👌پاسخ این شبهه پراکنی معاند تحت عنوان ؛ « خدای شیعیان دارای انگشت است » را در ذیل بخوانید ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/10123
#علی_علیه_السلام_و_ترک_تقیه
🤔#پرسش
❔اثبات كفر امام على با استناد به احاديث شيعه
#متن عربى روايت: محمد بن إدريس في آخر (السرائر) نقلا من كتاب مسائل الرجال ومكاتباتهم مولانا علي بن محمد من مسائل داود الصرمي قال : قال لي : يا داود لو قلت : إن تارك التقية كتارك الصلاة لكنت صادقا.
#ترجمه :اگربگویم تارک تقیه همانند تارک نماز است درست گفته ام
#منبع :
وسائل الشيعة ط-آل البیت نویسنده : العلامة الشيخ حرّ العاملي جلد : ١٦ صفحه : ٢١١
با استناد به اين روايت و روايات مشابه، #على راه كفر پيش گرفته و #كافر شده است، زيرا ميتوانست با تقيه كردن خليفه سوم شود و به امامتى كه طبق ادعاى شيعه از سوى خدا به او تفويض شده بود برسد.
اما وى تقيه نكرد وخلافت به #عثمان رسيد وبدين نحو على به دستور الله و پيامبرش پشت كرد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌 این نحو شبهه پراکنی نشانه نهایت جهل و نادانی نسبت به تقیه و جایگاه آن در فقه تشیع است .
❕بدون شك مواردى وجود دارد كه در آنجا تقيه كردن حرام است و آن در موردى است كه تقيه به جاى اينكه سبب حفظ نيروها شود مايه نابودى يا به خطر افتادن مكتب گردد، و يا فساد عظيمى ببار آورد، در اين گونه موارد بايد سد تقيه را شكست و پى آمدهاى آن را هر چه بود پذيرا شد .
📚تفسیر نمونه ج 11 ص 426
❕براساس منطق شيعه، تقيه در شرايطى واجب، ولى در برخى شرائط نيز حرام است، و انسان در آن شرائط نبايد تقيه كند. گروهى تصور مىكنند كه شيعه مطلقا تقيه را واجب مىداند، درحالىكه اين تصور غلط بوده و روش پيشوايان شيعه هرگز چنين نبوده است.زيرا آنان با در نظر گرفتن شرائط و رعايت مصالح و مفاسد، در هر زمان راهى خاص و مناسب را انتخاب مىكردند و لذا مىبينيم كه گاه تقيه نكرده و جان و مال خود را در راه اظهار عقيده فدا مىكردند.اصولا پيشوايان معصوم شيعه غالبا به وسيلۀ شمشير يا زهر جفاى دشمنان به شهادت رسيدهاند، درحالىكه يقينا اگر آنان به حاكمان عصر خويش چهرۀ خوش و زبان شيرين نشان مىدادند، قدرتمندان حاكم چهبسا بزرگترين و عالىترين مقامات را نيز در اختيار آنان مىنهادند؛ ولى آنها خوب مىدانستند كه تقيّه (فى المثل در برابر يزيد) مايۀ نابودى دين و محو مذهب است.
📚منشور عقاید امامیه ص 227
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕امام رضا علیه السلام خطاب به برخی از افراد که ادعای شیعه گری داشته اما در عمل با دستورات اهل بیت علیهم السلام مخالفت می کردند ، فرمود ؛
« شما مدّعى هستيد كه شيعه اميرالمؤمنين عليه السلام هستيد، در صورتى كه بسيارى از اعمال شما خلاف اين ادّعاست و در بسيارى از فرايض كوتاهى مى ورزيد و نسبت به رعايت حقوق بزرگ برادران دينى خود سستى نشان مى دهيد و در جايى كه تقيّه لازم نيست تقيّه مى كنيد »
📚الاحتجاج یک جلدی ص 441
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« باید نظر کرده شود ، اگر مورد از مواردی بود که تقیه در مورد آن روا نمی باشد ، تقیه از فرد قبول نمی شود ، تقیه جایگاهی دارد ، هر که آن را از جایگاهش دور کند برای او استوار نماند »
📚الکافی ج 2 ص 168
❕از این روایات استفاده می شود که در مواردی که فساد تقیه از مصلحت آن بیشتر است ، تقیه کردن جایز نیست .
👌پس از قتل خلیفه دوم ، و در آن شورای ساختگی شش نفره ، «عبد الرحمن بن عوف » رو به «على» علیه السلام كرد و گفت با تو بيعت مى كنم كه طبق كتاب خدا و سنّت پيامبر و روش «عمر» و «ابو بكر» با مردم رفتار كنى، «على» علیه السلام در پاسخ گفت: مى پذيرم، ولى طبق كتاب خدا و سنّت پيامبر و اعتقاد خودم عمل مى كنم. «عبد الرحمن» رو به «عثمان» كرد و همان جمله را تكرار نمود و «عثمان» آن را پذيرفت. «عبد الرحمن» سه بار اين جمله را تكرار كرد و همان جواب را شنيد لذا دست «عثمان» را به خلافت فشرد، اين جا بود كه «على» علیه السلام به «عبد الرحمن» فرمود ؛
«به خدا سوگند تو اين كار را نكردى مگر اين كه از او انتظارى دارى همان انتظارى كه خليفه اوّل و دوّم از يكديگر داشتند، ولى هرگز به مقصود خود نخواهى رسيد».
📚مسند احمد ج 1 ص 75_ اسد الغابه ج 4 ص 123_ شرح نهج البلاغه ج 12 ص 166
👌معاند می گوید چه مانعی داشت که علی علیه السلام از روی تقیه موافقت با سیره ابوبکر و عمر را می پذیرفت ، آنگاه پس از خلافت ، بر اساس اعتقاد خودش عمل می کرد ، آیا علی علیه السلام در ترک تقیه مقصر نیست !
🔸پاسخ این اشکال با توجه به آنچه آمد روش است . تقیه در مواردی که موجب فساد دین و مذهب می شود حرام است . اگر علی علیه السلام خلافت بر اساس سیره ابوبکر و عمر را می پذیرفت ، در تمام جامعه اسلامی منتشر می شد که تمام بدعتها و اعمال ننگین ابوبکر و عمر مورد تایید علی علیه السلام قرار گرفته و دیگر کسی حق انتقاد و اشکال کردن را ندارد . علی هم پیرو آنان است و دربرابر آنان حرف تازه و مکتب دیگری را ارائه نداده است و این یعنی از بین رفتن راه و روش تشیع و پیروی از جانشینان به حق پیامبر اسلام .
❕از سوی دیگر ، وقتی علی علیه السلام پس از رسیدن به خلافت ، شرط تبعیت از ابوبکر و عمر را نادیده می گرفت ، در تمام جامعه اسلامی از سوی دشمنانش ، به عنوان فردی عهد شکن و حیله گر معرفی می شود که شایستگی هدایتگری و امامت را ندارد و این بهانه ای می شد برای عدم تبعیت از ایشان به عنوان امام و هادی الهی .
🔸به خاطر این مفاسد بود که علی علیه السلام تقیه کردن را در آن شورای ساختگی حرام دانست و تن به آن نداد .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
👌پاسخ شبهات مطرح شده در مورد وجود تاریخی حضرت رقیه سلام الله علیها و این که ایشان فرزند امام حسین علیه السلام بودند و در شام به شهادت رسیدند را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2085
#انصراف_امام_باقر_علیه_السلام_از_ازدواج_با_یک_زن
🤔#پرسش
❔فرار کردن امام باقر وسط مجلس خواستگاری به علت اینکه دختر مورد نظر قیافه زیبایی نداشته!!!
=========================
وعن زرارة في الموثق عن أبي جعفر أنه أراد أن يتزوج امرأة فكره ذلك أبوه،... {متن کامل در اسکن}
🔴امام باقر میگوید;خواستم با زنی ازدواج کنم اما پدرم از این کار کراهت داشت !!! اما من رفتم و ازدواج کردم تا اینکه وقتی سراغ آن زن رفتم ونگریستم چیز خوشایندی ندیدم.؟ پس برخاستم که بروم اما زن و خانه دار برخاست تا درو ببندد گفتم قفل نکن آنچه رابخواهی به تو میدهم پس وقتی که نزد پدرم رفتم و ماجرا را برایش بیان کردم به من گفت: فقط نیمی از مهریه بر تو واجب است...
مطابق حدیث فوق امام باقر یک کاری انجام میده که امام سجاد ازش کراهت داشت !!![پس عصمت ادعایی چی شد؟]
⚡️مگر مدعی نیستید که امامان علم غیب دارند پس چگونه امام شما نمیدانست آن دختر چه شکلی است؟
⚡️فرضا آن دختر زیبائی خاصی نداشته باشد ایا این مثلا امام باید بلند بشه و فرار کنه ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌معاند روایت را درست ترجمه نکرده است و اساسا تعبیر « فرار از مجلس خواستگاری » تعبیری کاملا کذب و دروغین است .
❕روایت در مورد امام باقر علیه السلام است که می فرماید ؛
« قصد داشتم که با زنی ازدواج کند ، اما پدرم ( امام سجاد علیه السلام ) موافق این ازدواج نبودند و کراهت داشتند ( اما من را از این ازدواج نهی نکردند ) و من با آن زن ازدواج ( و عقد کردم ) پس از ( عقد ) با آن زن ملاقات داشتم ( و در امر او ) نظر کردم ، اما جوری نبود که شیفته او شوم ، از ( مکان زفاف ) برخاستم که بازگردم ، سرایدار خانه به همراه آن زن برخاستند تا در را بر من ببندند ( می خواستند در را ببندند تا خلوت حاصل شود و مهریه کامل بگیرند ) من گفتم در را نبندید ، آنچه می خواهی ( از مهر ) به تو می دهم ، وقتی به نزد پدرم بازگشتم و او را در جریان ماجرا گذاشتم پدرم فرمود ( چون دخول با آن زن محقق نشده است ، پس از طلاق او ) تنها نصف مهریه بر تو لازم است ( نه تمام مهریه ) »
📚الکافی ج 5 ص 366 _ تهذیب الاحکام ، ج 7 ص 466
❕حال توجه به چند نکته لازم است ؛
1⃣در سند روایت « علی بن الحسن بن فضال » وجود دارد که فطحی مذهب بوده و شیعه امامیه نبوده است . بنابراین روایت سندا « صحیح » محسوب نمی شود .
📚مستدرکات رجال الحدیث ج 5 ص 335
2⃣در روایت تنها آمده است که امام سجاد علیه السلام از این ازدواج کراهت داشتند و موافق نبودند ، اما نیامده است که امام سجاد ، فرزند خود را از این ازدواج #نهی کرده باشند . بنابراین امام باقر با امر امام سجاد علیهما السلام مخالفت نکردند تا عصمت ایشان زیر سوال برود .
3⃣در گذشته مفصلا توضیح داده ایم که امامان علیهم السلام مامور به ظاهر بودند و مطابق علم غیب خود رفتار و عمل نمی کردند ، بنابراین جریان فوق با علم غیب آن بزرگواران منافاتی ندارد ، توضیح بیشتر را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1360
4⃣روایت دارد « فنظرت فلم ار ما یعجبنی » یعنی در امر آن زن نظر کردم ، چنین نبود که شیفته او شوم . محتمل است که امام باقر علیه السلام در خلوت ، نسبت به خلق و خوی و ایمان آن زن بیشتر شناخت پیدا کرده بودند ، لذا آن زن را شایسته ندیدند که به همسری برگزینند ، چنان که در ادامه می آید که قرائن گواه بر آن است که آن زن به ولایت امامان معتقد نبوده است . بنابراین لزوما علت انصراف امام علیه السلام از ازدواج با آن زن وضعیت ظاهری او نمی تواند باشد .
❕اگر چه اگر علت انصراف وضعیت ظاهری هم باشد ، مشکلی ایجاد نمی کند ، به این معنا که آن زن با تدلیس ، خود را بهتر از آنچه بوده نشان داده است . امام علیه السلام وقتی متوجه مکر و حیله آن زن شده ، او را شایسته همسری ندیدند و قضیه را همانجا تمام کردند .
5⃣مطابق فقه شیعه اگر طلاق در عقد و قبل از دخول واقع شود ، زن مالک نصف مهریه است ، اما برخی از فرق اهل سنت معتقدند که اگر طلاق در عقد واقع شود ، اگر چه دخولی صورت نگرفته باشد ، اما زن و مرد خلوتی داشته باشند ، زن مالک تمام مهریه می شود .
📚 الفقه علی المذاهب الخمسه ج 2 ص 349
❕وقتی امام علیه السلام از ازدواج با آن زن منصرف می شود ، آن زن قصد داشت درب را ببندد تا خلوت صدق کند و او مالک تمام مهریه شود ، این رفتار او قرینه است که اعتقادی به ولایت امامان نداشته و پیرو مذاهب مخالف اهل بیت علیهم السلام بوده است .
❕احتمال است که امام باقر علیه السلام نسبت به این قضیه اطلاع پیدا کرده بودند و از ازدواج با آن زن منصرف شدند . بنابراین علت انصراف از ازدواج « عدم کفویت در ایمان » بوده است نه زیبایی آن زن ، اگر چه اگر بحث زیبایی هم باشد ، روشن کردیم که به رفتار امام علیه السلام اشکالی وارد نمی کند .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
👌پاسخ این شبهه ملحد تحت عنوان ؛ « معیار شرافت از نظر امام صادق پول و ثروت است » را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1929
#عدالت_علی_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔خوی توحش علی بن ابی طالب در تاریخ ثبت شده است. بلاذری در کتاب جمل من انساب الاشراف میگوید;
=========================
🔵وبعث علي بن أبي طالب عبد الرحمن بن جزء الطائي إلى سجستان فقتله حسكة. فقال على: لأقتلن من الحبطات أربعة آلاف. فقيل له: إن الحبطات لا يكونون خمس مئة.
🔴امام علی عبدالرحمان بن جز طائی را به سیسستان فرستاد. لکن حسکه حبطی وی را بکشت👈🏿،پس علی فرمود: بیاید که چهار هزار تن از حبطیان را به قتل رسانیم. وی را گفتند: حبطیان پانصد تن هم نشوند.👉🏿
=========================
💠#پاسخ💠
👌مطلب فوق کاملا بی سند و جعلی ، توسط افرادی نقل شده است که اعتقادی به ولایت علی علیه السلام نداشته اند ،این گونه افراد برای سرپوش گذاشتن به جنایات خلفای ثلاثه ، سعی دارند که دامان علی علیه السلام را آلوده به این بی عدالتی ها کنند در حالی که ؛
❕عمر همواره می گفت ؛
« علی از همه ما به داوری و قضاوت ( الهی ) آشناتر است »
📚صحیح بخاری ، ج 7 ص 116 _ مستدرک علی الصحیحین ، ج 3 ص 305 _ مسند احمد ج 5 ص 113
❕علمای اهل سنت از پیامبر گرامی نقل می کنند ؛
« علی بن ابی طالب آگاه ترین شخص به امر قضاوت است »
📚سنن ابن ماجه ، ج 1 ص 161
🔸از ابن مسعود نقل می کنند ؛
« علی از همه مردم مدینه به امور قضاوت آشناتر بود »
📚استیعاب ج 2 ص 461_ فتح الباری ج 9 ص 236
❕ابونعیم در حلیه الاولیاء نقل می کند که پیامبر گرامی خطاب به علی علیه السلام می فرمود ؛
« تو از همه بهتر عدالت را میان مردم رعایت می کنی »
📚حلیه الاولیاء ج 1 ص 65 _ الریاض النضره ج 2 ص 198
❕در نقل دیگر فرمود ؛
« تو ازهمه بهتر به رعیت مهربان هستی »
📚حلیه الاولیاء ج 1 ص 66
❕هیثمی نقل می کند که پیامبر گرامی خطاب به فاطمه زهرا سلام الله علیهما می فرمود ؛
« تو را به همسری مردی در آوردم که مهربانیش به مردم از همه زیادتر است و در میان همه آنها عدالت را به بهترین وجه اجرا می کند و داوری او از همه بهتر است »
📚مجمع الزوائد ج 9 ص 165
🔸در روایات فراوانی از نقل های شیعه نیز علی علیه السلام به عدالت و مهربانی با مردم ستوده شده است ؛
📚بحار الانوار ج 41 ص 102 باب 107
👌آنچه گذشت نقل های اهل سنت در مورد عدالت و مهربانی علی علیه السلام نسبت به مردم و علم و دانش او به قضاوت عادلانه بود ، آیا فردی که اوصاف او چنین است تصمیم می گیرد که در ازای کشته شدن یک فرد ،چهار هزار تن را بکشد ❗️
🔸نقل مورد استناد معاند کاملا بی سند و ضعیف است که به هیچ عنوان قابل اعتناء نیست و با روایات فوق که توسط اهل سنت در مورد عدالت و مهربانی علی علیه السلام نقل شده منافات دارد .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
👌پاسخ این شبهه پراکنی معاند تحت عنوان ؛ « زنان را بی لباس بگذارید تا هوس بیرون رفتن نکنند » را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2019
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
👌👌پاسخ این شبهه پراکنی معاند در مورد برده داری در اسلام را در دو نمایه ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2070
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2075
#نشر_مجدد
#هفتم_صفر_حزن_یا_سرور
🤔#پرسش
❔آیا این صحت داره که 7 صفر روز شهادت امام حسن مجتبی است و به دلیل آنکه در زمان قاجار به علت تقارن بین تولد ناصرالدین شاه و شهادت امام حسن ع زمان شهادت را همزمان با شهادت #حضرت محمد یعنی 28 صفر اعلام کردند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در نقل های متعددی سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام بیست و هشتم ماه صفر دانسته شده است .
🔸شیخ #کلینی می نویسد ؛
« روایت شده است که شهادت امام حسن مجتبی در آخر ماه صفر ( بیست و هشتم ) می باشد »
📚الکافی ج 1 ص 461
🔸مرحوم ابن شهر آشوب نیز مینویسد ؛
« امام حسن علیه السلام در روز بیست و هشتم #صفر از دنیا رفت »
📚مناقب ابن شهر آشوب ج 4 ص 28
👌شیخ مفید و شیخ طوسی نیز سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام را بیست و هشتم صفر می دانند ؛
📚مسار الشیعه ص 47 _ مصباح المتهجد ص 790
❕البته مرحوم کفعمی و شهید اول سالروز #شهادت ایشان را هفتم صفر می دانند ؛
📚كفعمى در المصباح، ص 522؛ شهيد در الدروس، ص 152
❕بنابراین بر اساس نقل جمعى از علما و مورّخان، روز بيست و هشتم صفر ، روز شهادت امام حسن مجتبى عليه السلام است و اين روايت بيشتر در ميان شيعيان #مشهور است تا روايت هفتم ماه صفر.
📚کلیات مفاتیح نوین ص 611
❕البته با توجه به آنکه از هفتم صفر هم به عنوان روز شهادت امام حسن علیه السلام یاد شده است ، و احتمال دارد این تاریخ صحیح باشد ، باید در هر دو تاریخ به عزاداری و سوگواری برای این #مصیبت پرداخته شود .
👌از سوی دیگر مورخین شیعی تاریخ ولادت امام کاظم علیه السلام را هفتم صفر نوشته اند .
🔸ابن شهر آشوب مینویسد ؛
« تاریخ ولادت امام کاظم علیه السلام در روز #هفتم صفر در منطقه ابواء بوده است »
📚مناقب ابن شهر آشوب ج 3 ص 437
❕دیگران از علما و مورخین نیز تصریح کرده اند که روز ولادت امام کاظم علیه السلام هفتم ماه #صفر بوده است ؛
📚روضه الواعظین ج 1 ص 264 _ الدروس شهید ص 154 _ اعلام الوری ص 294_ سفینه البحار ج 8 ص 460_ منتهی الامال ج 3 ص 1463
❕بنابراین ولادت امام كاظم عليه السلام طبق نقل های فوق در سال 128، در روز هفتم ماه صفر در منطقه «ابواء» (محلّى ميان مكّه و مدينه) واقع شده است. لذا اين روز از جهتى روز حزن و از جهتى روز #سرور است.
📚کلیات مفاتیح نوین ص 609
🔹البته برخی بر اساس نقل زیر معتقدند که تاریخ ولادت امام کاظم علیه السلام در ماه ذی #الحجه بوده است .
❕ابو بصير گفت: در سالى كه حضرت امام موسى عليه السّلام متولّد شد، من در خدمت حضرت صادق عليه السّلام به سفر حجّ رفتم، چون به منزل ابواء رسيديم، حضرت براى ما چاشت طلبيد بسيار و نيكو آوردند، در اثناى طعام خوردن پيكى از جانب حميده به خدمت آن حضرت آمد و عرض كرد كه:
حميده مى گويد اثر وضع حمل در من ظاهر شده است و فرموده بودى كه چون اثر ظاهر شود تو را خبر كنم كه اين فرزند مثل فرزندان ديگر نيست... حضرت فرمود كه: حقّ تعالى پسرى به من عطا كرد ...
📚بحار الانوار ج 25 ص 42
👌استدلال می کنند که در این روایت ابوبصیر گفته است در همان سالی که حج را به جا آوردیم امام #کاظم علیه السلام متولد شد و این یعنی ایشان در ماه ذی الحجه متولد شده اند نه ماه صفر که جزء سال بعد از #حج میباشد .
🔸این استدلال درصورتی قابل قبول است که حجی که امام علیه السلام به جا آورده اند در ماه ذی الحجه و در ایام حج واجب بوده باشد نه ماه های دیگر در حالی که این نکته در روایت مذکور نیامده است ،لذا احتمال دارد که حج در ایام منتهی به ماه #صفر به جا آورده شده باشد که در راه بازگشت در منطقه ابواء میان مکه و مدینه امام کاظم علیه السلام متولد شده باشد .
❕البته با توجه به آنکه هفتم ماه صفر بنا بر نقل هایی روز شهادت امام حسن علیه السلام است ،سوگواری و عزاداری بر سرور و شادی مقدم است تا نشود خدایی ناکرده هتک امام حسن مجتبی علیه السلام صورت گیرد ، لذا شایسته نیست برای ولادت امام کاظم علیه السلام در روز هفتم صفر جشن و سرور بر پا کرد و تنها باید به ذکر مناقب و فضائل ایشان در کنار عزاداری برای امام حسن علیه السلام بسنده کرد ، آنچه در رابطه با قاجار گفته شد مستند نیست و اساس نقل های مذکور در رابطه با تاریخ ولادت و شهادت ، سال ها قبل از قاجار توسط علمای مطرح شیعه در کتابها آمده است .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
#ازدواج_با_زن_نازا
🤔#پرسش
❔پیامبر اسلام: با زن خوب و صالح که بچهدار نمیشود و یا بچه نمیآورد، ازدواج نکنید!
در دین اسلام، نگاه به زنان یک نگاه جنسی است؛ زنان باید فقط با مردان سکس کنند و بچه بیاورند و به همین مقدار خلاصه میشود و هیچ حق و حقوقی را نیز ندارند.
#متن: محمد پیامبر اسلام میگوید که زن باکره بخواهید که فرزند بسیار آورد، و زن مقبولی که فرزند نیاورد مخواهید، که من مباهات میکنم.
#منبع: کتاب حلیه المتقین، نوشته محمد باقر مجلسی، صفحه ۹۲، انتشارات نیلوفرانه
✍🏻تکلیف این زن صالح و نیکوکارِ نازا چیست؟ آیا او حق خوشبخت شدن را ندارد؟ آیا نباید ازدواج کند و یک زندگی آرام را تجربه کند؟ چرا دین اسلام دینی خشونت آمیز است که آرامش و آسایش را از بشریت میگیرد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌يكى از اهداف ازدواج و نيازهاى فطرى بشر، تناسل و تكثير نسل است به گونه اى كه اگر اين هدف از برنامه ازدواج حذف مى گرديد، بسيارى از مردم تن به ازدواج نمى دادند. از همين رو و به خاطر اين نياز در رواياتى، مردان از ازدواج با زنان نازا منع شده اند، البته اين منع به معناى حرمت و يا حتى كراهت ازدواج با آنان نيست بلكه به اين معناست كه اگر طالب فرزند و نسل هستى، نبايستى با زنانى كه نازا هستند، ازدواج كنى، همان گونه كه از نظر ملاك، ازدواج با مردانى كه عقيم هستند نيز همين حكم را دارد . اين روايت و امثال آن در حقيقت ارشاد به راه بهتر است، نه اينكه منع شرعى در كار باشد .
🔸در اهمیت فرزند آوری روایات متعددی وارد شده است ، از جمله ؛
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« فرزند بخواهيد و آن را طلب كنيد؛ چرا كه مايه روشنىِ چشم و شادىِ قلب است»
📚مکارم الاخلاق ج 1 ص 480
❕و فرمود ؛
« هيچ يك از شما نبايد فرزندخواهى را وا گذارد؛ چرا كه وقتى انسان بميرد و فرزندى نداشته باشد، از نام و آوازه مى افتد. »
📚المعجم الکبیر ج 23 ص 210
👌و فرمود ؛
« خانه اى كه كودك در آن نباشد، بركت در آن نيست.»
📚الفردوس ج 5 ص 359
🔸اهمیت فرزند آوری به گونه ای است که فرمودند با زنی زشتی که فرزند آور است ، ازدواج کنید اما با زن زیبای عقیم ازدواج نکنید ، چنان که فرمود ؛
« زن زيباى نازا را رها كنيد و با زن زشتِ فرزندزا، ازدواج كنيد؛ چرا که كه من در روز قيامت، به فراوانىِ شما، بر ديگر امّتها افتخار مى كنم. »
📚نهج الفصاحه ص 483
👌 روایتی هم که شبهه افکن به آن استناد کرده بود ، شبیه روایت بالا است و در آن از ازدواج با زن زیبای نازا نهی شده است . متن عربی روایت چنین است ؛
« تَزَوَّجوا بِكراً وَلوداً، و لا تَزَوَّجوا حَسناءَ جَميلَةً عاقِراً؛ فَإنِّي اباهي بِكُمُ الامَمَ يَومَ القِيامَةِ » « با دختران باكره و فرزندزا ازدواج كنيد؛ ولى با زنان نيكو و زيبا، امّا نازا، ازدواج نكنيد؛ چرا كه من روز قيامت، در برابر ديگر امّتها، به شما افتخار مى كنم. »
📚الکافی ج 5 ص 333
👌می بینیم مورد نهی ، ازدواج کردن با زنان زیبارو اما نازا است ، اما معاند آن را بر زن صالح و نیکوکار حمل می کند . علامه مجلسی هم در حلیه المتقین واژه « حسناء جمیله » که به معنای « نیکویی و زیبا رویی » است به مقبولیت و دلنشین بودن در نزد انسان ترجمه می کند ؛
« زن باکره بخواهید که فرزند بسیار آورد و زن مقبولی که فرزند نیاورد مخواهید »
📚حلیه المتقین ص 52
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌نکته مهم آن است که غالبا نازایی پس از ازدواج به واسطه پیشگیری های ابتدای ازدواج و استفاده از ابزار ناسالم برای جلوگیری از حامله شدن صورت می گیرد و کم است زنی که خود به خود نازا باشد ، بنابراین تقصیر نازایی غالبا بر عهده خود افراد است .
❕گفتیم که نهی مذکور ارشادی است که افرادی که طالب فرزند آوری هستند با زنانی ازدواج کنند که فرزند آورند ، روشن است که اینان اگر با زنانی ازدواج کنند که در بین خانواده و خواهران آنان زن نازا بوده و احتمال است که خودشان هم نازا باشند ، یا زنانی که در ازدواج اولشان روشن شده نازا هستند ، ازدواج با چنین زنانی برای مردانی که طالب فرزند هستند ، نتیجه ای جز طلاق و جدایی و کشمکش ندارد ، پبامبر گرامی اسلام برای این که از این مفاسد جلوگیری کنند ، ارشاد مذکور را انجام دادند ،اما مردانی هم که طالب فرزند نیستند یا خودشان نازا هستند چه مانعی دارد که با زنان نازا ازدواج کنند ؟
❔معاند می گوید «تکلیف زن نازا چیست ؟ آیا او حق خوشبخت شدن ندارد » ؟
👌می گوییم او می تواند با مردانی که تمایلی به فرزند آوری ندارند یا خودشان عقیم هستند ازدواج کنند و خوشبخت شوند ، اما براستی اگر مردانی عاشق فرزند باشند و با زنان نازا ازدواج کنند ، آن ازدواج به سر انجام می رسد و زن نازا روی خوشبختی را خواهد دید ؟ طبیعتا یا مرد تن به ازدواج دیگر می دهد یا زن را طلاق می دهد یا به قدری زن را اذیت می کند که خود زن مجبور شود خانه و کاشانه اش را ترک کند .
❕سخن پیامبر گرامی برای آن است که هم زنان نازا روی خوشبختی را ببینند و هم مردان طالب فرزند به خواسته خود برسند و مبادا شیفته زیبایی زن نازایی شوند که بعد از مدتی زندگیشان از هم گسسته شود .
👌جهت آگاهی از حقوق زن که بر عهده مرد است ، پاسخ های گذشته ما را مطالعه فرمایید ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/7414
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/9963
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
👌در پاسخ ذیل آوردیم که این نحو تحلیل کردن و بیان مطالب ( مناسب های هفتم صفر ) توسط کسانی که صلاحیت و تخصص لازم در مسائل دینی را ندارند شایسته نیست ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1455
#طهارت_در_اسلام
🤔#پرسش
❔یکی از دروغهایی که اسلامگرایان مطرح میکنند این است که مدعی میشوند اسلام دین پاکی است و رعایت نظافت از پایه های ایمان به شمار میرود.
#منبع: الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : ۳ صفحه : ۳۶۸
#ترجمه: عبد اللّه بن سنان میگويد: امام صادق گفت: زمانی که در حال نماز شپشى يافتى، آن را در ميان سنگريزهها پنهان كن.
✍🏻این حدیث کاملا صحیح است، چنانچه علامه مجلسی بعد از نقل این حدیث میگوید: الحديث السادس : صحيح.
#منبع: مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول نویسنده : العلامة المجلسي جلد : ۱۵ صفحه : ۲۴۳
✍🏻شپش بدن امام صادق و یارانش را فراگرفته و در نمازشان شپشها را در زمین دفن میکردند و یکی از دلایل مبتلا شدنان به شپش، بلندی ریش و عدم نظافت میباشد
✍🏻چرا امام صادق یارانش را به پاکیزگی تشویق نمیکند؟ چرا نمیگوید به حمام بروید و شپش ها را از بین ببرید، در حالی که میگوید آن ها را در زمین بیاندازید ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌پاکیزگی شعار اسلام و پیشوایان دین علیهم السلام بوده است و قرآن در یک تعبیر عام صراحتا تاکید بر پاکی و پاکیزگی کرده و می فرماید ؛
« خداوند، توبه كنندگان را دوست دارد، و پاكان را (نيز) دوست دارد » ( بقره 222)
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« خداوند پاك است و شخص پاك را دوست دارد، پاكيزه است و پاكيزگى را دوست دارد. »
📚سنن الترمذی ج 5 ص 112
👌و فرمود ؛
« اين بدنها را پاكيزه سازيد، [تا] خداوند [جان] شما را پاكيزه گرداند؛ زيرا هيچ بنده اى نيست كه شب با بدنى پاكيزه بخوابد مگر اينكه فرشته اى در ميان جامه او با وى مى خوابد و هيچ ساعتى از شب از اين پهلو به آن پهلو نمى چرخد مگر اينكه آن فرشته گويد: خدايا! بنده ات را بيامرز؛ زيرا كه با بدنى پاكيزه خوابيده است.»
📚میزان الحکمه ج 12 ص 262
👌و فرمود ؛
« چه بد است بنده كثيف و لاقيد. »
📚الکافی ج 6 ص 439
👌و فرمود ؛
«مردمان كثيف و پلشت به هلاكت در افتند.»
📚کنزالعمال ح 7422
👌پيامبر خدا وقتى مردى را ديد كه موهايى ژوليده و جامه اى چركين و سر و وضعى نامرتّب داشت فرمود: «استفاده از نعمتهاى خدا و آشكار ساختن نعمت جزو دين است. »
📚الکافی ج 6 ص 439
👌و فرمود ؛
« خودتان را با هر وسيله اى كه مى توانيد پاكيزه كنيد؛ زيرا كه خداوند متعال اسلام را برپايه پاكيزگى بنا كرده است و هرگز به بهشت نرود مگر كسى كه پاكيزه باشد. »
📚میزان الحکمه ج 12 ص 264
👌 امام رضا عليه السلام فرمود ؛« پاكيزگى از اخلاق پيامبران است.»
📚بحارالانوار ج 78 ص 335
❕بنابراین روشن می شود که اساس اسلام و سیره پیشوایان دین بر پاکیزگی بنا شده است ، اما متاسفانه برخی از افراد به این مساله توجه نکرده یا نمی کنند و مطابق روایتی که معاند به آن استناد کرده و سایر روایات به نزد امامان می آمدند و سوال می کردند که اگر در هنگام نماز بر خود شپشی یافتیم آیا کشتن آن به نماز خللی وارد می کند و نماز و وضو را باطل می کند ، امامان می فرمودند خیر ، کشتن آن جایز است و می توانید شپش را در نماز کشته یا از خود طرد کنید و زیر سنگریزه ها پنهان کنید .
📚وسائل الشیعه ج 7 ص 274 باب 20 باب جواز قتل المصلی القمله و طرح القمله ودفنها فی الحصی
👌امامان با این بیان تکلیف افرادی را روشن می کردند که احیانا به پاکیزگی توجه نداشتند و بر بدن خود شپش می یافتند ، نه آنکه خودشان معاذ الله گرفتار ناپاکی باشند یا سایرین را به ناپاکی توصیه کنند . آنان مطابق نقل های فوق همواره همگان را به پاکی و پاکیزگی دعوت می کردند و اساس دین را بر پاکیزگی می دانستند .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
#حرمت_فرار_برده
🤔#پرسش
❔فرار بردگان گناهی بس بزرگ است
بله اين فرمان كسى است كه خود را پيامبرى از سوى خدا و براى هدايت مردم خوانده است.
پيامبر اعراب ميگويد برده اى كه براى آزادى خود از زير يوغ توحش مسلمانان خود را آزاد كند و فرار كند مرتكب گناه بزرگى شده است!
آيا كسى كه چنين تفكر ضد بشرى دارد ميتواند براى هدايت بشريت فرستاده شده باشد؟ آن هم از سوى خدا ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در گذشته توضیح دادیم که اسلام برنامه دقيق و زمانبندى شده براى آزادى بردگان دارد كه بالمال همه آنها تدريجا آزاد مى شوند، بى آنكه اين آزادى عكس العمل نامطلوبى در جامعه به وجود آورد.
❕آنچه غالبا مورد توجه قرار نمى گيرد اين است كه اگر نظام غلطى در بافت جامعه اى وارد شود ريشه كن كردن آن احتياج به زمان دارد، و هر حركت حساب نشده نتيجه معكوسى خواهد داشت، درست همانند انسانى كه به يك بيمارى خطرناك مبتلا شده و بيماريش كاملا پيشرفت نموده است، و يا شخص معتادى كه دهها سال به اعتياد زشت خود خو گرفته، در اينگونه موارد حتما بايد از" برنامه هاى زمان بندى شده" استفاده كرد.
👌اگر اسلام طبق يك فرمان عمومى دستور مى داد همه بردگان موجود در آن را آزاد كنند، چه بسا بيشتر آنها تلف مى شدند، زيرا گاه نيمى از جامعه را بردگان تشكيل مى دادند، آنها نه كسب و كار مستقلى داشتند، و نه خانه و لانه و وسيله اى براى ادامه زندگى.
❕اگر در يك روز و يك ساعت معين همه آزاد مى شدند يك جمعيت عظيم بيكار ظاهر مى گشت كه هم زندگى خودش با خطر مواجه بود و هم ممكن بود نظم جامعه را مختل كند، و به هنگامى كه محروميت به او فشار مى آورد به همه جا حمله ور شود و درگيرى و خونريزى به راه افتد.
👌اينجا است كه بايد تدريجا آزاد شوند، و جذب جامعه گردند، نه جان خودشان به خطر بيفتد، و نه امنيت جامعه را به خطر اندازند، و اسلام درست اين برنامه حساب شده را تعقيب كرد. تفصیل مطلب را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/901
❕از سوی دیگر ، دستور به حسن معاشرت با بردگان از دستورات موکد و اساسی اسلام است تا جایی که پیامبر #گرامی فرمود ؛
« جبرئیل پیوسته سفارش ( حسن معاشرت ) با بردگان را به من می کرد »
📚الفقیه ج 4 ص 13
👌و فرمود ؛
« از هر چه #خودتان می خورید و می پوشید ، بردگان را هم بخورانید و بپوشانید »
📚امالی طوسی ج 2 ص 18
👌علی علیه السلام فرمود ؛
« آخرین چیزی که از پیامبر در هنگام وفاتش شنیدم این بود که گفت شما را وصیت می کند به حسن #رفتار با یتیم و برده »
📚مستدرک الوسائل ج 15 ص 456
👌و فرمود ؛
« از خدا بترسید ، از خدا بترسید در مورد زنان و بردگان زیرا آخرین سخنان پیامبر شما مربوط به حسن رفتار با زنان و #بردگان بود »
📚الکافی ج 7 ص 49
👌بنابراین دلیلی برای فرار برده از دست اربابی که با او مطابق دستورات اسلامی رفتار می کند و طبق برنامه اسلام پس از مدتی آزاد خواهد شد ، نمی باشد .
❕از آنجایی که بردگان دارای کسب و مالی نبودند وخانه و کاشانه ای نداشتند ، فرار آنان امنیت جامعه را مختل می کرد ، چرا که آنان برای سیر کردن شکم خود و ترتیب دادن پناهگاهی ، ناگزیر از جنگ و جدال و غارت بودند . اسلام با بیان حرمت فرار بردگان از دست مولی «عادل» هم ترتیبی داد که امنیت جامعه مختل نشود و هم بردگان بتوانند به راحتی پس از مدتی آزاد شوند و زندگی مستقلی داشته باشند لذا امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« سه دسته هستند که خداوند هیچ نمازی را از آنان قبول نمی کند که یک دسته نماز برده فراری است تا زمانی که به نزد مولی خود باز گردد »
📚الکافی ج 6 ص 199
👌البته در برخی دیگر از روایات ، حرمت فرار برده تا زمانی دانسته شده که ضرورتی برای آن فرار نباشد ؛ « من غیر ضروره »
📚خصال یک جلدی ص 242 _ مستدرک الوسائل ج 15 ص 475
❕قید « ضرورت » این نکته را می فهماند که اگر ارباب بر برده سخت گیرد و خوراک و پوشاک و پناهگاه او را تامین نکند و او را مورد شکنجه قرار دهد و برده نیز نتواند از طریق محاکم قضایی ، حق و حقوق خود را طلب کند ، فرار کردن برای او بی اشکال است و حرمت فرار در جایی است که عذر و ضرورتی در کار نباشد .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
#جون_غلام_سیاه_چهره_شهید_دشت_کربلا
🤔#پرسش
❔در داستانهای کربلا که خواندم و گاهی شنیدم میگن که در بین یاران امام یک غلام سیاه هم بود و امام حتی آن غلام سیاه را مورد لطف قرار داد. به نظرم نژادپرستیه که میگن غلام سیاه چون اگر قراره بگن غلام سیاه باید غلام سفید هم بگن. این یار امام به نام «جون» است در اکثر سایتها یافتم و تأسف و تعجب مرا بیشتر هم کرد. چون نه تنها سیاه بودن غلام به شدت مورد تأکید قرار گرفته بود بلکه اشاره به بدبو بودن و داشتن نژادی پست هم اشاره شده بود .
خودم را در برابر سؤالات بیپاسخ زیادی یافتم. جدا از اینکه چگونه رنگ پوست یک یار امام به صورت جدی اهمیت پیدا میکند بدبوبودن ایشان را چطور می شود توجیه کرد؟ آیا کلاً سیاهپوستبودن باعث بویناک بودن میشود؟ اگر چنین است پس باید همه سیاه پوستهای جهان از جمله نلسون ماندلا هم چنین میبودند.
بر اساس آنچه که در این منابع نقل میشود جون موقع رفتن به میدان جهاد خود به بوی بد و رنگ سیاه و نژاد فرومایۀ خود اشاره میکند و وقتی که به شهادت میرسد و امام بر بالای سرش میآید، برای اینکه رنگ پوست او سفید شود و بوی بد او به بوی خوش تبدیل شود دعا میکند. وقتی قبیلۀ بنی اسد برای تدفین شهدا رفتند، بوی خوشی از بدن جون به مشام می رسید و رنگ پوستش هم سفید شده بود.
اگر سیاه بودن در حد یک نقص مطرح باشد که دعای امام و شهادت، بتواند آن را تغییر دهد، مسئلۀ نقص در دستگاه خلقت خدا پیش میآید. و اگر برای امام رنگ پوست افراد مهم بوده که برای سفید شدن رنگ پوست دعا میکند یعنی می توان در سیرۀ امامان رگههایی از نژادپرستی را پیدا کرد؟
سوال این جاست که آیا دین اسلام برای سعادت و رستگاری همه بشریت نازل نشده؟ و آیا در همین قرآن اشاره نشده که ما شما را رنگارنگ آفریدیم تا شناخته شوید ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌«جَوْن» غلام سياهى كه اميرمؤمنان على عليه السلام او را خريدارى كرد و به ابوذر غفارى بخشيده بود. او در ربذه- تبعيدگاه ابوذر- همراه ابوذر بود و پس از شهادت ابوذر در سال 32 هجرى به مدينه بازگشت و در خدمت اميرمؤمنان على عليه السلام و سپس امام حسن مجتبى عليه السلام و پس از آن در خدمت امام حسين عليه السلام بود. او به همراه امام از مدينه به مكه و از آنجا به كربلا آمد.
📚ابصار العین ص 105
❕امام عليه السلام در روز عاشورا به وى فرمود ؛
« تو از جانب ما آزادى! تو در جستجوى عافيت با ما همراه بودى، پس خويش را در راه ما گرفتار مكن». «جون» خود را به پاهاى حضرت انداخت و ملتمسانه عرض كرد ؛
«پسر پيامبر! در خوشى ها كاسه ليس خانه شما بودم حال در گرفتارى رهايتان كنم؟». آنگاه افزود ؛ « بخدا سوگند مى دانم بويم ناخوشايند، حَسَبم ناچيز و چهره ام سياه است پس بهشت را بر من ارزانى دار تا بويم خوش و حَسَبم شريف و سيمايم سفيد گردد. به خدا سوگند از شما جدا نخواهم شد تا اين خون من با خون شما بياميزد».
📚مقتل الحسین مقرم ص 252_ بحار الانوار ج 45 ص 23_ نفس المهموم ص 150_ اعیان الشیعه ج 1 ص 605
❕پس از اين گفتار، امام به وى اجازه داد. او شادمان به سوى ميدان شتافت و اين رجز را مى خواند ؛
«فاجران، چگونه ضرب شمشير اين غلام سياه را مى بينند؟ شمشيرِ برّان و جداكننده و آب ديده. من از آل پيامبر با دست و زبانم دفاع مى كنم و با آن اميدوارم روز قيامت بهشت نصيبم گردد».
📚اعيان الشيعه، ج 4، ص 297 _ بحارالانوار، ج 45، ص 22- 23.
👌سپس جنگيد تا به فيض شهادت نايل آمد. امام بر بالين وى حاضر شد و اينگونه در حقش دعا كرد ؛
« خدايا چهره او را سفيد گردان، و بوى او را خوش گردان، و او را با ابرار محشور كن و بين او و محمد و آل محمد (در بهشت) آشنايى برقرار ساز».
📚بحار الانوار ج 45 ص 23_ نفس المهموم ص 150_ مقتل الحسین خوارزمی ، ج 2 ص 24
❕از امام سجّاد عليه السلام نقل شده است ؛ « آنگاه كه جمعى براى دفن شهيدان كربلا حاضر شدند، پيكر جون را در حالى يافتند كه با گذشت چند روز بوى بسيار خوشى از آن به مشام مى رسيد.»
📚بحار الانوار ج 45 ص 23
🔸ادامه👇
🔸ادامه 👇
💠نکات ؛
1⃣اگر علما « جون » را به عنوان غلام سیاه معرفی می کنند ، قصدشان تحقیر نیست ، بلکه غرض بیان این نکته است که یک غلام سیاه که در جامعه هیچ گونه جایگاهی نداشت و همه به چشم تحقیر به او نگاه می کردند ، چنین بصیرت و بینشی داشت که در صف یاران امام حسین علیه السلام قرار گرفت و به مقام شهادت در رکاب امام نایل شد ، فضیلتی بزرگ که افراد آزاد و خوش سیما و دارای شوکت و جایگاه آن روز ، از این مقام عقب ماندند .
2⃣مطابق نقل های فوق ،خود « جون » خود را به عنوان یک غلام سیاه چهره بد بود معرفی می کند که آرزوی شهادت در رکاب امام حسین علیه السلام را دارد .
❕غرض او این بود که به امام علیه السلام بگوید مبادا سیاه بودن و بد بو بودن او مانع شود که وارد میدان نبرد شود ، امام علیه السلام با رد این تصور به « جون » اجازه ورود به میدان نبرد را داد تا نشان دهد ملاک برتری تنها تقوا و بصیرت است نه رنگ چهره و نژاد .
3⃣در گذشته توضیح دادیم که روز قیامت ، روز بروز و ظهور حقايق اشخاص و اعمال است . تمام اهل ايمان و صالح العمل در زمره #روسفيدانند و تمام اهل كفر و مجرمان در صف سيه رويان.
👌نور ایمان درونی مومنان در آن سرا در چهره و تمام وجود آنها ظاهر می شود و صحرای محشر را نورانی می کند ؛
«مؤمنان #نورشان از پيش رو و از سمت راست آنها در عرصه محشر حركت مى كند» (يَسْعى نُورُهُمْ بَيْنَ ايْديهِمْ وَ بِايْمانِهِمْ) (حديد 12)
❕و ظلمت درونی کافران و معاندان در آن سرا چهره و تمام وجودشان را می گیرد و خطاب به مومنان می گویند ؛
« نظرى به ما بيفكنيد تا از نور شما شعله اى برگيريم، به آنها گفته مى شود: به پشت سر خود ( دنیا ) بازگرديد و كسب #نور كنيد » ( حدید 13)
👌قابل توجه این که مومنان سیاه پوست در آن سرا به واسطه نور ایمان ، نورانی و سفید و زیبا #چهره می شوند و کافران سفید پوست در آن سرا به واسطه ظلمت و سیاهی کفر و شرک درونی ، سیاه و ظلمانی و تاریک #محشور می شوند و این همان است که در آیات فوق به آن اشاره شده است .
❕پیامبر گرامی طبق نقل مرحوم ابن شهر آشوب، فرمود:
« بهشتیان وارد بهشت می شوند در حالی که جوان و #نورانی هستند»
📚مناقب ال ابی طالب ج1 ص148
👌امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« صورت بهشتیان به جمال و #زیبایی یوسف می باشد و نور صورت آنان را فرا می گیرد و قلب آنان همانند قلب ایوب خالی از هر گونه غل و کینه می باشد»
📚الاختصاص ص356
👌دعای امام علیه السلام برای جون ناظر روز قیامت است ، در آن روز است که سفید چهرگی نشانه مقام و برتری و سعادت و سیاه چهرگی نشانه پستی و رذالت است ، زیرا سپید چهرگی نشان از نورانیت درونی دارد و سیاه چهرگی نشانه ظلمت درونی .
❕آری در دنیا که سپیدی و سیاهی ارتباطی با نورانیت و ظلمت درونی ندارد ، سپیدی و سیاهی هیچیک بر دیگری برتری ندارد و همه با هم برابرند چنان که قرآن می گوید ؛
« ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید ولی #گرامی ترین شما نزد خداوند با تقوا ترین شما است»
🔶#حجرات 13
🔷پیامبر #گرامی فرمود:
« خدای شما یکی است و پدرتان یکی ، نه عرب بر عجم برتری دارد و نه عجم بر عرب ، نه سیاه پوست بر گندمگون و نه گندمگون بر سیاه پوست مگر به #تقوا»
📚تفسیر قرطبی ج9 ص6162
🔸لقمان #حکیم از کسانی است که مورد مدح قرآن قرار گرفته است تا جایی که یک سوره به نام او نازل شده است . در بعضى از تواريخ آمده است كه لقمان غلامى سياه از مردم #سودان مصر بود، و با وجود چهره نازيبا، دلى روشن و روحى مصفا داشت .
📚تفسیر نمونه ج 17 ص 44
❕اما در روز قیامت که سپیدی و سیاه چهرگی نشان از نورانیت درون و ظلمت درون دارد و نورانیت درون به صورت سپیدی و ظلمت و تاریکی درونی به صورت سیاهی و تاریکی چهره جلوه می کند ، سپیدی فضیلت و سیاهی مذلت است و امام حسین علیه السلام هم برای « جون » سپید چهرگی در روز قیامت را دعا می کند .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.
1⃣در رابطه با زیارت اربعین و مشروعیت آن و مشروعیت راهپیمایی برای زیارت امام حسین علیه السلام دو پاسخ گذشته ما را مطالعه کنید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2107
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2108
2⃣آقایان کمال حیدری و شیخ حسین فضل الله هم از علمای طراز اول شیعه نبوده و نیستند و علما و بزرگان شیعه بارها با آنان و نظریات آنان مخالفت کرده اند ، تفصیل مطلب را در ذیل بخوانید ؛
💠https://b2n.ir/87371
💠https://b2n.ir/31425
1⃣در گذشته توضیح داده ایم که ما در اسلام چیزی تحت عنوان « طب اسلامی » نداریم و هر چه است «طب سنتی » است . آقای تبریزیان در این رابطه دچار انحراف و اشتباه شده است ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1693
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1694
2⃣ کانال صدای پزشکان مدعی شده است که رییس قوه قضاییه ، آقای رییسی در دیدار با نمایندگان دانشجویان ، گفتند که مقولهای بنام طب اسلامی #وجود_ندارد و دادگاه ویژه روحانیت با آقای تبریزیان #برخورد_قاطع کرده است.
🌐 t.me/medvoice/2587
#فلسفه_حرمت_گوشت_خوک
🤔#پرسش
❔گوشت خوک یک غذای پر پروتئین است و شامل مقادیر متفاوت از چربی میباشد. حتی در مورد گوشت خوک مینویسد: مانند سایر گوشت ها بیشتر متشکل از پروتئین است. گوشت خوک شامل همه آمینو اسید هایی لازم برای بزرگ شدن وبقای بدن است. در حقیقت گوشت خوک منبع بسیار کارآمد پروتئین است که سبب گسترش ماهیچه ها و بقایشان میشود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند در آیه 145 انعام از خوردن گوشت خوک نهی می کند و آن گوشت را مصداق رجس و پلیدی می داند و در آیه 173 بقره صراحتاً خوردن گوشت خوک را ممنوع میکند .
🔸از امام باقر علیه السلام سوال شد براى چه خداوند عزّ و جل شراب و مردار و خون و گوشت خوك را حرام فرموده است؟
👌حضرت فرمودند: « خداوند تبارك و تعالى اين اشياء را بر بندگان حرام نكرد و غير آنها را حلال قرار نداد تا ايشان را به آنچه حلال كرده راغب و از آنچه حرام فرموده بى ميل نموده باشد بلكه پس از آفرينش مخلوقات آنچه كه ابدان ايشان به آن قائم است و در راستاى #مصلحت و خير آنها هست را به آنها تعليم فرمود و پس از آن تفهيمشان نمود كه اين سنخ از اشياء بر ايشان مباح و حلال است و نيز آنچه به ضرر ابدانشان هست را به آنها هشدار داد و اعلام فرمود كه اين قبيل از اشياء بر آنها حرام است . ..امّا #گوشت خوك: خداوند تبارك و تعالى طائفه اى را در صورتهاى مختلف نظير صورت خوك و بوزينه و خرس مسخ فرمود و سپس نهى كرد از خوردن گوشت حيوانات مماثل و هم شكل ايشان تا بدين وسيله از استفاده شدن ممسوخات جلوگيرى به عمل آمده و از طرفى به عقوبت و بلايى كه آنها به آن مبتلا شده اند استخفافى واقع نگردد. »
📚عیون الاخبار ج 2 ص 94_ علل الشرایع ج 2 ص 485
❕امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« #خوك به خاطر اين حرام شده كه حيوانى است بسيار كريه و زشت، حق تبارك و تعالى اين زشتى را وسيله پند و عبرت خلائق و سبب خوف و بيم مردمان و نشانه وقوع مسخ بر خلقتش قرار داده است. و دليل ديگر بر حرمتش آن است غذاء اين حيوان ناپاكترين ناپاكى ها است و علل بسيار ديگر كه نامى از آنها در اينجا برده نشده »
📚وسائل الشیعه ج 24 ص 102
🔸این که گوشت خوک منبع #پروتئین است ، مجوزی برای خوردن آن نمی شود ، پروتئین مورد نیاز بدن از گوشت گاو و گوسفند و ماهی و مرغ و حبوباتی چون عدس و ... قابل تامین است .
❕در تفسیر نمونه در مقام تبیین چرایی حرمت گوشت خوک آمده است ؛
« خوك حتى نزد اروپائيان كه بيشتر گوشت آن را مى خورند سمبل بى غيرتى است، و حيوانى است كثيف، #خوك در امور جنسى فوق العاده بى تفاوت و لا ابالى است و علاوه بر تاثير غذا در روحيات كه از نظر علم ثابت است، تاثير اين غذا در خصوص لا اباليگرى در مسائل جنسى مشهود است.
❕در شريعت حضرت موسى حرمت گوشت خوك نيز اعلام شده است، و در اناجيل گناهكاران به خوك تشبيه شده اند، و در ضمن داستانها مظهر شيطان خوك معرفى شده است.
👌جاى تعجب است كه بعضى با چشم خود مى بينند از يك سو خوراك خوك نوعا از كثافات و گاهى از فضولات خودش است و از سوى ديگر براى همه روشن شده كه گوشت اين حيوان پليد داراى دو نوع انگل خطرناك بنام كرم" تريشين" و يك نوع" كرمكدو" است باز هم در استفاده از #گوشت آن اصرار مى ورزند.
❕تنها كرم" تريشين" كافى است كه در يك ماه 15 هزار تخم ريزى كند و در انسان سبب پيدايش امراض گوناگونى مانند كم خونى، سرگيجه، تبهاى مخصوص اسهال، دردهاى رماتيسمى، كشش اعصاب، خارش داخل بدن، تراكم پيه ها، كوفتگى و خستگى، سختى عمل جويدن و بلعيدن غذا و تنفس و غيره گردد.
🔸در يك كيلو گوشت خوك ممكن است 400 ميليون نوزاد كرم" تريشين" باشد و شايد همين امور سبب شد كه چند سال قبل در قسمتى از كشور روسيه خوردن گوشت خوك ممنوع اعلام شد.
👌آرى آئينى كه دستوراتش به مرور زمان جلوه تازه اى پيدا مىكند آئين خدا، آئين اسلام است. بعضى مى گويند با وسائل امروز مى توان تمام اين انگلها را كشت و گوشت خوك را از آنها پاك نمود، ولى به فرض كه با وسائل بهداشتى با پختن گوشت خوك در حرارت زياد انگلهاى مزبور بكلى از ميان بروند باز زيان گوشت خوك قابل انكار نيست، زيرا طبق اصل مسلمى كه اشاره شد گوشت هر حيوانى حاوى صفات آن حيوان است و از طريق غده ها و تراوش آنها (هورمونها) در اخلاق كسانى كه از آن تغذيه مى كنند اثر مى گذارد، و به اين ترتيب خوردن گوشت خوك مى تواند صفت بى بند و بارى جنسى و بى اعتنايى به مسائل ناموسى را كه از خصائص بارز نر اين حيوان است به خورنده آن منتقل كند.
و شايد يكى از علل بى بند و بارى شديد جنسى كه در كشورهاى غربى حكومت مىكند همان تغذيه از گوشت اين حيوان آلوده باشد.
📚تفسیر نمونه ج 1 ص 586
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht.