▫️ادامه 👇
❕بر همین اساس در پیمان صلحنامه امام حسن علیه السلام با معاویه می خوانیم که "معاويه موظف است همواره از خراج مبلغ يك ميليون درهم تسليم امام حسن ع نمايد تا ميان 👈بازماندگان شهداى جنگ جمل و صفين كه در ركاب امام على علیهما السلام كشته شده اند تقسيم شود "👉 " على أن يفرق في أولاد من قتل مع أبيه يوم الجمل و أولاد من قتل مع أبيه بصفين ألف ألف درهم و أن يجعل ذلك من خراج دارابجرد "
📚علل الشرائع، ج 1، ص: 212
❕از سوی دیگر براساس قواعد فقهی , غنايم حاصل از جنگ ها اعم از سلاح و ... بين رزمندگان توزيع مى شد و كسانى كه در جنگ حاضر نبودند بهره اى نيز نداشتند :
📚وسائل الشیعه ج 15 ص 103 باب 38
❕اما در زمان ما به علت تغيير اوضاع و شرايط زمانه و تغيير شيوه تأمين امنيت مردم، مديريت اقتصادى و... ديگر نمى توان مثلا سلاح هاى به دست آمده در جنگ مثل هواپيما، توپ، تانك و... را يا منابع عظيمى را كه از دشمن به دست مى آيد را بين رزمندگان تقسيم نمود و مصلحت حكومت اسلامى نيز اقتضا نمى كند ولى بايد حداقل به ميزانی که جبران غنیمت های گرفته شده را می کند , مجاهدان حاضر در میدان نبرد را مورد بهره مندی قرار داد .
👌 در نقلی آمده است :
"اميرمومنان بر پيرمردى نابينا كه گدايى مىكرد، عبور كرد. پرسيدند : «اين فرد كيست؟». گفتند: اى امير مؤمنان! نصرانى است.
👈امير مؤمنان فرمود: «او را به كار گرفتيد تا آنجا كه پير و ناتوان شد و [اكنون] از او دريغ مىكنيد؟ بر او از بيت المال، انفاق كنيد 👉 " أستَعمَلتُموهُ، حَتّى إذا كَبِرَ و عَجَزَ مَنَعتُموهُ؟! أنفِقوا عَلَيهِ مِن بَيتِ المال "
📚تهذیب الاحکام ج 6 ص 293
❕در وقتی که یک نصرانی به خاطر خدمت به حکومت اسلامی و از کار افتادگی , مستحق دریافتی از بیت المال است , طبیعتا تکلیف ما نسبت به آزادگان و جانبازان و شهدای راه حق روشن است که این افراد و خانواده های آنان باید مورد حمایت حکومت اسلامی و بهره مندی از بیت المال باشند آن هم به نحو متعارف چرا که روشن است که افراط در هر چیزی مذموم و ناپسند است , بر همین اساس در فتاوای شیخ طوسی می خوانیم :
"اگر مجاهد جبهه نبرد بمیرد یا کشته شود و همسر و فرزندانی از خود باقی بگذارد , مخارج آنان باید از بیت المال تامین شود " " فإذا مات المجاهد أو قتل و ترك ذرية أو امرأة فإنهم يعطون كفايتهم من بيت المال "
📚المبسوط في فقه الإمامية، ج2، ص: 73
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
هدایت شده از شیعه پاسخ
#شرکت_زنان_در_تشییع_جنازه
🤔#پرسش
❔زن ستيزى و بى ارزشى زن در تمامى اركان و احكام و قوانين اسلام نهفته است.
خمينى در تحرير الوسيله ميگويد: برای زنان بهتر آنست که كسى را تشییع جنازه نکنند اگر چه ميت زن باشد و بعید نیست که تشییع کردن برای زنان جوان کراهت داشته باشد(مكروه است زن جوان در تشييع جنازه شركت كند).
#منبع: كتاب تحریرالوسیله
روح الله خمینی جلد اول ص ١٢ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در روایاتی ، از این که زنان در تشییع جنازه حاضر شوند ، نهی شده است ، چنان که در روایتی آمده است ؛
« پیامبر نهی کرد که زنان در تشییع جنازه شرکت کنند » « نهی عن اتباع النساء الجنائز »
📚الفقیه ج 4 ص 5
👌و فرمود ؛
« تشییع جنازه ، برای زنان روا نیست » « لیس علی النساء ... و لا اتباع جنازه »
📚الخصال ، ج 2 ص 511
❕در نقل دیگری تصریح شده است که مقصود از زنان در این روایات ناهیه ، زنان جوان هستند ، چنان که امام صادق ع فرمود ؛
« شایسته نیست که زن جوان به سوی جنازه رود تا بر آن نماز بخواند ، مگر در صورتی که زن مسن و پیری باشد »
« لَيْسَ يَنْبَغِي لِلْمَرْأَةِ الشَّابَّةِ أَنْ تَخْرُجَ إِلَى الْجِنَازَةِ تُصَلِّي عَلَيْهَا إِلَّا أَنْ تَكُونَ امْرَأَةً قَدْ دَخَلَتْ فِي السِّنِّ »
📚وسائل الشیعه ، ج 3 ص 139
👌فلسفه این که زنان جوان از شرکت در تشییع جنازه نهی شده اند ، از این جنبه است که احساسات در آنان در فراق عزیزان ، داغتر و شدیدتر است و ممکن است که در تشییع جنازه نتوانند خود را کنترل کنند و صدای خود را در برابر نامحرمان بلند کنند و به سر و روی خود زنند و پوشش سر و بدنشان کنار رود ، لذا حضور زنان جوان در تشییع جنازه به خاطر این مفاسد ، مکروه شمرده شده است .
❕حال اگر زن جوانی در تشییع جنازه شرکت کند و مفاسد گفته شده بر او مترتب نشود ، و بتواند خود را کنترل کند ، در این صورت شرکت در تشییع جنازه برای او اشکالی ندارد .
❕در روایتی آمده است که فاطمه س و زنان مومنین و مهاجرین برای تشییع جنازه رقیه خواهر فاطمه س ، خارج شدند و بر او نماز خواندند ؛
«خَرَجَتْ فَاطِمَةُ ع وَ نِسَاءُ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُهَاجِرِينَ فَصَلَّيْنَ عَلَى الْجِنَازَةِ »
📚الکافی ج 3 ص 253
❕یا از امام صادق ع نقل شده است که فاطمه س به همراه سایر زنان در تشییع جنازه زینب ، دختر دیگر پیامبر حاضر شدند و بر ایشان نماز خواندند ؛
« ان زینب بنت النبی توفیت و ان فاطمه خرجت فی نسائها فَصَلَّتْ عَلَى أُخْتِهَا. »
📚تهذیب الاحکام ، ج 3 ص 333
❕یا امام کلثوم دختر امام علی علیه السلام می گوید در تشییع جنازه پدرم حاضر شدم و پدرم را تا مدفنش همراهی کردم ؛
« أُمِّ كُلْثُومٍ بِنْتِ عَلِيٍّ ع فِي حَدِيثٍ قَالَتْ فَخَرَجْتُ أُشَيِّعُ جِنَازَةَ أَبِي حَتَّى إِذَا كُنَّا بِظَهْرِ الْغَرِيِّ »
📚مستدرک الوسائل ج 2 ص 383
❕در نقل دیگری آمده است که کاهلی گوید ؛
« به امام موسى بن جعفر عليهما السّلام عرض كردم: كه همسرم و خواهرم- كه همسر محمّد بن مارد است- در مجالس ماتم شركت ميكنند و من ايشان را از اين كار منع ميكنم، و آنان بمن ميگويند: اگر حرام است ما به اين عمل خاتمه ميدهيم و ديگر تكرار نميكنيم، و اگر حرام نيست پس چرا ما را منع ميكنى تا اگر كسى از ما فوت شود مردم نيز از اداى حقوق ما و شركت در مجلس ما خوددارى كنند و به تعزيت ما نيايند ؟
👌امام ع فرمود ؛
« از حقوق سؤال ميكنى (يعنى آنان كه به عزا و عروسى شما مى آيند ايشان نسبت به شما داراى حقّى هستند و رفتن به مجالس ايشان كار عبث و حرامی نيست) پدرم به مادرم و امّ فروه رخصت ميداد كه حقوق اهل مدينه را بجا آورند. » « .... َ فَقَالَ أَبُو الْحَسَنِ ع عَنِ الْحُقُوقِ تَسْأَلُنِي كَانَ أَبِي ع يَبْعَثُ أُمِّي وَ أُمَّ فَرْوَةَ- تَقْضِيَانِ حُقُوقَ أَهْلِ الْمَدِينَةِ »
📚الفقیه ج 1 ص 178
❕یا در روایت دیگر آمده است که خدیجه س ، در تشییع جنازه فرزندش قاسم شرکت کرد و وقتی قاسم را دفن کردند ، باز گشت ؛
«لَمَّا تُوُفِّيَ الْقَاسِمُ بْنُ رَسُولِ اللَّهِ ص فَخَرَجَ رَسُولُ اللَّهِ ص فَاتَّبَعَتْهُ خَدِيجَةُ فَلَمَّا دُفِنَ رَجَعَتْ خَدِيجَةُ »
📚مستدرک الوسائل ج 2 ص 383
❕بنابراین شرکت زنان در تشییع جنازه ، در صورتی که مضرات و مفاسد پیش گفته شده را نداشته باشد ، بی هیچ اشکالی ، صحیح است .
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
هدایت شده از کانال موسسه بقیه الله الاعظم
8.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با وجود این همه مشکل اقتصادی چه توقعی از ما مردم است که بخواهیم در انتخابات شرکت کنیم ?!!
👌پاسخ را در کلیپ فوق ببینید .
حجت الاسلام خواجه پور
@baghiyatallah_khokha
@Rahnamye_Behesht
آیا امام صادق گفته اند که حضرت فاطمه جزء اهلبیت نیست ?
🤔#پرسش :
❓طبق نظر امام صادق حضرت فاطمه جزو اهل البیت نیست ❕❕❕
قُلتُ لِلصّادِقِ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ عليهماالسلام : مَن آلُ مُحَمَّدٍ ؟ قالَ : ذُرِّيَّتُهُ ، فَقُلتُ : مَن أهلُ بَيتِهِ ؟ قالَ : الأَئِمَّةُ الأَوصِياءُ ، فَقُلتُ : مَن عِترَتُهُ ؟ قالَ : أصحابُ العَباءِ ، فَقُلتُ : مَن اُمَّتُهُ ؟ قالَ : المؤُمِنونَ الَّذينَ صَدَّقوا بِما جاءَ مِن عِندِ اللّه ِ عَزَّوَجَلَّ.
به امام صادق گفتم آل بیت چه کسانی اند؟ گفت فرزندان پیامبر اند. گفتم پس اهل البیت چه کسانی اند؟گفت ائمهٔ اوصیا، گفتم پس عترت چه کسانی اند؟ گفت آل عبا، گفتم امت چه کسانی اند؟ گفت ایمان آورندگان به او. [ أمالي الصدوق : 200 / 10 ، روضة الواعظين : 294 . ]
اهل بیت یعنی ائمه و اوصیا از آنجا که حضرت فاطمه جزو ائمه و جزو اوصیا نیست پس ایشان جزو اهل البیت نیست طبق نظر امام صادق شیعیان!!!!
💠#پاسخ💠
❕قاعده ای معروف در اصول فقه است که می گوید :" اثبات شیء نفی ما عداه نمی کند " .
