روزنگار کاشان l نقد و نظر
استان کاشان و شورای اصول گرایی 🔹استان کاشان ؛ از شعار تا واقعیت🔹 بخش دوم 🔸محمدحسن قدیری ابیانه در
سنگاندازی اصفهان؛ واقعیت یا ذهنیت
🔹استان کاشان🔹
بخش سوم
🔸تنها مانع پیشرفت و توسعه شهرستان و منطقه کاشان به نظر بسیاری از مردم منطقه، فقط و فقط «اصفهان» است و در نقطۀ مقابل بسیاری از فعالین فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نظر دیگری داشته و معتقدند امورشان در مرکز استان بهتر و سریعتر از شهرستان و منطقه پیش رفته است.
⬅️ این یادداشت را در روزنگار بخوانید.
⬅️ تاریخ انتشار: دوازدهم خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
سنگاندازی اصفهان؛ واقعیت یا ذهنیت 🔹استان کاشان🔹 بخش سوم 🔸تنها مانع پیشرفت و توسعه شهرستان و منط
آداب گفتوگو
و سازمان جهاد کشاورزی اصفهان
🔹استان کاشان🔹
بخش سوم
🔸تنها مانع پیشرفت و توسعه شهرستان و منطقه کاشان به نظر بسیاری از مردم منطقه، فقط و فقط «اصفهان» است و در نقطۀ مقابل بسیاری از فعالین فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نظر دیگری داشته و معتقدند امورشان در مرکز استان بهتر و سریعتر از شهرستان و منطقه پیش رفته است.
🔸این افراد برای اثبات ادعای خود مدعیاند هر وقت بر کارشان در منطقه -کاشان، آران و بیدگل- گرهای افتاده در مرکز استان باز شده و به جریان افتاده است. چیز بعیدی نیست. قطعاً این امر به دست مدیران و کارشناسان شایستهای در مرکز استان در استانداری و ادارات کل محقق شده که همۀ شهروندان نقاط مختلف استان را به یک چشم نگاه کرده و اندیشهاشان خدمت به مردم است
🔸ولی چه میشود برخی از روی ناآگاهی و برخی دیگر برای فرار از پاسخگویی توپ کمکاری خود را در زمین مرکز استان انداخته و سالها از این موضوع استفاده یا به تعبیر دیگر سوءاستفاده کردهاند تا کار به جایی رسیده است که قاطبۀ مردم منطقۀ کاشان همۀ مشکلات خود را از کوچک و بزرگ به چشم استان دیده و میبینند!
🔸اگر این گزاره را درست فرض کنیم رسالتی سنگین بر دوش مدیران ارشد شهرستان و استان قرار گرفته تا این فضای بدبینی و مسموم را اصلاح و به درستی و صواب نزدیک کنند.
🔸چنانچه مدیران ارشد استانداری یا ادارات کل مثل سازمان جهاد کشاورزی استان از بین دهها و صدها کارشناس و مدیر پاسخگو مسئولیت امور شهرستانهای کاشان یا آران و بیدگل را در اختیار یک کارشناس ناآگاه و غیرمسئول بسپارند نه تنها فضای بدبینی مردم منطقۀ کاشان به مرکز استان را تشدید کرده بلکه زحمات سایر مدیران و کارشناسان را نیز بر باد خواهند داد!
🔸اگر خدای ناکرده یک کارشناس تازهکار که از آداب گفتوگو بهرهای نبرده در جایگاه رتق و فتق امور کشاورزان شهرستانهای کاشان، آران یا بیدگل در سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته و کشاورز کمسواد و آفتابسوخته را با لحن بد و توهینآمیزی خطاب قرار داده و روح و روان ایشان را با پیشداوری و اتهامافکنی بیازارد ظلم مضاعف است. نخست بدبینی مردم کاشان به استان را دامن زده و تشدید کرده و در مرحلۀ بعد اعتبار آن سازمان را مخدوش کرده است.
🔸حل این آسیب با تدبیر مدیران ارشد منطقه و استان به راحتی امکانپذیر است. شایسته است در نصب مدیران و کارشناسان مسئول در منطقه و استان کمی بیشتر دقت کرده و افراد آگاه، پاسخگو، مسئولیتپذیر را در مسئولیتها - به خصوص مرتبط با مردم منطقۀ کاشان- نصب کنند. جسارتاً اگر چنین فردی نیافتند حداقل انتظار آن است که مسئولیت را به فردی بسپارند که از حداقل آداب گفتوگو و احترام به ارباب رجوع بهرهای برده است.
⬅️ تاریخ انتشار: سیزدهم خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
عشق و نفرت 🔸اگر میخواهید شجاعان را بیابید، کسانی را جستجو کنید که قادر به بخشودن هستند 🔹ولی اگر
🔹«مأموریت روزنگار»🔹
🔸1-«روزنگار» بنا دارد به مسائل و موضوعات جامعه در محورهای مشخص بپردازد. نظر کارشناسان، صاحبنظران، مسئولین و متولیان را جویا شده و فضایی برای تضارب آراء فراهم کند.
🔸2-«روزنگار» بنا ندارد به همۀ مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بپردازد. نه این که نخواهد بلکه در توان یک فرد و حتی یک مجموعه نیست که همۀ مسائل جامعه را رصد کرده و نظرات کارشناسی و تخصصی مربوط به آن را احصا کرده و منتشر کند.
🔸3-«روزنگار» بنا دارد ملاحظه و قربان صدقههای معمول را کنار بگذارد. «روزنگار» دلخوری و رنجش دوستان را به جان خریده تا «آستانۀ تحمل»، «سعۀ صدر» و «تحمل نظر متفاوت» در چارچوب گفتوگوی منطقی، مستند و کارشناسی بالا رود.
🔸4-«روزنگار» بنا ندارد صرفاً عملکرد افراد حقیقی و حقوقی را یک تنه نقد کرده و فضای یک جانبهای را رقم زند. «روزنگار» دنبال گفتوگو با مشارکت همگانی است تا هر چه بیشتر زوایای مبهم و ناشناخته مسائل روشن گردد.
🔸5-«روزنگار» از همراهان دعوت میکند در تحقق این مأموریتِ داوطلبانه که در راستای کاهش مسائل و مشکلات جامعه با رویکرد فرهنگی و رسانهای است همراهی و راهنمایی بفرمایند.
⬅️ تاریخ انتشار: سیزدهم خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
🔹«مأموریت روزنگار»🔹 🔸1-«روزنگار» بنا دارد به مسائل و موضوعات جامعه در محورهای مشخص بپردازد. نظر کا
🔹مهاتما گاندی🔹
🔸آینده به این بستگی دارد که امروز چه کاری انجام میدهیم.
روزنگار کاشان l نقد و نظر
شال سبز / قسمت نخست 🔹تصمیمسازان انتخاب دوازدهم🔹 بخش سیام 🔹سیدعلی ساداتینژاد - که این روزها بار
جامانده انتخابات ریاست جمهوری
🔹تصمیمسازان انتخاب دوازدهم🔹
بخش سی و یکم
🔸«سیدجواد ساداتینژاد» که با تلاش شبانهروزی و در کوتاهترین زمان ممکن از معاونت دانشجویی فرهنگی شهر کرد به ریاست دانشگاه کاشان، از معاونت پارلمانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی مردم کاشان، آران و بیدگل درمجلس شورای اسلامی و از ریاست کمیسیون کشاورزی مجلس به وزارت جهاد کشاورزی رسیده بود؛ واب نگاهش افق دورتری را زیر نظر داشت!
🔸به اعتقاد بسیاری بنا داشت جایگاه معاونت اولی و پس از آن ریاست جمهوری را از آن خود کند ولی گویی اتفاقات نهادههای دامی و چای دبش همۀ معادلات را بر هم زد و او را از شرکت در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری محروم نمود؛ معادلاتی که خیلی پیش از این با «باقر فرهنگ» و «علیرضا شبانیزاده» در میان گذاشته بود ولی به نتایج مورد نظر دست نیافت!
⬅️ این یادداشت را در روزنگار بخوانید.
⬅️ تاریخ انتشار: 14 خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
عاقبت ظلم یا شربت شهادت 🔹دانشگاه🔹 بخش بیست و دوم 🔸کلاً مرگ چیزی خوبی نیست. چرا باید از مرگ کسی خو
نشست تخصصی و چند پرسش اساسی
🔹دانشگاه کاشان🔹
قسمت 23
🔸 این روزها که رسانه برای روابط عمومی سازمانها از معنی تهی شده و اکثر مدیران روابط عمومی درصدد هستند تا چگونگی برگزاری جلسات، نطق مدیران و وعده و وعید خالی از عمل ایشان را در کانال، سایت و صفحۀ مجازی سازمان بارگذاری کرده و همه جا بازنشر کنند و علیالقاعده یک نسخۀ آن را در اختیار مدیر سازمان به عنوان گزارش عملکرد قرار دهند، اقدام ادارۀ بهزیستی کاشان که با همکاری ادارۀ کل و دانشگاه محقق شده ارزشمند و شایستۀ قدردانی و ستایش است.
🔸 این ارزش زمانی مضاعف است که مدعوین و سخنرانان جلسه از قربان صدقههای معمول دوری گزیده و به اصل موضوع بپردازند و به چند پرسش اساسی پاسخ گویند!
⬅️ این یادداشت را در روزنگار بخوانید.
⬅️ تاریخ انتشار: 15 خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
جامانده انتخابات ریاست جمهوری 🔹تصمیمسازان انتخاب دوازدهم🔹 بخش سی و یکم 🔸«سیدجواد ساداتینژاد» ک
هُمای ریاست جمهوری
و فرصتی که از کاشان گرفته شد!
🔹تصمیمسازان انتخاب دوازدهم/31🔹
🔸مایۀ فخر و مباهات است فرزند کاشان از خطۀ کویر یا کوهستان به جایگاه ریاست جمهوری بیاندیشد تا از این طریق به مردم خدمت کرده و برای کاشان، منطقه و کشور غرور بیافریند و اگر کسی غیر از این بخواهد چیزی جز تنگنظری نمیتوان بر آن نسبت داد ولی چه شده است که برخی شهروندان از این که پای «سیدجواد ساداتینژاد» به انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم نرسید خوشحالند و خدا را شکر میگویند؟!
🔸«سیدجواد ساداتینژاد» که با تلاش شبانهروزی و در کوتاهترین زمان ممکن از معاونت دانشجویی فرهنگی شهر کرد به ریاست دانشگاه کاشان، از معاونت پارلمانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی مردم منطقه کاشان درمجلس شورای اسلامی و از ریاست کمیسیون کشاورزی مجلس به وزارت جهاد کشاورزی رسیده بود، مترصد جایگاه بالاتری بود.
🔸به اعتقاد بسیاری بنا داشت جایگاه معاونت اولی و پس از آن ریاست جمهوری را از آن خود کند ولی گویی اتفاقات نهادههای دامی و چای دبش همۀ معادلات را بر هم زد و او را از شرکت در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری محروم نمود؛ معادلاتی که خیلی پیش از این با «باقر فرهنگ» و «علیرضا شبانیزاده» در میان گذاشته ولی به نتایج مورد نظر دست نیافت!
🔸«علی اصغر رحمانی» در کنار «محمد رضواننژاد» که به گفتۀ نزدیکان ایشان در انتخاب نخست شورای اصولگرایی کاشان جام زهر نوشیده و علیالرغم میل باطنی رأی خود را به سبد سیدجواد ساداتینژاد ریخته بودند، در دورۀ بعدی از او جدا شده و تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا مانع پیروزی وی در انتخابات یازدهم مجلس شوند؛ تلاشی که نافرجام ماند.
🔸«علیاصغر رحمانی» نقل کرده است اوایل دور دوم نمایندگیِ سیدجواد ساداتینژاد نزد «فرهنگ» و «شبانیزاده» در سپاه پاسداران کاشان رفته و شنیده است «رفیقتان پیش از آمدن شما اینجا بود و میگوید اسب خود را برای ریاست جمهوری زین کرده تا پس از وزارت به آن چنگ اندازد و شاد و خندان چشم در انتظار آن است!»
🔸این خبر دور از انتظار نبود و به سهولت از بازی ایشان در میدان سیاست میتوان حدس زد که چنین اندیشهای در سر میپروراند. هرچند برخی از طرفداران میگویند برای دورۀ یازدهم مجلس از ایشان قول گرفته بودند که نمایندگی کاشان را رها نکرده و از سودای وزارت چشم پوشد! قولی که -اگر واقعیت داشته باشد- بدان وفا نشد و بخشی از طرفداران را در صف مخالفان قرار داد و در انتخابات بعدی از جبهۀ «علیرضا رضازاده» به جبهۀ «مصطفی معینی آرانی» رهسپار کرد!
