🟠96 درصد سهم های بازار در دامنه منفی در ۱۰ دقیقه ابتدایی بازار!
#پرویز_جلیلی
#بازار
از اون جا که بازار در نتیجه ریسک های بیرونی به شدت هیجانی شده و تب فروش به شدت بالاست
بهتر هست بازار رو به مدت مشخصی بست تا تکلیف ریسک های سیستماتیک فعلی مشخص بشه
قیمت ها در اکثر شرکت ها در غیر منطقی ترین وضعیت خود هستند
#محسن_اسلامی
بازار داره برا حقوقی جماعتی که اردیبهشت خالی کردن یه بهشت برین میسازه. که بیان با لودر جنازه ها رو جمع بکنن.
#پرویز_خالقی
معاملات امروز باید ابطال بشه، وزیر خارجه مملکت می گه در صورت ادامه حملات جبهه جدید جنگ باز میشه، اما ما گیر کردیم تو صف فروش، این منفی های بازار کم از حمله موشکی نداره
#پرویز_جلیلی
🟠 تا ساعت ۱۰:۳۰ بیش از ۴۳۰ میلیون خروج پول حقیقی از صندوق های درآمد ثابت داریم!!
#پرویز_جلیلی
#فاراک
فاذر با توجه قراردادهای جدید در این بازار هم مثبت هست ولی فشار بیشتر بازار , سهم رو می تونه با عرضه بیشتر روبرو کنه
در این گروه #فاراک هم واقعا گزینه عالیست فعلا زیر نظر باشد و باید مترصد کف سازی در سهم بود فعلا توصیه ای نیست
#محسن_اسلامی
#بازار
تقریبا رکورد خروج پول حقیقی رو داشتیم و ۱۴۰۰ میلیارد پول خارج شد
بازار امروز #پنیک محض بود
اگر شرایط منطقه ای همین طور پیش برود فارغ از تمام مسائل , بهتر هست قیمت ها فریز و استراحت چند روزه به بورس داد یا با تمام قوا از بازار حمایت کرد چیزی که حداقل امروز اصلا خبری ازش نبود
#محسن_اسلامی
ارزش کل معاملات امروز بازار 9483 میلیارد تومان بوده که از این مبلغ 4780 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوق های قابل معامله سهامی بوده است
#تحلیل_بازار
پیش به سوی کف
بالاخره سد مهم دو میلیون واحد نیز شکسته شد و بورس به بهانه ی تشدید جنگ غزه و افزایش تبعات آن یه منفی سنگین خورد. با اعلام شروع حمله ی زمینی به تصور گسترش جنگ و درگیر شدن غیرمستقیم ایران در آن امروز واکنش بازارها کاملا مبتنی بر ترسی بود و طبیعتا این فشار ترس باعث شد بالاخره سطح دو میلیون واحد مهم برای سیاستگذار از دست برود. دلار هم با گپ مثبت باز شد و مجددا به بالاتر از 52 هزار تومان رشد کرده است. البته در بازارهای جهانی هم این موضوع از طرف بازارها جدی گرفته شد و قیمت طلا برای هر انس به بالای 2000 دلار رفت. در مجموع با اینکه این رفتارها عمدتا از ترس است ولی یکی از واقعیت های بازارها، خصوصا بورس است و نمی توان به آن خرده گرفت. امروز با ثبت ارزش معاملات 4500 میلیارد تومان شاخص کل و شاخص هم وزن به شدت منفی خوردن و روزی شبیه به شروع جنگ غزه مجددا رقم خورد. شاخص کل در اواخر مرداد ماه کف یک میلیون 930 هزار واحدی را تجربه کرد و البته بلافاصله بعد از آن یک رشد سریع تا 2 میلیون 100 هزار واحد داشت. باید ببینیم این کف حفظ خواهد شد یا ممکن است کف جدیدتری شکل بگیرد.
بورس ایران 150 میلیارد دلار
ارزش دلاری بورس ایران (مجموع بورس، فرابورس و بازار پایه) امروز با رشد دلار و افت قیمت سهم ها به 150 میلیارد دلار نزول کرد. بعد از سقف اردیبهشت امسال، ارزش دلاری بورس دو بار تا 160 میلیارد دلار افت کرده بود و از آن برگشت بود. اما نیمه ی مهر ماه 160 میلیارد دلار از دست رفت و فعلا ارزش دلاری بورس در حال کاهش است. سال گذشته کف 128 میلیارد دلار نیز تجربه شد که البته بلافاصله و در چند هفته ارزش دلاری به شدت رشد کرد و به 180 میلیارد دلار رسید. در مجموع می توان گفت از نظر دلاری ارزش بورس در محدوده ی جذاب به لحاظ تاریخی قرار دارد و بعید خریداران این محدوده در بازه یکساله کمتر ضرر کنند. اما دو مساله مهم است. بعد از افت شدید هم اعتماد به نفس کم می شود و هم هیجان بر منطق غلبه می کند. از سوی دیگر مشخص نیست این کف واقعا در چه محدوده ای باشد، شاید همین 150 و شاید 130 میلیارد دلار.
رهاشدگی
یکی از ویژگی های بورس در دولت رئیسی رهاشدگی در بحرانهای نزولی و کنترل سخت در صعودهاست. در واقع در دوره ی آقای رئیسی بیشتر همه نگران رشد بورس می شوند تا نگران افت آن. من مطمئن هستم مثلا در اردیبهشت ما 10 برابر امروز، جلسه مدیریت و کنترل بورس در ارکان مختلف دولت و سایر قوه ها تشکیل می شده. همین رویکرد باعث شده مثلا ما در شرایط بحرانی مثل امروز یا 8 اکتبر هیچ عکس العمل قوی از دولت نبینیم. ارکان درگیر بازار سرمایه مثل صندوق های حمایتی و غیره هم که چون همیشه درگیر بازار هستند معمولا در بحران ها کارکرد ندارد و زورشان به ترس نمی چربد. خلاصه این رفتار یک طرفه هم در نوع خودش جالب است.
نوسان زیاد در سیاست گذاری
یکی ویژگی ثابت در دولت ها، نوسان زیاد در سیاست گذاری است. این مختص دولت رئیسی هم نیست. حتی در دوره ی روحانی سیاست گذاری اقتصادی کاملا در رفت و برگشت بود. دو فصل شاهد سیاست سوپر انبساطی پولی می شدیم و دو فصل چفت و بست نقدینگی. الان هم همین است. فعلا بانک مرکزی سیاست انقباضی سنگین در حال اجرا دارد. البته کنترل دلار زیر 50 هزار تومان فعلا شکست خورده. اما می توان مطمئن بود که این سیاست ها ادامه دار نمی شوند. اصلا مشکل همین است. شما 6 ماه وفور پول دارید و 6 ماه قحطی آن. سیاست گذاری اقتصادی ایران مثل دمای کویر شده که شب ها سرد و روزها گرم است و همین باعث می شود در کمبود آب هیچ گیاهی امکان رشد نداشته باشد. با روند حاکم بر بودجه ی دولت و بانک های ناتراز و کسب و کارها می توان با اطمینان گفت بانک مرکزی در محدوده اواخر آذرماه تا اواخر دی ماه مجبور به عقب نشینی از سیاست کنترل ترازنامه ی بانک ها خواهد شد. دوباره روز از نو روزی از نو.
1402/08/06
#حسن_کاظمزاده
🔹رئیس سازمان بورس در واکنش به این موضوع گفته: دلایل متعددی باعث نوسانات بورس که بهطور قطع کنترل میشود. تا آخر سال ۶۰۰۰ میلیارد تومان به بورس تزریق خواهد شد.
پ ن: این بزرگوار نشسته اونجا فقط بابت ریزش ها واکنش نشون بده! دریغ از اندکی تدبیر و حمایت... سر ماه حقوقش رو از دولت میگیره و گزارش شاخص کل رو میده.
برای ایشون چه اهمیتی داره سرمایه سهامدار خرد در سهم های متوسط و کوچک بازار مثل یخ آب شده و چیزی ازش نمونده!!!
@Tahlilgaran_Bartar
عشقی:
درباره تعطیلی بورس باید شورای عالی بورس تصمیم بگیرد
تا پایان سال ۶ هزار میلیارد تومان دیگر از محل صندوق توسعه ملی واریز خواهدشد
🔺پیشبینی پذیری صنایع اولویت اول وزارت اقتصاد در بودجه ۱۴۰۳
🔹احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد گفت: برای فعالان اقتصادی به ویژه صنایع بورسی بسیار حائز اهمیت است که در مورد قیمتهای کلیدی، مالیات و عوارضی که بر صنایع وضع میشود بتوانند پیشبینیهای لازم را انجام دهند، پیشنهاد ما به سازمان برنامه و بودجه این بوده که تا حد ممکن مسیر سال گذشته را در بودجه سال ۱۴۰۳ ادامه دهیم.