برخی در این رابطه می نویسند :
"اصوليين در اينجا قاعدهاى دارند و مىگويند: اثبات شىء نفى ما عدا نمىكند يعنى اگر ما در مورد خاصى مطلبى را بيان كنيم به آن معنا نيست كه آن مطلب را از غير آن مورد نفى كرده باشيم. مثلا اگر ما در مورد فردى بگوييم كه او انسان متواضع و خوبى است، معنايش آن نيست كه ديگران متكبر و بد هستند. "
📚ترجمه و شرح فارسى الموجز في أصول الفقه، علی عدالت , ص: 431
❕بر این اساس اگر امام صادق علیه السلام به مناسبتی گفته اند که اهل بیت پیامبر اسلام , امامان دوازده گانه اند , این اثبات به معنای نفی عنوان اهلبیت از حضرت فاطمه سلام الله علیها نیست , زیرا " اثبات شیئ نفی ما عداه نمی کند " .
👌لذا می بینیم که امام صادق در سخنان دیگر خود تصریح کرده است که حضرت فاطمه سلام الله علیهما , جزء اهلبیت هستند .
❕در روایتی امام صادق ع فرمود :
" مقصود از آيه: «خداوند، خواسته است پليدى را تنها از شما اهل بيت بزدايد و شما را كاملًا پاكيزه گرداند»، على، حسن و حسين و فاطمه عليهم السلام بودند. پيامبر خدا آنها را در خانه امّ سلمه زير عبايى قرار داد و سپس فرمود: «خدايا! هر پيامبرى خانوادهاى و گنجينهاى نفيس دارد و اينان اهل بيت و گنجينه نفيس من اند». امّ سلمه گفت: آيا من از اهل بيت تو نيستم؟
پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: «تو به سوى درستى روانى؛ ولى اهل بيت و گنجينه نفيس من، اينان اند». "
" ... فَكانَ عَلِيٌّ وَالحَسَنُ وَالحُسَينُ وفاطِمَةُ عليهم السلام، فَأَدخَلَهُم رَسولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله تَحتَ الكِساءِ في بَيتِ امِّ سَلَمَة .... "
📚الکافی ج 1 ص 287
❕یا در روایت دیگر عبد الرحمان بن كثير می گوید :
"به امام صادق عليه السلام گفتم: مقصود خداوند از اين آيه: «خداوند، خواسته است پليدى را تنها از شما اهل بيت بزدايد و شما را كاملًا پاكيزه گرداند» چيست؟
امام صادق ع فرمود:
«اين آيه در حقّ پيامبر، امير مؤمنان، حسن، حسين و فاطمه عليهم السلام نازل شده است .... " " ...نَزَلَت فِي النَّبِيِّ وأميرِ المُؤمِنينَ وَالحَسَنِ وَالحُسَينِ وفاطِمَةَ عليهم السلام ...."
📚علل الشرایع ج 1 ص 205
👌یا در نقل دیگری امام صادق تصریح کرد که فاطمه صدیقه سلام الله علیهما مصداق اهلبیت است زیرا پیامبر در روزهای متمادی هر صبح به جلوی درب منزل فاطمه می رفت و آیه تطهیر را می خواند و از او با عنوان اهلبیت یاد می کرد : " .... كُلَّ غَدَاةٍ يَدُقُّ الْبَابَ ثُمَّ يَقُولُ السَّلَامُ عَلَيْكُمْ يَا أَهْلَ بَيْتِ النُّبُوَّةِ وَ مَعْدِنَ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفَ الْمَلَائِكَةِ الصَّلَاةَ رَحِمَكُمُ اللَّهُ- إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرا "
📚تفسیر فرات الکوفی ص 339 _ بحار الانوار ج 35 ص 216
👌بنابراین اگر در مواردی بنابر قواعد بلاغتی ( مقتضای حال و وضعیت مخاطب ) امام علیه السلام از برخی از افراد اهلبیت یا عترت یاد کرده است این اثبات و یاد کردن از برخی افراد به معنای نفی عناوین مذکور از سایر افراد نیست , چنانچه که در همان روایت مورد اشکال , امام علیه السلام افراد عترت را آل عبا معرفی می کند اما در ادامه روایت تمام اهلبیت و امامان را از افراد عترت معرفی می کند " عترته اهل بیته " و در روایات دیگر نیز سایر امامان علیهم السلام هم مصداق عترت دانسته شده اند : " مَنِ الْعِتْرَةُ فَقَالَ أَنَا وَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ وَ الْأَئِمَّةُ التِّسْعَةُ مِنْ وُلْدِ الْحُسَيْن "
📚عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج1، ص: 57
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
هدایت شده از کانال موسسه بقیه الله الاعظم
7.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺کشتار مردم توسط امام زمان علیه السلام !!!!
❓آیا امام مهدی علیه السلام در هنگام ظهور اکثر مردم زمین را از دم تیغ می گذراند و می کشد ?
👌پاسخ را در کلیپ فوق ببینید .
حجت الاسلام کریمی پور
@Rahnamye_Behesht
@baghiyatallah_khokha
17.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| چرا باید در انتخابات شرکت کنیم ?
❕در کلیپ فوق سعی شده است که با ارائه دلائلی مستند , هم طیف غیر مذهبی و هم طیف مذهبی جامعه برای حضور در انتخابات توجیه شوند .
@Rahnamye_Behesht
هدایت شده از شیعه پاسخ
17.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺فلسفه غیبت امام مهدی علیه السلام و زمان ظهور ایشان !!!!
▫️در کلیپ فوق به سه پرسش ذیل پاسخ گفته ایم :
١ _ چرا امام مهدی به غیبت رفتند ?
٢ _ امام زمان چه زمانی ظهور می کنند ?
٣_ امام غایب چه فایده ای برای مردم دارد ?
@Rahnamye_Behesht
هدایت شده از کانال موسسه بقیه الله الاعظم
10.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤔آیا عمر ١٢٠٠ ساله امام مهدی علیه السلام معقول و قابل پذیرش است ?
👌پاسخ را در کلیپ فوق ببینید .
حجت الاسلام کریمی پور
@Rahnamye_Behesht
@baghiyatallah_khokha
هدایت شده از کانال موسسه بقیه الله الاعظم
7.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❕برخی می گویند که شرکت ما در انتخابات پیش روی فایده ای ندارد ? در انتخابات مجلس در دوره قبلی شرکت کردیم چه تغییری ایجاد شد که انگیزه بگیریم و در انتخابات کنونی شرکت کنیم ?
👌حجت الاسلام خواجه پور پاسخ می گویند .
@Rahnamye_Behesht
@baghiyatallah_khokha
10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| دستاوردهای انقلاب اسلامی !
❕در کلیپ فوق به این اشکال پاسخ گفته شده است :
"در طول این ٤٥ سال پس از انقلاب اوضاع کشور بسیار نابسامان شده است , اگر قرار بود با رای دادن چیزی درست و اصلاح شود در این سالهای پس از انقلاب درست شده بود ? "
@Rahnamye_Behesht
🔊سلسله جلسات پاسخ به شبهات دانش آموزی توسط استاد پودینه ئی (مدیریت مجموعه پرسمان اعتقادی _ شیعه پاسخ )
جهت دانلود و گوش کردن بر روی لینک های ذیل بزنید :
جلسه اول
جلسه دوم
جلسه سوم
جلسه چهارم
جلسه پنجم
جلسه ششم
جلسه هفتم
جلسه هشتم
جلسه نهم
جلسه دهم
جلسه یازدهم
جلسه دوازدهم
جلسه سیزدهم
جلسه چهاردهم
جلسه پانزدهم
جلسات فوق با دانش آموزان دبیرستانهای پسرانه و دخترانه در سال تحصیلی گذشته برگزار شده و به سوالات چالشی و مهم دانش آموزان در موضوعات مختلف دینی و سیاسی پاسخ گفته شده است .
@baghiyatallah_khokha