دوستان عزیز، سلام ✋
🔹پس از اینکه در ۷۵ روز گذشته هر روز یک آیه از سوره مبارکه «زمر» را به عنوان «صبحانهمعنوی» مرور کردیم و این سوره به پایان رسید.
😍حال تصمیم بر این است که ان شاءالله با یاری خداوند متعال هر روز یک «آیه ی موضوعی» از قرآن کریم گذاشته شود تا ان شاءالله با کمک همدیگر بتوانیم گوشه ای از انوار الهی را به ذهن بسپاریم.♦️
👌مراحل چهار گانه حفظ موضوعی
برای اینکه حفظ موضوعی با کیفیت مطلوب انجام شود و نتیجه مورد نظر به دست آید، باید روش صحیح و مطابق اصول حفظ را انجام داد.
بنابراین چهار مرحله ذکر می گردد که رعایت آنها ضروری است:
1⃣.تلاوت
جهت آشنایی با آیاتی که در برنامه حفظ موضوعی قرار گرفته اند، لازم است این آیه ها با دقت کامل به تمامی الفاظ و حرکات و باشنیدن صوت مربوطه چند بار تلاوت شوند.
2⃣.مفاهیم
با توجه به اینکه هدف از حفظ موضوعی آشنایی با معارف انسان ساز قرآن، توانایی استدلال به آیات، مهم تر از هر چیز عمل به آنها و در نتیجه تقرب به ذات اقدس باری تعالی است؛ حافظ علاوه بر به ذهن سپردن آیه، باید مفاهیم آن را نیز بیاموزد.
🔹فراگیری مفاهیم موجب سهولت و لذت معنوی بیشتر در حفظ آیات می شود.
3⃣.یادسپاری
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: هرکس قرآن را چنان بخواند که آن را به خاطر بسپارد و از یاد نبرد، خداوند او را وارد بهشت کند و در مورد ده نفر ازخانواده اش که در اثر گناهان آتش بر همه آنان لازم شده است، او را شفیع آنان گرداند.
4⃣.تثبیت
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند:خداوند تعالی دوست دارد که هر گاه فردی از شما کاری کند آنرا محکم و بی عیب انجام دهد. 😊
👈برای ایجاد اعتماد نسبت به محفوظات جدید، لازم است موضوعات آیات و ترجمه آنها در چند نوبت در شبانه روز یادآوری شوند تا اشکالات احتمالی مرتفع و محفوظات در ذهن تثبیت گردند.
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
005055.mp3
535K
⚜آیه شماره ۱ (آیه ولایت)
💠«إِنَّما وَلِیکم الله وَرَسوله وَالَّذِینَ آمَنوا الَّذِینَ یقِیمونَ الصَّلاةَ وَیؤْتونَ الزَّکاةَ وَهمْ راکِعونَ» [مائدة/آیه ۵۵]
◀️ترجمه:
تنها ولی شما خداست و پیغمبر و آن کسانی که ایمان آوردند و نماز را به پا دارند و زکات دهنده در حالی که رکوع می کنند.
🔘در شأن نزول آیه آمده است: سائلى وارد مسجد رسول خدا شد و از مردم درخواست کمک کرد. کسى چیزى به او نداد. حضرت على (علیه السلام) در حالى که به نماز مشغول بود، در حال رکوع، انگشتر خود را به سائل بخشید. در تکریم این بخشش، این آیه نازل شد.
👌نکته ها:
🔹مرحوم علامه امینی (ره) در کتاب الغدیر، نزول این آیه درباره حضرت علی علیه السلام را با روایاتی از حدود بیست کتاب معتبر از کتاب های اهل سنت، با ذکر دقیق مدارک و منابع آن، نقل کرده است.[ الغدیر، ج 2، ص 52 و 53]
👈در این آیه، ولایت حضرت علی (علیه السلام) در ردیف ولایت خدا و پیامبر (صلی الله و علیه وآله) قرار داده شد.
#روزی_یک_آیه
#حفظ_موضوعی
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
راهنمای همسران - جلسه ۱۹.mp3
2.49M
#سلسله_جلسات_راهنمای_همسران
🎙#استاد_سید_علیرضا_تراشیون
🔘جلسه نوزدهم
🔻موضوع:
احترام به خانواده همسر
#خانواده
#مهارت_های_حل_مشکلات
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
سلام و وقت بخیر
خب دوستان انشاء الله آیه امروز را حفظ کرده باشید.
🙂برای امتحان.⁉️
.
.
.
.
.
آدرس آیه امروز یادتان هست؟
به مناسبت آیه ولایت که امروز حفظ کردیم ، شبهه ای قدیمی که در رابطه با این آیه مطرح شده را همراه با پاسخ آن به عنوان «نهارمعنوی» امروز مطرح می کنیم:👇
⭕️شبهه:
حضرت علی(علیه السلام) با آن توجه خاصی که در حال نماز داشت و غرق در مناجات پروردگار بود، تا آن جا که معروف است پیکان تیر را از پایش بیرون آوردند و توجه پیدا نکرد، چگونه ممکن است صدای سائلی را شنیده و به آن توجه پیدا کند؟
✅پاسخ:
👈اولا: آنهایی که این شبهه را مطرح نموده اند در صدد انکار فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام و نزول آیه 55 در شأن و منقبت آن حضرت هستند در حالی که به اتفاق شیعه و بسیاری از بزرگان اهل سنت این آیه در مورد حاتم بخشی حضرت در رکوع نازل شده است.
👈ثانیا: شبهه پراکنان از این نکته غفلت دارند که شنیدن صدای سائل و به کمک او پرداختن توجه به خویشتن نیست بلکه عینِ توجه به خداست. حضرت علی در حال نماز از خود بیگانه بود، نه از خدا و می دانیم که بیگانگی از خلق خدا، بیگانگی از خداست.
🔹به تعبیر روشنتر، پرداختن زکات در نماز، انجام عبادت در ضمن عبادت است نه انجام یک عمل معمولی و مباح در ضمن عبادت. به تعبیر دیگر آنچه با روح عبادت سازگار نیست، توجه به مسایل مادی و شخصی است و اما توجه به آن چه در مسیر رضای خداست، کاملا با روح عبادت سازگار است و آن را تاکید می کند.
🔹ذکر این نکته نیز لازم است که معنی غرق شدن در توجه به خدا این نیست که انسان، بی اختیار شود و احساس خود را از دست بدهد بلکه با اراده خویش، توجه خود را از آن چه در راه خدا و برای خدا نیست بر می گیرد.
💢جالب اینکه فخر رازی که از کسانی است که این شبهه را مطرح ساخته، کار عناد و تعصب را به جایی رسانیده که اشاره حضرت علی را به سائل، برای این که بیاید و خودش انگشتر را از انگشت حضرت بیرون کند مصداقِ فعلِ کثیر که منافات با نماز دارد دانسته است.😳
🔹در حالی که در نماز کارهایی جایز است انسان انجام بدهد که به مراتب از این اشاره بیشتر است و در عین حال، ضرری برای نماز ندارد تا آن جا که کشتن حشراتی مانند مار و عقرب و یا برداشتن و گذاشتن کودک یا حتی شیردادن بچه شیرخواره را جز فعل کثیر ندانسته اند، چگونه یک اشاره، جزء فعل کثیر می شود ولی هنگامی که دانشمندی گرفتار طوفان تعصب می شود این گونه اشتباهات برای او جای تعجب نیست.
☑️نکته آخر اینکه ما وقتی آن بزرگان را با خودمان مقایسه می کنیم در این گونه موارد چنین ایرادهایی از کار آن ها می گیریم ولی اگر توجه داشته باشیم که آن پیشکسوتان در عبادت و بندگی خدا می توانند در یک لحظه چند عبادت را انجام دهند بدون آن که هیچ گونه غفلت از خدا و بندگی خدا در آنان راه یابد و تصور چنین مقام و موقعیتی برای ما که با آنان فاصله زیادی داریم مشکل به نظر می رسد.
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
⭕️ پرسش :
در بورس اوراق بهادار خمس چگونه محاسبه میشود؟ با توجه به اینکه سر سال خمسی، فرد دارای سهام چند شرکت است که معمولاً نماد معاملاتی چند تا از آنها به دلایل رایج، مثل حسابرسی متوقف است و معلوم نیست چه وقت و با چه قیمتی باز میشود، یا اینکه سهم به قیمت روز خریدار ندارد و باید صبر کرد تا در روزهای آینده قیمت به حدی پایین بیاید که خریدار داشته باشد.
✅ پاسخ :
🔹ملاک در محاسبهی سهام، قیمت روز آن است و در فرضی که تشخیص قیمت واقعی آن مشکل بوده و نمیتوان حدس زد که سهام با چه قیمتی فروش میرود، لازم است با مراجعه به دفتر مرجع تقلید، در اینباره مصالحه صورت گیرد.
🔹همچنین، اگر مالک سهام، در سر سال خمسیاش، به جهت عدم وجود خریدار نتوانست خمس سهامش را بپردازد، میتواند هر زمان که خریدار پیدا شد، خمسش را پرداخت کند.
📗استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، علوی گرگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
#احکام
#احکام_خمس
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
#امام_علی عليه السلام:
💠طَلَبُ المَراتِبِ وَالدَّرَجاتِ بِغَيرِ عَمَلٍ جَهلٌ
🌱جايگاه بلند و درجات بالا خواستن، بدون كار و تلاش، نادانى است
📗غررالحكم حدیث۵۹۹۷
#روزی_یک_حدیث
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi
حفظ موضوعی - آیه ۲.mp3
1.66M
⚜️آیه شماره ۲(آگاهی خداوند از نیّات درونی)
💠«وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِیدِ» [سوره ق/آیه ۱۶]
◀️ترجمه:
و همانا ما انسان را آفریده ایم و هر چه را که نفسش او را وسوسه مى کند مى دانیم و ما از شریان و رگ گردن به او نزدیکتریم (و بر او مسلّطیم).
👌نکته ها:
🔹علم خدا دقیق، گسترده و بى واسطه است
🔹ریشه ى شک در معاد دو چیز است:
یکى اینکه خدا از کجا مى داند هر کس چه کرده و ذرّات او در کجاست؟
دیگر اینکه از کجا مى تواند دوباره بیافریند؟
این آیه به هر دو جواب مى دهد:
👈او مى تواند، چون قبلاً انسان را آفریده است. «ولقد خلقنا الانسان»
👈او مى داند، چون وسوسه هاى نادیدنى را هم مى داند. «نعلم ما توسوس به نفسه»
#روزی_یک_آیه
🔹🔸🔹🔶🔹🔸🔹
@Taamemanavi