فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️آیت الله وحید خراسانی :
🔹حوزه،حوزه خدا و امام زمانه نه حوزه زید و عمرو
🔹 این حوزه باید مستقل از کل شخص، از کل شخصیت،از تمام سیاسات، از تمام مقامات، برکنار و فقط فانی در خدا وامام زمان باشد
#تأمل
#مرجعیت
#وحید_خراسانی
#فقه_سنتی
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️آیت الله وحید خراسانی : 🔹حوزه،حوزه خدا و امام زمانه نه حوزه زید و عمرو 🔹 این حوزه باید مستقل از
✍️گوشه ای از اوصاف جلال وجمال فتحعلی شاه قاجار به روایت ملا احمد نراقی ( صاحب کتاب معراج السعاده)
♦️احمد نراقی معروف به فاضل نراقی یا ملا احمد نراقی (۱۱۸۵-۱۲۴۵ق) فرزند ملا مهدی نراقی از مجتهدین و مراجع تقلید شیعه قرن سیزدهم است؛ که پس از وفات پدرش، مرجعیت عامه به او منتقل شد؛ و وی را رئیس علی الاطلاق میگفتند.
ملا احمد نراقی در علوم مختلف اسلامی تألیفات متعددی دارد؛ که مشهورترین آنها، کتاب «معراج السعاده»، در اخلاق اسلامی است؛ و پس از انقلاب اسلامی ایران، بارها و بارها توسط ناشران متعدد، منتشر شده است.
.
♦️این استاد و معلم بزرگ اخلاق، کتاب بسیار مهمی با عنوان «سیف الامة و برهان الملة» دارد؛ که در مقدمه آن دربارۀ «فتحعلی شاه قاجار» نوشته است:
... اعلی حضرت قدر قدرت، قضا مشیّت، جمشید حشمت، سکندر شوکت، دارا عظمت، فریدون میمنت، کیوان رفعت، مشتری طلعت، مریخ صولت، سلیمان مسند عظمت و رفعت، و ذو القرنین سریر ابهّت و سلطنت، محیی طریقت شریعت و هدایت، سلطان سلاطین دوران، و ملجأ خواقین زمان، ظل الله المبسوط فی بسیط الارض، باسط بساط العدل فی الافاق بالطول و العرض، رافع مراتب العلم الی غایة القصوی، و مروج کلمة الله العلیا، المجاهد فی سبیل الله، خاقان کشورگشا و صاحب قران ملکستا، شاهنشاه کامیاب کامکار، و سایۀ بلند پایه حضرت آفریدگار، السلطان بن سلطان و الخاقان بن الخاقان، أبو المظفر، السلطان فتحعلی شاه قاجار، خلد الله ملکه و سلطانه و وصل بدولة صاحب الزمان ...
#تأمل
#مرجعیت
#وحید_خراسانی
#فقه_سنتی
#استاد_اخلاق
#حکومت_اسلامی
👇👇
@Taammolate_talabegi
5.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️خاطره پروفسور سیاوش شهشهانی رییس سابق دانشکده ریاضیات دانشگاه شریف از مریم میرزاخانی:
وقتی مریم در استنفورد استاد شد، اگر به ایران برمیگشت نمیتوانست استاد شود و به عنوان نخبه شناخته شود، چون مقاله نداشت!
#تأمل
#دانشگاه
#مقاله
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️آیا روحانیان حق معلمی ندارند؟
♦️ یادداشتی از مجید مرادی
🔹در نظام آموزش و پرورش دوره پهلوی ورود روحانیان به پیشه معلمی نه تنها ممنوع نبود که حتی مورد توجه و تشویق هم بود و به رغم منع برخی مراجع، بسیاری از علمای حوزه مانند دکتر بهشتی و دکتر باهنر و دکتر گلزاده غفوری در تهران و قم هم معلمی کردهاند و هم مدیریت مدرسه و کسی نگران نشد و سروصدا ایجاد نکرد.
🔹زیرا اینها نه به خاطر لباسشان بلکه به خاطر دانش و مهارت معلمیشان وارد آموزش و پرورش شدند و درسهایی مانند زبان عربی و زبان انگلیسی و دینی و ادبیات و مانند آن را که در آنها تخصص داشتند تدریس می کردند. در شهر ما لنگرود روحانیانی فاضل و خوشرو و خوش سخن که در نجف و قم درس خوانده بود معلم عربی و فلسفه و دینی بودند و دانشآموزان با شوق پای درسشان مینشستند و خارج از وقت تحصیل هم به آنها مراجعه می کردند. امروزه اما طلاب فراوانی داریم که در مواد فیزیک و شیمی و جبر و ریاضیات شایستگی معلمی را در بالاترین سطح دارند.
🔹بنابراین نمیتوان یک روحانی را به دلیل روحانی بودنش از معلمی محروم کرد چنان که روحانیان مسیحی هم معلمی میکنند اما اگر بنا باشد که طلابی که توانایی لازم را ندارند تنها به دلیل ملبس بودن به لباس روحانیت و برای اهداف سیاسی یا عقیدتی وارد آموزش و پرورش شوند بیتردید نه تنها نتیجه مثبتی را نخواهند گرفت که مایه تمسخر روحانیت و دین گریزی بیشتر میشوند.
🔹اگر روحانی فیزیکدانی درس فیزیک بگوید و در کارش موفق باشد کسی احساس نگرانی نخواهد کرد اما اگر برای اهداف ایدئولوژیک دهها هزار روحانی را وارد مدارس کنیم قطعا نتیجه معکوس خواهیم گرفت چنان که در چهل سال اخیر نتیجه این همه آموزشهای پرحجم دینی و عقیدتی کاملا منفی بوده است.
🔹مشکل ملت با دین نیست زیرا همین آموزش دینی را در عهد پهلوی کسانی مانند دکتر بهشتی و دکتر باهنر و دکتر گلزاده غفوری و سیدرضا برقعی تالیف میکردند و به قاعده و درست و متناسب حال و سطح دانش آموزان می نوشتند و نفرت ایجاد نمیکرد. اما تالیف کنندگان کتابهای درسی بعد از انقلاب انتظار دارند در هر کتاب دینی هر پایه تحصیلی تمام مطالبی که برای مسلمان و شیعه کردن یک کافر حربی لازم است به او گفته شود باید در مغز دانشآموز مته شود و همین است که دانش آموز احساس می کند این برهان علیت و نظم و فطرت و ... هر سال روی مخش راه میرود. نگذارید احساس کند غیر از آن متون، روحانیای در مدرسه هست که هر ساعت روی مخش راه میرود و دائما برای او نصیحت دارد. از این واضحتر؟!
#تأمل
#آزاد_اندیشی
#تحمل_مخالف
👇👇
@Taammolate_talabegi
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹در این فیلم به ٣ نفر اول گفته شده که با شنیدن صدای زنگ بلند شوند و بنشینند، افراد بعدی از موضوع خبر ندارند!
خلق را تقلیدشان بر باد داد
ای دوصد لعنت بر این تقلید باد
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍️گوشه ای از اوصاف جلال وجمال فتحعلی شاه قاجار به روایت ملا احمد نراقی ( صاحب کتاب معراج السعاده)
✍️گوشه از اوصاف جلال و جمال شاه سلطان حسین صفوی را این بار از زبان علامه مجلسی مشاهده کنیم
♦️- مقدمه کتاب حق الیقین (آخرین تصنیف علامه مجلسی): علامه مجلسی در مقدمه این کتاب بعد از ذکر علت تالیف آن، شاه سلطان حسین صفوی را چنین توصیف کرده است:
♦️و چون از بركات عهد حق و اوان و ثمرات امن و امان ايام سعادت فرجام دولت عظمى و سلطنت كبرى اعلا حضرت ،شاهنشاه ،ملايك سپاه ،ظل اللّه ،سيد و سرور سلاطين جهان ،باسط مهاد امن و امان ،مظهر الطاف ربانى ،مهبط فيوضات سبحانى، وارث ميراث سليمانى ،ملجأ سلاطين كامكار ،ملاذ خواقين جم اقتدار ،چراغ دودمان مصطفوى و نونهال گلستان مرتضوى ،انجمن افروز محفل عدل و داد و شعله جانسوز نهال جور و بيدار، ممهد قواعد عدل و تمكين ،مشيد بناى والاى شرع مبين ،سلطان انجم سپاه گردون بارگاه مصدوقه السلطان ،العادل ،ظل اللّه الفائز بدرجه عليه نرفع درجات من نشاء ،مصداق آيه كريمه يختص برحمته من يشاء، اعنى السلطان بن السلطان و الخاقان بن الخاقان، مسمى بثالث اجداده الاكرمين ،الشاه سلطان حسين بهادر خان مد اللّه ظلال جلاله على رءوس العالمين و شيع المؤمنين ببقائه الى ظهور دولة خاتم- الوصيين صلوات اللّه عليه و آله و على آبائه الطاهرين بود بنظر الهام منظر اشرف رسانيد اميد كه مقبول طبع اقدس گردد و مثوبات آن بروزگار فرخنده آثار عايد گردد-
🔹نکته : شاه سلطان حسین نیز مانند اعقاب و پدران خود به شراب ممنوع آلوده گشت . به گفته مورخان از آن به بعد سخت پای بند شراب شد، به طوری که ندرتا هوشیار دیده می شد و طبعا دیگر قادر به تمشیت امور دولتی نبود .
نتیجه نادیده گرفتن این حکم شریعت، آن بود که شاه سلطان حسین بر اثر افراط در باده نوشی و عیاشی چنان سست عنصر و بی اراده گشت که در حمله افغان با دست خود تاج و تخت سلطنت را به محمود افغان تسلیم کرد
#تأمل
#مرجعیت
#وحید_خراسانی
#فقه_سنتی
#استاد_اخلاق
#حکومت_اسلامی
#علامه_مجلسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️انعام نباشیم
.
♦️ادیان الهی و حتی غیر الهی، سه رکن اساسی دارند: عقائد، اخلاق و فقه؛ هر چند که این خطکشیها، کاملاً دقیق نیستند و برخی از مسائل آنها، با یکدیگر همپوشانی دارند.
.
🔹۱- فقه، پستترین رکن هر دینی است؛ که غالباً متعصبان هر دین و فرقهای، به آن بسیار اهتمام میورزند.
در فقه اسلامی و مخصوصاً شیعی، اساساً فقها نظر قطعی شارع را نمیدانند؛ و از باب احتیاط و اکل میته، احکام و دستورات فقهی را قایل شدهاند؛ تا بلکه در پیشگاه خداوند متعال، معذور یا مأجور باشند؛ که لااقل، مولا رحیم، نتواند آنها را بازخواست نماید.
بنابراین، تقلید از فقها جایز است؛ چون فقه، اهمیتی ندارد، که تمام انسانها بخواهند عمر خود را صرف اجتهاد در آن کنند؛ و عمل به فتوای هر فقیه جامع الشرایطی، مجزی است، چه عمل را حرام دانسته باشد و آن دیگری، همان عمل را حلال یا واجب پنداشته باشد.
.
🔹۲- اما اخلاق، رکنی است که نیاز به تقلید و اجتهاد ندارد. مسألهای «وجدانی» و شاید «فرهنگی» است؛ هر چند نسبی دانسته شود. به عبارت دیگر، هر کسی خود میداند که عملش اخلاقی است یا خیر؛ حتی اگر تلاش کند تا بداخلاقی خود را توجیه نماید.
.
🔹۳- مهمترین رکن هر دینی، اعتقادات است؛ که البته، مسائلی نظری هستند و قابلیت تقلید ندارند؛ و آنان که در عقاید، تقلید نمایند، أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ.
.
♦️نکته
فرض کنیم که شخصی میخواهد در مسایل و اصول اعتقادی، تقلید نماید.
❓سؤال
شخص مقلد، چگونه تشخیص دهد که از کدام مرجع اعتقادی باید تقلید نماید؟
.
شاید برخی بگویند که از دو یا چند خُبره در این زمینه، مشورت بگیرد.
اما این جواب، معیوب و آهمند است؛ زیرا خُبرهها، خودشان گرایش اعتقادی دارند؛ خبرههای با گرایش اعتقادی الف، همگی میگویند از مرجع با گرایش الف تقلید کن. از آن سو، خبرههای با گرایش اعتقادی ب، همگی میگویند از مرجع با گرایش ب تقلید کن.
البته همزمان نیز، نمیتوان به نظر خبره الف و ب، عمل نمود؛ که دو پادشاه، در اقلیمی نگنجند.
.
❓سؤال
به نظر شما اگر فرد تنبل يا جاهلى، بخواهد در ركن عقايد دين تقليد نمايد، چگونه مىتواند مرجع مناسبی برای خود بیابد؟
.
♦️نکته
در مسایل فقهی میتوان احتیاط یا جمع در مسائل نمود؛ حتی در دو مذهب فقهی بسیار متفاوت؛ مثلاً هر وعده، دو نماز خواند، یکی دست بسته و یکی دست باز؛ به امید آنکه بالاخره، یکی، شايد مطابق با واقع باشد.
اما آیا در مسایل اعتقادی، میتوان احتیاط یا جمع بين مسائل نمود؟
#تأمل
#کلام
#اعجاز_قرآن
#کلام_جدید
#اخلاق
#شیعه_اهل_سنت
👇👇
@Taammolate_talabegi
کتاب سليم . استاد کاشانی.mp3
2.85M
♦️نقدهای استاد حامد کاشانی بر آیت الله میلانی در زمینه معتبر دانستن کتاب سلیم
🔹توضیح اینکه آیت الله میلانی در جواب استفتائی در باب اعتبار کتاب سلیم فرموده اند :
"برای کتاب سلیم طریق دیگری هست، و او ابراهیم بن عمر یمانی است، و بعضی از بزرگان از این طریق کتاب سلیم را تصحیح می کنند."
http://al-milani.com/farsi/qa/qa.php?cat=45&itemid=128
🔹استدلال آیت الله میلانی چنین است : ابراهیم بن عمر چون بی واسطه از سلیم نقل کرده کتاب بدستش رسیده وچون ثقه است لذا سند درست می شود.
🔹 خلاصه نقد :
♦️ابراهیم بن عمر یمانی که شاگرد صادقین(ع) بوده نمی توانسته سلیم بن قیس را که در سال 76 درگذشته ملاقات کند( فاصله بین ابراهیم و سلیم بیش از 70 سال بوده است)
🔹 ابراهیم بن عمر گاهی با یک و گاهی با دو واسطه ( در اکثر موارد با واسطه) روایت را از سلیم نقل کرده و اگر سلیم را دیده باشد معنا ندارد که با واسطه از او روایت کند. لذا نمی شود اثبات کرد که همه کتاب بدست او رسیده است
#تأمل
#مکتب_بغداد
#شیخ_مفید
#کتاب_سلیم
#میلانی
#حامد_کاشانی
👇👇
@Taammolate_talabegi