🔴 مهم: #شپنا اثر کاهش سود مصوبه اخیر کمتر از 90 ریال است !
با توجه به دريافت دستورالعمل جديد قيمت گذاري خوراک و فرآورده هاي اصلي و همچنين اعلاميه مابه التفاوت ارزش فروش هاي صادراتي ابلاغي صورت هاي مالي اصلاح گرديد و سود 9 ماهه شپنا از 1492 ریال به 1403 ریال رسید
📸 دور تند افزایش قیمت خودرو در بازار / پژوپارس ۱۰۰ میلیون تومان گران شد
شرق نوشت:
🔹️قیمتها در بازار خودرو در اولین ماه زمستان روی دور تند افزایش افتاد؛ به طوری که شاهد رشد عجیب قیمتها در میان خودروهای داخلی بودیم.
🔹️پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ در بازار با رشدی در حدود ۱۰۰ میلیون تومان مواجه شده و ۷۳۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. مدل ۱۴۰۱ این خودرو اما ۱۱۰ میلیون تومان گران شده است و به قیمت ۷۲۵ میلیون تومان رسیده است.
✔️ بیانیه مشترک وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه جمهوری اسلامی پاکستان
🔹در پی گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه پاکستان و جمهوری اسلامی ایران، دو طرف توافق کردند که سفرای دو کشور تا ٢۶ ژانویه ٢٠٢۴ (۶ بهمن ماه ١۴٠٢) به محل کار خویش بازگردند.
🔹به دعوت جلیل عباس جیلانی، وزیر امور خارجه پاکستان، دکتر امیر عبداللهیان، همتای ایرانی وی، در تاریخ ٢٩ ژانویه ٢٠٢۴ (٩ بهمن ماه ١۴٠٢) به پاکستان سفر خواهد کرد.
#تحلیل_بازار
ترس یا حرکت به سمت بازارهای رقیب
چیزی که مشخص است بخش قابل توجهی از پول موجود در اقتصاد ایران به نتیجه رسیده و تا انتهای سال یک تورم در کالاهای سرمایه و بازارهای سرمایه ای داریم. به همین دلیل شروع کردند به خریدن این کالاها. منابع لازم برای این خرید هم ابتدا از سپرده های بانکی و صندوق های درآمد ثابت تامین شد. حالا با توجه به جو ترس حاکم و از طرف دیگر ترس از سیاست های دولت، منابع لازم از فروش سهام تامین می شود. در واقع چون منابع پولی اشخاص خصوصا حقیقی محدود است و با ملاحظه ی دست درازی و سیاست های بی ثبات کننده دولت (همه ی اجزا) ترجیح می دهند به جای سهام، ارز، طلا، ماشین و حتی ملک بخرند. البته در بلندمدت ما می دانیم بازارها در ایران به دلیل عدم وجود رشد اقتصادی و رشد صرفا تورمی یکسان می شوند اما در کوتاه مدت این حرکت پول می تواند در بورس تاثیر منفی بگذارد. اما در میان مدت مجددا بازارها همتراز می شوند.
گرمسار یا غیره
منشا رشد فعلی در کالاهای سرمایه اصلا فاکتور ترس نیست، بلکه فاکتور تورم باعث شده مردم در این کالاها خریدار بشوند. حالا ممکن است مثلا در یک روز از ترس جنگ یا غیره شدت خرید افزایش پیدا کند. از طرف دیگر فعلا سهام محلی برای فروش شده تا منابع خرید کالاهای سرمایه ای تامین شود. لذا در روزهایی هم که ترس بوجود می آید صرفا این انتقال سرعت پیدا می کند. به همین دلیل باید به کسانی که امروز دنبال رنج منفی در سهام می گشتند و مثلا صدای انفجار در گرمسار را دلیل آن دانستند، دلیل منفی بورس چیز دیگری است، گرمسار و بتخانه بهانه است. ارزش معاملات پایین 5000 میلیارد تومانی خودش به خوبی نشان می دهد در بازار سهام چه خبر است.
تجدید بدون اثر؟
ذوب بعد از انتشار عدد تجدید ارزیابی فقط یک روز توانست مثبت و صف خرید بشود و امروز متعادل و حتی منفی معامله شد. نمی توان فعلا گفت که تجدید کاملا بی اثر است و مثلا ذوب 973 درصد افزایش سرمایه می دهد و بعد از افزایش سرمایه حدود 40 تومان قیمتش می شود و در همین قیمت هم معامله می شود. شک و تردید اشتباه مطرح شده در مورد زمین های مورد تجدید نیز می تواند یکی از دلایل نگرانی و احتمال کاهش عدد تجدید در مورد این نماد باشد. در هر صورت اما فعلا به دلیل عدم اقبال کلی به بازار سهام، ذوب نتوانست بازده خاصی به سهامدارانش بعد از انتشار رسمی عدد تجدید دهد. اگر در روزهای آتی مسیر معاملات این نماد عوض شود، می تواند در مورد سایر نمادهای پرتراکنش تجدیدی بسیار کمک کننده باشد.
کوچک های رها شده
وقتی در بازار پنیک بوجود می آید، نمادهای کوچک به شدت بد رفتار می کنند. به همین دلیل اثر روند نزولی در پرتفوهای سرمایه گذاران خرد بیشتر احساس می شود. مثلا در حالی که یک نماد پرتراکنش در گروه فلزی به دلیل بازارگردانی بهتر صرفا 4 5 درصد افت قیمت داشته، نماد کوچک رها شده 15 تا 20 درصد اصلاح کرده. حتی در صنعت خودرو و قطعه سازی نیز این را می بینیم. در حالی که نمادهای پرتراکنش مثل خودرو در این چند روز حدود 10 درصد اصلاح داشته اند، نمادهای قطعه سازی کوچک علی رغم سودده بودن و وضعیت بنیادی مناسب بیش از 20 درصد اصلاح قیمت تجربه کرده اند. اگر بازار از این سر و شکل هیجان منفی خارج شد، این نمادهای کوچک با شرایط بنیادی خوب می تواند بازده سریع و خوب بدهند.
1402/11/02
#حسن_کاظمزاده
#مجمع
#شتران
📌به گزارش آوای آگاه؛ مجمع عمومی فوقالعاده شرکت پالایش نفت تهران در حال برگزاری است.
مهمترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
✅جبران مخارج سرمایه از سال ۹۷ انجام شده است.
✅تأمین مالی جهت تسریع در بهرهبرداری از پروژه CCR و تثبیت و پایداری حقوق سهامداران، رعایت مفاد تبصره یک قانون بودجه سال ۱۴۰۲، جلوگیری از ریسک کسری نقدینگی، افزایش هزینههای مالی و بهبود حد اعتباری شرکت، سهولت در تأمین مالی بلندمدت طرحها و پروژهها و همچنین انجام تکالیف مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده در مردادماه سال جاری از اهداف انجام این افزایش سرمایه خوانده شد.
✅انجام عمليات پالايش و فرآورش نفت خام و ساير هيدروكربورها، ساخت فرآوردههاي نفتي از قبيل بنزين، نفت سفيد، نفت گاز، نفت كوره، سوخت هواپيما و ساير مشتقات و فرآوردههاي جنبي نیز در دستور کار پالایش نفت تهران است. آخرین افزایش سرمایه شتران در سال ۱۴۰۱ از محل سود انباشته و به میزان ۶۱.۷درصد بود.
✅این افزایش سرمایه برای اجرای طرح توسعه پروژه واحد CCR و جبران مخارج سرمایه آن خواهد بود که بخشی از هزینهها از منابع داخلی شرکت استفاده خواهد شد و الباقی از محل سایر اندوختهها و بهصورت افزایش سرمایه خواهد بود.
✅درخصوص پروژه CCR گفته شد: بعد از انجام این طرح، کیفیت محصول افزایش یافته و میزان بنزن به کمترین درصد خواهد رسید. زمان تقریبی اجرای این طرح، چهار سال است. این طرح در دست اجرا بوده و پیشرفت آن ۶۵درصد است. عدمالنفع این سرویس بهطور روزانه ۵۰۰هزار دلار است.
✅سرمایه فعلی شرکت ۲۷۵هزار میلیارد ریال است که پس از انجام افزایش سرمایه به ۳۹۰هزار میلیارد ریال خواهد رسید و به تصویب مجمع رسیده است.
✅ آپدیت: صندوقهای طلا، با بالاترین «شاخص پوششِ تقاضا*»؟
🟪روش محاسبه: تعداد واحدهای باقیماندۀ در اختیار مدیر صندوق (تحتعنوانِ: کد رزرو)، تقسیم بر میانگین ماهانۀ حجم معاملات؛
🟩بهعبارت سادهتر: DCI برابر ۱۰ یعنی مدیر صندوق دستکم بهمدت ۱۰ روز، قابلیتِ پوشش تقاضای خریداران رو داره؛ هر چقدر DCI بالاتر باشه، احتمال شکلگیریِ حباب مثبتِ غیرمتعارف، و در نتیجه متضرر شدنِ سهامداران در ریزموجهای اصلاحی، کمتر میشه؛
🟥ضرورتِ افزایش سقفِ صدور، در صندوقهای تابش و ناب؛
———
* Demand Coverage Index (DCI)
- ۱۴۰۲/۱۱/۰۳
➗➗➗➗
#سدشت اولین ماه سال مالی را با فروش 743 میلیارد ریالی آغاز کرد و ابان 1405 میلیارد ریال و اذر 1355 میلیاردریال بود
در دی با عدد 1599 میلیارد ریالی مواجه بود و عدد خوبی ثبت کرد
4 ماهه 5104 میلیارد ریال فروخت مدت مشابه قبل 2552 میلیارد ریال بود
#سنیر
در دی با ثبات بود و 326 میلیارد ریال فروش داشت
اذر 318 ، آبان 310 و مهر با فروش 305 میلیارد ریالی مواجه بود 10 ماهه 3208 میلیارد ریال فروش داشت.
#تحلیل_بازار
تشدید پنیک
یکی از ویژگی های بورس در دولت رئیسی ریزش های بسیار تند بوده. در واقع در بررسی روند حرکتی قیمت همه ی سهم ها مشاهده می کنیم که مدت طولانی درجا هستند یا کمی افزایشی، بعضا رشد خفیف می کنند اما بعضی هفته ها جهنم به پا می کنند. مثل همین هفته که سهامداران احساس کردن که به همراه سرمایه هایشان در چرخ گوشت خرد شده اند. در کنار تمام فشارهایی که در دولت رئیسی به بورس آمد و منجر به کاهش شدید حاشیه ی سود شرکت ها شد و همچنین سیاست بانکی عجیب و غریب در این دوره، این رفتار ریزش شارپ در چند روز باعث شده است بسیاری عطای بورس را به لقایش ببخشند. ارزش معاملات خرد هم به 5200 میلیارد تومان رسید و نسبت به روزهای اخیر تغییری نداشته است.
کوتاه مدت ها خارج شدند
بعد از داستان تجدید عده ای از معامله گران کوتاه مدت که از بازار خارج شده بودند، مجددا وارد بازار شدند و سهام خریدند. حتی اعتبار گرفتند، آپشن خریدند و در صندوق های اهرمی سرمایه گذاری کردند. مدتی هم این استراتژی سود کوتاه مدت جواب داد. اما دی ماه برای معامله گران کوتاه مدت خیلی بد بود. هر موقع ریسک کردند و رو به بالا خریدند یا سود نکردند یا حتی ضرر قابل توجه داشتند. جو جنگ هم بر بورس حاکم بود که در 10 روز گذشته این توجه به موضوع جنگ تشدید شد. دمل تیغ زنی دولت هم با دستورالعمل پالایشی ها مجدد بیرون زد و باعث فروش سریع توسط این معامله گران کوتاه مدتی شد. به قول معروف شد آنچه شد و سهامداران یک هفته وحشتناک را تا امروز پشت سر گذاشتند و معامله گران کوتاه مدتی نیز از بازار خارج شدند.
تک نمادهای مثبت
امروز برخلاف رویه کلی نمادها که منفی بودند، چند تک نماد مثبت و صف خرید بود. در گروه ساختمانی ثغرب، ثتران و آ س پ، در کانی غیر فلزی کسرام و کمرجان و در گروه ارتباطات آسیاتک و البته تکمبا از جمله نمادهای مثبت قابل توجه بودند. در این بین افزایش ارزش معاملات و حجم معاملات #ثتران در این هفته و رشد قیمتش در خلاف جهت بازار جالب توجه بود. براساس شنیده ها، صدور حکم در مورد زمین شهریار این شرکت به مرحله ی نهایی رسیده و آخرین جلسه رسیدگی و دفاعیات متهمان در پیش است. البته در معامله ی نماد حتما باید براساس تحلیل پیش رفت و به این نکته توجه داشت که رویه های قضایی همیشه زمانبر و پرتکرار است. در هر صورت این هفته بسیاری به دلیل این دادگاه و نتیجه ی آن تصمیم گرفتند ثتران بخرند.
روزهای سخت
امروز هم از جمله روزهای سخت بورس و حتی سایر جنبه های زندگی ما بود. شاید سختتر به نظر بیاید اما ما روزهای این چنین سخت در گذشته زیاد داشتیم و در آینده هم شانس این را داریم که روزهای خوب و سخت را تجربه کنیم. شاید خیلی های دیگر نتوانند روزهایی این چنین سخت و روزهای خوب بعد از آن را تجربه کنند.
1402/11/03
#حسن_کاظمزاده