#اقای_تبریزیان_فتوا_دهنده_بدون_علم_مدعی_دروغین_طب_اسلامی
🤔#پرسش
❕آیت الله تبریزیان ؛
❕نیت وجود ندارد
ایا نیت در وضو نماز روزه حج ومانند اینها واجب است یا واجب نیست ؟ باید عرض کنیم نیت واجب نیست وچیزی بنام نیت به این معنایی که فقها میگویند وجود ندارد .
زیرا خداوند میفرمایند هر گاه برای نماز ایستادی صورتهاتون ودستهاتون را بشورید وسر وپاهاتون را مسح کنید. و ائمه هم فرمودند الوضوء غسلتان ومسحتان وضو دوتا شستن ودوتا مسح کردند اسمی از نیت نیا وردند .
در یاد دادن نحوه نماز خواندن اسمی از نیت نیامده نه در روزه نه در حج اسمی از نیت نیامده تنها چیزی که وارد شده انما الاعمال بالنیات که این اختصاص به عبادات ندارد ومراد نیتی که فقها میگویند نیست بله مراد هدف وانگیزه واخلاص که ربطی به نیت ندارد . نمیدانیم این نیت از کجا امده؟!
بنابر این احکام تقسیم احکام به عبادات ومعاملات وجود ندارد همه احکام ملاکات دارند بخاطر این ملاکها واجب وحرام شده ونیت معتبر نیست تا فرقی بین عبادات ومعاملات باشد.
در این مورد فتوای ایت الله تبریزیان عدم وجوب نیت در هیچکدام از اعمال نه وضو نه نماز نه چیزی دیگر ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌به راستی انسان از این فتواهای تعجب می کند ❗️آیا کسی که نماز می خواند نباید قصدش اطاعت امر الهی باشد نه ریا و خود نمایی ❕آیا نباید بداند که نماز ظهر می خواند یا نماز عصر ❕یا کسی که وضو می گیرد ، نباید تعیین کند آبی که به صورتش میریزد برای خنک شدن است یا برای آماده شدن برای نماز و طهارت گرفتن ؟
🔸نیت همین است یعنی اگر انسان عبادتی انجام می دهد و امید به پاداش الهی دارد ، آن عبادت باید برای خدا باشد و بداند که دارد چه می کند ❕اگر نماز می خواند بداند نماز واجب است یا مستحب ❕اگر واجب است چه نمازی است و اگر مستحب است چه نمازی است ❕این مساله به قدری روشن است که قابل بحث نیست ، چنان که صاحب حدائق می نویسد ؛
« شرط نیت و قصد در افعال ، از جمله اموری بدیهی است که تمام عقلا که خالی از سهو و نسیان هستند بر شرطیت آن صحه می گذارند و این شرطیت نیاز به توضیح و بیان ندارد »
📚الحدائق الناضره ج 2 ص 170
👌لذا شیخ بزرگ ، مرحوم حر عاملی در کتاب شریف وسائل الشیعه ، بابی گشوده است به ذکر روایات ، تحت عنوان ؛
« باب در وجوب نیت در عبادات واجبه و این که اساسا نیت مطلقا در عبادات شرط است »
📚وسائل الشیعه ج 1 ص 46 باب 1
🔸پیامبر گرامی فرمود ؛
« هیچ قول و عملی ( پذیرفته نیست ) مگر به نیت »
📚الکافی ج 1 ص 70
❕یعنی هر عملی که به امید ثواب و پاداش صورت می گیرد ، باید به همراه نیت باشد ، اشتراط نیت هم به صورت مطلق لحاظ شده است که هم شامل نیت قربت و اخلاص می شود و هم نیت وجه ، یعنی بداند که چه عبادتی دارد به جا می آورد ، اگر غسل است ، واجب است یا مستحب ، اگر واجب است چه قسمی از اغسال واجب است و اگر مستحب است چه قسمی است و همینطور است در بقیه عبادات .
❕یا در نقل دیگری امام علیه السلام فرمود ؛
« اگر قصد نماز کردی و نیت نماز واجب را کردی ، سپس شک کردی ، بنا می گذاری که در نماز فریضه هستی ...»
📚الکافی ج 3 ص 363
❕یا در نقل دیگر آمده است که راوی از امام صادق علیه السلام سوال می کند در مورد فردی که وارد نماز فریضه می شود ، سپس دچار سهو می شود و گمان می کند که در نماز نافله است ، یا نماز را با قصد نافله آغاز می کند سپس گمان می کند که در نماز فریضه است ؟ امام علیه السلام فرمود ؛
« نمازش به همان ( نیتی ) است که با آن نماز را آغاز کرده است »
📚التهذیب ج 2 ص 197
❕امام علیه السلام در این روایات ، ملاک نماز را به نیت می داند و این که نماز به همان نیتی که در ابتدا بوده است باقی خواهد ماند .
🔸یا در نقل دیگر امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« بین نماز فریضه و نافله ، قرین بودن و همراهی نیست »
📚وسائل الشیعه ج 6 ص 7
❕یعنی نمی توانی یک نماز را هم به نیت نماز واجب بخوانی و هم به نیت نماز مستحبی ، بلکه در هر نمازی ، وجه نماز باید عینا مشخص باشد .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
🔸یا پیامبر گرامی فرمود ؛
« صدقه نیست مگر به نیت »
📚الفقیه ج 4 ص 369
👌اشتراط نیت درصدقه مطلق لحاظ شده است ، یعنی صدقه هم باید برای خدا باشد و هم مشخص باشد که صدقه واجب است یا مستحب و اگر مثلا واجب است ، چه قسمی از صدقات واجبه است .
👌یا در مورد روزه فرمود ؛
«اگر بعد از بالا آمدن روز خواست که روزه بگیرد ، می تواند ( تا قبل زوال ) قصد روزه کند و از همان لحظه ای که نیت روزه می کند ، روزه اش واقع میشود »
📚التهذیب ج 4 ص 187
❕یعنی برای روزه باید قصد و نیت باشد و روشن کند که روزه واجب است یا مستحب ، و اگر نیت روزه گرفتن یادش رفت ، تا قبل زوال می تواند نیت کند و روزه اش را واقع سازد .
👌ما اگر بخواهیم همه روایات مربوط به شرطیت نیت را ذکر کنیم ، سخن به درازا می کشد ، جهت آگاهی رجوع شود ؛
📚بحار الانوار ج 81 ص 344 باب 22_ ج 69 ص 65 باب 116_ج 67 ص 185 باب 53 _ مستدرک الوسائل ج 1 ص 88 باب 5
❕از این روایات استفاده می شود که خداوند اعمال را تنها با نیت می پذیرد ، یعنی عبادات و طاعاتی که واقع می شود ، اگر قرار است مورد پذیرش واقع شود ، هم باید همراه با اخلاص و قربت باشد و هم با قصد وجه ، یعنی فرد بداند چه عبادتی دارد به جا می آورد .
👌آقای تبریزیان با همین سطح فهم از روایات ، مدعی طب اسلامی هم است و با استدلال به یک سری روایات ضعیف ، هم با جان مردم بازی می کند و هم با نتیجه معکوسی که ادعایش در پی دارد ، مایه بدنامی و وهن اهل بیت می شود ، در گذشته مفصلا ، رویه ایشان در مبحث « طب اسلامی » را نقد کرده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1470
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2261
👌جا دارد گناه فتوا دادن بدون علم و آگاهی را به آقای تبریزیان یاد آوری کنیم ؛
❕خداوند می فرماید ؛
«هر کس بر طبق حکم خدا ، حکم ندهد ، فاسق است»
🔷مائده 47
👌در سایر آیات این عمل مصداق ظلم و کفر شمرده شده است ؛
🔷مائده 44 - 45
❕امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« کسی که بدون علم و هدایت پذیری از خداوند به مردم فتوا دهد ، ملائکه رحمت و عذاب او را لعنت می کنند و بار گناه کسانی که به فتوای او عمل کرده اند ، به ذمه او است »
📚الکافی ج 7 ص 409
👌متاسفانه فتاوای شاذ ایشان ، به همین مورد خلاصه نمی شود ، فتاوی چون حلیت خمس در عصر غیبت ، و ... نیز از جمله شاهکار های علمی ایشان است. آقای تبریزیان لطفا روایات آدرس ذیل در حرمت و عقاب فتوای بدون علم را مطالعه فرمایید ؛
📚وسائل الشیعه ج 27 ص 20 باب 4
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#شرایط_قاضی
🤔#پرسش
❔می گویید انقلاب ما اسلامی است ❕مگر نه این است که در قاضی اجتهاد و عدالت و مرد بودن شرط است ❕چرا امروزه این امور رعایت نمی شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌حكومت و حاكميّت بنابر اصل مسلّم توحيد افعالى به خداوند باز مى گردد، حقّ داورى نيز از آن كسانى است كه او اجازه فرموده است.
❕توحيد افعالى مى گويد ؛ همه كارها به سوى خدا باز مى گردد؛ و توحيد خالقيّت مى گويد همه چيز در اين عالم از او نشأت مى گيرد؛ و توحيد حاكميّت كه از شاخه هاى توحيد خالقيّت است مى گويد حكومت مخصوص پروردگار است، و همين امر سبب مى شود كه در قلمرو حكومت خدا داورى و قضاء نيز از آن او باشد؛ و از آن كسانى كه او داورى آنها را مجاز شمرده است.
❕از سوى ديگر توحيد اطاعت مى گويد: تنها فرمان خدا، و فرمان كسانى كه فرمانشان به فرمان خدا باز مى گردد، مقبول و مطاع است؛ بنابراين در احكام قضائى نيز حكم و فرمانى قابل قبول است كه به اذن پروردگار باشد.
📚پیام قرآن ج 10 ص 147
👌کسانی که به اذن خداوند حق قضاوت دارند ، پیامبر و امام و مجتهد آگاه به حلال و حرام امامان می باشد .
❕علی علیه السلام خطاب به شریح که به امر قضاوت می پرداخت فرمود ؛
«اى شريح ، جايى نشسته اى كه در آنجا كسى نمى نشيند جز پيامبر، يا وصىّ پيامبر، يا شقىّ دور از سعادت»
📚الکافی ج 7 ص 406
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
« از داورى كردن بپرهيزيد؛ زيرا [منصب] داورى در حقيقت از آنِ امامى است كه در قضاوت دانا باشد و در ميان مسلمانان به عدالت حكم كند؛ از آنِ پيغمبرى يا وصىّ پيغمبرى »
📚الکافی ج 7 ص 406
👌و خطاب به ابو خدیجه فرمود ؛
« مبادا هر گاه ميان شما مرافعه اى پيش آمد يا درباره چيزى از قرض و طلب ميانتان اختلافى شد، كار داورى را به نزد يكى از اين فاسقان ببريد. [بلكه] از ميان خود مردى را كه با حلال و حرام ما آشناست داور قرار دهيد؛ زيرا من او را داور قرار داده ام. زنهار كه براى رفع دعواى خود به سلطان ستمگر مراجعه كنيد.»
📚تهذیب ج 6 ص 303
❕و فرمود ؛
« مبادا فردى از شما (شيعيان) از ديگرى نزد سلطان ستمگر شكايت كند. بلكه ببينيد چه كسى از خود شما با احكام و داوري هاى ما آشناست همو را ميان خود داور قرار دهيد؛ زيرا كه من او را قاضى شما قرار داده ام. پس براى داورى ميان خود، نزد او رويد.»
📚الفقیه ج 3 ص 2
❕بنابراین تنها پیامبر و امام و مجتهد عالم به حلال و حرام هستند که حق قضاوت کردن دارند ، مجتهدی که عدالت داشته باشد و اهل انجام گناهان کبیره و اصرار بر گناهان صغیره نباشد ، عدالتی که در روایات فراوانی به عنوان شرط اساسی برای قاضی لحاظ شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج 27 ص 11 باب 1
❕و همینطور قاضی باید مرد باشد و زنان حق قضاوت کردن ندارند ، در گذشته در این رابطه مفصلا بحث کرده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2262
🔸مرحوم امام خمینی می آورد ؛
« شرايط قاضى عبارتند از ، بلوغ و عقل و ايمان و عدالت و اجتهاد مطلق و مرد بودن و طهارت مولد (حلال زاده بودن) و اعلميّت نسبت به كسانى كه در شهر يا نزديك آن هستند بنابر احوط (وجوبى). و احوط (وجوبى) آن است كه داراى حافظه باشد كه فراموشى غالباً او را نگيرد، بلكه اگر فراموشى او طورى باشد كه سلب اطمينان از او بشود، اقوى جايز نبودن قضاوت او است »
📚ترجمه تحریر الوسیله ج 2 ص 434
❕امام على عليه السلام در فرمان استاندارى مصر به مالك اشتر نوشت ؛
« براى داورى ميان مردم، بهترين و برترين فردى را كه به نظرت مى رسد از ميان رعيت انتخاب كن؛ كسى كه كارها بر او تنگ نيايد [و از حل اختلافات در نماند] و [ستيزه گرى] طرفين دعوا او را به لجاجت و پافشارى در رأى خويش وا ندارد ، در لغزش فرو نرود و هر گاه حقيقت را شناخت [و به حكم نادرست خود پى برد]، از بازگشت به حق خوددارى نكند و خويشتن را در پرتگاه طمع ننشاند و به فهم سطحى قضايا بسنده نكند و دنبال فهم عميق و دقيق آنها باشد. در موارد شبهه ناك بيش از همه درنگ و احتياط كند و بيش از همه دنبال دليل و برهان باشد و از مراجعه داد خواهان كمتر به ستوه آيد و در كشف حقيقت دعاوى، از همه شكيباتر باشد و چون حقيقت روشن شد [در صدور حكم]، از هر كس ديگر بيشتر قاطعيت نشان دهد. كسى باشد كه مدح و ستايش، او را فريفته و خودبين نسازد و تشويق و تحريك، او را به سويى متمايل نسازد و البته چنين كسانى اندك شمارند. آن گاه، خودت به كار قضاوت او بسيار رسيدگى كن.»
📚نهج البلاغه نامه 53
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌متاسفانه امروزه می بینیم که این شرایط در قضات رعایت نمی شود ، کسانی منصب قضاوت را گرفته اند که مجتهد نبوده و آگاه به حلال و حرام اهل بیت علیهم السلام نیستند و بدون داشتن عدالت لازم در این منصب گماشته شده اند ، اینان گویا این روایت امام صادق علیه السلام را ندیده اند که فرمود ؛
« «قاضيان چهار گروهند ، كسى كه به ظلم داورى مى كند در حالى كه آگاه است، او در دوزخ است؛ و كسى كه به ظلم قضاوت مى كند و نا آگاه است، او هم در دوزخ است؛ و كسى كه به حق قضاوت مى كند در حالى كه نا آگاه است او هم در دوزخ است؛ و كسى كه به حق قضاوت مى كند در حالى كه مى داند (تنها) او در بهشت است»
📚الکافی ج 7 ص 407
❕در نقل دیگر پیامبر گرامی در مورد قاضیان دادگر و جامع الشرایط فرمود ؛
« در روز قيامت قاضى دادگر را مى آورند و چنان حساب سختى از او مى كشند كه آرزو مى كند كاش هرگز حتى درباره يك خرما ميان دو نفر داورى نكرده بود.»
📚میزان الحکمه ج 9 ص 477
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
« رسول خدا نهى فرمود از اين كه كسى داوطلب امارت و داورى ميان مردم شود و فرمود: هر كه خواهان امارت شود، خداوند در كار امارت ياريش نكند و او را با همان كار واگذارد و هر كس بدون آن كه خواهان امارت شود اين منصب به او واگذار گردد، در كار آن يارى شود.»
📚دعائم الاسلام ج 2 ص 527
❕در جایی که قاضی مجتهد و عادل اگر نیازی احساس نشده ، نباید پیش قدم قضاوت شود و حسابرسی سختی در انتظارش است ، حال و روز افرادی که بدون داشتن علم و اجتهاد و عدالت تن به منصب قضاء می دهند و برای بهره مندی از منافع و مزایای قضاوت ،پیش قدم و داوطلب قضاء می شود ، روشن می گردد.
👌بنابراین آنچه امروزه مشاهده می کنیم که کسانی منصب قضاء را به دست گرفته اند که آگاهی تفصیلی نسبت به حلال و حرام اهل بیت علیهم السلام ندارند و از عدالت لازم هم برخوردار نیستند و حتی گاها زنان عهده دار این منصب شده اند ، به هیچ عنوان قابل قبول نیست .
❕استدلال می کنند که چون قاضی مجتهد جامع الشرایط در زمان کنونی به تعداد لازم نیست ، راهی جز تن دادن به قضاوت افراد فاقد برخی از شرایط ( چون علم و اجتهاد ) نیست ، و آنان می توانند به اذن مجتهد جامع الشرایط ( رییس قوه قضائیه ) به امر قضاوت بپردازنند .
👌به نظر ما ، حوزه های علمیه موظف هستند که مجتهدین مورد نیاز دادگاهها را تربیت کرده و برای رسیدگی به دعاوی و اختلافات مردم ، تحویل دستگاه قضایی دهد .
❕حوزه برای رسیدن به این هدف باید در روش آموزشی خود تحولی بزرگ ایجاد کند . همانطور که دانشگاه بعد از گذشت حدود هشت سال ، متخصصین زبر دست در رشته های مختلف پزشکی مثلا تربیت می کند ، حوزه هم در طی همین مدت مجتهد آگاه به حلال و حرام تربیت کند و در کتب درسی خود بازنگری کرده و سعی کند مطالب زائد را از مواد درسی بزداید و مطالب اصلی و اساسی را به زبان ساده و روان به طلاب آموزش دهد ، چنان که آیت الله مکارم شیرازی مینویسد ؛
پرداختن به این امور( زوائد و قیل و قال های بی رویه علم اصول) بخش عمده ای از بهترین ایّام جوانی طلبه ها را از بین می برد و نشاط علمی و قوای فکری آن ها را می سوزاند! و مانع از پرداختن به امور مهم تر و نافع تر می گردد! این مشکل تبدیل به بلای خانمان سوزی برای علم و اهل عمل گردید! از خدای متعال عاجزانه درخواست داریم گروهی را با اراده های قوی برای درست کردن این امر و تهذیب علوم دینی و هدایت طالبان علم به راه راست برانگیزد.
📚قواعد الفقهیة ج 1 ص 16- 14
👌درس های خارج حوزه هم باید کاربردی تر شود و از استاد محوری ، تبدیل به شاگرد محوری شود و طلاب جهت رسیدن به اجتهاد غور در قرآن و روایات شوند و نظام پژوهش محور ، جای استاد محوری را در درس های خارج بگیرد و از پرداختن به مطالب زائد علم اصول پرهیز شود و تنها به مطالب اساسی و کاربردی در این علم بسنده شود و ...
❕اگر چه جای طرح این مباحث در حوزه ها است نه در فضاهای مجازی ، اما غرض آن بود که یاد آور شویم حوزه موظف است که مجتهدین آگاه به حلال و حرام را در مدت زمان معقول تحصیلی نه زمانی طولانی و فرسایشی ، با روش های نو آموزشی و پژوهشی تربیت کند تا نیاز دادگاهها به قضات جامع الشرایط را برطرف کند و دیگر نیاز نباشد که از افرادی در این منصب استفاده شوند که دارای اندک شرایط معتبر در قضاوت نیستند .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#بعثت_عمومی_پیامبران
🤔#پرسش
❔خاورمیانه منطقه ای پیغمبر خیز و بدبختی خیز ،
گویی آفتابِ تیز ، مغزها را تکان داده است.
ﻣﻦ ﻧﻤﯽﻓﻬﻤﻢ ، ﻧﻮﺡ اینجا ، ﻣﻮﺳﯽ ﺍﯾﻨﺠﺎ ، ﻋﯿﺴﯽ ﺍﯾﻨﺠﺎ ، ﻣﺤﻤﺪ اﯾﻨﺠﺎ ، ﯾﻮﺳﻒ ﻭ ﯾﻮﻧﺲ ﻭ ﻟﻮﻁ ﻭ ﺍﺳﺤﺎﻕ ﻭ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ ﻭ ... ﻫﻢ ﺍﯾﻨﺠﺎ !!
ﯾﻪ ﻧﻔﺮ ﻧﺒﻮﺩ ﮐﻪ ﺗﻮ ﮐﺎﻧﺎﺩﺍ ﯾﺎ ﺑﻠﮋﯾﮏ ﯾﺎ مثلأ ﻧﯿﻮﺯﯾﻠﻨﺪ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﻫﺪﺍیت ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻪ؟
ﻫﻤﻪ ﺍﺵ ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺎﻫﺎ ﺭﻭ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﻣﯿﮑﺮﺩﻥ؟!
۱۲۴۰۰۰ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﻫﻤﺸﻮﻥ ﺩﺭ ﺧﺎﻭﺭﻣﯿﺎﻧﻪ ﺑﻮﺩﻥ جالب تر اینکه طبق گفته کتاب های آسمانی ۷۰۰۰ سال از خلقت انسان میگذره ، بعد ۱۴۰۰ سال هست که آخرین پیامبر اومده، میشه ۵۶۰۰ سال ,
اگه تعداد پیامبرها رو بر ۵۶۰۰ تقسیم کنی میشه هر دو هفته یک پیامبر!!!؟
ﺷﺎﯾﺪ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﻫﻤﯿﻨﻪ ﮐﻪ ﻣﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﺧﺎﻭﺭﻣﯿﺎﻧﻪ ﺭﺍﻩ ﺧﻮﺷﺒﺨﺘﯽ ﺭﻭ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﯾﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻭ ﺧﻮﺷﯽ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﺯﻧﺪﮔﯿﻤﻮﻧﻮ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ و ﻣﺮﺩﻡ ﻏﺮﺏ ﻭ ﺧﺎﻭﺭ ﺩﻭﺭ ﺍﯾﻨﻘﺪﺭ ﺑﺪﺑﺨﺖ ﻭ ﻋﻘﺐ ﺍﻓﺘﺎﺩﻩ ﻭ ﺧﺎﮎ ﺑﺮ سرن ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند برای هدایت بشر ، انبیاء و پیامبرانش را مبعوث کرد تا مردمان را به سوی سعادت دنیا و آخرتشان هدایت کنند .
❕امام صادق عليه السلام در پاسخ به زنديقى كه پرسيد ، پيامبران را از چه راهى ثابت مى كنى؟ فرمود ؛
« چون ثابت كرديم كه ما را آفريدگار و سازنده اى است برتر از ما و از همه آنچه آفريده، و آن سازنده حكيم و متعال است به طورى كه ممكن نيست آفريدگانش او را ببينند يا لمسش كنند و در نتيجه، بتوانند با يكديگر ارتباط مستقيم و بى واسطه برقرار سازند و با هم بحث و محاجّه كنند، ثابت شد كه در ميان خلق خود سفيران و فرستادگانى دارد كه سخنان او را براى آفريدگان و بندگانش بيان مى كنند و آنان را به مصالح و منافعشان و عوامل ماندگارى و نابوديشان رهنمون مى شوند. بنابراين، ثابت مى شود كه در ميان آفريدگان كسانى هستند كه از جانب خداى حكيم دانا امر و نهى مى كنند و سخنگوى او، عزّوجلّ، مى باشند. و اينان همان پيامبران عليهم السلام و برگزيده هاى از ميان خلق او هستند؛ حكيمانى كه به حكمت تربيت شده و به حكمت مبعوث گشته اند و با آنكه در خلقت و ساختمان بدنى مانند ديگر مردمند، احوالشان به كلّى با آنان متفاوت است و از جانب خداى حكيم دانا با حكمت تأييد شده اند.»
📚الکافی ج 1 ص 168
❕تعداد این سفیران الهی 124 هزار تن بوده است ، که برای هریک از آنان یک وصی و جانشین هم بوده است که مجموع آنان 248 هزار تن می باشند که از ابتدای خلقت آدم ، جهت هدایت بشر مبعوث شدند .
👌پيامبر گرامی فرمود ؛
« خداوند عزّوجلّ يكصد و يست و چهار هزار پيامبر آفريد كه من گرامى ترين آنان نزد خداوند هستم و فخرى نفروشم. و خداوند عزّوجلّ يكصد و بيست و چهار هزار وصى آفريد كه على گراميترين آنها نزد خدا و برترين ايشان است.»
📚امالی صدوق ص 307
❕از این تعداد پنج تن از انبیاء ، اولوالعزم و صاحب شریعت مستقل بودند ، امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« پیامبران اولو العزم پنج نفرند که عبارتند از نوح و ابراهیم و موسی و عیسی و محمد صلی الله علیهم اجمعین »
📚الخصال ج1 ص300
👌تعبیر اولو العزم به خاطر آن است که پیامبرانی که صاحب #شریعت و آیین جدید بودند ، مسوولیت بسیار سنگینتری داشتند و برای انجام آن عزم و اراده محکمتری داشتند .
📚پیام قرآن ج7 ص347
👌این تعداد هدایتگران الهی در همه جای عالم منتشر شده بودند و چنین نبوده که تنها در منطقه خاور میانه مبعوث شده باشند .
❕قرآن می گوید ؛
« هر امتى در گذشته انذار كننده اى داشته است.» ( فاطر 24) و می فرماید ؛
« ما در هر امتى رسولى فرستاديم كه خداى يكتا را بپرستيد، و از طاغوت اجتناب كنيد » (نحل 36)
👌علی علیه السلام فرمود ؛
« خداوند سبحان آفريدگان خويش را از [دسترسى به] پيامبرى مرسل، يا كتابى آسمانى، يا حجّت و دليلى لازم، يا راهى روشن و استوار بى بهره نگذاشته است؛ فرستادگانى كه نه اندك بودنِ شمارشان آنان را [از اداى رسالتشان] سست كرد و نه فراوانى تكذيب كنندگانشان. براى پيامبر پيشين نام پيامبرِ پس از او برده مى شد و پيامبر گذشته پيامبر آينده را مى شناساند.»
📚نهج البلاغه خطبه 1
👌و فرمود ؛
« خداوند پس از آنكه جان او- آدم عليه السلام- را ستاند، مردم را از حجّت و دليلى كه ربوبيّت او را براى آنان استوار گرداند و ايشان را به شناخت او رساند، بى بهره نگذاشت. بلكه در هر قرنى و نسلى با حجّتها و براهينى كه از طريقِ پيامبران برگزيده و امانتداران پيامهاى خود فرستاد، به مردم رسيدگى كرد، تا آنكه با پيامبر ما محمّد ، حجّت او به كمال رسيد.»
📚نهج البلاغه خطبه 91
👌بنابراین تمام امت ها در تمام زمان ها پیامبران و هدایتگرانی داشته اند ، اما نام همه آنان در قرآن و روایات و تاریخ نیامده است ، چنان که قرآن می فرماید ؛
« پيامبرانى كه سرگذشت آنها را قبلا براى تو بيان كرده ايم و پيامبرانى كه سرگذشت آنها را بيان نكرده ايم » ( نساء 164)
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕و می فرماید ؛
« ما پيش از تو رسولانى فرستاديم، گروهى از آنان سرگذشتشان را براى تو بازگو كرده ايم، و گروهى را براى تو بازگو نكرده ايم » ( غافر 78)
❕عدد پيامبرانى كه نام آنها صريحا در قرآن آمده است فقط 26 نفر است ، آن هم از آن جنبه بوده است که سرگذشت آنان نقش موثرتری در هدایت مردمان داشته است و آنها عبارتند از ؛
🔸آدم- نوح- ادريس- صالح- هود- ابراهيم- اسماعيل- اسحاق يوسف- لوط- يعقوب- موسى- هارون- شعيب- زكريا- يحيى عيسى- داود- سليمان- الياس- اليسع- ذو الكفل- ايوب- يونس- عزير و محمد (عليهم الصلاة و السلام).
📚تفسیر نمونه ج 20 ص 185
❕حتی در نقلی سخن از پیامبری سیاه پوست آمده است ، چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
« خداوند پيامبرى سياه پوست مبعوث كرد، هر چند شرح سرگذشت او را در قرآن بيان نكرده است »
📚بحار الانوار ج 11 ص 21
❕یا در مورد مجوسیان که اکثرا در ایران ساکن بودند ، پیامبر گرامی فرمود ؛
« برای آنان پیامبری بود به نام داماست که او را کشتند و کتابش را که جاماست نام داشت ، آتش زدند »
📚الفقیه ج 2 ص 53
👌بنابراین همگان در تمام زمان ها پیامبر داشته اند ، اگرچه پیامبران بزرگ و اولوالعزم در منطقه خاور میانه مبعوث شدند که آن هم فلسفه روشنی دارد که در گذشته مفصلا حول آن توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2264
❕توجه به این نکته هم لازم است که چنین نبوده که خداوند صبر کند تا یک پیامبر از دنیا برود و پیامبر دیگر را مبعوث کند ، بلکه در یک زمان پیامبران متعددی در نقاط مختلف جهان مبعوث می شدند ، به عنوان نمونه در روایتی آمده است ؛
« پنج پیامبر در یک زمان مبعوث شدند ، ابراهیم و اسحاق و اسماعیل و یعقوب و لوط ، ابراهیم و اسحاق مبعوث به ارض مقدسه شدند و یعقوب مبعوث به مصر و اسماعیل به سرزمین جرهم ( حول کعبه ) و لوط به سوی سرزمین سدوم و عامور و صنعاء و داروما »
📚الاختصاص ص 265
❕و یا در زمان حضرت موسی ، بالغ بر هفتاد پیامبر وجود داشت و تمام هفتاد نفری که با او به کوه طور رفتند ، در زمره پیامبران قرار گرفتند ؛
📚تفسیر نمونه ج 4 ص 335
❕یا در نقل دیگری آمده است که بنی اسرائیل در یک روز سی تن از پیامبران الهی را کشتند ؛
📚در المنثور ج 1 ص 73
👌انبیاء اولوالعزم پیامبر تشریعی بودند و بقیه پیامبران ، مبلغ شریعت آنان که در یک زمان در تمام جهان منتشر می شدند و تبلیغ آیین الهی را می کردند ، چنان که امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« به پیامبران اولو العزم ، اولو العزم می گویند زیرا دارای عزم و اراده قوی تر و دارای شریعت و آیین بودند ،هر پیامبری که بعد از نوح بود بر شریعت و منهاج و کتاب آسمانی او بود تا زمان ابراهیم خلیل و هر پیامبری که در زمان ابراهیم و پس از او بود بر شریعت و منهاج او و تابع کتاب او بود تا زمان موسی و هر پیامبری که در زمان موسی و پس از او بود بر شریعت و منهاج و کتاب او بود تا زمان عیسی و هر پیامبر که در زمان عیسی و پس از او بود بر شریعت و منهاج و کتاب او بود تا زمان پیامبر ما محمد ، و اینان پیامبران اولی العزم و افضل انبیاء و رسل هستند و شریعت محمد تا روز قیامت نسخ نمی شود »
📚عیون الاخبار ج2 ص80
👌اما این که چرا مردم خاور میانه امروزه گرفتار عقب ماندگی و پسرفت هستند با این که انبیاء بزرگ در همین منطقه مبعوث شدند ، پاسخ پیچیدگی ندارد ، بدبختی و عقب گردی آنان به خاطر پشت کردن به تعالیم پیامبران و ترک سعی و تلاش و کوشش و علم اموزی و روی آوردن به اختلاف و تشتت است ، در گذشته بیشتر حول این موضوع بحث کرده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2265
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#تفویض_امر_به_اهل_بیت_علیهم_السلام
🤔#پرسش
❔لطفا در مورد روایاتی که گویای تفویض امور به دست ائمه معصومین علیهم السلام هستند توضیح دهید ؟ آیا امور عالم به آنان واگذار شده است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌روايات فراوانى داريم كه مى گويد خداوند تفويض امر به پيامبر و اوصياء بعد از او كرده است که روشن است منظور از تفويض امر حقّ قانونگذارى و تشريع است.
🔸امام باقر و امام صادق علیهما السلام فرمودند ؛
«خداوند متعال كار مردم را به پيامبرش تفويض كرده تا بنگرد چگونه اطاعت مى كنند، سپس اين آيه را تلاوت فرمود ؛كه هر چيزى رسول خدا براى شما آورده بگيريد (واجرا كنيد)، واز آنچه نهى مى كند خوددارى كنيد.»
📚الکافی ج 1 ص 267
❕در نقل دیگر فرمود ؛
« خداوند پیامبر را بر آنچه اراده کرد ، تثبیت نمود و امر ( تشریع ) بندگان را به او واگذار کرد و آنچه به پیامبر واگذار شده ، به ما واگذار شده است »
📚بحار الانوار ج 25 ص 332
❕و فرمود ؛
« ( امر ) به ائمه تفویض شده است ، آنچه آنان حلال کنند ، حلال است و آنچه آنان حرام کنند ، حرام است »
📚الاختصاص ص 330
👌در نقل دیگری امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« قائم را می بینی که به مردی هزار درهم می دهد و به دیگری یک درهم ، این بر تو سنگین نیاید ، چرا که امر به آنان واگذار شده است »
📚الاختصاص ص 332
❕در نقل دیگری صراحتا پیامبر گرامی فرمود ؛
« امر دین به ما تفویض شده است ، ما حلال کننده حلال خدا و حرام کننده حرام خدا هستیم »
📚بحار الانوار ج 25 ص 339
❕در بعضى از روايات آمده است كه بعد از اين تفويض الهى، پيامبر قوانينى تشريع فرمود، از جمله اينكه خداوند نماز را دو ركعت قرار داد و پيامبر ، (در نمازهاى ظهر و عصر و عشاء) دو ركعت بر آن افزود، و در مغرب يك ركعت، و اين تشريع پيامبر هم سنگ فريضه الهى است و عمل به آن واجب است، و نيز 34 ركعت) (دو برابر فرائض) به عنوان نافله بر آن افزود، خداوند روزه ماه رمضان را واجب فرمود، و پيامبر روزه ماه شعبان و سه روز از هر ماهى را مستحب نمود و دیه چشم و نفس را وضع نمود و هرگونه مسکری را حرام کرد و ...
📚الکافی ج 1 ص 266 _ بحارالانوار ج 25 ص 332
❕از مجموع رواياتى كه در باب تفويض وارد شده ؛
📚بحار الانوار ج 25 ص 328 فصل فی بیان التفویض و معانیه
❕ استفاده مى شود كه پيامبر اكرم در موارد محدودى به اذن خدا قانون گذارى فرموده که شايد اين موارد از ده مورد تجاوز نكند و اين امر از سوى خداوند امضا شده است و به تعبير ديگر خدا اين اختيار را به او داده كه در بعضى از موارد قانون گذارى كند و سپس آن را امضا فرموده است.
❕ضمناً از اين روايات به خوبى استفاده مى شود كه خداوند اين مقام را به آنها به چند دليل داده است ؛
1⃣نخست اينكه عظمت مقام آنها را نشان دهد كه تشريعات آنان هم طراز تشريع خدا است .
2⃣ ديگر اينكه مردم را امتحان كند كه تا چه اندازه تسليم فرمان پيامبراند .
3⃣سوّم اينكه خداوند آنها را مؤيّد به روح القدس فرموده و از اين طريق به اسرار احكام الهى آشنا ساخته است.
📚پیام قرآن ج 10 ص 80
👌امر دین به امامان علیهم السلام هم تفویض شده است ، یعنی آنان حلال ها و حرام ها را بیان می کنند و مردم مامور به پیروی هستند ، البته امامان معصوم عليهم السلام هر چند مؤيد به روح القدس بودند و هرگز خطا و لغزشى از آنها سر نمى زند؛ ولى آنها تشريع تازه اى نداشتند چرا كه بعد از اكمال دين و اتمام نعمت الهى، تمام احكام مورد احتياج امّت تا روز قيامت، مطابق روايات فراوانى كه در سر حدّ تواتر است تشريع شده بود و جايى براى تشريع تازه باقى نمانده بود؛
📚بحار الانوار ج 2 ص 168 باب 22
❕بنابراين وظيفه امامان معصوم عليهم السلام توضيح و تبيين احكامى بود كه بدون واسطه يا با واسطه از پيامبر اكرم دريافت داشته بودند و مردم مامور به پیروی از آنان بودند چنانکه که امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« حدیث من حدیث پدر من و حدیث پدرم حدیث جدم و حدیث جدم حدیث حسین و حدیث حسین حدیث حسن و حدیث حسن حدیث امیر مومنان و حدیث امیر مومنان حدیث رسول خدا و حدیث رسول خدا #حدیث خداوند است»
📚الکافی ج1 ص131
👌اما این که بگوییم خداوند زمام امورعالم و تدبیر را به اهل بیت علیهم السلام واگذار کرده است ، مصداق بارز غلو در حق آن بزرگواران بوده که خودشان با این عقیده برخوردهای جدی داشته اند که می توانید تفصیل مطلب را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1393
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht