▪️العهد الجدید: کار و فعالیت بخش ضد تروریسم امنیت کشور #عربستان، از پیگیری داعش، القاعده و تکفیری ها به پیگیری اسلام گراها و فعالان تغییر کرده است... و تمام اسلام گرایان در نظر آنان تروریست می باشند...!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل، "#آموس_یدلین" تصویری از خود در کنار #ترکی_الفیصل در حال نوشیدن قهوه در حاشیه کنفرانس #منامه منتشر کرد.
❗️یدلین، که در حال حاضر مدیر اجرایی انستیتوی مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو است، در توئیتی نوشت، آخر هفته گذشته، من در کنفرانسی که در منامه برگزار شد، به عنوان بخشی از کنفرانس سالانه انستیتوهای مطالعات بین المللی، یکی از برجسته ترین پژوهشگاه های جهان، شرکت کردم.
وی افزود: این اولین بار است که نمایندگان اسرائیل در کنفرانسی که در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس با حضور تعداد زیادی از نمایندگان این کشورها برگزار می شود، شرکت می کنند.
در این کنفرانس وزرای ارشد و مقامات دولتی از ایالات متحده، اروپا، بحرین، امارات، عربستان سعودی، عراق و اردن حضور داشتند.
وی ادامه داد: ایده اصلی جلسات این است که امارات و بحرین انتظار دارند که در نتیجه توافق های آبراهام (توافق نامه های عادی سازی روابط با اسرائیل که در اواسط سپتامبر امضا شدند) از منافع زیادی برخوردار شوند!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️کوشنر: به رسمیت شناختن اسرائیل توسط عربستان سعودی اجتناب ناپذیر است!
🔸جارد کوشنر ، مشاور و داماد دونالد ترامپ، عمداً برنامه های محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را درباره آینده روابط با اسرائیل و به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ریاض، افشا کرد!
کوشنر اظهار داشت که عادی سازی روابط بین رژیم آل سعود و اسرائیل "#مسئله_زمان" است.
کوشنر به خبرنگاران گفت: نزدیک شدن اسرائیل و عربستان سعودی و عادی سازی کامل بین آنها در این مرحله اجتناب ناپذیر است، اما واضح است که باید بر اساس جدول زمانی از پیش طراحی شده، انجام شود.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ویدئویی از آواز خواندن لؤي الشريف روزنامه نگار سعودی، با همراهی یک روزنامه نگار اسرائیلی، به مناسبت عید "#حنوکا" یهودیان!
🔸الشریف به حمایت از عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل، مشهور است و پیش از اعلام عادی سازی رسمی امارات و بحرین چندین بار با رسانه های اسرائیلی در این باره صحبت کرده بود!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️شرایط سخت و وخیم کارگران خارجی در عربستان سعودی!
🔸گزارش های رسانه های غربی نشان می دهد، شرایط اسف بار کارگران خارجی در عربستان سعودی که ماهها از دریافت حقوق خود محروم شده اند و با مقاومت در برابر گرسنگی زندگی سختی را سپری می کنند و برخی از آنها "عقل خود را نیز از دست داده اند"!
هزاران کارمند خارجی در چندین شرکت سعودی به بهانه پیامدهای شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا و بحران اقتصادی به وجود آمده در عربستان، چندین ماه است که از دریافت حقوق خود محروم شده اند.
کارگران خارجی گروه "#هوتا" شرکت های دریایی عربستان، بزرگترین شرکت ساخت و ساز فراساحل در عربستان سعودی، به دلیل پرداخت نشدن حقوق ده ماه گذشته اعتصاب کرده اند.
وب سایت خاورمیانه انگلیس اعلام کرد که طبق گفته وب سایت این شرکت، گروه فوق بیش از 6 هزار کارمند وکارگر شاغل در عربستان سعودی را از مناطق مختلف جهان استخدام کرده است و بیشتر آنها خارجی - از آسیای جنوبی و آفریقای شرقی – و دفتر اصلی هوتا در شهر ساحلی جده می باشد.
عربستان سعودی میزبان بیشترین تعداد کارگران خارجی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است، جایی که بیش از 10 میلیون کارگر خارجی در آن زندگی می کنند.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️سه کارزاری که ولیعهد سعودی نمی تواند برنده آن شود!
🌐رادیو انگلیس (بی بی سی) گفت: سه کارزار مهم وجود دارد که ولیعهد #محمد_بن_سلمان نمی تواند برنده آن شود!
⬇️#گزارش...
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️سه کارزاری که ولیعهد سعودی نمی تواند برنده آن شود! 🌐رادیو انگلیس (بی بی سی) گفت: سه کارزار مهم وجو
🔸#گزارش...سه کارزاری که ولیعهد سعودی نمی تواند برنده آن شود!
#فرانک_گاردنر در مقاله ای با عنوان "سه کارزار ولیعهد سعودی که نمی تواند پیروز آن شود" افزود که این روزها برای عربستان سعودی، به ویژه ولیعهد این کشور روزهای ناخوشایندی است.
گاردنر افزود، این روزها، اگرچه بن سلمان از محبوبیت در كشور خود برخوردار است، اما او قادر به خلاص شدن از سوظن در ارتباط با قتل روزنامه نگار #جمال_خاشقچی، در جهت بهبود اعتبار وی نمی باشد.
در شرایطی که دولت جدید خود را برای ورود به کاخ سفید آماده می کند و رئیس جمهور منتخب جوزف بایدن قول اتخاذ مواضع تند درباره عربستان را داده است ، سوال این است "امور مورد اهمیت واشنگتن و ریاض کدامند؟؟"
گاردنر به سه مسئله پیش روی بن سلمان اشاره کرد که اولین آن #جنگ_یمن است: این برای هر طرفی که در آن شرکت کرده بود یک فاجعه بود!
رژیم سعودی هنگامی که حوثی ها در سال 2014 به سمت پایتخت صنعا حرکت کردند، تصمیم به مداخله در یمن گرفت و آنها گروهی از شمال این کشور هستند و فقط 15٪ از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
در ماه مارس، محمد بن سلمان، اتحادی را تشکیل داد و به یمن حمله کرد، به این امید که ظرف چند ماه از شر حوثی ها خلاص شود!
پس از شش سال و کشته شدن هزاران یمنی و جنایات جنگی رخ داده، سعودی ها نتوانسته اند حوثی ها را از پایتخت صنعا و بیشتر غرب کشور که اکثر مردم در آن زندگی می کنند، بیرون کنند.
مسأله دوم، موضوع #زنان بازداشت شده است، که همانطور که گاردنر می گوید، "یک فاجعه بزرگی برای رهبران سعودی" بود.
این پادشاهی 13 زن مشهور را دستگیر کرد و برخی نیز به دلیل خواستار رفع ممنوعیت رانندگی زنان و پایان دادن به سیستم سرپرستی مردان بر زنان، مورد شکنجه وحشتناکی قرار گرفتند.
قبل از اجازه رانندگی زن در ژوئن 2018، چندین نفر از آنها مانند جين الهذلول دستگیر شدند و مورد ضرب و شتم، شکنجه و تهدید به تجاوز قرار گرفته اند.
و مانند جنگ در یمن ، این چاله ای است که رهبری سعودی برای خود حفر کرده و به دنبال راهی برای نجات چهره خود است. پس از مدت طولانی بازداشت زنان بدون ارائه مدرکی به دادگاه های کشوری بهترین راه حل برای آزادی آنان، راه عادی "عفو" است. و قطعاً دولت بایدن این موضوع را مطرح خواهد كرد.
مسأله سوم، #تحریم_قطر، که به نظر می رسد با توجه به تلاش های کویت، در حال نزدیک شدن به راه حل است.
اما مشکل عمیق تر است و به روزهایی که ترامپ در ماه مه 2017 به ریاض سفر کرد، برمی گردد، زمانی که عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر، قطر را به حمایت از اسلام گرایان و تروریسم متهم کردند و از طریق دریا، هوا و زمین آن را محاصره و مورد تحریم قرار دادند.
و کشورهای محاصره کننده انتظار سقوط و تسلیم کشور قطر را داشتند، که به دلیل ثروتی که قطر در اختیار دارد این امر حاصل نشد، از این جهت که قطر دارای میدان گازی عظیم در دریا است و 40 میلیارد دلار فقط در انگلیس سرمایه گذاری کرده و از حمایت ترکیه و ایران برخوردار است.
گاردنر معتقد است که معنای این بحران شکافی است که در منطقه خاورمیانه رخ داد، از یک طرف عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر و از سوی دیگر قطر، ترکیه و تعدادی دیگر از جنبش های اسلامی وجود دارد که از اخوان المسلمین و حماس در غزه حمایت می کنند.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
📚#معرفی_کتاب
کتاب محمد بن سلمان: قدرت سیاسی ولیعهد و رویای پادشاهی عربستان سعودی
MBS: The Rise to Power of Mohammed Bin Salman
نوشتهی #بن_هوبارد
ترجمه: حمید هاشمی کهندانی
داستانی ناگفته از چگونگی ظهور یک شاهزاده جوان و مرموز را روایت میکند که #اصلاحات گستردهای صورت داده است. این کتاب تلاش میکند با تحلیل شخصیت و عملکرد بن سلمان نحوهی حکومت و دستاوردهای او را ارزیابی نماید...
🔹#گزارشی_مختصر_از_کتاب👇🏼
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب کتاب محمد بن سلمان: قدرت سیاسی ولیعهد و رویای پادشاهی عربستان سعودی MBS: The Rise to P
📚#گزارش_کتاب محمد بن سلمان: قدرت سیاسی ولیعهد و رویای پادشاهی عربستان سعودی
🔸بن هوبارد (Ben Hubbard) نویسندهی روزنامهی نیویورک تایمز و مستقر در دفتر بیروت این روزنامه بود و سفرهای خود را به کشور عربستان از سال 2013 آغاز کرد. او وظیفه داشت تا هرچقدر که میتواند شناخت بیشتری نسبت به این کشور و آداب و رسوم آن پیدا کند. بن به مدت پنج سال بارها به عربستان سعودی سفر کرد و در طول این مدت صدها مقاله در خصوص سیاست داخلی و خارجی و اوضاع فرهنگی و دینی عربستان نوشت و تا جایی که میتوانست با مردم و فرهنگ این کشور آشنا شد.
کتاب محمد بن سلمان (MBS: The Rise to Power of Mohammed Bin Salman) را به نوعی میتوان نتیجهی سالها سفر و تجزیه و تحلیل عربستان از سوی بن هوبارد دانست. کتاب حاضر با مشاهدات هوبارد از وضعیت مردم به خصوص زنان و جوانان آغاز میشود.
وی در بخشی از کتاب عنوان کرد:
«محافظهکاری در مناسبات اجتماعی مردم در کشور سعودی بیداد میکرد. وهابیت بر تمام ابعاد زندگی مردم تأثیر گذاشته بود. تقریباً همهٔ زنها در ملأ عام لباسهای بلند، گشاد و سیاهی به نام عبایه میپوشیدند که بدن آنها را کاملاً میپوشاند و جز کفشهای پاشنهبلند یا ورزشی که بهپا میکردند، چیزی از آنها پیدا نبود. همهٔ زنها موهایشان را و بیشتر زنها چهرههایشان را پوشانده بودند و فقط شکاف باریکی روی برقعشان باز بود تا بتوانند جلوِ پای خود را ببینند. زنها و مردهای نامحرم نباید باهم معاشرت میکردند و برای جلوگیری از این اتفاق، رستورانها دو بخش داشتند که یکی از آنها «خانوادگی» بود و زنان و مردان محرم باهم مینشستند. در بخش «مجردها» فقط مردهای تنها مینشستند. بعداً متوجه شدم بسیاری از مردم سعودی در فضای خصوصیشان جمعهای مختلط برگزار میکنند و زنها و مردها معمولاً بیهیچ مشکلی در لابی هتلها باهم دیدار میکردند. عدهای از مردم این کشور خودشان نمیخواستند در جمعهای مختلط حاضر شوند و تفکیک جنسیتی را بخشی از فرهنگ خود میدیدند. برخی از مردان محافظهکار افراطی چهرهٔ هیچ زنی غیر از محارم و نزدیکانشان (حتی همسر برادر خود) را نمیدیدند.»
بن هوبارد تلاش میکند پتانسیل و نیاز بالای جامعهی عربستان را برای تغییر و اصلاحات پیش از به قدرت رسیدن محمد بن سلمان نشان دهد و این کار را به زیبایی و با توصیفات دقیق خود انجام میدهد. نویسنده در کتاب حاضر تلاش میکند با حفظ جنبههای روایی، عملکرد و شخصیت محمدبن سلمان را تجزیه و تحلیل نماید. بن هوبارد به دلیل نگاه و خاص ژورنالیستیای که دارد نظرات دقیق و درستی در خصوص شخصیت بن سلمان ارائه میدهد. کتاب پیش رو با توصیف وضعیت مردم عربستان پیش از به قدرت رسیدن بن سلمان شروع میشود و با توصیف همین مردم پس از اعمال اصلاحات ولیعهد جوان به پایان میرسد و این مقایسهی هوشمندانه به خودی خود نشاندهندهی تغییرات گستردهای است که این چهرهی نوظهور عرصهی سیاست توانسته است اعمال نماید.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
ملکعبدالله پس از مبارزهای طولانی با سرطان ریه جان خود را از دست داد و در بیمارستان گارد ملی در ریاض درگذشت. پس از اینکه وی از دنیا رفت یکی از پسرانش از اتاق اورژانس بیمارستان آمد و به خویشاوندان و درباریان اطلاع داد که پادشاه درگذشته است. بسیاری از آشنایان زیر گریه زدند. وقتی خبر مرگ پادشاه به مردم کشور رسید، شاهزادگان سایر طوایف خاندان سلطنت نیز آمدند و عرض تسلیت کردند. یکی از آنها سلمان بود که با محمدبن سلمان به بیمارستان آمد. پس از مدتی شاهزادهٔ جوان، مهر دربار پادشاهی را از مرد قدرتمندی که در زمان ملکعبدالله دربار را اداره میکرد گرفت و این نشان میداد که از آن پس او قرار است مسئول جدید دربار باشد. نگهبانان کاخ که عبدالله را به بیمارستان آورده بودند، با سلمان آن مکان را ترک کردند. عبدالله را در یک گور بیتجمل به خاک سپردند و سلمان، پادشاه جدید عربستان سعودی شد. وی هفتاد و نه سال سن داشت و یکی از آخرین پسران پادشاه عبدالعزیز بود که هنوز زنده بود و آخرین کسی از آن نسل بود که پادشاه میشد.
با به تخت نشستن پادشاه جدید، کشور عربستان در شادی و سرور فرورفته بود. بیشمار برنامههای جشن و سرگرمی در شبکههای تلویزیونی پخش میشد و نورافشانیهای سبز پشتسرهم آسمان ریاض را روشن میکرد، ولی کشور اسیر اضطراب بود. قیامهای مردمی معروف به بهار عربی، با سرنگونی شاهان مستبد در تونس، یمن، لیبی و مصر، نظم حاکم بر منطقه را که کشور سعودی به آن عادت کرده بود از بین برده بود. پس از سرنگونی شاهان، کسی نمیدانست در هرکدام از این کشورها چه کسی قدرت را بهدست میگیرد و ارتباطش با کشور سعودی چگونه خواهد بود.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️#ترکی_الحمد نویسنده سکولار سعودی .. سخنگوی غیررسمی محمد بن سلمان!!
🔸ترکی الحمد به عنوان یکی از اعضای کمیته #افراط_گرایی و بنیادهای عمومی دولت محمد بن سلمان انتخاب شد، کمیته ای که مأموریت آن تغییر هویت جامعه سعودی است!
#ملاحظه:
بن سلمان در پیشبرد اهداف و برنامه های خود کمتر به نگرش فکری افراد در مسائل دینی و...توجه دارد! مهم ترین شاخصه او همراه بودن افراد است تا...
📹این ویدئو به رابطه بن سلمان با ترکی الحمد و... می پردازد.
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
▪️زیاده خواهی های بن سلمان، به نقل از روزنامه #فارین_پالیسی - "Foreign Policy":
* جنگ فاجعه بار در #یمن
* آدم ربایی (نخست وزیر لبنان)
* نقض حقوق بشر
* 100 میلیارد دلار اخاذی از شاهزادگان برای تحکیم #قدرت خود تحت عنوان مبارزه با فساد
🔸روزنامه "فارین پالیسی" بن سلمان را دُم ترامپ توصیف می کند، زیرا بسیاری از اعضای کنگره به دلیل نقش او در قتل خاشقچی و نقض حقوق بشر در داخل عربستان و یمن به او توهین می کنند!!
🔸بایدن متعهد شده است مواضع سختگیرانه تری نسبت به زمان ریاست جمهوری ترامپ در مورد عربستان سعودی اتخاذ کند، اما بر اساس گزارش فارین پالیسی، اوضاع وخیم روابط آمریکا و عربستان سعودی مدتهاست که شروع شده است...
🌐منبع:
https://foreignpolicy.com/2020/04/23/saudi-arabia-trump-congress-breaking-point-relationship-oil-geopolitics/
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹مفتی لیبی شیخ صادق الغاریانی: پول های سعودی و اماراتی #فاسد! موجب #کودتا علیه مشروعیت در کشورها می شود و به ازای هر دلار پرداختی برای کالایی که از امارات خریداری می کنید، در اصل پول گلوله ای در قلب خود یا قلب فرزنداتان می پردازید!
#ملاحظه:
🔻در چند هفته گذشته هشتگ #مقاطعه_المنتجات_الاماراتيه (تحریم_محصولات_اماراتی) در بسیاری از کشورهای عربی به خصوص عربستان ترند شده و بسیاری از علما، اندیشمندان و فعالان شبکه های اجتماعی مخالف عربستان از مردم جهت پیوستن به کمپین تحریم محصولات امارات دعوت کرده اند...
🔻لازم به ذکر است اسرائیل برخی از کالاهای تولیدی خود را به وسیله کشور امارات و با برند این کشور به کشورهای عربی جهان اسلام صادر می کند!
❇️کانال مطالعات عربستان سعودی
✅@Saudistudies