وزیر خارجه فرانسه:
هیچ پیشنهاد بهتری برای ایران وجود نخواهد داشت.
پ ن: بازم حرف های ضد و نقیض شروع شد.
#پرویز_جلیلی
#تحلیل_بازار
1) بازهم یک بازار رکودی دیگر با ارزش معاملات خرد حدود 2200 میلیارد تومن. اکثریت نمادهای بازار در حدود صفر تابلو معامله شدند. از گروه های مورد توجه می توان به نمادهای قطعه سازی، زغال سنگ و برخی غذایی ها اشاره کرد. تعداد نماد مثبت بازار پایه از نماد منفی بسیار کمتر بود و با وجود مثبت قابل توجه در برخی از نمادهیا بازار پایه ای، تعداد نماد منفی در بازار پایه نیز بیشتر از نماد مثبت بود. تک نمادهایی مانند #خصدرا #سمگا #فزر #حکشتی و غیره نیز امروز مورد توجه بودند.
2) قطعه سازها گروهی هستند که پتانسیل رشد دارند. چشم انداز درامدی آنها مثبت است و برخی پی به ای مناسبی دارند. موقعیت قیمتی آنها هم به گونه ای است که به کف قیمتی نزدیک هستند تا به سقف قیمتی. ارزش سهام شناور بالایی هم ندارند و تقریبا همه ی پتانسیل های لازم برای مورد توجه قرار گرفتن در بازار سایدی مثل بازار فعلی را دارند.
3) برخی از نمادها به قدری ریخته اند که حتی اگر یک هفته پشت سر هم مثبت بخورند به کسی بر نمی خورد. قبلا به #گشان پرداختیم اما در حال حاضر می توان به #خصدرا نیز اشاره کرد. کلا نمادهایی که خیلی ریخته اند پتانسیل تکان خوردن با جریان نقدینگی نچندان قوی را نیز دارند. به همین دلیل اگر از اینگونه نمادها دارید و اخیرا مثبت خاصی نخوردن بهتر است نگهداری کنید تا حداقل در این تکان خوردن ها کمی از زیان شما کمتر شود یا اگر در کف قیمتی نیز خریده باشید که از سود آن منتفع شوید. این بیان به این معنا نیست که این نمادها ارزنده هستند یا نیستند، صرفا اشاره به یک نوع رفتار در بازار دارید که ناشی از بهای تمام شده دارندگان آن نماد خاص است.
4) من یک واچ لیست 135 شرکتی از نمادهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس دارم که امروز 35 نماد از آنها به اندازه حجم مبنا یا بیشتر معامله شده اند. در نمادهای بازار پایه ای هم که واچ می کنم این نسبت بدتر بود. این وضعیت به خوبی رکود را نشان می دهد. حالا در این بازار رکودی بسیاری از صندوق های بازنشستگی و هلدینگ ها نیاز به تامین منابع نقد از طریق فروش سهام دارند. به نظر می رسد زمان راه اندازی یک dark pool در بازار سرمایه ی ایران فرا رسیده است. معنی ندارد هلدینگ معظمی که قصد فروش 500 میلیارد از یک نماد را دارد با منی که قصد فروش 100 میلیون تومان از آن نماد را دارم در یک تابلو با هم رقابت کنیم
1401/06/28
#حسن_کاظمزاده
#فملی
ارزش بازار : 200 همت
قیمت هر سهم: 5000 ريال
میانگین حجم ماهانه معاملات: 33 میلیون سهم
سهامدار عمده: معادن و صنایع معدنی ایران
سهامداران کمتر از یک درصد: 43%
محصولات اصلی: کاتد مس
خوراک اصلی: مواد معدنی
سهم مواد اولیه از بهای تمام شده: 25%
نسبت P.ettm با گزارش بهار: 3.8
نسبت p.efw با مفروضیات میانه: 5.0
*فرض اصلی کاتد 7700 دلاری و دلار 27.000تومانی است.
#ولید_هلالات
📌 سود بین بانکی بر بورس تاثیری ندارد
🔸محمد نادعلی مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی گفت، تقاضا و عرضه بانکها در بازار بین بانکی است که موجب تغییرات در نرخ سود این بازار میشود و سعی بانک مرکزی در این زمینه این است که نوسانات این بازار را کنترل کند بنابراین، وقتی نوسانات را از بازار بین بانکی بگیریم طبیعتا نوسانات در سایر بازارها نیز کمتر میشود.
پ.ن: 😁😁
#پرویز_جلیلی
ارزش معاملات سهم های بزرگ بازار از ارزش معاملات سوپرمارکت های یک خیابون تهران کمتره!
#پرویز_جلیلی
📌تغییر فرمول نرخ خوراک متانولی ها زیر ذره بین وزارت نفت
🔸مدیر عامل شرکت پتروشیمی زاگرس گفت، فرمول پیشنهادی(که توسط انجمن صنفی داده شده به طور کل هم برای متانول و هم برای اوره اعمال شده اما در حال حاضر با توجه به زیان ده بودن شرکت های متانول ساز و حجم بزرگی از ارز آوری که توسط این مجموعه ها انجام می شود که موضوع حائز اهمیتی برای این شرکتها است طبعا شرکت های متانولی در اولویت قرار خواهد گرفت)به وزارت نفت داده شده است.
🔸تا به امروز نرخ اعلامی خوراک گاز ۵ هزار تومان است. امیدواریم فرمول نهایی که به وزارت نفت داده شده در هیئت دولت و نهادهای تصمیم گیرنده تصمیم نهایی اتخاذ و ابلاغ شود.
@Tahlilgaran_Bartar
بورس | تحلیلگران برتر
اسلامی: پیغامهایی که از طرف آژانس آمده نشان میدهد قصد بستن پرونده سه مکان ادعایی را دارند 🔹امیدوا
خبر مثبتی است، اما دلار افت چندان محسوسی نداشت با انتشار این خبر.
اگر قرار باشه دلار بی تفاوت از همه چیز و همه جا حرکت کنه، اتفاقات چندان خوبی پیش روی ما نیست!
#حسین_عظیمی
#تحلیل_بازار
1) بازار رکودی ادامه داره و ارزش معاملات خرد هم حدود 2500 میلیارد تومن بود. خبر خاصی هم تو بازار نبود. قطعه سازها و تک نمادها و بعضی نمادهای بازار پایه مثبت معامله شدند ولی بقیه بازار یکدست قرمز گوجه ای بود. بازار بد شروع نکرد حتی خیلی از نمادها مثبت شدن ولی هر چه به انتها نزدیک شدیم عرضه ها سنگین تر همراه با رنج های منفی شد. یه بازگشایی مشابه عرضه اولیه هم داشتیم و نماد #ودانا بازگشایی شد و 12 درصد از آن توسط یک سهامدار عرضه شد. تا جایی که من می دانم یک سهامدار بجز در عرضه ی اولیه حق فروش بیش از 5 درصد از یک نماد در یک روز معاملاتی را ندارد. باید ببینیم ناظر فرابورس این معاملات را تایید می کند یا نه.
2) در حالی که اقتصاد کشور دچار رکود وحشتناک شده و پولی در هیچ بازاری پیدا نمی شود، بانک های ناتراز به شدت در حال رقابت برای جذب سپرده هستند. اصلا بازی کثیفی شده. کل منابع بانک را تبدیل به ملک کردن و برایشان فرقی نمی کند با هر نرخی باشد در نهایت می خواهند سپرده جذب کنند و این املاک را نفروشند. به نظر می رسد تنها راه باقیمانده این است که بانک مرکزی اختیار فروش را از این بانک ها بگیرد و به هر نحوی شده این املاک عرضه شوند تا هم مشکل بانک ها حل شود و هم بازار ملک از این حباب رها شود. وگرنه این بازی کثیف جذب سپرده و رشد نقدینگی و مجددا یک ابرتورم ادامه خواهد داشت.
3) این چند روز شهریور هم در حال به اتمام رسیدن است. ببینیم حقوقی های وابسته به صندوق های بازنشستگی با اتمام شهریور برنامه تامین پول شان از بازار سهام تمام می شود یا نه. اصلاح بازار به هسته ی سختش رسیده است. نمادهایی که بازارگردان های آنها آبرو و حیثیت وسط می گذاشتند تا اصلاح قیمت صورت نگیرد هم وارد فرایند اصلاح شدند. #وپاسار و #فارس را می توانید بررسی کنید. شاید برای اولین بار است که نمادهای بزرگ لنگر رشد برای نمادهای کوچک شدند و عدم اصلاح آنها باعث شده تا نمادهای کوچک علی رغم ارزندگی توان رشد نداشته باشند.
4) مدیران پتروشیمی های متانول ساز از وزارت نفت تقاضا دارند که فرمول خوراک طوری تغییر کند تا تولید و فروش متانول توجیه اقتصادی داشته باشد. از طرف دیگر سازمان برنامه به دنبال افزایش نرخ خوراک است تا کسری بودجه را از راحتترین راه کوتاه مدت تامین کند. واقعا معلوم نیست این وسط در نهایت چه تصمیم گرفته خواهد شد. شاید تغییر فرمول به شکلی باشد که نرخ گاز خوراک به نرخ محصول هر شرکت پتروشیمی وصل شود چیزی شبیه به حاشیه سود ثابت در تبدیل گاز طبیعی به محصول نهایی. هر چه است با این چشم انداز عدم توافق و در کنار آن از هم پاشیدن صنعت فلزات تحت تاثیر سیاست های سازمان برنامه و وزارت صمت، اگر صنعت پتروشیمی هم همین قدر با سرعت به سمت نابودی حرکت داده شود، خدا به داد صادرات غیرنفتی برسد.
1401/06/29
#حسن_کاظمزاده