روزنگار کاشان l نقد و نظر
پیشنهاد خیرخواهانه تحقیق دانشگاهی راجع به نایبیان 🌺«سعید خیرخواه» عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
پیشنهاد به دانشگاه کاشان:
طرح پژوهشی یا همایش آزاداندیشی
✍️سعید خیرخواه
🌺عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی -واحد کاشان
🌸باسلام وارادت خدمت بزرگواران فرهیخته
🔸درمباحث علمی به راه افتادن «دعوای حیدری نعمتی» نتیجهای دربر نحواهد داشت. اصولاً با چنین رویکردی حقایق روشن نخواهد شد، ضمن آن که برپیچیدگی وابهام افزوده خواهدشد.
🔸بدین لحاظ،چنانکه نگارنده بارها تاکید داشته است، بایسته وشایسته مینماید برای یک بار بحث نایبیان درمحیطی آکادمیک و بیطرفانه واکاوی و پژوهش شود.
🔸به این منظور به نظر میرسد متخصصان علاقهمند تاریخ در دانشگاه با پیشنهاد یک طرح پروهشی علمی وارد بحث شوند و مطابق موازین دقیق پژوهشی دراین رشته اسناد و شواهد و یادداشتها را ارزیابی نمایند تا حقیقت به صورتی شفاف برآفتاب افتد.
🔸خوشبختانه درحال حاضر مانع خاصی به لحاظ دینی و سیاسی و اجتماعی درباب بررسی این «واقعه» برسرراه نیست. نگارنده هیچ ادعای خاصی نسبت به این موضوع ندارد و فقط جهت علاقه به تاریخ معاصر کاشان پیگیری می کند.
🔸پیشنهاد می شود برای شروع کار بزرگوارانی چون دکتر مشهدی که دراین باب تخصص دارند پیش قدم شده وبه عنوان یک طرح پژوهشی یا همایش آزاد اندیشی کهدر دانشگاه مرسوم است اقدام فرمایند.
🔸مباحث و نظریات میتوانند حول مواردی چون «جنگ جهانی اول و طرفهای درگیر» «قحطی بزرگ سالهای آغاز مشروطیت»، «دستهبندیهای سیاسی و دینی و حکومتی درکاشان آن روزگار»، «ارتباطات عوامل حکومت مرکزی با کاشانیها، بازار وبازاریها وسرمایهداران کاشان»، «شروع واقعه و عوامل اصلی آن»، «حمایت و پشتیبانی غیر حکومتی از نایبیان»، «موضعگیری متولیان دینی و علما نسبت به واقعه»و «بررسی دقیق خاطرات و گزارشهای موجود»
🔸خاطرنشان می شود اگر ماجرا به صورت علمی و بیطرفانه واکاوی نشود و گاهگاهی به صورت ناقص و غیرعلمی بدان پرداخته شود، ماجرا کلاف سردرگمی خواهد شد که هیچ سررشتهای به دست کسی نخواهد داد.
🌺با پوزش و ارادت
🌺تاریخ انتشار: پانزدهم بهمنماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
انفجار و آتشسوزی شرکت تولید منیزیم دودی که فعالیت واحدهای آلاینده را برملا کرد 🔹مدیریت و مسئولیت/9
سردرگمی دستگاه سنجش هوای کاشان
و بیاعتمادی 87 درصدی به اداره محیط زیست
🔹مدیریت و مسئولیت/92🔹
🔸اگر مدیر ادارۀ حفاظت محیط زیست کاشان بگوید ماست سفید است دیگر کسی باور نمیکند. متأسفانه اعتماد مردم از این دستگاه به کلی از بین رفته است؛ در صورتی که ماهیت آن متفاوت با دیگر دستگاههای دولتی مثل صمت، شهرداری یا حتی فرمانداری، «زیست محیطی» است و شهروندان باید علیالقاعده خود را به این اداره و اهداف و رسالت سازمانی آن نزدیک بدانند!
🌺این یادداشت را در رسانۀ اهل کاشانم بخوانید.
روزنگار کاشان l نقد و نظر
سردرگمی دستگاه سنجش هوای کاشان و بیاعتمادی 87 درصدی به اداره محیط زیست 🔹مدیریت و مسئولیت/92🔹 🔸اگر
سردرگمی دستگاه سنجش هوای کاشان
و بیاعتمادی 87 درصدی به اداره محیط زیست
🔹مدیریت و مسئولیت/92🔹
🔸اگر مدیر ادارۀ حفاظت محیط زیست کاشان بگوید ماست سفید است دیگر کسی باور نمیکند. متأسفانه اعتماد مردم از این دستگاه به کلی از بین رفته است؛ در صورتی که ماهیت آن متفاوت با دیگر دستگاههای دولتی مثل صمت، شهرداری یا حتی فرمانداری، «زیست محیطی» است و شهروندان باید علیالقاعده خود را به این اداره و اهداف و رسالت سازمانی آن نزدیک بدانند!
🔸این گفته ناشی از تصور شهودی یا گمانزنی احتمالی نیست. بلکه نتیجۀ یک کار پژوهشی است که گروه تحقیقاتی رسانۀ اهل کاشانم برای اعتمادسنجی نسبت به ادارۀ حفاظت از محیط کاشان و رئیس آن انجام داده و متأسفانه به نتایجی مطلوبی دست نیافته است!
🔸خبرنگار این رسانه چندی پیش سراغ رئیس محیط زیست کاشان رفت تا توضیحات ایشان را پیرامون کم وکیف اقدامات انجام شده جویا شده و بدون کم و کاست در اختیار مخاطبان خود قرار دهد. حتی خبرنگار سعی کرده جانب ادارۀ حفاظت محیط زیست را گرفته، تنگناهای موجود را منعکس نموده و مسئولیت برخی اشتباهات رسانه در بازنشر ویدیوهای ارسالی شهروندان را به عهده گیرد.
🔸نتایج نظرسنجی وحشتناک است! 45 درصد از شرکتکنندگان رئیس ادارۀ حفاظت از محیط زیست کاشان را -دور از جان شما و جناب رئیس- با انواع و اقسام فُحش و ناسزا نواختهاند. 42 درصد از توضیحات ایشان متقاعد نشده و دلایل و توجیهات مطرح شده را رد کرده و تنها 13 درصد از مخاطبان با او همراهی و همدلی کردهاند.
🔸شاید مسئولین مربوطه از این سطح بیاعتمادی آگاهی داشتهاند که متوسل به دستگاه سنجش هوا شده و آن را با هزار زحمت در منطقۀ مرکزی شهر نصب کرده تا نشان دهند هوای کاشان آنچنان هم آلوده نیست و هنوز روزنهای برای نفس کشیدن باقی مانده است!
🔸ولی گویی این روزها برای مسئولین هیچ بادی موافق نیست. دستگاه سنجش هوا نیز طی چند روز گذشته عقربههای سنجش را آنچنان بر سر درجۀ «هوای به شدت ناسالم» کوبید که دستگاه برای مدتی از مدار خارج شد تا رئیس حفاظت محیط زیست کاشان بر نگرانی شهروندان پایان داده و بگوید اعلام هشدار ناشی از باگ -خطای- دستگاه است و خطری شهروندان را تهدید نمیکند.
🔸برخی میگویند وقتی در این هوای آلوده چشم، چشم را نمیبیند چه ضرورتی به دستگاه سنجش هوا و توضیح مسئول یا مسئولین وجود دارد؟ مردم کم و بیش به همین هوا - هرچه هست- عادت کردهاند. همان طور که با بسیاری از چالشهای زیست محیطی و هر آنچه حیات را تهدید میکند خو گرفتهاند ولی شایسته است مسئولین به جای پاک کردن صورت مسئله، اعتماد از دست رفته را بازیابند که حتماً از «آب»، «خاک»، «هوا» و هرچیز دیگر مهمتر است.
🌺تاریخ انتشار: هفدهم بهمنماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
حفظ دوستیها و رفاقتها در کنار توجه به ساختار گفتوگو 🔹دانشگاه /44🔹 🔸شخص و شخصیت محمدمشهدی نوشآ
فضاهای بیکار و فکرهای آشفته
🔹دانشگاه /45🔹
🔸باید تأسف خورد رئیس جمهور مملکت بعد از کلی آزمون و خطا هنوز متوجه نشده که مشکل مملکت فضای آموزشی و کمبود اتاق و ساختمان نیست که خودش دست به بیل و فرغون شده و مدرسه یا مجموعهای بسازد و از آن بدتر کسانی که آن را توجیه کنند و از آن بدتر کسانی که دست چهارتا کارخانهدار یا خیّر را گرفته تا خانهای را در این مسیر هبه کرده یا آجری روی آجر بگذارند. حتماً مشکل جای دیگر است.
🌺این یادداشت را در ادامه بخوانید
روزنگار کاشان l نقد و نظر
فضاهای بیکار و فکرهای آشفته 🔹دانشگاه /45🔹 🔸باید تأسف خورد رئیس جمهور مملکت بعد از کلی آزمون و خطا
فضاهای بیکار و فکرهای آشفته
✍️ به قلم مدیر مسئول
🔹دانشگاه /45🔹
🔸باید تأسف خورد رئیس جمهور مملکت بعد از کلی آزمون و خطا هنوز متوجه نشده که مشکل مملکت فضای آموزشی و کمبود اتاق و ساختمان نیست که خودش دست به بیل و فرغون شده و مدرسه یا مجموعهای بسازد و از آن بدتر کسانی که آن را توجیه کنند و از آن بدتر کسانی که دست چهارتا کارخانهدار یا خیّر را گرفته تا خانهای را در این مسیر هبه کرده یا آجری روی آجر بگذارند. مشکل جای دیگر است.
🔸پزشکیان از همان دوران تبلیغات -نقل به مضمون- به مردم دروغ گفت یا حرفی زد که نتوانست بدان جامۀ عمل بپوشاند. او گفت نباید مسئولیتها را دوستانه و رفاقتی یا فلهای در اختیار افراد قرار داد. مشکل مملکت این است که وقتی یک گروه روی کار آمدهاند دست دوستان و رفقای خود را در جایی به نام پست و جایگاه -شما بخوانید محل ترقی با ممر امرار معاش خود و خانواده- قرار داده و این یکی رفت و آن یکی آمد روز از نو و روزی آقایان و خانوادهشان از نو!
🔸مشت نمونه خروار است. دانشگاه کاشان در رأس تغییرات دولت قرار گرفت. وزیر آموزش علوم، تحقیقات و فناوری هنوز بر صندلی وزارت تکیه نزده بود که رئیس دانشگاه کاشان را عوض کرد. قبلی رفت و بعدی آمد. برنامه رئیس جدید برای ریاست دانشگاه چه بود؟ هیچ! مدیران دفاتر، معاونتها و روسای پژوهشکدهها و سازمانها تابع تغییر کردند. رفقای روسای قبلی رفتند و رفقای رئیس جدید آمدند. برنامهشان برای تصدی مسئولیت چه بود؛ هیچ!
🔸الان دانشگاه کاشان زمین و ساختمان کم دارد؟ بر بخیل آن لعنت! فرض کنید دانشگاه کاشان را تا کمر کوههای مشرف بر آن کشیده و همه را با سوله و ساختمانهای سر بر آسمان کشیده انباشته کردهاید آیا از پس هزینههای بهرهبرداری آن بر خواهید آمد که همچنان به دنبال بودجه و خیر برای اضافه کردن به آن میگردید؟! اصلاً همۀ اینها به یک طرف، از همین امکاناتی که با پول و بودجه بیتالمال برفراز آسمان قد کشیده است یا به هر نحو خیّری را متقاعد کرده تا ساختمانی بنا کرده یا خانهای برای دانشگاه اهدا و هبه کند از آن چه استفادهای میشود؟!
🔸دانشگاه کاشان بگوید از این شهرک دانشگاهی با ساختمانهای ریز و درشت و سالنهای همایش و جلسات ساختمان و استخر شنا و جکوزی چه استفادهای کرده و نتایج آن چه شده است. تمام کسانی که از ساختمان تنگ و تاریک مدرسۀ عالی علوم در خیابان امام خمینی فارغالتحصیل شدهاند الان منشأ اثرند؛ آیا از این همه ریخت و پاش و بودجههای کلان میتوان به خلق چند نفر امید بست؟!
🔸رئیس دانشگاه کاشان بگوید از ساختمانهای مرکز رشد -واقع در میدان جهاد- پارک علم و فناوری -واقع در خیابان طالقانی- چه استفاده کرده و نتایج آن چه شده است؟! اصلاً از همۀ اینها گذشته، شاید بگویند اینها را پول خودمان ساختهایم -دولتیها بیتالمال را پول خودشان میپندارند- و پاسخگویی آن به کسی ارتباط ندارد! رئیس دانشگاه کاشان بگوید با خانۀ عطارها که خالی دورافتاده است چه کرده و خروجی آن چه بوده است؟!
🔸اگر رئیس دانشگاه بیخبر است اجازه بدهید باخبر شود. برخی از همکاران شما میگویند کل ساختمان برای یک روز کلاس معطل مانده و حریف رئیسی که خود بر آن منصوب کردهاید نمیشوند و رئیس آنجا هم میگوید درخواستهایی از همکاران دانشگاهی میآید که شرمآور است. فلان همکار دانشگاهی گفته است کلید آنجا را بدهید به عنوان آتلیه شب جشن عروسی دختر یا پسر خود استفاده کند!
🔸همۀ اینها مهم نیست و خجالتآور و شرمآور نیست! چیزی که بیش از همه آزار دهنده و شرمآور است اگر همان کسانی که این خانهها و مجموعهها را به دلخوشی آن که قدم خیری برای شهرشان برداشته و هبه و هدیه کردهاند اگر بخواهند در همان خانهای که تمام دوران کودکیشان طی شده است به آن پا گذاشته و یک ساعت راجع به کاشان صحبت کنند آیا چنین اجازهای داده میشود؟!
🔸رئیس جمهور باید بفهمد کشور مشکل کمبود فضای آموزشی ندارد و مشکل جای دیگر است. مشکل آنجاست که انحصارطلبان و تمامیتخواهانی در رأس چنین مجموعههایی قرار گرفتهاند که مال و منال دولتی و بودجه عمومی را ارث پدری خود پنداشته، انگیزهای برای کار و فعالیت نداشته و از هم بدتر بروکراسی اداری را بهانهای برای عقدههای فروخورده و بغض و کینهها کرده تا راه را بر هر کوشش و فعالیتی سد نموده و همچنان به انحصار خود تداوم بخشند! رئیس جمهوری باید بیل را کنار گذاشته و فکری به حال انحصارطلبی، تمامیتخواهی، تنگنظری و عقدهگشایی افرادی کند که بر منافع مردم چنبره زده و مانع حرکت و پویایی آن شدهاند!
🌺تاریخ انتشار: هجدهم بهمنماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
فضاهای بیکار و فکرهای آشفته ✍️ به قلم مدیر مسئول 🔹دانشگاه /45🔹 🔸باید تأسف خورد رئیس جمهور مملکت
فكر آشفته؟
🔸نقد و نظر🔸
🔹درود واقعا ؟ متن نيز از آشفتگي دروني رنج ميبرد. بله مديريت دانشگاه در بازه زماني اندك به الزام قانون عوض شد اما در كجاي مملكت شرط تعويض هاي اجباري و اختياري داشتن برنامه مدون بوده كه اينجا دوميش باشه؟
🔹خوشبختانه رييس جديد براي نخستين بار اهدافي روشن براي برنامهريزي بلندمدت و نقشه راه دانشگاه بيان نموده كه در صورت همراهي و زمان و وجود شرايط عمومي مناسب همانند مباحث مربوط به انكوباتورها در اوايل دهه هشتاد مي تواند مبدع مباحث كارشناسي و عملياتي بسيار شود هرچند در مورد ميزان موفقيت آن ايده آن هم در شرايط عمومي كشور حتما خود ايشان هم ارزيابي دارد.
🔹و اما تيم دوستان ايشان كه مدير شدهاند، از آغاز هم بسياري از مشكلات را ناشي از انحراف از معيارهاي آكادميكي و رفتارهاي بايد نهادينه شده ( و نشده ) دانشگاهي ميدانستند و تمامي تلاششان اينست كه اگر هر تصميمي گرفته ميشود قابل توضيح و توجيه آنهم در جمع فرهيختگان دانشگاهي باشد كه حتما خلاف روالهاي ناشي از اعمال نفوذ و جناحبندیها باشد.
🔹بقول رييس جمهور بسياري از بايدها را قوانين بالا دستي تعيين كردهاند ولي بايد اجرايي شوند كه البته اجراي آنها اراده و مقاومت در برابر جوسازيها ميخواهد كه با اطمينان اين تيم در كليتش چنين توانايي را دارد .
🔹ونكته آخر نخست آنكه كمي زمان براي بروز برخي ابتكارات حداقلي نياز ميباشد و دوم آنكه مساله فضاهاي آموزشي اگرچه در استانهاي محروم واقعا يك ركن اساسي مشكلات است اما بله در دانشگاه ما بسياري از فضاها داراي بهره وري مناسب نبوده و فقط افرادي ولو با … اقدام به رزرو و اشغال نمادين آنها كردهاند كه حتما به آنهم رسيدهگي خواهد شد.
🔹بله قطعا نيازهاي اساسي در دانشگاه ما بيشتر از نوع نرم افزاريست تا فضاهاي فيزيكي ( البته مزرعه خورشيدي و آب و فاضلاب مستثني هستند) والسلام.
روزنگار کاشان l نقد و نظر
شفافتر از شیشه برای مهدی واحدیان 🔹 فرهنگ و هنر/39🔹 🔸مهدی واحدیان مثل شیشه است. با یک نگاه به اعما
نشست خبری دورۀ خبرنگاری اهل کاشانم
🔹 فرهنگ و هنر/40🔹
🔸نشست خبری نخستین دوره خبرنگاری «اهل کاشانم» با حضور یکی از صاحبان صنایع در سالن جلسات مجتمع کاشان مال برگزار شد.
🔸در ابتدای این نشست جواد پیلهوریان با توجه به فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری منطقۀ کاشان گفت: مزیت نسبی منطقه کاشان گردشگری است و بهتر است از حوزۀ صنعت تغییر ریل داده و سراغ گردشگری برویم. ظرفیتهای گردشگری کاشان کمنظیر و در مواردی بینظیر است که در کمتر منطقهای دیده میشود.
🌺اخبار این نشست را در ادامه بخوانید:
روزنگار کاشان l نقد و نظر
نشست خبری دورۀ خبرنگاری اهل کاشانم 🔹 فرهنگ و هنر/40🔹 🔸نشست خبری نخستین دوره خبرنگاری «اهل کاشانم»
در نشست خبری اهل کاشانم مطرح شد:
منافع گردشگری کاشان دو برابر درآمد نفت کشور است
🌺بخش اول
🔸نشست خبری نخستین دوره خبرنگاری «اهل کاشانم» با حضور یکی از صاحبان صنایع در سالن جلسات مجتمع کاشان مال برگزار شد.
🔸در ابتدای این نشست جواد پیلهوریان با توجه به مزیت نسبی منطقۀ بزرگ کاشان گفت: مزیت نسبی منطقه کاشان گردشگری است و بهتر است از حوزۀ صنعت تغییر ریل داده و سراغ گردشگری برود. ظرفیتهای گردشگری کاشان کمنظیر و در مواردی بینظیر است که در کمترین منطقهای دیده میشود.
🔸مدیر کارخانه زر ریسان افزود: من در حال احیای یک خانۀ گردشگری به نام «خانۀ کاشان» هستم. البته الان باید از صنعت خرج آن کنیم ولی حتماً در آینده نزدیک از آن منتفع خواهیم برد. گردشگری یک منبع پایانناپذیر است. کاشان میتواند چندین برابر درآمد صنعت از گردشگری به دست بیاورد.
🔸وی با ذکر خاطرهای از دوران نمایندگی «محمود جمالی» در مجلس شورای اسلامی گفت: یک روز که آقای جمالی به کاشان آمده بود سراغ ایشان رفتم. رئیس سازمان میراث هند به دیدار آقای جمالی آمده بودند و حرفشان این بود که اگر بخش گردشگری کاشان را در اختیار ما بگذارید دو برابر درآمد نفت عاید منطقۀ کاشان خواهد شد.
🔸پیلهوریان تصریح کرد: البته دست گردشگری به خاطر مسائل فرهنگی بسته است. از طرف دیگر صنعت گردشگری بر خلاف دیگر صنایع دیربازده مستلزم صبر و حوصله بیشتر سرمایهگذار است.
🌺تاریخ انتشار: بیستم بهمنماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
در نشست خبری اهل کاشانم مطرح شد: منافع گردشگری کاشان دو برابر درآمد نفت کشور است 🌺بخش اول 🔸نشست خب
حق با من بود!
خاطره شنیدنی از توصیهنامه مرحوم یثربی به کارآفرین کاشانی
🌺بخش دوم
✍️محمدحسین قدوسی - خبرنگار کاشان آنلاین
🔸جواد پیلهوریان در نشست خبری هنرجویان دورۀ خبرنگاری که در سالن کاشانمال برگزار شد از فراز وفرود کارآفرینی در کاشان سخن گفت و موانع دولتی پش پای صنتعگران را برشمرد ولی در پاسخ به سوال یکی از هنرجویان جا خورد و گفت: «حق من بود! وجوهات پرداخت کرده بودم!»
🔸این صنعتگر کاشانی از موانع دولتی گفت: اگر صادقانه بخواهم بگویم دولت جز شعار هیچ کاری نکرده است. اگر چوب لاچرخ صاحبان صنایع نگذارد کارآفرین بهتر کارش را انجام میدهد. کاری دست ادارۀ صمت و اتاق بازرگانی نیست. دولت خودش بنگاهداری میکند. رانت اطلاعاتی دارد. بانک نباید بنگاهداری کند. بانک برای آن است که نقدینگی صاحبان صنایع را تأمین کند. بانکها در صورتی از صاحبان صنایع حمایت میکند که یا حق حساب بگیرد یا پارتی داشته باشند.
🔸پیلهوریان تصریح کرد: امیدتان را به استان و دولت و ... قطع کنید. دولت برای ما تا این ساعت هیچ فایدهای نداشته است. برای یک قطعه زمین که 35 سال است در کنار کارخانه ما بی استفاده افتاده است باید چهار سال این اداره و آن ادارۀ دوید و هنوز به نتیجه نرسیده است. یک بار این موضوع را با استاندار مطرح کردم چشم گفت ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.
🔸وی در پاسخ به پرسش یک از هنرجویان که در کتابتان به توصیهنامه آیتالله یثربی اشاره کردهاید گفت: بله. گفتهام. حق من بود! وجوهات پرداخت کرده بودم! ولی این توصیهنامه در چه زمانی اتفاق افتاد؟ زمانی که دولت بنا داشت حرف و قول خودش را زیر پا بگذارد!
🔸ما نیاز به ماشینآلات داشتیم و سراغ وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت رفتیم. آقای نعمتزاده گفت 15 روز فرصت دارید که پولتان را جور کنید. باید 250 میلیون تومان پول تأمین کنیم. حالا که همۀ خانه و زندگیمان را فروخته و پول را تهیه کردیم وزارتخانه از تعهد خود سر باز زد. آن وقت پیش آیتالله یثربی رفتم و موضوع را مطرح کردیم. مرحوم آیتالله یثربی گفت هرچه شما بگویید بنویسم. آن وقت موضوع حل شد. ارز مورد نیاز دستگاه را دریافت کرده و آن را وارد کردیم.
🌺تاریخ انتشار: بیست و یکم بهمنماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
حق با من بود! خاطره شنیدنی از توصیهنامه مرحوم یثربی به کارآفرین کاشانی 🌺بخش دوم ✍️محمدحسین قدوسی
تنها افتخار اتاق بازرگانی
سال تأسیس آن است
🌺بخش سوم
🔸کارآفرین کاشانی در نشست خبری هنرجویان دورۀ خبرنگاری «اهل کاشانم» که در سالن مجتمع کاشانمال برگزار شد مشکلات و موانع پش پای صنتعگران را برشمرد و گفت: تنها افتخار اتاق بازرگانی این است که مثلاً چند سال زودتر از اتاق بازرگانی تهران تأسیس شده است. همین طور هم هست. الان هم گردش مالی صنایع کاشان بیشتر ده پانزده استان کشور است ولی این نتیجۀ زحمات بخش خصوصی است و ارتباطی با اتاق بازرگانی یا ادارۀ صمت ندارد.
🔸جواد پیلهوریان افزود: دولت سُرنا را برعکس دست گرفته و از ته آن باد میکند. اگر صادقانه بخواهم بگویم دولت جز شعار هیچ کاری نکرده است. حمایت که هیچ، حتی چوب لاچرخ صاحبان صنایع میگذارد. کاری دست ادارۀ صمت و اتاق بازرگانی نیست. دولت خودش بنگاهداری میکند. رانت اطلاعاتی دارد. وظیفۀ بانک تأمین نقدینگی صاحبان صنایع است ولی برعکس خودش بنگاهداری میکند و تنها از کسانی حمایت میکند که توصیهای شده است یا پارتی داشته باشند.
🔸پیلهوریان تصریح کرد: امیدتان را به استان و دولت و ... قطع کنید. دولت برای ما تا این ساعت هیچ فایدهای نداشته است. برای یک قطعه زمین که 35 سال است در کنار کارخانه ما بدون استفاده افتاده باید چهار سال این اداره و آن ادارۀ دوید و هنوز به نتیجه نرسیده است. یک بار این موضوع را با استاندار مطرح کردم چشم گفت ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.
🔸کارآفرینی در ایران مثل آن است که دست و پای یک دونده را ببندید و آن وقت بگویید در مسابقه دو شرکت کند. ما باید قبول کنیم که تحریم هستیم و امکان ارتباط با کشورهای خارجی نداریم. ما دوست داریم صنایع خود را به روزرسانی کنیم. من شش ماه پیش قطعه سفارش دادهام ولی هنوز به دست من نرسیده است.
🔸من یک مدرسه ساختم. حتی یکی از دوستان نزدیک به من گفت با ساختن مدرسه مالیات کارخانه را صاف کردهای! در صورتی که یک ریال از مدرسهسازی برای مالیات حساب نکردهاند. صرفاً هزینهای که برای کارهای خیر انجام شده است اگر حساب و کتاب آن را بر اساس ضوابط و قوانین سازمان مالیاتی ارائه شود جزء محاسبات مالی نمیآید.
🔸من زمانی که مدرسه ساختم نمیدانستم حتی کجا ساخته میشود. تا این که یک روز حسابدار کارخانه پرسید نمیخواهید بدانید مدرسه کجاست و درچه مرحلهای قرار دارد؟ من را به محل مدرسه بود. آنجا بودم که دیدم سفتکاری مدرسه تمام شده است. یک بار هم خودم به آنجا رفتم ولی هنوز دقیق نمیدانستم کجاست تا این که با پرس و جو از اهالی محله آن را پیدا کردم.
🔸از الان کسانی که در صنعت هستند به فکر تأمین انرژی خود باشند. باید دل از انرژی دولتی برید. دولت دیگر برق صنعت را تأمین نخواهد کرد. به همین خطر دنبال برق خورشیدی هستم. البته همین الان هم ژنراتور خریداری کرده ولی دولت گازوئیل آن را نمیدهد ولی ناچار هستیم از راههای دیگر آن را تأمین کنیم. اگر کسی به خیال آن است که دولت غم صاحب صنعت را خورده و برق و یارانه سوخت و ... بدهد. از طرف دیگر رئیس جمهور میگوید خودمان گازوئیل تولید میکنیم ولی روزی 20 میلیون لیتر آن گُم میشود نتیجه میگیریم کارها باید ریشهای درست شود.
🔸وی یادآوری کرد: الان 130 تا 140 نفر به صورت مستقیم درکارخانه مشغول به کار هستند و این مجموعه 400، 500 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد کردهاند. البته مجبوریم از کارگر غیربومی استفاده کنیم. کارگر در کاشان نیست.
🌺تاریخ انتشار: بیست و یکم بهمنماه 1403
روزنگار کاشان l نقد و نظر
نشست خبری دورۀ خبرنگاری اهل کاشانم 🔹 فرهنگ و هنر/40🔹 🔸نشست خبری نخستین دوره خبرنگاری «اهل کاشانم»
«قوی سیاه» در تالار بزرگ شهر
به بهانۀ جشن سه سالگی هفتۀ کتابخوانی «این روزها»
🔹 فرهنگ و هنر/41🔹
🔸همه چیز نشان میدهد که حال این روزهای شهر خوب نیست. اشتباه تصور نفرمایید، موضوع معیشت و تنگناهای اقتصادی و فشارهای تحریم بر صنایع و کسب و کارها و سفرۀ مردم نیست که آن هم هست و گزیری نیست. این در مقابل آنچه «محمد عقیقی» در جشن سه سالگی کتابخوانی هفتگی «این روزها» که در تالار شهر با حضور انبوه مشتاقان برگزار شد در توصیف «انسانهای این روزها» قابل قیاس نیست!
🌺 این یادداشت را در ادامه بخوانید.
روزنگار کاشان l نقد و نظر
تنها افتخار اتاق بازرگانی سال تأسیس آن است 🌺بخش سوم 🔸کارآفرین کاشانی در نشست خبری هنرجویان دورۀ خب
کنسرت شادی پس از حادثه آتشسوزی
🌺بخش چهارم
🔸کارآفرین کاشانی در نشست خبری هنرجویان دورۀ خبرنگاری «اهل کاشانم» که در سالن مجتمع کاشانمال برگزار شد در خصوص حادثه آتشسوزی کارخانهاش گفت: تمام داراییام در یک شب سوخت و به هوا رفت. این موضوع مربوط به سال 1395 است. کارخانه آتش گرفت. 600 تن الیاف و ماشینهای نساجی را ذوب کرد. بیمه خساراتی زیادی پرداخت نکرد. پس از 6 روز حال خود را بازیافتم. 60 میلیارد بدهی روی دست من گذاشت. 60 میلیارد آن زمان بیش از دو سه هزار میلیارد امروز بود. الیاف کیلویی 9 تومان بود. الان کیلیویی 190 تومان است.
🔸من ذره ذره زندگیام را ساخته بودم. برای آن زحمت کشیده بودم. از کمک هیچ کس استفاده نکرده بودم و اعتقاد دارم هیچ وقت منتظر هیچ کس نباشید. حتی منتظر پدر نباشید. خودتان اراده کنید. البته این برای ایران است. در کشورهای دیگر کارآفرین را راهنمایی میکنند. حمایت میکنند.مثل مالزی. دولت بنگاه داری نمیکند. کارها را راست و ریس کرده و تحویل بخش خصوصی میدهد.
🔸از 5 سالگی کار کردم. در زمان گذشته از بچهها بیگاری میکشیدند. بچهها را تنبیه میکردند. بچه باید بچگی کند ولی نباید افراط و تفریط کنیم. الان بچه بیست ساله است ولی مورد ناز و نوازش مادر و خانواده است. من در بچگی خیلی اذیت شده وصدمه دیدهام ولی هیچوقت میدان را خالی نکردم.
🔸من در 13 سالگی درکنار کارها روزانه به کارهای دیگر پرداختم. 200 تومان قرض کرده و با آن ضایعات یک شغل را خریده و تبدیل به احسن کرده و فروختم. از این طریق ارزش افزودهای برای پولی ایجاد کردم که قرض گرفته بودم. یک عمر شبانهروز کار کردیم تا سرمایه جمع شد و یک شب دود شد و هوا رفت.
🔸چند روز که از حادثه گذشت فکر کردم همۀ سرمایۀ من دود شده و به هوا رفته است ولی آسمان که به زمین نیامده است. از نو از نو. دوباره از اول شروع میکنم. دقیق به خاطر دارم. شب یلدا بود. برای اولین بار کنسرت به خانه دعوت کردم. همه تعجب کردند. فکر کردند سوختن کارخانه روان من را با مشکل مواجه کرده است. ولی از همه وقت سالمتر بودم. بدین طریق خواستم شادی را به خانواده بیاورم تا فردای شب یلدا از نو شروع کنیم.
🌺تاریخ انتشار: بیست و دوم بهمنماه 1403