✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٠٧ اردیبهشت ١۴٠١
🌙 الأربعاء، ٢۵ رمضان ١۴۴٣
🌲م Wednesday 27 April 2022
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
- 🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ روز ایمنی حمل و نقل
☀️ روز جهانی گرافیک
☀️ هفته کار و کارگر
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓آیا تبعیت از اهل سنت در وقت افطار روزه در مراسم عمومی و مجالس رسمی و غیر آن، جایز است؟ اگر مکلّف تشخیص دهد که این متابعت از موارد تقیه نیست و دلیلی برای التزام به آن وجود ندارد، وظیفهاش چیست؟
✅ تبعيت از ديگران در افطار روزه بدون احراز دخول وقت افطار، جايز نيست، اما اگر از موارد تقيه باشد افطار جايز است؛ ولی روزه آن روز قضا دارد؛ بنابراین جايز نيست بهطور اختيارى افطار نمايد مگر بعد از آنکه داخل شدن شب و پايان يافتن روز را با يقين حسى و يا با حجت شرعى احراز نمايد.
❓اگر روزهدار جاهل باشد به اینکه تا به حد ترخص (که دیوارهای شهر را نبیند و صدای آن را نشنود) نرسیده، نباید قبل از زوال افطار کند، و قبل از حد ترخص به این اعتبار که مسافر است، افطار نماید، روزه این شخص چه حکمی دارد؟ و آیا فقط قضای روزه بر او واجب میشود، یا کفاره هم دارد؟
✅ در فرض مرقوم، روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند، لکن اگر از حکم مسأله، غافل بوده، کفّاره ندارد.
📚 أجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «آیات المهدی ٢۴»
روز چهارشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠٧
✍️ مناسبت روز: امروز بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای گذشته، سخن امروز را نیز با یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم آغاز مینمائیم:
💠 «لَوْ تَزَيَّلُوا لَعَذَّبْنَا الَّذينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذاباً أَليما»: «اگر [كافر و مؤمن] از هم متمايز مىشدند، قطعاً كافران را به مجازات دردناكى عذاب مىکردیم!» (فتح/٢۵)
در این آیه خداوند به سنّت «تزایل» به معنای «ضرورت جدا شدن کامل دو گروه کافر و مؤمن از هم»، اشاره مینماید، و آن را یکی از دلایل تأخیر در نزول عذاب الهی بر کافران میداند! چنانچه مفسرین آوردهاند که در ماجرای صلح حدیبیه، مؤمنینی در مکه بودند که جبهه ایمان آنها را نمیشناختند یا به تعبیر دقیقتر عدهای به ظاهر کافر بودند ولی در باطن مؤمن! لذا خداوند به پیامبر اکرم دستور صلح داد تا فرصت لازم برای جدایی مؤمنان از کافران ایجاد شود و مؤمنین همراه کافران کشته نشوند!
✍️ البته مفسرین بنا بر روایات اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، این آیه را از «آیات المهدی»، و «تزایل» را یکی از فلسفههای تأخیر در ظهور امام زمان (عج) دانستهاند! چنانچه در روایتی آمده که خدمت امام صادق (ع) عرض کردیم: «آیا امیرالمؤمنین (ع) در راه دین خداوند، نیرومند و شجاع نبودند؟» حضرت فرمودند: «آری»؛ عرض شد: «پس چرا (بعد از رحلت نبی اکرم) گروهی بر ایشان غلبه کردند و حضرت از (حق مسلّم) خودشان در برابر آنها دفاع نکردند؟ امام فرمودند: «یکی از آیات قرآن، مانع این کار شد!» و سپس آیه «لو تَزَیَّلوا لعَذَّبْنَا الذِینَ کَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابًا أَلیمًا» را تلاوت کرده و فرمودند: «خداوند در میان فرزندان کفّار و منافقان، مؤمنانی را قرار داده بود و آن حضرت بنا نداشتند تا زمانیکه آن فرزندان به دنیا بیایند با آنها بجنگند! (و آنها را نابود نمایند) لذا زمانیکه آنها به دنیا آمدند، حضرت علی (ع) با آنها که دشمنی خود را ابراز کردند، (یعنی ناکثین و قاسطین و مارقین) جنگیدند!» و سپس اضافه نمودند: «درباره قائم ما اهلبیت نیز چنین است و آن حضرت، زمانی ظهور خواهند کرد که مؤمنانی که در نسل کفّار هستند، متولّد شده باشند! آنگاه آن حضرت قیام کرده و کافران را نابود مینمایند!»: «...کَذَلِکَ قَائِمُنَا (عج) أَهْلَ الْبَیْتِ (ع) لَنْ یَظْهَرَ أَبَداً حَتَّی تَظْهَرَ وَدَائِعُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَإِذَا ظَهَرَتْ ظَهَرَ عَلَی مَنْ ظَهَرَ فَقَتَلَهُ» (کمال الدین، ج۲، ص۶۴۱/ البرهان/ نورالثقلین)
همچنین صادق آل محمد (ع) در روایتی دیگر، دربارهی آیهی «لو تَزَیَّلوا...» فرمودند: «هرگاه خداوند، کفّاری را که از نسل مؤمنان و مؤمنانی را که از نسل کفّار متولّد میشوند به دنیا آورد، آنان را که کفر ورزیدند، عذاب خواهد کرد»: «...لَوْ أَخْرَجَ اللَّهُ مَا فِی أَصْلَابِ الْمُؤْمِنِینَ مِنَ الْکَافِرِینَ وَ مَا فِی أَصْلَابِ الْکَافِرِینَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ لَعَذَّبَ الَّذِینَ کَفَرُوا» (بحارالأنوار، ج۲۹، ص۴۳۷/ نورالثقلین/ البرهان)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ یکی از فلسفههای طولانی شدن غیبت امام عصر (عج)، جاری شدن سنّت «تزایل» است؛ بدین معنا که کافران و مؤمنان، کاملاً از هم جدا شوند، و حتی در نسل و صلب دشمنان امام زمان (عج)، نور مؤمنی باقی نمانده باشد؛ تا در زمان ظهور و قیام حضرت کنند، مؤمنی ولو در صلب کافری از بین نرود!
2️⃣ کار اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، پرورش انسانهاست، نه از بین بردن آنها! لذا حضرات معصومین (ع) نه تنها به انسانهای موجود توجه دارند، بلکه حتی به نسلهای بعدی آنها نیز توجه مینمایند!
3️⃣ هیچگاه نباید درباره حکمت الهی و سیره حکیمانه پیامبران و امامان معصوم، تردید و اعتراض کرد و قضاوت عجولانه نمود! چراکه فلسفهی بعضی از آنها در ظاهر معلوم نیست! و خداوند و انبیاء و اولیاء الهی، چیزهایی را میدانند که ما نسبت به آنها جاهل هستیم! مثل وجود نور مؤمنین در اصلاب کافران.
https://eitaa.com/ROOZBARG
9.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#آیات_المهدی ٢۴»
روز سهشنبه، ١۴٠١/٠٢/٠٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
💠 مسابقه قرآنی بهار مهدوی - ٠٧ اردیبهشت
✍️ برگرفته از مطلب «#روزبرگ_شیعه»
❓مفسرین طبق آیه ٢۵ سوره فتح، و روایات تفسیری اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، «سنت تزایل» را به چه معنا دانستهاند؟
1️⃣ ضرورت جدا شدن کامل دو گروه مؤمن و کافر از یکدیگر؛
2️⃣ به دنیا آمدن مؤمنانی که در صلب کافران هستند؛
3️⃣ هردو مورد صحیح است.
➖➖➖➖➖➖
✅ اسامی برندگان مسابقه قرآنی بهار مهدوی ٠۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
1️⃣ جناب آقای امیرحسین قائدی باردئی
2️⃣ سرکار خانم زینب سپاسدار
3️⃣ سرکار خانم فاطمه زارع بیدکی
✍️ پاسخ صحیح روز گذشته: گزینه سه
➖➖➖➖➖➖
🎁 جوایز: هر روز به سه نفر، مبلغ ۱۱۰ هزار تومان اهدا میگردد؛
⏱ مهلت ارسال پاسخ: تا ساعت ٢٣ امروز
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰 برای شرکت در مسابقه امروز، لطفاً پاسخ صحیح را به ◀️ اینجا ▶️ ارسال نمایند.
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٠٨ اردیبهشت ١۴٠١
🌙 الخمیس، ٢۶ رمضان ١۴۴٣
🌲م Thursday 28 April 2022
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (علیه السلام)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ شهادت سروان خلبان «علی اکبر شیرودی» (١٣۶٠ش)
https://eitaa.com/ROOZBARG
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ایام پایانی #ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_زکات_فطره ١»
✅ زکات فطره يا «فطریه» یکی از واجبات دین اسلام است که باید در عید سعید فطر پرداخت گردد؛
.
❓مقدار فطریه چقدر است؟
✅ شخص مسلمان بايد برای خودش و كسانی كه نان خور او محسوب میشوند، برای هر نفر سه كيلو از خوراك مردم (مانند گندم، جو، خرما، كشمش، برنج، ذرت و يا مانند اينها) و يا پول يكی از آنها را به مستحق بدهد.
❓زكات فطره را حتماً بايد از قوت غالب داد؟
✅ اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند آنها داده شود، كفايت میكند و منحصر به قوت غالب نيست.
❓زمان كنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن چه موقع است؟
✅ بعد از اثبات حلول ماه شوال میتواند آن را کنار بگذارد؛ اما اگر روزهدار، نماز عيد فطر میخواند، بنابر احتياط واجب بايد پيش از نماز پرداخت كند يا كنار بگذارد؛ و اگر نماز عيد نمیخواند، تا ظهر روز عيد فطر مهلت دارد.
📚 منبع: leader.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG