ۶۴۵)
همچنین تعبیر «عَلَيْكُم بِالصَّبْر» امیرالمؤمنین (ع) نیز صراحت دارد، که وظیفه شیعیان در عصر غیبت، صبر بر فراق است! البته صبری که به معنای استقامت داشتن در اعتقاد و عمل و طی نمودن خط و مکتب آن حضرت باشد! که طبق سخن گهربار پیامبر اکرم (ص) چنین صبر و انتظاری، برترین اعمال امت اسلامی است: «اَفضَلُ اَعمالِ اُمَّتی اِنتِظارُ الفَرَج» (بحارالأنوار، ج ۵٢، ص ۱۲۲)
✍️ در پایان با عنایت به آنچه گذشت، به چند نکته کوتاه اشاره مینمائیم:
1️⃣ انتظار فرج و تحقق مدینه فاضله مهدوی، آرمان و سیره تمامی انبیاء و اولیاء الهی بوده و مختص دوران آخرالزمان نیست، چنانچه حضرت هود (ع) نیز در انتظار فرج، بودهاند: «...اِنّى مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ»؛
2️⃣ انتظار فرج، به معنای انتظار برای گشایش در تمامی امور مادی و معنوی زندگی بشر است، لذا یکی از وظایف بزرگ مؤمنین که توسط انبیاء و اولیاء الهی تبیین گردیده، انتظارِ فرج، بوده است: «فَانْتَظِرُوا...»
3️⃣ منظور از انتظار در این آیه، انتظار فعّال و پویا و دسته جمعی است، نه تنها و منفعل! چنانچه انتظار در این آیه به صورت جمع آمده «فَانْتَظِرُوا اِنّى مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ»؛ که با اين نگاه، انسان منتظر، خود را همراه کاروان مؤمنین دانسته و هیچ گاه احساس تنهایی نمیکند!
4️⃣ انتظار برای مشرکین، کافران و منافقین، یک ترس و تهدید بزرگ است و برای منتظران، یک امید و پشتیبانی روحی و روانی است، که همین موضوع باعث شده در طول تاریخ، انبیاء و اولیاء الهی، همواره بشارت به انتظار و آمدن منجی دهند و مؤمنین، علیرغم فشارهای زیاد، بر دین خود استوار، و با امید و قدرت در انتظار فرج و گشایش باشند؛
5️⃣ انسان مسلمان، باید نگاهی تاریخی از گذشته تا به امروز و آینده داشته باشد و حرکت همهی انبیاء و اولیاء الهی را در یک راستا و در طول حرکت یکدیگر به سمت ایجاد مدینه فاضله مهدوی بداند که در این صورت، اولاً شکست ظاهری برخی از انبیاء و اولیاء برای او معنا پیدا میکند؛ و ثانیاً میفهمد که انتظار فرج، صبری به گستره و طول تاریخ میخواهد و باید در این راه، ثابت قدم بود و استقامت نمود تا انشاالله منجی بیاید و فرج و گشایش برای بشر ایجاد شود!
https://eitaa.com/ROOZBARG
آیات المهدی ۶.mp3
8.7M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «آیات المهدی ۶»
روز شنبه، ١۴٠١/٠١/٢٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢٠ فروردین
✍️ برگرفته از مطلب امروز «روزبرگ شیعه»
❓طبق حدیث گهربار پیامبر اکرم (ص)، برترین اعمال امت اسلامی چیست؟
1️⃣ نماز
2️⃣ روزه
3️⃣ انتظار فرج
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ۱۹ فروردین ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای محمد جواد خیامی
2️⃣ سرکار خانم ربابه صادق
3️⃣ سرکار خانم حمیده شاهی حاجی کندی
✍️ پاسخ صحیح دیروز: گزینه یک
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
🥇قرعهکشی و اعلام نتایج: صبح فردا
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 شرکت در مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٢٠ فروردین
✍️ لطفاً پاسخ صحیح را ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٢١ فروردین ١۴٠١
🌙 الأحد، ٠٨ رمضان ١۴۴٣
🌲م Sunday 10 April 2022
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ تأسيس «بنياد مسكن انقلاب اسلامي» (١٣۵٨ش)
☀️ شهادت امير سپهبد «علی صيادشيرازی» (١٣٧٨ش)
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام روزه ٩.mp3
2.05M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ قطره چشم و گوش هر چند طعم و بویش به حلق برسد، روزه را باطل نمیکند، هرچند بعضی مراجع عظام، مانند مقام معظم رهبری آن را مکروه دانستهاند. (رساله مراجع)
✅ تزریقات چنانچه در رگ نباشد و تقویتی هم محسوب نشود مثل آمپول پینیسیلین یا بیحسی برای روزه دار اشکالی ندارد! (رساله مراجع)
⬅️ اما اگر آمپول تقویتی باشد و یا در رگ تزریق شود، نظر فقها در این مسأله متفاوت است، لذا عزیزان باید به نظر مرجع تقلید خود مراجعه نمایند؛
⬅️ البته مقام معظم رهبری در این زمینه میفرمایند: «احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپولهای مقوّی یا مغذّی و هر آمپولی که در رگ تزریق میشود و نیز انواع سرمها خودداری کند» (اجوبة الاستفتائات، س ۷۶۷)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آیات المهدی ٧»
روز یکشنبه، ١۴٠١/٠١/٢١
✍️ مناسبت روز: بیست و یکم فروردین، سالروز شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی (ره)، یکی از فرماندهان بزرگ و بیبدیل ارتش جمهوری اسلامی ایران است که خدمات ارزشمندی برای پیشبرد اهداف و سیاستهای کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی انجام داده و با ایجاد وحدت میان قوای مسلح کشور و طراحی و فرماندهی عملیاتهای بزرگ و خلق پیروزیهای بیشمار، سهم بهسزایی در حفظ تمامیت ارضی ایران اسلامی داشته است؛ چنانچه بعد از شهادت وی به دست منافقین کوردل در سال ۱۳۷۸، رهبر معظم انقلاب در پیامی او را «امیر سرافراز ارتش اسلام و سرباز صادق و فداکار دین و قرآن، و نظامی مؤمن و پارسا و پرهیزکار» خطاب کردند؛ لذا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی فرماندهان و دلیرمردان ارتش جمهوری اسلامی ایران بهویژه شهید سرافراز امیر سپهبد صیاد شیرازی، سخن امروز را طبق روزهای گذشتهی ماه مبارک رمضان با یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم آغاز مینمائیم؛
💠 «هُوَ الَّذی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَىالدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ»: «خداوند كسى است كه پيامبرش را با هدايت و دين حق، فرستاد تا آن را بر تمام ادیان، پيروز گرداند، هر چند مشركان خوش نداشته باشند!» (توبه/٣٣)
خداوند در این آیه، به غلبهی دین حقهی اسلام و وعدهى حاكميّت آن بر جهان هستی اشاره نموده، که تاكنون محقق نشده! و از آنجا که سخن و وعدهی الهی، قطعی است، مفسرین طبق روايات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، اين آيه را مصداق عینی ظهور منجی عالم بشریت و حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) دانستهاند!
حکومتی جهانى که در روايات بسيارى به آن اشاره شده و از مسلّمات اعتقادى همهی مسلمانان (اعم از شیعه و سنی) است! هرچند برخى منحرفین از جمله وهابيّت، سعی کردهاند که به دروغ، اين عقيده را فقط مخصوص مکتب تشیع معرفی نمایند!
البته روایات مندرج در تفاسیر در این موضوع، متعدد است، اما در این مجال کوتاه تنها به سه روایت اشاره مینمائیم:
⬅️ امام باقر (ع) در تبیین این آیه فرمودند: «زمانى خواهد آمد كه هيچكس باقى نمیماند، مگر اينكه به رسالت حضرت محمّد (ص) اقرار خواهد كرد!» [تفسير نورالثقلين]
⬅️ همچنین از امیرالمؤمنین (ع) روايت شده است كه: «در زمان ظهور قائم ما، هيچ خانهاى و هيچ قريهاى نخواهد بود، مگر آنكه اسلام وارد آن میشود، چه بخواهند، چه نخواهند! و صداى اذان هر صبح و شام در تمام آنها شنيده خواهد شد» [تفسير الصافى]
⬅️ امام کاظم (ع) نیز منظور از دینِ حق در این آیه را، ولایت اهلبیت عصمت و طهارت (ع) دانسته و پیروزی دین حق بر تمامی ادیان را در زمان قیام حضرت قائم (عج) حتمی دانستهاند! (تفسیر البرهان)
✍️ و اما چند نکته تفسیری درباره این آیه:
1️⃣ دینِ حق، برآیند مکتب تمامی پیامبران و اولیای الهی است و امام زمان (عج) تحققبخش اهداف همهی انبیاء و اولیای الهی هستند؛
2️⃣ از آغاز تاریخ تا کنون، همواره دو جریان جبههی حق و جبههی باطل با یکدیگر مواجهه و تقابل داشتهاند، امّا این وعدهی الهی است که بالاخره امام زمان (عج) و یاران ایشان، جبهه باطل را در هم شکسته و حق بر باطل پیروز میشود؛ لذا «مهدویت»، وعده و سنت قطعی الهی است!
3️⃣ آشنایی با قوانین و سنتهای الهی، به مؤمنین آرامش میبخشد! چراکه اطمینان مییابند که پیروزی در نهایت، از آن آنهاست؛
4️⃣ اراده خداوند در این آیه، اراده تشریعی است، نه تکوینی! یعنی خدای سبحان از انسان آزاد و مختار میخواهد که کارهایی را انجام دهد و از کارهایی پرهیز کند و در صورتی که انسان به دستورات الهی با حُسن اختیار خود گردن نهد، پاداش الهی را خواهد چشید! و به همین دلیل بر مؤمنین لازم است که برای تحقّق وعده الهی و ظهور منجی و ایجاد حکومت جهانی مهدوی، مجاهده و تلاش نمایند! و بدانند که حرکت در این مسیر نورانی، همراهی با اراده خدا و حرکت در مسیر همهی انبیاء و اولیای الهی است؛ که امروزه نظام مقدس جمهوری اسلامی پرچمدار این حرکت در مسیر مبارزه با جبههی باطل و استکبار جهانی است!
https://eitaa.com/ROOZBARG