هدایت شده از خبر فوری سراسری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ تداوم شکنجه علویان توسط تروریست های جولانی
✍گناهش اینست که از پیروان علی بی ابیطالب است!
امیدشان به شیعیان ایران است که میشنوند دولت ایران به این تروریست های حرامی میگوید معارض مشروع
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️ ادعای جدید رسانه های عبری پیرامون نحوه ترور شهید هنیه، ساخت پوشش جدید برای گم کردن ردّ ضد امنیتی سکوی واتس آپ است!
✍ یک رسانه اسرائیلی همزمان با آزاد شدن سکوی واتس آپ در ایران و داغ شدن بحث حفره های امنیتی در آن، به دستور موساد سعی در پوشش امنیتی رسانه ای آن دارد تا میزان اعتماد به این سکوی جاسوسی کاهش نیابد.
لذا با یک داستان تخیلی بنام بمب گذاری و با ساخت انبوهی از جزئیات و حواشی در اطراف آن که شیوه ای تکراری در میان سازمان های جاسوسی ست سعی میکند نقش واتس آپ را در این ترور کاملا حذف کند در حالیکه خط تلفن قطری شهید هنیه و عضویت او در واتس آپ اصلی ترین مسیر کنترل دائمی او بوده است.
شهید هنیه از سمت ارتفاعات محل اقامت و از طریق یک پرتابه هدایت شونده که تولید شرکت رافائل بوده ترور شد.
با اطمینان به شما میگویم : با عضویت در واتس آپ براحتی در تیررس و دید جاسوسی موساد قرار میگیرید.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از حکمران
🔰یادداشت کوتاه اقتصادی
(گیر کردن در چرخ و فلک گرانی!)
⏳️زمان مطالعه: ۵دقیقه
⚠️ میزان اهمیت: از نان شب واجبتر!
❓موضوع:
در این یادداشت سعی میکنیم با زبان خودمانی و قابل فهم برای همهمردم، گرانی گندم و آرد در سال ۱۴۰۱ رو با عدد و رقم بررسی کنیم و ببینیم چه فاجعهای اتفاق افتاده!
1⃣در سال ۱۴۰۱ دولت سیزدهم دست به ۲ تغییر اقتصادی مهم زد؛ یکی درمورد دانههای روغنی و نهادههای دامی ( همون خوراک دام مثل یونجه، ذرت، جو و...) بود و دیگری درمورد گندم، آرد و نان.
در این یادداشت کوتاه میخوایم باهم به سراغ مورد دوم یعنی گندم، آرد و نان بریم و ببینیم چه اتفاقی افتاد و قبلا کجا بودیم و الان کجا هستیم و با خودمون چند چند هستیم؟!
2⃣ببینید دوستان روال کشور همیشه به این صورت بوده که دولت برای تامین نیاز کشور، هرچقدر گندم در داخل تولید بشه رو از کشاورزها با یک قیمت مشخص خریداری میکنه ( که بهش میگن قیمت خرید تضمینی) و بعد اگر بازهم لازم بود مابقی نیاز کشور رو از کشورهای دیگه خریداری و وارد میکنه. بعد این گندم رو تبدیل به آرد میکنه و این آرد رو با قیمت خیلی کمتر به نانواییها میده تا برای مردم نان بپزند.
قمیت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ هزارتومان و همچنین قیمت گندم وارداتی (با دلار آزاد ۲۸هزارتومانی) هرکیلو حدودا ۱۰ هزارتومان بوده. این در حالیه که قیمت آردی که به نانواییها داده میشد در همون سال۱۴۰۰ حدودا ۶۰۰تومان بود یعنی حدودا ۸ برابر کمتر! (به این اختلاف قمیت میگن یارانه)
همچنین دولت یک بخش دیگه از آرد تولید شده رو به نانواییهای فانتزی، قنادیها و کارخانههایی مثل تولید بیسکوییت، کیک، رشته، ماکارونی و... میداد؛ که اون هم با قیمت کمی بود ( در سال ۱۴۰۰ حدود ۳ هزار تومان) ولی نسبت به نانواییها بیشتر بود.
