قرآن ترجمه المیزان
سوره 9
سوره مبارکه التوبة
صفحه 187
بَرَاءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (1)
[اين] برائتى است از جانب خدا و رسول او نسبت به مشرکانى که شما با آنان پيمان بسته ايد [و آنان پيمان را شکسته اند]. (1)
فَسِيحُوا فِي الْأَرْضِ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ غَيْرُ مُعْجِزِي اللَّهِ ۙ وَأَنَّ اللَّهَ مُخْزِي الْكَافِرِينَ (2)
[اى مشرکان پيمان شکن!] اکنون چهار ماه در اين سرزمين بگرديد، ولى بدانيد که شما نمى توانيد از سلطه خدا خارج شويد، و [بدانيد که] خدا رسوا کننده کافران است. (2)
وَأَذَانٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى النَّاسِ يَوْمَ الْحَجِّ الْأَكْبَرِ أَنَّ اللَّهَ بَرِيءٌ مِنَ الْمُشْرِكِينَ ۙ وَرَسُولُهُ ۚ فَإِنْ تُبْتُمْ فَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ ۖ وَإِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ غَيْرُ مُعْجِزِي اللَّهِ ۗ وَبَشِّرِ الَّذِينَ كَفَرُوا بِعَذَابٍ أَلِيمٍ (3)
و [اين] اعلامى است از جانب خدا و رسول او به عموم مردم در روز حجّ اکبر که خدا و رسولش از مشرکان [پيمان شکن ]بيزارند. پس اگر توبه کرديد براى شما بهتر است، و اگر روى گردانديد بدانيد که شما نمى توانيد از سلطه خدا خارج شويد. و کسانى را که کفر ورزيده اند به عذابى دردآور بشارت ده. (3)
إِلَّا الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ ثُمَّ لَمْ يَنْقُصُوكُمْ شَيْئًا وَلَمْ يُظَاهِرُوا عَلَيْكُمْ أَحَدًا فَأَتِمُّوا إِلَيْهِمْ عَهْدَهُمْ إِلَىٰ مُدَّتِهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ (4)
[پيمان پيمان شکنان مُلغى است ]امّا مشرکانى که با آنان پيمان بسته ايد، سپس از [پيمان] شما چيزى نکاسته و از هيچ کس بر ضدّ شما پشتيبانى نکرده اند، پيمانشان را براى آنان تا پايان مدتّشان تمام کنيد. همانا خدا تقوا پيشگان را دوست مى دارد. (4)
فَإِذَا انْسَلَخَ الْأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكِينَ حَيْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ ۚ فَإِنْ تَابُوا وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ فَخَلُّوا سَبِيلَهُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (5)
پس هنگامى که آن چهار ماه حرام به پايان رسيد مى توانيد اين مشرکان [پيمان شکن ]را هر جا يافتيد بکشيد، و دستيگرشان کنيد، و آنان را به محاصره درآورديد، و در هر کمينگاهى براى [شکار ]آنان بنشينيد. پس اگر توبه کردند و نماز را بر پا داشتند و زکات دادند آزادشان بگذاريد. همانا خدا آمرزگار و رحيم است. (5)
وَإِنْ أَحَدٌ مِنَ الْمُشْرِكِينَ اسْتَجَارَكَ فَأَجِرْهُ حَتَّىٰ يَسْمَعَ كَلَامَ اللَّهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأْمَنَهُ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَعْلَمُونَ (6)
و اگر يکى از اين مشرکان [پيمان شکن ]به تو پناه آورد پناهش ده تا کلام خدا را بشنود [و در آن بينديشد ]آنگاه [اگر بر کفرش باقى ماند ]او را به مکان امنش برسان. اين بدان سبب است که آنان قومى هستند که نمى دانند. (6)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۷🌷
قطع رابطه ی کامل و لغو هر گونه پیمان با مشرکان:
هشت سال پس از هجرت پیامبر، شهر مکّه را مسلمانان فتح کردند و قلب سرزمین حجاز را به دست گرفتند و قدرت برتر آن سرزمین شدند. در آن زمان، پیامبر بنا بر صلاح دید خود، با برخی از اقوام و قبایل مشرک، «پیمان ترک جنگ» بسته بود و هر دو طرف عهد کرده بودند که از هر گونه تعرّض به یکدیگر و جنگ بپرهیزند. مشرکان امّا که با فتح مکّه پایگاه خود را از دست داده بودند، پیوسته نقشه ی نابودی مسلمانان را در سر می پروراندند و برای اقدام بر ضد مسلمانان آماده می شدند. از سوی دیگر، برخی از آداب و رسوم شرک آمیز آنان هنوز در محیط کعبه ـ که خانه ی مقدّس خدا و حرم پاک اوست رواج داشت؛ رسومی مانند طواف خانهی خدا به صورت عریان! پیامبر خدا از این وضیعت ناخشنود و منتظر فرمان الهی و تعیین تکلیف از جانب خدا بود. تا این که در سال نهم هجرت پیش از آغاز مراسم حج این آیات بر آن حضرت نازل شد و قاطعانه به پیامبر و مسلمانان ابلاغ شد که از این پس هر گونه پیمان و عهدنامه ای که میان آنان و مشرکان برقرار بوده، ملغی ست.
بر اساس این آیات، مشرکان چهار ماه فرصت داشتند که در مورد وضعیت خود بیندیشند و یکی از این دو راه را انتخاب کنند: یا اسلام بیاورند و در پناه اسلام، به سعادت دنیا و آخرت برسند؛ یا راه و رسم ننگین بت پرستی را ادامه دهند، که در آن صورت دیگر در امان نخواهند بود و فرصت زندگی از ایشان گرفته خواهد شد؛ زیرا شرک و بت پرستی، آفتی ست که نه تنها فرد مشرک، که جامعهی انسانی را به فساد می کشد و نابود می کند. پس از نازل شدن این آیات، پیامبر ابوبکر را مأمور کرد تا پیام خدا را در مسجدالحرام و در حضور مردم قرائت کند؛ شاید بدین علت که او معمولاً در جنگ ها کناره گیری می کرد و کسی از مشرکان به دست او کشته نشده بود. هنگامی که ابوبکر به نزدیک مكه رسید، جبرئیل از سوی خدا بر پیامبر نازل شد و به آن حضرت پیغام داد که فرمان خدا را فقط خود پیامبر یا شخصی از خاندان آن حضرت باید برای مردم بخواند. به همین سبب، پیامبر، حضرت علی را به سوی مکّه فرستاد. با اینکه بسیاری از اقوام و بستگان مشرکان در جنگ ها توسط حضرت علی کشته شده بودند و آنان کینه ی شدیدی از او به دل داشتند، آن حضرت، پیام را از ابوبکر گرفت و با شجاعت تمام در روز عید قربان و در سرزمین منی در میان مردم قرائت کرد. نکاتی که علی به کفّار اعلام کرد، این ها بود:
1ـ اعلام قطع رابطه و لغو پیمان
ها؛
2ـ ممنوعیّت شرکت مشرکان در حـج از سـال آیـنده؛
3ـ ممنوعیّت طواف در حال برهنگی؛
4ـ ممنوعیّت ورود مشرکان به خانه ی خدا. ذکر دو نکته از نکات این آیات لازم است:
1ـ آیه ی 4، گویای این است که مشرکانی که بر سر عهدشان با مسلمانان بمانند و بر ضد آنان توطئه چینی نکنند، تا پایان مدّت معاهده در امان هستند. این مطلب، نشانگر حساسیّت فوق العاده اسلام نسبت به رعایت عهد و پیمان حتّی با مشرکان است.
2ـ آیه ی 6 چنین می گوید که اگر یکی از مشرکان حتّی پس از اتمام مهلت چهارماهه بخواهد با اسلام آشنا شود، پیامبر و مسلمانان وظیفه دارند در کمال امنیّت و آرامش او را با تعلیمات اسلام آشنا کنند و سپس به محلّ امن خودش برسانند. براستی این آیه، نشانه ی بزرگی برای حمایت دین اسلام از فکر و اندیشه است و بیانگر این حقیقت که دست بردن به شمشیر، آخرین مرحله در پیش برد اهداف اسلامی است .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🔆 دعای روز بیست و دوم ماه رمضان
◾️ایام شهادت مولا امیرالمومنین(علیه السلام)تسلیت باد
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِي فِيْهِ أَبْوابَ فَضْلِكَ، وَأَنْزِلْ عَلَيَّ فِيْهِ بَرَكاتِكَ، وَوَفِّقْنِي فِيْهِ لِمُوجِباتِ مَرْضاتِكَ، وَأَسْكِنِّي فِيْهِ بُحْبُوحاتِ جَنَّاتِكَ، يا مُجِيبَ دَعْوَةِ المُضْطَرِّينَ.
🔸خدایا در این روز درهای احسان و فضلت را به روی من بگشا
🔸وبرکاتت را برمن نازل فرما
🔸وبه کارهایی که باعث خوشنودی ات می شوند موفقم بدار
🔸ودر میان بهشت هایت جایم ده
🔸ای اجابت کننده دعای درماندگان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلاح الدین سواری حافظ قرآن که به بیماری اوتیسم مبتلا است، حتی نمی تواند سوالات عادی را جواب دهد ولی حافظ کل قرآن کریم است و همه را بهت زده کرده است.😍😍
#حفظ_کل
#معجزه
#حافظ_کل_قرآن
#آموزش نکات حفظ قرآن
🌹روشهای حفظ:
🌱شنیداری/ دیداری/ نوشتاری ویدی/روش اشاره
☘1- روش شنیداری=با تکیه برشنیدن زیادحفظ حاصل میشود.برای خردسالان مفید است ودرصدراسلام که سوادکم بوده کارایی داشته است. اصطلاحابه ان اقرا میگویند.
☘2- روش دیداری=اگرباروش بالاترکیب شود یکی از بهترین روشهاست (استادمیخواند و دیگران با تکرار انرا حفظ میکنند و حالا به جای استاد از نوار استفاده میکنند.)یکی از بهترین روشهاست که به تنهایی خسته کننده است.این روش در کنار قبلی در کنار فهم نتیجه ای عالی میدهد.
☘3- روش نوشتاری و یدی =کمک کننده است ولی چون زمانگیر است خسته کننده است ولی به عنوان روش کمکی بسیار کارایی دارد/این روش به صورت لوح تکرار در سودان کاربرد دارد.نابیناها از روش شنیداری و یدی استفاده میکنند
☘4- روش اشاره=برای هرسنی کاربرددارد (درطول مدت محدودوایات محدود زیرا درست است که به درک معنا کمک میکند ولی جلوتر که میرود کودک سردرگم میشود.این روش چاشنی است ولی اصل روش برای کرولال هاست.