#شهادت_اعضای_بدن_در_قیامت
🤔#پرسش
❔یکی از ملحدین شبهه کرده که اگر خدا همه چیز رو میدونه ، پس دیگه چرا قراره از اعضای بدن روز قیامت #شهادت بگیره ❗️پاسخ چیه❕❕
💠#پاسخ💠
👌یکی از مسائل قطعی و مهم روز قیامت ، مساله شهادت و گواهی اعضای بدن بر علیه انسان عاصی است چنان که خداوند می فرماید ؛
«و [ياد كن] روزى را كه دشمنان خدا به سوى آتش گرد آورده و بازداشت [و دسته دسته تقسيم] مى شوند، تا چون بدان رسند، گوششان و ديدگانشان و پوستشان به آنچه مى كرده اند، بر ضدّشان گواهى دهند». ( فصلت 19_20)
👌و می فرماید ؛
«امروز بر دهانهاى آنان مُهر مى نهيم، و دستهايشان با ما سخن مى گويند و پاهايشان بدانچه فراهم مى ساختند، گواهى مى دهند». ( یس 65)
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« روز قيامت، در حالى مى آييد كه بردهانهايتان پوزه بند زده شده است، و نخستين چيزى كه از آدمى سخن مى گويد، ران و دست اوست. »
📚مسند احمد ج 7 ص 336
👌علی علیه السلام ، درباره احوال انسان در روز رستاخيز فرمود ؛
« عرقش بر گوشه هاى دهانش سرازير مى شود. تشويش و بى قرارى، طاقت از كف او مى ربايد؛ امّا نه بر اشك او رحمى آورده مى شود، نه فريادش شنيده مى شود و نه حجّتش پذيرفته مى گردد. كارنامه اش به دست او داده مى شود و جرم و گناهانش بر او آشكار مى گردد. هر عضوى از او به كارهاى بدش گويا مى شود؛ چشمش به نگاه هاى [نامشروع] خويش گواهى مى دهد، دستش به ضربه اى كه زده، پايش به گامى كه برداشته، پوستش به تماسى كه برقرار كرده و شرمگاهش به آميزشى كه كرده است. منكر و نكير، تهديدش مى كنند و پرده از ديدش كنار مى رود. »
📚بحارالأنوار ج 77 ص 342
👌از این آیات و روایات استفاده می شود که خداوند در آن روز درك و شعور و قدرت سخن گفتن در يك يك اعضا مى آفريند، و آنها به راستى سخن مى گويند، و چه جاى تعجب؟ همان كسى كه اين قدرت را در قطعه گوشتى به نام زبان يا مغز آدمى آفريده مى تواند در ساير اعضا نيز بيافريند. آرى در آن روز ديگر اعضاى انسان تسليم تمايلات او نيستند، آنها حساب خود را از كل وجود انسان جدا كرده تسليم پروردگار مى شوند، و بر آستان مقدس او سر فرود مى آورند، و حقايق را با شهادت خود آشكار مى سازند، و چه دادگاه عجيبى است كه گواه آن اعضاى پيكر خود بدن انسان است، همان ابزارى است كه گناه را با آن انجام داده .
❕ گواهى اعضا بخاطر آن است كه اين مجرمان هنگامى كه به آنها گفته مى شود كيفر شما در برابر اعمالى كه انجام داديد دوزخ است به انكار برمى خيزند، به گمان اينكه دادگاه دنياست، و حقايق از طريق پشت هم اندازى قابل انكار است، گواهى اعضا شروع مى شود، و تعجب و وحشت سراسر وجود او را مى گيرد و تمام راههاى فرار به روى او بسته مى شود .
📚تفسیر نمونه ج 18 ص 431
❕لذا می بینیم که در تفسیر قمی آمده است ؛
« هنگامی که خداوند خلائق را روز قیامت جمع می کند ، نامه عمل هر فرد را به او می دهد ، افراد در نامه عمل خود نگاه می کنند و به انکار اعمالی می پردازند که انجام داده اند.... و قسم می خورند که چیزی از آن افعال را انجام نداده اند ، ؟اینجا است که خداوند بر زبان های آنها مهر می زند و اعضای بدن آنها به سخن آمده و آنچه انجام داده اند را بازگو می کند »
📚تفسیر قمی ج 4 ص 580
❕ انَس بن مالك می گوید ؛
« يك روز پيامبر خدا خنديد يا تبسّم كرد و سپس فرمود: «آيا نمى پرسيد كه از چه چيز مى خندم؟». فرمود: «از مجادله بنده با پروردگارش در روز قيامت تعجّب كردم. بنده مى گويد پروردگارا! مگر تو مرا وعده ندادى كه به من ستم نكنى؟ خداوند مى فرمايد: چرا. بنده مى گويد: پس، من هم شهادت هيچ گواهى را نمى پذيرم، مگر اين كه آن گواه از خودم باشد. خداوند مى فرمايد: آيا گواهىِ خود من و فرشتگان بزرگوار نويسنده اعمال، كافى نيست؟ و اين سخن را چند بار تكرار مى كند. سپس دهان او را مُهر مى كنند و اندامهايش از آنچه انجام داده اند، سخن
مى گويند بنده به آنها مى گويد: گم شويد، مرگتان باد! من از شما دفاع مى كردم».
📚كنز العمّال ج 14 ص 375
👌البته مومن اگر کار ناشایستی انجام دهد و از آن در دنیا توبه کند ، دیگر اعضای بدنش بر علیه او گواهی نمی دهند چنان که امام باقر عليه السلام فرمود ؛
« اعضاى بدن، عليه مؤمن شهادت نمى دهند؛ بلكه عليه كسى شهادت مى دهند كه سزاوار عذاب است؛ امّا مؤمن، كارنامه اش به دست راست او داده مى شود. خداوند عز و جل فرموده است: «امّا كسى كه كارنامه او به دست راستش داده شود، اينان كارنامه خويش را مى خوانند و به قدر نَخَك هسته خرمايى به آنها ستم نمى شود».
📚الكافی ج 2 ص 32
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#خورشید_ماه_شب_روز_در_بهشت
🤔#پرسش
❔آیا در #بهشت هم خورشید و ماه است که به وسیله آن در بهشت هم شب و روز داشته باشیم یا خیر ❗️
💠#پاسخ💠
👌خورشید و ماه و ستارگان در آستانه قیامت در معرض زوال و نابودی و #خاموشی قرار می گیرند ، چنانكه قرآن مى گويد: «در آن هنگام كه طومار خورشيد درهم پيچيده شود و ستارگان تاريك گردد» اذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ وَ اذَا النُّجُومُ انْكَدَرَت »( تکویر 1_2)
❕در سوره قيامت نيز مى خوانيم: «در آن هنگام كه چشمها در شدّت وحشت به گردش درمى آيد، و #ماه بى نور مى گردد، و #خورشيد و ماه يكجا جمع مى شود، و انسان مى گويد راه فرار كجاست» ( قیامت 7_10)
👌و می فرماید ؛
«هنگامى كه ستارگان محو و #تاريك شوند» (مرسلات- 8)
❕بنابراین خورشید و ماه و ستارگان در آستانه قیامت بی فروغ شده و از بین می روند و در بهشت #خبری از آنها نیست ، لذا خداوند می فرماید ؛
« بهشتیان نه خورشید ( و گرمای آزار دهنده آن را ) می بینند و نه سردی هوی را » ( انسان 13)
👌البته خداوند در آیه ای می فرماید ؛
« هر صبح و شام روزى آنها در بهشت #مقرر است » ( مریم 62)
💠در تفسیر علی بن ابراهیم چنین آمده است ؛
« این که خداوند می گوید ، روزی بهشتیان در بهشت ، هر صبح و شام آماده است ، منظور بهشت دنیوی و برزخی قبل #قیامت است ، زیرا خداوند می گوید روزی آنها صبح و شام به آنها می رسد ، در حالی که در آخرت صبح و شامی نمی باشد ( زیرا خورشید و ماه در آنجا نیست ) ، صبح و شام در بهشت برزخی و دنیوی است که ارواح #مومنین پس از مرگ به آنجا منتقل می شوند که خورشید و ماه نیز بر آن پرده می افکند »
📚تفسیر قمی ج2 ص 52
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#فلسفه_رویش_موهای_زائد_بدن
🤔#پرسش
❔فلسفه رویش موهای زائد بدن در چیست ❗️چرا خدا این موها را ایجاد کرده تا نیاز به #گرفتن آنها باشد ❕آیا این کار لغوی در آفرینش خداوند محسوب نمی شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌گرفتن موهای زائد بدن خصوصا موهای زائد زیر شکم و زیر بغل مورد توصیه و تاکید روایات #متعددی قرار گرفته است ؛
📚وسائل الشیعه ج2 ص66 باب 29_30_31
📚حلیه المتقین ، ص93
❔اما فلسفه رویش این موهای زائد در چه چیزی است ؟ در روایات اسلامی برای این سوال دو #فلسفه بیان شده است ؛
1⃣فایده بهداشتی آن در این است که رویش و سپس گرفتن موهای زائد ، موجب دفع بسیاری از سموم بدن می شود و دیگر آنکه ، محل موهای زائد به دلیل رطوبت ، در معرض آلودگی است و شستشوی محل های مذکور ،سبب بهداشت بدن می شود .
2⃣فائده اخلاقی هم دارد زیرا انسان را مشغول به امور پست و گرفتن موهایی زائد می کند که این می تواند مقداری از تکبر و #غرور انسان را کاهش داده و انسان را متذکر به ضعف و ناتوانی خود کند .
❕مفضّل مى گويد: به امام صادق عليه السّلام عرض كردم چه مى شد اگر خداوند ، موهای زائد را خلق نمی کرد تا آدمى به اصلاح و كوتاه كردن نيازمند نباشد ؟
👌امام عليه السّلام فرمود: خداوند متعال در اين كار، نعمتهايى نهاده كه آدمى از آنها آگاه نيست تا سپاس گويد. آگاه باش ، دردهاى بدن با خروج مو از منافذ بدن و با خروج ناخن از سر انگشتان #خارج مى گردد؛ از اين رو به انسان فرمان داده شده كه هر هفته با نوره ماليدن و مو تراشيدن و كوتاه كردن ناخنها به اين كار اقدام كند. اين كار باعث مى شود كه موى و ناخن با شتاب بيشترى برويند و دردها و بيماريها را سريعتر خارج كنند. اگر شخص چنين نكند، رشد آنها كوتاه و اندك مى شود، در نتيجه، دردها در بدن مى ماند و بيماريهاى مختلف پديد مى آيد.
❕نيز از رويش مو در چند جاى بدن كه وجود آن براى انسان مايه رنج و زيان است جلوگيرى شده ،اگر مو در ديدگان مى روييد آيا آدمى نابينا نمى شد؟ و اگر در دهانش مى روييد آيا خوردن و #آشاميدن انسان دشوار و بى لذّت نمى گشت؟ اگر در كف دست رشد مى كرد آيا انسان از لمس درست اشيا و انجام برخى از كارها باز نمى ماند؟ يا اگر بر فرج زن و يا آلت مرد مى روييد آيا لذّت مجامعت از اينان نمى گرفت؟ پس نيك بنگر كه چگونه در جايى كه سود و مصلحتى در كار نيست نروييده. اينها مخصوص انسان نيست، بلكه در چهارپايان و درندگان و ديگر حيوانات توليد مثل كننده نيز چنين است؛ از اين رو با اينكه بدن آنها از مو پوشيده است و ليكن اين مناطق، دقيقا به خاطر آنچه كه ذكر شد، مويى بر آنها نيست. نيك انديشه كن كه چگونه آفرينش از هر خطا، زيان و ناهماهنگى به دور است و يكسره حكمت و تقدير است و #مصلحت و سود.
👌اصحاب «مانى» و ديگران كه خواستند بر آفرينش و هدفمندى آن اشكال گيرند، رويش مو در روى زهار و زير بغل را ناروا شمردند، غافل از اينكه رشد مو در اين مكانها با وجود رطوبت در آنها مرتبط است و چنان كه گياه در جاى مرطوب مى رويد، مو نيز در اين جايها رشد مى كند. آيا نمى بينى كه اين جايها براى پذيرش مواد زايد بدن از همه جا مناسبتر است؟ وانگهى اين امر باعث مى شود كه [گذشته از تدابير الهى] خود انسان نيز قدرى به بدن خود برسد و از رهگذر بهداشت و نظافت، تنى سالم داشته باشد. همچنين با كوتاه كردن موهاى زايد بدن، روحيه آتشين، تندى، سرمستى و خشم او شكسته شود و از پرداختن به #سرگرميهاى گمراه كننده و بيكارى پرهيز نمايد.
📚شگفتيهاى آفرينش (ترجمه توحيد مفضل)، ص: 67
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#غیبت_اهل_سنت_شکاف_طبقاتی
🤔#پرسش
❔المکاسب المحرمة 👈🏿روح الله الخمینی👉🏿: ثمّ إنّ الظاهر اختصاص الحرمة بغیبة المؤمن، فیجوز اغتیاب المخالف إلاّ أن تقتضی التقیة أو غیرها لزوم الکفّ عنها.
▪️خمینی در مکاسب المحرمه میگوید: ظاهرا حرمت [غیبت کردن] مختص به غیبت مومن است پس #غیبت مخالفین جایز است مگر اینکه تقیه یا {مصلحتی} غیر تقیه لزوم ترک غیبت کردن از آنان را اقتضا کند!
⚡️اخلاق طبقاتی خود نوعی رذیلت اخلاقی است که توسط عمامه به سران شیعه به عنوان اخلاق الهی ترویج میشود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در این که آیا غیبت اهل سنت جایز است یا خیر ، میان علمای شیعه اختلاف است ، اکثریت قائل اند که غیبت آنان جایز است ، زیرا آنان مصداق مومن نیستند و تنها مسلم هستند ، ادله نهی از غیبت تنها شامل غیبت مومن می شود و دلیلی بالخصوص نیست که سایر مسلمین هم غیبتشان جایز نیست چرا که آنان این فضیلت و برتری یعنی ایمان را ندارند تا غیبتشان حرام باشد .
❕طبقه قائل شدن بین مردم آنجایی قبیح است که بر پایه امتیازهای بی اساس و دروغین باشد ، اما اگر امتیاز یک امر حقیقی و واقعی و یک فضیلت و کمال روشن باشد ، هیچ اشکالی ندارد . چه امتیازی بالاتر از ایمان و چه کمالی برتر از ایمان است ، به خاطر همین امتیازات واقعی است که می گوییم مجاهد بر غیر مجاهد برتری دارد ، عالم بر عابد برتری دارد ، متقی بر فاسق برتری دارد و ... بر همین اساس می گوییم مومن بر مسلم برتری دارد که یکی از موارد این برتری عدم جواز غیبت است .
❕خداوند می فرماید ؛
« عربهاى باديه نشين گفتند: ايمان آورده ايم، بگو شما ايمان نياورده ايد ولى بگوئيد اسلام آورده ايم، اما هنوز ايمان وارد قلب شما نشده است » ( حجرات 14)
👌طبق اين آيه تفاوت اسلام و ايمان در اين است كه اسلام شكل ظاهرى قانونى دارد، و هر كس شهادتين را بر زبان جارى كند در سلك مسلمانان وارد مى شود، و احكام اسلام بر او جارى مى گردد. ولى ايمان يك امر واقعى و باطنى است و جايگاه آن قلب آدمى است، نه زبان و ظاهر او که ملاک آنان به مقتضای روایات فراوانی ، اقرار به ولایت اهل بیت علیهم السلام است ؛
📚بحار الانوار ج 65 ص 225 باب 24
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« با اسلام خون انسان محفوظ، و اداى امانت او لازم، و ازدواج با او حلال مى شود، ولى ثواب بر ايمان است »
📚الکافی ج 2 ص 24
👌یعنی مومنین هستند که تنها خداوند به آنان ثواب می دهد و مقصود از مومنین هم معتقدین به ولایت ائمه علیهم السلام است چنان که امام باقر علیه السلام فرمود:
« هر کس با عبادت خداوند خود را خسته کند در حالی که معتقد به امامی از جانب خداوند نباشد سعی و تلاش او غیر مقبول است و چنین فردی گمراه و متحیر محسوب می شود .خداوند از بین #برنده اعمالش است و اگر در چنین حالی بمیرد به مرگ کفر و نفاق مرده است »
📚الکافی ج1 ص183 _ وسائل الشیعه ج1 ص118
🔷و فرمود:
« اگر کسی شب ها شب زنده داری و روزها روزه بدارد و تمام اموالش را صدقه دهد و تمام روزگار را حج بجا آورد اما معتقد به امام الهی نباشد حقی بر خدا برای پاداش در برابر #اعمالش را ندارد»
📚الکافی ج2 ص18
❕لذا امام صادق علیه السلام فرمود ؛
«اسلام شهادتین و اقامه نماز و زکات و انجام حج و روزه ماه رمضان است اما ایمان معرفت ولایت امامان است وکسی که #ولایت را نداشته باشد مسلمان گمراه است ( اما مومن نیست )»
📚الکافی ج 2 ص 25
❕بنابراین مومنین تنها معتقدین به ولایت ائمه علیهم السلام هستند ، و در آیات و روایات تنها از غیبت مومن ( یعنی معتقد به ولایت ائمه ) نهی شده است چنان که خداوند می فرماید ؛
«اى كسانى كه ايمان آورده ايد ... هيچيك از شما ديگرى را غيبت نكند، آيا كسى از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ (به يقين) همه شما از اين امر كراهت داريد، تقواى الهى پيشه كنيد كه خداوند توبه پذير و مهربان است. »
🔸حجرات 12
❕در این آیه از غیبت مومنین نهی شده است « ای کسانی که ایمان آورده اید » .
🔸در روایات هم از غیبت مومنین نهی شده است چنان که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« كسى كه سخنى درباره فرد با ايمانى نقل كند و هدفش اين باشد كه عيبى بر او نهد، و شخصيتش را در هم بشكند تا از چشم مردم بيفتد، خداوند او را از تحت سرپرستى خودش به تحت سرپرستى شيطان مى فرستد، و شيطان او را نمى پذيرد»
📚الکافی ج 2 ص 358
❕پيامبر گرامی فرمود ؛
« بر مؤمن، حرام است كه به مؤمنى ديگر ستم كند، يا او را وا گذارد، يا غيبتِ او را بكند و يا او را يكسره براند. »
📚 الكافی ج 2 ص 235
👌این روایات متعدد است که شیخ حر عاملی آنها را در باب ذیل از کتاب شریف وسائل الشیعه نقل می کند ؛
📚باب در تحریم غیبت مومن ؛ وسائل الشیعه ج 12 ص 278 باب 152
👌و اگر در روایات دیگری از غیبت « مسلم » یا « برادر » نهی شده است ؛
📚عقاب الاعمال ص 335 و...
🔸ادامه 👇👇
...
❕به قرینه آیه مذکور و روایات فوق الذکر ، مقصود مسلمان حقیقی یعنی مومنین هستند و مقصود برادران ایمانی است نه اسلامی .
👌علمای بزرگی چون مرحوم صاحب جواهر ، صاحب حدائق ، امام خمینی و ... قائل به اختصاص حرمت غیبت به شیعیان داشته اند و غیبت اهل سنت را جایز می دانستند زیرا آنان مصداق مومن نیستند ؛
📚جواهر الکلام ج 22 ص 60 _ الحدائق الناضره ج 18 ص 148_ المکاسب المحرمه ، امام خمینی ، ج 1 ص 376
❕با این وجود برخی از علمای با آنچه گفتیم مخالفت کرده ، چنان که استاد مکارم شیرازی می نویسد ؛
« بى شك غيبت افراد مؤمن و بالغ و عاقل حرام است، و بى شك غيبت كفار حربى كه براى نابودى يا ضربه زدن به اسلام و مسلمين كمر بسته اند هيچ اشكالى ندارد، چون آنها محترم نيستند.ولى آيا غيبت ساير فرق مسلمين و اهل ذمّه (غير مسلمانانى كه داراى كتاب آسمانى هستند و به صورت يك اقليّت سالم در كشورهاى اسلامى زندگى مى كنند و جان و مالشان محفوظ و محترم است جايز است؟
❕بعضى از بزرگان فقهاء مانند محقّق اردبيلى و علّامه سبزوارى صاحب كفايه، حرمت غيبت را عام دانسته اند، و به رواياتى كه عنوان «المسلم» يا «الناس» در آن به كار رفته استدلال كرده اند و گفته اند حرام بودن غيبت آنها هيچ جاى تعجّب نيست، چرا كه مال و جان آنها محفوظ است، چرا عرض و آبروى آنها محفوظ نباشد.
❕ولى مرحوم صاحب جواهر رضوان اللّه عليه شديداً به مخالفت برخاسته و مى گويد ظاهر روايات، بعد از انضمام بعضى به بعض ديگر اين است كه اين مسأله مخصوص مؤمنان و مواليان اهل بيت عليهم السلام است. و حتّى به سيره مستمره بين علما و عوام نيز استدلال فرموده است.
👌اگر منظور اين فقيه بزرگوار از مخالفان ولايت (مخالفان اسلام) افراد ناصبى و معاند و دشمن مؤمنان و مسلمانان باشد بى شك نه احترامى دارند و نه غيبتى، ولى اگر سخن از فرق اسلامى كه جان و مالشان محفوظ و محترم است و همچنين اهل كتاب كه در ذمّه مسلمين هستند بوده باشد نظرات محقق اردبيلى و سبزوارى موجّه تر به نظر مى رسد چرا كه هر جا مال و جان محفوظ باشد، عرض و آبرو نيز محفوظ است و تعرّض به آن جايز نيست، و خطاب به مؤمنان در آيه 12 سوره حجرات (در آيه غيبت) و يا تعبير به مؤمن در بخشى از روايات هرگز دليل بر عدم شمول حكم غيبت نسبت به ديگران نمى شود، و به تعبير ديگر اثبات شىء، نفى ماعدا نمى كند.
📚اخلاق در قرآن ج 3 ص 128
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#شهید_بودن_کشته_شدگان_هواپیمای_اکراینی
🤔#پرسش
❔چرا کشته شدگان هواپیما اوکراینی حکم شهید را دارند ؟ چطور میشود که فردی که نه اهل نماز و روزه باشد و نه اوامر خدا را اجرا میکرده جزو شهید محسوب شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در گذشته توضیح دادیم ، شهادت در فرهنگ اسلام دو معنی متفاوت دارد ؛
1⃣معنای خاص ؛
🔸همان کشته شدن در معرکه جنگ در راه خدا است که احکام خاصی در فقه دارد از جمله عدم نیاز شهید به غسل و کفن ، بلکه با همان لباس خونین دفن می شود.
2⃣معنای عام و گسترده ؛
👌معنای وسیع شهادت آن است که انسان در مسیر انجام وظیفه الهی کشته شود یا بمیرد . هر کس در حین انجام چنین وظیفه ای به هر صورت از دنیا برود شهید است .
📚تفسیر نمونه ج21 ص407
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« هر کس در راه خدا (و برای انجام وظیفه ای الهی ) کشته شود ، شهید می باشد»
📚میزان الحکمه ج6 ص68 _کنزالعمال ح 11237
❕کشته شدگان هواپیمای اکراینی در راه انجام وظیفه الهی ، یعنی مقابله با تهدیدات و هجوم و تلاش آمریکا برای ضربه زدن به میهن ، به خطا مورد اصابت قرار گرفتند و از دنیا رفتند و به معنای عام شهادت ، عنوان #شهید بر آنان صادق است .
❕کشته شدگان هواپیمای اکراینی ممکن است در پرونده اعمالشان ، ناخالصی باشد ، اما شهادت در راه خداوند ، ناخالصی ها را جبران می کند چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
« [با] نخستين قطره خونى كه از شهيد ريخته مى شود، همه گناهان او بخشوده مى شود، مگر قرض »
📚میزان الحکمه ، ج 6 ص 64
👌 امام باقر عليه السلام فرمود ؛
« كشته شدن در راه خدا، هر گناهى جز قرض را پاك مى كند؛ زيرا قرض جز با ادا شدن پاك نشود. يا بايد وامدار، وام خود را بپردازد و يا طلبكار از حقّ خود بگذرد.»
📚الکافی ج 5 ص 94
❕ امام صادق عليه السلام فرمود ؛
«هركه در راه خدا كشته شود، خداوند چيزى از گناهانش را به او نشان نمى دهد. »
📚وسائل الشیعه ج 15 ص 16
👌البته اگر ناخالصی پرونده اعمال ، کفر و شرک باشد ، شهادت آن را جبران نمی کند ، چرا که با کفر و شرک هیچ ثوابی از انسان پذیرفته نمی شود ، چنان که در آيه 88 سوره انعام آمده است ؛ « اگر آنها مشرك شوند، اعمال نيكى كه انجام داده اند، #نابود مى گردد و نتيجه اى از آن نمى گيرند. »
👌و در آيه 65 سوره زمر آمده است ؛ « به تو و همه پيامبران پيشين وحى شده كه اگر مشرك شوى، تمام اعمالت تباه مى شود و از زيانكاران خواهى بود.»
❕و در آیه 18 ابراهیم می فرماید ؛
« اعمال کسانی که به پروردگارشان کافر شدند ، همچون خاکستری است در برابر تندباد در یک روز طولانی ، آنها توانایی ندارند کمترین چیزی از آنچه را انجام داده اند به دست آورند و این گمراهی دور و درازی است »
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht