در حالی که انگشت اتهام رسانه های تبشسری به سوی طلاب چینی قم برای انتقال کرونا به ایران است اما طبق اخبار رسمی این مسیحیان هستند که در فرانسه و کره جنوبی کانون و منبع انتشار کرونا بودهاند.
استان شرق بزرگ که منطقه آلزاس در آن واقع است، وخیمترین وضعیت ابتلا و مرگ و میر بر اثر کووید-۱۹ را در فرانسه دارد.
ماجرای انتقال ویروس کرونا به این منطقه، تقریبا بدون شک، با برگزاری یک گردهمآیی آیینی مسیحیان انجیلی (اوانژلیستها) در هفته سوم ماه فوریه آغاز شد.
صدها تن از مومنان مسیحی حاضر در این مراسم مبتلا شدند و دستکم ۱۷ تن از آنها جان خود را از دست دادند. احتمالا حدود ۲۰۰۰ شرکت کننده مراسم فصلی «کلیسای گشوده بر روی عموم مسیحیان» ویروس کرونا را به چهار گوشه این کشور و حتی جزیره گوادلوپ منتقل کردند.
سازماندهندگان این مراسم در برابر سیل انتقادها از «بیملاحظگی» و «بیتوجهی» کلیسا به منافع و سلامت عمومی اعلام کردند در زمان برگزاری مراسم در ماه فوریه هیچ یک از شرکتکنندگان علائم ابتلا به بیماری را نداشتند و ممنوعیت تجمع هم در آن تاریخ به بالای ۵هزار نفر محدود بود.(یورونیوز)
🕊 @bazgashteeisamasih
IMG_20200328_122643_499.jpg
33.2K
❌وزیر بهداشت اسرائیل: مسیح در عید پاک ما را از شر کرونا نجات میدهد
یعقوب لیتسمان، وزیر بهداشت دولت اسرائیل که عضو حزب "اتحاد یهودیت توراتی" و از یهودیان حریدیم (یهودیان متعصب) ساکن اراضی اشغالی است در سخنانی اظهار کرد که حضرت مسیح (ع) در عید پاک میآید و آنها را از شر ویروس کرونا و تمامی مشکلات رها خواهد کرد.
🕊 @bazgashteeisamasih
✝نام های افراد مذهبی در مسیحیت:
۱_ گابریل،گابریلا = جبرئیل
(از فرشتگان خدا)
۲_ مایکل،میشل،میگوئل،میخاییل = میکائیل
(از فرشتگان خدا)
۳_ جاش،جاشوا= یوشع
(نام پیامبری که پس از موسی فراخوانده شد)
۴_ مَتئو،مَتیو = متی (حواری عیسا مسیح و نویسنده نخستین انجیل از چهار انجیل)
۵_ لوک = لوقا (از دوستان پولوس و نویسنده دومین انجیل از چهار انجیل)
۶_ مارک،مارکو = مرقُس (از دوستان پولوس و نویسنده سومین انجیل از چهار انجیل)
۷_ جان،جوانا،یوانا = یوحنّا (حواری مسیح و نویسنده چهارمین انجیل و «مکاشفه یوحنا»)
۸_ اِمانوئل = عمانوئیل (از نامهای عیسای مسیح و به معنی «خدا با ماست»)
۹_ استیو (به انگلیسی: Steave) یا استیون یا استیفن یا استفان،یا استیفان
(از شاگردان نخستینِ مسیح و نخستین شهید کلیسا)
۱۰_ سام، یا سَم (به انگلیسی: ) ساموئل، یا سموئیل (از انبیای عهد عتیق)
۱۱_ نُوا (به انگلیسی: ) ---> نوح
۱۲_ ایو (به انگلیسی: Eve) ---> حوا
۱۳_ جاکوب یا یاکوب یا ژاک یا زاک یا جیمز (به انگلیسی: james) ---> یعقوب (در کتاب مقدس چندین یعقوب هست)
ضمنا یعقوب را در اسپانیا سانتیاگو میگویند.
۱۴_ یوزف یا جوزف یا ژوزف یا ژوزفین (به انگلیسی: ) --->یوسف
۱۵_ جرمی ---> اِرمیا (از انبیای عهد عتیق)
۱۶_ آبراهام (به انگلیسی: Abraham) ---> ابراهیم
۱۷_ پُل (به انگلیسی: Poul) یا پاول (در انگلستان) ----> پولس (رسول مسیح برای غیر یهودیان- در انجیل از او به نام «سولس» نیز یاد شده)
۱۸_ پیت (به انگلیسی: Pit) یا پیتر (به انگلیسی: Piter) یا پطرس ---> پطرس (حواری و رسول مسیح)
۱۹_ دیوید (به انگلیسی: David) یا دِیوی،یا دِیو (به انگلیسی: ) ---> داوود نبی
۲۰_ لیز یا الیز، یا الیزا یا الیزابت (به انگلیسی: ) ---> «الیصابات»
(نام همسر «زکریا» پدر «یحیی» از پیامبران خدا)
۲۱_ سوزان (به انگلیسی: Susan) سوزی ---> سوسن
(یا سوسان)
(از زنانی که مسیح را مشایعت میکردند)
۲۲_ متیوس یا مَت (در انگلستان) ----> متیاس (حواری و رسول مسیح)
۲۳_ فیلیپ (به انگلیسی: Philip) یا فیل ---> فیلیپُس (حواری و رسول مسیح)
۲۴_ سایمون (به انگلیسی: Simon) ---> شمعون
(حواری اصلی و شاگرد مورد اعتماد عیسی مسیح که به پطرس ملقب است، همچنین نام یکی دیگر از حواریون نیز بوده.)
🕊 @bazgashteeisamasih
رجعت عیسی ع
✝نام های افراد مذهبی در مسیحیت: ۱_ گابریل،گابریلا = جبرئیل (از فرشتگان خدا) ۲_ مایکل،میشل،میگوئل
توصیفات مذکور در ردیف های 4 و 7 و 17 غلط و صرفاً ادعای کذب مسیحیان است.
4ـ متای حواری اصلاً سواد نداشت که انجیل بنویسد آن هم به زبان یونانی. در متن انجیل مشهور به متی نیز دیده نمی شود که نویسنده ادعا کرده باشد که عیسی ع را دیده است تا چه برسد به حواری بودن
7ـ و همینطور یوحنا که در اعمال 4/ 13 به بی سوادی او تصریح شده است. انجیل چهارم نیز ربطی به این حواری ندارد و در قرون بعد توسط یک یونانی زبانِ غیر یهودی نوشته شده و واضحاً گفته که شاهد وقایع نبوده است (یوحنا 19/ 35).
17ـ پولس اصلاً رسول عیسی نبود بلکه دشمنِ خونیِ عیسی ع که عطش سیری ناپذیری در کشتن یاران صدیق عیسی داشت. اول و آخرش یکسان بود و او فقط روشش را تغییر داد و به سوی نفاق روی آورد و به جمع حواریان داخل شد و بعد از مدتی یک نزاع ساختگی پیش آورد و از آنها جدا گشته برای خود مشغول به کار شد. ادعا داشت که راز و حقیقت عیسی را فقط خودش فهمیده است (غلاطیان 1/ 12 ـ 2 قرنتیان 12/ 1 ـ 1 قرنتیان 2/ 10). با اینکه اصلاً عیسی را ندیده بود مدعی بود که حواریان چیزی نداشته اند که به او بیاموزند (غلاطیان 2/ 6). تأیید می کنم که سخن او درست است. زیرا که تعلیم پولس با حواریان مانند دو خط متنافر بود که هیچ نقطۀ مشترکی ندارد؛ یکی کاملاً سفید و دیگری کاملاً سیاه.
اینکه می گوییم پولس در دشمنی خود با عیسی پایدار بود به این سبب است که او در دوران کفرگویی خود همچون کاهنان به دنبال قتل عیسی بود که موفق نشدند و عملاً یهودا را مصلوب کردند. در دوران نفاق نیز همین خواسته را به صورت یک موضوع الهیاتی تئوریزه کرد و قصد داشت که این موضوع را ارادۀ الهی جلوه دهد. او یک فرقۀ منافق به نام کریستیان (مسیحیت) پایه گذاشت و تربیت کرد که هنوز که هنوز است در این خیال هستند که خداوند، محبوب ترین فرد نزد خود را به کشتن داد. واقعاً خدای جعلی آنها مانند کاهنان یهود، احمق است. به همین خاطر است که انسان های عاقل از مسیحیت بیزار می شوند.
🕊 @bazgashteeisamasih
محبوب ترین اسم های انگلیسی دنیا
https://www.alamto.com/100-popular-first-name-meanings.html
🌹 @bazgashteeisamasih
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺درخواست کشیش و اذان گفتن امام مسجد در کلیسا/ آلمان
🔹یک کشیش آلمانی از امام مسجد یکی از شهرهای این کشور درخواست کرد برای نزدیک شدن دلها به خداوند در سایه انتشار ویروس کرونا، در کلیسا اذان بگوید
🕊 @bazgashteeisamasih
IMG_20200405_131601_874.jpg
24.9K
🎞آمار کشته شده گان جنگ در قرن بیستم آبی رنگ توسط مسیحیان قرمز رنگ توسط مسلمانان
⬛️(به نقل از استاد دانشگاه میشگیان آمریکا)
🌐https://www.juancole.com/2013/04/terrorism-other
🕊 @bazgashteeisamasih
رجعت عیسی ع
🎞آمار کشته شده گان جنگ در قرن بیستم آبی رنگ توسط مسیحیان قرمز رنگ توسط مسلمانان ⬛️(به نقل از اس
بر خلاف آنچه ادعا می شود توسط بزرگان مانند بیل ماهر ، مسلمانان از مردم مذاهب دیگر خشن تر نیستند. میزان قتل در بیشتر کشورهای جهان در مقایسه با ایالات متحده بسیار پایین است.
درمورد خشونت سیاسی ، مردم میراث مسیحی در قرن بیستم دهها میلیون نفر را در دو جنگ جهانی و سرکوب استعمار جلب کردند. این قتل عام عظیم رخ نداد زیرا مسیحیان اروپایی از سایر انسانها بدتر یا متفاوت هستند ، بلکه به این دلیل بودند که نخستین کسانی بودند که جنگ را صنعتی کردند و الگوی ملی را دنبال کردند. بعضی اوقات استدلال می شود كه آنها به نام دین بلكه ناسیونالیسم عمل نمی كردند. اما ، واقعاً ، چقدر ساده و ساده است. دین و ناسیونالیسم از نزدیک در هم تنیده اند. سلطنت بریتانیا رئیس کلیسای انگلیس است و حداقل در نیمه اول قرن بیستم این مسئله هنوز معنی داشت. کلیسای سوئدی یک کلیسای ملی است. اسپانیا؟ آیا واقعاً بی ارتباط با کاتولیک نبود؟ آیا احساسات کلیسا و فرانسیسکو فرانکو نسبت به آن هیچ نقشی در جنگ داخلی نداشته اند؟ و چه سس غاز: بیش از حد خشونت مسلمانان به وسیله اشکال ناسیونالیسم مدرن نیز به وجود می آید.
من تصور نمی کنم که مسلمانان بیش از 2 میلیون نفر را به دلیل خشونت سیاسی در کل قرن بیستم و این عمدتا در جنگ ایران و عراق 1980-1988 و جنگهای اتحاد جماهیر شوروی و پس از شوروی در افغانستان کشته اند. اروپایی ها مقصر این مسئولیت هستند.
این را با آمار مسیحیان اروپا مقایسه کنید ، اوه ، بگذارید بگوییم 100 میلیون (16 میلیون نفر در جنگ جهانی اول ، 60 میلیون در جنگ جهانی دوم - گرچه بعضی از آنها مربوط به بودائیان در آسیا و میلیونها نفر دیگر در جنگ های استعماری هستند.)
ادامه دارد...
🕊 @bazgashteeisamasih
IMG_20200405_203901_523.jpg
70.2K
📖 معرفی کتاب"باورها و آیینهای یهودی"
◀نویسنده: الن آنترمن
کتاب باورها و آیینهای یهودی درباره دین، مناسک و نگرش یهودیان است و بر حوزه هایی از زندگی یهودی متمرکز میشود که منحصرا از ویژگی های مردم یهودی است. از این رو در آن چیز چندانی درباره هنجارهای اخلاقی مشترکدر میان افراد جوامع غربی جدید نمیتوان یافت. البته تردیدی نیست که تفاوت میان رویکرد یهودیان با رویکرد غیر یهودیان نسبت به اموری مانند پذیرایی، نیکوکاری، دلسوزی، راستی و پاسخگویی در برابر همنوعان تفاوتی ظریف است. نزد یهودیان سنتی و اصیل هنجارهای اخلاقی بخشی از آیینهای دینی است و کتاب مقدس و نوشته های یهودی بعدی نیز به اندازه وجدان در آن تعیین کنندهاند.
📔باورها و آیینهای یهودی/نویسنده: الن آنترمن/مترجم: رضا فرزین
📰 ناشر: انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
🕊 @bazgashteeisamasih
✝الف. معنای کلمۀ «حوارى»
واژۀ «حوارى» از ریشۀ «حَوَر»، به معنای شدّت سفیدی چشم است؛ به طوری که در کنار شدّت سیاهی چشم کاملاً نمایان است.[1] از این رو، برخی از مفسران اطلاق کلمۀ «حَواری» را بر نزدیکان به این جهت دانسته اند که مانند اسب پیشانى سفید داراى نشان است و مردم او را به عنوان دوست و یاور وى مى شناسند.[2]
ب. وجه نام گذاری «حواریون»
در بارۀ این که چرا یاران خاص حضرت عیسی(ع) را حواریون نامیده اند، مفسران احتمالاتی را بیان کرده اند:
1. چون لباس هایشان سخت پاکیزه بود.
2. چون رختشوى بودند و لباس ها را از چرک پاک و سفید می ساختند.
3. صیّادانی بودند که به صید ماهی می پرداختند.
4. آنها از خواص و برگزیدگان انبیا بودند.[3] برخی احتمال چهارم را از همۀ احتمالات قوی تر و بهتر دانسته اند.[4]
5. آنها را به علت پاکی و صفای باطن حواری نامیدند؛ همان طور که وقتی از امام رضا(ع) در این باره پرسیده شد، آن حضرت در پاسخ فرمود: «جمعى از مردم چنین تصور مى کنند که آنها شغل لباس شویى داشته اند، ولى در نزد ما علت آن این بوده که آنها هم خود را از آلودگى به گناه پاک کرده بودند، و هم براى پاک کردن دیگران کوشش داشتند».[5]
می توان سخن امام رضا(ع) را به دیدگاه چهارم برگشت داد و آن را تأییدی برای این دیدگاه دانست؛ زیرا بدیهی است که خواص و برگزیدگان انبیا از آلودگی به گناه پاک بوده و دارای صفای باطن هستند. با این احتمال، دیگر منافاتی با دیدگاه چهارم ندارد.
ج. اسامی حواریون
در انجیل اسامى حواریون چنین آمده است: 1. شمعون معروف به پطرس 2. اندریاس 3. یعقوب 4. یوحنا 5. فیلوپس 6. برتولولما 7. توما 8. متى 9. یعقوب ابن حلفا 10. شمعون ملقّب به «فدایی» 11. یهودا برادر یعقوب 12. یهوداى اسخریوطى که به مسیح خیانت کرد.[6]
د. حواریون از دیدگاه قرآن کریم
قرآن کریم پیدایش حواریون را این گونه بیان می فرماید: «هنگامى که عیسى از آنان احساس کفر (و مخالفت) کرد، گفت: کیست که یاور من به سوى خدا (براى تبلیغ آیین او) شود؟ حواریان گفتند: ما یاوران خداییم به خدا ایمان آوردیم و تو (اى عیسى!) گواهى ده که ما تسلیم (خدا) هستیم. پروردگارا! به آنچه نازل کرده اى، ایمان آوردیم و از فرستادۀ (تو) پیروى نمودیم ما را در زمرۀ گواهان بنویس!».[7]
منظور عیسی(ع) از این پرسش این بود که بفهمد از میان مردم چند نفر طرفدار حق اند، تا روى آنان حساب کند و نیرویش را در آنان متمرکز کرده و دعوتش از ناحیه آنان منتشر شود؛ زیرا شناخت نیروهاى وفادار، سازماندهى و تمرکز آنان در یک مرکز و کانون تبلیغی و جداسازى جبهۀ حقّ از باطل، براى رهبرى و ادامه حرکت اجتماعی ضرورى است.[8]
عیسى (ع) بعد از آن که یقین کرد که دعوتش در میان بنى اسرائیل- یا همه و یا حداقل اکثریت آنان- پیشرفتى ندارد و به نتیجه نمى رسد و فهمید که بنى اسرائیل به هیچ وجه از کفر خود دست بر نمى دارند و از سوى دیگر، اگر میدان را به دست آنها بدهد دعوتش به کلّى باطل و گرفتارى ها بیشتر مى شود، براى بقاى دعوتش این نقشه را طرح کرد که از آنان یارى بخواهد و به این وسیله دوست را از دشمن جدا کند، حواریون حاضر شدند آن جناب را یارى دهند و به این وسیله مؤمنان از کفّار جدا و دوستان از دشمنان مشخص شدند و با انتشار دعوت و اقامه حجت، ایمان بر کفر غالب گشت.[9] همچنان که خداى تعالى یارى همین چند نفر حوارى را به رخ انسان ها کشیده مى فرماید: «اى کسانى که ایمان آورده اید! یاوران خدا باشید همان گونه که عیسى بن مریم به حواریون گفت: چه کسانى در راه خدا یاوران من هستند؟! حواریون گفتند: ما یاوران خدائیم در این هنگام گروهى از بنى اسرائیل ایمان آوردند و گروهى کافر شدند ما کسانى را که ایمان آورده بودند در برابر دشمنانشان تأیید کردیم و سرانجام بر آنان پیروز شدند!».[10]
(برگ 1)
🕊 @bazgashteeisamasih
✝برنابا حواری گمشدۀ عیسی(ع)
چگونه نام برنابا از میان حواریون حذف شد؟
نویسندۀ انجیل یوحنا نام این حواری محبوب را ذکر نکرده ولی از ادامۀ ماجرا در این انجیل برمیآید که او تنها حواریای بوده که در نمایش تصلیب حضور داشته و مراقب حضرت مریم(س) بوده و سپس آن عذراء را به خانۀ خود برده است (یوحنا 19/ 26 و 27). در سه انجیل نخست، نام هیچیک از حواریون به وقت تصلیب ذکر نشده است و از «حواری محبوب عیسی» نیز خبری نیست. اما باید پرسید چرا ذکر چنین شخص مهم و محبوبی از نظر نویسندگان سه انجیلِ نخست، افتاده است؟ ما سعی داریم از طریق توصیفاتی که در انجیل یوحنا دربارۀ آن حواری محبوب مذکور است هویت او را تعیین کنیم.
گروه فرهنگی مشرق - یوسف لاوی ملقب به برنابا یکی از مؤمنان اولیه به حضرت عیسی(ع) بوده است. او در جزیرۀ قبرس زاده شد و به سبب آنکه از سبط لاوی بود برای تحصیل علوم دینی به اورشلیم آمد و کارهای مهمی را در زمان حواریون بر عهده گرفت. مسیحیان مدعی هستند که او حضرت عیسی(ع) را ندیده ولی به نظر میرسد که شأن او در تاریخ عیسویان بسیار بالاتر از اینها باشد.این مقاله سعی کرده صرفاً با استناد به اناجیل اربعه و کتب مورد قبول مسیحیان نشان دهد که برنابا شخص دوم نصارا محسوب میشده و یگانه حواری باسواد بوده که میتوانسته انجیل خداوند که شفاهآ از زبان عیسی(ع) قرائت میشده را مکتوب کند. ما در این مقال نشان خواهیم داد که یکی از منابع اصلی اناجیل اربعۀ مسیحی در واقع انجیل برنابا بوده است. به این ترتیب ملاحظه خواهیم کرد که علیه برنابا توطئهای صورت گرفته است.حتی الامکان سعی کردهایم که مطالب به زبان ساده نگارش شود تا برای مخاطبان غیرمتخصص نیز قابل استفاده باشد. در نقل قولهای عهدین، از ترجمۀ قدیم کتاب مقدس استفاده شده که چاپ نخست آن به سال 1895 میلادی در لندن بوده است.
لقب برنابا از کجا آمده است؟
آیا میتوان پرسید که لقب «برنابا» را چه کسی به «یوسف لاوی» داده است. 1 میدانیم که حضرت عیسی(ع) شمعون را به «پطرس» ملقّب کرد و او را جانشین خود قرار داد. «یوسف لاوی» نفر دوم در میان حواریون است که عطای لقب شده است. در زبان فارسی پیشوند «بَر» به معنای «پور» است، معادل با «ابن» در عربی. «نابا» نیز به معنی «انابه» یا «موعظه» است. لهذا لقب «برنابا» را به «ابنالوعظ» ترجمه کردهاند یعنی «کسی که به خوبی موعظه میکند».
علی القاعده این لقب را بایست حضرت عیسی(ع) به این حواری خود داده باشد و نه آنگونه که از اعمال 4/ 36 مذکور آمد که «رسولان او را برنابا یعنی ابنالوعظ لقب دادند». جالب توجه این است که در اینجا یوسف لاوی در نخستین مرتبه با لقب «برنابا» معرفی شده است. به عبارت دیگر اگر برنابا یک جدید الایمان بود چگونه او از سایر حواریون پیش افتاد و توانست از پطرس که جانشین حضرت عیسی(ع) بود لقب «برنابا» بگیرد؟ اگر ادعای مسیحیان در جدید الایمان بودن برنابا درست باشد به ناچار باید قائل شویم که حضرت عیسی(ع) افراد بیفایدهای را به عنوان شاگرد و حواری خود پرورش داده است و حالا پس از رفتن او اشخاص دیگری همچون برنابا و پولس که حضرت عیسی(ع) را ندیدهاند باید بیایند و سخنان او را تبلیغ کنند. اما حقیقت این است که برنابا یگانه حواری باسواد در جمع شاگردان بود و پولس نیز یک عامل نفوذی در حوالی ایشان، که شیوۀ دشمنی خود را از مقابلۀ فیزیکی به مقابلۀ فرهنگی (تبدیل و تحریف پیام عیسی و انجیل او) تغییر داده است.
نام برنابا در اناجیل کتمان شده است
نام برنابا در هیچکدام از اناجیل چهارگانۀ مسیحی واضحاً وجود ندارد. ولی به سبب اهمیت برنابا و رتبۀ او در میان حواریون، در برخی موارد وصف او را آوردهاند بدون اینکه نامش را ذکر کنند. مثلاً در انجیل لوقا پس از ماجرای تصلیب، آمده که دو نفر از رسولان دربارۀ وقایع اخیر در طی راه صحبت میکردند که نام یکی از آنها «کلیوپاس» است:
(13) و اینک، در همان روز دو نفر از ایشان میرفتند به سوی قریهای که از اورشلیم به مسافتِ شصت تیر پرتاب دور بود و عِموآس نام داشت. (14) و با یکدیگر از تمام این وقایع گفتوگو میکردند. (15) و چون ایشان در مکالمه و مباحثه میبودند، ناگاه خودِ عیسی نزدیک شده، با ایشان همراه شد. (16) ولی چشمان ایشان بسته شد تا او را نشناسند. (17) او به ایشان گفت: «چه حرفها است که با یکدیگر میزنید و راه را به کدورت میپیمایید؟» (18) یکی که کَلِیُوپاس نام داشت در جواب وی گفت: «مگر تو در اورشلیم غریب و تنها هستی و از آنچه در این ایّام در اینجا واقع شد واقف نیستی؟» ... (لوقا، باب 24)
آنطور که جیمز هاکس نویسندۀ قاموس کتاب مقدس نوشته، «کَلیوپاس» به معنی «خیلی مشهور» است. 2این کلمه در ترجمههای مختلف این انجیل، به همین طور آمده و ترجمه نمیشود.
ادامه دارد...
🕊 @bazgashteeisamasih
این ایراد در اینجا است که اولاً بر خلاف آنچه که در متن لوقا آمده «کلیوپاس» نمیتواند نام کسی باشد، و ثانیاً باید تأمل کرد که چرا از آوردن اسم این «شخص مشهور»، خودداری شده است. ظن قوی نگارنده این است که در قرون بعد، نام «برنابا» را حذف کرده، کلمۀ «کلیوپاس» را نوشتهاند و اینچنین متن مغلوط شده است.
همچنین در انجیل یوحنا وصف یکی از حواریون آمده که محبوب عیسی(ع) است و او نیز معلمش را بسیار دوست میدارد. وقتی که عیسی(ع) در شام آخر خبر داد که به زودی یکی از شما دوازده نفر به من خیانت خواهد کرد آن حواری محبوب، سر بر سینۀ عیسی(ع) گذاشت و گریهکنان از آن حضرت خواست تا حواری خائن را معرفی کند (یوحنا 13/ 23 و 24). حتی تا شام آخر هیچکس نمیدانست که یهودا با کاهنان وعده کرده (متی 26/ 14 تا 16) و قصد دارد در یک فرصت مناسب سپاهیان را به مخفیگاه عیسی(ع) بکشاند. (نگا. یوحنا 13/ 2 و 26 تا 30). قاعدتاً این وقایع بایست به توسط حضرت عیسی(ع) در ظهور مجددش علن شده باشد.
نویسندۀ انجیل یوحنا نام این حواری محبوب را ذکر نکرده ولی از ادامۀ ماجرا در این انجیل برمیآید که او تنها حواریای بوده که در نمایش تصلیب حضور داشته و مراقب حضرت مریم(س) بوده و سپس آن عذراء را به خانۀ خود برده است (یوحنا 19/ 26 و 27). در سه انجیل نخست، نام هیچیک از حواریون به وقت تصلیب ذکر نشده است و از «حواری محبوب عیسی» نیز خبری نیست. اما باید پرسید چرا ذکر چنین شخص مهم و محبوبی از نظر نویسندگان سه انجیلِ نخست، افتاده است؟ ما سعی داریم از طریق توصیفاتی که در انجیل یوحنا دربارۀ آن حواری محبوب مذکور است هویت او را تعیین کنیم.
حضرت عیسی(ع) عاقبت چهار حواری را پیشگویی میکند
طبق آنچه که در اناجیل اربعه آمده، حضرت عیسی(ع) آیندۀ چهار حواری خود را پیشگویی کرده است: یعقوب، یوحنا، پطرس و حواری محبوب. آن حضرت در خصوص یعقوب و یوحنا فرمود: «حکّامِ امتها بر ایشان سروری میکنند و رؤسا بر ایشان مسلّطند» (انجیل متی 20/ 25 ـ مرقس 10/ 41 و 42). این پیشگویی بیانگر واقعهای است که هیرود اغریپاس علیه این دو برادر صورت داد. در ابتدای باب دوازدهم از اعمال رسولان آمده است:
و در آن زمان هیرودیس پادشاه، دست تطاول بر بعضی از کلیسا دراز کرد و یعقوب برادر یوحنا را به شمشیر کشت (اعمال 12/ 1 و 2)
اف. اف. بروس که ذکر او سابقاً مذکور آمد در تفسیر این بند نوشته است:
یعقوب اولین نفر از رسولان بود که شهید شد. به این ترتیب وعدهای که مسیح به او و برادرش داده بود انجام شد که هر دو از همان پیالهای که او مینوشد خواهند نوشید و همان تعمیدی را خواهند پذیرفت که او پذیرفته است (مرقس 10/ 39). ولی منظور عیسی این نبود که آنها هر دو با هم خواهند مرد. در واقع به نظر میرسد که یوحنا بیش از همۀ رسولان عمر کرد. نظریۀ مطرحشده به وسیلۀ ادوارد شوارتس و دیگران که ماجرای اخیر در شکل اولیۀ خود به این صورت بوده که هر دو برادر به وسیلۀ هیرود اغریپاس کشته شدند کاملاً بیمورد است.3
بروس در اینجا سخن ادوارد شوارتس (1940 - 1858) 4 و محققان دیگر در این خصوص را بدون دلیل رد کرده است. در حالیکه رأی خود او متضمن نقض پیشگویی عیسی(ع) است که یوحنا عمر طویل نموده به مرگ طبیعی رحلت کرده باشد.
لذا به نظر میرسد که در این عبارت، کلمۀ «برادر» به جای واو عطف جعل شده است. یعنی جملۀ فوق در اصل اینگونه بوده است: «یعقوب و یوحنا را به شمشیر کشت». زیرا اولاً در ادامۀ متن آمده که هیرود پطرس را نیز دستگیر کرد که فرشتۀ خدا او را رهانید و سپس هیرود به مرگی بد مرد. از آنجا که این سه حواری برجسته از جلیل به عیسی(ع) پیوستهاند و در مواقف سخت در کنار یکدیگر بودهاند لذا عجیب است که هیرود با یوحنا کاری نداشته یا او ایشان را تنها گذاشته باشد. ثانیاً که ما از این پس در رسالۀ اعمال رسولان از یوحنا نیز خبری نمیشنویم. به این ترتیب پیشگویی حضرت عیسی(ع) نیز درست در میآید که حکام امتها بر این دو برادر مسلّط میشوند. (مراد از «امتها» این است که آن حاکم از غیریهودیان خواهد بود. هیرود کبیر و نوۀ او همچون هیرود اغریپاس مذکور در فوق، از قوم ادوم بودند و نه یهودی).
علمای مسیحی که این جعل را مرتکب شدند برای آن بود تا مدعی شوند که نویسندۀ انجیل چهارم پسر کوچک زَبدی ماهیگیر یعنی یوحنا برادر یعقوب بوده است که انجیل خود را در سال 96 میلادی نوشته است (در خصوص نویسندۀ انجیل چهارم در ادامه سخن خواهیم گفت).
مطابق انتهای انجیل یوحنا، حضرت عیسی(ع) از دستگیری و شهادت پطرس بدو خبر داد. و او اهمیتی نداده علاقمند بود تا عاقبت حواری محبوب را بداند در وقتی که حضرت عیسی(ع) با او اینچنین سخن میکرد:
(18) «زمانی که پیر شوی دستهای خود را دراز خواهی کرد و دیگران تو را بسته، به جایی که نمیخواهی تو را خواهند برد.» (19) و بدین سخن اشاره کرد که به چه قسم موت،