#برشی_از_متن_سخنرانی (14)
ظاهر شریعت، راهی برای رسیدن به باطن آن ...
باید احکام ظاهری شریعت و یادگیری آن را با جدیت دنبال کرد. چرا که این، قدم نخست است. هر که سر سوزنی از آن تخلف کند، خلاف شریعت رفتار کرده و عقوبت خواهد شد. حلالها و حرامها که در رسالههای عملیه آمدهاند، روشن هستند. بنابراین، کسی که به احکام ظاهری شریعت بیاعتنایی کند، قطعاً در خط شیطان است.
اما گاهی بعضی افراد، چنان در احکام ظاهری شریعت غرق میشوند که گویی ظاهر شریعت، اول، آخر، ظاهر و باطن است. آنان چنین میپندارند که غیر از ظاهر دین، هیچ خبری در کار نیست! این مصیبت است! مصیبت! در حقیقت، اقیانوسی از علایق دنیوی در درون چنین افرادی در حال موج خوردن است.
چنین فردی، حتی اگر یک عمر نماز بهجا آورده، روزه گرفته و آیات قرآن را تلاوت کرده باشد، میتواند در تاریکیها غرق باشد. باید کاری کرد که یقظه و بیداری فطری رخ دهد. چرا که بیداری دل و یقظه فطری، سبب میشود تا شخص، اهل صعود و عروج گردیده و حال و هوای باطنی و سِرّ و سریرهاش مطابق «قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ يُوحَى إِلَيَّ؛ بگو: «من فقط بشری هستم مثل شما؛ ـ با این تفاوت که ـ به من وحی میشود» (کهف: 110) شود.
اگر دل بیدار نشده و یقظه فطری رخ ندهد، انسان رسول الله را بهعنوان رسول الله نمیبیند! در بهترین صورت، او را مُصلحی مییابد که تنها بهسبب خیرخواهی میکوشیده تا مردم را از سیاهبختیها نجات دهد. چرا که چنین فردی، جر زندگی دنیا را باور ندارد.
منطق این دسته از افراد، در عملشان هویداست. آن نیز این است که تا آن جا که میتوان باید، از این دنیا و منافع ظاهری آن بهره برد. آنان در نهان خود، دنیا را چون جنگلی یافتهاند که از هر قانونی عاری و محل تنازع بقاست. حتی برای این نگرش خود، فلسفه هم بافته و در قالبهای رسمی به جامعه و جهان معرفی میکنند.
«عنوان بصری» آن پیرمرد سالخورده، از پی بیداری فطری و یقظهای بوده که در دل احساس میکرد، در پی حقیقتی بود که از ظاهر شریعت بدان امکان دسترسی وجود دارد. او با ظاهر دین آشنا بود. اما فطرت و بیداری دل او را بهسوی باطن آن میبُرد.
📌 استاد #مؤیدی؛ شرح حدیث شریف عنوان بصری؛ جلسه دوم
❗️ متن، بدون تغییر در محتوا، مورد تصرف و ویرایش ادبی قرار گرفته است.
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
■ توحید تشیع ■
مصاحبه دکتر احمد طیب (رئیس الازهر) درباره شیعه و سنی در شبکه نیل مصر - خبرنگار: آیا بهنظر شما عقای
در پی سفارش استاد #مؤیدی در نشر مصاحبه شیخ دکتر احمد طیب (رییس الازهر مصر) درباره تشیع و تسنن، بسیاری از اعضای محترم «توحید تشیع» از منبع این مصاحبه پرسیدند.
برای دسترسی به این مطلب میتوانید لینک زیر را ببینید؛
https://www.shia-news.com/fa/news/187689/%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%B4-%D9%88-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D8%AC%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B2%D9%87%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%DB%8C%D8%B9%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%86%DB%8C
#برشی_از_متن_سخنرانی (15)
تولد در ملکوت عالم ...
حالِ «عنوان بصری» یقظه فطری بوده است. چرا که او در صدد فرا گرفتن حقایقی برآمده بود که انسان را به منزلت واقعیاش میرساند؛ آن علم نوریای که به صراط مستقیم هدایت میکند. صراط مستقیم نیز همان است که انسان در نهایتِ آن، به الله جلجلاله میرسد؛ «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ؛ خداوند نور آسمانها و زمین است» (نور: 35).
چنانکه قرآن کریم نیز اشاره میفرماید، حقیقت آن است که انسان از تاریکیها خارج شده و در مرتبه نور وارد گردد؛ «كِتٰابٌ أَنْزَلْنٰاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ اَلنّٰاسَ مِنَ اَلظُّلُمٰاتِ إِلَى اَلنُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلىٰ صِرٰاطِ اَلْعَزِيزِ اَلْحَمِيدِ؛ ـ این ـ کتابی است که آن را بر تو نازل کردیم تا مردم را به اجازه پروردگارشان از تاریکیها بهسوی روشنایی، بهسوی راه ـ خدایِ ـ توانای شکستناپذیر و ستوده بیرون آوری» (ابراهیم: 1). این، بدان معناست که خروج از ظلمات بهسوی نور، در حقیقت، خروج از ظلماتِ دنیازدگی و عالم مُلک بهسوی عالَم ملکوت (عالم غیب الغیوب) است.
کسی که از دار ظلمات بهسوی عالَم نور، عروج و صعود میکند، جلوهگری حقیقت «لا إله إلا الله» و این که خداوند نور آسمانها و زمین است را در مییابد.
📌 استاد #مؤیدی؛ شرح حدیث شریف عنوان بصری؛ جلسه دوم
❗️ متن، بدون تغییر در محتوا، مورد تصرف و ویرایش ادبی قرار گرفته است.
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
رابطه شرع و فطرت
در بیان مرحوم آیتالله پهلوانی (سعادتپرور تهرانی)
«فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفاً فِطْرَتَ اَللّٰهِ اَلَّتِي فَطَرَ اَلنّٰاسَ عَلَيْهٰا؛ پس حقگرایانه و بدون انحراف با همه وجودت بهسوی این دین ـ توحیدی ـ روی آور! ـ پایبند و استوار بر ـ سرشت خدا که مردم را بر آن سرشته است باش!» (روم: 30)
علّت اينكه تو را به فرامين شرعى امر فرمودهاند، آن است كه به ذات و فطرتت آشنا نمايند؛ زيرا شرع برخلاف ذات و فطرتت حكمى ندارد. بلكه همه احكام الهى بر وفق فطرت توحيدى تو صادر شده است! ولى تو فطرتت را فراموش كردهاى!
برگرفته از کتاب راز دل (تألیف فقیه عارف مرحوم حضرت آیةالله سعادتپرور)
بهنقل از ندای سعادت
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#دیگر_اساتید | #متفرقه
یک هدیه گرانقدر برای همه اعضای «توحید تشیّع»
به دیگران نیز معرفی کنید ...
«فطرت» نام کتابی است که در حقیقت، تقریرات مطالبی است که استاد بزرگوار علیپور در جلساتشان مطرح و شاگردانشان آن جمعآوری نمودهاند.
این کتاب که برای مراحل ابتدایی تهذیب و تربیت نفس بسیار مؤثر و مورد سفارش است، ریشه در آیات و روایات داشته و به مناسب هر بحث به کلام بزرگان و علمای ربانی (همچون مرحوم امام خمینی و مرحوم علامه طباطبایی) استناد میکند.
در تبیین لزوم مطالعه این کتاب، مثال زیر کفایت میکند؛
اَنگل بیماری پنهانی است که در سیستم گوارش ایجاد شده و با آن همزیستی میکند. تا آن جا که شخص مبتلا را به اشتها آورده و میل به خوراکیها و نوشیدنیهای مختلفی را در او ایجاد میکند. شخص بیماری نیز بی آن که بداند منشأ این اشتها و میل، اَنگل است، در پی پاسخ گفتن به آن بر میآید. او حتی شاید بهترین و مقویترین غذاها را خورده و بهترین نوشیدنیها را بیاشامد؛ اما غافل از آن که تمام قوتها و خواص آنچه که خورده یا آشامیده، به مصرف انگل میرسد و خود از آن بیبهره میماند.
از این رو، هر چند برای پاسخ گفتن به اشتها و نیاز خود، تلاش کرده است، اما در تمام طول این مدت، در حال خدمت به انگل بوده است.
در این شرایط، پزشک حاذق با روشهای درمانی، به تضعیف انگل و تقویت شخص برمیآید. او کاری میکند که انگل از وجود شخص رخت بربسته و برود. از آن پس، شخص کمترین پاسخی که به اشتها و میل خود بدهد، در حقیقت، به رشد جسمی خود خدمت کرده است.
نفس، بهقدری در لایههای وجودی انسان ریشه دوانیده است که گاهی شخص عابد، سالها نماز میخواند و عبادت میکند، اما در پایان در نهان او، این ادعا موج میزند که «الحمدلله! من اهل نماز و عبادت بودهام! پس قطعا از دیگران برترم!». در حقیقت او با نماز خواندن به نفس خود خدمت کرده و به نیازهای او پاسخ داده است. لذا ثمره سالها نماز گزاردن، آن ادعای کذاییِ پنهان خواهد بود.
اینجاست که سرکوب نفس ضرورت مییابد. کسی که بتواند نفس را تضعیف کند، با کمترین اعمال صالحه آثار قابل توجهی را دریافت میکند؛ چرا که اعمال او بهطور مستقیم در او اثر میکند ...
در ایام فراغتی که ایجاد شده و در روزهای پیش رو که بهترین ایام است، مطالعه این کتاب را در برنامه روزانه خود قرار داده و مطالعه آن را تا پایان ماه مبارک رمضان، به پایان برسانید.
روزانه حدود 10 صفحه از آن را مطالعه و سعی نمایید در طی شبانهروز، در مفاهیم آن فکر کنید ...
#معرفی_کتاب
■ توحید تشیع ■
یک هدیه گرانقدر برای همه اعضای «توحید تشیّع» به دیگران نیز معرفی کنید ... «فطرت» نام کتابی است که
کتاب فطرت_استاد علیپور مرندی.pdf
2.81M
کتاب «فطرت»
تقریرات جلسات استاد محترم علیپور مرندی
فرمت فایل: PDF
حجم تقریبی: 3 مگابایت
تعداد صفحات: 396
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#دیگر_اساتید | #متفرقه | #معرفی_کتاب
سفارشهای مربوط به روزهای پایانی و پُراهمیت ماه شعبان المعظم و نیز مراقبات ماه مبارک رمضان در کلام بزرگان و علمای ربّانی
#نشر_حداکثری
1. آیتالله #تحریری (حفظهالله)؛ شرح خطبه شعبانیه
بخش نخست: https://eitaa.com/ST_Backup/608
بخش دوم: https://eitaa.com/ST_Backup/612
بخش سوم: https://eitaa.com/ST_Backup/615
بخش چهارم: https://eitaa.com/ST_Backup/624
بخش پنجم: https://eitaa.com/ST_Backup/625
قسمت ششم: https://eitaa.com/ST_Backup/627 (جدید)
2. استاد گرامی #ناصری (حفظهالله)
https://eitaa.com/ST_Backup/604
3. استاد گرامی #وطنخواه (حفظهالله)
https://eitaa.com/ST_Backup/606
4. استاد گرامی #علیپور مرندی (حفظهالله)
https://eitaa.com/ST_Backup/605
https://eitaa.com/ST_Backup/614
5. استاد گرامی #ایوبی (حفظهالله)
https://eitaa.com/ST_Backup/607
https://eitaa.com/ST_Backup/611
https://eitaa.com/ST_Backup/618
https://eitaa.com/ST_Backup/617
https://eitaa.com/ST_Backup/621
https://eitaa.com/ST_Backup/620 (جدول مراقبات رمضانیه)
6. استاد گرامی #فیاضبخش (حفظهالله)
https://eitaa.com/ST_Backup/609
https://eitaa.com/ST_Backup/613
7. استاد گرامی #مؤیدی (حفظهالله)
https://eitaa.com/ShiaTowhid/548
8. استاد گرامی #مجاهدی (حفظهالله)
https://eitaa.com/ST_Backup/623
9. استاد گرامی #فروغی (حفظهالله)
https://eitaa.com/ST_Backup/626
#نشر_حداکثری
بهتدریج با بارگذاری فایلهای صوتی، تصویری و متنی بیشتر از سوی کانالهای اساتید گرامی، این موارد تکمیل و بهروزرسانی خواهد شد.
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#دیگر_اساتید | #متفرقه | #مناسبتی
مقدمهچینی شیطان برای زمانهای پُرارزش مثل ماه مبارک رمضان
مرحوم استاد میفرمودند: من تجربه خیلی زیاد دارم از این افرادی که مراقب هستند و مواظب هستند، متوجه هستند که چه خبر است!
همین که اول این مناسبات پیش میآمد (حالا یا ماه رمضان یا ماه محرم یا ماه رجب) فرمود که شیطان چنان مقدمهچینی میکند و یکدفعه انسان را هُل میدهد و انسان میبیند که عجب، عصبانی شدم، چه گفتم، چه کردم؟
این کار شیطان است! مثل این که انسان را کنار یک پرتگاهی ببرد و آرامآرام او را هُل دهد! دیگر حالا که داخل این درّه افتادیم مگر میشود بلند شد؟!
استاد محترم ایوبی (حفظهالله)
برگرفته از نسیم عبودیت
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#عکس_نوشته | #دیگر_اساتید | #متفرقه | #مناسبتی
May 11
توحید تشیّع_استاد مؤیدی_ مراقبات رمضانیه.mp3
4.43M
به توفیق الهی از نکات ناب استاد #وزیری_فرد در سحرهای ماه مبارک رمضان از طریق شبکه رادیویی معارف بهرهمند خواهیم شد. انشاءالله
مباحث از سحرگاه جمعه سیام شعبان آغاز و به مدد الهی تا پایان ماه مبارک ادامه خواهد داشت.
■ توحید تشیع ■
به توفیق الهی از نکات ناب استاد #وزیری_فرد در سحرهای ماه مبارک رمضان از طریق شبکه رادیویی معارف بهره
استقبال از ماه خدا 1.mp3
6.89M
دعای چهل و سوم صحیفه سجادیه
جلسه یکم
استقبال از ماه مبارک رمضان
استاد #وزیریفرد
■ توحید تشیع ■
سفارشهای مربوط به روزهای پایانی و پُراهمیت ماه شعبان المعظم و نیز مراقبات ماه مبارک رمضان در کلام ب
چهارمین بار بهروزرسانی شد ...
سفارشهای اساتید درباره روزهای پایانی ماه شعبان و مراقبات ماه رمضان را حتما دریافت کنید!
موارد جدید:
استاد تحریری (بخش پنجم)
استاد ایوبی (بخش چهارم و جدول مراقبات رمضانیه)
استاد مجاهدی
استاد فروغی
رسالت عالمان دینی، تعلیم تعالیم توحیدی است. اما کمترین رسالت آنان که دلداده توحید هستند، تکثیر این تعالیم است.
پست مربوطه را #نشر_حداکثری دهید.
شَهْرُ رَمَضٰانَ اَلَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ اَلْقُرْآنُ هُدىً لِلنّٰاسِ وَ بَيِّنٰاتٍ مِنَ اَلْهُدىٰ وَ اَلْفُرْقٰانِ
پخش زنده سلسله مباحث استاد گرامی #وطنخواه (حفظهالله) در ماه مبارک رمضان
آستان مقدس امامزاده موسی و علی (علیهماالسلام) _ سراب
زمان: شبهای ماه مبارک رمضان
ساعت شروع مراسم: 22 الی 23
مباحث را در صفحه اینستگرامی حرم مطهر دنبال کنید؛
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1uaafjfrwb9n5&utm_content=bnsxdw5
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#دیگر_اساتید | #متفرقه | #مناسبتی
سفارشهای استاد گرامی آیتالله #تحریری (حفظهالله) درباره ماه مبارک رمضان
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#عکس_نوشته | #دیگر_اساتید | #متفرقه | #مناسبتی
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
تلاش کنید در این ماه مبارک ـ رمضان ـ حتما یکبار قرآن کریم را ختم کنید و همه گذشتگان و ارحام (آباء، اجداد، خالات، عمات) خود را تا نسلها قبل ـ چه میشناسید و چه نمیشناسید ـ در ثواب آن شریک کنید!
استاد مؤیدی حفظهالله
♦️جلسات اخلاق استاد مؤیدی را دنبال کنید
🔷ایتا: https://eitaa.com/ShiaTowhid
🔷تلگرام: https://t.me/ShiaTowhid
🔷اینستگرام: www.instagram.com/ShiaTowhid
🔷سروش: http://sapp.ir/shiatowhid
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی و دعای سحر!
نمیگویم هر شب دعای افتتاح را بخوانید. اما دستکم بعضی شبها حتما آن را بخوانید!
برخی ـ بحمدالله ـ توفیق دارند که هر شب دعای ابوحمزه ثمالی را بخوانند! اما این موضوع برای همه ممکن نیست. اما تلاش کنید در طول ماه مبارک رمضان، حداقل یکبار آن را خوانده باشید. می توانید هر شب یک یا دو صفحه از آن را بخوانید.
دعای سحر را هم حتما بخوانید؛ اگر نمیتوانید هر سحر بخوانید، بعضی سحرها آن را بخوانید! مرحوم علامه طباطبایی، به خواندن این دعا سفارش میکردند.
استاد مؤیدی حفظهالله
♦️جلسات اخلاق استاد مؤیدی را دنبال کنید
🔷ایتا: https://eitaa.com/ShiaTowhid
🔷تلگرام: https://t.me/ShiaTowhid
🔷اینستگرام: www.instagram.com/ShiaTowhid
🔷سروش: http://sapp.ir/shiatowhid
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
دعاى ابوحمزه ثمالى.MP3
34.7M
دعای ابوحمزه ثمالی
قاری: باسم کربلایی
مدت زمان: 48 دقیقه
حجم فایل: 33 مگابایت
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
دعاى افتتاح.MP3
15.86M
دعای افتتاح
قاری: باسم کربلایی
مدت زمان: 22 دقیقه
حجم فایل: 15.1 مگابایت
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
دعاى بهاء.MP3
6.74M
دعای بهاء (سحر)
قاری: باسم کربلایی
مدت زمان: 9 دقیقه
حجم فایل: 6.4 مگابایت
■ توحید تشیع ■
بسیار شنیدنی ... مراقبات رمضانیه در بیان استاد گرامی #مؤیدی (حفظهالله) ایرادشده در اردیبهشت 1397 ح
توحید تشیّع_استاد مؤیدی_ مراقبات رمضانیه_1398.mp3
5.48M
■ توحید تشیع ■
دعای چهل و سوم صحیفه سجادیه جلسه یکم استقبال از ماه مبارک رمضان استاد #وزیریفرد
توحید تشیّع_استاد وزیریفردی_استقبال از ماه خدا_02.mp3
3.36M
دعای چهل و سوم صحیفه سجادیه
جلسه دوم
استقبال از ماه مبارک رمضان
استاد #وزیریفرد
برگرفته از رسم وفا
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#دیگر_اساتید | #متفرقه | #مناسبتی
📺 پخش زنده سخنرانی استاد فروغی در ماه مبارک رمضان.
🕙 هر شب حوالی ساعت ۲۲ در صفحه اینستاگرام #فروغ_توحید
@forooghetohid
https://www.instagram.com/forooghetohid/