🔸از همۀ اینها گذشته، مخالفان جدی «سیدجواد ساداتینژاد» با نگاه ابزاری وی -به اعتقاد ایشان- مشکل داشته و میگویند برای رسیدن به جایگاه قدرت -هرچند با نیت خدمت- به همه چیز نگاه ابزاری داشته است! بسان نحلۀ فکری که معتقد است «هدف»، «ابزار» را توجیه کرده و میتوان از آن برای رسیدن به اهداف مقدس بهره جُست و شاید همین نگرش باعث شده مسیری که تا کنون پیموده عاری از خطا، اشتباه، بداخلاقی و بیاخلاقی نباشد! و چنین فردی قابل اعتماد نیست و چنانچه به جایگاهی بالاتری دست یابد خسران و خسارت غیرقابل جبرانی بر خود و پیکره جامعه وارد خواهد کرد!
🔸در هر صورت مهلت ثبتنام داوطلبین ریاست جمهوری به پایان رسید. افراد متعددی نام خود را از روستاها و شهرهای مختلف ایران در این رویداد ملی ثبت کرده و چه بسا همای ریاست جمهوری بر دوش یکی از آنان فرود آید ولی متأسفانه هرکه باشد کاشانی نیست! شاید لازم باشد دغدغهمندان کاشانی در فرصت پیش رو به آسیبشناسی خود پرداخته و بخت خود را با کاهش آسیبها و تجدید قوا در انتخابات بعدی بیازمایند!
🔹تاریخ انتشار: 15 خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
🔹مهاتما گاندی🔹 🔸آینده به این بستگی دارد که امروز چه کاری انجام میدهیم.
کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی
روزنگار کاشان l نقد و نظر
نشست تخصصی و چند پرسش اساسی 🔹دانشگاه کاشان🔹 قسمت 23 🔸 این روزها که رسانه برای روابط عمومی سازمان
نشست تخصصی و چند سوال
🔹دانشگاه کاشان/23🔹
🔹انتخاب «رسانۀ آگاه» در عنوان نشست تخصصی مشترک ادارۀ بهزیستی و دانشگاه کاشان با عنوان «زیست بهتر با رسانۀ آگاه» که فردا پنجشنبه 17 خردادماه ساعت 16.30 تا 18.30 در سالن شهید سلیمانی این دانشگاه برگزار میشود قطعاً هوشمندانه انتخاب شده و در صورتی به نتایج مطلوب خواهد رسید که بزرگواران نشست افزون بر مطالب ارزشمندی که ارائه خواهند کرد چند موضوع را تبیین کرده و به چند پرسش اساسی پاسخ گویند.
🔹هدف از برگزاری این نشست «تعامل مثبت بهزیستی با اهالی رسانه پیرو مسئولیتهای اجتماعی و تلاشی در جهت ارتقای کیفی محتوای رسانهای برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی» عنوان شده است ولی برگزارکنندگان در گام نخست شایسته است «آسیبهای مدنظر» را تبیین کرده و شرایط موجود و مطلوب را تشریح نمایند:
🔸آسیبهای مدنظر ادارۀ بهزیستی کدام است؟ شرایط موجود در منطقۀ کاشان بر اساس شاخصها و معیارهای مدنظر چگونه است و شرایط مطلوب که قرار است با رسانۀ آگاه به آن دست پیدا کند کدام است؟
🔸«محسن نیازی» دکترای جامعهشناسی است و حتماً بر اساس مطالعاتی و تحقیقات و پژوهشهایی که توسط ایشان ودانشگاه متبوع در خصوص ریشههای آسیب انجام شده نکات ارزندهای در خصوص منشأ آسیبها ارائه خواهند نمود و افزون بر این آیا منطقۀ کاشان تفاوت و تمایزی در این خصوص داشته یا وضعیت آن متأثر از کل کشور است؟!
🔸و از همۀ مهمتر «نقشۀ راه» کاربردی دانشگاه و ادارۀ بهزیستی کاشان و اصفهان در این خصوص کدام است تا رسانۀ فعالیتهای خود را بر اساس آن استوار کرده و نقش آگاهی بخشی و اطلاعرسانی خود را در چارچوب آن ایفا نماید.
🔹در هر صورت «روزنگار» زحمات متولیان این مراسم را ارج نهاده و آمادگی خود را برای همکاری بیشتر اعلام مینماید.
تاریخ انتشار: 16 خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
هُمای ریاست جمهوری و فرصتی که از کاشان گرفته شد! 🔹تصمیمسازان انتخاب دوازدهم/31🔹 🔸مایۀ فخر و مباه
رویکرد معینی در مواجهه با رسانه ؛
منش منصوری یا روش ساداتینژاد؟!
🔹انتخاب دوازدهم/32🔹
🔸«مصطفی معینی آرانی» یک بار برای همیشه بگوید از رسانههای رو به انقراض و صفحات مجازی خبری -که غالب تولید محتوایشان تبلیغات کسب و کار - لباس، لوازم آرایشی، کیف و کفش و ...- است دقیقاً چه میخواهد؟!
⬅️ این یادداشت را در ادامه بخوانید.
⬅️ تاریخ انتشار: 17 خردادماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
رویکرد معینی در مواجهه با رسانه ؛ منش منصوری یا روش ساداتینژاد؟! 🔹انتخاب دوازدهم/32🔹 🔸«مصطفی معی
رویکرد معینی در مواجهه با رسانه ؛
منش منصوری یا روش ساداتینژاد؟!
🔹انتخاب دوازدهم/32🔹
🔸مصطفی معینی آرانی یک بار برای همیشه بگوید از رسانههای رو به انقراض و صفحات مجازی خبری -که غالب تولید محتوایشان تبلیغات کسب و کار - لباس، لوازم آرایشی، کیف و کفش و ...- است دقیقاً چه میخواهد؟!
🔸وی از زمانی که در انتخابات کمفروغ کاشان، آران و بیدگل -با وجود همۀ حرف و حدیثها- تعیین شد تا کنون که خیالش از بابت اعتبارنامه راحت شده کمتر جلسهای بوده که پشت تریبون برود و مطالباتی از رسانهها مطرح نکند، گویی جای این دو عوض شده و نقش خود را در قبال رسانههای به فراموشی سپرده است؟!
🔸یک بارگفته «از رسانهها انتظار دارم روحیه همراهی و همکاری را تقویت کنند» یک بار دیگر خواسته «رسانهها فرصت نماینده را به واسطۀ حاشیهها زایل نکنند» و اخیراً هم در نطق پیش از خطبههای نماز جمعه کاشان تأکید کرده که «رسانهها مسئولان منطقه برای افزایش همدلی و همیاری کمک کنند.»
🔸نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی بگوید وظیفۀ نماینده در مقابل معدود خبرنگاران منطقه چیست؟ آیا قائل به پاسخگویی خبرنگاران هست یا خیر؟!
🔸البته ابتدا باید یادآوری کرد خبرنگار صرفاً شخص حقیقی نیست. واسطهای بین مردم و نمایندهای است که اکنون وکالت ایشان را به عهده گرفته است. قطعاً خبرنگار هوس ارتباط با وکیل و وزیر ندارد و از بد حادثه به اقتضای رسالتی که بر دوش گرفته -یا بر دوش ایشان نهادهاند- موظف است مطالبۀ مردم را به وکیل انتقال داده و پاسخ ایشان را -در جایگاه مقام مسئول و پاسخگو- به مردم منعکس نماید.
🔸خبرنگاران کاشان در ارتباط با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از منطقه حداقل دو تجربه پشت سر گذاشته و آزمون مصطفی معینی را پیش رو دارند؛
🔸 تجربه عباسعلی منصوری که گاه و بیگاه تماس و پیام اصحاب رسانه را پاسخ میگفت و بسیار راه تهران- کاشان را به جان خرید تا خود را در مواجهۀ مستقیم خبرنگاران -حتی منتقد- قرار دهد
🔸و سیدجواد ساداتینژاد که خبرنگاران را گزینش کرده و تنها خود را در مقابل روزنامۀ اخوی -روزنامه سراج- دوربین «دید در شب» و «کلیپ دارالسلام» قرار داد!
🔸اکنون نوبت مصطفی معینی است تا با عملکرد خود مشخص کند رویکرد او در مواجهه با اصحاب رسانه منطبق بر روش «عباسعلی منصوری» است یا «سید جواد ساداتینژاد»؛ هرچه باشد دورۀ نمایندگی او هم به چشم برهم زدن خواهد گذشت و تنها تجربۀ آن مانند گذشتگان برای آیندگان بر جای خواهد ماند. چه بهتر که تجربهای زیبا برای منطقۀ کاشان به یادگار بگذارد.
⬅️ تاریخ انتشار: 17 خردادماه 1403