3⃣این اختلاف قیمتهای آرد باعث بوجود اومدن یکسری تخلفات میشد که مهمترینش این ۲مورد هستند:
۱- برخی نانواییها بجای پخت نان، آرد ۶۰۰تومانی خودشون رو به نانواییهای فانتزی و قنادیها و کارخانهها به قیمت ۳هزار تومان میفروختن و از این طریق سود زیادی کسب میکردن.
۲- قاچاقچیها گندم،آرد یا محصولات اینها را با قیمت خیلی کم میخریدن و به کشورهای همسایه قاچاق میکرن و سود زیادی بدست میآوردن
4⃣در اینجا بود که دولت و برخی کارشناسان اقتصادی ادعا میکردند که یارانهای که دولت داره در این حوزه میده (همون ۸برابر کمتره) به دست مردم نمیرسه و در واقع قاچاقچیها و متخلفها دارن سودش رو میبرند!
خب راه حل چیه؟ اینجا همونجایی بود که تغییرات سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که در ادامه خدمتتون عرض میکنم:
5⃣دولت برای تخلف اول یعنی فروش آرد توسط نانواییها به فانتزیها و کارخانهها و قنادیها، اومد همین دستگاههای جدید که همگی دیدیم رو در نانواییها نصب کرد؛ تا مشخص بشه هرنانوایی دقیقا چند نان و به چند نفر فروخته؟ و از این به بعد نسبت به میزان فروش نان، سهمیه آرد بهش تعلق بگیره.
6⃣و اما برای تخلف دوم یعنی قاچاق گندم و آرد، دولت اومد قیمت آرد قنادیها و کارخانهها رو گران کرد تا جایی که حدودا نزدیک به قیمت کشورهای همسایه باشه و قاچاق کردن آرد یا گندم دیگه سود زیادی نداشته باشه.
7⃣بنابراین قیمت آرد نانواییهای فانتزی و کارخانهها و قنادیها از کیلویی حدودا ۳هزارتومان به کیلویی حدودا ۱۵ هزارتومان افزایش پیدا کرد و اینجا بود که قیمت محصولات وابسته به گندم و آرد هم زیاد شد و سفرهی مردم کوچکتر شد.
و همهی این اتفاقات افتاد تا از قاچاق و تخلف جلوگیری بشه و حالا همهی حرف ما دقیقا روی همین مورد هست که آیا این گران کردن به نتیجه رسیده؟ آیا از قاچاق جلوگیری شده؟
حالا که لطف کردی و تا اینجا این یادداشت رو قسمت بیشترش رو مطالعه کردی، بخش دوم که کمتر هست رو هم مطالعه کن تا با عددرقم بررسی کنیم که چطور مثل یک چرخ و فلک توی گرانی گیر کردیم و چطور بعد از ۲سال دوباره سر جای اول هستیم!
#قسمت_اول
✍ حسین خسروی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از حکمران
🔰یادداشت کوتاه اقتصادی (قسمت دوم)
(گیر کردن در چرخ و فلک گرانی!)
⏳️زمان مطالعه: ۵دقیقه
⚠️ میزان اهمیت: از نان شب واجبتر!
❓موضوع:
در این یادداشت سعی میکنیم با زبان خودمانی و قابل فهم برای همهمردم، گرانی گندم و آرد در سال ۱۴۰۱ رو با عدد و رقم بررسی کنیم و ببینیم چه فاجعهای اتفاق افتاده!
ادامهی قسمت اول:
1⃣حالا که فهمیدیم قضیه آرد و نان چیه و قیمتها چرا و چطور در سال ۱۴۰۱ گران شد، برای اینکه بهتر و دقیقتر بفهمیم در سالهای بعد چه اتفاقی افتاده، خودمون رو جای یک قاچاقچی میگذاریم که در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ میخواد آرد رو قاچاق کنه به یکی از کشورهای همسایه؛ که ما در اینجا به عنوان نمونه کشور امارات رو در نظر میگیریم!
2⃣با یک جست و جوی ساده اینترنتی میتونید بفهمید که در سال ۱۴۰۰ قیمت انواع آرد در کشور امارات بین ۳ تا ۵ دِرهم بوده و قیمت هر دِرهم حدودا ۷هزارتومان. بنابراین قیمت هرکیلو آرد در کشور امارات به پول ما چیزی حدود ۲۱ تا ۳۵ هزارتومان بوده. پس ما اگر جای یک قاچاقچی باشیم آرد ۶۰۰تومانی رو از نانواییها یا آرد ۳هزارتومانی رو از قنادیها و کارخانهها با قیمت کمی بیشتر میخریم و بعد قاچاق میکنیم به امارات و با قیمت مقداری کمتر از بازار امارت (مثلا بین ۱۵ تا ۲۰ هزارتومان) به خریداران اماراتی میفروشیم. خب این قاچاق سود حداقل ۱۰هزارتومانی روی هرکیلو آرد برای ما داره که با توجه به وزن زیاد آرد قاچاق شده، سود خوبی بدست میاریم.
3⃣حالا میریم به سال ۱۴۰۱ و میبینیم که دولت آرد نانواییها را هوشمند کرده و برای قاچاق دیگه نمیتونیم از نانواییها آرد بخریم. همچنین قمیت آرد کارخانهها و قنادیها هم از ۳هزارتومان به ۱۵هزارتومان افزایش پیدا کرده! بنابراین با قمیتهای فعلی، قاچاق کردن آرد دیگه سود نداره و کاسبی ما کِساد میشه. حالا اگه ما جای قاچاقچیها باشیم و بخواهیم دوباره این چرخه رو راه بندازیم چکار میتونیم بکنیم؟ در اینجا ۳تا راه به نظر میرسه:
اول اینکه قیمت آرد رو دوباره در کشور بیاریم پایین؛ که خب این غیر ممکنه
دوم اینکه قیمت آرد رو در کشور امارات ببریم بالا، که خب این هم غیر ممکنه
پس فقط و فقط میمونه راه سوم و اون راه چیه؟ کمی فکر کنید!
.
.
.
آفرین! دقیقا درست متوجه شدید! بالا بردن دوباره قیمت ارز!! فقط و فقط همین یک راه هست که میتونه چرخهی قاچاق ما رو دوباره راه بندازه.
4⃣حالا بیایید با فرض بر این که قیمت آرد در امارات ثابت بوده باشه و گران نشده باشه قیمتها رو دوباره بررسی کنیم و ببینیم چرخهی قاچاق ما دوباره سودآور شده یا نه؟!
قمیت هر دِرهم امارات در ابتدای سال ۱۴۰۱ حدودا ۷ هزارتومان بوده. با اجرای تغییرات اقتصادی و گران کردن آرد، قیمت هر دِرهم امارات در پایان سال ۱۴۰۱ با ۱۰۰٪ افزایش به حدود ۱۴ هزارتومان رسید! همچنین در پایان سال ۱۴۰۲ حدودا ۱۷هزارتومان و امروز در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۶ قیمت هر دِرهم امارات حدودا ۲۱هزارتومان است!
بنابراین بر فرض ثابت بودن قیمت آرد در کشور امارات، با گران شدن دِرهم قیمت هرکیلو آرد در بازار امارات به پول ما حدودا ۶۰ تا ۱۰۰هزارتومان است. پس بنابراین چرخهی قاچاق ما دوباره رونق گرفته و حتی بیشتر از سال ۱۴۰۰ سودآور هست. تازه این محاسبات بر این فرض بود که قیمت آرد در کشور امارات ثابت بوده باشه در حالی که اینطور نیست و قیمت آرد در کشور امارات طی این دو سال تا ۸درهم هم بالا رفته.
نتیجهگیری:
امروز بعد از گذشت نزدیک به ۳سال از گران کردن آرد و کوچک شدن سفرهی مردم، مثل بازی مار و پله نیش خوردیم و دوباره برگشتیم سر خونهی اول! هیییچ کس هم پاسخگو نیست
✍ حسین خسروی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از حکمران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد فاضلی (همان که هاش اف چند میلیونی را در مناظره پرت کرد روی زمین) میگوید ایرانیها حسرت سبک زندگی امارات و قطر و عربستان را میخورند.
من هر سه این کشورها را دیدهام و بلند میگویم فاضلی غلط کرد چون زیبایی دو تا برج و خیابان نیست که فقر و کثیفی و استثمار پشتش را قایم کرده.
فرشته صادقی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این جراحیها کی تمام خواهد شد؟
چرا هر بار این سفره مردم است که جراحی میشود نه توبره سرمایهداران؟
چرا همیشه دلارداران و دلاریفروشان از این جراحیها نفع میبرند؟
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
شما غلط میکنید با شعار مبارزه با رانت، پول ملت را بیارزش میکنید و آتش به سفره محرومان میاندازید و صدها هزار میلیارد به جیب دلارداران و دلاریفروشان میریزید.
شما در حال خلق رانت هستید، نه مبارزه با رانت.
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
سرمایهداری نئولیبرال واژگان را چنین قلب معنی کرده و مورد سوء استفاده قرار میدهد.
حمایت از ارزش ریال میشود «سرکوب ارزی» و ریالسوزی میشود «آزادسازی».
بزرگترین غایب این روایت هم صدهاهزار میلیارد سود است که با افزایش نرخ ارز از سفره ملت کسر و به جیب این «آزادیخواهان» واریز میشود.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد مردمی
وقتی همه چیز فراوان باشد، ارزان میشود؛ وقتی کمیاب شود، گران خواهد شد.(گوانزی ترجمه ریکت، ۱۹۹۸، ۳۸۴)
اگر کالاها، متمرکز باشند، «سنگین»، اما پس از توزیع «سبک» میشود.
(گوانزی به نقل از هو، ۲۰۰۹ ، ۱۲۴)
این اصل به ساختار نهادی عرضهکنندگان بهعنوان یکی از عوامل تعیین کننده قیمت اشاره دارد.
اگر کالاها در دست تعداد اندکی از عرضهکنندگان باشد(یعنی انحصار)، گران خواهند شد.
اگر بسیاری از عرضهکنندگان کالاهای مشابه ارائه دهند، کالا ارزان خواهد شد.
به عبارت دیگر، کمبود کالا، صرفا مربوط به مقدار مطلق آن در بازار نیست، بلکه توزیع کالا در دست عرضهکنندگان نیز مهم است.
از کالاها در کنترل تعداد اندکی متمرکز باشد، این افراد میتوانند برای دریافت قیمتهای بالاتر، کمیابی مصنوعی ایجاد کنند.
(چین چگونه از شوکدرمانی گریخت/ص۷۸)
#کتاب_خوب
#ایزابلا_وبر
#نه_به_نئولیبرالیسم
#نه_به_سراهای_بزرگ
@EghtesadeMardomi
#یوم الله حماسه ۹ دی روز بصیرت و میثاق امت با ولایت گرامی باد.💖
┄┅═✧☫✧═┅┄
🚩#کانال_خبری_تحلیلی_حزبالله🚩
🆔️@hezboollah110
هدایت شده از اقتصاد مردمی
اگربخواهيد گرههای كورِ اقتصادىِ خود را با پناه بردن به کانونِ سرمايهدارىِ غرب حل كنيد، نهتنها دردى ازجامعۀ خويش را دوا نكرده ايد، كه ديگران بايد بيايند واشتباهاتِ شما را جبران كنند.
صحیفۀ امام،ج21،ص220
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi